Anime/Manga jota vihaat?

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Plaza
Viestit: 7
Liittynyt: Ti Joulu 23, 2003 16:18
Paikkakunta: Heinola

Anime/Manga jota vihaat?

Viesti Kirjoittaja Plaza » Ti Joulu 23, 2003 17:29

Mitäs Mangaa tai Animee inhoat? Itse en oikeastaan tiedä... yhtä hyviä kaikki :mrgreen: Oonpa mä järkevä... :shock:
Hell U, what I supposed to do know?

Maolvar
Viestit: 6
Liittynyt: Pe Marras 28, 2003 23:14

Viesti Kirjoittaja Maolvar » Ti Joulu 23, 2003 17:54

Näin nopeasti tulee mieleen dragon ball, dragon ball z, excel saga ja revolutionary girl utena.

Dragon ball roskassa ärsyttää kerrassaan hirveä piirtotyyli, surkeat hahmot ja typerä juoni. Utenaakaan en pysty katsomaan edellä mainittujen ongelmien vuoksi.

Excel saga on mielestäni vain todella ärsyttävien hahmojen tylsää sähläystä ja vitsejä, jotka ovat yhtä hauskoja kuin amerikkalaiset valmiiksi nauretut komediat.

Avatar
Meya
Viestit: 317
Liittynyt: To Syys 18, 2003 11:47
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Meya » Ti Joulu 23, 2003 18:29

Hmmm...aika harva Anime on tuottanut tuskaa. Mutta, mutta mainittakoon tässä nyt sitten vaikka sarja nimeltä Usagi-chan Decue.
(^-^) Kyseinen sarja oli kerrassaan niin kamala, että sarjan katsominen jäi ensimmäiseen osaa...*yuh*
Puputossuinen zombie

Avatar
Oniichar
Viestit: 65
Liittynyt: Pe Tammi 31, 2003 22:45
Paikkakunta: Nokia

Viesti Kirjoittaja Oniichar » Ti Joulu 23, 2003 18:53

Tokyo Undergroud nyt mun listalla on viimeisenä animena syystä, että se on s-u-r-k-e-a! Animet mitä "vihaan" ovat lähinnä sellaisia uusia sarjoja, joita hokitetaan paljon ja vähän päälle, vaikka niissä ei mitään erikoista ole. Tosi harvassa uudessa animessa on jotain uutta ja originaalia, tosin mitään pahaa ei hyvän idean kierrätyksessä ole... mut mun mielestä vanhassa vara parempi ^^;
"I don`t want to admit it... The mistake caused by our youth."
-Akai suisei no Char Aznable

Avatar
Kekko
Viestit: 466
Liittynyt: Pe Helmi 07, 2003 00:44
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kekko » Ti Joulu 23, 2003 19:23

Mjoo, mitäänhän ei kannata varsinaisesti vihata, huono vain on huonoa, vähemmän iskevää taidetta jossa lahjattomuus, viitseliäisyyden puute ja tekninen avuttomuus näyttelee ansaitsemattoman suurta osaa.
Tässä kategoriassa Mad Bull 34 vie ylivoimaisen voiton.
Ja kuulemieni tosiseikkojen perusteella Detonator Orgun voisi olla samaa luokkaa, ellei se sitten ole niin poskettoman huono, että se olisi jo hauska.
* -> Yokohama Kaidashi Kikou <- *

Avatar
Oniichar
Viestit: 65
Liittynyt: Pe Tammi 31, 2003 22:45
Paikkakunta: Nokia

Viesti Kirjoittaja Oniichar » Ti Joulu 23, 2003 19:36

Detonator Orgun on kaukana huonosta. Tästä puhuu jo sen suosiokin(tästähän on suomijulkaisukin, oliko se nyt castlecommunicationssilta tms. + sarjasta tehdään käsittääkseni vieläkin Garagekittejä, joka on harvinaista näin vanhalta animelta klassikkoja lukuunottamatta.) puhumattakaan kono ore-saman suosituksesta -_-

(mut juu mielipiteitä, mielipiteitä ^^)
"I don`t want to admit it... The mistake caused by our youth."
-Akai suisei no Char Aznable

Eksu
Viestit: 2
Liittynyt: Su Touko 25, 2003 18:22
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Eksu » Ti Joulu 23, 2003 19:52

Oikeastaan mikään anime ei ENÄÄN saa silmiä muuttumaan punaisiksi mutta mainittakoon silti että edes pitkällä tikulla en koske söpöily sohjoon enkä fan service animeen (mikä rajaa melkein suoraan aika suuren osan uusista tuotoksista pois ^^)

PS. P-Chan kyllä se Orgun on huono :P

Avatar
Kei jidosha
Viestit: 32
Liittynyt: Pe Marras 14, 2003 21:16

Viesti Kirjoittaja Kei jidosha » Ti Joulu 23, 2003 21:42

Dragon Ballit, Bubblegum Crisis + muu gunsuit- ja mechajutut.

Avatar
Gortef
Viestit: 207
Liittynyt: Ti Huhti 01, 2003 12:52
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Gortef » Ti Joulu 23, 2003 22:35

nämä pornahtavat lonkerodemoni jutut ei oikeen iske :F

muuten olen suht kaikkiruokanen ^^
Habeeb it!

Avatar
BiQ
Viestit: 113
Liittynyt: La Touko 31, 2003 00:14
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja BiQ » Ke Joulu 24, 2003 01:23

Voi veikkonen, minkä teit, kun tätä täällä kysyit... nyt alkaa vuodatus... Ja tästä voi sitten tulla pieniä mielipide-eroavaisuuksia, älkää ottako itseenne. Muistakaa, että itseäni minä tällä sepustuksellani häpeään pistän.

Eräs inhoamani joukko sisältää mm: Sabre Marionette J, Chobits, Mamotte Shugogetten, Hand Maid May, Hanaukyo Maids. Jossain määrin jopa Love Hina. Jos näistä otetaan muuttujat nimeltä "naiskuva" ja "naishahmojen keskeisin funktio" ja lähdetään hieman interpoloimaan muuta sisältöä, löydetään antamillani juuriarvoilla varmasti muitakin nimiä, joita en onneksi ole joutunut näkemään.

Yleensäkin liian räikeä pelkän fan-servicen varaan rakentaminen suututtaa. Tulee tunne, että minua katsojana aliarvioidaan. Ja kaikkein pahimmalle miinakentälle kävellään, jos naiskuvaa alleviivataan tekemällä keskeisistä bimbohahmoista robotteja/androideja. Ihmisperäiset cyborgit eivät yleisesti kuulu tähän joukkoon. (varauksella: kokonaisuus ratkaisee)

Nuo siis olivat animeita. Chobits-mangaan en animen muutaman jakson jälkeen ole viitsinyt vilkaistakaan. Love Hina ei ehkä kuuluisi tuonne, mutta meinasin saada siitäkin hiukan näppylää, vaikka manga oli kerran luettuna ihan siedettävää. Edellämainittujen valossa tämä voi kuulostaa ristiriitaiselta, mutta en oikeastaan onnistu liiemmin vihaamaan Oh! My Goddess!:ia, kenties siksi että se oli yksi ensimmäisiä oikeasti näkemistäni ("Tää on nyt Tätä Hienoa Animea") animeista ja toisaalta, Urdin ja Skuldin "emme ole olemassa tehdäksemme Keiichin onnelliseksi" -funktio pelastaa paljon. Oikeastaan kaiken.

Toinen aika varma epäonnistuja on tappelumangasta tehdyt animet. Ranma-anime nyt on teknisesti pyllylleentehtyä halpisrihkamaa, mutta se sentään onnistuu (suurelta osin mangan huumoripainotteisuuden ansiosta) välttämään kerronnallisen sudenkuopan, joka mm. tekee Flame of Recca-animesta Täysin Sietämätöntä Sontaa. Siis voi hemmetti, jos yksi (1) (!) pirun tappelu venytetään kolmen (3) täysmittaisen 25-minuuttisen TV-jakson mittaiseksi, otetaan huomioon että kyseessä EI ole tarinan kannalta yhtään oleellisempaa juttua kuin "Mun Pitää Voittaa Toi Tyyppi Jotta Päästään Tässä Turnauksessa Eteenpäin" ja kuvitellaan katsojaa vielä kiinnostavan, niin hyvää päivää... Olen ymmärtänyt, että DB/DBZ/DBGT-animet kärsii tästä ongelmasta, mutta en ole niitä nähnyt joten en kommentoi. Pelkään pahoin että Naruto-animella on sama ongelma. (sitäkään en ole nähnyt) Tappelumangassa ei sen sijaan ole mun mielestäni mitään vikaa, koska siellä tätä ongelmaa ei yleensä ole. Ainakaan jos lukee mangaa n. 200 sivun mittaisia niteita kerrallaan.

Hentaianime taas tuntuu olevan joko yököttävää väkivaltalonkeropaskaa jota voi ilokseen katsoa korkeintaan samassa mielentilassa kuin Sailor Moon Live Actionia tai helvetin säälittävää nössöilyä, joka kaatuu viimeistään ääninäyttelijöiden kyvyttömyyteen saada aikaan jotain muuta kuin vaimeasti vikisevää ynähtelyä, joka noin rehellisesti sanottuna haisee liikaa lolitakompleksille ja on muutenkin totaalinen turn-off. Hentaimangalla tätä ääniongelmaa ei luonnollisesti ole, ja kunhan sieltä puolen karsii ne raiskaus- lonkero- insesti- lolita- eläimiinsekaantumis- ym- sarjat pois, löytää ihan oikeasti niin kuumaa ja kybällä tumputettavaa tavaraa että pois alta risut ja männynkävyt, metsäpalovaroitus on voimassa!

Tämä voi tuntua aika pirun ristiriitaiselta sen jälkeen mitä alussa puhuin "pelkän fan-servicen varaan rakentamisesta" mutta oikeasti tässä on ihan logiikkaa: Kun tahdon katsoa piirrettyä paljasta pintaa, löydän tieni hentain pariin ihan itsekin. Minua ei silloin kiinnosta katsoa "romanttista komediaa" jossa eriasteisen vähissä vaatteissa (ei kuitenkaan koskaan täysin) olevat totaalisen aivottomat pimatsut keskittyvät olemaan söpöjä ja metsästämään jonkun totaalisen nössöluuserin sydäntä. Varsinkin kun siinä nössöluuserin hahmossa haisee tuottaja, joka kantaa tarjotinta ja sanoo: "Ole hyvä, tässä on sinulle, pieni hikinen otaku, hieno samaistumisen kohde sarjan sisällä jonka asemaan voit itsesi kuvitella niissä lemon-fanficeissa ja hentai-dojinsheissa". Hentai on just sitä mitä se on eikä esitä mitään muuta. Tämä kaikki ei tarkoita sitä, että fan-service tekisi muutoin sisällökkäästä sarjasta automaattisesti huonoa, vaikkakin se hieman rikkoo rakennetta kiinnittäessään turhaa huomiota epäoleellisuuksiin. (esim. GITS Stand Alone Complex, joka ei siis kuulu vihaamiini animeihin.) Ei, minä en varsinaiseti odota syvällisiä ja moniulotteisia henkilöhahmoja hentailta. Samoin ylisöpöily ei ole sinänsä mikään synti, päinvastoin. Sen sijaan ylisöpöilyn yhdistäminen räikeään puolivillaisella fan-servicellä ratsastukseen ja aivottomiin hahmoihin pistää vihaksi.

Hups. Tulikohan nyt sanottua liikaa. No p**kaakos sillä väliä... 8)

Avatar
Kekko
Viestit: 466
Liittynyt: Pe Helmi 07, 2003 00:44
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kekko » Ke Joulu 24, 2003 01:42

BiQ kirjoitti:Eräs inhoamani joukko sisältää mm: Sabre Marionette J, Chobits, Mamotte Shugogetten, Hand Maid May, Hanaukyo Maids. Jossain määrin jopa Love Hina. Jos näistä otetaan muuttujat nimeltä "naiskuva" ja "naishahmojen keskeisin funktio" ja lähdetään hieman interpoloimaan muuta sisältöä, löydetään antamillani juuriarvoilla varmasti muitakin nimiä, joita en onneksi ole joutunut näkemään.
Närkästynyt vinkaisu: Mitä Sabermarionettes J / J to X tekee tuossa joukossa?
Ei mitään, kuuluu vastaus. Siinä on tasoja jotka menevät yli deittianimea katselevan akneposken hilseisen otsanahan.
Jatkakaa.
* -> Yokohama Kaidashi Kikou <- *

Maolvar
Viestit: 6
Liittynyt: Pe Marras 28, 2003 23:14

Viesti Kirjoittaja Maolvar » Ke Joulu 24, 2003 01:47

Nyt mennään rankasti off topicin puolelle mutta ei se mitään.
Siis voi hemmetti, jos yksi (1) (!) pirun tappelu venytetään kolmen (3) täysmittaisen 25-minuuttisen TV-jakson mittaiseksi, otetaan huomioon että kyseessä EI ole tarinan kannalta yhtään oleellisempaa juttua kuin "Mun Pitää Voittaa Toi Tyyppi Jotta Päästään Tässä Turnauksessa Eteenpäin" ja kuvitellaan katsojaa vielä kiinnostavan, niin hyvää päivää... Olen ymmärtänyt, että DB/DBZ/DBGT-animet kärsii tästä ongelmasta, mutta en ole niitä nähnyt joten en kommentoi. Pelkään pahoin että Naruto-animella on sama ongelma. (sitäkään en ole nähnyt)
Olen Narutoa katsonut jonkun verran (tosin en viime aikoina, joten muistini saattaa pettää), mutta yksi sarjan taisteluista kestää 9 jaksoa. Hyväksyisin sen vallan mainiosti jos tarina tosiaan etenisi jatkuvasti noiden jaksojen ajan sen sijaan, että jatkuvasti kerrattaisiin samoja asioita uudestaan ja uudestaan. Yhdessä näistä jaksoista jopa taidettiin käyttää noin puolet ajasta jokaisen aikaisemman jakson tapahtumien selvittelyyn, eikä vain aivan viimeisimpiin juttuihin.

Naruto ei silti ole mielestäni aivan toivoton tapaus. Animaatio on suurimman osan ajasta vähintään hyvää ja taistelutkaan eivät ole tyypillistä still-kuvien jatkuvaa käyttöä kuten monessa muussa animessa. Myös muutamat hahmot ovat todella mielenkiintoisa, lukuunottamatta Sakura nimistä tyttöä jonka ainoa tehtävä tuntuu olevan kirkuminen taistelujen aikana ja söpöltä näyttäminen.

Sarjan etenemistä kyllä häiritsee silloin tällöin tulevat pelleilyjaksot jossa ei tapahdu juurikaan mitään mielenkiintoista, ellei sitten ole kiinnostunut Naruton vatsavaivoista tai pikkulasten leikeistä.

Kaikesta huolimatta suosittelen Narutoon tutustumista kaikille.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ke Joulu 24, 2003 05:19

Tämä on vähän flamebaitin omainen viestiketju kyllä joten pitäkää varanne ja rajatkaa solvausten ulkopuolelle ilmaisu.

Mutta sen verran voin todeta että itse en ole mitenkään yhteensopiva Initial D:n kanssa. Katseltiin Siviksen kanssa yksi jakso sitä ja molemmille tuli aika huono olo.

Pari muuta sarjaa jonka katsomisen passaan tilaisuuden suodessa ovat FLCL ja Cowboy Bebop.

Tosin, kyllä minä näistäkin voin ymmärtää miksi niistä jotkut pitää. Minulla on vain se taipumus vaatia sarjasta jotain pörröistä...

Avatar
FoxJones
Viestit: 826
Liittynyt: To Helmi 27, 2003 13:08
Paikkakunta: Lieto

Viesti Kirjoittaja FoxJones » Ke Joulu 24, 2003 12:10

Minä olen melko kaikkiruokainen mitä animeen tulee, joten vihalistani on melko lyhyt. Lähinnä pahimmat Hentai-moskat ovat sellaisia mihin en enää koske pitkällä tikullakaan. Kaikkeen muuhun suhtaudun enemmän tai vähemmän avoimesti, ja katson mukana jos osuu paikkaan jossa jotain katsotaan.
Muutamat seikat kyllä aiheuttavat näppylöitä, tosin useimmissa tapauksissa löytyy poikkeustapaus. Esim. Machomölleily tyyliin Fist of the North Star ja nuo sarjat missä yksi taistelu kestää useamman jakson ajan (eli nämä huhutut Naruto 9 jaksoa, DBZ 7-8 jaksoa) ovat sellasia asioita jotka kuullessa siirrän ehdokkaan sivuun ja alan katsoa jotain muuta(tm). Tosin molempiin noihin löytyy poikkeus. JoJo's Bizarre Adventures OVA. En tiedä miksi mutta minä pidin siitä. :roll:
Lisäksi edellämainituista silmäpuukotusta tylpällä objektilla aiheuttaa myös tuo fan servicen tunkeminen söpöanimeihin. Ei ihmekään että Sister Princess on suosikkianimeitani, siitä kun puuttuu se lähes täysin.

Ja kyllä.. Detonator Orgun on HUONO XD Mutta sekin tuli aikoinaan nautittua RopeConin pikkutunneilla jolloin sitä nauroi itsensä tärviölle vielä pitkän aikaa näytöksen jälkeenkin. Että silleen.
[22:27:47] <@Kyuu> Sivis: sun tarvii kuvailla yleisölle amv:iden poikkitaiteellisuuden merkitystä
[22:29:18] <@Sivis> "amv:n teko on vähä ku ois .. taiteellista.. poikittain.. siellä"

Avatar
Hecatonchiros
Viestit: 113
Liittynyt: La Touko 03, 2003 19:38

Viesti Kirjoittaja Hecatonchiros » Ke Joulu 24, 2003 13:44

Mitään en varsinaisesti vihaa niin että vaahto ilmestyy suupieliin kun joku vain mainitseekin kyseisen animen nimen, mutta joitakin inhokkeja kyllä on.

Neon Genesis Evangelion. Suurin syy tämän dissaamiseen on luultavasti ne muutamat fanaattisimmat fanit, jotka näkevät siinä jotain syvällistä ja filosofista. Ai niin, ja kyllähän ne tunnevammaiset päähenkilöt vähän saattavat myöskin vaikuttaa asiaan. Kuolkaa pois, Shinji, Rei ja Asuka.

Love Hina ja vastaavat. LH- mangaa pystyin vielä jotenkuten lukemaan, vaikka sekin meni loppupuolella hieman väkinäiseksi väännöksi. Noh, BiQulla on sana hallussa minua paremmin, ja hän tiivisti melko hyvin minunkin tunteeni tuossa ylempänä näistä animeista, joissa ziljoona nättiä tyttöä itkee yhden älykääpiön perään. Paitsi se yksi, joka sanoo vihaavansa poikaa, mutta vau ja yllätys yllätys, kyllähän sekin sitten loppujen lopuksi sitä poikaa rakastaa. Ihanaa.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 65 vierailijaa