CFT - vuosiäänestyksen optiot

Yleistä keskustelua cosplaysta ja Cosplay Finlandin toiminnasta

Valvojat: Animeunionin Foorumiaktiivit, Cosplay Finland / Ylläpito

Cosplay Finland Tour - vuosiäänestys

Äänestys päättyi Pe Loka 12, 2007 19:26

nykykäytäntö - kaikki avoimessa äänestyksessä
20
67%
nykykäytäntö halukkaille
4
13%
tuomariston valitsemat finalistit
1
3%
joka kisan parhaat kisan sijoitusten pohjalta
5
17%
joku muu (tarkenna viestissäsi)
0
Ei ääniä
 
Ääniä yhteensä: 30

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

CFT - vuosiäänestyksen optiot

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ke Syys 12, 2007 19:26

Cosplay Finland Tourin "perinteinen" (eli se ainoa ja kerran käytetty) vuosiäänestyksen menetelmä on ollut ottaa kaikki kisaajat kaikista vuoden kisoista yleisön äänestettäväksi. Tämä on ehkä hyvä käytäntö - mutta mitä sinä olet mieltä?

Keskusteluissa on noussut esille varsin hyviä ideoita ja haluaisinkin nämä eri puolilta tulleet ideat keskustelun kohteeksi. Kaikissa alla ehdotetuissa valmiissa vaihtoehdoissa yhtenäistä on se, että lopullinen voittajien valinta jää aina yleisölle. Tästäkin saa toki olla eri mieltä.

Samaan saa heitellä myös visioita ja toiveita kaikesta muusta vuosiäänestykseen liittyvästä. Äänestysajaksi on rajattu 30 päivää, mutta keskustelua saa käydä tämän jälkeenkin.

nykykäytäntö - kaikki avoimessa äänestyksessä
Suoraviivainen ja tasapuolinen ratkaisu. Äänestäjälle ongelma voi olla tarjonnan määrä, kolminumeroisesta määrästä pukuja on vaikea valita suosikkinsa kovin nopeasti.

nykykäytäntö halukkaille
Joka kisan ilmoittautumisen yhteydessä kisaaja saa valita, haluaako osallistua myös vuosiäänestykseen. Näiden osalta sama käytäntö kun yllä.

tuomariston valitsemat finalistit
Tuomaristo valitsee kaikista vuoden kisaajista vaikkapa kymmenen parasta finaaliin, riippumatta mihin kilpailuun ovat osallistuneet. Pieni variaatio tästä on valita tietty määrä kisaajia joka kisasta. Suurin haaste on varmasti riittävän kattavan ja tasapuolisen tuomariston löytäminen näin vaativaan tehtävään.

joka kisan parhaat kisan sijoitusten pohjalta
Vuosiäänestykseen otetaan jokaisen kisan parhaat, esimerkiksi palkintosijoille sijoittuneet ja kunniamaininnan saaneet. Valintakriteerit vaihtelevat tällöin kisasta toiseen.

joku muu (tarkenna viestissäsi)
Lupaan palkita parhaat ideat porkkanapussilla.

Avatar
Asagi
Viestit: 466
Liittynyt: Ke Syys 28, 2005 14:40

Viesti Kirjoittaja Asagi » To Syys 13, 2007 13:58

äänestin ensimmäistä koska eikös tämän koko jutun ideana ole kaikkia kisailijoita koskeva tasavertainen äänestys?

Kakkosvaihtoehto sinänsä ok, tosin eikö tällaisesta tule enemmän säätöä?

Ja kaksi viimeistä... ihan oikeasti huonoimmat ideat vähään aikaan ja vetäisi pohjan pois koko reilu kilpailu-systeemistä. Olen edelleenkin kaikille tasavertaisten kilpailujen kannalla (ihan muutenkin kuin tässä asiassa) ja nuo vaihtoehdot eivät ole tasavertaista nähneetkään.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » To Syys 13, 2007 16:49

Ehkä tärkein syy tähän keskusteluun on valitettava tosiasia, että nettiäänestykseen harva viitsii käyttää yli puolta minuuttia. Äänestäjiä on monin verroin enemmän jos valittavana on 10-20 optiota verrattuna yli sataan. Toki ehkäpä tähänkin olisi ideoita tässä keskustelussa - miten äänestys saadaan kiinnostavammaksi? Porkkanapusseja edelleen tarjolla...

Toinen optio ei ole hirveästi säätöä, koska tekniikkaa ollaan uudistamassa tukemaan tällaisia juu/ei optioita ilmoittautumisessa. Niitä voi puolestaan käyttää kriteereinä myöhemmin esim. lomakkeissa ja äänestyksissä.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Cosplay Finland”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa