Welcome to the NHK (NHK ni Youkoso)

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Rontti
Viestit: 182
Liittynyt: Ke Huhti 26, 2006 03:48
Paikkakunta: Tampere

Welcome to the NHK (NHK ni Youkoso)

Viesti Kirjoittaja Rontti » La Syys 23, 2006 06:56

http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... hp?id=6357

http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... hp?id=5117

Mikä on Welcome to the NHK?
Elikkä kyseessä on kohtalaisen hauskahko kuvaus 22-vuotiaasta antisosiaalisesta erakosta,
hänen kehittymisestään ihmisenä,ja paikoittain sietämättömistä kasvukivuista ja salaliittoteorioista.
Tätä voi lämpimästi suositella oikeastaan kaikenlaisille ja kaikenikäisille katsojille teini-iästä viisikymppiseen,
hauskaa lämminhenkistä satiiria perus(?) otakun tai erakon elämästä.

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Viesti Kirjoittaja K8Skies » La Syys 23, 2006 18:18

Aivan mahtava, kerta kaikkiaan legendaarinen mangana. Anime sen sijaan on siistitty liiaksi ja tästä syystä se on aika surkeaa katsottavaa. Anime ja manga ovat kuin aivan eri ulottuvuuksista. Anime olisi voinut loppua kahteen ensimmäiseen jaksoon, jotta se olisi ollut ok.

Animessa henkilöt ovat surkeita surullisia mitättömyyksiä, kenelläkään ei oikeastaa edes ole oikeaa persoonaa. Animeversiossa on muutettu jokaisen persoonallisuus täydellisesti, ja yleinen mangan sekoilu ja psykoottiset henkilöt ovat kadonneet kokonaan. Koko nhk:n perusidea on kämmitty korvaamalla mangan unohtumattomat henkilöt persoonattomilla, hieman surullisilla lampailla. Sääli.

Animaatio on ok, tosin alun jaksoissa se oli paljon yksityiskohtaisempaa ja tällä hetkellä animen piirrostyyli on välillä sellaista kuraa, ettei siinä ole mitään järkeä. Mangan piirrostyyli oli alussa hiukan yksityiskohtaisempaa, mutta uusimmissa chaptereissä se on paljon selvemmän näköistä. Tosin kumpikin tyyli olivat erinomaisia.

Tunnelma on jopa musiikeista huolimatta onnistuttu pilaamaan animessa, ja jokainen mangasta napattu hyvä kohta on onnistuttu söhlimään animoidussa versiossa. Anime-versio on vain niin täydellisen ylianeeminen, ettei se enää ole edes hauska. Mangassa sentään aneemisuuskin oli hauskaa. Musiikit sentään ovat hyviä ja nekin vain omalla tavallaan tosin.

Sinänsä outo juttu on myös se, että animesta on karsittu suurinpiirtein kaikki lääkkeiden ja huumeiden käyttö pois, kun mangassajuuri pillereiden popsiminen on pääasiallinen juonen eteenpäin viejä ja tapahtumien aiheuttaja. Osa alkoholin läträyksestäkin on otettu animeversiossa pois ja tilalle on heitetty mahdottomia selvänä örveltämisiä. Alastomuus ja pervoilu ovat saaneet myös pahasti turpaan editointi/sensuurivasaralta, ja tilalla on satunnaisia pikku-tuhmia ajatuksia.

Aika paljolti tässä sepustuksessa tuli selväksi minun kantani, eli NHK-manga on kuningas ja keisari, parhaita mangoja koskaan, anime taas narri. Täytyy myöntää, että minulla oli todella suuret odotukset animelta, ja vaikka ensimmäisessä jaksossa en vielä toivoani heittänytkään, niin tällä hetkellä animesta on vain oikeastaan yksi juttu sanottavana. Failed.
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
_Tata
Viestit: 502
Liittynyt: Ke Tammi 29, 2003 01:10
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja _Tata » La Syys 23, 2006 19:06

K8Skies kirjoitti:
Sinänsä outo juttu on myös se, että animesta on karsittu suurinpiirtein kaikki lääkkeiden ja huumeiden käyttö pois, kun mangassajuuri pillereiden popsiminen on pääasiallinen juonen eteenpäin viejä ja tapahtumien aiheuttaja. Osa alkoholin läträyksestäkin on otettu animeversiossa pois ja tilalle on heitetty mahdottomia selvänä örveltämisiä. Alastomuus ja pervoilu ovat saaneet myös pahasti turpaan editointi/sensuurivasaralta, ja tilalla on satunnaisia pikku-tuhmia ajatuksia.
Taisit juuri listata joukon asioita, mitä ei haluta normaalissa TV-versiossa näyttää. Japanissakin on sitä sensuuria, sano. Enempää on paha ottaa animu<->magmaeroihin, toista kun en ole vilkaissut.

Tämä animesarjahan ainakin oman mielipiteen mukaan perustuu osaksi juuri sille "nauretaan itsellemme" -formaattiin, tosin ei niin nuoleskelevasti ja lämminhenkisesti kuin Genshikenissä ja hahmotkin ovat enemmän äärilaidoilta. Edellisen kirjoittajan kanssa samaa mieltä osaksi, että alussa sarja toimi hyvin mutta on alkanut nyt edetessään jostain kumman syystä tökkiä. Saas nähdä tippuuko taso vieläkin vai alkaako tulla mielenkiintoisempia aiheita. Paremman analyysin tästä voi varmaan antaa vuoden vaihteen jälkeen.
Viimeksi muokannut _Tata, Su Syys 24, 2006 00:03. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Su Syys 24, 2006 00:00

Minä olen seurannut NHK-animea mielelläni alusta asti. Suurimpina koukutuksina on toiminut Saton ajatusten seuraaminen ja Misakin mysteeri.
animespoilereita jaksoon 10 asti kirjoitti:Lämminhenkisyys on kaukana, kun Sato alkaa osittaisen avautumisen jälkeen eristää itseään uudelleen maailmasta harhakuviensa avulla. Misaki on myös varsin kiehtova tapaus, lähinnä siksi, ettei tytöstä tosiaan tiedä paljon mitään. Odotankin mielenkiinnolla, mitä Saton kieltäytyminen uusista tapaamisista saa aikaan. Misaki on kuitenkin näyttänyt olevan itsekin kohtuullisen kiinnostunut tapaamisista ja ehkä reagoi kunnolla. Ettei jopa räiskyvästi.

Allekirjoitan sen että sarja on muuttunut viime jaksojen aikana Saton ja Yamazakin otaku/hikikomori-sekoiluista enemmän Saton ja Misakin rakkaustarinaksi. Sinänsä kahden sosiaalisesti kömpelön yksilön rakkaudessa ei ole mitään uutta, mutta heidän vastakkainen samankaltaisuus antaa suhteelle tarpeeksi kiinnostavuutta. Satostahan haistaa kilometrin päähän, että sosiaalisuus ei kiinnosta, mutta Misaki vaikuttaa ensi näkemältä normaalilta söpöltä tytöltä, mutta paljastuu tarkemmassa tarkastelussa vähintään yhtä oudoksi tapaukseksi. Onko kontakti Satoon hänen epätoivoinen yrityksensä päästä pois oman pääkoppansa sisältä vai onko kyseessä vain kiero kokeilu? Totuus kiinnostaa ainakin minua.
Mangasta en tiedä paljon mitään. K8Skiesin kirjoituksen perusteella onneksi, koska animen seuraamisesta ei olisi sitten tullut mitään. Kunhan Tokiopuppeli saa oman versionsa ulos kohtapuoliin, voisi siihenkin tutustua.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Trilkk
Viestit: 202
Liittynyt: Su Helmi 09, 2003 12:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Trilkk » Ti Syys 26, 2006 02:12

K8Skies kirjoitti:Aivan mahtava, kerta kaikkiaan legendaarinen mangana. Anime sen sijaan on siistitty liiaksi ja tästä syystä se on aika surkeaa katsottavaa. Anime ja manga ovat kuin aivan eri ulottuvuuksista. Anime olisi voinut loppua kahteen ensimmäiseen jaksoon, jotta se olisi ollut ok.
Animea en ole nähnyt ja tämän perusteella tuskin jaksan katsoakaan, koska mangan lukeminenkin tyssäsi aika lyhyeen.

Hassua että _Tata mainitsee tämän 'vähemmän nuoleskelevana' kuin Genshikenin. Tulkitsen tämän tarkoittamaan sitä, että Genshiken koetaan jotenkin laimeana ja/tai latteana. Kuitenkin, lämminhenkinen "idioottejahan te olette mutta kyllä teistä vielä tavallisia sukankuluttajia kasvaa" -asennoituminen oli kaikessa tylsyydessäänkin paremmin nieltävissä kuin NHK -sarjakuvan toistuva naamanvääntely. Alussa sarja oli ihan hauska, sitten se näytti jäävän jauhamaan samoja uria, joissa keksitään joku uusi päätön kommellus ja toistoa, joten jätin lukemisen sikseen.

Ei sinänsä, eniten olen näistä genren sarjoista tainnut nauraa Nadesicolle, ja se kertonee jotakin minusta.

Avatar
Niko-Kun
Viestit: 117
Liittynyt: Ti Maalis 16, 2004 21:54
Paikkakunta: JNS

Viesti Kirjoittaja Niko-Kun » To Syys 28, 2006 20:50

Hmmh, kyllä kyllä, törmätty on. Ja pidetty myös.

Itse ainakin tähän mennessä olen pitänyt animesta ja sarjan laadusta, poikkeuksena ehkä nyt erään jakson kamalaa laatua. Mutta ideana kohtalaisen ajankohtainen ja kevyttä aivojumppaa luova sarja. Musiikitkin ovat herättäneet kiinnostusta ja aluksi hermoja raastava kakofonia -ED on sattunut jäämään soimaan päähän useita kertoja.

Hyvänä puolena myös pidän tuota "siistittyä" muotoa, sillä vaikka sillä ehkä ei päästä niin "realistiseen" tavoitteeseen, en silti kaipaa huumeaddiktikkoja ja 'sossupummeja', koska tämä maahan niitä jo tarpeekseen kantaa. Jos haluaisin raakiledraamaa, siirtyisin suomalaiseen kirjallisuuteen. Saas nähdä, kunhan mangaan sekaannun.
Viimeksi muokannut Niko-Kun, Ma Loka 02, 2006 12:47. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
FREEDOM IS SLAVERY
PEACE IS WAR
IGNORANCE IS STRENGTH

ANIKI IS WATCHING YOU.

Avatar
Ruuppa
Viestit: 11
Liittynyt: Ke Syys 01, 2004 21:44

Viesti Kirjoittaja Ruuppa » Pe Syys 29, 2006 23:39

Sensuuria tahi ei, suurin koukku minulle oli mangassa pyörineet erittäinkin synkät pohjavireet. Animesta kun nämä siistittiin, ei sitä ole tultu katsottua turhan paljoa(jäi ensimmäiseen jaksoon) vaikka mangaa odotan kuin kuuta nousevaa.

Avatar
Durahan7777
Viestit: 239
Liittynyt: Ma Syys 05, 2005 19:31

Viesti Kirjoittaja Durahan7777 » Ma Loka 02, 2006 02:09

mistäs tuota saa mangana ym.
Animea on katsottu, mutta lukemani perusteella manga voisi olla vielä parempi.
Katsoin muuten animea saman tien 12 osaa putkeen tänään ja voi olla, että nukkumisesta ei tule mitään kun päässää raikuu "puru puru puru puru puru pururin....." :shock:

Avatar
louhiz
Viestit: 61
Liittynyt: Ma Tammi 09, 2006 16:12
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja louhiz » Ma Loka 02, 2006 03:25

Durahan7777 kirjoitti:mistäs tuota saa mangana ym.
Tokyopop sylkäisee ulos ensimmäisen kirjan 10.10. Lisäinfoa tästä. Yleensä Tokyopop on uutuudet pistänyt kauppoihin jo reilusti ennen ilmestymispäivämäärää, mutta vielä ei ole lokakuun mangoja näkynyt... perin kummallista!

Mutta pitänee vissiin itsekin pistää pari sanaa tästä animesta. Isot pojat olivat kertoneet mangan olevan hulluinta settiä ikinä sisältäen hurjia läppiä loliconeista ja h-peleistä. Isojen poikien juttujen perusteella oli sitten aika suuret odotukset tälle animelle. Mangaa kun ei vielä ollut englanninkielisenä kirjana, niin piti anime tsekata ensin. Noh, anime on ihan kivaa, mutta ei todellakaan täyttänyt odotuksia. Tuntuisi menevän normaaliksi kolmiodraama hässäkäksi...

Mangan suhteen en ole sitten toivoa vielä menettänyt, kiitos tämän threadin.

Avatar
Starfire
Viestit: 197
Liittynyt: Pe Kesä 11, 2004 13:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Starfire » Ma Loka 02, 2006 09:56

Niko-Kun kirjoitti: Hyvänä puolena myös pidän tuota "siistittyä" muotoa, sillä vaikka sillä ehkä ei päästä niin "realistiseen" tavoitteeseen, on silti kaipaa huumeaddiktikkoja ja 'sossupummeja', koska tämä maahan niitä jo tarpeekseen kantaa.
Olen ehdottomasti samaa mieltä, sillä tunnetusti jokainen mangaa lukeva kokeilee aina oikeasti kaikkea mitä sivuilta löytyy. Itse olen pilkkonut naapureitani kolmimetrisellä miekalla ja teroitetulla kengällä. Apua.

Ei vaan, sarjahan vaikuttaa perin kiinnostavalta, ainakin manga. Pitänee tutustua jahka tulee tilaisuus.

TLein
Viestit: 371
Liittynyt: Ma Heinä 21, 2003 22:02
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja TLein » Ma Loka 02, 2006 19:24

Saa tosin nähdä mitä Tokyopop tekee, saadakseen sarjan julkaisukelpoiseksi Yhdysvaltain markkinoille, siellä kun tunnetusti suvaitaan kaikkea mikä ei istu valtavirtaan... Eikun. :)
-Setä_Gin
Don't drink and derive, because Alcohol and Calculus don't mix!

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Viesti Kirjoittaja K8Skies » Ma Loka 02, 2006 20:40

Gin-kun kirjoitti:Saa tosin nähdä mitä Tokyopop tekee saadakseen sarjan julkaisukelpoiseksi Yhdysvaltain markkinoille
Muistanko nyt väärin, vai eikös tokyopop pyri saamaan julkaisunsa ulos sensuroimattomina ja editoimattomina. Enkä usko että USAn markkinoilla NHK on mitään kovin "pyöristyttävää" muutenkaan.

Hmm. edit: takakanteen tulee ikärajaksi M eli 18+, nyt kun tarkemmin muistelen.
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
Ruuppa
Viestit: 11
Liittynyt: Ke Syys 01, 2004 21:44

Viesti Kirjoittaja Ruuppa » Ti Loka 03, 2006 01:08

K-18? Huhhuh. Pitäähän niille lapsille elämän realiteetit jossain vaiheessa opettaa, ja tämä sarja on omiaan siihen. Parempi fiktiivisenä komediana varoittaa jo varhain, ettei vain omat pannut ja uunit rupeaisi puhumaan joutavia myöhemmin.

No jaa, eipä ole tullut valitusta pikkuserkulle(9-vee) Berserkkiä ostaessaan. Muistelenpa vielä aikoja jolloin Urotsukidojia sai Muumien vierestä videovuokraamoissa..

TLein
Viestit: 371
Liittynyt: Ma Heinä 21, 2003 22:02
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja TLein » Ti Loka 03, 2006 14:01

K8Skies kirjoitti:
Gin-kun kirjoitti:Saa tosin nähdä mitä Tokyopop tekee saadakseen sarjan julkaisukelpoiseksi Yhdysvaltain markkinoille
Muistanko nyt väärin, vai eikös tokyopop pyri saamaan julkaisunsa ulos sensuroimattomina ja editoimattomina. Enkä usko että USAn markkinoilla NHK on mitään kovin "pyöristyttävää" muutenkaan.

Hmm. edit: takakanteen tulee ikärajaksi M eli 18+, nyt kun tarkemmin muistelen.
No, tuossa OLI tuo surullisenkuuluisa TP:n yritys saada InitialD jenkkitelevisioon kelpaavaan formaattiin, mutta muutne ovat kyllä aika vähän 'siivonneet' asioita. Reseptien ulkopuoliset pillerit tosin voviat aiheuttaa melkoisia ongelmia jenkkilevityksessä.
-Setä_Gin
Don't drink and derive, because Alcohol and Calculus don't mix!

Avatar
Teukku
Viestit: 224
Liittynyt: Ma Marras 21, 2005 11:29
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja Teukku » Ke Loka 04, 2006 18:46

Itsekkin spottasin mangan tuosta uusimmasta NewType-USA:sta. Näkyi olevan Kuukauden Manga, joten pelkkä tittelikin edellyttää teokseen tutustumista.

http://www.tokyopop.com/S-1695/1.html
Tuossapa linkkiä Tokyopopin sivuille...
Näkyy 10.10.-06 olevan ilmestymispäivä, tiedä sitten milloin tuo on Suomessa. Jäädään odottelemaan.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 13 vierailijaa