Jotkujen mangapiiri

JOTKUT - Joensuun Otakut on Pohjois-Karjalassa toimiva yhdistys, joka toimii Japanilaisen animaation ja sarjakuvan harrastajien kohtauspaikkana.

Valvojat: Animeunionin Foorumiaktiivit, Jotkut / Aktiivit

Avatar
AM
Viestit: 431
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2004 11:25
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Jotkujen mangapiiri

Viesti Kirjoittaja AM » Ma Joulu 28, 2015 23:02

Kevään 2015 lukijoiden kommentteja

Blue, keskimääräinen arvosana 58%
-tosi nätinäköinen piirtotyyli, mutta vaatii totuttelua. yksinkertainen juoni. ei sivuakaan ylimääräistä.
-kiva lukea ei satu silmään lukiessa.
-tosi yksinkertaisesti piirretty, mutta sopi hyvin yksinkertaiseen tarinaan. eroaa niin paljon genrestään. kokonaisuutena hieno lukukokemus.
-taiteellisempi julkaisu, tosi realistinen tarina, hahmot oli tosi uskottavan näköisiä ja oloisia. taide oli ääripelkistettyä, ei taustoja tai hienoja vaatteita.
-realistinen kouluromanssi, tyttöjen välillä. aavistuksen tylsä ja mieleenpainumaton. osa henkilöiden motiiveista jäi epäselväksi.
-tosi häiritsevät demonisilmät. hyvin pelkistetty piirtotyyli, hyvin rytmitetty tarina, mutta ei liikuta.
-tarina oli tylsä ja arkisen realistinen. kuiva toteutus ja taidetta jaksaa korkeintaan tämänverran.

Sandland, keskimääräinen arvosana 81%
-sujuva ja sulava lukukokemus. hyvä tarinankerronta, loistavat hahmot.
-toriyaman piirrostyyli näyttää melko pöljältä. mielenkiintoinen tapahtumapaikka joka toimii vähän lapsellisella logiikalla, ja yksi tarinankaari joka kestää. jopa sivuhahmoillakin on tehtävä.
-hyvin nostalginen lyhyt pokkari, joka toimii sellaisenaan. taidetyyli on ruma, pikkuelukat on kivoja. hassun tyhmä tarina.
-yllättävän viihdyttävä ja nopea lukea. hyvin hämmentäviä hahmoja.
-eeppinen juoni joka saadaan hyvin kasaan lyhyessä ajassa. hahmot ja fysiikka on vähän lapsellisen hulluttelun tasolla, eikä hahmoissa ole kunnollista taustaa tai kehitystä. taidejälki on parempaa toriyamaa.
-kiva, lyhyt, tiivis pakkaus. juoni ei laahaa, ehkä vähän turhan nopeasti käydään hahmojen elämää läpi ja tilanteiden ratkaisuissa otetaan vähän liikaa vapauksia. kummallisia pahisvoimia. olisi materiaalia pidemmäksi tarinaksi, mutta se kärsisi sitten pituudesta.
-hyvä tiivis, toimintapläjäys, toimii näin lyhyenä, hassutteluhuumoria ja parodiaa. hyvin piirretty ja kaikki hahmot erilaisia.
-lasten versio mad maxista. piirtotyyli on dragonballia.

Verenhimoiset vintiöt, keskimääräinen arvosana 61%
-näyttää rappiolta kansien perusteella. pikkuvampyyreilla on ärsyttävät puhetyylit joihin kuitenkin tottuu. sisältö oli kuitenkin söpö hyvänmielen sarja.
-perus yllättävä lemmikki sarja, lemmikit tosin on tällä kertaa minivampyyrejä. taide lahoaa ensiosan jälkeen ja hahmot alkaa näyttää sulahtaneilta.
-pointti oli vampyyrien sijaan shoujohömppä draamassa. päähenkilö oli hyvin geneerinen, mutta realistinen ja onnistunut erakkonörtti. vampyyrit jäivät sekoilusivuhahmoiksi.
-ei ollut isoja odotuksia. pikkuvampyyrit puhuvat hassusti, mutta se on hauskaa totuttelun jälkeen. juonikin oli siellä jossain. hölmöjä ja hassuja hahmoja.
-geneerinen protagonisti, joka opiskelee ja seikkailee samalla kun hoitaa kolmea vampyyriä. vintiöt on ärsyttäviä, mutta myös hassuja. käännetyt erilaiset puhetyylit oli hienosti tehty. juoni jossa tapahtui jotain alussa ja lopussa. aika pöljä.
-hauska, naurattava hömppä. huonosti taitettu, tekstit leikkautuu. pentujen murre on ärsyttävää ja vaikeaselkoista.
-perusshoujohöttöä, eeppinen transformaatiokohtaus. ärsyttäviä pentuja. tylsiä hahmoja, mutta menettelee näin lyhyenä.

Paradise Kiss, keskimääräinen arvosana 59%
-ei vastannut odotuksia. juoni on hömppää, mutta lukeminen on silti raskasta, hirveästi ruutuja ja paljon tekstiä. piirrusustyyli on hyvä, eritoten rasterit. juonessa ei oikein tapahdu mitään, ja vähän draamaa, epäuskottava suhde. loppu oli hyvin tyydyttävästi kirjoitettu.
-piirtotyyli on kiva. juoni kantaa koko sarjan pituuden ja ylettää pidemmälle kuin alkuasetelma antaa ymmärtää. hahmojen luonteet purettu hienosti vanhempien kautta vaikka osa hahmoista tekikin mieli kuristaa. tosi paljon ruutuja per sivu tekee lukemisesta raskasta.
-en tykkää taiteesta, tuntuu sottaiselta, silmät on ihme pympylät. juoni oli mitäänsanomaton, kauheasti draamaa ja hahmot on epärealistisia nukkeja. viisi pokkaria siitä, ettei tapahdu mitään jännää.
-kovaa kamaa, sulava lukukokomus, kokoajan tapahtuu jotain. juoni etenee jatkuvasti, piirtotyyli on hyvä vaihtelee sopivasti realistisen vakavan ja chibihahmojen välillä. hahmot kehittyy tarinan aikana.
-olisin tykännyt tästä 12-vuotiaana. tylsä juoni, tylsät hahmot, liikaa tekstiä ja liikaa ruutuja. taustoista oli otettu selvää, mutta liikaa suhdedraama sen päällä. piirtotyyli tuo mieleen muumit.
-en tykännyt yhtään, en tykäänyt nanankaan piirrustustyylistä, liian tikkujalkoja. en tykännyt kenestäkään hahmosta, kaikki lapsellisia pentuja. olisi voinut loppua aikaisemminkin. alkuperäiset värisivut on painettu mustaksi mössöksi.
-silkkaa sohjoa. jännähkö, kertoo oikeasti romanssista, vaikka perseileekin kauheasti. kaikki on superlaihoja ja loppu on fiksu.

Zombie Powder, keskimääräinen arvosana 56%
-hyvin brutaali ja verinen jopa mättöshouneniksi. juoni on tavanomainen, actionkohtaukset toimii. Hyvin bleachmäinen piirtotyyli, naiset näyttää miehiltä joilla ei ole tissejä.
-yllävän hauska, omituisia hahmoja ilman mitään teemaa tai koherenssia.
-ei minkäänlaista juoni- tai hahmonkehitystä. muistuttaa paljon bleachia. pahisten rumuus vie enemmän huomiota kuin tarina. loppuratkaisu oli hyvin olematon tai vaikea tajuta.
-tykkäsin piirrustustyylistä, hahmoista ja tarinasta, mutta sarja jäi kesken. alku oli hyvä ja juoni oli voinut kehittyäkin.
-nopea lukea läpi, toimintaa ei muuta, yksityiskohdat ei jää mieleen. pahikset on luovempia kuin päähenkilöt. juoni loppuu kuin seinään. idea ei ole mitenkään ihmeellinen ja hyvin kulunut.

Kani nimeltä Mulko, keskimääräinen arvosana 61%
-lyhyt juttu siitä millaista on olla lemmikkikani. kaikki jutut olivat irtonaisia yksittäistapauksia. hämmentävän hyvin käännetty, sanaleikkejä myöten.
-aiheuttaa naurua vaikkei ole hauskakaan. kertoo kanista ja sen omistajasta.
-Kaninomistajan sarjakuvapäiväkirja. paikoitellen hauskahko, mutta pääosin aika tylsä. en vain osaa samaistua elikoihin jotka vain syö ja makaa.
-piirtäjän omaa elämää vähän enemmän kuin genressä yleensä, vaikka olisi saanut olla enemmänkin.
-kiva lukea, lyhyet pikkutarinat menee lyhyissä osissa. ihmiset oli piirretty hauskan yksinkertaisesti.
-kovaa kamaa kertaluettunakin. mulko mässyttää ruokaa ja makoilee hassuissa asennoissa. kuvaa kommunismia... ei kani voi olla kommunisti. mulko itsessään ei tee mitään vaan on lukijan sielun peili.
-ihan söpö, ihan kiva ja täysin tylsä. kuvatoteutus oli ihan toimiva, ei jäänyt mitään mieleen.

Tokyo Babylon, keskimääräinen arvosana 66%
-traagisia kohtaloita, juonellisesta yllättävän hyvä. tykkään piirrustustyylistä.
-tuskaista lukea kun näyttää niin rumalta. 90-luku näkyy vaatteissa ja tematiikassa. muutamia hyviä taiteellisia ratkaisuja eritoten taustoissa. juoni on lähinnä mysteeridraama jossa ei tapahdu mitään. päivän monsteri tyyliin ja lopussa hieno loppukäänne. tyyli on hyvin synkkää ja raadollista. kaikki päähenkilöt olivat ärsyttäviä.
-juonet ovat liian irrallisia toisistaan. clampin taide oli tässä vielä hyvää, ruutujatkumoon ja kuvakulmiin oli panostettu ja hienot puvut jätetty sivummalle. hahmot olivat pääosin tylsiä eivätkä kehittyneet mihinkään.
-mielenkiintoinen sarja. kiva ja nätti päähenkilö.
-eka kirja oli kahlaamista. en välitä clampin tyylistä, päähenkilö oli melko siedettävä niinkin puhtoiseksi ja tylsäksi. sivuhenkilöt eivät niinkään.
-tyylillisesti kiva lukea, painojälki on hyvä. tykkään clampista, mutta hokuto wtf. seishiron valepersoonallisuus ei toimi. subaru on söpö, mutta luonteeton. juoni alkaa tapahtumien keskeltä, jokaisessa chapterissa on joku hysteerinen melodramaattinen nainen. tyydyttävä kokonaisuus, vähän filleriä ja tarina toimii loppuun asti.
-mielenkiintoinen kun asiaan pääsee kiinni. käsittelee raskaita aiheita, mutta on silti melko kevyt. mauttomia paritusvitsejä, tyylissä näkyy hyvin 90-luvun alku. välichapterit syventää hahmoja jonkin verran. loppu oli hyvin ahdistava.
-oli tokyo, muttei babylonia. tylsähköjä fillereitä ja hahmoesittelyä. viikon haamuja ja fanityttöenergiaa alkupuolella.

Countdown 7 days, keskimääräinen arvosana 73%
-yleisesti ottaen hyvä ja erittäin viihdyttävä. sujuvia sutkautuksia ja shounen kliseitä. kivat hahmodesignit, ja muutenkin nätti piirtotyyli.
-ihan sikahauska. hyvin mielenkiintoinen ja huvittava päähenkilö. paljon leikittelevää ruutujakoa. ennalta-arvatta juoni osittain.
-odotin kivaa kesälomahengailua, joka muuttuikin tosi traagiseksi. tyyliltä ja juonelta geneerinen, mutta hahmot erottuivat ja kehittyivät.
-hyvä perusajatus tuonpuoleisesta. vahvat, erilaiset ja persoonalliset hahmot.
-ykkösosa oli mielenkiintoinen, toinen hirveän tylsä, ja yllättäen juoni joka jää kesken. keskitason piirtotyyli ja paljon kliseitä.
-hyvin samanlainen tyyliltään ja hahmoiltaan kuin blue exorcist. viihdyttävä visuaalinen tyyli toimii kaikilla tasoilla. dekkarijuoni joka kiihtyy kohti loppua, yliluonnollisuuksia ja huumoria. ei hirveästi hahmonkehitystä.
-hyvä perusidea ja visuaalinen tyyli, mutta juoni poukkoilee ympäriinsä ja sivuhahmot on pääosin ihan outoja. päähenkilöiden välinen kemia toimii vaikka onkin vähän rautalangasta väännetyn oloista.
-hieno tausta-asetelma, tuonpuoleisesta koulusta. päähahmot toimivat, tarinakin oli hyvä.

Dark Metro, keskimääräinen arvosana 44%
-kauhistuttava, väkivaltainen ja viihdyttävä. eri tarinoita eri metroasemilta, pelottavan kieroja lopetuksia. piirtotyyli on hyvä vaikka vähän laatikkomainen.
-ihan pöljä, mutta viihdyttävä pikemminkin kuin pelottava, paha saa palkkansa. taide näyttää olevan ’kuinka piirrät mangaa’ sarjaa. yllättävä vaikkakin irrallinen loppu, muihin yksittäistarinoihin verrattuna.
-olevinaan kauhua, joka ei pelota, mutta vähän ällöttää. ääniefektit tekevät tunnelmasta suorastaan hilpeän. hahmojen anatomia on pahasti pielessä.
-en tykännyt, ihan pöljiä geneerisiä kummitustarinoita. muka cooli päähenkilö. kaikki juonitavara on ahdettu ihan loppuun.
-juonesta ei pääse kiinni, loppu vielä hämmentävämpi kuin muut tarinat.
-hyvin nopea lukea, toteutus köykäinen. piirrostyyli heitteli varsinkin hahmojen piirteissä. päähahmon taustat selviää vasta lopussa. neliruutupätkät oli kiva lisä. kauhupuoli on ällöttävien kuvien varassa. viihdyttävä mutta ennalta-arvattava.
-ennalta-arvattava, jokainen lyhyt tarina päättyy samalla tavalla. Hahmojen suhtautuminen yliluonnollisiin tapahtumiin oli vähän outo. draamaa kauniit ja rohkeat twistillä ja splatterilla. piirtäjä piirtää demoneita ja vääntyneitä raatoja paremmin kuin ihmisiä.

About Love, keskimääräinen arvosana 67%
-kauhea riipivä rakkaustarina. ihmiset eivät ymmärrä toisiaan. ihmiset näyttävät normaaleilta ja tapahtumat olivat realistisia ja seassa oli juonikin. taustoihin ei oltu panostettu, mutta yksinkertainen tyyli kuljettaa juonta.
-hyvä ja realistinen, hahmot näyttävät ikäisiltään.
-yaoita aikuisilla miehillä, jotka käyttäytyvät kuin oikeat ihmiset ja näyttävät japanilaisilta.
-hirveän hauska hyvän mielen manga. toimii paremmin pienemmissä pätkissä.
-ei huono, muttei tajunnaräjäyttäväkään. hahmot näyttää ihan normaalimiehiltä. piirtotyyli ihan miellyttävä.
-pari alkoholisoitunutta salarymania kolmenkympin kriisissä. niiden elämässä ei ole sisältöä joka johtaa epätoivoisiin tekoihin.
-tosi hyvä juoni kantaa loppuun asti ja yllättää välillä. hahmot on sympaattisia vaikka vaikuttavat arkisilta ja tylsiltä. kuvaa homoseksuaalisen suhteen ongelmia realistisesti. piirtotyyli on tylsä, mutta ok, ei liikaa kikkailua.
-painottaa hyvin romanssia ja pääheniklön työ tasapainoisesti. hahmojen ongelmat ja saippuasarjakäänteet etäännyttää. lopetus oli epämääräinen ja chapterit liian pitkiä.

MPD Psycho, keskimääräinen arvosana 72%
-taide oli hienoa ja simppelin mustavalkoista, mutta silmät oli kaikilla samanlaiset. sopivasti väkivaltaa, ja mielenkiintoiset päähenkilöt. hirveästi hahmoja joilla on nimiä, kärryltä tippuu helposti. kuin tosi hiljainen ja ahdistava kauhuelokuva.
-paikoitellen häiritsevä ja hämmentävä, ei niinkään pelottava. piirrutustyyli sopii teemaan. mysteerit jäivät kesken.
-liian ällöä splatteria minulle. taidetyyli vähän erilaista kuin yleensä, hahmot persoonallisia ja erilaisia.
-koko homma on tribuutti ghost in the shellille.
-alkaa hyytävän hyvänä psykologisena sarjamurhaajatarinana, tyyliin seitsemän tai pimeyden sydän. kolmosvolat kohdilla juoni menee ihan metsään, salaliitot muuttuu x-files tasolle ja hahmot erkanee liian kauas lähtökohdista, sarjan tunnelma romahtaa splatteriksi.

Olympos, keskimääräinen arvosana 38%
-lukijalla oli yhtä tylsää kuin jumalilla. taide oli hienoa, kaikki miehetkin näytti naisilta, mutta juoni oli olematonta harhailua, eikä hahmojen ongelmat jaksanut kiinnostaa.
-jaksoin yrittää lukea puoleenväliin asti. bishounenit posettivat. kikkailee ihan liikaa ruutuasettelulla.
-juoni oli aika olematon. hahmoja ei oikein erottanut toisistaan, tai erottanut oliko ne miehiä vai naisia. tosi nätti taide, mutta kaikilla oli samantapaiset kasvot. ruutuja on välillä liian tiheässä.
-jos unohdit mistä hahmot puhuu niin sarja näytti kivalta ja tunnelma oli kohdallaan. seassa oli yksi kiva juoni.
-taso tippuu kun haades tulee mukaan, viimeinenkin järjenhiven katoaa. filosofia on ihan skipattavissa ei siinä ole mitään järkeä. piirtotyyli on parasta antia, vaikka sivut ovat lopulta hyvin tyhjiä toimintakohtausten ulkopuolelta. puhuvia päitä ja kivoja kukkia, alkupään juoni on ihan kiinnostava muuten harhaillaan päättömästi. ei toimi lopulta millään tasolta.
-alussa oli hieno hahmo ja juoni-idea, sitten se lähti pois. muut hahmot on hirmu ärsyttäviä ja erottuu lähinnä hiustenväristä. piirrostyyli oli nättiä ja hentoista.
Antti Myller - Joensuun Otakuiden rahastonhoitaja, tekniikka- ja jäsenvastaava - Kawaconin talousvastaava.
MyAnimelist, figut & last.fm.

Avatar
AM
Viestit: 431
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2004 11:25
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Jotkujen mangapiiri

Viesti Kirjoittaja AM » Ma Joulu 28, 2015 23:20

Syksyn 2015 lukijoiden kommentteja

apocalypse meow, keskimääräinen arvosana 70%
-vietnamin sota söpöillä eläimillä. piirtotyyli korkeajännitystä. taustatyötä on tehty, mukana on slangia ja historiaa. vakavaa liki dokumentaarista. ei hahmonkehitystä.
-tosi jännä kokemus lukea. yllättävän hyvin piti otteessaan. ei ole yhtää rasteria, mutta vesivärityylistä taustaa, paljon yksityiskohtaa. sota slice of lifeä, ilman hahmoesittelyjä tai loppufanfaareja. sodan kauheuksia ei korosteta. taustatietojen kanssa oli nähty vaivaa.
-mielenkiintoinen erikoinen teos. historia on paikoittellen liiankin realistista. erikoisjoukkojen peruselämää. realistinen taide.
-ihan hyvä.
-korkkari vietnamissa pupuilla, kissoilla ja muilla elukoilla. sodan loppuvaiheita, oikeaa slangia, suvaitsevaisuutta ja ydinaseiden vastaisuutta.

all you need is kill, keskimääräinen arvosana 76%
-Ykkösosa oli hyvä kakkososa ei niinkään. kehonrakentaja uppoutuu harrastukseensa liian syvälle ja päivät alkavat toistaa toisiaan. surrelistinen kuvaus obsessiosta.
-Taso laskee ykkösosan jälkeen. obatan taide ei petä. hahmolle kehittyy pakkomielle.
-kiva lukukokemus, juonessa on alussa hyviä kohtauksia ja jättää mielenkiinnon päälle. olisi ollut enemmän mahdollisuuksia pidempäänkin. osaa piirtää normaaleja ja pelottaviakin hahmoja. eukot on nättejä.
-viholliset jäi epäselviksi kivikasoiksi. aikasilmukkatarina jossa kuollaan paljon. tarina on oli hyvä, hahmojen kehitys oli ihan onnistunutta. juoni etenee enemmän loppupuolella.
-tarina jää vähän kesken ja keskittyy enemmän hahmoihin. alienit on outoja piikkipalloja, mutta ihan mielenkiintoisia. taide on nättiä.
-vähemmän mielenkiintoinen kuin olisi olettanut. hahmot olivat aika mitäänsanomattomia. päivä murmelina, jatkuva brutaali kuolema oli hauskaa. hirviöt oli vähän outoja. taustoja ei ollut kuin kahdesta päähenkilöstä.

twin knights, keskimääräinen arvosana 68%
-50-luvulta, näyttää disneyltä. mystisoitu 1200-luvun eurooppa. aika traagista, tylysti murhataan väkeä.
-selvä aku ankka, mutta ei haittaa. satukirjatyylinen kerronta, piirrostyyli on simppeliä jenkkityylistä tezukaa. hahmot eivät ole syvällisiä ja juoni on hyvin nopeatahtinen ja suoraviivainen.
-taidetyyli on erilainen mangaan verrattuna. hämmentävä seikkailutarina.
-taide on vähän disneytä, hahmodesignit on erottuvia. vanhanaikainen satukirjamainen juoni.
-mielenkiintoinen tarina prinsseistä, kaksoiselämästä, bambeista ja haltijoista. hyvin raadollinen ja väkivaltainen eläimiä kohtaan.

legal drug, keskimääräinen arvosana 23%
-huono bensiskopio holicista. kärsii hyvin voimakkaasti sameface-ilmiöstä. hahmot ovat hyvin samannäköisiä. taustat on jätetty paljolti piirtämättä. juoni on katkonaista ja jää kesken. piirtojälki on elävää ja clampmaista. täyttää paljon clampkliseitä.
-hyvin hämmentävä, jäi kesken ja päähenkilö oli ainoa joka tuntui eläväiseltä. sivuhenkilöt on tylsiä ja samannäköisiä, nättiä clamptaidetta ja vaihtuvia vaatteita.
-huumekauppiaan kätyrit tekevät hanttihommia ja hallusinoivat. juonen taustat jää auki. clampin bishyt posettaa ja varoittavat huumeiden käytöstä.

yhdessä kotiin, keskimääräinen arvosana 38%
-useampi tarina 13-vuotiaille eläimistä. liikaa söpöilyä ja yksinkertaistettu käännöksessä.
-kokoelma lyhyttarinoita. en kuulu kohderyhmään. pienistä ongelmista paisutettu valtavia, hahmokeskeistä vaikkei hahmot kehittyneet tarinoiden aikana. piirrosjälki heikkolaatuista peruskauraa.
-ihan kamala, ehkä olisin tykännyt pienempänä. perinteisen tylsää söpöjä eläimiä. tarinat eivät sitoudu toisiinsa.
-olikin hyvä ennakko-odotuksista poiketen, hömppää nuorille. eläinhahmot on tosi epämiellyttäviä pöljiä.
-väkivaltaa eläimiä kohtaa, josta kehittyy kaverussuhde, ihan kauhea päätarina. sivutarinat oli paremmin tehtyjä.
-rappiollinen suomijulkaisu. osa hahmoista on rasittavia ihmisperseitä, joissa ei ole sitä jotain. piirtojälki on hauska. yhdessä pikkutarinassa on hauska juoni twistillä, muut on tylsiä ja täynnä juoniaukkoja.
-miksi tämä toinen tarina on tässä. ensimäisessä eläimiä pahoinpidellään, toisessa ihmisiä.

doubt, keskimääräinen arvosana 55%
-kännykkärope nuorten miitti muutuu liian todelliseksi. yllätti odotukset, hahmot oli mielenkiintoisia ja loppu yllätti. ei parasta mitä olen lukenut.
-monia yhtäläisyyksiä ’all you need is kill’ kanssa. Laatu vaihteli 2 ja 3 oli hyviä ja 4 loppu. juonenkuljetusta oli vaikea arvata ennakolta. hahmot oli vähän hömelöitä.
-amerikkalainen slasherfilmi, kaikki tulee hulluksi ja väki vähenee. paljon filleriä ja laahaava kerronta. hahmoilla oli simppeli persoonallisuudet. loppuratkaisu tulee ilman kunnollista pohjustusta.
-hyvin keskinkertainen, hyvä painojälki, hyvät värisivut, nopea lukea. piirtotyyli ja hahmot ovat hyvin keskinkertaisia kaikkien naamat on samanmuotoisia. loppuratkaisu oli meh.
-aika tylsä.

princess princess, keskimääräinen arvosana 61%
-poikaa tuijotetaan himokkaasti koulussa. perheongelmaisia opportunistisia transvesiitteja joista tulee goottiloleja ja myöhemmin kavereita. harmittavan ennalta-arvattava.
-anta lukijalle mahdollisuuden peilata itseään. ei sisältöä vain bishyjä lolimekoissa.
-vaivaa perustavanlaatuinen ongelma: hyviä ideoita, mutta kokonaisuus on sekava. alkaa hitaasti, mutta paranee myöhemmin. dialogi on puisevaa vakavissa kohtauksissa, huumorikohtaukset on hauskoja. kierrättää vanhoja hahmoja, sivuhenkilötkin on päässyt isompiin osiin, mutta niiden tarinat eivät ole kovin kiinnostavia. taide on hyvää ja hahmoilla on yksityiskohtaisia kampauksia, taustat on jääneet pelkistetyiksi. hahmoilla on useita luonteenpiirteitä eivätkä ole mitää one trick poneja. käänteishaaremi ilman tyttöä.
-kansikuvan perusteella voisi olla jännä, ei ole. pöljä idea ja junnaa paikallaan. koulu ei tunnu järkevältä ja oppilaskunta pyörittää kaikkea. hahmot eivät käyttäydy kovin inhimillisesti.
-Muka BL ja tylsää perhedraamaa. Juonen kantava idea on ihan pöhkö, olisivat voineet perustaa lukion visual kei bändin ja toimisi paljon paremmin. 3 ja 4 osa oli ihan turhia fillereitä ja tarina paranisi jopa ilman niitä. taide oli varsin hyvää ja taso säilyi koko tarinan ajan.
-kevyttä höpsöttelyä ja vitsejä, vähän fanserviceäkin. kaveritarina alkupäässä, lopun puheenjohtajakilpailu oli aika turhauttava. tarinaa voi miettiä myös sukupuoliroolien asemana yhteiskunnassa, mutta sitä ei tuoda esiin vitsien takaa.

noragami:stray god, keskimääräinen arvosana 80%
-Ei selkeää päähenkilöä ja keskitystä juonella. Tarina poukkoilee välillä hiyorin kaksinaisluonteessa, yaton temppelirahaston keräyksessä, yukinen hahmonkehityksessä ja bishamontenin kostossa. Taide on yksityistarkkaa ja pysyy hyvänä koko pätkän taustoja myöten. Taistelukohtaukset on hyvin toteutettu vaikkakin alussa vähän epäselviä. Hahmot ovat useimmiten toimivia, yato on vähän simppeli jumalaksi, mutta flashbackit kasvattavat luonnetta Bishamonten ja tenjin on huomattavasti paremmin mietittyjä. yukine kehittyy eniten tarinan aikana. hiyori on aika turha tyttö pulassa juonikiemura, antaa olevinaan turpaan kaikille paitsi silloin kun juonelle tärkeä tilanne tulee, on ihan avuton.
-hurjan hurja jumala joka ei ole mistään kotoisin. täytyy lukea jatkoa. hahmoista voisi olla syvällisempää juttua.
-hyvä kokonaisuus vaikea löytää kritisoitavaa. ensimmäiset 3 volumea oli hyvä tarinankaari yukinen hahmo tulee hyvin esiin tipoittain. hyvä tarina, taide, hahmodesignit, kannet. päähenkilöstä ei saa oikein otetta. aika karuja aiheita välillä.
-tykkään kovasti piirrostyylistä, pehmeän moderni, vähän ylivedettyä ilmeilyä. osalla sivuhahmoista on pienemmät roolit kuin toisilla. tarinassa on syvällisempi puoli, mutta se ei ehdi aueta kokonaan.
-oikeesti jännä, hirveä cliffhangeri. oikeasti piirretyt taustat, joitakin hahmoja on vaikea erottaa toisistaan. tykkään taidetyylistä, erityisesti kansista. juoni alkaa vähän hitaasti, mutta tempaisee mukaansa. kaikki angstaa paljon ja päähenkilö on hyvin mysteeri.
-juoneen vaikea päästä kiinni, vähän viikon monsteria. liian vähän kiinnostavia jumalia ja liikaa turhia hahmoja. tykkäsin hahmodesigneista mutten piirrustustyylistä, se oli vähän kylmää.

darkside blues, keskimääräinen arvosana 54%
-ei kauhua vaan scifiä toisin kuin takakansi kertoo, muutama ällöttävä kohta tosin. tulevaisuussystopia vähän tissejä. hyvin erikoinen ja järjetön. hahmoja on vaikea erottaa toisistaan. nättejä kokoaukeaman kuvia, yksityiskohtaista 80-90-luvun tyyliä.
-futuristinen maailma, jossa on yksi vapaa alue. tuntuu alustukselta pidemmälle tarinalle. päähahmo jää täysin mysteeriksi. taide on tosi kaunista, erityisesti hiukset.
-hirveästi hahmoja ja tapahtumia, mutta ei etene mihinkään. taide muistuttaa rosoista golgo13 malliin. hahmot erottaa toisistaan, mutta nimet ei jää mieleen. tarina ei ehdi kehittyä ja jää pahasti kesken.
-en tajunnut juonesta hölkäsen pöläystä. paranormaaleja kykyjä ja terroristeja. nimihenkilöllä ei ole mitään virkaa juonen kannalta. alussa paljon paljaita rintoja, mutta miksi. vanhahko taidetyyli, hahmot ei ollut kovin ilmeikkäitä, ripset peitti koko naaman, sivuhahmot oli tosi rumia. taustat oli hienosti tehty.
-en osaa selittää mitä juonessa tapahtui. osa hahmoista kuolee, osa ei. tarinaa joutuu miettimään ja postuloimaan.

vinland saga, keskimääräinen arvosana 89%
-sotaisa viikinkitarina.
-viikingit on siistejä, päähenkilö on kylmän oloinen ja flashbackit kertovat siitä loppupätkän. jänniä hahmoja, inhottavat pahikset piirretään myös sen näköiseksi. piirrutystyyli on hyvän näköinen ja raaka. tarina kertoo kostosta.
-paksu kuin raamattu, vihainen blondi nuorukainen muistelee menneisyyttään. nopea lukea, kiva piirtotyyli.
-tarina kostosta, 1 kirja on pohjustus tarinalle. kansi hämää, näyttää tylsältä, mutta on nopea lukea. taide on miellyttävää perusrealistista japania, ei sekavia taustoja tai liikaa rasteria.
-seikkailevia viikinkejä, älyttömän hyvää kuvakerrontaa, helppo ja nopea lukea. kauheasti aktionia, nimetyt hahmot on persoonallisia, sivuhahmot on harmaata massaa.
-odotuksiin verrattuna hyvä. erittäin hyvä taide, realistinen ja yksityskohtainen. hyviä hahmoja

J pop idol, keskimääräinen arvosana 32%
-kertoo tytöstä, joka osaa laulaa, ja on ehkä koulussa, jolla on kavereita ja poikaystävä. juonessa on muutamia yllätyksiä. piirtotyyli on hyvin perus animea, päähenkilön silmät on 5x suuremmat kellään muulla ja ilmeet on todellä ylilyötyjä ja ilmeitä on paljon.
-täyttä kuraa. vaikea ja epälooginen, hyppii liikaa hahmojen välillä.
-aika shoujoa, taide on mitään sanomatonta lautassilmää, outoja leukoja ja koomisia chibihahmoja. tarina perusdraamaa joka ei oikein etene mihinkään.
-äärimmäisen geneerinen hahmoja ja tarinaa myöten. juoni ei vienyt mihinkään.

dramacon, keskimääräinen arvosana 72%
-sekavaa ihmissuhdedraamaa.
-actionia, draamaa ja amerikkaista conielämää vuosikymmenen takaa. hyvin piirretty, ilmeikkäät hahmot, vaihteleva kuvakerronta. ei jätä avoimia kysymyksiä.
-eka kertaa conissa, yllättävän hauska. käyttää kaiken mahdollisen mitä piirrä mangaa oppaista löytyy, mutta hahmot on hyvin erilaisia. kevyttä huumoria, romantiikkaa ja draamaa.
-odotin jotain hirveää, mutta olikin ihan ok hugh grant elokuva. ihmisuhdehömppää conissa, sarjalla on hyvin osuva nimi. eka pokkari on ihan hyvä, loppupää on enemmän ongelmien sovittelua. hahmot vanhenee ja kehittyy tarinan edetessä, tarina loppuu vähän tylsästi. conitunnelmaa ei tavoiteta kunnolla. piirrosjälki on vähän karkeaa, mutta melko sujuvaa ja sopii tunnelmaa.
-paljon draamaa, ja hienoja hahmoja.

Solanin, keskimääräinen arvosana 78%
-Toimistovirkailija slice of lifeä, josta päähenkilö pakenee. Persoonallinen taidetyyli.
-perus arkirealismia. Ei mene liian raskaaksi vaikka onkin aika vakava-aiheinen. tasapaksut hahmot ja piirrostyyli.
-Tapahtuu hyvin paljon kaikkea vaikka hahmot eivät tunnu tekevän mitään. suht realistinen piirrostyyli leveänaamaisia ilmeikkäitä hahmoja ja taustoihin on panostettu. outoa symboliikkaa ja jänniä yksityiskohtia. sekaan on tungettu suuria juonenkäänteitä.
-Kokoelma kaurismäkielokuvia. proosaa ja inhorealistinen piirrostyyli.
-yllättävän kiva tavalliseksi realistiseksi elämäksi. hyvä piirrustustyyli, pyöreitä kasvoja ja jänniä silmiä. tarina oli kiva, mutta ahdistava koska oli paikoitellen liiankin samaistuttava ja aika rankkoja aiheita.
-hyvä! nuoret aikuiset eivät tiedä mitä tehdä. taide miellyttää silmää, taustoja on käytetty onnistuneesti. realistinen aihe on esitetty kuitenkin mielenkiintoiseksi.

Angel of elhamburg, keskimääräinen arvosana 52%
-Ritari uskoo olevansa parempi kuningas koska näkee enkeleitä. kiva idea, ja juonesta olisi voinut kehittyä jotain, mutta tuntuu olevan jotain epäjatkumoa. kertoo kateudesta ja katkeruudesta.
-yllättävän kohtuullinen luettava, hyvä vähän rosoinen taide. erittäin hahmopainoinen, settingiä ja taustoja oli vain minimimäärä. pair hahmoa nimetty muut oli lähinnä taustana. tuntui vähän pitkitetyltä.
-pelkistettyä taidetta kanteen verrattuna. hahmot on samannäköisiä, mutta vanhenevat tarinan edetessä. tykkäsin juonesta, hyvä kehitys, mutta vähän epäselvä loppu.

voices of distant star, keskimääräinen arvosana 50%
-tarina kahdesta nuoresta joita erottaa avaruus. taide on kevyttä ja ohutta. traaginen ja surullinen, vähän liian perinteinen jopa tylsyyteen asti.
-kiva yhden hetken luettava. taidetyylissä on hyvät taustat, rasterit on paikoitelleen liian tummat. slice of life pitkältä ajalta paitsi yksi hahmoista ei ikäänny. tarinan taustoja ei avata mitenkään joten etenemisvoimaan.
-tylsä, en tiedä mitä tapahtui.
-kaveriporukat hajoaa, ja sitä kestää koko mangan. yksi hetki ja tunne jota vedätetään koko mangan pituus.

Finlandia, keskimääräinen arvosana 67%
-kertoo joulusta, ja tonttukoulusta. häviää juonen ja taiteen perusteella taustakohinaan. mukana on pieni romanssi mutta on toissijaista suomihehkutukseen verrattuna.
-päähenkilö on hieno hahmo, joulupukkipakkomielle menee stalkkeriasteelle. hauska piirrustustyyli yksityiskohtaisia saamelaisasuja.
-hauska lähtökohta, mutta vähän menee pieleen historian kanssa, piirtojälki on kivaa. juoni ei oikein mene eteenpäin, paitsi lopussa kiirehditään.
Antti Myller - Joensuun Otakuiden rahastonhoitaja, tekniikka- ja jäsenvastaava - Kawaconin talousvastaava.
MyAnimelist, figut & last.fm.

Avatar
AM
Viestit: 431
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2004 11:25
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Jotkujen mangapiiri

Viesti Kirjoittaja AM » To Touko 18, 2017 12:01

Kevään 2016 lukijoiden kommentteja

read or die keskimääräinen arvosana 50%
-päähenkilö käyttäytyy kuin mies. eka osa oli sekava sitten yllättäen juoni. Päähenkilöllä tosi omituinen asevalikoima/kyky. piirtotyyli tuo mieleen hellsingin ja fullmetal alchemistin, ei huonoa, mutta tyypillistä 2000-luvun alkua.
-kirjahulluuta, sekava juoni, tapahtumista ei saa tolkkua, mutta tarinaa etenee suht selkeästi.
-miellyttävä lukea, hyvinpiirretty artti, toimintakohtaukset sekavia. mielenkiintoinen maailma, hahmot ei kovin syvällisiä.
-hirveää kirjaobsessiota. tarinassa alkaa tapahtua jotain puolivälissä ja muuttuu vakavammaksi. taide oli vanhaa, pahikset näyttää pahoilta.
-tehty aikana jona pelkkä action ja räjähdykset möi. hassut supervoimat korvaa juonen.

galaxy angel keskimääräinen arvosana 41%
-ei jäänyt mitään päähän. Juonessa paetaan lähinnä mystisiä ja jahtaajia ja perseillään satunnaisilla planeetoilla slice of life hengessä. piirrustustyyli on sottaista ”kuinka piirrät mangaa tasoa”. yrittää olla haaremi.
-positiivisesti yllättävä. ei ollutkaan avaruushaaremihöttöä. ilmapiiri oli hyvä vaikkei juonta juuri ollutkaan. anatomia ei toimi, hahmoilla ei ole ranteita, raajat on puikeloita, muuten taide oli hyvää ja hahmot ilmeikkäitä. lopputwisti ja juoni loppuu oudosti kesken. pääpari on söpö.
-love hina avaruudessa laimennettuna captain harlockilla ja vedellä. avaruusalus, sankari, laimeasti seikkailua.
-en odottanut yhtään mitään, ja alussa ei tapahtunut yhtään mitään. hauskan oloinen päähenkilö.
-järjetöntä sekoilua jota ei jaksa lukea. ihan liikaa chibejä, ajoittain kivoja taustoja. taisteluissa ei pysy kärryillä. juoni alkaa ja päättyy hyvin epämääräisesti.
-ei juonta, pelkkää sekoilua, laiskasti piirretty.

vampire crisis keskimääräinen arvosana 20%
-yksittäistarinoita merkityksettömistä hahmoista. käänne tarinoissa keskellä.
-perusshoujo markettimanga, erittäin ennalta-arvattavat tarinat, keskivertoarttia, päähenkilöt on idiootteja. yksinkertaisesti paskaa.
-tosi nopea lukea. mustaa magiaa, kostoa, huonoja poikaystäviä ja ranskaa puhuvia vampyyrejä. hölmöjä tarinoita, käännöskukkasia ja kehnoa arttia. pojat on nätimpiä kuin tytöt.
-sodassa ja rakkaudessa kaikki on sallittua. hahmot ovat metaforia valinnanvaikeudelle, päämäärä- ja välinearvoille. klassinen suurta yleisöä puhutteleva aihe, joka lässähtää eka chapterin puolivälissä. loppu on markettimangalaatua.
-syy sille miksi markettimangaa pidetään ala-arvoisena. keskitason shoujotyylin piirrustustyyli. juonet ovat kammottavia kioskiharlekiinien ja aloittevan fanfic-kirjoittajan välimaastossa.
-aika kamala, muttei mene pitkään lukiessa. todella pöljät tarinat ja henkilöt.
-kauhea pettymys, päähenkilö ei eroa mitenkään perus shoujohömpästä. toinen tarina on jotain yaoi yritelmää. piirtotyyli on äärigeneerinen. ei hauskaa twistiä.

dream kiss keskimääräinen arvosana 26%
-tämä ei iskenyt. idoliteollisuutta käänteishaaremissa. päähenkilö on kyvytön tekemään omia ratkaisuja tai reagoimaan mihinkään.
-käänteishaaremia idolitehtaassa. poikatyttö ja naismaisia poikia jotka erottaa melkein toisistaan hiusten perusteella. ei mitenkään ihmeellinen piirrostyyli.
-aivan älyttömän rasittava lukea. idolitosi-tv miesläjä. hirveää arttia, paksuja huulia ja pieniä päitä, hyvät kannet muistuttaa 70-dekkaripokkaria.
-perusshoujojuoni, bishyhaaremi. mieshahmot hirveän väkivaltaisia. pari eka osaa oli ihan viihdyttäviä, mutta loppupuolen juonikuviot eivät tuo mitään uutta genreen. hahmot on latteita, tyhmiä ja kauheita.
-hyvin puuduttava, niin ennalta-arvattaa shoujoa. idolipoikia ja hölmö päähenkilötyttö. artti on hyvin yksinkertaista.
-olen lukenyt tämän aivan liian monta kertaa ja tykkäsin. taide ei ole nättiä, muttei häiritse hirveästi. traagista ja mukamas romanttista. muistuttaa perusaasiadraamaa. lisätarina on sarjan parasta antia.
-yhden reitin idolipoikahaaremi bb-talossa. kauhea taide ja tylsä juoni. Päähenkilö ei kehity sarjan aikana tippaakaan mihinkään suuntaan.
-just ja just luettava, kamala artti ja innoton juoni.

dragon ball keskimääräinen arvosana 61%
-ei hirveästi mitään järkeä, etsitään kuulia ja taistellaan turnauksessa. huumori toimi välillä, välillä taas ei. taiteesta saa selvää.
-tykkäsin älyttömästi. kuvakerronta on selkeää ja etenee helposti. kaikki aseet ja varusteet piirretty yksityskohtaisesti. juonella ei ole alussa mitään suunnitelmaa, ja uusia hahmoja sivujuonia putkahtelee jatkuvasti. viljelee välillä aika typerää huumoria.
-en ole kohderyhmää. liikaa 12v poikien vitsejä. hahmot on ilmeikkäitä ja löytyy monenlaista tyyppiä. kivoja kansikuvia. huonolaatuinen väri-mv konversio ja jännää sensuuria.
-parempi alussa, koska ei tiedä mitä tapahtuu seuraavaksi. taisteluareenakohtauksissa menee ennalta-arvattaksi. vitseille tuli naurettua vaikka olivatkin mauttomia.
-alkaa hyvin pöljästi, hahmot on tolloja. vitsit käy vanhaksi nopeasti, mutta piirrustusjälki ja taustat on kivasti tehty.
-ikuisuussarja, sama juttu vain jatkuu. alussa on vain samoja alapäävitsejä ja lohikäärmekuulien keräystä. tyyli on perustoriyamaa, selkeää ja hahmot erottaa yleensä toisistaan.
-ei kovin kivaa alapäähuumoria ja taistelua. tarinankuljetus on jouhevaa, piirrosjälki on selkeää. hahmoihin ei tutustuta hirveästi ainakaan alussa.

food wars keskimääräinen arvosana 73%
-ei etene hirveän nopeasti. piirrustustyyli on välillä selkeää ja välillä tosi suttuista. tarina vaikuttaa hyvältä, mutta aika absurdilta.
-shounensarja kokkailun ihmeellisestä maailmasta. tyypillinen "taistelu"opisto absurdineine sääntöineen ja klassinen kirjaoppinut vs. intuitiivinen luonnonlahjakkuus asetelma. Juoni etenee urheilushounentyyliin venyttäen loppuiskua. Taide on loistavaa viikkojulkaisuksi, ruoat ovat suorastaan realistisen näköisiä. hahmot ovat tylsiä stereotypioita eivätkä ehdi kehittyä mihinkään suuntaan.
-poika menee kokkikouluun, supereliittikokkikouluun. hyvän näköistä ja intensiivistä taidetta. hauska ja kivasti selitetty kokkaustekniikoita.
-jätkä joka osaa kokata, ruokaorgasmeja ja räjähteleviä vaatteita. taide on hyvin yksityiskohtaista. hahmodesignit on hyvin jänniä. osa hahmoista on ärsyttäviä elitistejä.
-hyvä ruoka parempi mieli. ruoka on erityisen hyvin piirretty, vaihtelevan näköisiä, ilmeikkäitä hahmoja, pikkaisen liikaa tissejä. hahmot on hauskoja.
-alkaa kuin urheilumanga, yakitate japan klooni. kiva piirtotyyli, hauskoja posetuksia, mies- ja naisalastomuutta sekä herkullisia ruokia.
-eyeshield 21 keittiössä, maut kuvaillaan aika mielenkiintoisesti. ei ihan huonoin isä ikinä, mutta koulu on tosi häiritsevä. Kivalla tavalla pöljä.
-hyvin hauska, kivasti selitetty ruokaohjeita, paljon hauskoja hahmoja. päähenkilö on perus shounensarjatasoa. hieno taide, pyöreitä kasvoja ja paljaita pakaroita.

devil is a part timer keskimääräinen arvosana 72%
-demonilordi pakenee moderniin japaniin ja menee pikaruokalaan töihin. mielenkiintoinen muttei syvällinen tarina, vaikka siitä löytyy demoneita, puolienkeleitä ja kaikkea muuta hassua. komediaa ja slice of lifeä.
-hihitin hieman mukapahiksille. nopea lukea, pääsuunnitelma ei etene juurikaan. hahmodesignit on söpöä, pyöreää, kivaa ja sopii komediatyyliin. hiukan actionia myöhemmin.
-ei vastaa hypeä. söpöä hömppää, mukavan rento lukea. piirrustustyyli on pyöreän oloista söpöä ja rasteririkasta.
-hassu komediahömppä, vähän actionia. alkupremissi oli jännä, saatana on mukava symppis joka käy treffeillä lukiotyttöjen kanssa. loppui järkevästi 2 volan lopussa.
-yksinkertainen tyyli, hahmodesign on söpöä. perusarkkityyppihahmot.

peace maker keskimääräinen arvosana 56%
-15-vuotias poika haluaa liittyä poliisijengiin kostaakseen. juoni ei etene. tyyli oli ok, taisteluista ei saanut oikein aina selvää. päähenkilö oli ärsyttävä, naiivi, pasifisti.
-kaikki haluavat tappaa toisensa. tenava liittyy poliisivoimiin, pieksee pari tyyppiä, ja sitten ei tapahdu oikein mitään. slice of lifeä ja sitcom pöljäilyä shinsengumissa.
-poika kostaa liittymällä jengiin. päähenkilö on ärsyttävä pasifisti. muutama hieno taistelu, muuten ei juuri mitään tapahtumaa.
-Sekavat tapahtumat ja alkaa liian hitaasti. esitellään vain paljon hahmoja ja käytetään niistä korkeintaan kahta minkäänlaiseen juonenkuljetukseen. Todella suttuinen ja kiirehditty piirrosjälki.
-peruskostotarina, tarina voi lähteä mihin suuntaan tahansa. artti on jees, kannet ovat kauneinta antia, paljon tyhjiä taustoja. tärkeät hahmot on kaikki naisia.

love in hell keskimääräinen arvosana 46%
-liberaalin talouspoliitikan ja kummallisten perversioiden humoristinen ristisiitos.
-päähenkilö joutuu helvettiin ja yrittää päästä pois. juoni keskittyy kärsimykseen ja yrityksiin päästä pois, ja henkilökohtaiseen demoniavustajaan. välillä meni ällöttäväksi, mutta huumoria löytyi.
-mitä olisi marksilainen talousoppi jos se toimisi. slice of lifeä helvetin salarymaneista. miljöö oli hyvin mietitty.
-slice-of-afterlife, “kuritusta” episodimaisessa tylsässä helvetissä. piirretty tylsästi, hahmot on yksinkertaisia ja vaatteet epärealistisia. kidutuskohtauksista yritetään tehdä karua, juonenkuljetus on töksähtelevää eikä johda mihinkään. miljöö sääntöineen tuntuu vauhdissa keksityltä.
-olematon juoni, pelkistetyt taustat, mutta tyyliltään aika kivannäköistä. helvetissä ei ole kivaa.

pink keskimääräinen arvosana 67%
-näyttää päiväsanolehtistripiltä, inhorealistinen. kertoo tytön elämästä, tarina oli raaka ja aikuismainen. hahmot esitettiin outoina.
-erikoinen manga. myös piirtotyyliltään ja aiheelta. alkaa slice-of-life tyylinä, juoni kehittyy myöhemmin. tosi kepeä tarinatyyli, kaikki nimihenkilöt ovat jotenkin ongelmaisia tai outoja. yllärijuonenkäänteitä lopussa.
-aika outo, ei juonta, randomhahmoja ja lemmikkikrokotiili. piirretty kökösti, mutta persoonallisesti. toisaalta tosi arkinen ja välillä tosi mielenkiintoinen ja ihmeellisen nerokas.
-toimitotyöntekijä päivisin, prostituoitu öisin. piristävän erilainen piirrustustyyli. huumoriperusteinen, yrittää välillä olla syvällinen. jännä näkökulma aiheeseen. ei hirveästi juonta, pikkuisen tapahtumaa lopussa.
-simppeli, eläväinen tyyli. tarina on absurdi arkisella tavalla. vaikutteita ranskalaisista komedioista. taustat on avaran oloisia. lopetus on riemastuttavan groteski.
-piirtotyyli on todellä kökkö, karjailaisessakin näkee parempaa. en pitänyt yhdestäkään hahmosta. en pitänyt lopputwististä.
-kertoo krokotiilistä ja sen omistajasta. Krokotiili on ainut hahmo joka esiintyy joka chapterissa. kerronta eroaa peruseläinmangasta, koska ihmishahmot eivät ole tylsiä. Juonenkuljetus ei toista itseään ja lopussa on hirveä twisti.
-hyvä tarina, mutta hirveän masentava. päähenkilöllä on outoja taipumuksia. artti on mielenkiintoista ja rujoa.

a silent voice keskimääräinen arvosana 84%
-kuuron tytön ja koulukiusaajan elämää. piirrostustyyli miellyttää silmää. taustoja on paljon, mutta ei ihan jokapaikassa.
-hyvä totuudenmukainen tarina, sydäntäraastava. hyviä värikkäitä hahmoja ja hahmonkehitystä. selkeä taide, kivat hahmodesignit. erikoinen aihe
-en halunnut lukea, ikävä tarina, opettajan motivaatiot outoja. päähenkilö mary-sue, joka puhuu huonosti. kivat kannet, kasvojen varjostukset outoja, hyvät miljööt. tarinankuljetus oli hyvä ja nopealukuinen.
-kuuro idiootti päähenkilönä. ok tyyliä.
-raadollinen, ihmisvihamielinen ja aivan loistavasti käsikirjoitettu. persoonalliset, erottuvat hahmot, ja toimiva hahmonkehitys päähenkilöillä. taide on yksityiskohtaista ja kuviin on saatu liikeen tuntua.
-dramaattinen, hahmot on ilmeikkäitä, uskottavia ja mielenkiintoisia, oikeiden ihmisten tyylisiä. taide on osittain yksinkertaista, mutta tunnelma välittyy hyvin.
-hirveän ahdistava ja realistinen. taide on hienoa, välillä liikaa tavaraa taustoissa, ei kaikkein persoonallisimmat hahmot, mutta erottuvat toisistaan. käsittelee erikoista aihetta.

valkoinen noita keskimääräinen arvosana 71%
-tämä olikin aika hyvä. kertoo talvisodan loppupuolesta vähän verisesti ja lähestulkoon realistisesti. häyhä on periaatteessa titansin mikasa.
-ei kovin raskas- tai vaikealukuinen. päähenkilön nimi häiritsee, piirtojälki on hyvin webtoon tyylistä, kliseisiä hahmoja. vaatetus on fantasiatyylinen ja niukka suomen talveen. juoni ontui hiukan, tarina tuntui jatkuvan hyvien paussien jälkeen. ei hirveän verinen sotamangaksi, väkivalta paikoitellen jopa koomista.
-joku poika ja simo häyhä talvisodassa. ok taidetyyli, tukka pysyy hyvin. helppolukuinen.
-realistinen kuvaus talvisodasta. typerää roskaa jota ei voi olla rakastamatta. yksinkertainen tarina, venäläisten ampumisesta. artti on aika keskinkertaista ja vaihtelee paljon.
-jos unohdetaan sotajutut, päähenkilö oli pelkkä tehtävä, ei noita, tai perus kostopoika. tiivistetty tarina, nopea lukea ja nätinnäköinen.
-ei kestä montaa lukukertaa. korkeajännitysmoe.
-Suomi mainittu. aikamoista mättöä, kaikki tärkeä hahmot oli naisia. historialliset faktat heitettiin roskiin.
-kannessa osuva varoitus. lyhykäisyydessään hyvin viihdyttävää shounenia. missä hatut ja hanskat on. liian lyhyt jotta hahmoihin pääsisi syvemmälle.

vaarallinen sivusto keskimääräinen arvosana 45%
-valehtelee olevansa 100% kauhua. korkeintaan 50% lyhyttarinoita, joissa kaikissa samat takapirut. shoujoarttia, suuria silmiä, verta, kauhua, kuolemaa, välillä humoristista.
-perinteinen episodimainen kauhumanga, toteutus on tosin ainoa kauhea asia. Tarinat on tylsiä, taide vaisua keskikastin shoujoa ja "pahikset" eivät ole tarpeeksi hommassa mukana.
-rappiollinen markettimanga, epäeettiset ihmisperseet 100 lasissa. maagisia juttuja ja kaikki menee päin helvettiä. asiat vaihtuvat tosi nopeasti.
-kamalaa sheissea, hahmot eivät olleet mitää ruudinkeksijöitä. mainostetaan kauhuna, muttei ole kauhea. juoni ei kiinnosta yhtään.
-ei liian raskasta, niinkuin salkkarit. on kiva katsoa kun ikäville ihmisille käy huonosti. piirrustustyyli ei mitenkään erityisen mielenkiintoinen. hahmot on vähän tyhmiä.
-perusjuonikuviot. ei voi laskea oikeaksi kauhuksi. hahmoista ei kerrota mitään taustoja eivätkä ne ole mitenkään persoonallisia.
Antti Myller - Joensuun Otakuiden rahastonhoitaja, tekniikka- ja jäsenvastaava - Kawaconin talousvastaava.
MyAnimelist, figut & last.fm.

Avatar
AM
Viestit: 431
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2004 11:25
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Jotkujen mangapiiri

Viesti Kirjoittaja AM » To Touko 18, 2017 12:10

Syksyn 2016 lukijoiden kommentteja

whispered words keskimääräinen arvosana 58%
-slice of life ja shoujo-ai risteytys jonka pääjuoni etenee salakavalasti, flashbackkien ja näennäisen arkipäiväisten asioiden seassa.
-lukio slice-of-lifeä ja tyttöjä jotka tykkäävät tytöistä. Pöljää sekoilua ja kivoja ja kohtauksi. Tarina muuttuu syvällisemmäksi draamaksi loppupuolella ja tarina kulkee hyvin. Hahmo ilmentävät alussa vain yhtä luonnetta, mutta kasvavat tarinan aikana. Simppeli piirrustustyyli, joka kehittyy hieman sarjan aikana, pyöreät naamat ja suuret silmät.
-aika kiva, nätti tyyli ja salaperäiset kannet, pyöreä ja hentoinen taide. Paljon monipuolisia hahmoja ja tunnelmaa. Päähenkilöt ovat todella erilaisia persoonia ja hahmonkehitystä tapahtuu paljon. Hyvin paljon itsepohdiskeleva sarja, mutta hidas ja romanttisesti melko köyhä. Tekstinladonta oli loppupuolella metsässä. Puhekuplissa japania ja käännös vieressä.
-komedia joka pyörii tyttörakkauden ympärillä. Huonoa huumoria ja hyvää draamaa, mutta ei tarpeeksi. Juoni jumittaa pitkään. Päähenkilö on hyvin syvällinen, sivuhahmot olivat lähinnä hassuja stasisteja. Piirrostyyli yksinkertainen moemössö.
-tyttöjen välistä rakkautta, draamaa ja randomsekoilua. Ihan liikaa tavaraa jotta homma pysyisi mielenkiintoisena.
-hahmojen nimet eivät jää mieleen. Ykköskirja on pelkkää filleriä, hahmot vain jahkailevat ja ylianalysoivat. Tarvitsee lisää toimintaa. Kivasti piirretty, mutta ruutusommittelu ja kuvakerronta on sekavaa.

pulpettinaapurit keskimääräinen arvosana 35%
-päähenkillö kärsii keskittymihäiriöistä ja skitsofreniasta. Mielikuvituskaveri tekee vieressä hassuja juttuja. Huumoriaspekti jää vähän taustalle ensimmäisessä osassa. Alempaa keskitasoa kuvakerronnan ja juonen osalta.
-menisi yhden stripin viikkoannostuksena. Raivostuttavia hahmoja ja tylsiä kaavamaisia juttuja. Taide on jäykkää.
-seki tekee mitä lystää, yokoi yrittää keskittyä tuntiin. Pelkistetty ja helposti seurattava taide. Toimii makunystyröiden puhdistaja.
-pelkkää toistoa, muutama hauska juttu, mutta ei mitään juonta tai edistystä.

Wanted keskimääräinen arvosana 41%
-ajoittain nättejä ruutuja. Erittäin keskinkertainen, toiminta ei välity ja kuvista puuttuu liike, ei selkeää tarinankaarta, yksittäisiä kohtauksia ilman johdatuksia. Yrittää tunkea sekaan pikkutuhmuuksia huonolla menestyksellä.
-paljastaa tarinan ennakkoon, johon on lisätty ylimääräistä täytetarinaa. Hassun pöljiä sivuhahmoja. Piraattiseikkailu pikkutytöille.
-en ole kohdeyleisöä, ja se oli yllättävän hyvä. Aikaskippejä ja elämän rakkauden etsimistä, draamaa ja merirosvoja. Taide on stereotyyppistä shoujomangaa, taustat on miellyttäviä.
-merirosvot on esitetty herrasmiehinä, jotka välittää enemmän prinsessoista ja kauneudenhoidosta kuin aarteista.
-merirosvopukumasturbaatiota ja juoni joka leviää käsiin.
-selkeä taide, värikuvat olisivat olleet kivempia väreissä. Klassinen shoujomanga-asetelma.
-ei mitään tekemistä oikeiden merirosvojen kanssa. Juonellisesti ei etene, muutamia kivoja kohtauksia. Sivuhahmoillekkin on keksitty taustat.

Petit cossette keskimääräinen arvosana 41%
-mysteerirakkaustarina jossa on kauhuelementtejä. Ennalta-arvattava juoni ja loppuratkaisu. Taide on raskasta ja paikoitellen yksityiskohtaista. Kauhu ei ole pelottavaa ja rakkaus ei ole uskottavaa.
-blankko mitäänsanomaton päähenkilö joka kuvittelee toisen päähenkilön. Kuvitettuja harhakuvia. Vähän sottainen taide.
-kauhudraamaa ja hallusinaatioita. Ei kovin kiinnosta, radikaali tai kauhea. Vaimea kokonaisuus.
-nuori mies hallusinoi ja juonesta ei saa selvää. Kivat kannet, taustoihin on käytetty aikaa, kovat kontrastit.
-hämärää trippailua päähenkilön harhoissa. Tarinassa ei ole mitään järkeä.
-melankolinen angstaava teinikummitus vainoaa päähenkilöä, joka nenästä vedettävä pässi. Taustatarina on kiinostava.

Haikyuu keskimääräinen arvosana 69%
-klassinen urheilumanga, tarina ystävyydestä ja esteiden voittamisesta. Valikoima persoonallisuuksia ja geneerinen juonenalku. Hyvä, muttei kovin omaperäinen toteutus. Aktionissa on vauhtia ja näyttävyyttä.
-huonosti piirretty geneerinen urheilumanga.
-pelataan lentopalloa, mietitään lentopallon pelaamista, ja fiilistellään lentopalloa. Kuvakerronta on vaihtelevaa, toiminta välittyy, juoni on survottu pikkukuvien kasaan. Juoni ei ehdi käynnistyä ja hahmoja ei näytetä muualla kuin kentällä, joka syö hahmonkehitystä.
-päivätorkku, sopivan mittaisena hyvä. Eeppistä lentopalloa, ainakin pituutensa puolesta. Päähenkilöt ovat täysin toistensa vastakohtia, mutta silti oppivat pitämään toisistaan. Hyvät ilmeet, hyvin erilaiset uniikit henkilöt, hyvin piirretty viikkojulkaisuksi.
-poikien urheilusarja ja tyttöjen myös. Puolet hahmoista ei ehdi kehittyä. Hyvä siinä mitä se on.
-ihan samanlainen kuin muutkin urheilusarjat. Hahmoista löytyy perusurheilusarjan tyyppihahmot. Hyvin vähän vastustajia, jotka ei nekään ole kiinnostavia. Oudot ilmeet ja liian pyöret naama.
-lentopalloa, ihan mielenkiintoisesti esitettynä. Liikkeen kuvaus toimii hyvin.

Tähdet laitumen yllä keskimääräinen arvosana 43%
-tosi tylsä ja mitäänsanomaton, jossa ei tapahdu mitään. Shoujoromanssi joka jää kesken. Hyvä artti, ilmeikkäät hahmot, höttöinen tarina.
-täysin perusshoujoa juonelta ja tyyliltään. Hahmot jopa muuttuu tarinan aikana. Loppu olisi voinut olla parempikin. Mukana turha bonustarina.
-lyhyt juoni jota ei kannata jatkaa pidemmälle. Simppeliä ja helppoa draamaa, jonka juoni etenee omalla painollaan. Kärsii samannäköisistä hahmoista. Hevoset tosi pienessä roolissa, ja vähän huonosti piirretty.
-metsät on hanurista, ei ehkä pidemmän päälle. Heikkoa romanssikehitystä, mitäänsanomaton päätarina, harhainen sivutarina, lyhyt. Hevoset näyttää omituisilta.
-hämmentävä lukukokemus, iloisia randomhevosia ja nolo jätkä. En suosittele edes kohdeyleisölle.
-ei tapahdu mitään ihmeellistä missään vaiheessa. Lisätarinan opetus on outo.
-shoujomangojen tuhnupieru. Mitään ei näennäisesti tapahdu, draamaa on kahden sivun edestä ja siitä jää epämääräinen jälkifiilis. Taide parempaa keskitasoa.
-aika perushömppää maaseudulla, ei tapahdu mitään, mutta päähenkilöillä on mukava suhde. Naamat hyvin piirretty.

Girls und panzer – little army keskimääräinen arvosana 32%
-aika söpö ja pliisu spinoffi. Tankit on ihan sivuosassa. Hahmot on perusstereotypioita ja ilmeitä on kuvattu jonkin verran, taustat on jäänyt tekemättä.
-taustatarinaa girls & panzer animelle. Liian vähän tankilla ajelemista. Tylsää vatulointia. Kohtuu hyvin piirretty.
-huonosti piirretty, pinnallinen tarina, joka ei sovi oikein emotarinaan. Taide mutanttimaista, vauhti puuttuu ja hahmot ilmeettömimpiä.
-jos ei tiedä alkuperäistä sarjaa, niin ei tajua juonesta mitään. Kaikki hahmot näyttävät ihan samoilta, pikkulapset ja aikuiset. Tankit on piirretty hyvin. Raivostuttavia hahmoja, epärealistisia tilanteita ja käsittämätön lähtötilanne.
-tankit on piirretty hyvin, ihmissuhdedraamaa naurettavista aiheista ja oudoilla ratkaisuilla. Kivat värikuvat
-ei tapahdu mitään.
-yhdistetään kaksi asiaa josta isot pojat tykkää, lolit ja tankit. Hahmot eivät näytä kymmenvuotiailta. Hirveä piirrustustyyli.

Saksinainen keskimääräinen arvosana 40%
-neljä eri kauhutarinaa, jotka oli ihan hassuja, nimikkötarina oli paskin kaikista. Kiva piirrosjälki, vähän geneerinen, mutta mukava lukea.
-ehkä pelottava 12-vuotiaalle. Kolme huonoa tarinaa. Lyhyt.
-Bussimatkakirja, tykkäsiin siitä. Kauhutarinoita vaihtelevalla kauhuasteella. Juoni pyrkii olemaan ennalta-arvaamaton. Hahmot erottuu toisistaan vaatteiden perusteella. Tönkkö tarinankerronta.
-tarinoiden rakenteet on hyvin absurdeja ja kaoottisia. Kuvakerronta ei ole mitenkään poikkeuksellisia, mutta ilmeet ja asennot on hyviä.
-suosituimmat japanilaiset kauhuleffat pikakelauksella unentokkurassa.
-äklöjä tarinoita, ei kauhua. Hahmoissa ei ole mitään järkeä. Selkeä, nätti ja helppolukuinen.
-olevinaan joku kauhuhommelli. Tyhmiä tarinoita ja huumoripätkiä. Kliininen piirrostyyli.

Horimia keskimääräinen arvosana 70%
-romanssitarina, jossa ei tapahdu alussa mitään. Hahmot on epärealistisia, mutta ilmekkäitä, piirrustustyyli on pelkistettyä. Dialogivetoista ja hitaasti etenevää, tyhjänpäiväistä hömppää.
-peruslukiohömppä, ihmisiä koulussa, ihastumisia. Ei näytä tai tunnu shoujolta. Tosi pelkistetty piirrustustyyli, liian vähän romanssia, teennäisiä ongelmia.
-slice-of-life komedia kahdesta henkilöstä. Hellyyttävä kevytromanssi. Jättää paljon lukijan mielikuvituksen varaan. Piirrustustyyliltään simppeli, taustat ei kovin hienoja.
-kohellusta ja huumoripätkiä, jonkinlaisen romanssin seassa. Hyvin mielenkiintoisia ja outoja hahmoja.
-yllättävän hyvä sarja. Tekee tarinan oikein, hahmot käyttäytyvät liian vanhanoloisesti lukiolaisiksi. Pelkistetty, mutta mukava taide, värikuvat mennyt mustavalkosutuksi.
-ihan kivaa, kevyttä höttöä, mutta myös hyvin kirjoitettu. Hauskat hahmot, joiden ulkoasu ei anna hyvää loppuvaikutelmaa
-simppeli, mukava ja virkistävä lukukokemus. Päähenkilöiden suhde kehittyy ilman suurempaa draamaa. Taustat puuttuu ja piirrustusjälki on riittävän hyvää.

Kill la kill keskimääräinen arvosana 62%
-militaristinen ja älytön koulu. Paljon mättöä ja älytöntä huumoria. Kohtuu hyvin piiretty.
-manga pyrkii animen visuaalisuuteen, mutta on sekavampi. Liikaa selitystä ja hidastempoinen.
-lisenssimanga joka seuraa hyvin animea. Näyttäviä visuaalisia kikkoja, jotka toimisivat animessa paremmin. Monipuolinen päähenkilö ja tarinanrikkovia sivuhahmoja. Aika turha adaptaatio.
-älyvaatedystopia, jossa tapahtuu kaikenlaista randomia. Edgyä paksu viivaa ja älyttömiä mittasuhteita. Visuaalisia vitsejä, ja tosi outoja sivuhahmoja. Hyvin nopeatyylinen, eikä ehdi pysähtyä mihinkään. Hyvät hahmodesignit.
-kiinnostava päähenkilö, hieno omalaatuinen piirrustustyyli, juoni loppuu täysin kesken. Jää laimeksi animeen verrattuna.
-nopea lukea, taustat on korvattu vauhtiviivoilla ja juoni taisteluilla. Julkaisu on hyvin tehty, värikuvia, irtokannet ja kunnon paperi.

Steins gate keskimääräinen arvosana 70%
-hullu tiedemies, tekee omassa labrassaan kaikenlaisia värkkejä. Mielenkiitoinen ja opettavainen tarina.
-laadukas aikamatkustusscifisarja jota on tiivistetty liiaksi. Taide oli hyvää, mutta tasapaksua.
-eksentrinen tieteishaareri. Päähenkilö on erittäin persoonallinen, muttei kovin syvällinen. Hahmot ovat lopulta hyvin perinteisiä stereotyyppejä. Romanssi on hyvin lyhyttä ja sivuosissa. Tarinassa ei ole mitään järkeä, mutta se on viihdyttävää. Taiteeseen tottuu vaikka se on vähän erikoista.
-tosi hyvin tiivistetty animeen verrattuna. Tiedehuuhaa ei uppoa, mutta ne selitetty hyvin chaptereiden välissä. Taide on välillä söpöpalloa ja välillä tosi vakavan oloista ja se kehittyy sarjan aikana.

Grimms manga keskimääräinen arvosana 53%
-ziljoona satujuttua survottu markettimangaan. Sarjoilla on potentiaali vaikka mihin kieroontuneeseen, mutta tarina lässähtää joka kerta geneeriseksi.
-tylsiä ja erikoisia tarinoita. Eivät jää mieleen, eikä ole kovin kiinnostava.
-hämärä, ei kovin mieleen jääviä. Osat ovat erilaisia temaattisesti, höpsöä huumoria ja jähmeää draamaa. Ylisöpö, hento ja pikkutarkka piirrustutyyli.
-osa tarinoista on käännetty ihan nurinperin. Hahmot posettavat tai ovat vain chibejä. Hienon näköistä mutta sivut täynnä tavaraa. Tiivistetty myös juoneltaa. Osassa tarinoissa idea ei auennut.
-miellyttävä lukukokemus, japanilaiset twistit vanhoille synkille tarinoille. Eläimet näyttää oikeilta eläimiltä, pojat näyttää kauniilta.

Ghost in the shell keskimääräinen arvosana 80%
-kyberpunkkia 80-luvun lopulta hyvin rakennettu maailma. Esimerkki mangasta josta on tehty parempi anime. Luentomainen, hyviä ideoita, mutta epäkoherentti ja episodimainen juoni. Ei hirveän helppo lukukokemus, paljon selventävää lisätekstiä. Selkeän kaunis ja yksityiskohtainen piirrostyyli.
-kyberpoliisin normaalitoimintaa ja kummallisia scifivermeitä. Jänniä ideoita ja tarinoita. Mielenkiintoista pohdiskelua tietoisuuden olemuksesta. Tarinassa on paljon sekavasti esitettyä juonen kuljetusta.
-huomattavasti pirteämpi kuin anime. Artti on sarjakuvamaista, paljon hyvää tarinaa. Värisivut loppuu jännästi vähitellen. Paksu, muttei tuntunut raskaalta.
-värikuvat on ihania, mustavalkoisenakin erittäin nättiä. Mielenkiintoinen juoni, tosi raskasta lukea, ja täysiä ruutuja. Eri hahmot saivat hyvin ruutuaikaa. Juonen tahdistus on kuin länsimaisesta rikossarjasta. Teksti on vaikeaselkoista.
-kybersuperpoliisit kirjoittava omat lakinsa ja ratkovat tapauksia. Sekava lukukokemus scifimaailman kuvauksilla ja toiminnalla mehustelua. Kivoja kuvia silloin kun ne on jaksettu tehdä loppuun asti.
-jouheva lukea, juonen yksityiskohdat jäävät vähän hämärän peittoon. artti on kiva, actioni on vauhdikkaan näköistä. kyborgit on kaikki saman näköisiä, miehissä on jonkin verran monimuotoisuutta.
-jännännäköistä ja kivasti piirrettyä. mieshahmot on kivasti piirrettyjä. toimintakohtaukset on hyvin dramaattisia.
Antti Myller - Joensuun Otakuiden rahastonhoitaja, tekniikka- ja jäsenvastaava - Kawaconin talousvastaava.
MyAnimelist, figut & last.fm.

Avatar
AM
Viestit: 431
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2004 11:25
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Jotkujen mangapiiri

Viesti Kirjoittaja AM » To Touko 18, 2017 20:38

Kevään 2017 lukijoiden kommentteja

Ojasumi punpun keskimääräinen arvosana 88%
-slice-of-lifeä ja kasvutarinaa. Herkkä suhde jumalaan, vaikeita ihmissuhteita. Hyvä kuvaus lapsen suhteesta elämään. Ei herkkähermoisille.
-mielenkiintoinen tarina linnun elämästä, ongelmista ja perheestä. Kaikilla aikuisilla on ihmeelliset tärähtäneet ilmeet.
-kertoo realistisesti elämästä, jossa kellään ei mene hyin pitkää aikaa.
-söpö nimi psykologin unelma. päähenkilö näyttää kummituslinnulta, uniikin näköiset henkilöt erottuu massasta. taide on hienoa ja yksityiskohtaista, jokapaikassa on taustoja.
-oyasumi punpun, visuaalisesti hyvin mielenkiintoinen. rumat ilmeilevät hirviöt ja masentava tarina. hyvin yksityiskohtaiset taustat
-hieno taidetyyli ja moninaiset ilmeikkäät hahmot. Ei mikään hyvänmielensarja, hahmojen mielenmyllerrykset on kuvattu visuaalisesti mielenkiintoisesti. Raadollista ja raskasta luettavaa, mutta hyvin koukuttavaa.

Bambi and her pink gun keskimääräinen arvosana 46%
-psykoottinen päähenkilö overiamerikassa. Isoja autoja, aseita, väkivaltaa ja rappiokulttuurin paheita. Teknisesti ok. Kevyttä ja helppolukuista.
-pakomatkatarina. Todella väkivaltainen ja hämärä mättösarja. Omalaatuinen artti, parodia-amerikassa. Ei mitään juonta.
-kertoo sekopäisestä maailmasta ja sekosta asukkaista. Tarina on tarantinomainen. Piirtojälki poikkeaa tavanomaisesta mangasta mad-lehti henkisellä tyylillään. Kaikki on on rumia virnuilijoita.
-hämärältä kuulostava alkuasetelma. Hahmoissa ei ole syvyyttä, päähenkilö on barbaari, muksu on henkisesti haasteellinen, superniljakas pahis. Hyvin omaperäinen ja erottuva sarja. Tyyli on selkeä länkkäriyylinen, värillinen muste vaikeutti lukemista.
-klassinen barbaaritarina, päähenkilö menee ja pieksee eteensä tulevat pahikset. kakkoskirjassa häviää, motiivi ja juoni.
-bambi, villinlännen postapocalyptinen amerikka jeneillä. joka paikassa on eri teema, mutta kaikki on rumaa ja ikävää, ja kaikille käy huonosti
-juonikuvion lähtökohdat on hyvin oudot. Ultraväkivaltainen ja ällöttävä, päähenkilö ei ole järjen jättiläinen joka menee paikasta toiseen ja tappaa porukkaa. Voisi olla viihdyttävä, mutta vetää liian överiksi.
-tarina on helppo ja jännä lukea, muttei kovin miellyttävä. hyvin omalaatuinen ja selkeä piirtotyyli ja jännä pinkki muste.

madoka magicka the different story keskimääräinen arvosana 51%
-tarinallisesti kasassa kestävä spinoff madokasta, hahmoja on syvennetty sopivasti. Taide on välillä aika luokatonta, mutta useimmiten parempaa keskitasoa.
-olettaa, että olet katsonut animen. Taide on kiva ja näyttää alkuperäiseltä. Tylsä luettava.
-ei pohjusta tarpeeksi jos ei ole lukenut päätarinaa. Taide oli hyvää, mutta ei animen tasoa.
-spinoffi sivuhahmoista. Taide näyttää esikuvaltaan.
-käytännössä fanficci, taikatyttöjä evangelionin tyyliin. tarina ei toimi yhtään ja pointti jää puuttumaan, söpöt tytöt tekee söpöjä juttuja.
-madoka, saa enemmän selvää, jos on nähnyt alkuperäisteoksen. sinällään turha lisä päätarinaan.
-hyvin hämmentävä. Hajanainen lukukokemus, pelkistetty taidetyyli, tyhjänpuoleisia sivuja.

You're under arrest keskimääräinen arvosana 52%
-liikennepoliisien erillisiä tapauksia. Mielenkiintoinen päähenkilöt näyttävät ihan samalta, niin naiset kuin miehetkin. Ajoneuvot oli hienoja. Helppo ja kiva lukea.
-parasta on piirtojälki, kaikki naiset näyttävät samanlaisilta. Lyhyitä ja hupsuja tapauksia, ei taustoja hahmoilla.
-parodia aikakautensa mangoista. Epärealistisia tarinoita, omituisia juttuja. Taide oli ok ja turhanpäiväistä herutusta.
-säteilee kasaria. Flipattu toimivasti, piirtotyyli on vanhahtava ja kokoajan liikkeessä. Poliisien toiminta on epäilyttävän epäammattimaista. Positiivisesti outo sarja jossa ei ole mitään järkeä, mutta kiva lukea.
-hahmoja ei erota toisistaan. tapauksissa ei ole mitään järkeä, mutta ne ovat viihdyttäviä. hyvin piirrettyjä autoja ja moottoripyöriä.
-yrittää näyttää poliisimangalta. vähemmän realistinen poliisikuvaus kuin pasila. tekninen kuvittaja pistetty piirtämään seikkailumangaa. taustat puuttuu, mekaniikka on supertarkkaa. kohellustarinoissa ei ole mitään järkeä.
-kertoo ajoneuvosta, jos välillä niiden kuskeistakin. Omituisia rikollisia, kilpa-ajoja muttei varsinaista juonta.
-pari hassua naisennäköistä hahmoa ja hirveästi tarkasti piirretty autoja ja aseita. Ei juonta ja paljon absurdeja tilanteita. Hahmot tai niiden luonteet eivät ole kovin omaperäisiä.

mushishi keskimääräinen arvosana 79%
-omituisia henkiötököiden aiheuttamia sairauksia. Tapaukset olivat mielenkiintoisia, täysin episodimainen ja vähän sekava, ei jatkumoa tarinoiden välillä. Synkkä yleistunnelma.
-episodimaisia tarinoita alkuhenkiolennoista ja niiden aiheuttamista ongelmista. Tarinankaaret on tasaisia ja rauhallisia, eivätkä jää cliffhangereihin. Höpsöjä tarinoita ja pohtivampia tarinoita sekaisin. Mushit on kunnolla mietitty ja kuvattu. Taide on alussa synkkää ja röpelöistä, mutta tasoittuu kakkospokkariin mennessä ja sopii hyvin maailmankuvaan.
-hieno kuvakerronta, mutta ei tapahdu mitään. Juonessa ei ole draamaa tai jännitystä.
-episodimainen kokoelma lyhyitä tarinoita. Onnellisia ja välillä myös traagisia loppuja, unenomainen luontodokumenttimainen tunnelma, eikä tunnu sijoittuvan mihinkään aikakauteen. Päähenkilö tuntuu olevan välillä sivuosassa. Piirrustustyyli on vaihtelevaa, maisemat on tyylikkäitä, mutta välillä on hyvinkin yksinkertaista jälkeä.
-tuholaistorjuntaa, erillisia tapahtumia, mutta mielenkiintoisia.
-ei isoa juonenkaarta ainakaan alussa, hahmolla ei ole selkeää motiivia. taide on jännää, jalat on liian suuret. mukava lukea, kivoja referenssä kansantaruihin.

Nodame cantabile keskimääräinen arvosana 50%
-konservatorion slice-of-lifeä. Musiikkimailman nero ja täysi sekoboltsi tapaavat. Yksinkertainen piirtotyyli, taustoja satunnaisesti, hahmot erottuu toisistaan. Hahmojen luonteenpiirteet on ärsyttäviä pidemmän päälle. Tarinankaaret on lyhyitä. Viihdyttävä.
-kevyttä draamaa, hyvä perusidea käyttää musiikkiopistoa. Taide jälki riittävän selkeää. Juoni olisi voinut olla paremmin jaksotettu. Erittäin hahmovetoista, ja hahmot on vielä pääosin ärsyttäviä.
-musiikin ihmelapsi ja sottapytty perustavat orkesterin. todella epähyvää arttia, anatomia on kohdallaan, mutta kasvot on mitä sattuu.
-nodame cantabile, en pitänyt yhdestäkään hahmosta, kaikki ovat uskomattoman rasittavia. musiikkiopisto taustatarinana on mielenkiintoinen
-kasa mielenkiintoisia, mutta tyhmiä hahmoja, johon päähenkilökin vastentahtoisesti sulautuu. Alkupää juoni on aika sattumanvarainen. Hahmojen välinen dynamiikka toimii. Taide on rujommanpuoleista, mutta selkeää, hahmot erottuvat toisistaan ja taustoja on tarpeeksi. Pöhkö hyvänmielensarja.
-nimihenkilö ei osaa tehdä mitään ja vain loisii päähenkilön luona. Sarja kärsii paljon musiikin puutteesta. Henkilöt ovat pääasiassa rasittavia, juonessa ei ehdi tapahtua mitään.

durarara keskimääräinen arvosana 71%
-lähtee hitaasti käyntiin, mutta sen jälkeen hyvä. Taiteessa hyviä savuefektejä, hahmodesignit perinteisiä ja tasaisen laatuisia. Hyvä eteneminen, mutta huono lopetus, liikaa tekstifilleriä.
-juoni on lopulta siisti, tarinoiden näkökulmat on sekavia ja pomppii hahmosta toiseen. Pahisjengejä joka paikassa tarina muuttuu sekavaksi siinä vaiheessa kun siinä alkaa olla järkeä.
-Hyvin monisäikeinen juoni, mutta kaikki säikeet yhdistyvät hyvin yhdessä kohtaa. Vaatii lukijalta vähän enemmän huomiokykyä ja muistia kuin perus mättösarjat. Hieno tarina kaikista mahdollista tavoista joilla rakkaus voi olla kieroontunutta, mutta samalla niin aitoa.
-shounen kasvutarina, aika lyhkäinen. Useita juonikuvioita ja paljon hahmoja lyhyessä sarjassa. Menee hyvin kasaan loppuun mennessä.
-hyppivä ja sekava aloitus, juonta ja hahmoa liukuhihnalta. Ei ole putkijuoksu vaan juoni käydään monesta näkökulmasta. Muutamia todella mielenkiintoisia hahmoja, taide on hyvin keskinkertaista.
-ei aavistuskaan mitä tapahtuu, tarinoita väkivallasta. mielenkiintoisia hahmoja ja tapahtumia, mutta myös sekavia.

tsubasa keskimääräinen arvosana 36%
-hyvä alku ja pohjustus hahmoille. Hahmoilla on hyvä kemia ja päähenkilöt erittyy massasta. Taide on 90-lukuhenkistä. Syndäntä lämmittävä tarina.
-sodanjälkeinen post-apokalypysi. Stalkkereita, varkaita ja seikkailuita. Tylsä ja mitäänantamaton settingi.
-mangaka piirti pari ruutua ja sanoi avustajille täyttäkää loput, ihan sama millä. Ei mitään koherenssia hahmoissa, tarinoissa tai taiteessa. Tarinoista tuntuu puuttuvan sivuja välistä ja hahmot käsittämättömiä urpoja.
-anatomia ei ole oikein kohdallaan, hahmot on pelkistettyjä ja näyttää samanlaisilta.
-ruuduissa ei tule esille mitä tarinassa tapahtuu, toiminta puuttuu kuvista. hahmoihin ei päässyt ollenkaan sisälle, ja käyttäytyminen tekee tarinasta vaikean lukea. huumori ei riitä pelastamaan juonen höttöä. hahmoilla on kaksi erilaista naamaa, eikä hahmoja erota toisistaan.
-kummallisia hahmoja postapocalypseä, eikä mitään järkeä juonessa. En tykännyt artista.
-saatanan tylsä sarja, ei aavistustakaan mitä tarinassa tapahtui. Mies tyrkyttää itseään päähenkilölle, juonessa tapahtuu käsittämättömiä juttuja. Kaikki on jotain teevatisilmiä.

Genshiken keskimääräinen arvosana 78%
-nörttiklubeista nörtein. Mielenkiintoinen, tarina.
-kertoo sankareista, hikisistä nörteistä klubissaan. Slice-of-nolife. Mukava piirtojälki, mukava tarina.
-perusanimeseura. viihdyttävä ja samaistuttavia, mielenkiintoisia hahmoja.
-genshiken, jokapäiväistä otakuelämää. taide on melko keskivertoa, hahmot erottu toisistaan, figujen yksityiskohdat on mallinnettu tarkkaan. taphtumissa on pistä aikaskaala ja hahmot kehittyvät tarinan aikana.
-slice of lifeä, tuo hyvin esille aikakautensa otakukulttuuria. Nörttikulttuurifanvänkki, ei mene mihinkään, juoni keskittyy liikaa otakuiden vihaajaan.
-ysäriotakuhenkinen saki on oikea päähenkilö, koska se kehittyy oikeasti tarinan aikana. Realistinen kuvaus kulttuurin kehityskaaresta.
-hahmot ja miljöö sijoittuu enemmän aikuisten kuin ikuisten lukiolaisten kuvioihin. Ei sinällään varsinaista päähenkilöä. Slice-of-life jossa vähän komediaa, draamaa ja otakuviittauksia. Ei pilkkaa tai klorifioi otakukulttuuria, realistinen ja ymmärtävä ote.
Antti Myller - Joensuun Otakuiden rahastonhoitaja, tekniikka- ja jäsenvastaava - Kawaconin talousvastaava.
MyAnimelist, figut & last.fm.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jotkut - Joensuun Otakut”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa