KUMAn yhdistystoiminta ja sen tulevaisuus

Keskustelua Keski-Uudenmaan alueella toimivan animeyhdistyksen toimintaan liittyen.

Valvojat: Animeunionin Foorumiaktiivit, Kuma / Aktiivit

Avatar
SkyWay
Viestit: 84
Liittynyt: Su Marras 25, 2007 21:00
Paikkakunta: Kerava
Viesti:

KUMAn yhdistystoiminta ja sen tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja SkyWay » Ti Syys 25, 2012 16:38

batkey pisti tuhdin tekstin, missä on paljon asiaa joten jos et ole sitä jo lukenut, klikkaa linkkiä:
http://www.kumauta.fi/blogi/yhdistystoi ... rastamassa

Tässä langassa puidaan aiheesta mieleentulevia asioita.
Viimeksi muokannut batkey, Ti Syys 25, 2012 16:42. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Syy: Muokkasin linkin tekstiä
Skaiway Cosplay Suomeksi http://skaiwaycosplay-fi.tumblr.com/
Skaiway Cosplay in English http://skaiwaycosplay-en.tumblr.com/

Avatar
batkey
Viestit: 147
Liittynyt: Ma Huhti 04, 2005 19:06
Paikkakunta: Kerava
Viesti:

Re: KUMAn yhdistystoiminta ja sen tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja batkey » Ti Syys 25, 2012 21:40

Yllämainitun blogauksen kirjoittajana ilmoittaudun mukaan tähän keskusteluun.

Toivottavasti kukaan ei ottanut mitään siinä sanottua henkilökohtaisena vittuiluna, se ei missään tapauksessa ollut tarkoitukseni. Jos jostain syystä tunsit piston sydämessäsi se on vain hyvä, olet huomannut jotain jonka olisi ehkä voinut tehdä toisin. Siitä on hyvä lähteä eteenpäin. Taaksepäin ei kannata katsoa kuin korkeintaan nostalgiaa etsien, tulevaisuus on edessä päin ja se on ainoa mihin voimme vaikuttaa. Jokainen meistä, Erikseen ja Yhdessä.


Kertaan tässä mitä kaikkea Kumassa on vuosien varrella tehty allnighterien lisäksi, eli tässä tulee se nostalgiaosuus:

Viikkotapaamisia pidettiin, taisi olla pari kertaa kuussa aktiivisimmillaan, nämä loppuivat kun paikalle tulivat aina vain ne samat naamat ja vähitellen loppuivat puheenaiheet.
Teemailtoja on pidetty, kissankorvatyöpajaa, roolipeli-iltaa, mahjong- ja go-iltaa, ruokamiittiä, pulkkamäkeä ja vaikka mitä. Kaikkiin näihin on saatu ihan mukavasti osallistujia.
Flaijereita on tehty ja jaettu, Valkosipulifestareilla on käyty oman ständin kanssa.
Alkuaikoina KUMAlla oli maine animeyhdistyksenä joka tekee kaikkea muuta kuin katsoo animea kokoontumisissaan!

Ei tätä kuman saavutusta tähän mennessä voi mitenkään huonona pitää, vapaaehtoistoiminnastahan tässä puhutaan ja jokainen osallistuu sen minkä pystyy, jaksaa ja kykenee.

Kaiken tämän ansiosta on Kumaan saatu myös uusia jäseniä, toki osa vanhoista, jossain määrin myös uusista jäsenistä on hiipunut pois toiminnasta, Monenlaisten syiden vuoksi; Puheenjohtajiamme myöden porukkaa on muuttanut pois Keski-Uudenmaan vaikutuspiiristä ja eihän se silloin mikään ihme ole jos ei Keravalle ehdi joka viikko. Yhdistys on kuitenkin täällä ja toivottavasti myös jatkossakin pysyy, joten jäljelle jäävien on jatkettava siitä mihin edelliset ovat laivan ohjastaneet.

Noin. Nostalgiaosuus on käsitelty. Nyt voidaan pyyhkiä tippa linssistä ja tarttua … no jos ei vielä toimeen niin ainakin siihen tuumaan.


Tämä keskustelu ei ole tarkoitettu akateemiseen pohdiskeluun (tunnustan joskus siihen syyllistyväni itsekin), vaan nyt kaivattaisiin ihan konkreettisia ja ei edes niin konkreettisia asioita ja ideoita mitä kumalaiset haluavat ja odottavat yhteisöltään.


Listaan tähän alkuun nyt ihan yksinkertaisia asioita joihin voisi panostaa:

Tapahtumakalenteri.
Jos kerran on tiedossa että meilä on 4-6 allnighteria vuodessa niin laitetaan niiden päivät lukkoon jo vuosi eteenpäin. Aina niitä voi muuttaa, mutta harvoin on tähänkään mennessä jouduttu. Ainakaan tilojen takia. Miten muuten kukaan voi suunnitella omia menojaan, viikonloppuja vuodessa on vain 52, osan niistä vie conit, osan perinteiset juhlapäivät ja monella on monta muutakin rautaa tulessa. Helpottaisi jos tieto olisi mahdollisimman aikaisin esillä.
Seuraavaa naitteriakin on jo suunniteltu (sisäpiirin tieto) mutta ei siitä kenellekään ole kerrottu, edes päivämäärää.

Suunnitelmallisuutta.
Tehdään suunnitelma, pysytään siinä, toteutetaan se ja käydään suihkussa.
Ei vatvota edes takas lähteekö joku tai eikö lähde jonain päivänä leffaan, päätetään joku päivä ja pidetään siitä kiinni.
Hallitus: Sähköpostikierroksen läpikäyminen ei kestä montaa päivää. Kun hallitus on päättänyt koska jotain tapahtuu niin sitten SE TAPAHTUU (tarvitaanko siihen edes hallituksen epävirallista hyväksyntää?). Ennakkotietoa jäsenille niin aikaisessa vaiheessa kuin se vain on mahdollista, ilman sitä jäämme taas jalkoihin sen kaiken muun harrastus- ja vapaa-ajan toiminnan kanssa.
Jos johonkin tapahtumaan tulee 2 jäsentä niin sitten tulee, heilutetaan sitä KUMA-viiriä entistä korkeammalla niin että kaikki muutkin näkevät sen.

Leffassakäynnin jälkeen traditionaalinen piipahtaminen vaikka Manga Café:ssa, tai jotain. Ei niin että tavataan hätäisesti elokuvateatterin portailla, mennään katsoman leffa pimeässä ja poistutaan äkkiä jokainen eri suuntiin, mihin jäi se yhteisöllisyys?


Jäsenistö on se ensisijainen ryhmä jota varten yhdistys on olemassa. Jäsenistön mielipide tulee saada ilmoille. Jos ei pyytämällä niin sitten väkisin.

Väkisin pyytämisellä tarkoitan tässä nyt sitä että tehdään kaikenlaista, suunnitellaan ja toteutetaan monenlaista ohjelmaa niille arki-illoille(?), mielummin useammin kuin kerran kuussa. Tehdään niistä säännöllisiä, niin että vaikka ei olisi edes ihan tarkkaa tietoa mitä jollekin päivälle ohjelmaan tulee niin järjestetään se silti. Näidenkin ohjelmien sisältöä varten on kerätty listoja useamman kerran muutamaa teemailtaa varten, mutta koska toiminta ei ole säännöllistä niin suuri osa listojen asioista on jäänyt toteutumatta ja niihin tulee aina se sama vakioporukka joka on jo puoliksi järjestämässä tapahtumaa. Toteutuneistakaan ei ole osattu ottaa irti siitä saatua palautetta, ei ole jatkettu niitä aihepiirejä jotka selvästi jäsenistöä ovat kiinnostaneet.

Jos jokin tällainen ohjelma herättää vastakaikua jäsenistössä niin jatketaan sitä, jos ei, niin keksitään jotain muuta.


Yhteistyötä?
Mainitsin jo siitä että seudulla toimii muitakin yhdistyksiä, eivät nekään kovin isoja ole. Tutustutaan toisiimme, tehdään eskursiota puolin ja toisin, ollan nyt vähintään itse aktiivisia tämän suhteen, suomalainen ei kysy jos ei toinen pyydä kysymään vaan mielummin kyräilee omassa nurkassaan.


Niin ja se lehtijuttu.
Ihmettelisin kovasti jos sellaiseen ei olisi halukkuutta siinä vaiheessa kun meillä on vakiintunutta toimintaa ja selkeät suuntaviivat.
Viimeksi muokannut batkey, Ti Syys 25, 2012 22:07. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Syy: Selvensin hieman paria lausetta
No matter where you are - everyone is always connected.. -- Iwakura Lain (Serial Experiments: Lain)

Avatar
batkey
Viestit: 147
Liittynyt: Ma Huhti 04, 2005 19:06
Paikkakunta: Kerava
Viesti:

Re: KUMAn yhdistystoiminta ja sen tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja batkey » Ti Syys 25, 2012 22:49

Minä täällä taas.

Yllä olevaa tekstiäni lueskellessa huomasin kirjoittaneeni sen aika pitkälle hallituksen jäsenen näkökulmasta. Korostan vielä että ei yhdistystoiminnan tarkoitus ole että hallitus järjestää ja jäsenet seuraavat perässä. Tuon näkökulman ottaminen oli vain helpompaa koska olen katsonut asiaa jo hetken aikaa siltä kantilta. Moni pointti yllä olevassa on ajateltu hallitustyöskentelyn tehostamisen näkökulmasta. En väitä olevani oikeassa, odotan mielelläni vastakaikua.

Tapahtumia saa ja tuleekin ehdottaa muutkin kuin hallitus, itseasiassa pitäisin sitä enemmän kuin tervetulleena lisänä nykytilanteeseen. Hallituksen rooli tapahtumien järjestämisessä pitäisi pysyä siinä että hallitus vain hyväksyy ja kantaa näin vastuun tapahtumasta, ei se että hallitus on se joka järjestää kaiken.

Yhdistyksellä on Puheenjohtaja, Tapahtumavastaava ja Tiedottaja. Sen lisäksi että toivoisin keskustelua käytävän nyt täällä, saa näihin henkilöihin ottaa yhteyttä jos tulee jotakin mieleen. Kyllä he osaavat sitten asian järjestää eteenpäin parhaaksi katsomallaan tavalla.

Jatketaan....
No matter where you are - everyone is always connected.. -- Iwakura Lain (Serial Experiments: Lain)

Avatar
SkyWay
Viestit: 84
Liittynyt: Su Marras 25, 2007 21:00
Paikkakunta: Kerava
Viesti:

Re: KUMAn yhdistystoiminta ja sen tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja SkyWay » Ke Syys 26, 2012 00:43

Pistän nopean kommentin tähän väliin, vasemmasta laidasta, pari kertaa tekstin luettuani.

Muistakaa ihmiset lukea tuo neutraalisti, älkää ottako itseenne vaan ajatelkaa kaikkea sanottua KUMAn kannalta, yhteisönä. Niinkuin batkey mainitsi teksti ei selvästikkään ole suunnattu nimettömäksi syyttelyksi, vaan tämä tilanne on ollut KUMAlla jo pitkään päällä, ehkä jopa perustamisesta asti. Hyvä, että joku toi sen esille kunnolla, eikös?

Se miten minä tämän näen tekstin luettuani ja asiaa mietittyäni: Asia on kaikkien yhteiseksi hyväksi tuotu esiin. Ei sitä varten, että pojat ja tytöt voisivat tästä loukkaantua ja ottaa itseensä. Ei vattuiluna. Keskustelua tässä halutaan, ideoita, mielipiteitä, toimintaa. Ei syyttelyä, ei kyräilyä.

Painotan vielä: KUMA, ei yksilö. Jos haluamme edetä, se pitää tehdä yhteisönä.

muoks: skyway politiikkaan, oli nääs senverran tyhjääpuhuva lause :d
Skaiway Cosplay Suomeksi http://skaiwaycosplay-fi.tumblr.com/
Skaiway Cosplay in English http://skaiwaycosplay-en.tumblr.com/

Avatar
SkyWay
Viestit: 84
Liittynyt: Su Marras 25, 2007 21:00
Paikkakunta: Kerava
Viesti:

Re: KUMAn yhdistystoiminta ja sen tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja SkyWay » La Syys 29, 2012 23:43

Nopeasti lisää tekstiä.
Ongelma (vaikka joillekkin tässä ei ehkä näy ongelmaa) koostuu kaiken muun lisäksi siitä, että ihmisille toki kelpaa toiminta ja sitä halutaan järjestää, mutta järjestäminen itsessään ei onnistu niin sulavasti kuin tarve olisi. Teemaillat meillä oli, kunnes kiviksestä loppui aika. Nykyäänhän siis on mahdollista naitterien varaus la-su jos tuuri käy, muulloin kiviksessä on toimintaa aamusta iltaan.
Skaiway Cosplay Suomeksi http://skaiwaycosplay-fi.tumblr.com/
Skaiway Cosplay in English http://skaiwaycosplay-en.tumblr.com/

Avatar
batkey
Viestit: 147
Liittynyt: Ma Huhti 04, 2005 19:06
Paikkakunta: Kerava
Viesti:

Re: KUMAn yhdistystoiminta ja sen tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja batkey » La Syys 29, 2012 23:54

noh, hemmetti.. järkätään tilat jostain, otetaan vaikka parin kuukauden koe-erä näin aluksi.

Jos porukkaa tulee paikalle niin hyvä, sitten vaan koitetaan miettiä joku kiertävä järjestelyvastuu, tyyliin pari tyyppiä kerrallaan saa luvan hoitaa illan. Mukaan myös aktiivijäseniä eikä pelkästään hallitusta tekemään kaikkea...

Vaatii varmasti aluksi vähän kädestä pitäen opastamista, mutta äkkiäkös tohon oppii jos on halua.
No matter where you are - everyone is always connected.. -- Iwakura Lain (Serial Experiments: Lain)

Avatar
SkyWay
Viestit: 84
Liittynyt: Su Marras 25, 2007 21:00
Paikkakunta: Kerava
Viesti:

Re: KUMAn yhdistystoiminta ja sen tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja SkyWay » Ti Loka 09, 2012 23:00

blub
Skaiway Cosplay Suomeksi http://skaiwaycosplay-fi.tumblr.com/
Skaiway Cosplay in English http://skaiwaycosplay-en.tumblr.com/

Avatar
batkey
Viestit: 147
Liittynyt: Ma Huhti 04, 2005 19:06
Paikkakunta: Kerava
Viesti:

Re: KUMAn yhdistystoiminta ja sen tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja batkey » Pe Helmi 27, 2015 22:15

I have been failed?
No matter where you are - everyone is always connected.. -- Iwakura Lain (Serial Experiments: Lain)

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kuma - Keski-Uudenmaan Manga ja Anime ry”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa