Finncon-Animecon 2011 jälkipuinti

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Fazi
Viestit: 445
Liittynyt: Su Maalis 27, 2011 18:29
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Finncon-Animecon 2011 jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Fazi » Ke Heinä 27, 2011 14:41

Kigurumisecurity kirjoitti:Ihmetystä aiheuttaa myös Puheenjohtaja Kati Oksasen kommentti: " Ihmisten täytyy olla myös tunnistettavissa. Liian peittäviä naamioita ei saa käyttää." Siis häh? Mitäs tämä nyt on? Vaaditaanko plussapallon esittäjältä, Mikki Hiireltä, Aku Ankalta tai Storm Trooperilta huvipuistoissa omakuva takaraivossa? Tuollahan on henkilöllisyydeltään tunnistamattomia ollut aina ilman ongelmia ja nyt tämä kigurumikin jota edustan ja avustan on tunnistamaton ja se myös kuuluu tämän hahmon olemukseen.
Asiasta on aikoinaan jo sovittu niin että henkilöllisyys pitää pystyä todistamaan viranomaisen vaatimuksesta ja yksityisyys lakia noudattaen vaikka siellä maijan takakontissa jos on aihetta tarkistaa kuka siellä asun alla on tai onko ikä sen vaadittavat 18 jos kyseessä on aikuisille suunnattu ohjelma/tapahtuna jne. Ja poliisi on ainut jolla on oikeus tarkistaa henkilöllisyys koska heitä sitoo myös vaitiolo velvollisuus.

Tuo nuorten ja alaikäisten kuivanainti ei ole kovin kivaa katseltavaa kun heillä ei järki vielä kerro että ulkopuolinen näkee sellaisen tilanteen ihan toisilla silmillä eikä sellainen käytös muutenkaan kuulu julkisille alueille ja niistä voi, tarpeen vaatiessa, saada viranomaiselta rangaistuksen.
Ja "raiskaa minut" kyltit? Niin haloo järjenkäyttö on sallittu niin tuollaiset laput ehdottomasti pois... Tässäkin auttaisi selvät ohjeet kävijöille sekä järjestäjille siitä mitä voidaan hyväksyä vielä hyvän maun puitteissa ja mikä ei todellakaan ole sosiaalisesti hyväksyttävää. Tiedotus, ohjeistus ja selvät pelisäännöt niin näiltäkin lievi-ilmiöiltä voidaan välttyä. Järjestyksen valvoja voi käydä kohteliaasti mainitsemassa asiasta tai jopa poistaa tilaisuudesta sellaisen joka tälläistä kylttiä kantaa.
Allekirjoitan. Ei tietääkseni koskaan ole ollut ongelma coneissa, että käyttää koko naaman peittävää maskia :/ Enkä ole koskaan kuullut kenenkään valittavan asiasta. Kunhan on mahdollinen henkilöllisyystodistus messissä niin homma rullaa.

Myös kuivanainti voitaisiin kieltää tai mainita erittäin epäkelvolliseksi toiminnaksi... vaikka aina niitä onkin, jotka haluavat sitä väkisin tehdä.
Tracon 8: Team Fortress 2 - Pyro // Ruttotohtori

Vannoutunut Gurren Lagann -elitisti.
Haters make me famous~

~ MyAnimeList deviantART Tumblr Blogi

Avatar
Hachiroku
Viestit: 160
Liittynyt: Ma Heinä 07, 2003 16:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Finncon-Animecon 2011 jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Hachiroku » Ke Heinä 27, 2011 18:36

Zisatto kirjoitti:Tässä tapauksessa con olisi voinut viestiä tapahtuman yhteisöllistä luonnetta: Kyse on harvinaisen rauhallisesta nuorten tapahtumasta, jossa pelaa yhteisöllinen kontrolli. Alakulttuurilla on omat sääntönsä, jotka jossain suhteessa ehkä poikkeavat valtavirran näkemyksistä, mutta ne myös takaavat että laittomuuksiin ja ylilyönteihin puututaan toisten harrastajien toimesta. Tämä näkemys on mennyt mielestäni hyvin tiedotusvälineissä läpi, mutta nyt toimittaja ilmeisesti oli autuaan tietämätön siitä, tai jätti sen huomiotta, jos haastatellut siihen viittasivat.
Niin, eiköhän olisi ollut paljon huomionarvoisempaa mainita, että suuressa nuorisotapahtumassa ei kukaan käyttänyt alkoholia tai kenenkään omaisuutta ei ilkivaltaisesti rikottu. Molemmat ovat kuitenkin piirteitä, jotka nykyään valitettavasti voi yhdistää kovin moniin nuorisotapahtumiin. Ja tokihan paljas pinta herättää seksuaalista mielenkiintoa nuorten keskuudessa, mutta olihan tapahtuma siitä huolimatta sujunut hyvin, jos kerran poliisin tietoon ei ollut tullut yhtään ahdistelutapausta.
niidel kirjoitti:Yleisemmällä tasolla voisi todeta, että se, tapahtuiko se raiskaus joskus 2000-luvun alussa jossain PK-seutulaisessa animeseurassa vai ei, ei ole kuitenkaan kovin relevanttia. Tärkeämpää on se, oliko kyseessä joku erityislaatuinen "animeseuraraiskaus" - ja sen perusteella, mitä tapauksesta kerrotaan, ei näin vaikuttanut olevan.
Ja vaikka olisi ollut "animeraiskaus", tuskin kuitenkaan "cosplayraiskaus", koska eipä sitä cosplaytakaan hirveästi vielä 2000-luvun alussa harrastettu. Artikkeli käsitteli kuitenkin ensisijaisesti cosplayta. No toisaalta, ovathan conitkin artikkelin mukaan cosplay-tapahtumia, joten onhan kaikki anime-seuratoimintakin cosplayta. :wink:
Kigurumisecurity kirjoitti:Ihmetystä aiheuttaa myös Puheenjohtaja Kati Oksasen kommentti: " Ihmisten täytyy olla myös tunnistettavissa. Liian peittäviä naamioita ei saa käyttää." Siis häh? Mitäs tämä nyt on?
Tässä asiassa oli ainakin tapahtuman kontrolli pettänyt, koska kaikenlaisia naamiosankareita siellä kyllä näytti hiippailevan.
Who Dares Wins!

Avatar
Hachiroku
Viestit: 160
Liittynyt: Ma Heinä 07, 2003 16:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Finncon-Animecon 2011 jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Hachiroku » Ke Heinä 27, 2011 19:01

HotaruT kirjoitti:
Hachiroku kirjoitti: Tässä asiassa oli ainakin tapahtuman kontrolli pettänyt, koska kaikenlaisia naamiosankareita siellä kyllä näytti hiippailevan.
Niin mikä kontrolli kun turvamiehilläkin oli tiedossa jo etukäteen että näitä tulee ja se on sallittua?
Vai luuletko että hiippailimme conialueella moottorisahan kanssa ilman että siitäkään olisi ilmoitettu ja kysytty luvat?
Kommenttini oli sarkastinen.
Who Dares Wins!

Avatar
Ashy-boy
Viestit: 22
Liittynyt: Ti Helmi 23, 2010 23:31
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Finncon-Animecon 2011 jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Ashy-boy » To Heinä 28, 2011 01:06

Mytho kirjoitti:Itse en ole kovin paljastavissa cosseissa coniin koskaan päätynyt, joten kiinnostaisi kyllä tietää, kuinka paljon artikkelin väitteissä on perää. Ilmeisesti on ainakin joitan asioita, joista on haluttu vaieta. Tämä on kyllä aihe, josta voisin vaikka itsekin luento- / paneelityyppistä ohjelmaa järjestää jossain tulevassa conissa.
Yritän olla venyttämättä tätä ihan hirveästi enää offtopicin puolelle, mutta pakko kommentoida tähän. Keskustelua aiheesta olikin jo ihkugaltzun ihmeellisessä maailmassa. Tiivistys:
25.07.2011 12:39 <Ashy-boy> -- kyllä miusta cossin valitsijan pitää itekin tajuta mitä on tekemässä. Iästä riippumatta, kyllä niillä 14-15-vuotiaillakin pitäis aivot olla. Se nyt vaan on valitettava totuus, että jos laitat vähäiset vaatteet päälle julkiselle paikalle niin tottakai sitä tuijotetaan enemmän kuin jotain arkisempia vaatteita. -- Ei se välttämättä kivalta tunnu, mutta siihen on pakko varautua jos aikoo vähissä vaatteissa liikkua. -- Harvemminpa kukaan tulee päin naamaa läähättämään, ainakaan conialueella, ja sen ulkopuolella taas on helppo kiskaista takki päälle siirtymiä varten. -- Ite oon tosiaan cossannut aika uskaliaita hahmoja (köhLIRUköh) ja tiedostin hahmoa harkitessani, että tuijotusta tulee. Oon vaan alusta asti kulkenut pukujeni kanssa sillä asenteella, että fäppikansioon joutuminen ei tapa, kunhan kukaan ei tule iholle ilman lupaa. En oo koskaan törmännyt fyysiseen ahdisteluun, mutta netissä irtoaa helposti suoria seksistisiä kommentteja. Sillon on tapana vaan ohjata keskustelu muualle tai todeta kohteliaasti, että en halua sen enempää keskustella aiheesta.
Pääpointtini lihavoituna.

Tosiaan, ongelmaa on vähän siinäkin, että eri henkilöille "ahdistelu" voi merkitä eri asioita. Itse en ole kokenut satunnaisia huuteluita, vislailuja tai kommentteja ahdistavina, mutta joku toinen voisi kokea sen toisin. Kuten noissa kommenteissani totesin, cossaajan täytyy itse tiedostaa hahmoa valitessaan, mihin on ryhtymässä.
Ja tosiaan, en kyllä koskaan ole conissa kokenut mitään epämiellyttävää, vaan nimenomaan henkilöiltä, jotka eivät tiedä harrastuksesta hölkäsen pöläystä.


En ajatellut koskaan kommentoivani tuohon kuivanaintijuttuun, kun se tuntuu olevan aina ja ikuisesti pinnalla. Mutta. Rape-kylttien "virallista" kieltämistä kannatan, ja sitä, että kuivanaintia harrastavia vähän valaistaisiin toiminnan soveliaisuudesta ja seurauksista.

Tähän väliin vain pakko kysyä; tarvitaanko toiminnan loppumiseen välttämättä ylempiä tahoja ja virallisia sääntöjä? Ovatko asiattomasta käytöksestä valittavat henkilöt huomauttaneet siitä asianomaisille? Rape-kyltin heiluttelijalle voitaisiin mielestäni hyvinkin vain kohteliaasti sanoa kyltin asiattomuudesta ja kehottaa hankkiutumaan siitä eroon. En tiedä, kuinka helposti tämä asia sitten kääntyisi "pikkuernujen" kiusaamiseksi, mutta eiköhän meiltä kaikilta löydy riittävästi luontaista kohteliaisuutta, jotta asian saisi esitettyä nätisti ja ilman, että kenellekään tulisi siitä paha mieli. Ja jos yhteistyökykyä sitten löytyy, muistetaanhan kiittää entistä kyltinheiluttelijaa siitä, että tehdään coneista mukavampia paikkoja hengata.


Toinkohan tähän mitään uutta ja kuinkahan pahasti keskustelu alkaa jo olla ohi aiheen. Pakko korjata vähän.

Noh, con oli semmoinen semijees, ei maatamullistava muttei ihan paska reissukaan. Kunniamaininta cosplaykisassa (Macha, .hack//SIGN) tuli yllätyksenä, kun edes rehellisesti sanottuna ollut tutustunut tapahtuman sisältöön senkään vertaa, että olisin tiennyt tapahtuman teemasta. :'D Se harmitti, etten ehtinyt kisapäivän aikana liikkumaan pukuni kanssa conialueella juuri ollenkaan. Olisi ollut kiva nähdä, kuinka moni tunnisti hahmon ja semmoista.

Pläh, en osaa. Blogissani on henkilökohtaisempiakin Animecon-ajatuksia, mutta en koe niitä tarpeellisiksi tähän topicciin listattavaksi.

Avatar
Jamfoot
Viestit: 28
Liittynyt: La Heinä 11, 2009 20:34
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Finncon-Animecon 2011 jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Jamfoot » To Heinä 28, 2011 17:38

Heips kaikki, mun kuvat nyt netissä osoitteessa:

picasaweb.google.com/gingermangiant/

Aikamoinen läjä kuvia, yhteensä 424. Otin noin 1300 valokuvaa joten Picasassa on vain parhaat eri cossaajista. Jos sinä (cossaaja) haluat nähdä muut kuvat jotka otin sinusta niin lähetä viesti/meili. Viestitä myös jos haluat että poistan jonkun kuvan. Kuvat saa käyttää miten haluaa, mutta olisi kivaa jos mainitset että valokuvaaja oli Jamfoot (tai Gingerman Giant).

Harmi että pystyin olemaan vain päivän Finnconissa koska olin menossa maalle tapaamaan sukulaisia. Animeconissa oli jälleen todella paljon hienoja asuja ja valitettavasti en pystynyt kuvaamaan kaikki cossaajat joista kiinnostuin. Olin paikalla uudella Canon järjestelmäkamerallani ja oli nautinto käyttää sitä. Olin hiukan epävarma tuloksista vaikka harjoittelin kunnolla ennen FCAC. Ilokseni "everything went better than expected" ja kuvista tuli hienoja. Olisi kannattanut ostaa järjestelmäkameran aiemmin, yllätyin siitä miten käyttäjäystävällinen se oli ja tulokset yllättivät vielä enemmän.

En nyt sitten käynyt kovin monessa ohjelmassa. Nalo Hopkinsin esittely oli hyvä, ja tossa oli myös yks kiinnostava miitti. Kaikki muu meni sitten valokuvamisen ja jutustelun merkeissä. En edes ehtinyt cosplaykilpailuun tai Himekan konserttiin (oliko hyvä?).

Lopuksi vähän anelua. Nöyräästi kiemurtelen liassa ja loassa pyytäen jonkun heittämään Google+ inviitti mun suuntaan. Huomasin että jos on Google+ tili niin silloin kaikki kuvat jotka ovat alle 2048x2048 pixeliä ei lasketa Picasawebin gigabyte-rajaa vastaan. Käytännössä voisin pistää sinne rajattomasti kuvia koska omat kuvat ovat enintään 1500x1000 pixeliä. Vielä mahtuu Ropeconin kuvat mutta jos menen Traconiin niin silloin raja tulee vastaan.

PS kyllä ihmetyttää toi mediaseuranta, kun puidaan facebook-piknikki mutta FCAC joka oli paljon suurempi tapahtuma ei saanut paljon mainintoja. Sitten Turun Sanomat heittää tommonen artikkeli niskaan vaikka Suomen coneissa meno on rauhallista ja järjestysongelmat harvinaisia.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Finncon-Animecon 2011 jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja kyuu » La Elo 06, 2011 14:41

Ollut terveys aikamoisella koetuksella FCAC:n jälkeen mutta se alkaa vähitellen palaamaan.

Ryhmäkisan lavaennakkokuvat olivat käsiteltävien kuvien listalla ensimmäisenä. Valaistus oli aika vajavainen tuolla ja se valitettavasti näkyy.

Avatar
Gahika
Viestit: 169
Liittynyt: Ti Touko 25, 2010 07:06
Paikkakunta: Onttola/Kontiolahti

Re: Finncon-Animecon 2011 jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Gahika » Ke Elo 10, 2011 00:35

Vihdoinkin sain kaikki kuvat rajattuu/muokattuu/siistittyy ja koneelle, joten naiset ja herrat, Animeconin kuvia:
https://picasaweb.google.com/lindakaari ... vCxqKqmygE
Omia kuvianne saatte vapaasti käyttää, pyytäkää jos haluatte kuvan pois, tai alkuperäisen muokkaamattoman version jostain kuvasta itsellenne~
:mrgreen:

Avatar
Holly
Viestit: 228
Liittynyt: La Syys 22, 2007 10:42
Paikkakunta: Savonlinna

Re: Finncon-Animecon 2011 jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Holly » To Elo 11, 2011 23:44

Näin lehtijutussa olleena (kuvan Yoko-cossaaja) voisin heittää mielipiteeni asiasta.
Lueskelin tänään anikin foorumeita pienen tauon jälkeen - ja tätä ketjua lukiessani sain kokea aika yllätyksen kun olinkin lehtijuttuun päätynyt. Kovin iloinen en asiasta voi olla - mutta mitäs menin antamaan haastattelun. En kuitenkaan haastatteluun suostuessani odottanut että kysymykset olisivat luokkaa "Ovatko miehet tulleet lähentelemään?" ja "Mitä vanhemmat ovat mieltä puvusta?". Hämmennyin vähän erikoisista kysymyksistä, mutta kerroin toimittajalle, että kommentit puvusta olivat olleet vain myönteisiä ja tunsin oloni turvalliseksi conissa, koska ne ovat suhteellisen turvallisia tapahtumia ja en ollut ainoa pukuilija. Vanhempien mielipiteistä kysyttäessä naurahdin, että äiti olisi ehkä toivonut cossaavan jotain vähän erilaista hahmoa. Ja tietenkin ainoa kommenttini, joka haastattelusta lehteen päätyi, oli juuri se.

En ehkä ole kovin iloinen asiasta, sillä en ehkä olisi halunnut mukaan cosplayta mustamaalaavaan ja hyvin puolueelliseen juttuun, mutta eihän tuolle enää mitään voi. Harmittaa tietysti, koska vei aika paljon rohkeutta cossata Yokoa - otin hahmon alunperin siksi, että suunnitteilla oli suurehko Gurren Lagann -ryhmä, johon tarvittiin Yoko (ryhmä tosin peruuntui, mutta puku oli jo siinä vaiheessa tekeillä). Ja nyt tuntuu siltä, että palkaksi rohkaistumisestani sain vaan kuvani rakasta harrastustani mollaavaan lehtijuttuun : < Tiesin kyllä, että negatiivista huomiota voisi puvusta tulla, mutta sen vuoksi esim. pidin takkia cossin päällä julkisilla paikoilla liikkuessani.

Ensi kerralla kun pyydetään haastattelua, niin tiedän ainakin kysyä että minkätyyppistä juttua ovat tekemässä. Elämä jatkuu.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Finncon-Animecon 2011 jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ke Elo 17, 2011 19:16

Lisää kuvia. Olisi cosplay-kisan ryhmäkuvia sekä samaisen ohjelmanumeron lavakuvia.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Finncon-Animecon 2011 jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja kyuu » Pe Elo 19, 2011 11:21

Animeconin Välähdys-kilpailun äänestys on nyt käynnissä.

Avatar
Azuca
Viestit: 56
Liittynyt: Ti Helmi 28, 2006 08:51
Paikkakunta: Espoo

Re: Finncon-Animecon 2011 jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Azuca » Ke Elo 31, 2011 15:47

Noniin, täältäkin päin tulee pientä palautetta.
Olin siis pitämässä rytmipelipistettä yllä yhdessä kahden muun tyypin kanssa, ja yritän nyt fiksusti kirjoittaa omat kokemukset conista.

Ensimmäisenä tulee mieleen ohjelmajärjestäjien green room, jossa jouduin käymään kerran. Enkä toisen kerran mennyt. Paikalla oli vedenkeittimiä, tyhjä termospullo jossa ilmeisesti oli ollut kahvia, teepusseja (vihreää ja tavallista), sokeria, jotain karkkeja ja pekoninmakuisia suolakeksejä(koska kaikki muut oli syöty pois, ilmeisesti ei ollu kelvannu kellekään?)Ja VIPin limemehua. Odotin jotain vähän suurempaa, kun eikös green roomissa pitäisi päästä levähtämään ja ravitsemaan itsensä? (kuulin jostain huhun että siellä olisi voileipiä, pettymys oli karvas)

Toisekseen, kartta oli tosiaan epäselvä, ja ohjelmavihkon "fiksu" jakaminen animeconin ja finnconin juttuihin ei vaan toiminut. Jouduin metsästämään myyntipöytiä, enkä tosiaankaan itsekään löytänyt varmaan kaikkia paikkoja.
Opasteita oli liian vähän, ja muutenkin vähän vasemmalla kädellä järjestetty coni tällä kertaa.

Ja ai niin!

Miksi lattiamajoituspaikassa ei kukaan kysellyt, keitä sinne tulee sisälle?
Olisin hyvin voinut viedä jonkun paikan sieltä, kun menimme hetkeksi hengailemaan ja katsomaan josko sinne mahtuisi. Loppujen lopuksi kaverini nukkuivat autossa, ja itse nukuin siinä aulassa puupenkillä, koska muita paikkoja ei siihen hätään ollut. Lisää tarkkuutta, jooko!

Tuohon Turun sanomien juttuun en ota kantaa mitenkään muutoin kuin että mihin tahansa skeneen uppoutuu niin aina siellä on jotain paskaa. Se on eri asia mihin tarttuu kiinni.
Unz unz

Avatar
Weetu
Viestit: 86
Liittynyt: To Maalis 04, 2010 18:45
Paikkakunta: Mikkeli
Viesti:

Re: Finncon-Animecon 2011 jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Weetu » Ti Syys 06, 2011 20:36

Hieno coni oli ja jos jollailla läytyy Fairy Tail ryhmästä kuvia niin olisin iloinen sillä itse olin Lucy porukassa, vetäjä :>

Nirhama
Viestit: 22
Liittynyt: La Elo 27, 2011 15:42

Re: Finncon-Animecon 2011 jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Nirhama » Ti Syys 13, 2011 20:01

Vähän myöhään omat tunnelmointini tulevat... >_<'
No, tosiaan, yllättävät ohjelmien peruuntumiset jäivät häiritsemään, kun juuri niitä joihin olisin ollut kiinnostunut menemään jätettiin pitämättä.
Ja taidekujalle olisi myös kommenttia: Voisiko sinne järjestää sen verran pöytiä kuin ihmiset ovat varanneet, maksaneet ja myös olettaneet saavansa haluamakseen ajaksi?
Itse varasimme sekä lauantaiksi että sunnuntaiksi, mutta pääsimme oikealle taidekujalle vasta sunnuntaiksi. Ainoa syy tuntui olevan, että lauantaina ei yksinkertaisesti ole tilaa siellä salissa, sillä infoihmisen ensimmäinen kommentti tiedusteluumme oli: "Ai teilläkin..?" Vähän siinä alkoi jo sitten keittää, kun metsästimme myyntiartikkelit yms. käsissämme jotakuta joka osaa meille sijaispaikan järjestää.
Vaikka vähän tuntui kaikilla olevan hakusessa että kuka tähän asiaan osaa vastata, niin olitte kaikki ihmiset hyvin ymmärtäväisiä ja avuliaita, kiitos siitä. :) Vastaavanlaisen vaivan välttämiseksi kuitenkin kannattaisi olla niitä pöytiä taidekujalla sen verran kuin niitä on varattu, sillä tästä pienestä seikasta jäi aika karvas maku suuhun.
Muuten con oli ihan hyvä, vaikkakin sää oli aika ajoin varsin masentava. Sain hienoista cosseista kuvia~ 8D

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Finncon-Animecon 2011 jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja kyuu » To Loka 20, 2011 00:17

Myöhäistä tämäkin mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan.

Pieni yhdistelmä viivettä voittajaryhmän tavoittelun kanssa yhdistettynä allekirjoittaneen terveyshaasteisiin aiheutti sen, että Välähdys-kilpailun tulokset saatiin julki vasta nyt. Joten pidemmittä puheitta tulokset, olkaapa hyvä.

Oli muuten harvinaisen selkeä voittaja taas vaihteeksi - viime aikoina on ollut tasaista, nyt tuli taas varsin selvää lukua.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 19 vierailijaa