Millaista ohjelmaa videoiltoihin?

Tämä alue sisältää Oulun Manga- ja Animekerhon Omake ry:n toimintaan liittyvää keskustelua.

Valvojat: Animeunionin Foorumiaktiivit, Omake / Hallitus

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Ti Huhti 05, 2005 11:18

Nausicaä Tuultenlaaksolainen (ja jos tekijä tosiaan on päättänyt että siinä kirjoitusasussa on umlaut, niin pysytään nyt sille uskollisena eikä sorruta ääkkösiä osaamattomien jenkkien, tahi tässä tapauksessa kiinalaisten, ratkaisujen käyttämiseen) oli todellakin ihan kiva ja tunnelmallinen elokuva, vaikkakin siihen on mangasta otettu vain pieni osa poliittisista konflikteista ja upeasta pasifismiaatteesta. Leffan parasta antia oli kyllä ihan alku, jossa Tuhon meri näytti kauneimmat piirteensä. Myös miekkailukohtaus lentoaluksessa oli coolisti toteutettu. Ja näyttääpä Miyazaki osaavan myös itseironian, tai ainakin kaikkia muita kohtaan suunnatun ironian... Tietänette kyllä mitä tarkoitan.

Porco Rosso jäi väliin jo aikaisemmin katsottuna, mutta sekin on äärimmäisen hyvä elokuva. Kekon tulkinnan mukaanhan tarina on ladattu niin täyteen poliittisia symbolismeja ettei paremmasta väliä, missä tapauksessa punainen sika on elokuvan tekoaikaan yhä kommunismia kannattanut Miyazaki itse ja hänen kilpakumppaninsa eräs tunnettu elokuvatähdestä presidentiksi kohonnut jenkki... Mutta myös maailmankuvan tunnelman nostalgisuudessa ja haikeudessa tämä nousi ehdottomaksi ykköseksi. Ja kuolleiden lentäjien virta tosiaan muistuttaa tarkastaja Ankardon näkemää "valkoisten lintujen" lentävää hautausmaata, kuten Kekkokin sanoi.

Kiki's Delivery Service oli hieman sutaistu, eikä lopputulos lopultakaan miellyttänyt alkuperäisen kirjan kirjoittajaa. Miljöö iski kuitenkin aivan täysillä; kuka voisi olla rakastamatta kaupunkia, joka sijaitsee yhtä aikaa joka puolilla Eurooppaa? Pikkunoidan itsenäistymisen kuvauksesta olisi voinut repiä ainesta irti paljon enemmänkin, ja loppu tuntui tulevan hieman liian töksähtäen. Pakko tätäkin on silti rakastaa.
Viimeksi muokannut Tsubasa, Ti Huhti 05, 2005 23:29. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Lunael
Viestit: 434
Liittynyt: Ti Tammi 28, 2003 17:10
Paikkakunta: Oulu

Videoilta 21.5.2005

Viesti Kirjoittaja Lunael » Su Touko 22, 2005 02:11

Pääosin mainio ilta taas. Yhdestä pitkään mukana pyörineestä sarjasta päästiin vihdoin eroon, tai pikemminkin jätettiin hellät jäähyväiset, ja yksi mainio uusi sarja saatiin aloitettua.

Banner of the Stars 1-3

Crest of the Stars saatiin vuosi takaperin loppuun Omaken videoilloissa, ja jonkinasteista scifipulaa on sarjapuolella ollutkin siitä lähtien. Nyt päästiin takaisin avaruuskantaan Crestin jatkon muodossa. Valinta on onnistunut, Banner of the Stars on minusta hemmetin hyvää kamaa. Crestin lähtökohta oli kahden nuoren joutumisesta sodan jalkoihin, Bannerissa nyt hieman varttuneet Abh-aatelisemme joutuvat itse mukaan sotatoimiin.

Banner, kuten edeltäjänsäkin, nojaa aika vahvasti dialogiin. Sitä on paljon, ja se on välillä melkoisen verkkaista. Onneksi dialogi on myös pääasiassa toimivaa, tai ei ainakaan missään vaiheessa hävettävän huonoa. Itse tykkään sarjan verkkaisesta, hahmokeskeisestä tyylistä. Hahmot ovat myös pääasiassa onnistuneita. Jinto nyt on melkoinen nössö, mutta Lafielissa ja etenkin amiraali Spoorissa on potkua.

Kolmas jakso jäi miellyttävästi cliffhangeriin. Ensi kerralla sitten päästäänkin kiinni siihen osaan Seikai-sarjasta joka todella loistaa: sarjan taistelut etenevät sisäisesti loogisella, järkevällä tavalla, joka ei koskaan tunnu tyhjältä neonvalojen vilkuttamiselta. Ja taistelukuvaus on pirun jännittävää. Jos on sitä mieltä että Crestin Battle of Gosroth oli sarjan parasta antia, tulee Bannerista aivan varmasti pitämään.


Urusei Yatsura - Only You

Mamoru Oshiin ohjaama toinen Urusei Yatsura -leffa Beautiful Dreamer katsottiin viime vuonna, ja koska tämä ensimmäinenkin oli Oshiin ohjaustyötä odotin sitä ihan mielenkiinnolla. Beautiful Dreamer oli aika hienosti omilla jaloillaan seisova, hyvin vähän itse sarjaan nojaava pätkä, joka selvästi ei oltu tehty pelkästään TV-sarjan, jota itse en ole nähnyt, faneille. Only You taas oli ihan selvästi toista maata, siihen oli mitä ilmeisimmin isketty ihan jokainen sarjan aikana vastaan tuleva merkittävämpi hahmo, eikä taso kyllä tosiaankaan ollut Beautiful Dreamerin luokkaa.

Kevyt, romanttinen komedia tyylilajina, sarjan faneille suunnattuna siis. Kyllähän tuo Takahashin jäljeksi huomasi. Komedian kannalta vähän heikko puoli on se että naurettua tuli ehkä pari kertaa koko liian pitkän yli puolentoista tunnin leffan aikana. Lähinnä tuli odoteltua elokuvan loppumista.

Ei siis mitään hyvää kamaa, ja varmaankin huonointa Oshiita jota on tullut nähtyä. Onneksi herran myöhemmät työt ovat toista maata. Beautiful Dreamer ainakin on, suosittelen sitä vaikka meinaisi tämän elokuvan jäljiltä koko Urusei Yatsura aiheuttaa näppylöitä.


Hoshi no Koe

Makoto Shinkai on hivenen pelottava kaveri. Jos vuodessa tekee omalla G3-Applellaan nyrkkipajatyönä sellaisen animaatiopuolituntisen mitä Voice of a Distant Star eli Hoshi no Koe on, ei riitä hatun nostamiseen kyllä enää oma käsi vaan pitää palkata NBA:sta apuja.

Oleellista ei kuitenkaan itselle ollut se että Shinkain animaatio oli teknisesti aivan täysin kaupallista tasoa, vaan se että Hoshi no Koen juoniajatus oli hieno, ja ennenkaikkea sen kahden päähahmon tunteet todella aitoja ja uskottavia. Tekniikkademoja nyt tekee kuka vaan, mutta noihin kahteen vaaditaan sitä oikeaa taitoa. Lupaa hyvää herran uuden, teatterilevitykseen Yhdysvalloissa ihan vasta tulleen puolitoistatuntisen, isommalla rahalla tehdyn The Place Promised In Our Early Daysin suhteen.

Hoshi no Koe kannattaa hankkia katsottavaksi. Se on kaunis, herkkä puolituntinen.


Cowboy Bebop 23-26 (sarja päättyy)

Varoitus, luvassa fanitusta.

Cowboy Bebopin lopun katsomisella on yksi huono vaikutus: se saa aina aika tehokkaasti muistamaan ja tajuamaan millaista rapaa suurin osa animesta oikeasti on.

Vain harva animesarja (tai oikeastaan harva sarja ylipäätään, kuten Markku videoillassa totesi) onnistutaan päättämään onnistuneesti. Vielä harvempi päättyy tavalla joka on äärimmäisen hieno ja todella onnistunut. Bebop lukeutuu jälkimmäiseen kategoriaan. Se ei pidättele tippakaan tai kohtele hahmojaan silkkihansikkain. Onnellinen loppu ei välttämättä tule kaikille - ja parhaimmillaan loppu ei ole onnellisen valkoinen tai synkän musta, vaan jotain harmaata sieltä väliltä.

Brain Scratch on lempparijaksojani koko sarjasta. Vänkä scifi-idea, hyvää juonenkuljetusta. Viimeinen varsinaisesti irtonainen jakso mitä Bebopista edes löytyy. Ja Ein pääsee vihdoin osoittamaan mistä on aivomuokattu walesincorgi tehty.

Hard Luck Woman aloittaa lopun. Surumielisyyttä, mutta myös onnea. Faye saa vihdoin vastaukset tyhjään menneisyyteensä, vaan onko siitä lopulta mitään apua juurettomalle, paikkaansa etsivälle ihmiselle.

Sitten Real Folk Blues, kahden jakson päätös. Oli tullut selväksi ettei asioista selvittäisi puhumalla... Lempparijaksoni sarjasta eivät Ballad of Fallen Angelsia lukuunottamatta ole "juonijaksoja", mutta helvetin hieno päätöshän tämä on. Julia saadaan vihdoin kiinni, Spiken muunkin menneisyyden muassa. Ja sitä ei noin vain paeta. Loppukohtauksessa on juuri sitä jumalaisen hienoa tyyliä jonka vuoksi Bebopia rakastan - "hoidetaan tämä loppuun."

Cowboy Bebop loppuu raskaasti, hivenen surumielisesti, ja ennenkaikkea lopullisesti. Spiken paha uni on ohi, ja paikka ehkä vihdoin jossain kaukana muualla Julian kanssa. Tälle on vaikea kuvitella jatkoa.

"You will carry that weight"

-Juha

Avatar
Magetsu
Viestit: 89
Liittynyt: Su Tammi 19, 2003 20:27
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Magetsu » La Kesä 11, 2005 23:15

Banner of the stars I:

Tämä oli toinen kerta kun katson tätä sarjaa ja voin sanoa että parani
toisella katselukerralla huomattavasti ja asiaa auttoi varmaan myöskin
sen katselu kankaalta. Ensimmäisellä katselukerralla jäi tapahtumien
runsauden vuoksi tarkempi kuva hieman hämäräksi mutta nyt toisella
katselukerralla pääsi keskittymään näihin yksityiskohtiin.

Avaruustaistelut näyttivät todella hienoilta suurelta kankaalta katsottuna.

Pet shop of horrors:

Pieniä mukavia kauhukertomuksia. Kertomuksia ihmisten toiveista jotka
on toteutettu kaupasta myytävillä eläimillä mutta jossain vaiheessa
jotakin menee väärin ja toive kääntyy ihmistä vastaan ja on kuolemaksi.

Ajatuksella katsottava.

Ja olihan meillä päivän bishiekin kaupan myyjän muodossa :)

Marko.

Avatar
M-Arkku
Viestit: 278
Liittynyt: Su Tammi 19, 2003 20:12
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Kokoyöllinen 16.7.2005: Kohti valoa!

Viesti Kirjoittaja M-Arkku » Su Heinä 17, 2005 07:27

All-Nightr oli ja meni. Aina yhtä uuvuttava ja omalla tavallaan antoisa, ainakin huonojen vitsien osalta, tapahtma toi taas Kaijonharjun nuorisotalolle nelisenkymmentä innokasta jäsentä. Ohjelmaa oli laidasta laitaan ja nyt ilmeisesti perinteeksi tullut tapa lopettaa iltaohjelma jonkinasteiseen rimanalitukseen onnistui taas. Asialla siis Amon Saga.

Itsekukin voinee sitten kirjoitella tänne omia tuntojaan yön tapahtumista ja sen aikana katsotuista sarjoista.

Anthony: "George!"
George:"Anthony!"
Markku Mulari
Oulun SuurSensei

"When I dream, I want a pony."
- The Acts of Gord: The Book of Chronicles, Chapter XXI -

Avatar
Lunael
Viestit: 434
Liittynyt: Ti Tammi 28, 2003 17:10
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Lunael » Ma Heinä 18, 2005 00:40

Sellainen allnighter.

Banner of the Stars 8-10

Banner of the Stars on sotaa, ja näissä jaksoissa päästiin siihen käsiksi oikein kunnolla. Komentajien juttelu on rauhallista, mutta Basroilin kannella on hengenlähtö lähellä kun taistelu Aptic-järjestelmän sord-portilla käynnistyy kuumana.

Olen tykännyt Crestistä alkaen siitä miten sarjassa avaruustaistelupuoli hoidetaan. Se on sisäisesti loogista, uskottavaa puuhaa, eikä tunnu missään vaiheessa pointittomalta valonvälkyttelyltä. Hahmojen välillä ei tässä vaiheessa mitään massiivista tapahdu, jaksoissa lähinnä elettiin taistelun odotuksessa.

Bannerista luvassa vielä loppuhuipennus, sitten ehkä joskus Banner of the Stars II?


Armitage III OAV

Tylsyminen pääsi iskemään. Kun koko OAV katsottiin ilman taukoja siellä toisen tunnin loppupuolella alkoi olla aika puuduttava fiilis. Eipä Armitage III kyllä mitään erityisen laatua ollut. Keskimmäiset kaksi jaksoa toimivat, mutta ensimmäinen ja etenkin viimeinen tuntuivat aika perhanan tyhmiltä. Juonenkuljetuskurssille tekijät, perhana.

Sinällään cyberpunk-henkinen Mars oli noin ideapuolella ihan kiva, eikä siinä Blade Runner -tunnelmaisessa juonessa mitään massiivisen pielessä ollut. Melko irtonainen kybersurffauspätkä oli jopa hieno, siellä kolmannen jakson tuntumassa. Mutta ei, ei tätä uudestaan haluttaisi katsoa.

Amon Saga

Skippasin. Ilmeisesti syystä, massiiviset aplodit ja päänpudistelu kun väki purkautui salista kertoi karua kieltään...


Appleseed

Se uusi elokuva siis.

Fanitan Shirown manga-Appleseediä aikas paljon, ja hyvä animetoteutus siitä todellakin kelpaisi. Deunan ja Briareos on mangamaailman hienoimpia pariskuntia! Ei tämä uusi leffa vaan hyvä oikein millään tasollaan ole.

Ihan juonenkuljetuksen puolella alle parin tunnin leffaan on yritetty ahtaa aivan liikaa asiaa. Kun hahmonkehitykset, maailman taustat, moninaiset juonittelut ja poliittiset motiivit isketään näin tiiviseen pakettiin jää niiden käsittely pakostakin pintapuoliseksi ja hyppiväksi. Lisäksi leffassa selitetään aivan liikaa ja aivan turhaan. Joku selittäminen siitä miksi auto millä sankarit ajavat leijuu tien päällä, tai (näin biotieteilijän korvaan) nolostuttavan huonot biologiset diibadaabat ovat sellaista täysin turhaa teknistä tauhkaa joka hukuttaa ne kerronnan tärkeät jutut alleen.

Visuaalisestikaan en pätkästä tykännyt. Muovinen CGI-look ei erityisesti viehätä, tässä mennään sen henkilökohtaisen ärsytysrajan yli. Vaikkapa Wonderful Days jossa tyyli oli ehkä vähän saman tyylinen, taikka Ghost in the Shell: Stand Alone Complexin tyyli, eivät ärsyttäneet yhtään.


Tsukikage Ran 1-2

Juuri kun pää alkoi hajota iski pelastus!

Tsukikage Ran tuntui parin ekan jakson pohjalta aivan mahtavalta kamalta. Ei meinaa käsittää miten vaikkapa ANN:n tietokannassa sarja löytyy jostain seitsemänsadan tuntumasta. Viileä naissamurai ja aivan hervottoman hilpeä Rautakissan tyylin kungfutyttö heilumassa feodaaliajan Japanissa vaan toimi.

Jotenkin sarja vertautuu todella helposti päässä tuorempaan Samurai Champlooseen. Suurin ero tuntuisi jotenkin olevan se että Tsukikage Ran on suorilta uskottava, rento, eikä sen tarvitse edes yrittää olla mitenkään erityisen cool. Se vaan toimii.

Mahtista shittiä. Ja mainiot musat. Eikä ole kallis, DVD Pacificia voisi rääkätä!


Miami Guns 1 ja 3

Miami Guns sopi allnighterin tähän vaiheeseen kuin nenä naamaan. Totaalisen hervotonta ja kipeää kreisikomediaa, joka ainakin noin parin jakson verran toimi melkoisen lujaa. Ilmeisesti sarjan taso ei kuitenkaan ole mikään maailman tasaisin, päätellen siitä että kakkosjakso hypättiin suorilta yli. :)

Ennen Idol Projectia pää sanoi seis ja pakenin kotio. Hauskaa oli enivei.

-Juha

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Ma Heinä 18, 2005 15:12

Banner of the Stars

Onkin luonnollista aloittaa uusi sarja sen puolivälistä. Mutta koska kyseinen sarja koostuu juonellisesti lähinnä lopputaisteluun valmistautumisesta, sillä ei taida olla sen kummemmin väliä. Hyvä sarja, varsin realistinen sellainen. Pitää hyvin mielenkiintoa yllä.

Armitage III

Kaikki muu tuntui välillä hukkuvan turhaankin fanserviceen, eikä kömpelö juonenkuljetus kauheasti tilannetta paranna. Vanhuus paistaa läpi niin tarinasta kuin animaatiostakin, vaikka kyllä tähänkin muutama yllättävän fiksu tvisti sisältyi. Blade Runneria en ole katsonut, mutta Dickin romaanin lukenut; ja pitkälti samoilla teemoilla tässä pelattiin.

Herää tietysti kysymys, miten ALIVEt eivät muka kyenneet elämään kuvun ulkopuolella, jos kerran ihmiset porskuttivat ilman mitään apuvälineitä sekä sisällä että ulkona...

Amon Saga

HahahaHAHAHahahaaa....! Ei tällaista paskaa voi nauramatta katsoa. Jos välttämättä haluaa tunkea kaikki mahdolliset kliseet puristettuna 80-minuuttiseen, huonosti animoituun leffaan, katsokaa tämä! Ainoa henkilö jossa oli jonkinlaista kolmiulotteisuutta oli prinsessan pirttihirmu lastenhoitaja, joka luonnollisesti oli myös yksi iso klisee. Kaiken kruunaavaat naurettavat still-kuvat "dramaattisissa" kohdissa!

"Hei, minä olen kymmenmetrinen örvelökala ja uin välittömästi polviaan myöten vedessä kahlaavan prinsessan takana!"

"Olen iso kilppari, joka on tehty kokonaan tausta-animaationa, ja murenen (ilmeisesti asukkaineni päivineen) tomuksi kun isäntäni kuolee!"

"Olen blondi, pallinaamainen yhden ilmeen barbaarimiekkasankari matkalla kostamaan äitini kuoleman!"

"Olen avuton prinsessa, jonka tehtävänä on kirkua ja joutua pulaan (luonnollisesti uimassa ollessani)!"

Miten helkkarissa ns. Maalaivojen kuninkaalla oli Kultalaakson kartta? Miksi Kultalaakso näytti kovasti yhdeltä vuoren sisään kaivetulta huoneelta? Miten keisari pystyi hengittämään umpinaisen naamionsa alta, ja miksi kys. om. parrassa oli tyhmä egyptiläinen pseudopartauloke? Miksi pahan velhon huone oli sisustettu vaaleanpunaisilla hiekkadyyneillä? Miten vihreähipiäinen jousisankarimme liittyy tarinaan, ja miten hän pystyi toivottamaan terveisiä Amonin kasvatusisältä, kun oli koko ajan heidän kanssaan?

Ja kyllä se oli tohtori Doom, uskokaa pois!

Amon, oletko homppeli?

Appleseed

Lukekaa Otaku 3/2005, ulkona parin viikon sisään. Ja sitten ne ihmettelevät, oliko SW lähettänyt arvostelukappaleen kenties meillekin...

Arvostelun juoniosiosta en tosin osaa sanoa paljon mitään. Kenties ei sittenkään olisi pitänyt nukkua leffan loppupuoliskoa...

Tsukikage Ran

Selkeitä viivoja ja järkevää juonenkuljetusta. Ymmärrettäviä vitsejä ja sakeakittaava naissamurai. Tyttö nimeltä Meow yrittää koko ajan tehdä itseään tykö ilman että kukaan noteeraa häntä.

Herrajumala, realistisia taistelukohtauksia! Lisää! Tätä pitää katsoa muulloinkin!

Miami Guns

Pidin itseni valveilla juomalla puoli litraa maitokahvia. Yäk.

Serviceä ei hyödynnetty läheskään niin paljon kuin olisi ollut mahdollista. Peruskauraa hölinän ystäville, mutta ei tätä lisää haluaisi katsoa. Harmittaa tosin, ettemme päässeet näkemään pantsuja syövää alligaattoria.

Idol Project

Hehehehee... Sakkariinilitkua. Se hukuttaa kaikki. Heti kun fanservicen määrä laski alle kiinnostavuusrajan, taisin taas torkahtaa.

Sinällään ihan hyvä sarja, mutta takapuoliskosta olisi saanut supistaa rajusti. Meno käy tylsäksi, kun koko loppujuoni on tiedossa etukäteen.

Hei, miksi ulkona paistaa aurinko?

Sitten piti katsoa yksi jaksoa Azumanga Daiohia ja loppuaamu Utenaa, mutta ilkeä kontrolli päätti toisin. Tuloksena oli:

Lodoss War

Miekkoja. Musta haltija. Ihmissusia.
...
Miekkoja.
...

Mitä, nytkö pitää jo lähteä kotiin? Eikä!

Avatar
M-Arkku
Viestit: 278
Liittynyt: Su Tammi 19, 2003 20:12
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja M-Arkku » Ma Heinä 18, 2005 21:47

Tsubasa kirjoitti:Banner of the Stars

Onkin luonnollista aloittaa uusi sarja sen puolivälistä.
Itseasiassa ei. Jos tutkii tarkkaan Omaken nettisivuilta menneiden tapahtumien arkistoja huomaa että Crest of The Stars (Nk. Seikai-trilogian ensimmäinen sarja) katsottiin vuoden 2003 aikana. Alkoi 22.3.2003 ja loppui 8.11.2003.
Markku Mulari
Oulun SuurSensei

"When I dream, I want a pony."
- The Acts of Gord: The Book of Chronicles, Chapter XXI -

Avatar
Lunael
Viestit: 434
Liittynyt: Ti Tammi 28, 2003 17:10
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Lunael » Ma Heinä 18, 2005 21:57

Veikkaan että Tsubasa tarkoitti sarjan aloittamista omalta osaltaan.

-Juha

Avatar
Tika
Viestit: 141
Liittynyt: Ke Huhti 23, 2003 13:27
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tika » Ti Heinä 19, 2005 14:30

Minä harvemmin videoilta/allnighter puinteja harrastan, koska pahana tapanani on luisua asiattomuuksiin.

Mutta jospa minua ei nirhattaisi.

(Minä en sitten koskaan muista nimiä. Eli ne sitten on "se epämärääinen ölliäinen siinä kohtauksessa jossa tapahtui jotain")
Banner of the stars I TV osat 8-10


Ei tätä taas.. No, kyllähän sitä katsoo ja ajoittain nauttiikin, mutta en hankkisi omaan levyhyllyni. En ikuna en. No jos ilmaiseksi annettaisiin niin sitten mutta en.

Onnistuin kuitenkin jossainvälissä repimään ohjelmasta suuretkin riemut kun *gasp* niin karu äijä ryyppää jossain nurkassa ja *ah* niin pieni ja siroinen abh tulee siihen juttelemaan. En enää muista mitä ne siinä tarkalleen jauhoi, mutta pariin otteeseen se herätti minussa suuria "yaoi!" hihkuntoja. ^^ Se oli hauskaa.

Ja jäin miettimään mitä tekijät olivat tarkoittaneet kohtauksella jossa kuvakulma jumahti mukavaksi tuokioksi kuvaamaan miesten torsoja samalla kun nämä kittaavat viinaksia..?

Itsehän tietenkin revin omat johtopäätköseni. "Yaoi!<3"Armitage III


Enpä nyt tiedä miten tähän suhtautuisin. Neiti antoi kivasti fanserbiisua ja yksi bishikin löytyi, vaikkakin alaikäinen. (ei ole minua ennenkään estänyt..) Tajusin koko "suuren yllätyksen", sen "*gasp!* ei voi olla!!"(Eli miksi kolmosia nirhattiin) jutskatsydäämin heti kun SailorMoon, real-life figure teki tuolitemppunsa, ja siinä polleana röyhistelin ja odottelin milloin hahmotkin sen tajuaisivat.

Eipäs siinä muuta. Amitagea jaksoi katsoa vaikka jossainvälissä alkoi tuntumaan saman jauhamiselta.

Mutta hey, olen aina ollut heikkona onnellisiin loppuihin. :3
Amon Saga

....
xD

Joku varmaan tätäkin tosissaan vääntänyt. Ainakin kolme ihmistä pakeni salista tämän aikana, osa oli varautunut hyvissä ajoin, ja jäi suosiolla oven toiselle puolelle, tekemään kuka ties mitä, me muut vain tukehduimme nauruumme.

Jeeh, tässä oli kaikki animen perustarpeet (= kliseet). Mietitään vaikka:

Bishi med traaginen menneisyys: On

Kiljuva kaunis neito joka joutuu jatkuvasti vaaraan ja on kuninkaallista sukua: On

Comic relief(ryhmän koomikko): On

Iso paha äijä joka haluaa naida kiljuvan kauniin neidon: On

Ison pahan äijän rasittava kätyri: On

Muskeliäijä joka pieksää kaikki mutta on silti pääbishiä heikompi: On

Vain d-kuppinen kissatyttö ison tykin kanssa puuttuu...

...

Ja kaikkea muuta kivaa.

Suurimmat röhänaurut taisi herättää kohtaus jossa Amon pakeni vartioita ja katsahti parvekkeelle, missä ah-niin-kaunis-ja-viaton rintsessa katsoo härpäkehamosessaan alas. Heidän katseensa kohtaavat, ja ympäristö jähmettyy, taustalla möllöttää luonnottoman iso kuu. Enää viulumusiikki puuttuu. (Olikohan siinä sekin.. o__o En kuullut kun kaikki nauroivat tikahtuekseen, minäkin)

... Etteköhän te tajunneet idean.


Lopussa vielä kun Amon poistuu auringonlaskuun äijäjoukkonsa kanssa ja jättää printsetsan kykkimään isukkinsa hoiviin, vierestä Petteri karjaisee:

"Amon, oletko homppeli!?"

Repesin. x3

OMAKEssa on ihanaa porukkaa.


Appleseed

Tämän alussa voihkaisin; "Ei tietokoneanimea ei!!" Mutta Appleseed yllätti positiivisesti.

Pientä shoujo-ain poikastakin olin näkevinäni, mutta sitten se perhanan mutteriläjä ei sitten suostunut kuolemaan. No, tähdetär olikin jossainmäärin rasittava.
Hitomi pelasti koko leffan<3 Hitomi oli suloinen<3Tsukikage Ran 1-2

Sakea rakastava naissamurai.. Kung-futa(cat fist!) taitava ylienerginen kissatyttö...

TÄTÄ LISÄÄ!!

Ihana. Tykkäsin. Rakastin. Vaadin lisää.
Miami Guns 1 ja 3
(jäikö siitä tosiaankin jakso välistä? minä en ainakaan huomannut. o__o)

"GEORGE!<3" "ANTHONY!<3"

Niin, miksi sitä pitäisikään suosia naisarmejoita? Koska miehet alkaisivat homostelemaan, tottakai! >3< Kaikki äijät armejaan kuin olisi jo!! Ottakaa liukastetta mukaan. ;3Mutta missä on pantsugaattori!?!

Heti kun tunnistin animen hihkuin riemusta, vaikkei lehva ollutkaan ihan odotusteni mukainen, se oli siltikin huippu. ^^ Pidän<3

Oletin tosin näkeväni monesti mainoksissa vilkkuneen pantsuja rakastavan alligaattorin mutta se vilahti vain alkuteksteissä. Pöh.

Idol Project

Söpö tyttö joka tahtoo idoliksi ja joka omaa jonkun piilevän kyvyn ja pääsee kohtaamaan esikuvansa pikkupervossa fanserbiisuanimessa jossa suuret jättimäiset silmät olivat alennuksessa. Siis tämähän on ihan uusi idea!

... EI.

Vaikka meinasinkin saada sokerimyrkytyksen silkasta animesta, niin kyllähän se oli sangen viihdyttävää katsottavaa. Eritoten pupukorvissa heiluva yuristeleva tanssijatar oli <3 Muut lähinnä ärsyttivät.

Kuka söisi sen pikkunappulan? Siis sen pienen ja vikisevän. Vihasin sitä.

Alkupuolisko meni ihan sokerihumalan tunnelmissa mutta siitä eteenpäin koko lehva oli puhdasta "WTF?!?"ää. Ei tajunnut oikein mitään.

Mutta ei se mitään. Siinä välissä oli jo niin tööt muutenkin että nou hätä. Ja olihan Kemppi povannut Utenaa seuraavaksi!
"EI! Kemppi pistä se Utena pois!!" Näin huusi Mulari-sama ja murskasi unelmani Utenantäyteisestä aamusta. Mutta nou hätä lapset! Saatte Utenan tilalle....

*rummunpäristystä*


Lodoss Wars!!!

Ja otakumassat parahtivat "Eeeei!! Ei tätä!!".

Niin. Ottakaa stereotyyppisin fantasianettiroolipeli ja tehkää siitä anime säästöbudjetilla.

Jossain tilanteessa siitä voisi nauttiakin, minuakun stereotypiat eivät turhan paljon häiritse (yrittäkää keksiä jotain mikä EI olisi joskus keksitty), mutta se Utenan missaaminen tympäisi.

Hyviä puolia? Pääsin vihdoin nukkumaan!
Yö oli muutenkin mukava. Sain iloisen hihityskohtauksenkin jossain välissä ja pihistelin kavereitten namuja. Taisin ehtiä piirtääkin jotain.

Avatar
Lunael
Viestit: 434
Liittynyt: Ti Tammi 28, 2003 17:10
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Lunael » Ti Heinä 19, 2005 15:26

Tika kirjoitti:
Banner of the stars I TV osat 8-10


Onnistuin kuitenkin jossainvälissä repimään ohjelmasta suuretkin riemut kun *gasp* niin karu äijä ryyppää jossain nurkassa ja *ah* niin pieni ja siroinen abh tulee siihen juttelemaan. En enää muista mitä ne siinä tarkalleen jauhoi, mutta pariin otteeseen se herätti minussa suuria "yaoi!" hihkuntoja. ^^ Se oli hauskaa.
Se abh on kyllä ihan täti. Että heteroseksuaalisia aaltoja enintään. :)

-Juha

Avatar
Boardi
Viestit: 41
Liittynyt: Ma Tammi 27, 2003 23:32
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Boardi » To Heinä 21, 2005 00:20

Banner of the Stars
jatkuu edelleen (jostain kuuluvasta nurinasta huolimatta ^^) ja hyvä niin. Sarjan hahmot kehittyvät pikkuhiljaa stereotyypeistä mielenkiintoiseen suuntaan. Vaikka Bannerissa keskitytäänkin suurelta osin sotatilaan ja sen pätevään kuvaukseen, ei ihmisten (ja Abhien) välisiä kanssakäymisiä ole unohdettu. Hieno sarja.

Armitagen
katsomisesta oli jo kulunut jokunen vuosi. Viimeksi varmaan ammoisina aikoina Scifi Channelilta tullut tämä tuotanto katsottua. Aika oli tehnyt tepposet aika pahasti, sillä tämän sarjan jälkeen on tullut paljon laadukkaampaakin animea, mutta kaksi keskimmäistä jaksoa jaksoivat silti imeä mukaansa. Kyllä tämän kuitenkin katsoo. Toisin kävi seuraavan ohjelmanunmeron kohdalla...

Amon Sagaa
jaksoin katsoa ehkä kymmenen minuuttia ja kyllästyin sen jälkeen niin pahasti, että läksin salista ulos. Hengissä tuskin olisin tätä kestänyt loppuun asti.

Appleseedin
kohdalla kävi yllätys. Kovinkaan mairittelevia kommentteja ei tästä ollut irronnut, joten en odottanut muuta kuin pitkää demotusta uudesta piirrosasusta. Toisin siis kävi. Pidin leffasta paljon, vaikka siinä oli samoja puuutteita kuten ensimmäisessä Appleseed leffasssa eli uskomaton määrä juonta oli yritetty ahtaa liian lyhyen ajan sisälle.
Leffan loputtua olin kuitenkin tyytyväinen. Ei ollenkaan hassumpaa.

Tsukigake Ran
yllätti myös positiivisesti. Sakea, naistaistelijoita, sakea, pöhköjä tilanteita ja sakea. Mitään en ollut sarjasta kuullut ennen tätä, joten toivottavasti tätä nähdään lisää jatkossa. Parhaita komediallisia sarjoja joita olen nähnyt. Erinomainen valinta allnighteriin.

Miami Guns
oli tullut nähtyä jo aiemmin, joten siirryin pelaamaan Samuraita parin muun sarjan nähneen kanssa. Hieno valinta tämäkin.

Seuraavaksi tarjolla ollut Idol Project karkotti loputkin ajatukset saliin jäämiseksi, joten pelasin vielä hetken ajan peliä ennenkuin vääntäydyin kotiin nukkumaan siinä aamukuuden jälkeen.

------
Hämmennänpä Abhien aiheuttamaa soppaa hieman lisää.
Tikan mainitsema, Samsomin juomaseuraksi saapunut, pieni ja siroinen abh oli nimeltään Sobaash. Hänellä on tosiaan ääninäyttelijänä nainen, mutta japanilaiselta tuttavalta varmistin, että ainakin kirjoissa Sobaash on miespuolinen ja on jo 50-vuotias. Kuulemma hänen sukunsa on onnistunut tekemään ökyluokan voitolle päätyneen kaupan, jota pidetään Abhien onnistuneimpana. Ihan köyhä Sobaash ei siis ole, oli hän sitten animessa mies tai nainen.


-Lasse

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Su Helmi 26, 2006 21:30

Lessee.

Fruits Basket oli höttöä, mutta siitä huolimatta sitä piti pureskella. DVD-soitin oli samaa mieltä, minkä takia se koki tarpeelliseksi hyytyä strategisissa kohdissa. Yleisö ehti jo luulla, että kun DVD-kelkka avataan, ulos valuu koneen jumittanutta siirappia.

Tätä on kehuttu, eikä se selvästikään ihan kamala ole. Päähenkilömme on selvästi jo luonnosteluvaiheessa määritelty überiloiseksi tytöksi jota mikään ei voi masentaa, ja kivaa vaihteluahan tämä toki angstailuun tuo.

Hyper Police jatkoi hyväksi havaitulla linjalla. Noir jätettiin väliin, koska välistä oli jäänyt jo muutenkin liikaa jaksoja.

Musiikkivideot olivat mielenkiintoinen lisä. Toivoisimme, että tämän viihdemuodon suhteen valistuneempi yleisö voisi myös toivoa suosikkejaan, joita sitten mahdollisesti voisi myös katsoa esim. videotykin läppäriin kytkemällä. Miten olisi?

Avatar
Lunael
Viestit: 434
Liittynyt: Ti Tammi 28, 2003 17:10
Paikkakunta: Oulu

Videoilta 25.3.2006 - Twelve Kingdoms

Viesti Kirjoittaja Lunael » Su Maalis 26, 2006 01:24

Videoilta oli, ja pitkästä aikaa itsekin pääsi paikalle.

Juuni Kokki on ehdottomasti niitä tämän vuosikymmenen parempia sarjoja. Noin fantasia-animaatioiden laumassa se on minusta päätä muita kaltaisiaan pidempi: peruskliseet vältetään, tosin onhan "koulutyttö joutuu kiinahenkiseen fantasiamaailmaan" jo itsessään jonkinasteinen klise jo ainakin Fushigi Yuugista alkaen. Joka tapauksessa itämaisten myyttien lainailu Tolkienin kopioinnin sijaan tuntuu tuoreelta.

Sarjan ensimmäinen juoni-arc avaa katsojalle lähinnä maailmaa ja muutamaa sen pääpeluria. Alkujaksoissa saadaan nauttia Yokon angstailusta tuskallisen paljon, ainakin jos videoillan äännähtelyihin uskoo, mutta minusta se angsti on lopulta perusteltua, eikä sitä venytetä koko sarjan mittaiseksi. Yoko, Kein kuningatar, on totaalisen pihalla itsestään, maailmasta ja tilanteestaan Kahdentoista Kuningaskunnan maailmaan jouduttuaan. Kyllä siinä jännäkakka saattaisi itelläkin tirahtaa kun kaikki on kummaa, naama vieras ja kaikki kannoilla

Ite tykkään tosiaan sarjasta melkoisen paljon. Siitä puuttuu se normaali animehenkinen vauhtihuumori, ja söpöilykin jää Rakushuniin joka itellä ei rassaa yhtään noin hahmona. Osa piti selvästikin aika söpönä. :)

Jatkossa sitten Twelve Kingdomsia lisää ja paljon. Kakkosarc tosiaan alkaa (hyvällä) recapilla, joten jos tämän videoillan missasi niin ei se hirveästi haittaa. Kakkosarc on vähän verkkainen, mutta kolmosarc sitten aika jautaa.

-Juha

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Ma Maalis 27, 2006 11:42

Yllättävän tuhtia tavaraa sieltä kyllä pukkasi vastaan, täytyy myöntää. Kunhan alun whinetyksistä ja Japanin ikävän yli- ja alivalottuneesta maailmasta päästiin, alkoi juonikin jo kulkea sutjakammin. Jo kolmannessa jaksossa oli viitteitä siihen että oltiin menossa parempaan suuntaan, ja neljännessä jaksossa sajasta alkoi jopa pitää. Siinä vaiheessa kun asiat alkoivat jopa selvitä (liian paljon huonoja kokemuksia erinäisistä muista sarjoista joissa näin ei tapahdu, sori) alkoi katselunautintofaktori kipuamaan huomattavan korkealle.

Väsyneenä dialogissa vastaan tykitettävän termistön määrä saattoi mennä välillä hieman yli hilseen, mutta onneksi virallisilla sivuilla on sanasto josta kerrata. Mitenköhän onnistunee allnighterissa? (Jonne en varmaan pääse, jos se todellakin on 8. päivä.)

Avatar
Lunael
Viestit: 434
Liittynyt: Ti Tammi 28, 2003 17:10
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Lunael » Ma Maalis 27, 2006 12:39

Jooh, mystistä sanastoa tulee aikamoisella tykityksellä alkuun.

Huomattavaa on sitten sekin että pieniä, hienovaraisia vihjeitä tulevista juoniarceista on upotettu siihen ensimmäiseenkin...

-Juha

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Oulun Manga- ja Animekerho Omake ry”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa