Tracon 8 - Jälkilöylyketju

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Meza
Viestit: 131
Liittynyt: Ti Helmi 08, 2005 13:28
Viesti:

Re: Tracon 8 - Jälkilöylyketju

Viesti Kirjoittaja Meza » Ma Syys 16, 2013 11:37

Kioko_ kirjoitti: -Kirppari. Myöskin tähän miinusosioon. Täytyy sanoa että jos myyjä pyytää OMIA loppuja tavaroitaan ja myydyistä kuuluvia rahoja takaisin olipa kellonaika mikä tahansa niin silloin ne myös annetaan eikä väitetä vastaan vaikka kuinka olisi että "no kun nouto on vasta klo 16".
Minäkin haluaisin tähän huomauttaa, että kirpputorin noutoajat ovat olleet jo n. kuukauden etukäteen tiedossa ja tavaransa tuomalla sitoudutaan noudattamaan aikoja. Käytännössä jokainen myyjä pisti puumerkkinsäkin asiaan. Eihän niitä tavaroita voitu tuodakaan kuin ennalta sovittuna aikana. Yhtä kohtuutonta olisi ollut yrittää tuoda tavaroita muina aikoina, kuin yrittää hakeakaan. Aikuisen ihmisen luulisi ymmärtävän. Sairaus- ja muiden yllättävien tilanteiden varalta taas kirpputorilla on osallistuneiden yhteystiedot ja noutamattomat tavarat että tuotot olisi hoidettu jälkikäteen. Conissa oli kuitenkin paljon, enemmän tai vähemmän sivuisampia paikkoja ja katseltavaa niin sisällä kuin pihallakin, että allekirjoittanut ainakin sai helpolla kulutettua tunnin väliaikoja.Itse kiitän kovasti conia kirpputorin järjestämisestä. Pääsin eroon niin paljosta pienestä ylimääräisestä, jota vuosien aikana kertynyt. Nimenomaan tällaisesta tavarasta minkä postituskulut olisivat foorumeitse myytynä olleet isommat kuin itse tavaran arvo. Jonkun roska on toisen aarre jne. Etukäteen olin hieman ihmetellyt miksei tavaroita saanut hintalaputella etukäteen. Kolmen hengen seurueena meillä kului liki puolitoista tuntia tähän operaatioon. Jos se työurakka olisi jätetty pelkästään järjestäjille niin en tiedä olisiko poppoo saanut kaikkea avaukseen mennessä valmiiksi.

Risuja kirpputori saa siitä että yritti kutakuinkin tappaa väen avatessaan silloin lauantaina klo 13. Olin ensimmäisten joukossa menossa tsekkaamaan paikkoja ja jämähdin viidessä minuutissa ihmismassaan kun paikka oli puskeutunut niin täyteen että ihmiset eivät päässeet liikkumaan. Meni runsaat 45min suoriutua kassan kautta ulos siinä jumitusmassassa ja oli täysi ihme ettei kukaan saanut mitään sairaskohtausta. Kirppiksen suosio taisi yllättää ihan kaikki, mutta kunpa se ovimies olisi saatu siihen jo alusta lähtien säätelemään ihmisten määrää. Ensikerralla sitten paremmin, jookos?

Hieman henkilökohtaista ihmettelyä itse kirpputorin anneissa aiheutti pöydät jotka olivat täynnä iskemättömiä/sinetöityjä juuri julkaistuja figuureja - identtisesti myyntisalihinnoilla. Omaa spekulaahan tämä vain on, kaikki saavat hinnoitella tavaransa miten haluavat, mutta kävi mielessä että olivatko jotkin myyntisalin firmat käyneet hakemassa kirpputorilta ilmaista lisäpöytätilaa.

Tapahtuman parjattuja jonotustilanteita pääsin itse todistamaan vain Zelda-pianokonsertin kohdalla. Kakkoskerros oli tukossa toiselta laidaltaan. Samaan aikaan salin toinen ovi oli auki eikä siellä näkynyt ristin sieluakaan vaikka se oli luvallinen sisäänkäyntireitti saliin, kysyttiin ihan. Jonotuksetta sisään.

Kanssakävijöiden puolesta harmittaa hieman se ettei kukaan ulkopaikkakuntalainen tainnut tietää aseman Foodstationin olemassaolosta. Paikka oli täysin tyhjillään conikävijöistä aina kun kävimme siellä syömässä ja kahvilla. Se oli kuitenkin todella hyvä lisä Tampere-talon lieppeen ruokapaikkatarjontaan Tullintorin ohella.

EDIT, ettei (enempää?) väärinkäsityksiä tapahtuisi:
Japsu kirjoitti:Nimimerkit Meza ja Ibilintu eivät edusta Traconia millään tavalla - ei tapahtumaorganisaation eikä kirpputorin järjestäjien puolesta. He eivät siis ole "kirppisvänkäreitä" vaan parhaan tietoni mukaan ihan tavallisia kävijöitä.
Vahvistan. Tarkoitus ei ollut kuulostaa miltään muulta kuin conikävijältä, joka Kioko_:n tapaan toi kirpputorille tavaraa. Itse sain vain hyvää ja avuliasta kohtelua kirppisvänkäreiltä, kiitos siitä.
Viimeksi muokannut Meza, Ma Syys 16, 2013 20:50. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Oswald Cobblebot
Viestit: 75
Liittynyt: Ke Huhti 11, 2012 17:31

Re: Tracon 8 - Jälkilöylyketju

Viesti Kirjoittaja Oswald Cobblebot » Ma Syys 16, 2013 11:55

Tracon oli ihan hauska taas. Cosplay around the World ja Uskonnot ja Ismit-paneelit olivat mielenkiintoisia, ja cosplaypukukin toimi niinkuin sovittiin. Jengi oli rentoa, ja itseäni ah niin paljon nuorempaa että välillä melkein pelotti. Kuvauspisteen yksikkö oli ässiä, kiitos teille. 'Conipeli oli hauska, ja osallistuminen helppoa.

Tracon on kiva tapahtuma juuri tuon pukuloiston ansiosta. Muuten se häviää ohjelmasisällössä Ropeconille ja myyntiartikkeleissa Tampere Kupliille. Mutta Cosplay ja tilat ovat täyden kympin suorituksia. Viikonlopun hienoimpiin kuului hieno Marvel-cosplayporukka (mm. Lady Loki, Pixie ja Jean Grey), Fem!Shepard ja Kasumi sekä ne kaksi Star Trek-cosplayta! Pienienkin salien ohjelmanumeroissa voitaisiin oikeasti harjoittaa aktiivisesti sitä, että ovet pidetään kiinni. Hieman häiritsee se huutelu käytävästä kun yrittää jotain kuunnella.


Oikeastaan yksi iso miinus tulee lipunmyynnistä. Ennakkomyynti on kirosana. Lauantaina jäi veli oven ulkopuolelle kuin nalli kalliolle, kun kaikki liput oltiin myyty/niitä myytiin myöhemmin*, ja sillä välin puolet conikansasta istuu vain pihamaalla, ja osa ostaa lippuja jotta voi hengata pihalla. Ennakkomyynti ja rajattu lippujen myynti poistaa Tamperelaisilta ihmisiltä kyvyn löytää tapahtuma ja fandom sattumalta, ja tekee tapahtumasta hirveän suljetun. Et pääse, et ostanut lippusi kahta kuukautta etukäteen. Voit toki sahata pitkin puistoa, jossa on tiiviitä porukoita istuskelemassa nurmikolla.

Vähän jäi tuo kyrsimään. Eikä edes ihan vähän. Mutta muuten Tracon oli mainio tapahtuma, jossa ehkä vuosi vuoden jälkeen, roolipelit nostavat kantavana teemana päätän. Menkää, hyvät ihmiset, ostamaan suomipelejä!

George "Digger" Harkness alias KAPTEENI BUMERANGI

*-Ymmärrän että tiloissa on rajattu ihmismäärä, mutta voisikohan tapahtumaa siirtää isompiin tiloihin, kuten Pirkkahalliin?

Avatar
Kioko_
Viestit: 924
Liittynyt: Pe Maalis 10, 2006 10:13
Paikkakunta: Vantaa

Re: Tracon 8 - Jälkilöylyketju

Viesti Kirjoittaja Kioko_ » Ma Syys 16, 2013 12:20

Meza kirjoitti:
Kioko_ kirjoitti: -Kirppari. Myöskin tähän miinusosioon. Täytyy sanoa että jos myyjä pyytää OMIA loppuja tavaroitaan ja myydyistä kuuluvia rahoja takaisin olipa kellonaika mikä tahansa niin silloin ne myös annetaan eikä väitetä vastaan vaikka kuinka olisi että "no kun nouto on vasta klo 16".
Minäkin haluaisin tähän huomauttaa, että kirpputorin noutoajat ovat olleet jo n. kuukauden etukäteen tiedossa ja tavaransa tuomalla sitoudutaan noudattamaan aikoja. Käytännössä jokainen myyjä pisti puumerkkinsäkin asiaan. Eihän niitä tavaroita voitu tuodakaan kuin ennalta sovittuna aikana. Yhtä kohtuutonta olisi ollut yrittää tuoda tavaroita muina aikoina, kuin yrittää hakeakaan. Aikuisen ihmisen luulisi ymmärtävän. Sairaus- ja muiden yllättävien tilanteiden varalta taas kirpputorilla on osallistuneiden yhteystiedot ja noutamattomat tavarat että tuotot olisi hoidettu jälkikäteen. Conissa oli kuitenkin paljon, enemmän tai vähemmän sivuisampia paikkoja ja katseltavaa niin sisällä kuin pihallakin, että allekirjoittanut ainakin sai helpolla kulutettua tunnin väliaikoja.
Mä en voi ymmärtää tätä käytäntöä, jokaisessa kirpparissa joissa olen ennen ollut myymässä ei ole edes ollut tällaista ihmeellistä sääntöä vaan myyjät ovat saaneet hakea kamojaan ja rahojaan pois pitkin päivää. Kyllä se silloin olisi eri asia jos asuisi siellä Tampereella, silloin jaksaisi ehkä sen tunnin odottaa muttakun asuu kauempana ja on lähdössä pois niin kyllä pitäisi saada tavaransa ja rahansa takaisin silloin kun haluaa. Näemmä olisin saanut tavarani helpommin takaisin jos olisin sanonut että olen julkisilla ja bussi lähtee kohta koska minulta kysyttiin "millä sä olet täällä" (josta jälkiviisaana voi sanoa että järjestäjällä ei ole mitään oikeutta tiedustella millä kulkuvälineellä olen sattumoisin tullut paikalle).. Kyllä aikuisilta ihmisiltä myöskin luulisi löytyvän joustoa asiassa, ihan järjetöntä hoitaa tavaran antoa ja rahojen saantia myöhemmin sen takia että kun on muiden myyjien laskut vähän kesken. Ja joutuisihan siihen myöhemmin noutoon kuluttaa ylimääräisiä matkakuluja enkä ole mikään aktiivi conikävijä niin turha sanoa että "no seuraavassa conissa sitten". Ja eihän kaupoissakaan ole sääntöä että "no saat tavarasi ja loput rahasi vasta sen jälkeen kun kaikki on tilitetty".
Sitten se että kun kohdellaan kuin ilmaa niin järjestäjien asenteessa on kyllä vikaa. He kun olivat mielestään viimeisen sanan sanoneet niin jättivät minut kokonaan huomiotta. Onneksi siihen tuli sitten eräs muu vänkäri joka oli yhteistyöhaluinen ja asia hoitui hänen ansiostaan nopeasti ja pääsin lähtemään kotiin tavaroideni ja rahojeni kera. (ja täytyy huomauttaa että tosiaan ne rahat ja tavarat EIVÄT ole sen kirpparin omaisuutta vaan myyjän omaisuutta!!)
Ehkä sinulle on helppoa kuluttaa joitain tunnin väliaikoja jossain mutta huomioi että ihmiset ovat erilaisia ja minua ei välttämättä kiinnosta se mikä sinusta tuntuu kiinnostavalta ja mistä sinä ajattelet että "no tossahan kuluisi aika mukavasti".

Avatar
Carminachan
Viestit: 3
Liittynyt: Su Syys 15, 2013 19:08
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Tracon 8 - Jälkilöylyketju

Viesti Kirjoittaja Carminachan » Ma Syys 16, 2013 12:35

Kiitos jälleen kerran mahtavasta conista! Itse tykkään käydä Traconissa, koska olen kokenut sen itselle sopivaksi. Ohjelmat olivat tänäkin vuonna mielenkiintoisia ja joitain oli jopa pakko päästä katsomaan (mm. Cosplaypukukisa), lipunmyynti oli onnistunut todella hyvin, jono kulki nopeasti (vaikka pelottikin turhaan, ettei saada lippuja), se boffauspiste oli tosi kiva, varsinkin kun FF-Fightit on jääneet pois, Revy-cossajana ja asehulluna hyppelehdin pitkin seiniä riemusta, kun ohjelma tarjosi niinkin monipuolista aseiden esittelyä, miittejä oli mukavasti ja asiakaspalvelu oli mielestäni onnistunutta, en ollut kertaakaan tyytymätön mihinkään palveluun. Isot kiitokset narikkatyöntekijöille, taistelitte hyvin piiloutuneita laukkuja vastaan.
Miinusta muutamasta. Moni muukin on tästä sanonut, mutta kertaus on opintojen äiti; se jonottaminen tapahtumiin. Minulla ja ystävälläni kävi hyvä tuuri, me olimme menossa siihen hervottomaan kakkoskerroksen jonoon, tuntia ennen itse pukukilpailua. Järkkärien vinkistä kipitimme käymään kolmannessa kerroksessa, jossa ei ollut ketään jonottamassa sisään. Jäimme siihen ovelle ja hupsista! Puolessa tunnissa mahtava jono oli syntynyt, tukkien todella pahasti taidekujan jo valmiiksi ahdasta käytävää. Lisäksi kuvien ottaminen sisätiloissa aiheutti aika-ajoin tungosta.
Huomasin, että muutama oli kommentoinut myyntikojujen ruuhkista, ja itse olen oppinut sen, että se on aaltoilevaa se ruuhka. Väillä on, välillä ei, pätee melkein joka kojuun. Jos on aikaa, kannattaa käydä pyörähtelemässä siellä useamman kerran, tai odottaa jotain isompaa ohjelmaa, mikä ei itseä kiinnosta mutta mikä todennäköisesti kiinnostaa suurta osaa; ja kappas vain! Myyntikojuilla on hiljaisempaa.
Kuitenkin, toistan itseäni ja sanon isot kiitokset! Coni oli mielestäni todella onnistunut!

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Tracon 8 - Jälkilöylyketju

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Ma Syys 16, 2013 13:28

Meza kirjoitti:
Kioko_ kirjoitti: -Kirppari. Myöskin tähän miinusosioon. Täytyy sanoa että jos myyjä pyytää OMIA loppuja tavaroitaan ja myydyistä kuuluvia rahoja takaisin olipa kellonaika mikä tahansa niin silloin ne myös annetaan eikä väitetä vastaan vaikka kuinka olisi että "no kun nouto on vasta klo 16".
Minäkin haluaisin tähän huomauttaa, että kirpputorin noutoajat ovat olleet jo n. kuukauden etukäteen tiedossa ja tavaransa tuomalla sitoudutaan noudattamaan aikoja. Käytännössä jokainen myyjä pisti puumerkkinsäkin asiaan. Eihän niitä tavaroita voitu tuodakaan kuin ennalta sovittuna aikana. Yhtä kohtuutonta olisi ollut yrittää tuoda tavaroita muina aikoina, kuin yrittää hakeakaan. Aikuisen ihmisen luulisi ymmärtävän. Sairaus- ja muiden yllättävien tilanteiden varalta taas kirpputorilla on osallistuneiden yhteystiedot ja noutamattomat tavarat että tuotot olisi hoidettu jälkikäteen. Conissa oli kuitenkin paljon, enemmän tai vähemmän sivuisampia paikkoja ja katseltavaa niin sisällä kuin pihallakin, että allekirjoittanut ainakin sai helpolla kulutettua tunnin väliaikoja.
Sellaisenaan tämä ongelma varmaan olisi jäänyt varsin pieneksi, mutta nyt kun conin puolesta on alettu vielä inttämään epäkohteliaasti vastaan, tilanne on jo paljon pahempi. Tracon saa nyt ison miinuksen huonosta asiakaspalvelusta; sääli conia, että yksittäinen kirppisvänkäri pääsee pilaamaan sen mainetta tässä suhteessa.

Jonotuslippujen puuttuminen oli käsittämätöntä. Tällä tavalla järjestäjät toki pääsevät vähemmällä, mutta kävijäkokemus kärsii suuresti. Sillä mahtuvatko kaikki halukkaat pääsaliin vai ei ei ole mitään väliä, jos epävarmuustekijä on silti olemassa; jos halusi olla VARMA pääsystään johonkin ohjelmanumeroon, oli siitä huolimatta jonotettava ja tuhlattava aikaa. Ja jos taas ei halunnut mihinkään tällaiseen ohjelmanumeroon, oli siedettävä niitä jonoja, jotka täyttivät koko rakennuksen. Iso miinus tästäkin.

Kolmas miinus tulee salivänkärien puuttumisesta. Jos ohjelmanpitäjä joutuu itse säätämään säätöpöytää saadakseen Powerpoint-esityksensä videoiden äänet kuulumaan, con ei ole hoitanut omaa hommaansa kunnolla. Tämä on paitsi kiusallista ohjelmanpitäjälle ja yleisölle, myös ihan suoranaista ajantuhlausta.

Muilta osin ihan kiva con jälleen kerran.
Oswald Cobblebot kirjoitti:Oikeastaan yksi iso miinus tulee lipunmyynnistä. Ennakkomyynti on kirosana. Lauantaina jäi veli oven ulkopuolelle kuin nalli kalliolle, kun kaikki liput oltiin myyty/niitä myytiin myöhemmin*, ja sillä välin puolet conikansasta istuu vain pihamaalla, ja osa ostaa lippuja jotta voi hengata pihalla. Ennakkomyynti ja rajattu lippujen myynti poistaa Tamperelaisilta ihmisiltä kyvyn löytää tapahtuma ja fandom sattumalta, ja tekee tapahtumasta hirveän suljetun.
Ennakkomyynti on olemassa täsmälleen samasta syystä kuin jonotusliputkin: ne varmistavat kävijälle, että tapahtumaan pääsee varmasti sisään, ja poistavat epävarmuutta. Epäilemättä ensi vuoden Tracon myykin loppuun jo etukäteen eikä vasta ovelta, mikä edelleen vahvistaa tätä.

Satunnaisten ohikulkijoiden päätyminen coniin ei ole pelkästään yhdentekevää vaan myös suorastaan ei-toivottua, sillä nämähän vievät silloin paikan oikeilta kävijöiltä. Ongelma olisi olennainen, jos harrastajakunta olisi ukkoutumassa ja uusien harrastajien löytäminen olisi polttava ongelma. Kuten me kaikki tiedämme, tämä ei kuitenkaan animeskenessä ole minkäänlainen ongelma - senhän huomaa jo yhdellä vilkauksella kävijäkunnan keski-ikään.

Ja jos ongelma oikeasti olisi olemassa, se ratkaisisi muutenkin itsensä. Jos uusista harrastajista olisi pulaa, tapahtumat eivät myisi itseään loppuun - ja tällöin ennakkoon ostaminen ei olisi ainoa tapa varmistaa sisäänpääsy tapahtumaan.

Sitä paitsi olen vähän epäileväinen sen suhteen, onko animetapahtumassa käyminen muutenkaan paras mahdollinen tapa ALKAA animeharrastajaksi.

Avatar
Oswald Cobblebot
Viestit: 75
Liittynyt: Ke Huhti 11, 2012 17:31

Re: Tracon 8 - Jälkilöylyketju

Viesti Kirjoittaja Oswald Cobblebot » Ma Syys 16, 2013 13:49

Tsubasa kirjoitti:.
Huhhuh. Kuka on "oikea kävijä?" Sellainen joka varaa lippunsa puoli vuotta etukäteen? Jos tuo määrää sen termin, niin on aika vänkä meininki varmaan. EI-TOIVOTTUA? Aina jotenkin oletin että näissä piireissä ollaan avoimia ja otetaan aina uusia kasvoja mukaan. Mutta selkeästi on olemassa musta lista. Se että fandom voi elää tarkoittaa sitä että tarvitaan uutta verta. Minun mielestäni jokaisella tamperelaisella on oikeus päästä paikan päälle tutustumaan, katselemaan, ihmettelemään ja löytämään uusia asioita! Ongelma ei ole se että fandom on lian pieni tai 'conissa on liian vähän kävijöitä-spontaani löytäminen on täysin mahdotonta! Ovella seisoo vartija sanomassa että ei pääse. Tracon ei kuitenkaan ole vain keräämässä rahaa kirstuun vaan esittelemässä meidän maailmaamme isosti.

Ja tuo fandomin puute voi olla ongelma muillakin kuin anime-harastajilla. Tracon on anime ja ROOLIPELI-tapahtuma. Sielä demotetaan pelejä, esitellään uusia suomi-pelejä. Myydään roolipelejä. Kasvava osa tapahtumaa on roolipelit, niinkuin sen pitäisikin olla. Jos samat naamat vuosi vuoden jälkeen ostavat lippunsa ennakkoon mennäkseen ostamaan mangaa ja huutamaan pihalle, niin ei näitä uusia myyntiartikkeleita huomioida. Perheille ja vanhemmille olisi tarjolla hyviä esimerkkejä roolipeleistä kädestä pitäen ja esittelyä lapsille sopivista peleistä-mutta kun ei sattunut tietämään ennakkolipuista, vaan luki lehdestä että "tällainen olisi viikonloppuna, olisipa kiva mennä". Se manhdollisuus on evätty.

Murr.

Avatar
Parsa
Viestit: 29
Liittynyt: Ma Elo 21, 2006 13:24
Paikkakunta: Espoo

Re: Tracon 8 - Jälkilöylyketju

Viesti Kirjoittaja Parsa » Ma Syys 16, 2013 13:51

Täytyy näin työvoiman ylivänkärin ominaisuudessa kiitellä vielä conin mahtavaa työvoimaa. Paljon kiitoksia loistaville yleisvänkäreilleni, jotka jaksoivat urhoollisesti suorittaa ties minkälaisia työtehtäviä pitkin viikonloppua!

Työvoimakuvioista ja muunkinlaisesta organisaatiosäädöstä olisi hiukan enemmän palautetta, mutta sen kanssa täytyy odotella että saan sen prosessoitua vähän järkevämpään muotoon. Palaamme siis asiaan.

Tätä loppuunmyyntigatea täytyy tosin kommentoida jo nyt. Tracon myi ensimmäistä kertaa historiansa aikana loppuun, ja on näin jo tämän vuoden neljäs animetapahtuma, joka meni näin tekemään. Ensi vuonna tapahtuma saattaa myydä täysin loppuun jo ennakkoon. Tämä on sikäli hyvä ettei tarvitse tehdä turhaa reissua, vaan lippu joko on tai sitten sisään ei pääse. Luulisi että tämä sopisi pääosalle kun asiasta tiedotetaan ajoissa, mutta..
Oswald Cobblebot kirjoitti: Oikeastaan yksi iso miinus tulee lipunmyynnistä. Ennakkomyynti on kirosana. Lauantaina jäi veli oven ulkopuolelle kuin nalli kalliolle, kun kaikki liput oltiin myyty/niitä myytiin myöhemmin*, ja sillä välin puolet conikansasta istuu vain pihamaalla, ja osa ostaa lippuja jotta voi hengata pihalla. Ennakkomyynti ja rajattu lippujen myynti poistaa Tamperelaisilta ihmisiltä kyvyn löytää tapahtuma ja fandom sattumalta, ja tekee tapahtumasta hirveän suljetun. Et pääse, et ostanut lippusi kahta kuukautta etukäteen. Voit toki sahata pitkin puistoa, jossa on tiiviitä porukoita istuskelemassa nurmikolla.
"Hirveän suljetun" tapahtuman 5 477 kävijää saattavat olla asiasta hiukkasen eri mieltä. Ajatus siitä että sisäänpääsynsä varmistaa parhaiten tulemalla jonottamaan aamuneljältä, kuulostaa hiukkasen kummalta. Tämäkään tuskin kauheasti auttaa tamperelaisten spontaaniin osallistumiseen.

Tapahtuma on yksinkertaisesti niin suosittu että jollain tavalla pääsyä on rajoitettava. Loppuunmyyntiä on mahdollista ehkäistä myös hiukan toisenlaisella ratkaisuilla. Niistä allaolevassa kuvassa esitettynä ehdottomasti paras vaihtoehto:

Kuva

Hinta on liian alhainen, koska tapahtuma myy loppuun. Ensi vuodeksi Tracon voi siis huoletta nostaa hintoja (ja hankkia Yoko Kannon kunniavieraaksi :3)
Oswald Cobblebot kirjoitti: *-Ymmärrän että tiloissa on rajattu ihmismäärä, mutta voisikohan tapahtumaa siirtää isompiin tiloihin, kuten Pirkkahalliin?
Toki, vaikkapa melkein naapuriin Ratinan stadionille! Paikassahan on järjestetty kymmenientuhansien ihmisten keikkoja, niin tokihan sinne yksi conikin mahtuu.

..tai niin. Sikäli jos con tarvitsee tilakseen vaan paljon tasaista alaa, voisi koko tapahtuman siirtää viereiseen Sorsapuistoon. Tamperetalossa on monelta kannalta koko Suomen huikeimmat tilat conia varten, ja olisi sääli jos näistä luovuttaisiin. Yhtenä vaihtoehtona voisi toki myydä vain jotain myyntisaliin- ja vessaanpääsylippuja halvemmalla jos tämä puistohengaajasegmentti semmoista tahtoisi. Jäisi sitten coniin tilaa muille kävijöille.

(Ja vielä reminderina: en ole Traconin järjestävää possea, vaan olin ainoastaan viikonlopun töissä. Kannattaa siis pitää mielessä ettei kyse ole mistään Traconin Wirallisesta Kannanotosta(TM).)
@anttimyyraDesuconin ex-pääjärjestäjä

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Re: Tracon 8 - Jälkilöylyketju

Viesti Kirjoittaja jtn » Ma Syys 16, 2013 14:01

Parsa kirjoitti: Hinta on liian alhainen, koska tapahtuma myy loppuun. Ensi vuodeksi Tracon voi siis huoletta nostaa hintoja
Tästä vaan kaikki ottamaan oppia, miten hoitaa homma.

Tai kenties toivottavasti ehkä ei.
- Jussi Nikander

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Tracon 8 - Jälkilöylyketju

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Ma Syys 16, 2013 14:03

Oswald Cobblebot kirjoitti:Tracon ei kuitenkaan ole vain keräämässä rahaa kirstuun vaan esittelemässä meidän maailmaamme isosti.
Onko?

Toisaalta, äärimmäisen hyvä kysymys. Esimerkiksi Finnconhan nimenomaan pitää tuota yhtenä päätavoitteistaan, ja sen takiahan se onkin ollut aina kauhean ylpeä pääsymaksuttomuudestaan. Toisaalta scifipiireillähän ukkoutuminen nimenomaan onkin ongelmana, niin kuin vissiin roolipelipuolellakin. Jälkimmäisen ongelmana tosin saattaa tosin olla ehkä enemmänkin se, että muilla roolipelitapahtumilla on käsittääkseni ollut kauhean vaikeaa päästä omille jaloilleen Ropeconin varjosta.

Mutta kukaan ei ole missään päättänyt, mikä animetapahtumien mission tulisi yleisesti olla. Kukaan ei ole koskaan määrännyt, että niiden pitäisi olla nimenomaan harrastuksen esittelyä sen ulkopuolisille ja uusien harrastajien houkuttelua - siis sen sijaan, että ne olisivat nimenomaan olemassaolevien harrastajien palvelua ja harrastajayhteisön sisäisen elinvoimaisuuden ylläpitämistä.

Näin ollen jokainen tapahtuma saa päättää ihan itse, millaisia käytäntöjä käyttää. Traconilla on tämä käytäntö, Desucon Frostbitessa taas aiotaan lanseerata K18-periaate. Sekin varmasti karkottaa kasuaalisti kiinnostuneita paikallisia kymmenvuotiaita vanhempineen, ihan samaan tapaan kuin ennakkolipunmyynti ylipäätään.

Mutta molemmat on kuitenkin tarkoitettu lääkkeeksi samaan vaivaan - siihen, että halukkaita kävijöitä on enemmän kuin mitä tiloihin mahtuu. Ennakkolipunmyynnin puuttuminen aiheuttaisi vain tuntien edestä lisää jonotusta KAIKILLE, niin harrastajille kuin kasuaalisti kiinnostuneillekin. Ja jälkimmäiset tuskin pääsisivät sisään yhtään sen todennäköisemmin kuin nytkään, koska tila loppuisi silti kesken väistämättä ihan samalla tavalla kuin nytkin.

Jos halutaan nimenomaan houkutella lapsia ja muita uusia harrastajia, kukaan ei toki kiellä järjestämästä ilmaistapahtumaa vaikkapa Helsingin Messukeskuksessa, jossa tilaa riittää. Eri asia sitten on, kuka niin haluaisi tehdä ja olisiko se kauhean hauskaa.
Viimeksi muokannut Tsubasa, Ma Syys 16, 2013 14:12. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Parsa
Viestit: 29
Liittynyt: Ma Elo 21, 2006 13:24
Paikkakunta: Espoo

Re: Tracon 8 - Jälkilöylyketju

Viesti Kirjoittaja Parsa » Ma Syys 16, 2013 14:11

jtn kirjoitti:
Parsa kirjoitti: Hinta on liian alhainen, koska tapahtuma myy loppuun. Ensi vuodeksi Tracon voi siis huoletta nostaa hintoja
Tästä vaan kaikki ottamaan oppia, miten hoitaa homma.

Tai kenties toivottavasti ehkä ei.
En muista kuulleeni Poniconin loppuunmyynnistä. :)
Viimeksi muokannut Parsa, Ma Syys 16, 2013 14:24. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
@anttimyyraDesuconin ex-pääjärjestäjä

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Re: Tracon 8 - Jälkilöylyketju

Viesti Kirjoittaja jtn » Ma Syys 16, 2013 14:17

Parsa kirjoitti: En muista kuulleeni Poniconin loppuunmyynnistä. :)
Onhan niillä vielä melkein vuosi aikaa. :)

E: Sitäpaitti ei niiden noilla hinnoilla tarvitse myydä kuin varmaan jotain 1000-1500 lippua kattaakseen sillä budjettinsa. Varsinkin jos noita hyperkybersuperduperversioita saadaan kanssa myytyä.
Viimeksi muokannut jtn, Ma Syys 16, 2013 14:33. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
- Jussi Nikander

Avatar
Oswald Cobblebot
Viestit: 75
Liittynyt: Ke Huhti 11, 2012 17:31

Re: Tracon 8 - Jälkilöylyketju

Viesti Kirjoittaja Oswald Cobblebot » Ma Syys 16, 2013 14:25

"hirveän sujettu"=sisään pääsee vain ennakkoon lipun ostamalla ja suunnitelemalla etukäteen. Kävijämäärä on yhdentekevä.


Pirkkahalli olisi kuitenkin tapahtumakeskus, jossa järjestetään tämän kaltaisia tapahtumia paljon. Tampere-talo on kyllä hyvä, mutta myös yliopisto/TTY olisivat hyviä- Espoon Dipolin tyyliin. TTY:llähän tätä pidettiinkin alkuaikoina, miksi siitä luovuttiin muuten? Oliko tila-ongelma jo tuolloin tosiasia.

Pääpointti on vain se, että jos tapahtuma järjestetään, olisi hyvä maksimoida aina kävijämäärät. Toki 5477 kävijää on paljon, mutta entäs jos saisi vielä enemmän? Tampere kuplii on levittäytynyt ympäri kaupunkia, samoin Helsingin Sarjakuvafestivaalit. Ehkä tulevaisuudessa voitaisiin levittäytyä laajalle alueelle, ripotella tapahtumapaikkoja. Tällöin saataisiin lisää tilaa, vähemmän tungosta, avoin tapahtuma ja hakea tukia Tampereen kaupungilta. Tamapere-talo voisi yhä olla yksi tapahtumapaikka, mutta kaikkea voidaan aina muutta. Muutos ei ole pahasta. Kohta Traconissa käy ne samat vajaa 6000 ihmistä joka vuosi, minkään muuttumatta koska he ostavat lippunsa toukokuussa. Tapahtuman rento tunnelma kärsii jo tästäkin.

EDIT// uusia viestejä ennenkuin ehdin vastata. Tökkäsin muurahaispesään.

Mutta Tracon kun ei ole VAIN animetapahtuma. Se on myös roolipelitapahtuma. Ja on sielä muutakin kuin japanifaneja. Jos Tracon olisi K18, olisiko hyvä? Onko Anime/mangaharrastus suomessa päässyt siihen asemaan, että uutta verta ei kaivata, kiitos ja näkemiin? No onpa suoraan sanottuna, aikamoista paskaa. Jos Traconin tavoite on antaa maksua vastaan alan harrastajille (JA VAIN harrastajille) ohjelmaa ja paikan ostaa livenä krääsää, niin on aika mielenkiintoinen agenda*. Yhtä hyvin voisi lukea "uudet tulijat, älkää vaivautuko. Tämä on vain alan hartaille harrastajille."

*: En tiedä Tracon-tapahtuman virallista agendaa, en halua pilkata tapahtumaa. Haluan nostaa esille mielipiteen ja antaa mahdollisille tätä ketjua lukeville virallisille järkkäreille uusia ideoita parantaa tapahtumaa ja nostaa Tracon tapahtumana pohjoismaiden ykkösluokkaan. Tämä ei tapahdu kuitenkaan sulkemalla ovia uusien kävijöiden edestä.

Avatar
Oswald Cobblebot
Viestit: 75
Liittynyt: Ke Huhti 11, 2012 17:31

Re: Tracon 8 - Jälkilöylyketju

Viesti Kirjoittaja Oswald Cobblebot » Ma Syys 16, 2013 14:34

Mutta eiköhän tämä ollut tässä. Menee aika offtopic-keskusteluksi. Kirjoitan luultavasti aheesta blogiini jossain vaiheessa. Kohta tulee moderaattori ja lukottaa. Annetaan tilaa ihmisille kertoa hyvästä 'conista ilman tahraamatta heidän muistoaan. Ja omiamme. Hyvä jälkfiilis on yhä päällä, jalat ei toimi juurikaan ja niskat huutaa herran rukousta. :D

EDIT// Itsehän siis luen mangaa, katson animea, haluaisin kovasti käydä japanissa joskus. Luen myös erittäin paljon Marvelin ja DC:n sarjakuvia sekä pelaan viikoittain jos vain voin pöytäpelejä ja videopelejä. Olen Traconin tarjoaman valikoiman monikuluttuja.
Viimeksi muokannut Oswald Cobblebot, Ma Syys 16, 2013 14:54. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Tracon 8 - Jälkilöylyketju

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Ma Syys 16, 2013 14:36

Oswald Cobblebot kirjoitti:Pääpointti on vain se, että jos tapahtuma järjestetään, olisi hyvä maksimoida aina kävijämäärät. Toki 5477 kävijää on paljon, mutta entäs jos saisi vielä enemmän?
Lähdet siitä oletuksesta, että suurempi kävijämäärä on automaattisesti paremman tapahtuman merkki. IMO ihan muutaman tuhannenkin kävijän intiimi tapahtuma voi olla harrastajakunnalle suurta massafestivaalia hauskempi käydä, jos kävijäkunta on oikea.
Oswald Cobblebot kirjoitti:Mutta Tracon kun ei ole VAIN animetapahtuma. Se on myös roolipelitapahtuma. Ja on sielä muutakin kuin japanifaneja.
Se on roolipeliharrastajille valitettavaa.
Oswald Cobblebot kirjoitti:Onko Anime/mangaharrastus suomessa päässyt siihen asemaan, että uutta verta ei kaivata, kiitos ja näkemiin? No onpa suoraan sanottuna, aikamoista paskaa. Jos Traconin tavoite on antaa maksua vastaan alan harrastajille (JA VAIN harrastajille) ohjelmaa ja paikan ostaa livenä krääsää, niin on aika mielenkiintoinen agenda*. Yhtä hyvin voisi lukea "uudet tulijat, älkää vaivautuko. Tämä on vain alan hartaille harrastajille."
Ei - mutta sitä uutta verta ei tarvitse erikseen houkutella, koska se osaa löytää itsekin paikalle. Kirjoitin asiasta vuonna 2009, jos kiinnostaa.

Avatar
Mikichan
Viestit: 117
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 16:24
Paikkakunta: Kajaani

Re: Tracon 8 - Jälkilöylyketju

Viesti Kirjoittaja Mikichan » Ma Syys 16, 2013 14:50

Traconissa oli mukavaa, kun viime kerrastakin on jo kolmisen vuotta (mihin tuo aika lentää?) Tapahtuma oli niin mukava kuin muistinkin ja Tamperetalo on mukava paikka conille ja hyvällä paikalla. Lauantaina tuli katsottua ohjelmaa enemmän kuin sunnuntaina, jolloin oti osaa NCC-karsintaan. Minua ruuhkat eivät haitanneet, sillä se on ihan luonnollista, että ruuhkia syntyy ja paikat ovat välillä tukossa, jos samassa paikassa on reilusti yli 5000 ihmistä. Cosplayn taso on huima ja tuntuu paranevan vuosi vuodelta.

Cosplaykisa oli todella hyvin järjestetty sunnuntaina. Ennen kisaa tuli hyvä ja kattava infoviesti, missä oli kaikki tarpeellinen ja sähköpostiviesteihin vastattiin nopeasti ja ystävällisesti, kun jotain kysyttävää oli tai halusi varmistaa asian. Cosplaymammat olivat ihania ihmisiä ja pitivät meistä kisaajista hyvää huolta. Koko ajan tiesi, missä piti olla ja huolehdettiin, että kaikki ovat käyneet kuvassa, harjoitelleet ja käyneet tuomaroitavana. Tuomarointi oli yllättävän rento tilanne ja tuomareilta saatu palaute kisan jälkeen oli hyödyllistä ja monipuolista. Kiitos siitä teille vielä! Ja kiitos kanssakisaajille, olitte kaikki kannustavia ja ihania. Ja kaikki olivat hyviä, en olisi halunnut olla tuomarina, sillä minusta oli todella vaikea sanoa, kuka olisi ollut paras. Voittajat kyllä ansaitsivat voittonsa ja olen vilpittömän iloinen heidän puolestaan. Pahoittelen, jos vaikutin jossain kohtaa töykeältä tai kylmältä, se johtui puhtaasti jännityksestä.

Yhden miinuksen annan ja se menee sunnuntain cosplaykisan yleisölle. Yleisö tuntui olevan todella levotonta ja ihme huuteluja kuului esitysten välissä. Hauskat läpät eivät minua haittaa, mutta kummalliset mölyämiset joidenkin kisaajien kohdalla tuntuivat pahalta. Ja minusta kuulosti siltä, kuin nettipukukisan LoL-cossaajalle olisi buuattu äänekkäästi. Ja jätetään ne laserosoittemet kotiin tai pidetään ne taskussa, eikä leikitä niillä kisan aikana.

Tulipas sekavan oloinen teksti, mutta pistetään se väsymyksen piikkiin. Kaiken kaikkiaan oli huikea con ja malttamattomana odotan jo ensi vuotta.
- NCC:n Yuna

Ps. Jos joku kanssakisaajistani lukee tämän, ottakaa vaan yhteyttä. Olisi ihan mukava tutustua teihin lähemminkin. En jännityksessä tajunnut kysellä s-postiosoitteita keltään.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 44 vierailijaa