Shingeki no Kyojin/Attack on Titan

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Ameno Sagiri
Viestit: 73
Liittynyt: Ma Heinä 09, 2012 01:24

Re: Shingeki no Kyojin/Attack on Titan

Viesti Kirjoittaja Ameno Sagiri » To Heinä 25, 2013 17:59

WRONG, sarja on 5 pokkarissa, eli puolessa välissä julkaistua pokkareita. Oikeastaan tarkemmin sanottuna 5 pokkarin puolessävälissä. Ostin nimittäin pari päivää sitten kaikki pokkarit ja luin ne. Ja anteeksi, tuossa tapahtui pienoinen ajatuskatkos, ideana oli kirjoittaa siitä että olenko ainoa ihminen joka ei pidä sarjaa jessen toisena tulemisena.

Mitenkään realistisempaa tästä ei kyllä saa millään ilveellä verrattuna muihin sarjoihin. Hahmot joita seurataa ovat pääasiassa avuttomia ja sit kaikki ownaaminen taoahtu ruudun ulkopuolella. Henk.koht vihaan Eriniä, arminia ja varsinkin Mikasaa, jolla tuntuu olevan joku kaksoispersonallisuushäiriö "titaanintappajan" ja "Maailma on julma paikka miksi tapella, ai niin erin suojelemisen takia" välillä.

Voin tietenkin mennä pois vammaisten mielipitetiteni kanssa jos niin pyydetään.

Winkuru
Viestit: 3
Liittynyt: Su Huhti 15, 2007 17:59

Re: Shingeki no Kyojin/Attack on Titan

Viesti Kirjoittaja Winkuru » To Heinä 25, 2013 20:34

Realismilla tarkoitin siis ihan puhtaasti sitä että hahmot eivät ole kuolemattomia. Kuka tahansa saattaa yhtäkkiä tulla yllätytetyksi tai tekee virheen ja kuolee välittömästi ilman mitään fanfaareja. Mitä nyt maintsemaasi avuttomuuten tulee niin eikös se nyt ole ihan täysin ymmärrettävää että taistelu kokemattomat nuoret käyttäytyvät miten käyttäytyvät. Aivan varmasti meistä jokaisella olisi paskat housussa siinä tilanteessa kun titaani astelee kohti.

Itse en sen kummemin vihaa tai pidä yhdestäkään hahmosta.

Ja tarkoitukseni ei kyllä ollut mitenkään "hiilostella". Ei se minua ainakaan haittaa jos et satu pitämään kyseisestä sarjasta.

EDIT: Vai niin. Ilmeisesti olen rekisteröitynyt tänne joskus vuonna kivi ja keppi tälläkin nimimerkillä.

Avatar
hallaaa
Viestit: 9
Liittynyt: Pe Joulu 14, 2012 21:22

Re: Shingeki no Kyojin/Attack on Titan

Viesti Kirjoittaja hallaaa » To Elo 01, 2013 00:09

----
Viimeksi muokannut hallaaa, Ke Elo 31, 2016 19:30. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Miksi otat väkivalloin sen minkä voit saada rakastamalla?
- Intiaanipäällikkö Powhatan

Ilossa elää pitää, vaikka päivän vähemmän.
- Suomalainen sananlasku

Avatar
Ameno Sagiri
Viestit: 73
Liittynyt: Ma Heinä 09, 2012 01:24

Re: Shingeki no Kyojin/Attack on Titan

Viesti Kirjoittaja Ameno Sagiri » To Elo 01, 2013 06:20

Mikasa on harvinaisen ärsyttävä hahmo, varsinin alussa. Mangassa olen viidennessä pokkarissa ja animen uusinta jaksoa en ole katsonut. Mikasa on vain semmon sattumalta täydellinen soturi, joka vaihtelee mielentilan "Titaaninmurskaaja Mikasa" ja "Erin on PERHE" välillä

Muutenkin tämä sarja on juoneltaan niin geneeristä kuin voi olla, tulee mieleen muut shounen sarjat missä pääsankari saa "ainutlaatuiset" voimat joilla antaa turpaan uhkaaville vihollisille ja sitten kymmenen jakson päästä kaikilla on tuo ainutlaatuinen voima. Ihan varmasti kohta puoliin paljastuu että useilla ihmisillä on ne titanni voimat.
Spoiler:
Ja oikeasti, mua ärsyttää toi dialogin juustoisuus. Ovatko viholliset me vai titaannit? Ettei vaan sen sanoja olisi titaanniksimuuttuja? Ja mä uskon että tää eka kausi tulee loppumaan siihen että se jättititaanni ja armored titaanni ovatkin titaanniksmuuttujia ja ovat sen armeijan jäseniä. Ihan varmasti ovat, se että jättititaanni höyrystyy, on erillainen kuin muut ja katoaa hetkessä tarkoittaa vain sitä että on titaanniksimuuttuja. Ja dramatiikan vuoksi varmaan laittavat armeijan jäseniksi ja sitten järkyttävä paljastus ja kaikki vain angstaavat
Onhan tämä ok sarja, mutta se huomio mitä tämä saa on ihan naurettava. Paras sarja koskaan? Hahmot parhaita ikinä? Juoni tosi omaperäinen eikä sitä voi arvata ennalta? Oikeasti? Myanimelistissä sarja meni 10 suosituimman sarjan joukkoon hyvin nopeasti. Oikeasti???

Avatar
hallaaa
Viestit: 9
Liittynyt: Pe Joulu 14, 2012 21:22

Re: Shingeki no Kyojin/Attack on Titan

Viesti Kirjoittaja hallaaa » To Elo 01, 2013 18:07

----
Viimeksi muokannut hallaaa, La Loka 26, 2013 02:25. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Miksi otat väkivalloin sen minkä voit saada rakastamalla?
- Intiaanipäällikkö Powhatan

Ilossa elää pitää, vaikka päivän vähemmän.
- Suomalainen sananlasku

Avatar
Ameno Sagiri
Viestit: 73
Liittynyt: Ma Heinä 09, 2012 01:24

Re: Shingeki no Kyojin/Attack on Titan

Viesti Kirjoittaja Ameno Sagiri » To Elo 01, 2013 20:05

Unohdin mainita että animessa molemmat tunnarit ovat oikeastaan aika hyviä. Harmi vain ettei ensimmäinen tunnari oikein vastaa tunnelmaa. Aluksihan se sopi kun titaanit hyökkäsi, mutta sitten se filleritreenaus ja se kamala, aivan oksettavan pitkä Trostin taistelu.

Toka tunnari on oikeastaan aika loistava, paitsi netissä sitä tunnutaan vihaavan koska "ei ole yhtä hyvä kuin eka".

Mutta Attack of Titans on vielä alussa, verrataan muihin Shonen Magazine sarjoihin niin tästä voi tulla hyvinkin pitkä sarja. Sekä tulee kestämään vuosia. Mikäli tämä sarja tuotaisiin virallisesti jenkkeihin niin en ihmettelisi jos tämä nousisi sinne jenkkien suosikiksi näiden törkeän pitkien Shonen Jump sarjojen kanssa.

yourpants
Viestit: 6
Liittynyt: Ma Heinä 15, 2013 20:17

Re: Shingeki no Kyojin/Attack on Titan

Viesti Kirjoittaja yourpants » To Elo 01, 2013 20:49

Ehheh, sarjan suurena fanina voisin itsekin kirjoittaa tänne pienen mielipiteen.
Pitkään, minäkin, sarjasta vain kuulin ja kun tuo pikkuhiljaa esimerkiksi Tumblrin dashilla alkoi olla tosi kuumaa kamaa, päätin sitten tsekkasta sarjan. Ja koukkuun jäin. Ekat viisi jaksoa oli suhteellisen tylsiä, mutta tämän jälkeen kun alkaa kunnolla tapahtua on meno ihan mahtavaa, ja viimeistään silloin ei kyllä kaduttanut pätkääkään että päätin alkaa tätä seuraamaan.

Animaatiosta sitten, onhan se kieltämättä paikoittain vähän hutiloidusti väännetyn näköistä. Mutta se on helppo antaa anteeksi kun pääsee nauttimaan näistä ihan mahtavista 3D maneuver gear -kohtauksista (missä hahmot näillä niiden vekottimilla siis huitelee), ja kun ottaa huomioon että sarja on tämän animaatiotiimin ensimmäinen (aiemmin tehneet animaatiota mm. Ghost in the Shelliin ymmärtääkseni) niin kyllä pienen kumarruksen voisin tästä antaa. Ja ehkä se hutelo piirrosjälki sopiikin joihinkin kohtiin, missä ollaan muutenkin vähän "ei niin hyvässä jamassa".

Mangaa aloin lukea jakson 11 jälkeen ja nopeasti se tulikin luettua läpi, ja kovasti odotan että seuraava chapteri (viikon päästä?) ilmestyy. Ei voi ainakaan massaksi sanoa piirrosjäljen perusteella, ja mitä pidemmälle mangaa lukee, sitä paremmaksi jälki muuttuu. Ja siinä missä Isayama uupuu piirrostaidoissa niin hienosti kyllä korvaa käsikirjoitustaidoillaan, ei paljon tylsiä hetkiä löydy tai turhaa junnailua (ehkä tosiaan jotkut puheet vähän turhia, mutta kukin tykkää mistä tykkää), tarina kulkee hienosti ja tuntuu että suurimmalla osalla hahmoista on jokin tarkoitus ja se oma elämä siellä pohjalla.

Ja hahmoista puheen ollen, oma suosikkini on Armin, joka onkin ensimmäinen hahmo moniin vuosiin johon olen tykästynyt ja samaistunut samalla tapaa. Tämänkin hahmon voisi helposti ensi katsomalla luokitella "nynny kirjatoukka", mutta mikä minusta on hienoa näissä Isayaman hahmoissa on se, että kaikilla on omat vahvuudet ja heikkoudet, ovat realistisia ja jokaisella on se oma vahvuus mikä sitten esimerkiksi nyt Arminilla sieltä löytyy, eikä olekaan lopulta se pelkkä nynnerö, vaan tarpeellinen kaveri (esim. Arminin "sotilaspuhe" oli oikein vaikuttava). En väitä ettei muissa sarjoissa ole näin, mutta omasta kokemuksesta monessa sarjassa hahmot jää vähän siihen yhteen rooliin sankaroimaan. Jos nyt joku joka ei ole tätä AOT:ia seurannut lukee tätä niin jätän tämän tähän etten spoilaile, mutta oikein hyvin on hahmot kerrostettu, oivia sipuleita. Mikasasta pidän ehkä vähiten tästä kolmen koplasta, mutta pisteet siitä että kerrankin on naishahmo joka rökittää mieshahmoja mennen tullen, eikä silti ole ylimacho. Ja Eren on Eren, alussa ehkä vähän häikkäsi hahmon yliammutulta tuntuva vihanpurkailu mutta homman edetessä sekin alkaa tasoittua ja joissain tilanteissa on melko hupaisaakin.

Mitäs vielä, musiikki on laatua, itsellänikin joka aamu töihin polkiessa pauhaa nämä tunnarit soittimessa. Ääninäyttelijöistä pidän, hyvin hoitavat hommansa. Jos nyt jotain jäi niin sitten jäi, ruoka on uunissa ja alkaa heikottaa tässä odotellessa niin astunpa takaste verhon taakse (ーー )

Avatar
VampireNaomi
Viestit: 468
Liittynyt: To Tammi 05, 2006 21:04
Paikkakunta: Espoo

Re: Shingeki no Kyojin/Attack on Titan

Viesti Kirjoittaja VampireNaomi » To Elo 01, 2013 21:53

Ameno Sagiri kirjoitti:Mutta Attack of Titans on vielä alussa, verrataan muihin Shonen Magazine sarjoihin niin tästä voi tulla hyvinkin pitkä sarja. Sekä tulee kestämään vuosia. Mikäli tämä sarja tuotaisiin virallisesti jenkkeihin niin en ihmettelisi jos tämä nousisi sinne jenkkien suosikiksi näiden törkeän pitkien Shonen Jump sarjojen kanssa.
Tänään kolahti postiluukusta viisi englanninkielistä mangapokkaria, joten aika varmasti se on Jenkeissä virallisesti julkaistu. Sarja etenee englanniksi tahtia pokkari kuussa, joten vähän yli puolen vuoden päästä saadaan kai alkuperäinen kiinni. Käsittääkseni Funimation on hankkinut oikeudet dubata tämä, joten sitäkin päästää jossain vaiheessa katsastamaan.

En hirveästi välitä shounen-sarjoista, joten melkein kaikki, mitä tässä tapahtuu on minulle uutta ja jännittävää, ja ainakin siltä pohjalta olen nauttinut menosta. Pidän hahmoista ja erityisesti siitä, miten porukkaa kuolee jatkuvasti ja raadollisesti eikä niin, että kaikki joko pelastuisivat tai saisivat hienon sankarikuoleman.
Avatarini liittyy aina siihen animeen, jota tällä hetkellä katson. [Noein 1/24]
Anime- ja mangablogini

Avatar
Ameno Sagiri
Viestit: 73
Liittynyt: Ma Heinä 09, 2012 01:24

Re: Shingeki no Kyojin/Attack on Titan

Viesti Kirjoittaja Ameno Sagiri » La Elo 03, 2013 07:14

Menin amerikkalaiselle foorumile selittämään kuinka SnK on geneerinen shonen anime, jonka maailma on vain tuore idea. Mutta senkin toteutus on aika huono.

Sain vastaukseksi sen laatuista ylistystekstiä. "SnK on anime joka hakkaa sinun sielusi palasiksi kunnes itket". Selvä homma. En tiedä missä vaiheessa mun sielu olisi pitänyt hajota, siinä kun Eren vetää kilarit kymmennen kerran, siinä kun Mikasa valittaa maailmasta, siinä kun sivuhahmo 21 jolla oli 2 minuuttia ruutuaikaa kuoli. Mä en vain tajua.

Avatar
VampireNaomi
Viestit: 468
Liittynyt: To Tammi 05, 2006 21:04
Paikkakunta: Espoo

Re: Shingeki no Kyojin/Attack on Titan

Viesti Kirjoittaja VampireNaomi » La Elo 03, 2013 11:58

Ja minä en tajua, että mikä päämääräsi oikein on. Saada sarjan fanit myöntämään, että ihan paskaahan tämä on? Ei mielestäni ole mikään ihme, että sarjasta on tullut suosittu, vaikkei se mikään mestariteos olekaan. Ihmiset tykkäävät sellaisesta, mikä tarjoaa samaa vanhaa tuttua vähän uudessa paketissa. Jos menee provosoimaan porukkaa ja ihmettelemään, että miten ihmeessä voitte tykätä tuollaisesta roskasta, niin totta kai sieltä tulee jotain häröä takaisin. En minäkään myöntäisi kenellekään, että suosikkisarjani on ihan hanurista, vanhentunut ja typerä ja että minulla vain sattuu olemaan huono maku, kun tykkään siitä.
Avatarini liittyy aina siihen animeen, jota tällä hetkellä katson. [Noein 1/24]
Anime- ja mangablogini

Avatar
Ameno Sagiri
Viestit: 73
Liittynyt: Ma Heinä 09, 2012 01:24

Re: Shingeki no Kyojin/Attack on Titan

Viesti Kirjoittaja Ameno Sagiri » La Elo 03, 2013 18:27

Empä ole koskan sanonut sarjaa roskaksi, sanon sitä aina ihan ok sarjaksi tai sarjaksi joka ei ole mitenkään ihmeellinen.

Ehkä joskus nämä fanit jotka selittävät kuinka syvällisiä hahmot ovat ja kuinka uskomattoman omaperäinen juoni on voisivat selittääkni sen jollain muulla tavalla kuin kertomalla sarjan pääidean. Ja oikeastaan minä tiedän ihmisiä jotka rakastavat sarjaa mutta kertovat minulle sarjan ongelmista.

Ja myöskin se että ainoa anime mistä olen kuullut puhuttavan aikoihin on tämä sarja. Alkaa nakertaa vähän ajan jälkeen

Avatar
VampireNaomi
Viestit: 468
Liittynyt: To Tammi 05, 2006 21:04
Paikkakunta: Espoo

Re: Shingeki no Kyojin/Attack on Titan

Viesti Kirjoittaja VampireNaomi » La Elo 03, 2013 18:57

No jos ei ole katsonut paljon animea tai on keskittynyt muiden genrejen tarjontaan, tämä tuntuu varmaan todella vallankumoukselliselta. Ei siinä mielestäni ole mitään pahaa, jos tämä on jonkun mielestä upein ja syvällisin sarja koskaan, sillä on kohtuutonta odottaa, että kaikilla on suurimmat shounen-sarjat katsottuna ja analysoituna. Kunhan tämän hypetys jossain vaiheessa loppuu, tulee varmasti joku uusi tappelusarja, joka sitten on sen aikaisen katsojakunnan mielestä se ehdottomasti paras.

Edit: Niin ja lisäyksenä, että vaikkei sarja mitään uutta tarjoaisikaan, ainakin animessa on osattu se peruskama paketoida niin, että se uppoaa. Eräs kaverini ei yleensä pidä tällaisista sarjoista ollenkaan, mutta tunnusti katsoneensa kaikki tähän mennessä tulleet jaksot maratonina, koska sarja sai hänessä aikaan valtavan himon nähdä, mitä seuraavaksi tapahtuu.
Avatarini liittyy aina siihen animeen, jota tällä hetkellä katson. [Noein 1/24]
Anime- ja mangablogini

Avatar
Ameno Sagiri
Viestit: 73
Liittynyt: Ma Heinä 09, 2012 01:24

Re: Shingeki no Kyojin/Attack on Titan

Viesti Kirjoittaja Ameno Sagiri » La Elo 03, 2013 20:45

Jeps, ei niin animefaneillehan tämä on kova sarja. Mutta tiedän ihmisten jotka ovat katsoneet paljon enemmän animea kuin minä ylistävät sarjassa kaikkea niin mua alkaa mietityttämään.

Mutta taida lopettaa tähän näin, ei nyt tämmöiseen liikaa saa kiintyä. En ole ylistäjien tai vihaajien leirissä. Paras juttu minkä olen kuullut, on se että eka jakso olisi voinut olla ihan pelkästään hahmojen esittelyä ja maailman esittelyä. Jos sivuhahmoille annettais enemmänkin aika kuin joku lyhyt puhe toivosta tai jostain muusta tavallisesta niin heistäkin voisi välittää.

Avatar
Mecha
Viestit: 766
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2005 14:59
Paikkakunta: Vantaa

Re: Shingeki no Kyojin/Attack on Titan

Viesti Kirjoittaja Mecha » Su Elo 04, 2013 11:37

Nyt alkaa noita muitakin titaaneiksi muuttujia (josta mangaa lukevat ovat jo tietoisia) paljastua hiljalleen animessa.
Spoiler:
Ekana oli vuorossa naispuolinen, joka on ilmeisesti Annie.


Sen verran otan osaa tohon keskusteluun, että itse ainakin tykkää tosta lähinnä sen takia, että se on siinä shonenin ja seinenin välissä. Tämä ei kuitenkaan mangana kelvannut Shonen Jumpiin, kun oli sen verran erillainen normaali tarjontaan nähden jo pelkän piirrostyylinsä osalta. Meno on ainakin verisempää ja brutaalimpaa, kuin shonenissa, muttei ihan niin paljon, kuin seinenissä. Myös tarina, hahmot ja maailma ovat semmoisia mistä pidän enemmän ja enemmän mitä enemmän tota katson.
"When you become a real fighter, we'll settle it"
- Zechs Merquise to Heero Yuy (Gundam Wing)

"Its time to duel!"
- Yami (Yu-Gi-Oh! Duel Monsters)

hippien touhua kyllä tämä hippitouhu
- Kyuu

Avatar
Ameno Sagiri
Viestit: 73
Liittynyt: Ma Heinä 09, 2012 01:24

Re: Shingeki no Kyojin/Attack on Titan

Viesti Kirjoittaja Ameno Sagiri » Su Elo 04, 2013 12:52

Uskon todellakin että se iso titaanni ja haarniskatitaanni ovat muutujia ja mitä luultavammin ovat armeijassa. Kaikki titaannut jotka ovat erillaisia ja osoittavat jonkinlaista älykkyytä ovat luultavasti muuttujia ja mikäs olisi hienompaa kuin se että he olisivat jotain armeijan veikkosia. Voisin heittä vielä hataramman epäillyksen, mutta ehkäpä se yksi jäbä joka kertoi haluavansa sotapoliisiksi olisi jompikumpi noista titaanneista.

Voi nyt lukea nää loputkin pokkarit. kymppiin asti kun kerran menin ostamaan ne.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 35 vierailijaa