Desucon Frostbite 2012 -palauteketju

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

ObjectOfDarkness
Viestit: 1
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2012 16:42
Paikkakunta: Nurmijärvi

Re: Desucon Frostbite 2012 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja ObjectOfDarkness » Ma Tammi 16, 2012 22:16

Toinen kerta oli, kun kävin Desuconissa, mutta ensimmäinen kerta kun cossasin :3 Cossasin siis lauantaina Edwardia, sunnuntai aamuna Alia ja loppu sunnuntain taas Edwardia. Desuconissa oli hauskaa, paitsi että ystäväni vain pilasi positiivisuuteni valittamalla.

Hall Cosplayssa oli hienoja pukuja. Ja Chotto!Chocolaten tanssiesitys oli vertaansavailla. Ihastuin koreografiaan ja näkisin kyseisen tanssiryhmän tansseja vielä muissakin coneissa. Puvut olivat hienoja ja kaikki tanssivat samaan aikaan. Katsoin iltabileissä vain Chotton-tanssiesityksen ja lähdin pian sen jälkeen. Chotton esitys peittosi mennen tullen kaikki muut tanssiryhmät, sekä ainakin ekan iltabileissä olleen DJ.

Löysin tieni käsiohjelmien luokse vasta sunnuntaina, joten en päässyt käymään ollenkaan noilla luennoilla, lisäksi ystävänikään ei innostunut ajatuksesta edes etsiä käsiohjelmia... Joten ei koskaan teinnyt, kun tapahtui jotain mikä se tapahtuma oli ja minkälainen se oli.

Ja oli aika vaikea löytää kauppahalliin, kun ei ollut mitään kylttejä, että se olisi siellä päin. Lauantaina tuntui siltä, kuin ei olisi ollut koko paikkaa ennen kuin sitten eksyi sinne, joten siinä on parantamisen varaa :D

Pelit olivat haastavia, muita en tosin edes kokeillut kuin tanssimattoa, mutta hankalilta ainakin näytti. Niitä oli ainakin riittävästi, mutta niiden pelaamiseen olisi pitänyt sitten varata enemmän aikaa, kun jonot olivat ihan järkyttävän pitkät.

Ja vähän häiritse, kun kylteissä luki ''jätä mieluummin matkalaukut narikkaan'', kun eikös se ole ''jätä _mielummin_ matkalaukut narikkaan''. Mutta vesipisteessä lukenut ''liian kylmää'' kyltti oli ihan huumorin huippu.

Lisäksi tapasin siellä pari henkilöä, jonka kanssa olisin voinut vaihtaa puhelinnumerot. Toinen oli cossannut molempina päivinä Edward Elriciksi ja löi lauantaina minua päähän leikkimieliesti(?). Ja sitten sunnuntaina kostin sen ja siitä tuli noidankehä :DD Sen jälkeen en enään nähnyt sinua.
Ja sitten sinä, joka teit Jirayasta bi-seksuaalin ja olit lauantaina pukeutunut asuun jota en tunnistanut. Sitten olit sunnuntaina Naruto ja kadotit Sasukesi, aina kun pysähdyit juttelemaan minulle ja kaverilleni. Jos tunnistit itsesi kuvauksestani, niin olisitko kiltti ja läheittäisit minulle viestiä, kun haluaisin tutustua sinuun paremmin :> Lisäksi koko sibeliustalo oli täynnä aivan ihania ihmisiä. Kiitän jokaisesta halista jonka sain.

Avatar
Haatoresu
Viestit: 53
Liittynyt: Ti Kesä 28, 2011 16:33
Paikkakunta: Helsinki

Re: Desucon Frostbite 2012 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Haatoresu » Ma Tammi 16, 2012 22:39

Noh.. Menipä tuo mennäkseen.
Kävin vain kolmessa ohjelmassa : Naruto- , Pokémon- ja Pantsupaneeli.
Iltabileissä tuli oltua hiukan, mutta lauantai ilta/yö meni karaoken ääressä.
Lopputulos oli se, että aamulla ääni käheänä D:

Erityiset plussat menevät :
+ Karaoke - huoneen henkilökunta. Olitte ihania, kun annoitte "paperivihkoja" ja toitte kylmää vettä. Kissan kokoinen plussa tästä.
+ Frost-chan, joka tuli ihan randomisti antamaan ilmapallon, kun angstasin infon vieressä.

Avatar
Paleltuma
Viestit: 49
Liittynyt: Ti Kesä 24, 2003 12:17
Paikkakunta: Lahti

Re: Desucon Frostbite 2012 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Paleltuma » Ma Tammi 16, 2012 22:57

ObjectOfDarkness kirjoitti:Ja vähän häiritse, kun kylteissä luki ''jätä mieluummin matkalaukut narikkaan'', kun eikös se ole ''jätä _mielummin_ matkalaukut narikkaan''.
Mieluusti, mieluummin, mieluimmin.

SaijuTEA
Viestit: 4
Liittynyt: La Kesä 25, 2011 16:46

Re: Desucon Frostbite 2012 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja SaijuTEA » Ma Tammi 16, 2012 23:36

No niin, kaipa tästä pitää sitten palautetta pistää tulemaan (sitähän ei koskaan voi saada liikaa)

Con oli ihan menevä. Mitää suurta ja mullistavaa ei täälläkään nähty ja tämäkin con painunee (ainakin joltain osalta) unholaan pikkuhiljaa. Mutta perus-con on perus-con.
Ah, tietty yksi seikka nousee tästä conista päällimmäisenä mieleen ja se on kunniavieras! Furukawan haastattelu oli jotain niin mahtavaa ja herra itsekkin vaikutti viihtyvän :) Suurena Piccolo fanina jonotin kiltisti myös nimmarini ja voin näin kuolla onnellisena. Kiitos tästä!

Kröhöm, koska olen laiska, tyydyn perus +/- jaoitteluun-->

+ Furukawa! Hän nosti conin tasoa aika huikeasti. Koko coni olisi saattanut muuten jäädä väliin.
+ Vesipisteet, joita oli tarpeeksi ja vesi pysyi kylmänä!
+ Iltabileiden musiikki
+ Sibeliustalo
+ Lounas! Se oli jotain niin ihanaa. Iso kiitos tästä Sibbetalolle!

- Ohjelmalehtinen. Mit vit?! Pari ohjelmaa jäi kyllä väliin ihan sen takia, etten yksikertaisesti muistanut, että missä siinä sitten oli kyse...Ei näin ennöö jooko?
- Omenahotellin lakanoita ei tosiaan oltu meilläkään vaihdettu (eikä käsipyyhettä tuotu >:( ) Vanhoilla lakanoilla oli, Ah, aina niin ihania pitsatahroja. Tiedä sitten kelle tästä palaute kuuluu...
- Jouduimme vaihtamaan huonetta pe-la ja la-su öinä. Syy osaksi meidän, sillä olimme varanneet huoneet eriaikaan, mutta olisi sen toisen huoneen koodin tietty voinut lähettää vähän aikaisemmin eikä juuri silloin kun olimme con alkoi. Siitä sitten kiireesti siivoamaan vanhaa huonetta. (Tämän seurauksena menetin hammasharjani wää...)
- Pari vänkäriä oli narikassa aika väsyneen näköisiä. Sitä oli aika raastavaa katsoa..

Ja voi että, varmaan minulla olisi vielä paljonkin sanottavaa, sekä hyvää, että huonoa.
Varmaankin loppu yhteenvetona voisin todeta että peruscon, perus meininki. Ja että Furukawa<3

Avatar
Siikakala
Viestit: 50
Liittynyt: To Touko 12, 2005 00:03
Paikkakunta: Tampere

Re: Desucon Frostbite 2012 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Siikakala » Ti Tammi 17, 2012 00:23

Ensimmäiset kuvat on julkaistu Anikin kuvagalleriassa!

http://kuvat.aniki.fi/c/91

Edit: Suurin osa lauantain kuvista on jo julkaistu ja sunnuntailtakin on tulossa vielä paljon kuvia!
Viimeksi muokannut Siikakala, To Tammi 19, 2012 16:04. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
kuvat.aniki.fi - Ylläpitäjä

Avatar
Pataatti
Viestit: 54
Liittynyt: To Syys 04, 2008 18:09
Paikkakunta: Pori

Re: Desucon Frostbite 2012 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Pataatti » Ti Tammi 17, 2012 00:24

Edeae kirjoitti:Päivystävä työvoimavastaava aka narikkavastaava tässä hei!

Narikkapöydillä istumisen kieltämiselle oli kaksikin syytä.

Pöytien jalkojen lukitusmekanismit olivat sen verran löysät, että pöydät eivät kestäneet suuria painomääriä. Ainakin kertaalleen conin aikana tämä nähtiin käytännössä, kun pöytä räsähti rikki istujan alta. Tuolloin onneksi suuremmilta fyysisiltä ja aineellisilta vahingoilta säästyttiin. >>>
sandriz kirjoitti:Niistä ekstra narikalla olevistä pöydistä voisin vielä sanoa sen verran, että sillä puolella missä porukka istui ei ollut yhtäkään laukkua tai takkia lauantain aikana, eikä siitä olisi edes voinut viedä mitään. Jo ensimmäinen kerta kun ihmisiä jahdattiin pois niistä narikkavastaava kuulosti hyvin vihaiselta. >>>
Tästä voimmekin siis päätellä, että ensi kerralla saliin tarvitaan PALJON enemmän istumapaikkoja, narikan ja lavan sijoittelua tulee miettiä, jottei varkaus koidu mahdolliseksi, sekä vähintäänkin kieltolaput teipattava pöytiin, sovitaan näin. : D
Kaappicosplayn kiistaton ruhtinas | Valitsen sinut! - pokemonmusikaali | Jinsei ry, Porin anime- ja mangaklubi

"Tomorrow comes without prayers."

Avatar
LAV [Kitsune]
Viestit: 41
Liittynyt: To Joulu 18, 2003 20:54
Paikkakunta: Kuopio

Re: Desucon Frostbite 2012 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja LAV [Kitsune] » Ti Tammi 17, 2012 00:54

Olipa muuten erityisen mukava tapahtuma~ Tuli sellaista samanlaista mukavaa fiilistä kuin joskus kymmenen vuotta sitten aikoinaan ropeconissa. Hankala sitä on kuvailla, mutta ne tietää jotka sen ovat kanssa kokeneet, eli se fiilis kun tuntuu vain että aika rientää todella hyvin tapahtumassa eikä missään näy yhtään ikäviä ihmisiä ja hauskaa on enemmän kuin jouluna. Kiitos siis tämän fiiliksen palauttamisesta kaikille conikävijöille ja tottakai myös ihan järjestäjille. Tämä saa tsemppaamaan kovemmin myös ensi vuoden animeconia varten, jotta kaikilla tulisi samanlainen hyvä fiilis myös siellä ^_^ Hirveästi en ohjelmia kerennyt näkemään, mutta siitäkin edestä näin mukavia ihmisiä ja erityisen lämmittävää oli jutustella heppujen kanssa jotka ovat kiertäneet tyyliin kaikki Suomen conit viime vuonna ja lahden yhdistyspöydässä tuli kanssa mukavaa juttua aina aika ajoin. Ei nyt ehkä mitään rakentavinta palautetta ole tämä, mutta en nyt osaa millään tapaa rakentava oikein ollakaan tänään, hymistelen vain hyvää fiilistä. Ikävää tuollaiset omena hotellin kaltaiset sekaannukset mihin coni itse ei ole voinut vaikuttaa, mutta niitä sattuu toisinaan. Ohjelmalehtistä etsin kovasti itsekin tapahtuman aikana ja nyt vasta selvisi täällä foorumeilla, ettei sellaista varsinaisesti kai ollutkaan. Tuo ei lienee ongelma eikä mikään ja korjaantuu hyvin ensi tapahtumaan. Joku JV olisi voinut olla aina pääsalin ovella purkamassa vähän lössiä, kun jotkut kävijät jäivät isoiksi porukoiksi silloin kulkureiteille. Näin muuten ei muuta negaa tule mieleen, joten loisto tapahtuma kaikinpuolin. Toivottavasti myös Tsubasan silmätulehdus paranee pian. Se silmien siristely näytti todella vähän kivuliaalta, joten toipumisia~

Avatar
yukito
Viestit: 308
Liittynyt: Ma Loka 01, 2007 16:06
Paikkakunta: Pori

Re: Desucon Frostbite 2012 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja yukito » Ti Tammi 17, 2012 02:11

Heips, tässä yhden desukuvaajan kuvagalleria: http://flic.kr/s/aHsjy5hNWD
Galleriassa ei ole vielä kaikkia kuviani ja kaikki kuvat tulevat myös löytymään Desuconin viralliselta galleriasivulta mitä pikimmiten. Kiitos kaikille mukavasta conista!

Avatar
Parsa
Viestit: 29
Liittynyt: Ma Elo 21, 2006 13:24
Paikkakunta: Espoo

Re: Desucon Frostbite 2012 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Parsa » Ti Tammi 17, 2012 04:24

Jep jep.

Vaikka pitikin olla hiljaa edes pari päivää ja kommentoida sitten kootusti, sanon vielä sanasen tai pari tuosta Omenahotellin tapauksesta, koska se on vaikuttanut niin monen kävijän coniin erittäin ikävällä tavalla.

Omenahotellin kanssa oli kahdenlaisia ongelmia: säätöä huonenumeroiden ja ovikoodien kanssa, sekä osaa lauantain majoittujista "tervehtineet" likaiset, siivoamattomat huoneet. Ensimmäinen on meidän syytämme, jälkimmäinen nähdäksemme taas Omenahotellin.

Ovikoodit ja huonenumerot tulivat majoittujille hiukan myöhässä, mutta tiettävästi lähes kaikki saivat koodinsa ennen kuin huoneisiin edes pääsi. Lisäksi parin huonenumeron kanssa oli sattunut lähettäjille kirjoitusvirhe, jonka vuoksi koodit eivät toimineet oikeaan oveen. Nämä ratkaistiin kohtalaisen pikaisesti majoittujien otettua yhteyttä, mutta pientä hämminkiä silti aiheutui. Anteeksi tästä kaikille asiasta kärsineille.

Siivoustapaus on taas nähdäksemme täysin Omenahotellin mokailua (nähtäväksi jää mikä on heidän näkemyksensä). Huoneiden välisiivouksesta oli sovittu jo syyskuussa hotellia varattaessa ja tarkemmat huonenumerot piti toimittaa sen jälkeen kun olimme saaneet hotellilta huoneiden numerot ja niitä vastaavat ovikoodit. Ne tulivatkin perjantaina aamusta, ja saman päivän iltana lista siivottavista huoneista laitettiin hotellille. Missään välissä Ompusta ei oltu mainittu, että välisiivouksen listalla edes olisi minkäänlaista deadlinea, eli olimme käsityksessä, että ne voisi toimittaa vaikka lauantaiaamuna. Majoitustiimi laittoi ne kuitenkin heti perjantaina kun huoneet oli saatu jaettua.

Lauantain toiminta onkin hotellilta aivan vertaansa vailla. Meille ei missään vaiheessa edes ilmoitettu että siivousta ei aiota suorittaa, vaan asia selvisi noin yhdeksän maissa illalla, kun majoitusvastaavamme sai vihdoin hotellilta vastauksen siihen, miksei huoneita oltu siivottu. Tämän lisäksi hotellilla (jota ei aiottu siivota) oli kuitenkin käynyt siivooja, joka oli jaellut osiin huoneista puhtaat lakanat, mutta jättänyt likaiset lakanat vaihtamatta uusiin ja muutenkin huoneet siivoamatta. Jos olisimme tienneet, että hotelli aikoo jättää velvoitteensa suorittamatta, olisimme lähettäneet paikalle desutyövoimaa hoitamaan asian kuntoon jo ennen kuin majoittujat edes ehtivät paikalle. Kun sovittua siivousta ei suoriteta, kun siitä ei edes ilmoiteta, ja kun siivooja on kuitenkin käynyt toimittamassa lakanoita, kuulostaa väite listan saamisesta "liian myöhään" aikamoiselta selittelyltä. Lyhentäen siis: Höpö höpö, Omenahotelli!

Tulemme selvittämään asian Omenahotellin kanssa juurta jaksaen. Haluamme varmistaa, ettei vastaavankaltaista enää ikinä tapahdu conihotellissamme majoittuville, ja tarvittaessa valitsemme kesän Desuconille jonkin toisen hotellin. Toivottavasti asiaan kuitenkin saadaan selvyys, sillä Omenahotellit ovat yleensä olleet mitä loistavin paikka majoittua conissa ja hotellin varausjärjestelmä aina varauksen tekemisestä tekstarina tuleviin ovikoodeihin on mitä toimivin. Ilmoittelen tämän ketjun jatkoksi (ja muokkaan myös tätä) mikäli asia saadaan selvitettyä, mutta nykyisellään emme uskalla vielä suositella Omenahotellia kesän Desuconin majoitukseksi.

Mikäli Ompun lauantain tapauksesta on aiheutunut sinulle merkittävää haittaa, olethan yhteydessä talousvastaavaamme mailiosoitteella perho@desucon.fi .
@anttimyyraDesuconin ex-pääjärjestäjä

Avatar
Minorea
Viestit: 185
Liittynyt: Su Elo 20, 2006 21:51
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Desucon Frostbite 2012 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Minorea » Ti Tammi 17, 2012 08:49

Laittelenpas itsekin sitten palautetta tähän ketjuun. Toinen Desuni ikinä ja tiedän jo nyt, että tulen Desuihin aika varmasti tekemään tavaksi sen, että tulen yöksi järjestyksenvalvojaksi.

Haluan kiittää jv-vastaavia, ikävä kyllä en muista kuin Joonan nimen, mutta tämä R:llä (sano vielä että ei nimi edes ala tuolla kirjaimella) ansaitsee kanssa kiitokset hyvästä esimiestoiminnasta. Saimme jälleen parini kanssa riittävästi tietoa ja vielä juuri haluamamme työvuoron. Ainut, mikä jv:n hommissa kusee on radiopuhelimet, sillä iltabileiden aikaa meitä sai ihan vapaasti huudella radiossa, emme kuulleet yhtikäs mitään. Jos olimme yhtään lähempänä ihmispaljoutta, katosi radion äänet aivan täysin. Olimme siis laput silmillä ja sormet korvissa kun meitä huudeltiin.

Myös infotiskin tytöt (siellä oli kyllä poikiakin, mutta en ikävä kyllä ollut kanssanne tekemisissä) olivat todella mukavia ja varsinkin sinä vihreää reppua? selässä kantanut tyttö! Jouduit takiamme juoksemaan ympäri infotiskiä, kun tulimme lauantaina puolenpäivän jälkeen kyselemään vähän kaikkea. Tämän takia toinkin infoon ruusuja, sillä nämä työntekijät joiden kanssa olin tekemisissä olivat ne ansainneet. Yöllä en ikävä kyllä ruusuja sitten enää jaellut vaikka info olisi silloinkin niitä ansainnut, halusin ne nimittäin kädestä ennen sitä.

Miinuksia työvoiman puolelta voisin sen verran antaa, että majoitus oli jälleen järjestetty yövuoron kannalta todella huonosti. Vaikka pääsimmekin todella rauhaisan yön takia nukkumaan puoli tuntia suunniteltua aikaisemmin, ei se silti taannut meille kuin 4h yöunet, joista sai sitten tinkiä kun aamu 6-7 aikoihin lähtivät ensimmäiset työvoiman ihmiset majoituksesta pois. Kuulin jo kyllä paikan päällä, että ensi Desuun yötyövoimalle voitaisiin järjestää oma majoitus, jossa saisi nukkua pidempään kuin 8:an aamulla. Tämä olisi minusta suuri +.

Myös greenroomin evästys yöllä harmitti. Kun kiipesimme 1-3 aikoihin yöllä greenroomiin hakemaan evästä, ei sieltä löytynyt enää kuin pari makkaraviipaletta paketista. Mehukin oli loppunut. Jouduimme siis tyytymään omiin eväisiin sekä kanttiinin avustukseen. Jos yöksi voisi varata myös tätä evästystä ihan aamun pikkutunneilla asti, jotta yötyöläisetkin saisivat välillä käydä nappaamassa jotakin evästä.

Sitten jotakin henkilökohtaisia kiitoksia kanssaconittajille:
- Kiitoksia teille kolmelle henkilölle, jotka tulitte jelppimään kamerani kanssa. En itse nähnyt tapahtumaa maskini takaa, kuulin vain kaverini "oho, hups. Voi ****u." - äänet. Se, että yksi teistä lainasi objektia ja testasi rungon toimivuuden ja kaksi muuta jututtivat minua kertoen omista sattumuksistaan helpottivat ensijärkytystäni suuresti. Tottakai omat ajatukset tuossa vaiheessa menevät heti siihen, että "siinä meni kallis kamera!" Ihan näin tiedoksi, vakuutus korvasi täydellisesti koko objektin ja saan näinollen uuden. Ja kameran kulman sain liimattua kasaan. Kiitoksia teille ensiavusta!
- Näille muutamalle conittajalle, jotka kävivät lauatai-sunnuntai yönä ihastelemassa kaverini ja minun gyaru-meikkejä. Pari teistä jopa tunnisti meidät chibistä ja yksi myönsi jopa fanittavansa. Piristi yötä hyvinkin paljon.
- Kahdelle todella suloiselle pikkutytölle kigurumeissa, käyttäydyitte todella hyvin ja hymyilin joka kerta kun tulitte pyytämään kuvaa
- Tuntemattomalle - kasvottomalle conikävijälle kiitos portaissa. Kaverini oli joutunut väistämään ihmisvyöryä ja kävelin itse maskin kanssa portaissa alas kun jalkani lipsahti. Joku tuntematon conittaja sitten nappasi minut kiinni ja tuuppasi ylös kadoten siitä sitten ennen kuin ehdin kiittää. En nähnyt edes kasvojasi, jotakin tummaa vaatetta vain.
- Kuvauspisteelle jälleen iso kiitos meidän kestämisestämme. Käymme kuvauspisteellä juurikin tämän palvelun takia useammankin kerran conissa, emmekä vaivaudu etsimään ulkopuolista kuvaajaa mukaamme. Teiltä saa todella mukavaa palvelua ja laadukkaita kuvia.

Lisää vuodatusta conista löytyy blogistani http://www.kasakuxkosupure.blogspot.com
Kuvia en nyt jostain kumman syystä sitten conista ehtinyt nappasta kuin kahdesta puvusta sekä omat photoshootit kaverini kanssa, eli kuvia ei ikävä kyllä minun blogistani löydy. Mutta kasaan omaan blogiini listan kaikista desuconin kuvasivustoista joita löydän netistä, eli jos haluat oman linkkisi listaan niin linkitä se minulle, tai jos vaihtoehtoisesti haluat oman osoitteesi pois niin ilmoita kanssa asiasta.

Muuten tiivistettynä kiitän jälleen conista ja lupaan tulla kesällä uudestaan työvoimaksi - tosin vain kahdeksi päiväksi, olen töissä tuolloin.
KasakuxKosupure - Kun cosplay vie voiton

Avatar
momoiro
Viestit: 35
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 22:51
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Desucon Frostbite 2012 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja momoiro » Ti Tammi 17, 2012 10:06

Desucon Frostbite on nyt ohi ja täytyy sanoa että hyvin meni!

Meillä ei ollut ongelmia Omenahotellin kanssa, päinvastoin, huoneessamme oli 2 isoa vessaa ja runsaasti tilaa! (tosin ei tarpeeksi että 3-metristen siipien kanssa olis päässy ulos..)

Vänkäreille erityiskiitos ymmärryksestä isoja pukujamme kohtaan: ei vaadittu viemään isohkoja proppeja narikkaan ja 3 metristen siipien kanssa kulkenut siskoni sai apua eikä hänelle sanottu siipien koosta! Muutenkin JV:t oli ihanan sulosia ja ymmärtäväisiä ja osasivat auttaa!

Erityiskiitokseni menee jälleen HootHootille upeista Cosplay-järjestelyistä. Odottamaton tekniikkakisa kutsu iski ja vaikken ole koskaan ennen kisannut niin en kohdannut mitään vaikeuksia. Hoot osasi tsempata kisaajia ja piti narut käsissään upeasti. Takahuone oli tilava ja hyvin varustettu.

Kiitos myös Cosplaytuomari Casperille, olit ihan hirveen ihana! (vaikka se tuskin lukee tätä ja jos lukee niin tuskin ymmärtää:>)

Cosplaypukuhuone oli tavallaan aika huvittava. Varustus oli hyvä mutta vähän ihmetytti kun pukuhuoneita oli naisillekin 2 ja toisessa oli 30 ihmistä kun toisessa (paremmin varustetussa) oli vain 7 henkilöä:D NO mikäs siinä, itsehän sinne menivät. Kiitos tilasta!

Toinen kiitos menee meidän Photoshoot-kuvaajalle, Tapio Matikaiselle. Kuvaaja oli ammattitaitoinen ja erittäin mukava eikä iskeny awkward silence tilanteita:D Kuvia odotellessa!

En oikein keksi mitään miinuksia, ehkä olen niin kokenut desukonkari että olen tottunut tähän upeaan laatuun!

Ja vielä lopuksi: Kiitos Pantsupaneelista. Koska minulla oli iso puku ja kuvausaika samaan aikaan onnistuin sniikkaamaan luennolle "kuvattavaksi" (no oikeesti kuvattavaksi) vaikka se oli täynnä. Epic win.
Nimi on Momo. The Boss.

Avatar
Mytho
Viestit: 58
Liittynyt: Ti Kesä 28, 2011 18:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Desucon Frostbite 2012 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Mytho » Ti Tammi 17, 2012 12:54

En ollut conifiiliksellä ennen tapahtumaa, ja ikävä kyllä sain sitä fiilistä odotella lauantai-iltaan asti. Itsellä kun yleensä cosplay-kisat /-esitykset nostattavat tunnelmaa, mutta frostissa ohjelmanumeroa sai odottaa kuuteen asti illalla. Sen jälkeen fiilikset kyllä nousi, mutta väsytti jo niin paljon, ettei hirveästi jaksanut enää hengailla paikalla :D Kiitokset taas kuitenkin niille ihanille ihmisille, jotka vielä viitsivät kuvia ottaa ja kehua jo melkein liian monta kertaa nähtyä cossiani, jonka pistin päälle päästäkseni edes jotenkin tunnelmaan mukaan, kun alkuperäinen suunnitelma meni mönkään.

Tapahtumapaikka: En ollut käynyt ennen, matka rautatieasemalta tuntui yllättävän pitkältä, vaikka olin katsovinani google mapsista, ettei se kovin pitkä pitäisi olla... Talvi myös söi tunnelmaa aika paljon, kun pihalle ei päässyt hengailemaan. Sisätilat siis kuitenkin oikein hyvät, vessajonoihin en törmännyt ollenkaan! Kahvilajonoon kylläkin, ja lounaan hinta kirpaisi, varsinkin kun siihen ei edes kuulunut kahvia :'( Ruoka oli kyllä hyvää, paitsi ne kasvispallerot hirveän suolaisia.

Info & narikka: Kulki hyvin (ks. omppu), kuulutuksista sai yleensä selvääkin jopa. Narikalla ei ollut ruuhkaa missään vaiheessa kun siinä asioin, muutenkin toimi hyvin, kunhan itse muisti kuinka monta laukkua narikassa on... merkinnät eivät sitten ehkä olleet siitä selkeimmästä päästä? Eipä minulla siitä sen suurempaa valittamista kuitenkaan ole, toivottavasti narikkaihmisilläkään ei. Ohjelmalehtistä olisin kaivannut itsekin, nettisivuiltakaan kun en löytänyt tulostusystävällistä versiota. (Voin toki olla vain sokea, usein olen.)
Lisäyksiä:
Chiharu kirjoitti:No periaatteessa se kysymys "Onhan tässä kaikki?" on aika rutiinikysymys, mutta käytännössä sieltä narikoista on varsinkin täydempään aikaan todella hidasta löytää sitä pientä maalarinteippiä, jossa lukee irrallisen tavaran narikkanumero. ... Ja oletus on se, että tavaroiden omistajat tietävät paremmin narikkatavaran määrän kuin kymmeniä tavaroita juoksuttavat vänkärit.
Joo, ei mulla ole varsinaisesti kehittämisideoita eikä edes valittamista sinänsä, sain kaikki tavarani narikasta. Lähinnä toivon, että vänkäreillä homma on ollut OK ja etten ole ollut liian ärsyttävä asiakas lahopäisyydelläni. :lol: ("Oli siellä varmaan vielä joku... muovipussi ehkä... Kengät puuttuu vielä...")


Taidekuja: Vähän ahdas välillä, mutta niin kai ne aina on. Oli vähän ankeaa välillä ihastella töitä kun osa taiteilijoista (/myyjistä) ei ottanut mitään kontaktia, mutta ehkä satuin vaan huonoon aikaan, kai siinä on pidemmän päälle vähän tylsää istua. Aivan ihania töitä kuitenkin, tännehän niitä rahoja pääsikin taas sijoittamaan!

Omppuhotelli: Tekstiviestiä ovikoodista ei ilmoitettuun aikaan mennessä tullut, mutta sain sen sentään viipymättä, kun lähetin itse viestiä. Itse huone oli OK muutoin (meillä oli lakanat vaihdettu ja muutenkin siistiä), mutta vedenkeitintä ei saatu toimimaan, eikä pattereita pystynyt säätämään ja toinen taisi olla rikkikin vähän... Lämpöä siis riitti, mutta ei se lopulta haitannut kuin periaatteen tasolla. 60e / yö olisi ollut karmea hinta yksin, neljälle ihan kohtuullinen. Nurkalla sijaitseva 23 asti auki oleva Valintatalo oli pelastus, samoin toimiva mikro!

Nyt kun conista on jo pari päivää kulunut ja väsymys ei ole enää ihan niin järkyttävä, voisin sanoa, että olihan Desucon kieltämättä todella hyvin järjestetty tapahtuma. Ajoittainen tympääntyminen johtui todennäköisemmin henkilökohtaisista mieltymyksistä kuin itse järjestelyistä. Kesällä tämä varmasti toimii vielä paljon paremmin (ainakin jos ei sada), itse kun viihdyn coneissa hyvin paljon pihalla!
PS Lattiat olivat onneksi lämpöiset, t. paljain jaloin kulkenut L

Muutamia kuvia ja fanityttöilyä löytyypi blogistani :)
Viimeksi muokannut Mytho, Ke Tammi 18, 2012 23:04. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Desucon Frostbite 2012 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja isokana » Ti Tammi 17, 2012 14:57

Kiitokset conista jälleen kerran!

Jos käydään ensin vähän ohjelmia läpi. Kokonaisuutena en ehkä löytänyt yhtä paljon seurattavaa kuin kesädesussa, mutta lähes jatkuva viihtyminen oli silti taattua.

Kunniavieras: Äärimmäisen sympaattinen herra tämä Toshio Furakawa. Kertoi mielenkiintoisia tietoja esim. taisteluhuutojen keksimisestä ja aiheutti sydämentykytyksiä Hokuto no Kenillä. Toisen osan improvisoinnit olivat myös hauskoja, varsinkin silloin kun Furukawa kehitti jonkun yllättävän twistin settiin. Itse olen enemmän kiinnostunut työnkuvasta kuin itse näyttelystä, mutta äänipornoilijoille tuo oli varmasti hieno kokemus. Tulkkikin oli mukavan eloisa.

Musiikkianime: Pantsuihin oli kuulemma tunkua, joten menin kuuntelemaan musiikkia. Ihan mukavaa settiä, tosin tämän perusteella olen nähnyt kaikki hyvät sarjat uutta Idolmasteria lukuunottamatta. Lisäpisteitä Nerima Daikon Brothersin mainitsemisesta. Siinä on mukava ja hyväntuulinen sarja, joka kaipaa lisää rakkautta.

No. 6 lyhyesti: Jäin kuuntelemaan vähäksi aikaa, kun ei ollut kauheasti aikeita sitä katsoa, ja ajattelin näin saada nopeasti selville, olisiko mielipidettä aiheellista muuttaa. Ansiokkaan OP/ED-analyysin jälkeen totesin, etten tule katsomaan ja lähdin paikalta.

Haaremianime: Jokseenkin filmi poikki tässä kohtaa. En muista yhtään, mitä siinä käsiteltiin. Syytän verensokerin alhaisuutta.

Ruuan jälkeen piti mennä kuuntelemaan, miksi ei pitäisi jatkaa Bleachin seuraamista (aikeita ei ollut muutenkaan). Kuusi oli kuitenkin täynnä väkeä, eikä kiinnostanut jäädä katselemaan selkiä.

Yuri-esitelmä: Erinomainen katselmus yurin historiaan. Pidän siitä, että esitellään ilmiötä eikä vain ladota sarjaa toisensa perään. Nyt oli hyvin sidottua yuri kulttuuriin ja sarjaesimerkit suurempaan kokonaisuuteen.

Sitten tapoin aikaa AMV- ja animehuoneessa ihanuuden alkua odotellen. Alkaa jo huomata, etten seuraa asioita yhtä aktiivisesti kuin ennen, kun AMV-reeliltä löytyi erinomaisia videoita, joita en ollut vielä nähnyt. Animehuoneessa oli kivasti lyhäreitä tässä vaiheessa, joita on mukavampi katsoa kuin kokonaisia jaksoja tai leffoja. Täytyy kiittää tounista, että oli pistänyt sen pupu/kissa-lyhärikokoelman There She Is!! mukaan. En ollut nähnyt sitä ennen ja oli millistä kiinni, etten alkanut vollottaa sen aikana. Liikuttavuudessaan voitti jonkun AnoHana selvästi.

Rakasta animea: Sitten ihanuuden vuoro. Olinkin odotellut tätä puheenvuoroa, koska oma harrastus jatkaa alamäkeen luisumista. Tuntuu siltä, etten enää animea katsoessa yritä etsiä siitä hyviä juttuja vaan huonoja juttuja. Myöhäinen aika kyllä pisti oman pollan jarruvaihteelle, mutta tuntui siltä että koko huone olisi leijunut sellaisessa levottoman väsyneessä tilassa, jossa tajunta laajenee. No, tunnistin alustuksen jutuista miljoona itseen pätevää asiaa, mikä ei sinänsä ole yllättävää. Lopun ihanuuden hehkutuksesta jäi ehkä epäselvästi, miten tämä ihanuuden vuosi 2012 eroaa viimeisten vuosien moe-ihanuudesta.

Sitten nukkumaan ja sunnuntaina puolen päivän aikaan paikalle.

Realismi: Meni ehkä itsestäänselvyyksien puolelle. Olisin ehkä kaivannut esimerkkejä realistisesta animesta tai jotain muuta isompaa analyysiä siitä, miten ja miksi anime ottaa vapauksia, mutta pokepallojen tai yliäänitissien ihmettely ei kauhean jännää lopulta ollut.

Legioonalaisvisa: Tämä oli hauskaa settiä. Mukavasti mietitty erilaisia tehtäviä, vaikka joku "osoita animen X tapahtumapaikka Japanin kartalta" vaatii jo yli 9000 burgerilukemia, joita ei saavuteta lähtemällä komerosta jonnekin coneihin. Onneksi löytyi kevyempääkin kysyttävää ja allekirjoittanutkin pääsi pätemään pari kertaa. Olisi pitänyt huudella sitä QB:tä siihen pikselimössöön... Esiintyminen oli mainiota ja sopi hyvin jutun tunnelmaan.

Sellaista ohjelmaa. Yleisesti ei ole paljon kommentoitavaa. Yleistä häröilyä tuntui olevan enemmän kuin kesällä johtuen lämpötilasta, ja muutaman kerran joutui käyttämään ninjakikkoja, ettei pitkin poikin ryntäilevät yksilöt törmäilleet päin. Samaten rappuset tuntuivat olevan enemmän tukossa. Kunniavierashaastattelun aikana tulkki istui etukenossa ja peitti näin ollen itse kunniavieraan vasemmalta seuranneelta yleisöltä. Joitain ohjelmia olisi ehkä voinut pitää pääsalissa (Pantsut, Bleach), että kaikki halukkaat olisivat päässeet mukaan. Vaikea tosin ennustaa, mikä ohjelma vetää niin paljon ohjelmaa ettei pääsali tunnu autiolta. Puusepän verstaan toimivuus ei ole kyllä paras mahdollinen, kun puolilta paikoista ei näe, mitä kalvojen alareunassa on. Varoittakaa siellä esitystä pitäviä, etteivät pistä mitään tärkeää kalvon alareunaan? Kaikki muu toimikin hyvin tai erinomaisesti.

Joten kiitos vaan järjestäjille uudestaan ja myöhemmin lisää!
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
adreena
Viestit: 167
Liittynyt: Ma Touko 08, 2006 16:58
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Desucon Frostbite 2012 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja adreena » Ti Tammi 17, 2012 17:50

momoiro kirjoitti:Kiitos myös Cosplaytuomari Casperille, olit ihan hirveen ihana! (vaikka se tuskin lukee tätä ja jos lukee niin tuskin ymmärtää:>)
Terveiset välitetty Casperille. :)
Todellisuuspakoa ompeluhuoneessa (cosplay-blogi)
World Cosplay Summit 2009 Team Finland blog

Om bhûr bhuvah svah tat savitur varçnyam bhargô dçvasya dhîmahi dhiyô yô nah pracôdayât

Avatar
Vivilan
Viestit: 157
Liittynyt: Ti Joulu 09, 2008 19:40
Paikkakunta: Helsinki

Re: Desucon Frostbite 2012 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Vivilan » Ti Tammi 17, 2012 18:55

Muikea con takana. Koska kaikki pääkohtainen positiivinen taitaa olla jo katettu, niin annan risuja majoituksesta vänkärin näkökulmasta.

Perjantain vänkärimajoituksesta oli jo ensikättelyssä sanottu, että yhteen huoneeseen menee kolme saman sukupuolen henkilöä. Sain kaverini kanssa saman huoneennumeron ja odotimme kolmatta, jopa neljättä tyttöä huoneeseen. Paikalla saimmekin huomata, että huoneessa oli vänkärilappujen mukaan kahden miehen kamat. Majoitusvastaavaa ei saatu kiinni, jotta uutta huonetta olisi saatu hankittua tai ainakin jotta olisi kuullut jonkinlaisen selityksen asialle. Onneksi saimme ystäväni kaverin langan päähän ja sumplittua uuden huoneen kolmannen tytön huoneeseen. Juteltuamme tapahtuneeta saimme tietää, että hänkin oli jo useampaan otteeseen joutunu vaihtamaan huonetta koska oven takana oli ollut aina kasa jätkiä.

Onko kyseessä ollut puhdas piittaamattomuus lyödä huoneisiin sekamajoituksia vai onko se ollut vain niin ylivoimaista tunnistaa ihmisten sukupuolta nimien perusteella? Jälkimmäisestä ei voi olla kyse meidän kanssamme, kun kaikilla kolmella on selkeästi naisen nimeksi erottuvat etunimet.
Olisin ollut semi-ok asian kanssa, jos tästä olisi edes etukäteen mainittu tai huoneessa majoittuvat olisivat olleet tuttuja. Mutta mitenkään asiaan valmistautumattomana tuo on oikeasti aika hermostuttava ja epämiellyttävä tilanne.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 42 vierailijaa