Numero 8/2011 ilmestynyt

Anime-lehden virallinen keskustelualue. Keskustele tällä alueella Anime-lehdestä - sisällöstä, ehdotuksista ja muusta lehtiin liittyvästä. Asiakaspalveluasioissa pyydämme ottamaan yhteyttä H-Town Oy:n asiakaspalveluun. Yhteystiedot web-sivuilla http://www.animelehti.fi/

Valvojat: Tsubasa, Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Numero 8/2011 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » To Joulu 08, 2011 13:11

Itseänäisyyspäivä ja lähestyvä joulu hidastivat postinjakelua ikävästi, mutta tänään Animen uusimman numeron pitäisi olla lopultakin tilaajilla! Ja toivottavasti huomenna myös lehtipisteissä.

Vuoden viimeisen numeron kunniaksi olemme päättäneet järjestää lukijakyselyn, jossa on tarkoitus luodata lukijoiden tyytyväisyyttä nykyisenkaltaiseen lehteen. Vastaa kyselyyn tästä!

Tämän numeron pääjuttuina komeilevat kolmen aukeaman artikkeli Great Teacher Onizukasta sekä kolme lyhyempää tapahtumaraporttia DesuTalksista, CosplayGaalasta sekä Lontoon MCM Exposta. Kantta koristaa Usagi Drop.

Näkökulmassa pohditaan tällä kertaa post-moea, Mikrofonin takaa -palstalla taas esitellään parhaiten Pikachuna tunnettu Ikue Ootani. Animen antimissa opitaan kokkaamaan teriyakilohta, Plastiikan lumossa taas arvostellaan Madoka Magica -figma. Lukemattomissa mangoissa vuorossa on Takashi Ikedan loistava yurimanga Sasameki Koto, Sivujen tekijöissä taas esitellään kauhumangan mestari Junji Itoo. Gashunk gashunk.

Arvostelujen joukossa on tällä kertaa vilskettä tavallista enemmän, sillä Kodansha on lopultakin startannut Pohjois-Amerikan-operaationsa täydellä teholla ja uudelleenjulkaissut sekä Naoko Takeuchin Sailor Moonin että sen esiosa Codename: Sailor V:n, ja laatua riittää kaikilla mittareilla. Käsittelyssä ovat myös Sangatsu Mangan ja Punaisen jättiläisen syksyn julkaisut sekä Verticalilta lopulta englanniksi saatu hittimanga The Drops of God. Sony Picturesin tuoreet animejulkaisut Supernatural ja Legend of the Millennium Dragon sen sijaan havaittiin punnittaessa köykäisiksi.

Näytejuttu: Sailor Moon -arvostelu

Kuva

Avatar
Urumi
Urumi
Viestit: 521
Liittynyt: Su Heinä 02, 2006 21:02
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Numero 8/2011 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja Urumi » Pe Joulu 16, 2011 15:28

Muutama kuukausi sitten Anime-lehdelle pistettiin adressi, jossa oli mukana lähes kaikki Suomen conit sekä anime-seurat. Adressin vaatimuksena oli lehden linjan parantaminen. Tiivistetysti tahdottiin, että skeneä ei esitellä vain negatiivisessa valossa, juttujen faktat tarkistetaan ja asiavirheet korjataan, yksittäisten ihmisten loukkaaminen lopetetaan ja muutenkin lehti alkaisi harrastamaan hyvää journalismia.

Tässä muutama lainaus Anime-lehdeltä tuolloin saadusta vastauksesta:
Lehti alkaa tästä eteenpäin noudattaa kovalla kädellä linjaansa, jonka mukaan jokainen siihen kirjoittaja pitäytyy kirjoittamasta tapahtumaraportteja tapahtumista joissa on tai on lähiaikoina ollut järjestävänä osapuolena.
Lehti pyrkii uutisoimaan jokaisesta tapahtumasta niiden kokoluokan edellyttämällä tavalla.
Näihin kahteen kohtaan viitaten, tahtoisin tietää, miksi 94 kävijän Desutalksista oli yhtä iso tapahtumaraportti kuin 9000 kävijän Animeconista ja 4100 kävijän Traconista? Lisäksi ihmettelisin jutun kirjoittajavalintaa, koska Uusitalo oli vielä tämän vuoden puolella aktiivisesti mukana Desuconin joukoissa.
Tarpeeton on tarpeellisinta.
Urumi.fi - Chibicon.fi

Avatar
krayian
Viestit: 5
Liittynyt: Pe Joulu 16, 2011 16:06
Viesti:

Re: Numero 8/2011 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja krayian » Pe Joulu 16, 2011 16:12

Urumi kirjoitti:... miksi 94 kävijän Desutalksista oli yhtä iso tapahtumaraportti kuin 9000 kävijän Animeconista ja 4100 kävijän Traconista?
Desutalksissa oli suoraan animeen ja mangaan liittyvää ohjelmaa suurin piirtein yhtä paljon, ellei jopa enemmänkin, kuin Animeconissa oli, ja siten oikeastaan yhtä relevantti lehden aihealueeseen nähden - "kokoluokka" ei minun tulkintani mukaan tarkoita pelkästään kävijämääriä.

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Numero 8/2011 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Pe Joulu 16, 2011 16:22

DesuTalksista julkaistiin yhtä iso juttu kuin kävijämäärällisesti suuremmista tapahtumista, koska se on seminaarimuotoisuutensa ja ohjelmatarjontansa kannalta asemaltaan merkittävä tapahtuma Suomen animeskenessä. Siis verrattuna esimerkiksi näihin kaikkiin Shiro-, Chibi-, Kita-, Kawa- ja muihin nuorisotaloconeihin, joita on Suomi pullollaan ja joissa sisältötarjonta koostuu usein vain muutamasta myyntipöydästä ja cosplaykisasta.

Koska tapahtumaraporteista on saatu negatiivista palautetta tapahtumanjärjestäjien taholta päätimme pomojen kanssa, että jatkossa tapahtumaraporttien kanssa tullaan kuitenkin keskittymään entistä enemmän merkittäviin tapahtumaan ja jättämään vähemmän merkittävät pelkiksi kalenterimerkinnöiksi. Tällaisiin valintoihin tullaan käyttämään allekirjoittaneen omaa harkintaa, kuten kaikkeen muuhunkin lehden sisältöön.

Jääviyskysymyksiin taas sen verran, että lehdessä on tosiaan menneisyydessä julkaistu tapahtumien järjestäjien "tapahtumaraportteja" - esimerkiksi Helena Lipposen kirjoittama Chibicon-juttu numerossa 3/2011. Näistä on kuitenkin saatu sen verran ikävää palautetta, että jatkossa tilanne tulee olemaan parempi eikä näin tulla enää tekemään.

Vielä tämänkesäisen Desuconin järjestämisessä olin tosiaan mukana, mutta DesuTalksin järjestäjiin taas en ole koskaan kuulunut. Toki voidaan asettaa kyseenalaiseksi onko samaan kaveriporukkaan kuuluminen jääviyttä vai ei, mutta jokainen voinee lukea jutun itse alta ja päätellä onko se kyseenalaistamatonta hehkutusta vai ei. Tuskin ainakaan sen enempää kuin edellämainittu Chibicon-artikkeli...

Kuva

Avatar
Urumi
Urumi
Viestit: 521
Liittynyt: Su Heinä 02, 2006 21:02
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Numero 8/2011 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja Urumi » Pe Joulu 16, 2011 16:58

Tsubasa kirjoitti:DesuTalksista julkaistiin yhtä iso juttu kuin kävijämäärällisesti suuremmista tapahtumista, koska se on seminaarimuotoisuutensa ja ohjelmatarjontansa kannalta asemaltaan merkittävä tapahtuma Suomen animeskenessä. Siis verrattuna esimerkiksi näihin kaikkiin Shiro-, Chibi-, Kita-, Kawa- ja muihin nuorisotaloconeihin, joita on Suomi pullollaan ja joissa sisältötarjonta koostuu usein vain muutamasta myyntipöydästä ja cosplaykisasta.
....
Jääviyskysymyksiin taas sen verran, että lehdessä on tosiaan menneisyydessä julkaistu tapahtumien järjestäjien "tapahtumaraportteja" - esimerkiksi Helena Lipposen kirjoittama Chibicon-juttu numerossa 3/2011. Näistä on kuitenkin saatu sen verran ikävää palautetta, että jatkossa tilanne tulee olemaan parempi eikä näin tulla enää tekemään.
Eikö Oulun Animeseminaarista olisi tässä tilanteessa kuulunut myös olla juttua? Se on kuitenkin tyyliltään ollut lähes sama kuin Talks.
Minusta myös juttuja tehdessä kannattaisi kiinnittää huomiota siihen, mistä lukijat ja kävijät ovat kiinnostuneita. Jos tapahtuma vetää vain muutamia kävijöitä, voidaan olettaa, että sen sisältöä ei mielletä niin kiinnostavaksi kuin sellaiset tapahtumat, joihin tulee tuhansia kävijöitä. Itse myöskin ihmettelen sitä, miksi tässä on laitettu kokonainen sivu myös ihan nettisivuilta löytyvästä ohjelmaluettelosta.

Ja muistaakseni minä kirjoitin Chibiconin jutun sen vuoksi, että kysyessäni jutun kirjoittamisesta, sinä lupauduit tekemään sen. Sitten kuitenkin selvisi, että sinä tai kukaan muukaan Anime-lehden edustaja ei ollut Chibissä käynyt, joten jutun tekeminen siirrettiin minulle.

Myös tuota valitusasiaa ihmettelen. Valitukset, joita olen itse kuullut ja joiden takia edellä mainittu adressi kerättiin, ovat tulleet siitä, kun con-juttuja ovat kirjoittaneet toimittajat, jotka ovat avoimesti myöntäneet, että ovat keränneet faktoja muiden tapahtumien järjestäjiltä, eivät jutun aiheena olevan tapahtuman järjestäjiltä. Mitä olen myös näiden muiden tapahtumien järjestäjien kanssa jutellut, niin läheskään kaikille ei ole edes kerrottu, että heidän sanomisiaan painetaan lehteen faktoina. Vaihtoehtoisesti lähteinä on käytetty myös huhupuheita eikä esim. tapahtuman nettisivuja tai ohjelmalehtisiä. Tämä on taas johtanut lukuisiin asiavirheisiin con-jutuissa, mikä on ärsyttänyt niin järjestäjiä kuin kävijöitäkin.

Edit: Typoja & tarkennus yhteen lauseeseen.
Viimeksi muokannut Urumi, Pe Joulu 16, 2011 17:46. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Tarpeeton on tarpeellisinta.
Urumi.fi - Chibicon.fi

Avatar
krayian
Viestit: 5
Liittynyt: Pe Joulu 16, 2011 16:06
Viesti:

Re: Numero 8/2011 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja krayian » Pe Joulu 16, 2011 17:29

Urumi kirjoitti:Eikö Oulun Animeseminaarista olisi tässä tilanteessa kuulunut myös olla juttua? Se on kuitenkin tyyliltään ollut lähes sama kuin Talks.
Vilkaisin Oulun Animeseminaarin ohjelmaa ja siellä oli... kaksi oikeasti animeen ja mangaan liittyvää luentoa, kolme jos Visual Novel -esitelmä lasketaan mukaan. Toki siellä sitten oli cosplaykisaa, tanssiesityksiä, aarteenmetsästystä ja Airsoft-luento (wtf?). Perusmuoto kai on seminaari, mutta siinäpä ne yhtäläisyydet taisivat ollakin - samaa kategoriaa niiden "hengausconien" kanssa.

Itse kyseenalaistaisin yleensäkin sen, onko coneista ja muista "animetapahtumista" muutenkaan tarpeen kirjoittaa mitään "tapahtumaraporttia", ja kannattaisin, että oletusarvoisesti näin ei tehdä - useimmat niistä kun ovat juuri niitä hengausconeja, joihin vain käytännössä mennään tapaamaan niitä ihmisiä ja ehkä harjoittamaan "conirituaaleja". Näillä ei ole mitään tekemistä animen ja mangan kanssa.

Kuten aiemmassa viestissäni mainitsin, Desutalks tarjosi runsaasti animeen ja mangaan liittyvää puheohjelmaa, jolloin se liittyi animeen ja mangaan - ja Animen aihepiiriin/aihealueeseen. Siitä olen aivan samaa mieltä, ettei kokonaisen sivun käyttäminen ohjelmatarjonnan listaamiseen ole erityisen tärkeää.

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Numero 8/2011 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Pe Joulu 16, 2011 19:15

Urumi kirjoitti:Eikö Oulun Animeseminaarista olisi tässä tilanteessa kuulunut myös olla juttua? Se on kuitenkin tyyliltään ollut lähes sama kuin Talks.
Niin, niin tosiaan on ollut. Silloin 2004 ja pari vuotta sen jälkeen puhujina oli Jari Lehtistä ja muita asiantuntijoita, mutta sittemmin järjestäjäkunta on vaihtunut yhdistyksen aktiivien myötä, ja tapahtuma on valitettavasti taantunut nykyisenkaltaiseksi cosplaykisa- ja aamujumppapainotteiseksi nuorisotaloconiksi. Nimestään huolimatta.
Urumi kirjoitti:Itse myöskin ihmettelen sitä, miksi tässä on laitettu kokonainen sivu myös ihan nettisivuilta löytyvästä ohjelmaluettelosta.
Talksissa on vain yksi ohjelmaraita eikä muita aktiviteettejä luentojen lisäksi. Tästä johtuen katsoin silloin tammikuussa ensimmäistä Talks-raporttiani kirjoittaessani, että kun kerran yksittäiselle kirjoittajalle on mahdollista käydä katsomassa tapahtuman kaikki ohjelmat, niistä voisi myös kirjoittaa kaikista. Lisäksi koska tapahtuma on coneihin verrattuna visuaalisesti melko tylsä - cosplayta kun ei ole, jne - ajattelin että sivuja on turha täyttää yleisö- ja puhujakuvilla, ja sen sijaan lukijoiden huomio kannattaa ohjata tapahtuman varsinaiseen asiasisältöön.
Urumi kirjoitti:Ja muistaakseni minä kirjoitin Chibiconin jutun sen vuoksi, että kysyessäni jutun kirjoittamisesta, sinä lupauduit tekemään sen. Sitten kuitenkin selvisi, että sinä tai kukaan muukaan Anime-lehden edustaja ei ollut Chibissä käynyt, joten jutun tekeminen siirrettiin minulle.
Ei. Sinä tarjouduit kirjoittamaan juttua itse, enkä viitsinyt kieltäytyä suoraankaan, koska olimme juuri sopimassa arvostelukappalediilistä Plastiikan lumo -palstalle. Tässä muokkaamaton keskustelunkulku, mikäli muisti on päässyt sittemmin heikkenemään.

Toki ymmärrän, että alan yritykselle on tärkeää että sen järjestämä tapahtuma saa alan mediassa huomiota, koska kyseessä on sille liiketoiminta. Mutta muistuttaisin silti, että Anime-lehti on paitsi "alan media" myös itsenäinen yritys, ja saa näin ollen tehdä ihan itse omat päätöksensä siitä mitä käsittelee ja mitä ei.
Urumi kirjoitti:Myös tuota valitusasiaa ihmettelen. Valitukset, joita olen itse kuullut ja joiden takia edellä mainittu adressi kerättiin, ovat tulleet siitä, kun con-juttuja ovat kirjoittaneet toimittajat, jotka ovat avoimesti myöntäneet, että ovat keränneet faktoja muiden tapahtumien järjestäjiltä, eivät jutun aiheena olevan tapahtuman järjestäjiltä. Mitä olen myös näiden muiden tapahtumien järjestäjien kanssa jutellut, niin läheskään kaikille ei ole edes kerrottu, että heidän sanomisiaan painetaan lehteen faktoina. Vaihtoehtoisesti lähteinä on käytetty myös huhupuheita eikä esim. tapahtuman nettisivuja tai ohjelmalehtisiä. Tämä on taas johtanut lukuisiin asiavirheisiin con-jutuissa, mikä on ärsyttänyt niin järjestäjiä kuin kävijöitäkin.
Tällaisista syytöksistä haluaisin jotain konkreettisia esimerkkejä.

Avatar
Urumi
Urumi
Viestit: 521
Liittynyt: Su Heinä 02, 2006 21:02
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Numero 8/2011 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja Urumi » Pe Joulu 16, 2011 19:54

Saanko kysyä, mistä tämä hyökkäävä sävy tulee? Kysyin, miksi jostain tapahtumasta on juttua ja toisesta ei ja nyt etsitään melkein vuoden vanhoja sähköposteja ja todetaan, että Urumi on yritys kuin se olisi yllättävä asia.

Krayian on nyt vastaillut kysymiini kysymyksiin eniten ja niistä asioista, joita olen oikeasti kysynyt eikä hän taida edes kuulua Anime-lehden toimitukseen. Ja lisäksi hän on tehnyt tämän menemättä henkilökohtaiseksi tai vetämättä mukaan ihan randomeita ulkopuolisia/haukkumalla tapahtumia "aamujumppapainotteisiksi".

Kritiikkiin kannattaa yrittää suhtautua asiallisesti, koska kyse on kuitenkin useimmiten vain mielipideasioista. Kritiikkiä myös tulee automaattisesti saamaan, kun työskentelee "julkisessa" työssä kuten asiakaspalvelijana tai toimittajana.

Edit: Minä taidan nyt jättää tämän keskustelun, kun aihe karkaa ihan vieraille maille ja sain myöskin vastaukset kysymyksiini.
Viimeksi muokannut Urumi, La Joulu 17, 2011 17:23. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Tarpeeton on tarpeellisinta.
Urumi.fi - Chibicon.fi

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Numero 8/2011 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Pe Joulu 16, 2011 20:02

Niin, tai coninjärjestäjänä.

Tarkoitukseni ei ollut osoittaa että Urumi on yritys, vaan että "Chibicon" on Urumin aputoiminimi.

Avatar
niidel
Viestit: 287
Liittynyt: Ma Syys 19, 2005 01:04
Paikkakunta: Helsinki / Turku
Viesti:

Re: Numero 8/2011 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja niidel » Pe Joulu 16, 2011 20:28

Urumi kirjoitti:Saanko kysyä, mistä tämä hyökkäävä sävy tulee? Kysyin, miksi jostain tapahtumasta on juttua ja toisesta ei ja nyt etsitään melkein vuoden vanhoja sähköposteja ja todetaan, että Urumi on yritys kuin se olisi yllättävä asia.
Hyökkäävästä sävystä sinä tietänet enemmän, kun mitä ilmeisimmin olet ollut kirjoittamassa kuuluisaa vihamanifestia ;)

En tiedä mistä hyökkäävyytesi johtuu - siitä, että piraattivalvonta viime Desuconissa petti (ja jossa Petteri oli myyntisalivastaavana) vai siitä, että Anime-lehden Facebook-sivulla uutisoitiin työharjoittelijasi kokemuksista (jonka blogikirjoituksesta itse kukin pystyi vetämään omat johtopäätöksensä kirjoittajansa luotettavuudesta)? Vai ihan vain yleinen suivaantuminen siitä, että nykyään suomalaisista animelehdistä löytyy mielipiteitä eikä se olekaan vain hymistelyä?

Ilmeisesti yrität (muiden vihamanifestin kirjoittajien kanssa) kaivaa esiin jokaisen mahdollisen virheen, mikä Anime-lehdessä tehdään. Ei siksi, että Anime-lehti olisi huono, vaan koska sinä et satu sen päätoimittajasta pitämään.

Tuo on naurettavaa.


Edit: maininta Petterin olosta viime Desuconin myyntisalivastaavana lisätty.

Edit 23.12.2011: allekirjoituksen syitä selvitelty; tämä tulkinta on selvinnyt väärinkäsitykseksi.
Viimeksi muokannut niidel, Pe Joulu 23, 2011 10:21. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Bubukuuti | niidelj@Twitter | jussikari.fi | Desuconin ex-pääjärjestäjä | lovers gonna love

Avatar
Hunajasieni
Viestit: 9
Liittynyt: Su Heinä 09, 2006 00:18

Re: Numero 8/2011 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja Hunajasieni » Pe Joulu 16, 2011 21:33

No ensinnäkin ihan naurettavaa että tehdään tälläinen vihamanifesti ja sitten ei ole munaa laittaa sitä nettiin kaikkien luettavaksi, varmaan pelkää että tulis jotenki itte naurunalaiseksi sellaisen tekemisestä tai jotain. xD Köhköh. (Ja sitten pitää vielä tunkea joka mutkassa sitä esille ja vihjailla/viitata manifestiin jota sitten ei kehtaa kuitenkaan laittaa luettavaksi...)

Itsehän olen kyseisen laatutekstin lukenut ja voi sitä... Voin sanoa vain että "when one facepalm is not enough". :D

http://pastebin.com/nbngRYcK
Tollainen pätkä aiheesta tuli vastaan. En valitettavasti kokonaiseen törmännyt netin syövereissä.

Niin missä välissä tästä tosiaan sen conijärkkääjän lisäksi minkä Tsubasa jo mainitsi niin tämä pätee varmaan Urumiin yrityksenä kanssa. :p
Urumi kirjoitti:Kritiikkiin kannattaa yrittää suhtautua asiallisesti, koska kyse on kuitenkin useimmiten vain mielipideasioista. Kritiikkiä myös tulee automaattisesti saamaan, kun työskentelee "julkisessa" työssä kuten asiakaspalvelijana tai toimittajana.
On se kumma jos ei saa sanoa että siwan kassa oli huono työntekijä tai pomo oli siellä ihan munapää. Oli se sitten vaan mielipide tai ei niin Suomessa ei sensuuria onneksi ole niin sen on vapaa sanomaan.

Hyvä niidel! Olen niiiin samaa mieltä kanssasi. <3

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Numero 8/2011 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » La Joulu 17, 2011 16:08

Hunajasieni kirjoitti:http://pastebin.com/nbngRYcK
Tollainen pätkä aiheesta tuli vastaan. En valitettavasti kokonaiseen törmännyt netin syövereissä.
Tutunnäköistä tekstiä. Vastaillaanpa noihin järjestyksessä.

Artikkelihan on siis tämä, julkaistu numerossa 3/2011:

Kuva
Manifesti kirjoitti:Uusitalo uutisoi lehdessään, kuinka tapahtumassa kuvailtiin alaikäisten nuorten pikkuhousuja salaa ja kuinka koko yhdistys on korruptoitunut. Omaken pikkuhousu-tapausta oli ilmeisen suurenneltu, sillä asian käsittely oli Omakessa hoidettu kunnialla lukuun ottamatta jälkiselvittelyjä.
Kritisoin artikkelissa nimenomaan näitä jälkiselvittelyjä, mikäli se ei ollut tullut toistaiseksi selväksi - sitä, että asian hoitamisen jälkeen kaikkia asianosaisia oli pyydetty olemaan asiasta hiljaa, ja vertasin tätä sulkeutuneisiin uskonnollisiin yhteisöihin ja niiden toimintaan vastaavissa tilanteissa. Keskustelin salakuvatuista toisen kanssa, ja hän oli sitä mieltä että näistä asioista olisi tosiaan hyvä keskustella julkisesti, koska hänelle ainakin oli jäänyt jälkiselvittelyistä paha maku suuhun.
Manifesti kirjoitti:Helsingin animeseurassa tapahtunutta väkisinmakaamista ei muista kukaan seuran jäsenistä ja monet ovat kertoneet, että Helsingin animeseurassa ei ole ollut uhrin ikäisiä jäseniä tuolloin. Lähteitä Uusitalo ei jutussaan maininnut, joten on hankala tietää onko asia siis täysin Uusitalon keksimä.
Herää kysymys mitä yhdistystä manifestin kirjoittajat ovat haastatelleet, koska ainakaan omassa artikkelissani ei mainittu mitään yhdistystä nimeltä tuohon liittyen.
Manifesti kirjoitti:Turun Sanomien antama kuva cosplaysta-harrastuksena ja coneista on erittäin paha. Monet vanhemmat lukevat lehteä ja tällaiset jutut voivat katkaista monen alaikäisen nuoren harrastuksen.
...
Seurauksina negatiivisista esille nostoista on ollut myös, että joka syksyisiä manga-kursseja järjestetään tänä syksynä huomattavasti vähemmän, mikä on siis vaikuttanut jo suoraan kursseilla opettavien ihmisten työllistymiseen ja nuorisolle tarjottavan ohjelman vähenemiseen.
...
Uusitalon artikkeleilla on tappava vaikutus koko anime-kulttuuriin ja jos lehden linja jatkaa samalla tasolla, tulee se ajamaan alas suuret tapahtumat, mustamaalaamaan kaikki kävijät ja lopulta lopettamaan myös koko Anime-lehden. Tämän vuoksi mustamaalaamisen on loputtava!
Tuskinpa suomalainen animeharrastus siihen kaatuu, että nuoria harrastajia tulee jonkin verran vähemmän. Ei se kaatunut Dragon Ball -pedofiilikohuunkaan, muistattehan - vaikka silloin tehtiin oikein eduskuntakyselykin siitä pitäisikö Dragon Ball vetää myynnistä.

Uskoisin, että ylipäätään jokainen vähemmistöharrastus yliarvioi kroonisesti sen miten paljon se ja sen sisäiset sotkut kiinnostavat suurta yleisöä. Se että Turun Sanomien viikkoliitteen Animecon-artikkelissa otettiin sitten tästä inspiroituneena kauhistelukulma aiheeseen on toki ikävää, mutta näitähän sattuu – esimerkiksi Washington Post julkaisi melko samanlaisen artikkelin tämänkesäisen Otakonin aikoihin. Muunkinlaisia artikkeleita kuitenkin julkaistaan jatkuvasti. Ja esimerkiksi tuohon edellämainitsemaani tapaukseen verrattuna tällaiset ovat vain harvinaisen pieniä alaviitteitä animeharrastuksen julkikuvassa.

Voisin myös kysyä, mitä tekemistä cosplaylla tai mangakursseilla on suomalaisen animeharrastuksen kanssa ylipäätään.
Manifesti kirjoitti:Huomattavasti suurempana alaa koskevana asiana, Turun Animecon palautteen ja lehtisoinnin jälkeen seuraavan vuoden Animecon tapahtuman avustukset putosivat huimasti, kun kaupunki epäröi tapahtuman mainetta lehden uutisoinnin vuoksi.
Oliko syyksi siis mainittu nimenomaan tuo, vai esimerkiksi se että ensi vuoden Animeconia ei järjestetä enää suuren kirjallisuustapahtuma Finnconin kanssa? Tämä myös osoittaa sen kuinka riskialtista on ylipäätään perustaa tapahtuman talous avustuksille, joiden saaminen riippuu kuun vaiheista ja vuorovetten asennosta.

***

Voisin toki vastata julkisesti muihinkin syytöksiin joita manifestissa on, mutta sitä varten olisi hyvä mikäli sen kasaajat viitsisivät julkaista sen itse jossain - ihan vain siksi, että sivustaseuraajatkin pysyisivät keskustelusta kärryillä.

Itse en ole sitä viitsinyt missään julkaista, koska sen jälkeen kun sen alkuperäinen versio toimitettiin pomoilleni sen allekirjoituksiin on ilmeisesti tehty eräitä melko huomattavia muutoksia. Minulle toimitetussa versiossa allekirjoittajiksi oli merkitty mm. jokin mystinen "Helsingin anime- ja mangayhdistys", jollaista ei ole olemassa, mutta jonka loukkaamisesta minua siitä huolimatta syytettiin. (Ylläolleessa tekstissä sen nimi oli kirjoitettu muodossa "Helsingin animeseura", mutta sillä ilmeisesti tarkoitetaan samaa yhdistystä.)

Sen lisäksi edellämainitun yhdistyksen puheenjohtajaksi merkitty Mia Kallio on itse asiassa Animeyhdistys Otakutin (joka ei tietääkseni ole manifestia halunnut allekirjoittaa) puheenjohtaja. Niin ikään allekirjoittajaksi oli merkitty Tracon ja sen pääjärjestäjä Mitja Mieskolainen, joista kumpikaan ei ollut antanut lupaa käyttää nimeään tässä yhteydessä. Ja pariin muuhunkin allekirjoitukseen liittyi kuulemma kaikenlaista jännää ja hivenen laitonta. Näin siis siitä huolimatta, että manifestin mukaan "jokainen nimensä alla olevaan listaan lisännyt seisoo yhteisen vetoomuksemme takana."

Mutta no, jospa manifestin kasaajat saisivat sen jossain vaiheessa korjattua ja julkaistua jossain.

Avatar
LAV [Kitsune]
Viestit: 41
Liittynyt: To Joulu 18, 2003 20:54
Paikkakunta: Kuopio

Re: Numero 8/2011 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja LAV [Kitsune] » La Joulu 17, 2011 17:02

Uskoisin Uusitalon tietävän, että asia pidettiin salaisena, koska emme halunneet mustamaalata päätoimittajaa, anime-lehteä emmekä tapahtumia. Näin asia esitettiin H-Townille, eli lehden kustantajalle sekä yhdistyksille jotka tässä ovat mukana.
Kuva
Kuva
Kuva
Selvityspyynnössä on kohtia, mitä sivulliset asiaan perehtymättömät voivat käsittää väärin ja mikä voi vaikuttaa lehden julkisuuteen negatiivisesti jonka vuoksi halusimme selvittää sen vain lehden kanssa. Tässä ketjussa julkistamista vaatii käsittääkseni nyt lehden päätoimittaja, toimittaja, Uusitalon vaimo sekä neljäs henkilö, joka on rekisteröitynyt asian vuoksi foorumeille. Haluan varmistaa, että onko H-Townin ja anime-lehden virallinen kanta todella, että tämä halutaan julkistettavaksi ja kaikkien nähtäväksi, sillä se voi vaikuttaa negatiivisesti sekä päätoimittajan, että lehden maineeseen? Mitään ongelmaa meillä ei ole julkistamisesta koskaan ollut.

Avatar
niidel
Viestit: 287
Liittynyt: Ma Syys 19, 2005 01:04
Paikkakunta: Helsinki / Turku
Viesti:

Re: Numero 8/2011 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja niidel » La Joulu 17, 2011 17:31

LAV [Kitsune] kirjoitti:Uskoisin Uusitalon tietävän, että asia pidettiin salaisena, koska emme halunneet mustamaalata päätoimittajaa, anime-lehteä emmekä tapahtumia. Näin asia esitettiin H-Townille, eli lehden kustantajalle sekä yhdistyksille jotka tässä ovat mukana.
Eiköhän se ole about kaikille selvää, että halusitte pitää asian salaisena, koska manifestista kävisi kaikille ilmi, että syynä on lähinnä henkilökohtainen kauna Tsubasaa kohtaan ja nyt on saatu "tikusta asiaa" -periaatteella hyvä keino näpäyttää tätä.

Tietysti sen lisäksi, että manifestin julkitulo vähän niinkuin pilaa teidän reilun pelin imagoanne (ks. blogikirjoitukseni "Vihapostaus vihapuheesta" Bubukuutissa) - aika rajusti. Itselläni oli Desuconin aikaan idea, että kriittisetkin mielipiteet sanotaan julkisesti, sillä se on aina rehdimpää kuin kulissikähmintä, mitä te nyt tässä harrastatte.

Julkistaminen olisi kiusallista toki siksikin, että allekirjoittajat olivat keksittyjä.

GG.

Edit: linkki blogipostaukseen lisätty
Viimeksi muokannut niidel, La Joulu 17, 2011 19:46. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Bubukuuti | niidelj@Twitter | jussikari.fi | Desuconin ex-pääjärjestäjä | lovers gonna love

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Numero 8/2011 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » La Joulu 17, 2011 17:34

LAV [Kitsune] kirjoitti:Haluan varmistaa, että onko H-Townin ja anime-lehden virallinen kanta todella, että tämä halutaan julkistettavaksi ja kaikkien nähtäväksi, sillä se voi vaikuttaa negatiivisesti sekä päätoimittajan, että lehden maineeseen? Mitään ongelmaa meillä ei ole julkistamisesta koskaan ollut.
Minun nähdäkseni manifestin julkistaminen vaikuttaisi sekä minun että Anime-lehden julkisuuskuviin ainostaan positiivisesti, kun manifestia on kuitenkin jo tässä vaiheessa kierrätetty "lähes kaikkien Suomen conien sekä animeseurojen" kautta huhuja nostattamassa. Tehokkaampaa mustamaalausta se on kuin suunvuoron antaminen myös vastapuolelle.

Eli kyllä, H-Townin ja Animen virallinen kanta on että tämä halutaan julkistettavaksi ja kaikkien nähtäväksi. On aina ollutkin, koska ongelmien ja kritiikin käsittely julkisesti on paljon mukavampaa kuin selän takana puhuminen.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime-lehti”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa