Tracon VI - jälkipyykki

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Tracon VI - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja kyuu » La Syys 03, 2011 22:02

Aloitettakoon ketju jo hieman etuajassa, jotta voin mainita että cosplay-tulokset lauantain osalta on nyt tuupittu CFT:n sivuille.

Tästä eteenpäin normi kaava - palautetta, kommentteja, kysymyksiä ja sen semmoisia.

Zelman
Viestit: 69
Liittynyt: Ti Kesä 24, 2008 20:07

Re: Tracon VI - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Zelman » La Syys 03, 2011 22:20

-
Viimeksi muokannut Zelman, La Elo 24, 2019 22:31. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Blackbeard
Viestit: 3
Liittynyt: Ma Elo 08, 2011 15:51

Re: Tracon VI - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Blackbeard » Su Syys 04, 2011 12:24

Tänään vielä menossa paikalle, mutta kirjoitetaan hetkinen eilisestä.

Takahashin signeeraustilaisuuden lippujen jako... ei hemmetti! Heti aamulla kun pääsin sisään, kyselin infosta noista tiketeistä. klo 12.00 kakkoskerroksen länsipäästä. Ok. Hain Berserk figuni Urumin pisteeltä, kiersin muut pöydät ja menin odottamaan noin 11.00. Sinne oli muodostunut noin 40 hengen jono yhden tiskin eteen. Oli vähän skeptinen, mutta liityin jonoon jos se kuitenkin on se oikea. Tunti kului ja jono venyi varmaa 200-300 henkeen. Sitten hieman ennen kahtatoista tulee järjestyksenvalvoja huutamaan, että tämä ei ole SE jono! Hajaantukaa! Mihin perkeleeseen se kuvitteli ihmisten hajaantuvan, kun paikka oli kuitenkin oikea? Huudon seurauksena ihan siisti jono, jonka olisi vain voinut ohjata oikealle pöydälle, hajosi sekalaiseksi leveäksi massaksi, jonon muoto säilyi jossain määrin. Monet pääsivät tyrkylle jonon häntäpäästä. Voitte kuvitella mitä tapahtui, kun oikea pöytä tuotiin paikalle, ja ihmiset olivat leveänään. Ja järkkäri illkui ettetekö osaa edes jonoa muodostaa.... Siis perkele, siellä oli jono, järkkäri teki hajautuksella siitä taistelutantereen. Pisteelle siis ryntäsi massa, litistyksissä keskellä onneksi ajauduin kuitenkin aika lähellä, ja sain oman kultaisen lippuni.

A) Jakopiste olisi pitänyt olla paikalle selkeästi merkittynä reippaasti etukäteen, niin jono olisi muodostunut oikeaan paikkaan
B) Miksi sitä vanhaa jonoa ei vain voinut ohjata oikealle pöydälle? Kuulin kyllä että jonon aloittajat olivat vain random hengaajia, mutta kyllä he olisivat osanneet jättäytyä pois.
C) Siellä oli hajaannuksen jälkeenkin jonon taipainen muoto. Onko fiksu lyödä pöytä jonon kylkeen, ja sitten huutaa "täältä lippuja, muodostakaa jono"? Siinä vaiheessa kun muodostakaa jono pääsi järkkärin suusta, massa oli jo siellä tyrkyllä. Ja sitten vielä se ilkkuminen... Siellä oli nätisti muodostonut jono, miksi sitä ei voitu hyödyntää, vaan se hajoitettiin?

Muusta tapahtumasta; Pöydiltä en löytänyt juuri mitään kiinnostavaa. Kempin Kovat koiraat oli hauska ja ihan mielenkiintoinenkin. Takahashin haastattelu ihan jees, joskaan ei kovin vaikuttava. Viime hetken lisäys eli Tomoki Kyodan (ohjaaja, Eureka Seven) videohaastattelu oli kiva, vaikka yleisöä nyt oli aika vähän ja se oli suht hiljaista. Tosin ymmärtäähän tuon. Viimehetken lisäys ja vielä aika hyvin piilossa olevassa tilassa. Eikä minullekaan tullut mitään kysymistä mieleen. Hopeanuoli näyttely oli ihan kiva.

Itse signeeraustilaisuus meni hienosti. Pisteet sille naisjärjestäjälle, joka otti homman haltuun. Ohjasi jonon järkevään suuntaan, ja ystävällisesti poisti ilman lippua jonottavat paikalta. Vähän jäi parempi mieli järkkäritoiminnasta tapahtumasta, lipunjako fiaskon jälkeen.

Vesipisteet olivat ainakin aina silloin kun itse käytin täysi. Ja vesi mukavan kylmää.

Avatar
Lullaby
Viestit: 11
Liittynyt: Ma Heinä 05, 2010 12:30

Re: Tracon VI - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Lullaby » Su Syys 04, 2011 12:58

Varsin monivaiheinen tapahtuma oli omalta osalta. Ensin ei liput tulleet perille, sitten kun ne tuli, saadaan tietää ettei voidakaan olla kuin lauantai ja oltiin tilattu vkoloppuliput... Noh, ei se mitään, hauskaa oli silti. Takahashin nimmaria ei saatu, mutta kuvaan mentiin. Hopeanuolimusikaalikin olis ollu ihanaa nähdä, mutta se ja kuvaus oli päällekäin niin ei päästy. Toivottavasti se uusitaan joskus.
Puku ny oli mitä oli, koska oltiin vasta viikkoa ennen Traconia tajuttu et eihän me voidakaan mennä edellisissä cosseissa (jotka oli siis hameita) koska ollaan kaikki jo valmiiksi flunssas ja tapahtuman aikaankin ulkona olis luultavasti melko viileää. Noh, tehtiin sitte lämpöisät pokémonpuvut ja ihan siedettäviä ne oli. Hämmästyttiin vaan joka kerta ku ihmiset pyysi kuvaan, ja sen mukasia on varmaan ilmeetki kuvissa, anteeksi :D Paljon oli hienoja pukuja, mutta ei viititty paljo sisällä kuvata ku väkeä oli niin paljon. Ulkona siis kuvailtiin pääasiassa, mutta suurin osa porukasta tais olla sisällä...
Myyntipöydille mentiin niin aikasin, ettei niistä oltu vielä ostettu juuri mitään. Se oliki eka kerta ku näin ne niin täynnä, mutta eipä se tarjonta silti kauheesti kiinnostanut. Muutaman tavaran ostin ja se siitä. Oon niin köyhä, ettei myyntipöydillä sovi viipyäkään kauaa :D
Taidekujalla oli taas paljon upeita töitä ja hauskoja taiteilijoita. Löytyipä kaverin idolikin sieltä :)

Mutta ulkona siis oltiin ja kuvailtiin ja kierreltiin. Porukalla tuntui olevan hauskaa ja lähes kaikki oli rentoja ja pitivät hauskaa (välillä vähä turhanki paljon). Kuheesti olis tehny mieli tutustua ihmisiin enemmän, mutta en taas osannut avata suutani ja sanoo jotain. Se on jännä, että oon hirmu rento ja humoristinen kaveri mutten osaa tehdä minkäänlaista aloitetta edes cossaajien keskellä. Pitää vissiin kiinnittää otsaan joku lappu seuraavaan coniin, että "tee sinä aloite kun minä en osaa" ... Pitääpä laittaa meikäläisenkin kuvia nettiin, josko joku sieltä itsensä bongaisi. Häiritsi vain kun ihmiset kuvas taas ilman lupia, ei siinä muuten mitään, muttakun en halua päätyä jonkin lehden sivuille kun molotan siellä omiani typerän ilmeen kera. Sama kai se jos kuvaa ei julkaista, siinäs katselevat rumaa pärstääni :}

Jos itse Traconista jotain sanoisin, niin ohjelmaa oli taas paljon, mutta koska olen henkilökohtaisesti niin nirso coniohjelman suhteen, niin valitsen tarkoin mihin ohjelmaan olen menossa. Nyt se olisi ollut Hopeanuolimusikaali, mutta en tosiaan sinne ehtinyt. Vettä oli ihan hyvin tarjolla, roskiksia olis vaan voinu olla enemmän tai niitä harvoja olis voitu tyhjätä useammin. Valvojat oli ... Noh, olisivat voineet olla ehkä asiallisempia, ystävällisempiä ja niin edelleen. Harvinaisen lapsellista touhua oli välillä. Mutta aina ei voi onnistua. Tai sit olin paikalla vaan huonolla hetkellä, hmm. Infon kulku oli jälleen melko köppästä, mutta ei voi mitään. Siitäkin selvittiin hengissä. Ihan mukava tapahtuma kaikenkaikkiaan, ei täydellinen mutta riittävän hyvä, kiitos siitä. Aina voi parantaa seuraavaan coniin... :>

Edit;
*Blackbeardin selitystä lippujen jonotuksesta*


täysin totta, kaikki muutkin 300 ihmistä miettivät varmasti ihan samaa. Tuossa oli taas yksi niistä t o d e l l a suurista pettymyksistäni järkkärien toimintaa kohtaan. Hei oikeasti, siellä ihmismassan keskellä oli pieniä lapsiakin, jotka rusentuivat tyystin sillä aikaa kun järkkärit hihittää että ettekö te nyt osaa jonoa muodostaa. Pitäisi se nyt ymmärtää, että Traconissa on järjetön määrä ihmisiä jotka haluavat Takahashin nimmarin ja myös jonottavat sitä. Ja kun se jono oli hyvä, miksi tehdä tuollainen temppu ja kuvitella että kaikki sujuu hyvin kun tarpeeksi kovaa karjuu? Iteltä jäi nimmarilippu saamatta tuon upean toiminnan seurauksena. Monelta hajosi cossipuvutkin jonossa kun ihmiset tungeksi ja tuuppi toisiaan. Ja järkkärit hihitti. Aika lapsellista etten sanoisi. Sitten tämä perustellaan sillä, että järkkätit sanoi aiemmin että jono täytyy hajottaa ja he toimivat ihan oikein. Ehkä, mutta tilannetaju olisi voinut olla parempi. Jos jono piti muodostaa uudelleen, menkää itse ihmismassan keskelle ja ohjatkaa ihmiset oikeaan paikkaan, älkääkä hihittäkö nurkassa että eikai me nyt tuonne mennä ja huudetaan vaan että muodostakaa jono ja viisastellaan, että millainen on jonon määritelmä. No, kuten kaveri totesi; "kyllä tuollaisella toiminnalla saakin tehokkaasti kävijät vähenemään coneista"... Mietin vain, kuinka niiden lasten kävi siellä keskellä. Itse en polvivamman takia jonossa (yli tunnin jonottamisen jälkeen) jaksanut enää ryysiksen iskiessä olla ja otin sitten kuvauslipun, vaikka nimmarin takia olin Traconiin tullut.

Avatar
Sulkasiipi
Viestit: 143
Liittynyt: La Elo 19, 2006 23:12
Paikkakunta: Kangasala

Re: Tracon VI - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Sulkasiipi » Su Syys 04, 2011 13:44

Hei kaikki!

Jos joku oli kuulemassa Morning Musumen lyhyt historia -luentoa, niin otan mielelläni kommentteja vastaan! :)

Tracon on ollut tosi kiva; oli ihan mukavasti kiinnostavaa ohjelmaa ja jotenkin tuntuu, että cosplayn taso on korkeampaa kuin koskaan. Yksi huomio olisi, että animekaraoken mikki ei toiminut kunnolla. Siinä taisi olla joku kosketushäiriö.

Kiitos paljon mukavalle vänkärille, joka oli Momusuluennolla :) Myös paljon kiitoksia mahtaville vänkäreille koko tapahtumassa! En ole nähnyt pitkään aikaan motivoituneempaa sakkia!
Reina Tanaka <3

Blogini: http://rosaland.wordpress.com

Morilupus

Re: Tracon VI - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Morilupus » Su Syys 04, 2011 18:18

Blackbeard kirjoitti:Kuulin kyllä että jonon aloittajat olivat vain random hengaajia, mutta kyllä he olisivat osanneet jättäytyä pois.
Pakko korjata tähän, että jonon aloittajat olivat joukko jotka myös jonottivat lippua. Ja emme sitä "aloittaneet" vaan ihmiset alkoivat kasaantua peräämme kauniiseen jonoon.

As in, hei, olen yksi heistä joka oli jonon ensimmäisinä as in jonon "aloittaja" porukassa.

Olen täysin samaa mieltä tuosta jononsta. Se toiminta ei ollut oikein. Kävi sääliksi niitä nuoria jotka näki jäävän puristuksiin sinne ihmisten keskelle. Ei niin kapealle käytävälle saa järkevästi jonoa siten päin, miten STAFF porukka alkoi sitä muodostamaan.

Plussaksi voisin kumminkin sanoa tämän päiväisestä nimmarijonotuksesta, että se oli organisoitu hyvin! :)

Avatar
Fazi
Viestit: 445
Liittynyt: Su Maalis 27, 2011 18:29
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Tracon VI - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Fazi » Su Syys 04, 2011 18:53

Johan päättyi coni meikäläisenkin osalta. Vähän laiskottaa, joten käytän ekaksi perinteistä plussa/miinus-taulukkoa...

+ Hyvä keli, ei satanut.
+ Ei ollut missään vaiheessa liikaa väkeä missään, ei siis ollut erityistä ahdinkoa (paitsi taidekujalla lauantaina...).
+ Takahashin vierailu, tietysti~
+ Ostin pitkästä aikaa taidekujalta printin! Kiitos Dashille.
+ Mukaan lähti myös herra Takahashin vähän harvinaisempi teos, Ginga Densetsu Anju to Jirômaru.
+ Muutama cosplay henk. koht. lempihahmoistani <3 Parit sain myös kuvattua.
+ Uusia kavereita.
+ Omastakin cossistani otettiin kuvia 8O En kyllä tiedä, moniko oikeasti tunsi hahmon, kun ei ollut edes mistään animesta tai mangasta, tai edes japsipelistä. (yksi ihminen tuli ihan kysymään että ketä cossaan, ja kehui pukua -> meinasi tulla tippa linssiin kun ei ole ennen tällaista sattunut)
+ Hopeanuoleen liittyvät ohjelmanumerot oli kaikki mahtavia, etenkin sai "Hopeanuoli on p*rseestä" -paneelin aikana nauraa itsensä kipeäksi :'D
+ "Mahtaa ruotsalaisia vituttaa nyt kun Takahashi tulikin tänne eikä niille vieraaksi."
+ Conin aikana sain idean omaan paneeliin.
+ Miharolle kiitos jo toisesta onnistuneesta kaupasta c:

+/- Rahat paloi ensimmäisen tunnin aikana kun lauantaina päästiin sisään, mutta oli sen väärti.

- EN SAANUT Takahashin nimmaria, koska myöhästyin bussista ja seuraavakin tuli vähän myöhässä. Vieläkin on maksimaalinen vitutus päällä.
- Kaveri feidasi lauantai-iltana.
- Raha ei taaskaan rittänyt kaikkeen haluttuun.

Olin siis töissä conissa vänkärinä ja vänkäryyden kautta ne uudet kaveritkin tuli. Quotaten erästä fiksua ihmistä, "tunnelma liian korkealla, katto hajoo", voin todeta, että oli tosi hyvä coni : D Päivittelen tähän myöhemmin, jos jotain tulee mieleen.

PS: Jos joku muistaa ottaneensa kuvaa nahkalierihattuisesta ponchohaahuilijasta jolla oli puinen kainalosauva, kuvia saa änkästä yksärillä.
Viimeksi muokannut Fazi, Su Syys 04, 2011 19:21. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Tracon 8: Team Fortress 2 - Pyro // Ruttotohtori

Vannoutunut Gurren Lagann -elitisti.
Haters make me famous~

~ MyAnimeList deviantART Tumblr Blogi

Avatar
Logan
Viestit: 107
Liittynyt: Ke Elo 25, 2010 16:57

Re: Tracon VI - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Logan » Su Syys 04, 2011 19:06

Cosplay-kisan liput: mitä on tämä toiminta?
Lauantaina samoille paikoille oli jaettu useampi lippuja. Siitä en nyt tässä meinannut nostaa suurempaa meteliä, virheitä sattuu. Sama säätö kuitenkin toistettiin sunnuntaina, mikä nyt ei ole enää mitenkään kovin esimerkillistä toimintaa, vaikka sitä voisi varmaan esmes työvoiman kiireisyydellä selittää.
Enimmäkseen cosplay-lippujen ideoijat ansaitsevat piiskasta siksi, että niistä ei tiedotettu. Tai jos tiedotettiin, se tehtiin jossain muualla kuin asianmukaisissa paikoissa [infolehden cosplay-sivu ja lipun vaativien ohjelmien kuvaukset vaikuttavat melko loogisilta sijainneilta kyseiselle informaatiolle]. Puskaradio on hieno tiedotusväline, mutta mikä pirun neronleimaus on jättää tiedon levittäminen kokonaan sen huoleksi? Toivotteko, että kisoihin on vähemmän tunkua jos ei kerrota, miten sinne pääsee? Voi tietysti olla, että tiedotusta harrastettiin ja meikäläinen vain missasi sen, mutta jos asiasta kiinnnostunut kävijä missaa infon, jossain on jotain vikaa.

Muuten hieno coni, vaikka ohjelmia tulikin katseltua melko vähän. Photoshoottausta ei tapahtunut --> cossistani ei ole yhtään kuvaa, joten jos joku harvinaisen ystävällinen ihminen tallensi muistikortilleen Dragon Age II:n miespuolisen default-Hawken maagin champion armorissa ja en derppaa täydellisesti kyseisessä otoksessa [mikä on kyllä epätodennäköistä, jäätämisaste oli sen verran paha koko ajan], olisi hienoa jos sen olemassaolosta voisi vinkata tai jopa lähettää kuvan osoitteeseen talvimyrsky ät hotmail dot com.
When in doubt, hold on to your altitude. No-one has ever collided with the sky.

Avatar
Japsu
Viestit: 156
Liittynyt: Ma Touko 05, 2008 19:03
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Tracon VI - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Japsu » Su Syys 04, 2011 20:10

Järjestäjien puolesta haluaisin vielä kiittää kaikkia vänkäreitä, ohjelmanpitäjiä, coniiteja, sponsoreita ja erityisesti jokaista noin 4 100 kävijäämme!

Coni on ohi, mutta heti sitä ei tarvitse unohtaa (ellei tahdo ;). Tapahtumassa paikan päällä julkaistun sanomalehden eli conzinen neljä julkaistua numeroa ovat luettavissa verkosta, valokuvia alkaa tippumaan Anikin kuva-arkistoon ensi viikon aikana ja videoitakin saadaan verkkoon toivon mukaan pikemmin kuin viime conista!

Palaute onkin päässyt mukavasti jo käyntiin täällä. Tämän illan kiireessä en valitettavasti ehdi vastata jo annettuun palautteeseen, mutta vakuutan että kaikki meille annettu palaute luetaan ja siitä otetaan parhaamme mukaan opiksi. Pyytäisimme myös kaikkia kävijöitä vastaamaan kävijäkyselyymme!

Tampereen roolipeli- ja animetapahtuma Tracon 7 järjestetään reilun vuoden päästä – 8.–9. syyskuuta 2012 Tampere-talossa!

Terveisin
Santtu "Japsu" Pajukanta
Viestintävastaava, Tracon VI
viestinta11 ät tracon.fi

Avatar
Chiharu
Viestit: 243
Liittynyt: Su Helmi 17, 2008 18:26
Viesti:

Re: Tracon VI - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Chiharu » Su Syys 04, 2011 20:26

Logan kirjoitti:Cosplay-kisan liput: mitä on tämä toiminta?
Lauantaina samoille paikoille oli jaettu useampi lippuja. Siitä en nyt tässä meinannut nostaa suurempaa meteliä, virheitä sattuu. Sama säätö kuitenkin toistettiin sunnuntaina, mikä nyt ei ole enää mitenkään kovin esimerkillistä toimintaa, vaikka sitä voisi varmaan esmes työvoiman kiireisyydellä selittää.
Enimmäkseen cosplay-lippujen ideoijat ansaitsevat piiskasta siksi, että niistä ei tiedotettu. Tai jos tiedotettiin, se tehtiin jossain muualla kuin asianmukaisissa paikoissa [infolehden cosplay-sivu ja lipun vaativien ohjelmien kuvaukset vaikuttavat melko loogisilta sijainneilta kyseiselle informaatiolle]. Puskaradio on hieno tiedotusväline, mutta mikä pirun neronleimaus on jättää tiedon levittäminen kokonaan sen huoleksi? Toivotteko, että kisoihin on vähemmän tunkua jos ei kerrota, miten sinne pääsee? Voi tietysti olla, että tiedotusta harrastettiin ja meikäläinen vain missasi sen, mutta jos asiasta kiinnnostunut kävijä missaa infon, jossain on jotain vikaa.
Cosplay-kisojen maksuttomista lipuista oli kyllä infoa tapahtuman nettisivuilla, sieltä itsekin sen bongasin. En kyllä väitä että se tavoittaisi kaikki conilaiset, mutta tieto oli kuitenkin esillä. Lisäksi cosplay-lippuja jaettiin kai sisäänkäyntienkin luona. Ei sillä että olisin sitä itse huomannut sisään tullessani.

Omalta osaltani con oli positiivinen kokemus. Tampere-talo on loistava paikka järjestää coneja, kuten jo viime vuonna tulikin todettua. Tilaa on kohtuullisesti kaikkeen paitsi näköjään jonottamiseen. Itse en osallistunut Takahashin haastattelu- & signeeraustilaisuuden jonottamiseen, joten en kommentoi niitä sen enempää, esittäkööt kaikki asiasta tietävämmät omat kommenttinsa. Väenpaljoutta 2. kerroksessa oli kuitenkin vaikea olla huomaamatta.

Pyörin paikalla siskoni kanssa, ja syömiselle oli vaikea löytää aikaa kun lauantaina (ainoa con-päivä kun olimme paikalla) oli niin paljon mielenkiintoista ohjelmaa, ainakin siskolleni. Kävimme katsomassa kimono-työpajan loppuosaa; tila oli vähän pieni väen määrään nähden, mutta ei aivan tuppura onneksi kuitenkaan. Ohjelma itse, siltä osin kun sitä seurasimme, oli kiinnostava. Pitäjä osasi vastata suurinpiirtein kaikkiin esitettyihin kysymyksiin ja kaikkea jännää nippelitietoakin sieltä tarttui mukaan.
Cosplay-kilpailua kommentoinkin jo vähän aiemmin, mutta lippusotkua lukuunottamatta se oli hyvin järjestetty ja todella laadukas. Äänentoisto, valot ja muu tekninen puoli oli hallinnassa, ainakin sen jälkeen kun se kamera vaihdettiin. Muuta kommentoitavaa siitä ei juuri olekaan.
Viimeisenä poikkesimme proppiluennolle, joka oli tällaiselle proppien teosta aikaisemmin piittaamattomallekin antoisa. Päädyin luennolle siskoni raahaamana ja melkein kiinnostuin itsekin proppien väkertelystä. Esitys oli kattava materiaalien osalta ja kuvat + oheissälä olivat havainnollistavia sellaisellekin kuuntelijalle, joka ei ole koskaan eläessään valmistanut mitään muuta kuin kamalannäköisen viuhkan muinaiseen Naruto-aiheiseen cossiin.

Viimeiseksi voin mainita lyhyesti negatiiviset ja positiiviset asiat conissa. Positiivista oli ilman muuta tilat ja vesipisteet (osa oli tyhjiä, joskin läheltä löytyi aina joku täysikin), hyvä kartta alueesta ja yleinen ilmapiiri. Negatiivieksi mainittakoon suolainen pääsymaksu, tiedän eräänkin, joka ei osallistunut coniin korkean pääsymaksun vuoksi. Opiskelijabudjetilla 10 euroa on hitosti.

Mutta kaiken kaikkiaan oikein onnistunut con, ensi vuonna uudestaan! :>

Avatar
Ping-chan
Viestit: 123
Liittynyt: Pe Maalis 14, 2003 17:59
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Tracon VI - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Ping-chan » Su Syys 04, 2011 20:38

Kuvaaminen jäi tässä conissa vähän vähemmälle, mutta tuli kuitenkin muutama räpsittyä. Lauantain kuvat löytyvät osoitteesta: http://sharkma.ecxol.net/images/index.p ... --4-9-2011. Käyn sunnuntain kuvat läpi ensi viikolla.
"You do not, I repeat, you do not! Hurt! My! Friends!"

Crystal Fair 2014 | brony.fi - suomalainen poniyhteisö

Avatar
Arbitor
Viestit: 56
Liittynyt: Ma Heinä 13, 2009 15:19
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Tracon VI - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Arbitor » Su Syys 04, 2011 21:11

Olen ylläolevian kanssa samaa mieltä jonoista (mitä itse näin; en itse kauheasti jonottanut paitsi cosplay lippuja) ja cosplay ohjelmien lippujen informaatiosta sekä siitä että joitakin paikkoja oli tuplana.

Tuli kanssa mieleen; kuulin/huomasin että lauantai -only lipulla ei päässyt katsomaan klo 21 jälkeistä ohjelmistoa.

Ohjelmissa en ite ollu kauheesti, tuli lauantai melkein kierreltyä pelkästään Tamperetaloa ympäri. Sunnuntaina sitten kävin AMV effekteissä ja Cosplay esityksessä, joka oli ihan toimiva, tosin niitten lipukkeitten sijasta.

Hieman kirpeet jälkifiilikset jäi, enkä päässyt kunnolla fiilikseen mukaan. Ei oikein toiminu toi, että asuu samalla paikkakunnalla kuin missä coni järjestetään, mukavaa kun ajetaan eka satakilsaa conikaupunkiin, niin tulee läppää kavereitte kaa ja sellasta alku tunnelmaa.

Kuinka moni näki kyseistä Magical Girl Lyrical Nanoha - Supraa pyörivän Tamperetalon lähettyvillä? On muuten hianon näkönen auto omasta mielestäni.
http://www.minunauto.com/auto/24208?page=6

Mutta kyllähän tuo coni näytti muuten aika hyvin toimivan. En tiedä kuinka moni parkkeerasi johonki parkkitalolle, mutta tuon Tamperetalon parkkipaikka, se mikä siellä jonkun ammattikoulun edessä on oli tälläkin kertaa aika tyhjä, mutta mikäs siinä, paljon vapaita parkkipaikkoja oli ja halvalla.

Ainut Angel Beats! cossaaja taisin olla.

Avatar
Elffin
Viestit: 13
Liittynyt: Su Heinä 09, 2006 18:27
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Tracon VI - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Elffin » Su Syys 04, 2011 21:26

Heip!

Tracon oli ok!
Väsymys ja flunssa painoivat olotilaa alas, mutta tapahtuma itsessään tuntui sujuvan suhteellisen joustavasti pieniä hankaluuksia lukuunottamatta.

Vettä löytyi vesipisteistä aina kun sille oli tarvetta, ja infotiskikin toimi moitteetta ja infotyöläiset olivat avuliaita.

Alussa oli hankaluuksia päästä sisälle pienien paperisekaannuksien johdosta, ja vänkäreiden käytös oli myös harmillisen epäsivistynyttä tällä hetkellä. Kenties pieniä katkoksia informaation liikkumisessa?

WCS-kisan taso yllätti positiivisesti, ja oli todella kunnia tuomaroida niin upeita pukuja ja esityksiä!
Kiitos siitä! WCS-kisan valoista pidin todella paljon! Ääniraitojen äänenvoimakkuus olisi tosin saanut olla hieman voimakkaampi. Suurempi äänenvoimakkuus olisi tuonut enemmän tunnelmaa ja syvyyttä esityksiin.

Omasta puolestani pahoittelen hieman hidasta ajatustenjuoksua proppiluennollani. Olin flunssainen ja väsynyt.
Ja olen myös pahoillani jos luento oli liian pitkä! Lisää palautetta kuulisin tottakai mielelläni.
Palautetta voi lähettää joko minulle yksityisesti täällä Anikissa, tai kommentoida tähän threadiin.

Tämä oli kolmas kerta kun pidän proppiluentoa, ja tällä hetkellä luulen, että tämä oli myös viimeinen luento jonka tulen pitämään.
Ehkä uudestaan sitten muutaman vuoden päästä! ^^;

Kysymyksiä propeista ja kaikesta muusta voi lähettää minulle täällä Anikissa esimerkiksi yksityisviestin muodossa.

Harmillista, että viereinen puisto oli remontissa. Kaikkina muina vuosina cossaajat ovat henganneet puistossa ja esitelleet asujaan, mutta tällä kertaa tilaa oli paljon vähemmän eikä maisemakaan ollut kauhean hemaiseva.

Myyntipöytäsalissa tuntui olevan suhteellisen toimiva ilmastointi, ja muutenkin conin lämpötila oli siedettävä.

Eipä tässä muuta,

Terv: -Elffi (http://elffi.deviantart.com/)

Blackbeard
Viestit: 3
Liittynyt: Ma Elo 08, 2011 15:51

Re: Tracon VI - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Blackbeard » Su Syys 04, 2011 21:46

Thapahiska kirjoitti:
Blackbeard kirjoitti:Kuulin kyllä että jonon aloittajat olivat vain random hengaajia, mutta kyllä he olisivat osanneet jättäytyä pois.
Pakko korjata tähän, että jonon aloittajat olivat joukko jotka myös jonottivat lippua. Ja emme sitä "aloittaneet" vaan ihmiset alkoivat kasaantua peräämme kauniiseen jonoon.

As in, hei, olen yksi heistä joka oli jonon ensimmäisinä as in jonon "aloittaja" porukassa.

Olen täysin samaa mieltä tuosta jononsta. Se toiminta ei ollut oikein. Kävi sääliksi niitä nuoria jotka näki jäävän puristuksiin sinne ihmisten keskelle. Ei niin kapealle käytävälle saa järkevästi jonoa siten päin, miten STAFF porukka alkoi sitä muodostamaan.

Plussaksi voisin kumminkin sanoa tämän päiväisestä nimmarijonotuksesta, että se oli organisoitu hyvin! :)
Okei, eli sain väärää tietoa. Tämä oli muuten urkittu siltä ks. järkkäriltä joka ensimmäisenä tuli purkamaan jonoa. Kiva kuulla, että tämän päivän jonotus toimi. Oppivat nopeasti. Toivottavasti myös järkkäreiden käytökseen puututtiin.

Kommettia sunnuntaista; sujui kivasti. Okei, missasin ne suurimmat odotuksen kohteet, eli Suurimman pätijän ja Efektit AMVssa luennon, joka jo pelkästään näin elokuva-alan/editoinnin opiskelijana olisi ollut mielenkiintoinen. Mutta venähti edellisenä yönä varsin pitkään, joten en vain saanut itseäni ylös niin aikaisin. Saavuin kuitenkin sitten paikalle. Ensin uudelleen myyntipöydille; kyllähän conista pitää aina ostaa jotain mangaa. Mukaan tarttui Mushishi 1-3. Puolitoista pokkaria jo luettu, ja on pirun hyvä. Sen jälkeen Japanin animestudiot värikuvina. Ihan jees. Eipä tuosta juuri mitään uutta auennut, hirveän vähän. Mutta olihan jo ohjelmakuvauksessakin varoitus, että veteraaneille ei välttämättä hirveästi sisältöä. En koe itseäni kyllä veteraaniksi, mutta joo. Ihan ok. Sen jälkeen Hopeanuoli Suomessa. Ihan kiva, plussat hauskoista kuvista. Vaikka en Ginga fandomiin ole perehtynyt sen kummemmin, ei tuossa hirveästi uutta ollut. Tosin olen vanhaa koulukuntaa ja kokenut pitkälti kaiken mistä ohjelmassa puhuttiin, ehkä nuoremmat fanit saivat enemmän irti esityksestä. Sen jälkeen siirryin Mangan piirtämisohje juttuun. Mutta heti alkuun kävi selväksi, ettei luento taida tarjota minulle mitään uutta ja esiintyjäkin oli todella kokematon ja se näkyi. Siirryin takaisin Hopeanuoli saliin, jossa olikin sitten ihan hauskaa dissausta. Sitten liukenin paikalta.

Avatar
Crimson
Viestit: 259
Liittynyt: Su Touko 15, 2005 16:53
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Re: Tracon VI - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Crimson » Su Syys 04, 2011 22:13

Noooh, eikö mun kommentti tullutkaan. Copypasten voimalla:
Kotiuduttu ja kaksi päivää keltaisissa piilareissa kyllä tuntui jossain - ajomatka kävi niinsanotusti itkien ja väsyneenä. Poliisit jos olisivat pysäyttäneet olisivat nähneet kyynelehtivät silmät, peruukin jäljiltä runttautuneen ja hysteerisen hiuspehkon ja hemmetin käheet housut ja viskaisseet välittömästi hoitoon sinne valkotakkisten miesten luokse.

State Alchemist univormuinen Ed (med automail) kiittää uskomattoman hyvästä conista! Paneelit olivat kivoja vaikken sinne ihan kamalasti päässytkään käymään. Iloisena yllätyksenä Tomoki Kyoda jonka assistentti? conissa repi meitä FMA -cosplayereita tervehtimään T.K.:ta henkilökohtaisesti. Harmiksi unohdettiin itse tapaaminen, eikä uskallettu tulla häiritsemään kun oli jo alkanut. 
Järjestäjät olivat rentoja ja miellyttäviä vaikka jossain kohtia oltiinkin hieman hakusissa asioiden kanssa.
Paikka oli ah niin ihana! Tracon ja Tretalo sopii kuin nenä päähän. Ja hyväksikäytettiin jopa rempassa ollut puistoalue kun näytti siltä että aivan kuin joku nimettömäksi jäänyt alkemisti olisi pistänyt paikan matalaksi joten kiitos tuosta hygästä sattumasta sille jolle kiitos kuuluu. :D

Kaikkein eniten kiitän kaikkia kuvaajia ja muuten vain niitä uskaliaita jotka tulivat puhumaan! En ollut täysin varma uskallanko automailia käyttää kun minusta se oli karmea ja omg kaikki ku*ee ja kaikki tulee vihaamaan mun kättä ja pitäis oppia dodge roll vihaisten fanien takia jotka jyrsii mun automailin palasiksi *angstangsthermostunut* mutta näköjään hermoilin suotta kun ihanat ihmiset tulevat kehumaan ja kiinnostus on muutenkin taivaissa! Ihanata, mä rakastan teit kaikkii! 

Iltabileisiin en osallistunut kun oltiin sen verran väayneitä päivästä mutta mennessämme syömään niin keskustassa olevat pippalot ainakin näyttivät hyviltä ja kiinnostivat aika lailla. Harmi että ruoka ja uni vei voiton.

Kaikenkaikkiaan hyvinnonnistunut con ja ensivuonna varmasti uudelleen, sen verran sain irti Traconista että oli kannattava reissu! <3

Mutta joo. 
@cosplay.com ° C² cosplay@tumblr °
あ! シチュ〜! シチュ〜!

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 18 vierailijaa