Vaaditaan Helsinkiin oma tapahtuma, Hesacon!!!

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Gintoki
Viestit: 365
Liittynyt: Pe Heinä 23, 2010 11:01
Paikkakunta: Helsinki, Gensokyo

Vaaditaan Helsinkiin oma tapahtuma, Hesacon!!!

Viesti Kirjoittaja Gintoki » Ti Heinä 26, 2011 18:46

Helsinkiläiset nuoret otakun alut ovat aika huonossa asemassa, koska tänä vuonna ei Hesassa paljoa juhlita kaupungin manga- ja animepiireissä. Animecon ja muut pippalot järjestetään pidemmän auto- tai junamatkan päässä. Sarjakuvafestivaalit tuskin näkevät parina viime vuonna flopannutta Mangapäiväänsä tänä syksynä. Ja kaikkien 10-17 vuotiaiden vanhemmat eivät suinkaan päästä jälkikasvuaan satanen kourassa Kuopion junaan kymmenentuhannen tuntemattoman kanssa. Pian tämä johtaa mielenkiinnon hiipumiseen ja Suomen animeskene kärsii.

Mitä nuoret, sekä jo omiakin lapsia hankkineet tai työssään kiinni olevat otakut, tarvitsevat olisi edes kerran vuodessa järjestettävä myyntipöytien rykelmä, cosplay-kisa ja pari paneelia pitämään fanitusta yllä. Eli mitään Desuconin tasoista suurtapahtumaa ei välttämättä tarvitse ainakaan alkuun järjestää, vaikka siihenkin lopulta tultaisiin väistämättä. Tapahtuman tulisi myös olla ilmainen tai mahdollisimman halpa, että nuorimmillakin olisi mahdollisuus päästä sisään ja silti ostella pöytiä tyhjiksi mielinmäärin. Tilat pitäisi repiä varmaan Tennispalatsista vuoden 2005 Mangapäivien mukaan. Eli koko yläkerta. Tai Pasilan Messukeskuksesta isompi halli.

Mutta mitäänhän ei olla päätetty. Kaikki on vasta meikäläisen päässä. Ja nyt täällä Anikissa. Laittakaa ehdotuksia, mielipiteitä ja jos tunnette/tiedätte tapahtumien järjestäjiä tai rahoittajia, kiskokaa hihasta ja vaatikaa parin minsan puheenvuoro. Mulla kun ei ole rahaa tai taitoja järkätä muuta kun itseni liriin. Autetaan nuoria ja vähän tiukemmalla budjetillakin eläviä otakuja pitämään fanituksen liekkiä yllä. Helsinki TARVITSEE oman tapahtumansa.
Terveellisen fanituksen rajat ylittänyt OtakuOlento

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Re: Vaaditaan Helsinkiin oma tapahtuma, Hesacon!!!

Viesti Kirjoittaja jtn » Ti Heinä 26, 2011 23:22

Siitä vaan tekemään jos tekijöitä löytyy.

Paikkoja vatvottiin silloin 2009 Finnconin parissa aika lailla, ja Helsingissä oikeastaan ainoa järkevän hintainen paikka millekään isommalle tapahtumalle lienee Kaapelitehdas. Kaikki muut ovat joko liian pieniä tai liian kalliita. Ja ainakin omasta mielestäni on jo todistettu, että Kaapelille on mahdollista animetapahtuma pystyttää.
- Jussi Nikander

Avatar
Miizou
Viestit: 5
Liittynyt: Su Loka 14, 2007 00:39
Viesti:

Re: Vaaditaan Helsinkiin oma tapahtuma, Hesacon!!!

Viesti Kirjoittaja Miizou » Ke Heinä 27, 2011 00:13

Tarvitsisiko moisen paikallisconin olla välttämättä niin iso kuin muut? Tilantarve vähenisi oitis, jos "Hesacon" olisi vaikkapa DesuTalks-tyylinen puheohjelma-tapahtuma. Tilaa löytyisi oletettavasti helpommin sellaiselle kuin isolle conille ja ainakin allekirjoittanut olisi kiinnostuneempi tulemaan paikalle.
(Tosin meikä nyt onkin tällainen vanha jäärä, jota ei conihengailu juurikaan kiinnosta.)

Ja kun kerran Helsingissä oltaisiin, niin kyseenalaistaisin myös noitten myyntipöytien tarpeen. Sarjakuvakauppojahan Helsingin keskustasta löytyy muutenkin (Fennica, Good Fellows, Fantasiapelit, mitämuutavielä?) ja ne ovat auki joka päivä muutenkin. Eivät helsinkiläiset siis coneja tarvitse päästäkseen myyntipöydille ja säästyisi tilaa siinäkin.

Mutta manga-/animeaiheisia esityksiä ja paneelikeskusteluja Helsinkiin, yes please.
- In a very tight spot -

Avatar
LadyNancy
Viestit: 123
Liittynyt: La Elo 02, 2008 10:14
Paikkakunta: VaNtaa

Re: Vaaditaan Helsinkiin oma tapahtuma, Hesacon!!!

Viesti Kirjoittaja LadyNancy » Ke Heinä 27, 2011 11:36

Olisi kyllä kiva saada tänne pk-seudulle oma con. Olisi hauskaa jos samassa conissa ois myös pieni puoli bjb, pullip, blythe yms nukeille ja tulis varmasti sen alan harrastajia pitemmältäkin. Itselläni on 2 pullippia ja 1 taeyang ja oishan se kiva jos ois vaikka joku oma kilpailu nukeille, kaunein nukke tjsp. Kuitenkin ihmiset paljon tekee vaatteita nukeilleen niin voisihan se olla vaikka cosplay kilpailu :D. Stadicon voisi erikoistua johonkin tiettyyn osa-alueeseen, ettei kaikki conit ois ihan toistensa kopioita.
Vampyyrit <3

Avatar
niidel
Viestit: 287
Liittynyt: Ma Syys 19, 2005 01:04
Paikkakunta: Helsinki / Turku
Viesti:

Re: Vaaditaan Helsinkiin oma tapahtuma, Hesacon!!!

Viesti Kirjoittaja niidel » To Heinä 28, 2011 12:34

Mitenköhän sitä sanoisi kivasti?

"Ei ole tulossa, ei nyt eikä koskaan" on varmaan lähimpänä.

Helsinki on ehkä Suomen huonoin paikka järjestää coneja, noin niinkuin Turun jälkeen. Turussa ei ole kunnolla conille sopivia tiloja; Helsingissä on - mutta Helsingissä kaikki on noin 3 kertaa kalliimpaa kuin muualla. Siis vaikka muualle jokin ilmaistapahtuma voitaisiinkin saada (käytännössä siis myyntipöytävuokra-/sponsorituloilla ja avustuksilla), Helsingissä se ei onnistu.

Varsinkin, jos Helsinkiin tahtoisi saada uuden tapahtuman, on avustuksien saaminen äärimmäisen hankalaa - uusille tapahtumille kun sellaisia ei juuri myönnetä. Toisin sanoen avustuksia ei tule. Sponsori-/myyntipöytävuokratulot taas eivät Helsingissä riitä kattamaan conin tarvitsemia tiloja.

Kyllä Helsinkiin varmasti voi järjestää conin, siitä ei ole kyse. Kyse on vain hinnasta. Esimerkiksi vuoden 2006 Finncon-Animeconissa käytetty Paasitornihan on kongressikeskus ja kyllä sinne takuulla saa hyvän conin, kunhan kävijämäärää vain rajaa; vuoden 2006 suurin ongelmahan oli "aivan liian monta kävijää tilan kokoon nähden", mutta se vaatisi sitten tosiaan kävijämäärän rajaamista.

Ja kun kävijämäärää rajaa, myyntipöydistä ei voi pyytää niin paljoa vuokraa, koska myyjien tulot ovat tällöin pienemmät: on aivan eri asia luvata myyjille 3000 kävijää kuin 9001 kävijää ja niin päin pois. Tällöin taas tarvitaan lipputuloja sisäänpääsystä.

Eli sitten tilaisuudesta tulisi maksullinen. Ja kun kyseessä on Helsinki, hintoja pitäisi korottaa noin 50% muuhun maahan nähden, koska Helsingissä tilat ovat huomattavasti kalliimpia.

Mutta ei siinä; riippuu tietysti ihan millaisen conin ja missä tahtoo järjestää. Kyllä Helsinkiin varmasti saa jonkinlaisen "nuorisotaloconin" järjestettyä, mutta sitten kannattaa olla aktiivinen itse. Harvoin on kukaan lähtenyt järjestämään toisen henkilön unelmaconia vain siksi, että tämä on pyytänyt.

Siitä olen kyllä samaa mieltä, että Helsingissä on coninmentävä aukko - mutta jos jokin coni Helsinkiin tulee, se on varmasti maksullinen.

jtn: Kuinka paljon muuten Paasitornin vuokra FCAC 2006:ssa oli, satutko tietämään/muistamaan?
Bubukuuti | niidelj@Twitter | jussikari.fi | Desuconin ex-pääjärjestäjä | lovers gonna love

Avatar
Kkos
Viestit: 204
Liittynyt: To Syys 15, 2005 04:17
Paikkakunta: Kuopio

Re: Vaaditaan Helsinkiin oma tapahtuma, Hesacon!!!

Viesti Kirjoittaja Kkos » To Heinä 28, 2011 16:29

Gintoki kirjoitti:Ja kaikkien 10-17 vuotiaiden vanhemmat eivät suinkaan päästä jälkikasvuaan satanen kourassa Kuopion junaan kymmenentuhannen tuntemattoman kanssa. Pian tämä johtaa mielenkiinnon hiipumiseen ja Suomen animeskene kärsii.
Henkilökohtaisesti koen tämän tasoisen argumentin todella typeränä.

Toki Helsingissäkin olisi syytä järjestää coneja paikallisten voimin. Aiemmin on tullut kyllä esiin, että tapahtumat eivät taatusti tule olemaan ilmaisia, mutta tuskinpa 10-15€ pääsylipusta kenenkään taloutta ajaa nurin.
Tennispalatsin yläkerta ei välttämättä ole paras paikka monipuolisen conin pitämiseen, sillä ymmärtääkseni tilat on suunniteltu näyttelyille. Vaikka saahan sitä catwalkin rakennettua mihin tahansa, jolloin cosplay kisojen ongelmat poistuu hetkessä.
What a horrible night to have a BO!

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Re: Vaaditaan Helsinkiin oma tapahtuma, Hesacon!!!

Viesti Kirjoittaja jtn » To Heinä 28, 2011 17:38

niidel kirjoitti: jtn: Kuinka paljon muuten Paasitornin vuokra FCAC 2006:ssa oli, satutko tietämään/muistamaan?
En. Mutta jos jotain pitäisi arvata, niin sanoisin että noin 10 000e / vuorokausi, riippuen mitä otetaan.

Muistaakseni kaapelitehdas maksoi alle/noin 20 000e koko viikonloppu.

Järjestäjän kannalta kaapelitehdas on muutenkin monin tavoin helpompi paikka. Ei pakollista henkilökuntaa, paikalla saa olla oletusarvoisesti 24h, ja paikalle saa tehdä suunnilleen mitä vaan, kunhan korjaa jälkensä tapahtuman jälkeen. Muistaakseni silloin 2009 conissa vuokraajan kommentti oli tyyliin "jos maalaatte seiniä, ne on maalattava takaisin valkoisiksi tapahtuman jälkeen, ja kysykää ennen kuin rupeatte poraamaan reikiä kantaviin seiniin." Lisäksi se on helsingin hinnoilla naurettavan halpa per neliö.

Toisaalta Kaapelilla kaiken joutuu tekemään itse, ja kalusteiden yms. vuokrista tulee lisämaksua.
- Jussi Nikander

Avatar
Hachiroku
Viestit: 160
Liittynyt: Ma Heinä 07, 2003 16:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Vaaditaan Helsinkiin oma tapahtuma, Hesacon!!!

Viesti Kirjoittaja Hachiroku » To Heinä 28, 2011 18:12

jtn kirjoitti:Toisaalta Kaapelilla kaiken joutuu tekemään itse, ja kalusteiden yms. vuokrista tulee lisämaksua.
Mutta siitä huolimatta Kaapeli on edullisempi kuin muut, koska esim. Finlandia-talo ja Messukeskus veloittavat kaikesta erikseen. Olikohan jopa niin, että edes sähkö ei kuulu Messukeskuksen tilavuokraan.
Who Dares Wins!

Avatar
Pupp3
Viestit: 13
Liittynyt: La Tammi 27, 2007 21:57

Re: Vaaditaan Helsinkiin oma tapahtuma, Hesacon!!!

Viesti Kirjoittaja Pupp3 » Pe Heinä 29, 2011 12:25

niidel kirjoitti:Mitenköhän sitä sanoisi kivasti?

"Ei ole tulossa, ei nyt eikä koskaan" on varmaan lähimpänä.
Yhdyn tuohon. Vaikka tietenkin olisi mukavaa jos vielä lähempää löytyisi coni.
Mutta täytyy katsella mitä hama tulevaisuus haluaa tuoda tullessaan :)

Avatar
Gintoki
Viestit: 365
Liittynyt: Pe Heinä 23, 2010 11:01
Paikkakunta: Helsinki, Gensokyo

Re: Vaaditaan Helsinkiin oma tapahtuma, Hesacon!!!

Viesti Kirjoittaja Gintoki » Pe Heinä 29, 2011 12:43

Puhuin vähän parin tyypin kanssa, ja eihän se Helsinki ole paikkana ehdottomuus. Kun nyt paikkojen vuokrista puhutaan, niin Espookin olisi täysin mahdollinen paikka pienelle conille. Espoossa kun on tietääkseni hyvin vähän kulttuuritapahtumia ja Helsingissä niitä on 2 joka viikonloppu. Espoossa on kuitenkin tilaa ja halvemmat hinnat. Ja kaupunki saattaisi olla kiinnostunut tukemaan hanketta, että Espooseen saataisiin jokin nuorisotapahtuma, vikä vetäisi väkeä. Eihän se HESAcon ole pakko olla. Pk-seudulla on muitakin suhteellisen isoja kaupunkeja. Ja onhan Hesassa Gloria ja marraskuussa avautuva Annantalo. Japanipäivääkään emme ole saaneet 2 vuoteen, joten Annantalossa olisi kiva nähdä taas mangaohjelmaa. Ja toki conilla olisi oltava selvä teema. Esim. kauhu, tai jokin muu. Sen pohjalta paneeleita ja ohjelmaa olisi helppo ruveta ideoimaan. Kunnianhimoinen haavehan tämä on, mutta parin hengen voiminhan se Rakkautta ja Anarkiaa-festarikin aluksi järkättiin. Jonkun pitää vaan ruveta verkostoitumaan ja hoitamaan hommaa. Tuolla "ei siitä mitään tule"-asenteellahan homma jääkin vain ikuisesti haaveen asteelle.
Terveellisen fanituksen rajat ylittänyt OtakuOlento

Avatar
Vivilan
Viestit: 157
Liittynyt: Ti Joulu 09, 2008 19:40
Paikkakunta: Helsinki

Re: Vaaditaan Helsinkiin oma tapahtuma, Hesacon!!!

Viesti Kirjoittaja Vivilan » Pe Heinä 29, 2011 14:13

Yhdyn tuohon, ettei sillä "no can do"-menolla tule mitään, pitää ainakin katsoa kuinka pitkälle pääsee.
Välillä on eri coneissa tullut juteltua ihmisille helsinkiläisestä conista ja ainakin muutamalla taholla on ollut jotain pientä tai isoa ideariihtä vireillä. Suunnitelmissa ei ole kenelläkään ollut mitään isoa Aconin tapaista tapahtumaa, vaan enemmänkin menolla ’vuokrataan koulu ja pidetään siellä tapahtuma lähinnä hesalaisille (koska tilat)’. Voisi ainakin kysellä pitkin nettiä noilta pääkaupunkiseudulle tapahtumaa haaveilevilta ja suunnittelevilta, että keitä kaikkia kiinnostaisi iskeä päät yhteen ja yrittää yhteisvoimin homman kasaamista.
Itse conin rahoituspuolta tuntemattomana on helppo hieman idealistisesti todeta, että jos tapahtuma järjestettäisiin Helsingissä tai sen läheisyydessä, niin se ei mielestäni automaattisesti tarkoita sitä, että tiloja on oltava Animeconin ja vastaavien isojen conien mittoihin. Mutta koska koulunkin vuokraamisen on pakko maksaa ihan mukavasti, niin jo sen ja ihmismassojen takia kyseessä olisi maksullinen tapahtuma. Mikä nyt ei mielestäni ole niin katastrofi. Sitä voi tosin miettiä, että onko tuossa tilanteessa melkein se ja sama, onko ihmisiä se 500 vai 1500, jos isommalla massalla conin rahoitus hoituisi paremmin.

Avatar
niidel
Viestit: 287
Liittynyt: Ma Syys 19, 2005 01:04
Paikkakunta: Helsinki / Turku
Viesti:

Re: Vaaditaan Helsinkiin oma tapahtuma, Hesacon!!!

Viesti Kirjoittaja niidel » Pe Heinä 29, 2011 15:27

Vivilan kirjoitti:Yhdyn tuohon, ettei sillä "no can do"-menolla tule mitään, pitää ainakin katsoa kuinka pitkälle pääsee.
Ei tulekaan. Mutta ei tule silläkään, että "joku voisi nyt järjestää tähän minulle conin, koska minusta olisi kivaa ja reunaehdot ovat nämä: pitäisi olla Helsingissä, pitäisi olla ilmainen". Ihmiset aika harvoin lähtevät toteuttamaan tuollaisia kohtuullisen isoja projekteja vain siksi, että joku toinen keksi että se olisi hyvä idea. "Joku" ei koskaan tee mitään.

Se on hyvä, että ideoita riittää, mutta kuten peliteollisuudessa sanotaan, "ideas are worth nothing" - pelkkä idea ei riitä, vaan pitää myös tehdä. Jos kiinnostaa järjestää, niin siitä vain järjestämään! Espoo on ainakin ollut jossain vaiheessa halukas saamaan jonkinlaisen animetapahtuman; ei muuta kuin Espoon kulttuuritoimeen yhteyttä niin voisi saada tilat melko halvallakin, varsinkin, jos tarkoitus ei ole tehdä mitään valtavaa tapahtumaa vaan joku ~500 ihmisen häppeninki.

Jos PK-seudulla on paljon vapaaehtoisia, niin siitä vaan porukat kasaan ja suunnittelemaan tapahtumaa - tapahtuman järjestäminen ei ole vaikeaa, joskin ensimmäinen kerta on vähän työläs. Mutta ei tapahtumanjärjestämisessä ole mitään, mitä ei normijärjellä keksisi.

Jos Gintokia kiinnostaa tapahtumanjärjestäminen, niin ei muuta kuin huutelemaan Anikissa tai Galtzussa ihmisiltä, keitä kiinnostaisi olla mukana (Vivilan vaikuttaa hyvinkin kiinnostuneelta ja ilmeisesti tällä on jotain kontaktejakin samanhenkisiin ihmisiin) ja pykäämään omaa tapahtumaa Espooseen (tai miksei Helsinkiinkin, jos jostain löytyy sopivat tilat).

PK-seudulle varmasti mahtuisi tapahtuma kyllä ja suuri osa faneistakin on tältä alueelta, eli sikäli idea on ihan kehityskelpoinen.

TL;DR: en halua lannistaa, mutta kukaan ei tule tekemään unelmatapahtumaasi puolestasi; se pitää tehdä itse. Onneksi tekeminen ei ole kovin vaikeaa, eli ei muuta kuin käärimään hihoja ylös. Jos kiinnostaa niin voin kyllä antaa vinkkejä mitä kannattaa tehdä :>
Bubukuuti | niidelj@Twitter | jussikari.fi | Desuconin ex-pääjärjestäjä | lovers gonna love

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Re: Vaaditaan Helsinkiin oma tapahtuma, Hesacon!!!

Viesti Kirjoittaja jtn » Pe Heinä 29, 2011 17:02

niidel kirjoitti:Ei tulekaan. Mutta ei tule silläkään, että "joku voisi nyt järjestää tähän minulle conin, koska minusta olisi kivaa ja reunaehdot ovat nämä: pitäisi olla Helsingissä, pitäisi olla ilmainen". Ihmiset aika harvoin lähtevät toteuttamaan tuollaisia kohtuullisen isoja projekteja vain siksi, että joku toinen keksi että se olisi hyvä idea. "Joku" ei koskaan tee mitään.
Niidel puhuu asiaa. Täytyy tarttua itse toimeen, mikäli haluaa mitään koskaan tapahtuvan. Se legendaarinen joku muu kun on aina myös tekemässä jotain muuta.

Tapahtuman tekeminen ei ole kauhean vaikeaa. Aikaa sen tekemiseen kannattaa kuitenkin varata, koska tapahtuma ei järjesty itsestään.

Tuossa kerran yritin ravistaa hihasta jotain lukuja, ja tulin siihen tulokseen, että suuresta kokonaisuudesta vastaavan henkilön kannattaa tapahtuman järjestämiseen varata ainakin tunnin verran päivässä puolen vuoden ajan. Eli kaiken kaikkiaan esivalmisteluihin tulee varata ainakin se 180 tuntia per henkilö. Vastuuhenkilöitä sitten tarvitaan varmaan se puolisen tusinaa, riippuen vähän tilanteesta. Tämän lisäksi sitten iso kasa muita ihmisiä tekemään vähemmän työläitä hommia.

Enemmän aikaa saa sitten kulutettua vaikka maailman tappiin asti, mutta tuon lienee se työpanos jolla tapahtuma pitäisi pystyä kasaamaan. Eli sen verran pitää varautua aikaa käyttämään.
- Jussi Nikander

Avatar
Vivilan
Viestit: 157
Liittynyt: Ti Joulu 09, 2008 19:40
Paikkakunta: Helsinki

Re: Vaaditaan Helsinkiin oma tapahtuma, Hesacon!!!

Viesti Kirjoittaja Vivilan » Pe Heinä 29, 2011 20:58

niidel kirjoitti:
Vivilan kirjoitti:Yhdyn tuohon, ettei sillä "no can do"-menolla tule mitään, pitää ainakin katsoa kuinka pitkälle pääsee.
Ei tulekaan. Mutta ei tule silläkään, että "joku voisi nyt järjestää tähän minulle conin, koska minusta olisi kivaa ja reunaehdot ovat nämä: pitäisi olla Helsingissä, pitäisi olla ilmainen". Ihmiset aika harvoin lähtevät toteuttamaan tuollaisia kohtuullisen isoja projekteja vain siksi, että joku toinen keksi että se olisi hyvä idea. "Joku" ei koskaan tee mitään.
Totta, pelkällä 'pitäisi joskus'-asenteella on harvoin saatu mitään aikaiseksi. En ainakaan itse ottanut tuota kommenttiasi pelkkänä lannistuspuheena, se nyt vain on fakta että Helsingissä tilojen hankkiminen maksaa mukavasti. Varsinkin jos mielii isoihin tiloihin.

Olisi muuten ihan hyvä tietää, että minkä kokoista tapahtumaa kelläkin on tässä kohtaa mielessä tai ainakin haaveissa. Koska jos pienempikin häppeninki riittää tyydyttämään pahimman coninälän, niin voin koulujen alettua kysellä oman opinahjoni tilojen vuokrahintoja ja mahdollisuutta viikonloppukäyttöön (ennen oli sivuilla jotain infoa asiasta, mutta ovat ottaneet kesäksi kaiken pois).
Tiloista itsestään on vaikea todeta mitään suuria eroja muihin kouluihin verrattuna, mutta paikalta on hyvät kulkuyhteydet Espooseen ja Helsingin keskustaan, lähistöllä kaksi lähikauppaa + muita ruokapaikkoja opiskelijalle sopivilla hinnoilla ja hieman kauempana on vielä paikallinen ostari, parkkipaikkoja pihalla ja lähellä on ainakin hyvien kelien aikana ihan näpsäköitä metsä- ja merialueita kuvauspaikoiksi. Mikäli kiinnostusta kyseiseen paikkaan on, niin voin sitten vaikka hyppytunneilla kuvailla tiloja että saa paremman kuvan sen soveltuvuudesta.

ipa
Viestit: 4
Liittynyt: Ti Heinä 17, 2007 19:45
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Vaaditaan Helsinkiin oma tapahtuma, Hesacon!!!

Viesti Kirjoittaja ipa » Ma Elo 01, 2011 16:46

Kannattaa aloittaa budjetin tekemisestä. 30 000 euroa on tuollainen kohtuullisen varma menoerä. Sitten sen jälkeen kannattaa katsoa kaikki tämän ja edellisvuosien conien palauteketjut. ja sitten vain menoksi!
Ipa

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 33 vierailijaa