Mangapäivän jälkilöylyt

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Mangapäivän jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja kyuu » La Syys 11, 2010 19:46

Mangapäivää juhlistettiin tänään 11.9.2010 Helsingin Tennispalatsilla.

Hieman oli alussa tiedonkulun kanssa probleemeja, mutta lopulta kaikki löysi paikkansa ja olin aistivani ihan mukavasti hymyjä ihmisten huulilla. Kiitokset siitä järjestäjille ja paikalle tulleille vieraille.

Pikkuisen matalalentoa oli itsellä mutta tapasi tuttuja ja sai haastatella loistavia sarjakuvantekijöitä. Phantomland on hieno teos.

Kuvauspisteen kuvat julkaistaan ensi viikon aikana, valokuvaaja itse heittää kommenttia kun on valmista. Itsekin otin vähän yleiskuvia - jos niistä joku onnistui, pistän esille.

Avatar
CthulhuBard
Viestit: 41
Liittynyt: La Elo 02, 2008 10:00
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Mangapäivän jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja CthulhuBard » La Syys 11, 2010 21:26

Mangapäivä oli viime vuonna huomattavasti parempi ohjelmaltaa ja Lasipalatsi sopi paljon paremmin tapahtumalle. Tämän vuotinen mangapäivä oli itselle suuri pettymys sillä ohjelma oli todella suppea ja heikko muutenkin. Tennispalatsi ei mielestäni toiminut yhtään joten toivonkin ettei ensi vuonna mangapäivä ole taas tuolla.

Harmittavaa oli myös se ettei Egmontilla ollut myyntipistettä edes mangapäivillä, tarkoitus kun oli heiltä ostaa muutamat mangat mutta eipä sitten tarttenutkaan ostaa, suuret miinukset Egmontille poissaolosta. Kirjamessuilla sitten katsastettava ja toivottava että Egmontilla olisi parempi mangatarjonta kuin viime vuonna.
KABLAM! Rai Luolapoika DVD:lle ja suomeen!

Avatar
saino
Viestit: 170
Liittynyt: La Touko 02, 2009 16:18

Re: Mangapäivän jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja saino » La Syys 11, 2010 21:36

Komppaan CthulhuBardia. 'Vähän' oli karua, joo.

+ ne parit tutut jotka näin
+ ei ruuhkaa :D
- tapahtumapaikka. (mm. poliisit valittavat naamioituneelle cossaajalle joka on siirtymässä tapahtumapaikkojen välillä) Eikä sinne ylös meinannut edes löytää ja olen allerginen Tennispalatsille, urg.
- ohjelmaa ei ollut juuri ollenkaan.
- pieni tapahtuma, vähän cosplaypukuja, en tullut kuvanneeksi yhtään. Yksi mahtava mekko oli, mutta senkin olin kuvannut jo Traconissa.
"Kai sä tiedät, että teitä pidetään friikkeinä?"

Avatar
Gintoki
Viestit: 365
Liittynyt: Pe Heinä 23, 2010 11:01
Paikkakunta: Helsinki, Gensokyo

Re: Mangapäivän jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Gintoki » Su Syys 12, 2010 09:19

Kauhian karua kommentointia täällä. Gintoki-setä ihan järkyttyy. Mulla oli aika kivaa. Löysin ne mitä halusin sekä vähän ekstraa. Palo sinne 109 e. Ainoa miinus siitä et Urumi ja Omoi ois voinu tuoda enemmän 3-8 euron hintasta krääsää ku täyttää pöytiä kolmenkympin figuilla. Ja paperijulisteita ei ollu MISSÄÄN!!!
Se Egmont kai totes saman ku Fantasiapelit, et Lasipalatsin teltan pöytä oli tarpeeks. En kattonu tarkasti, mut Egmontin valikoima oli niin laaja, et niiden väellä oli yhen pöydän pitämises jo kauhee tohina. Porukkaa ei ois kai ollu ees tarpeeks tokalle pöydälle. Kyllä jotain mangaa näky siin pöydäl kuitenki. Eihän Tennarilta oo montaakaan sataa metriä sille teltalle. Oliko muuten Sangatsulla ja Puniksella eri pöydät? Koska sarjisteltan hyllyis oli vaa Karineit, Hopeanuolta, Yotsubaa ja muita Puniksen nimen alla julkaistuja sarjoja. Tennaris näin vaa Narutoo, Bleachii yms. Saatan kyl olla väärässäkin.
Terveellisen fanituksen rajat ylittänyt OtakuOlento

Avatar
avalkama
Sangatsu Manga
Viestit: 878
Liittynyt: Ti Joulu 16, 2003 16:45
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Mangapäivän jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja avalkama » Su Syys 12, 2010 11:24

Gintoki kirjoitti:Oliko muuten Sangatsulla ja Puniksella eri pöydät? Koska sarjisteltan hyllyis oli vaa Karineit, Hopeanuolta, Yotsubaa ja muita Puniksen nimen alla julkaistuja sarjoja. Tennaris näin vaa Narutoo, Bleachii yms. Saatan kyl olla väärässäkin.
Tennispalatsissa oli laaja valikoima kaikenlaista, sekä Sangatsun että Puniksen sarjoja. Jälkimmäiset eivät olleet erillään vaan Sangatsun hillittömän runsaan kaman seassa, joten ne saattoivat jäädä osin havaitsematta. Gunnm ja Vampire Hunter D sekä Sangatsun puolelta Nausicaä majailivat vain teltassa. Lisäksi teltan valikoimaan tuli sekalainen satsi kamaa joka ei mahtunut Tennariin.
Jep.

Avatar
Juusto
Viestit: 90
Liittynyt: Ma Heinä 16, 2007 10:31
Paikkakunta: Järvenpää

Re: Mangapäivän jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Juusto » Su Syys 12, 2010 14:08

Suunnitelmiini ei kuulunut "kunnolla" Mangapäivillä käyminen, pääpointti oli leffaan meno ja Fantasiapelien liike, mutta tuli sielläkin käväistyä parikin kertaa.

Etenkin tapahtumaan juurikaan perehtymättömälle paikka oli hyvin hankala - Tennarissa saatiin kulkea ympäriinsä ja pohtia, että missä koko tapahtuma on, ja jos kaveri ei olisi raahannut kolmanteen kerrokseen, en olisi edes löytänyt mitään. Oliko paikalle tarkoituskin kulkea kuvauspalvelun ohi ohuesta käytävästä, oliko suuntaohjeistus sen puutteellista vai emmekö vain sattuneet törmäämään mihinkään opasteisiin, joissa kerrottaisiin miten paikalle pääsee?

Itse tapahtuma oli melko ankea. Tila oli pienehkö, löytyi pelkästään myyntipöytiä sekä ihmismassa, jonka läpi ei hirveästi huvittanut tungeta vilkaisemaan pöytien antia. Paikalta löytyneeltä kaverilta kuulin ohjelman vähyydestä.

Jos nyt verrataan viimevuotiseen Lasipalatsin tapahtumaan, otti Mangapäivä takapakkia, vaikka ei se edellisenäkään vuonna huippumittoihin yltänyt.
cheesePLAY -cosplayblog

Avatar
tt
Manga Café
Viestit: 67
Liittynyt: Ke Maalis 18, 2009 19:57
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Mangapäivän jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja tt » Su Syys 12, 2010 17:43

Tapahtuma paikka oli kyllä vähän outo. Tykkäsin viime vuoden ratkaisusta pitää lasipalatsissa jossa oli enemmän tilaa ja oli muutenkin selkeämpi sijainti. Ja omasta mielestä viime vuonna tämä tapahtuma oli suurempi kuin tänä vuonna.
Sekä olisi ollut hyvin päätapahtuman (sarjakuvamarkkinoiden) kanssa yhdessä, eikä noin kaukana toisistaan. Kun meillä oli dojinshit sarjakuvamarkkinoilla ja herkut mangapäivillä, niin tuntui paljon että ihmiset eivät oikein löytänyt kumpaakaan kunnolla.
Ehkä jatkossa emme näin paljon hajaannut tämän tyylisissä tapahtumissa, tuntui olevan vähän huono idea.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Mangapäivän jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja kyuu » Su Syys 12, 2010 19:20

Jotain nappaamiani kuvia tuupattu tuonne - http://kuvat.aniki.fi/a/319

Nyt kun on ehtinyt levätä, sanoisin kyllä itsekin että tiedotus paikan päällä olisi kaivannut vähän säätöä. Lasipalatsin vähän tiiviimpi tunnelma oli kieltämättä viime vuonna ihan jees ja kenties tällaiselle pikkutapahtumalle sopivampi ympäristö.

Tarpeetonta triviaa: kuvauspisteemme sijaitsi samassa paikassa, missä syyskuussa 2005 otettiin Suomen ensimmäiset cosplay-ennakkokuvat.

Avatar
Lönkka
Fantasiapelit
Viestit: 825
Liittynyt: Ke Huhti 05, 2006 17:16
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Mangapäivän jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Lönkka » Ma Syys 13, 2010 12:16

Gintoki kirjoitti:Se Egmont kai totes saman ku Fantasiapelit, et Lasipalatsin teltan pöytä oli tarpeeks. En kattonu tarkasti, mut Egmontin valikoima oli niin laaja, et niiden väellä oli yhen pöydän pitämises jo kauhee tohina. Porukkaa ei ois kai ollu ees tarpeeks tokalle pöydälle. Kyllä jotain mangaa näky siin pöydäl kuitenki. Eihän Tennarilta oo montaakaan sataa metriä sille teltalle.
Näinähän se voi olla.

Minä en tosin tiedä kun oman talon meiningistä, mutta liekö Egmontin henkilöstöleikkauksillakin jotain tekemistä tämän toisen myyntipisteen puuttumisen kanssa?
http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.ph ... 716.0.html

Avatar
Aura
Viestit: 91
Liittynyt: Su Huhti 05, 2009 13:56

Re: Mangapäivän jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Aura » Ma Syys 13, 2010 12:19

Tennispalatsi ei ollut oikein mieleen, mutta löysimme silti paikalle. Tällaisia tapahtumia hieman haittaa se että tapahtuma on siroteltu ympäri kaupunkia.
Sattuneesta syystä erityisesti mieleeni oli mangapiirtäjien paneeli, jossa tuli esiin monta hyvää ja tärkeää pointtia. Muuten festarit menivätkin yliväsyneenä ja rahattomana vaelteluun.

Avatar
Rai-chan
Viestit: 22
Liittynyt: Ma Syys 18, 2006 19:21
Viesti:

Re: Mangapäivän jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Rai-chan » Ma Syys 13, 2010 20:15

Pitää nyt sitten itsekin jatkaa samalla linjalla... Viime vuonna sarjisfestarit olivat tosi kivat, ohjelmaa oli ja hyvä mieli, mutta nyt koko homma oli jotenkin lame. Kävin myyntipöytäteltalla jo perjantaina ja se oli hyvin järjestetty, mutta itse mangapäivä oli aika mitäänsanomaton. Viime vuonna oli moninkertaisesti enemmän ohjelmaa ja se oli jopa mielenkiintoista, nyt 2/3 piirtäjähaastatteluista oli henkilöitä joista on kuultu jo ihan tarpeeksi monesti. Niinpä en tänä vuonna jaksanut mennä katsomaan mitään.

Käytännössä päiväni oli siinä, että saavuin lauantaina puoli kahdeltatoista Tennispalatsille, jossa ei ollut mitään opasteita mihinkään. Onneksi tiesin ohjelman olevan kolmannessa kerroksessa, mutta en kyllä ihmettelisi vaikka monet olisivat eksyneet matkalla. Reilun puolen odottelun jälkeen päästiin myyntipöydille, mutta eipä sielläkään tuntunut olevan kuin pikkuernuja ja fanikrääsää. Tuntui melkein että alan olla liian vanha tähän, pelottavaa. Cosplayta oli vähän ja suurin osa siitä oli akselistolla Naruto-Hetalia-Vocaloid. Puolen tunnin kiertelyn jälkeen luovutin suosiolla ja lähdin pyörimään muualle. En tiedä mikä oli syynä tämän vuoden tapahtuman laatuun, mutta toivottavasti ensi vuonna paremmin.
Desu~ :3

Avatar
Aura
Viestit: 91
Liittynyt: Su Huhti 05, 2009 13:56

Re: Mangapäivän jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Aura » Ma Syys 13, 2010 21:32

Jotkut kokevat vähän ongelmaksi sen, että sarjisfestareilla manga on niin tehokkaasti erotettu kaikesta muusta sarjakuvasta. En sitten tiedä kokeeko täällä kukaan sitä huonoksi puoleksi...

Avatar
Gintoki
Viestit: 365
Liittynyt: Pe Heinä 23, 2010 11:01
Paikkakunta: Helsinki, Gensokyo

Re: Mangapäivän jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Gintoki » Ti Syys 14, 2010 10:19

Tuskin kovin moni meistä manga-ernuista ottaa nokkiinsa, mutta "oikean sarjakuvan" harrastajat karsastavat pikkuernuja melko näkyvästi. Sen takia meille oli yksi "isompi" tila väestömassoja varten, jotta muiden sarjiksien fanit ei joutuis meitä kattomaan. HUOM!!! Tämä on sarkasmia, ei oikeeta halveksuntaa...
Terveellisen fanituksen rajat ylittänyt OtakuOlento

Avatar
Aura
Viestit: 91
Liittynyt: Su Huhti 05, 2009 13:56

Re: Mangapäivän jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Aura » Ti Syys 14, 2010 13:49

Ja sitten on meitä, jotka kuuluvat kummallekin puolelle ja sen takia eivät ole koskaan kuuluneet oikein minnekään. :?

Joo, olen kuullut että mangaernuista ei ihan oikeasti tykätä, mutta sitten taas toisaalta myös sitä että cosplay-ihmiset tuovat sarjakuvatapahtumiin mukavasti väriä ja näkyvyyttä. Mutta sääli että jaottelu on ja pysyy, manga ei voi tulla aidosti osaksi sarjakuvakenttää niin kauan kun siihen kuuluu leimautumista ja erottelua. Mutta tuskin kovin moni tosiaan kokee tätä minkäänlaiseksi ongelmaksi.

Avatar
XenAne
Viestit: 58
Liittynyt: To Tammi 28, 2010 20:12
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mangapäivän jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja XenAne » Ti Syys 14, 2010 14:37

Ei kyllä ihan niin kivaa ollut kuin viime vuonna, vaikka tilaa oli huomattavan paljon enemmän. Lasipalatsissa oli joko paljon enemmän porukkaa tai paikka oli muuten vaan ahtaampi. Joka tapauksessa Sarjisfestareille otin mukaan jonkin verran rahaaa ja kaikki meni: 46 euroa. Sisälsi 4 mangaa joista yksi ihan ensimmäinen yaoi-mangani (tai niin siinä kannessa luki, mutta sisällöltä ennemmin shounen-aita), pari pakettia pockeja, joku hassu korvahattu jonka poimin lasipalatsin teltasta, ja Naruto-pinssi. Oikein tyytyväinen ostoksiini olen.

Olin varta vasten tyhjentänyt kamerani muistikorttia tapahtumaa varten toiveena saada edes jonkin verran cossikuvia, mutta ei niitä tullutkaan kuin yksi. Parilta olisin halunnut vielä kysyä, mutta sitten ujostutti (joten oma vika vaan). Porukkaa jäi myös tungeksimaan myyntipöytien eteen joten sinne ei tahtonut päästä... >_>

Ai joo, en jostain syystä löytänyt Egmontin pöytää mistään, edes Lasipalatsin teltasta. Olisi ollut hieman asiaa, mutta seuraavan kerran sitten...
Kuva: Thalionkalwen

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 74 vierailijaa