Ikärajallinen con?

Tälle alueelle voit tehdä äänestyksiä, alueella toimivat muuten samat perussäännöt kuin Yleinen Keskustelu -alueella.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Kannatatko ikäräjan asettamista coniin?

Kyllä
103
51%
En
66
33%
En ota kantaa
33
16%
 
Ääniä yhteensä: 202

Avatar
Metalun
Viestit: 23
Liittynyt: Su Loka 25, 2009 21:15

Re: Ikärajallinen con?

Viesti Kirjoittaja Metalun » Ti Marras 17, 2009 23:43

Kyllä ja ei.

Kyllä, jos conit ovat esimerkiksi, Yaoi/Yuri coneja.
Ei, jos conit ovat ihan tavallisia. [ teemattomat conit ]

Meillä suomessa on aika reilusti Animen ja mangan harrastajia jotka ovat kiinnostuneet coneista yms. tälläisestä.
On inhottavaa rajata nuorilta tämä conin tunnelman ilo josta vanhemmat sitten nauttivat, ja tälläiset turhat ikäraja sähläykset ihan norm. eli teemattomissa coneissa on oikeasti turhaa.
Jos suomen coneihin tulee ikärajat, monet nuoret varmasti pettyvät todella pahasti, ja kysympä vaan, Miksi coneihin ikäraja ?
jos coniin ikäraja, niitä ikärajattomiakin coneja pitäisi kyllä järjestää =)

Olen itse 13, ja loukkaa pahasti tuolla jonkun laittaman kommentit tähän aiheeseen liittyen. :evil: Kyllä jo 13 on sellainen ikä että, osataan keskittyä aiheeseen ja käyttäytyä oikein.
Yaoi is life~ NOT A BIG DEAL !

-------------------------------
Ash sanoo näin =)'' Miksi äitini ei nimennyt minua vaikka Pekaksi '' ?

Pókemon movie 2 <3

Avatar
Ze Shoopuf
Viestit: 109
Liittynyt: Pe Syys 19, 2003 13:55

Re: Ikärajallinen con?

Viesti Kirjoittaja Ze Shoopuf » Ke Marras 18, 2009 18:17

Metalun, tässähän nimenomaan pohdittiin yhden ikärajallisen conin järjestämisestä - muut, ikärajattomat conit tietenkin säilyisivät ennallaan.

Ikärajallinen con olisi minusta hyvä idea, muutenkin pienempi, tietylle kohderyhmälle suunnattu con olisi aika jees. Tietenkin sitten ongelmana on taasen tarpeeksi suuri kävijämäärä, mutta eiköhän näissäkin joku balanssi löytyisi.

Ja ottaen huomioon, että suurin osa käytäviä tukkivista ja kuivapanevista pikkuernuista ovat suht nuoria, niin pääsisi niistäkin eroon. Eivät tietenkään kaikki senikäiset tätä harrasta, mutta hei, on meilläkin kauppakeskuksen edessä nuorisokarkotin, joka ei älykkyyttä katso, vaan ainoastaan ikää (tai oikeastaan korvien kuntoa). Tuskin se niin kamalaa olisi, jos olisi yksi con, jossa on ikäraja - aina on ne muut conit.
Me be Mighty Tyger! Me eat all!

Avatar
Peruna
Viestit: 74
Liittynyt: Su Kesä 07, 2009 00:46
Viesti:

Re: Ikärajallinen con?

Viesti Kirjoittaja Peruna » Ke Marras 18, 2009 18:27

joo tosi hyvä ois ikä raja conissa sitte sinne vois menä!! ku en oo kehanu menä ku muut konit ei oo hyvää palaute tonne varmaa vois mennä kaikki ois asia ihmisiä :mrgreen:
MÖRKÖ <-ÄLÄ GLIGGAA

Avatar
SAPULI-DONO
Internetin supersankari
Viestit: 212
Liittynyt: Pe Tammi 23, 2009 14:24
Viesti:

Re: Ikärajallinen con?

Viesti Kirjoittaja SAPULI-DONO » La Marras 21, 2009 00:27

Peruna kirjoitti:joo tosi hyvä ois ikä raja conissa sitte sinne vois menä!! ku en oo kehanu menä ku muut konit ei oo hyvää palaute tonne varmaa vois mennä kaikki ois asia ihmisiä :mrgreen:
mä oon IHAN SAMAA MIELTÄ :mrgreen: sit voitais jakaa jotai popanime lento lehtisii siel sit sais asiallisii tyyppei lukee blogii jos joku muka ei lue jo 8) 8)

Avatar
Mecha
Viestit: 766
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2005 14:59
Paikkakunta: Vantaa

Re: Ikärajallinen con?

Viesti Kirjoittaja Mecha » La Marras 21, 2009 01:05

Miksi ihmeessä ikäraja? Onko tämä harrastus päässyt jo siihen vaiheeseen, että osa aikuistuneesta eliitistä alkaa vaatia omia coneja erillään nuoremmista harrastajista. Ainut syy tähän voisi olla anniskelumahdollisuus, mutta sekään ei olisi riittävä syy syrjiä nuorempia harrastajia.
"When you become a real fighter, we'll settle it"
- Zechs Merquise to Heero Yuy (Gundam Wing)

"Its time to duel!"
- Yami (Yu-Gi-Oh! Duel Monsters)

hippien touhua kyllä tämä hippitouhu
- Kyuu

Avatar
emmeny
Viestit: 16
Liittynyt: Pe Joulu 19, 2008 21:14
Paikkakunta: Oulu / Järvenpää

Re: Ikärajallinen con?

Viesti Kirjoittaja emmeny » Ke Tammi 06, 2010 23:50

Ensimmäisiin viesteihin viitaten ihmettelen, milloin sanasta "ernu" on tullut synonyymi nuorelle japanilaisen populaarikulttuurin kuluttajalle. :O.

Ikärajallinen con kuulostaa hyvältä. K18-raja toisi tapahtumaan aivan uuden puolen: voisi vaikkapa pistää pystyyn terassin, jossa tarjottaisiin sakea ja japanilaista olutta. ;) Paneelien sisältöä ei tarvitsisi siloitella lusikalla, vaan voitaisiin puhua asioista niin kuin ne ovat - mitään peittelemättä karkein sanoin tai merkittävästi asiasisältöä syventäen. Ikärajan noustessa tapahtumassa vähenisi (se saakelin raivostuttava) letkajenkka, halikyltit ja Naruto-cossit, jolloin vanhemmat alan harrastajat tuntisivat olonsa vähemmän tukalaksi (ja vanhaksi). Ei tarvitsisi myöskään pelätä, että mahdollisessa tungoksessa talloo pienemmän harrastajan.

Kuten monet edellä kirjoittaneet, myöskään minä en kannata kaikkien conien muuttamista ikärajalliseksi, sillä yksipuolisuus ja pelkistäminen rajoittavat värikästä harrastajakuntaa. Yksi con vuodessa K18-ikärajalla (tai vaihtoehtoisesti K16-rajalla) olisi mahtava juttu.
Nezumi-chan kirjoitti:Voisiko joku ihan off topicina selittää mikä on ernu? Se kuulostaa tosi kivalta termiltä (vähän niin kuin pylpyrä) ja olisi kivaa jos voisi itsensä sellaiseksi luokitella. "Hei, olen Ernu". Hih, kuulostaa kivalta. Pidinkin tuolla pusuringissä jo sivun kokoisen luennon siivuten ikärajallisia coneja ja nyt tätä lukiessa onnekseni huomaan, että en olekaan yksin maailmassa ajatusteni kanssa :D
Tässä keskustelussa käytetty ernua yleisenä määreenä japanilaisen populaarikulttuurin nuorelle kuluttajalle = WRONG. :O.

Näin muualla ymmärretään käsite "ernu" tai "ERNU":
http://keskustelu.suomi24.fi/node/3897054
http://www.freewebs.com/vammapallo_83/Ernu.htm
Viimeksi muokannut Hoothoot, To Tammi 07, 2010 10:13. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Syy: Yhdistin tuplapostauksen.
"My okays are so okay that they're too okay." - G. Spector (Baccano!)
http://myanimelist.net/profile/emmeny

Avatar
Korru
Viestit: 15
Liittynyt: Ti Joulu 11, 2007 23:57
Paikkakunta: Oulu

Re: Ikärajallinen con?

Viesti Kirjoittaja Korru » Ke Tammi 20, 2010 04:31

Mecha kirjoitti:Miksi ihmeessä ikäraja? Onko tämä harrastus päässyt jo siihen vaiheeseen, että osa aikuistuneesta eliitistä alkaa vaatia omia coneja erillään nuoremmista harrastajista. Ainut syy tähän voisi olla anniskelumahdollisuus, mutta sekään ei olisi riittävä syy syrjiä nuorempia harrastajia.
Ei pahempi idea yhenpäivän conille/tapahtumalle. Äänestin kyllä, olisi se ihan jännää yksi pienempi coni joka on suunnattu edes vähän vanhemmalle porukalle, ei sillä että minusta mitään vikaa muissa coneissa olisi... Vaihtelu virkistää ja monipuolisuus rikastuttaa, eikö se niin ollut?
Reality exists beyond your
sight, the dream exists in
our reality, and the truth
is in our heart.

Avatar
Kioko_
Viestit: 924
Liittynyt: Pe Maalis 10, 2006 10:13
Paikkakunta: Vantaa

Re: Ikärajallinen con?

Viesti Kirjoittaja Kioko_ » To Tammi 21, 2010 22:08

Mecha kirjoitti:Miksi ihmeessä ikäraja? Onko tämä harrastus päässyt jo siihen vaiheeseen, että osa aikuistuneesta eliitistä alkaa vaatia omia coneja erillään nuoremmista harrastajista. Ainut syy tähän voisi olla anniskelumahdollisuus, mutta sekään ei olisi riittävä syy syrjiä nuorempia harrastajia.
Joo, mutta aina kyllä ajatellaan nuorempia...koska sitten ajatellaan vanhempia harrastajia? Tuntuu kuin noin 65% coni ohjelmastakin on suunnattu sille nuorelle ns.ernuporukalle -.- en nyt yleistä kaikkiin coneihin, mutta kumminkin. Olisihan se kiva saada con, jossa olisi sitten 100% sitä vanhemmille suunnattua ohjelmaa ja 0% sitä "animehahmotnaimisiinjaparitetaan" -ohjelmaa..........
Conien järjestämistä siis ylensäkin katsotaan ehkä hieman 13-17 vuotiaiden näkökulmasta(kun sitä nyt varmaan sattuu aika moni tähän ikäjakaumaan kuulumaan)

Avatar
Meishin
Viestit: 207
Liittynyt: Pe Kesä 30, 2006 19:18
Paikkakunta: Ylivieska

Re: Ikärajallinen con?

Viesti Kirjoittaja Meishin » Pe Maalis 05, 2010 12:04

Mielestäni ikärajallinen con on ok, jos siis sisältökin vastaa sitä ikärajaa. Eli enemmän yaoita, hentaita yms. ei niin nuorille suunnattua. Mutta jos coni olisin kuten muutkin, kaikille sallitut conit, en haluaisi siihen ikärajaa. Riippuu paljon millainen se mahdollinen con olisi mihin laitettaisi ikäraja..

Avatar
Akaado
Viestit: 15
Liittynyt: Ma Maalis 01, 2010 19:45

Re: Ikärajallinen con?

Viesti Kirjoittaja Akaado » Ti Elo 03, 2010 15:29

Muistakaas ihmiset että aikuinen ja täysi-ikäinen ovatkin sitten kaksi eri asiaa.
"The Bird of the Hermes is my name, eating my wings to make me tame."

Avatar
Chrisonmale
Viestit: 105
Liittynyt: Su Huhti 06, 2008 22:03
Paikkakunta: Turku, Pori/Ulvila
Viesti:

Re: Ikärajallinen con?

Viesti Kirjoittaja Chrisonmale » Ti Elo 03, 2010 21:28

Miltä kuulostaisi coni, jossa olisi vaikkapa sitten Kaikkille ja toinen vaikkapa (ihan sama mikä mutta annan esimerkkinä vaikka..) K15 Coni puoli? jossa porukka voisi sitten jutella vaikkapa vähän pervompiakin juttuja, jos siltä tuntuu, ettei vieressä ole 10.v. matti joka ei tajua mistä puhutaan, mutta ikäraja coneissa, ok, mutta huomioon pitäisi ottaa myös mahdolliset satunnaisconistit, koska conit ovat yleensä huonoon aikaan (joten en itse pääse) ainoa poikkeus on sitten Turussa pidettävä Kirsikkakukkacon. Siinä mielessä ainakin K18+ Conit olisivat huono idea (ainakin vielä n. 30 päivän ajan), myös ikärajalliset conit voisivat olla huono idea siltä kannalta, että se mahdollisesti tiputtaisi kävijämäärää jonkin verran.

Vastasin, että Ei (koska ei ollut Osittain kyllä vaihtoehtoa)

ps. kirjoitusvirheitä voi olla, koska kone näyttää, että kaikki mitä kirjoitan on punaisella, enkä jaksa alkaa tarkistamaan
"Talvisota on jo päättynt" -Vanha Historian opettaja lumipallosodasta

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Ikärajallinen con?

Viesti Kirjoittaja madu » Ti Elo 03, 2010 21:44

Akaado kirjoitti:Muistakaas ihmiset että aikuinen ja täysi-ikäinen ovatkin sitten kaksi eri asiaa.
Millä tapaa? Kaikki täysi-ikäiset eivät välttämättä ole aikuisia? (mikä taas liittyy ketjun aiheeseen miten, nähtäväksi jää)

Mä haluisin Suomeen jenkkityylisen hotelliconin, kaipa sellanen pitäs ihan pienimmät poissa jaloista jos ei muuten niin ihan jo kustannusten takia.

Avatar
Chiharu
Viestit: 243
Liittynyt: Su Helmi 17, 2008 18:26
Viesti:

Re: Ikärajallinen con?

Viesti Kirjoittaja Chiharu » Ke Elo 04, 2010 00:40

En ota pahemmin kantaa, koska toisaalta en kannata osallistujien rajaamista pelkän iän perusteella, mutta toisaalta olisi ihan hyvä saada pienemmät pois juuri sen tyyppisissä paneeleissa kuin esimerkiksi yaoi/yuri ja hentai. Ehkäpä paras vaihtoehto on kuitenkin se, että conit ovat kaikille vapaita, mutta noihin yksittäisiin paneeleihin laitetaan joku K15 tai K18 ikäraja. Käsittääkseni noin on tehty jo (?) ja järjestelmä toimii.

Ja vaikea sitä on ovella mennä kysymään että "hei, koetko olevasi tarpeeksi aikuinen tähän coniin?" kuin että "onko henkkareita joista näen että olet yli 18 vuotta?" :D
Eipä siinä aikuisella ja yli 18-vuotiaalla juuri muuta eroa ole kuin että aikuisuus on kokemusperäistä ja täysi-ikäisyys julma fakta. XD

Avatar
Akaado
Viestit: 15
Liittynyt: Ma Maalis 01, 2010 19:45

Re: Ikärajallinen con?

Viesti Kirjoittaja Akaado » To Elo 05, 2010 01:16

madu kirjoitti:
Akaado kirjoitti:Muistakaas ihmiset että aikuinen ja täysi-ikäinen ovatkin sitten kaksi eri asiaa.
Millä tapaa? Kaikki täysi-ikäiset eivät välttämättä ole aikuisia? (mikä taas liittyy ketjun aiheeseen miten, nähtäväksi jää)

Mä haluisin Suomeen jenkkityylisen hotelliconin, kaipa sellanen pitäs ihan pienimmät poissa jaloista jos ei muuten niin ihan jo kustannusten takia.
Ihan sillä tapaa vaikkapa että jos ikärajalliseen coniin sattuisikin paukahtamaan 21 vuoden ikäraja, veikkaampa että 18-vuotiailtakin syntyisi soraääniä.
"The Bird of the Hermes is my name, eating my wings to make me tame."

Avatar
SAPULI-DONO
Internetin supersankari
Viestit: 212
Liittynyt: Pe Tammi 23, 2009 14:24
Viesti:

Re: Ikärajallinen con?

Viesti Kirjoittaja SAPULI-DONO » To Elo 05, 2010 03:12

Akaado kirjoitti:
madu kirjoitti:
Akaado kirjoitti:Muistakaas ihmiset että aikuinen ja täysi-ikäinen ovatkin sitten kaksi eri asiaa.
Millä tapaa? Kaikki täysi-ikäiset eivät välttämättä ole aikuisia? (mikä taas liittyy ketjun aiheeseen miten, nähtäväksi jää)

Mä haluisin Suomeen jenkkityylisen hotelliconin, kaipa sellanen pitäs ihan pienimmät poissa jaloista jos ei muuten niin ihan jo kustannusten takia.
Ihan sillä tapaa vaikkapa että jos ikärajalliseen coniin sattuisikin paukahtamaan 21 vuoden ikäraja, veikkaampa että 18-vuotiailtakin syntyisi soraääniä.
miten toi ny taas liittyy mihinkään, ei 21v oo mikään maaginen aikusuuden raja. :mrgreen:

btw mä haluun loliconin joka voi ola myös k18 ja sileen. 8)

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Gallupit ja kyselyt”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 31 vierailijaa