Kosucon 2011 Jyväskylään

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Minorea
Viestit: 185
Liittynyt: Su Elo 20, 2006 21:51
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Kosucon 2011 Jyväskylään

Viesti Kirjoittaja Minorea » Ke Kesä 09, 2010 10:13

Hei!

Olisi nyt miljoonittain kysymyksiä, mutta aloitetaan nyt tästä pohjasta mistä idea lähti liikkeelle.

Olen jokaisessa Bakassa ollut vapaaehtoistyöntekijänä järkkärimuodossa ja nyt kun kuulin, että tuohon entiseen kotikaupunkiini ei enää conia olla järjestämässä olin hyvinkin surun murtama. Hiljalleen päässi alkoi sitten hautua jo talvesta asti ajatus, että mitä jos järjestäisi uuteen kotikaupunkiini Jyväskylään conin.

Nyt asiasta tuli juteltua parin ihmisen kanssa ja päätin rohkaista mieleni. Päätin yrittää kasata porukan vapaaehtoisia ja hankkia apua, jotta vuonna 2011 Jyväskylässä olisi jonkinsortin anime ja manga conitapahtuma. Tarvitsisin nyt sitten apua tähän urakkaan.

Niinkin pitkälle olen tässä urakassa päässyt, että nimion valmiina ja paikka vain melkeinpä kysymistä vaille valmis, mutta kaikki muu nyt on avoinna. Olisin siis kiitollinen, jos joku näistä vanhoista konkareista voisi auttaa alkuun ja mieluiten tottakai jos kiinnostuneita, entisiä järjestäjiä löytyy niin mukaan suunnittelemaan.

Kiitoksia etukäteen vastaamaan vaivautuneille!
Viimeksi muokannut Minorea, Ti Kesä 22, 2010 12:17. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
KasakuxKosupure - Kun cosplay vie voiton

Avatar
Biitti
Viestit: 147
Liittynyt: Ma Elo 04, 2008 15:20
Paikkakunta: Tampere

Re: Conin järjestäminen

Viesti Kirjoittaja Biitti » Ke Kesä 09, 2010 11:25

I'm so in.

Ilmottaudun siis järjestämään ja auttamaan kaikin mahdollisin tavoin! o/ Olisin nimittäin näillä näkymin muuttamassa Jyväskylään syksyllä (kunhan nyt se opiskelupaikka jostakin tulisi *köhköh*) ja täältä korvestakaan matka kaupunkiin ei ole mitenkään mahdoton.

Olen itsekin valitellut jo kauan, kuinka Jyväskylä olisi conikaupunkina mitä sopivin, mutta kun porukka tuntuu Jiikylässä olevan vähän epäaktiivista. Hienoa että joku vihdoinkin avaa suunsa tästä asiasta!

Jakoavain
Turun keisari
Viestit: 307
Liittynyt: Ma Loka 18, 2004 22:07

Re: Conin järjestäminen

Viesti Kirjoittaja Jakoavain » Ke Kesä 09, 2010 19:00

Pari perusneuvoa "konkarilta":

Kannattaa ihan aluksi muodostaa organisaatio conin järjestämiselle, ja tämä vaatii ihmisten keräämistä. Paras keino onkin ottaa yhteyttä lähimpään animeseuraan (Jyväskylän tapaussa Tsukiai), ja jutella heidän aktiivien kanssa projektista. Tsukiailaisista osalla on ainakin vuoden 2007 Animeconista kokemusta, joten kokemustakin löytyy valmiiksi. Innostuneista tuskin on pulaa.

Toinen fiksu idea on ottaa yhteyttä kaupungin nuorisotoimeen. Nuorisotoimen työntekijät varmasti jeesaavat tapahtuman promoamisessa ja kaupungista riippuen antaa myös jonkinlaista avustusta (tekniikka, kalusto, henkilökunta, rahallinen..). Jos tämä on jo tehty, niin hyvä! Paikalliset yhteistyökumppanit varmasti auttavat tapahtuman järjestämisessä.

Lisäkysymyksiä saa ja kannattaa laukoa. Coninjärjestys ei ole mitään täydellistä salatiedettä, vaan hyviä vinkkejä vaihtelee mielellään niin uusien kuin vanhojen tapahtumien järjestäjien kanssa.

Avatar
adreena
Viestit: 167
Liittynyt: Ma Touko 08, 2006 16:58
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Conin järjestäminen

Viesti Kirjoittaja adreena » Ke Kesä 09, 2010 23:45

Minorea kirjoitti: Nyt asiasta tuli juteltua parin ihmisen kanssa ja päätin rohkaista mieleni. Päätin yrittää kasata porukan vapaaehtoisia ja hankkia apua, jotta vuonna 2011 Jyväskylässä olisi jonkinsortin anime ja manga conitapahtuma. Tarvitsisin nyt sitten apua tähän urakkaan.
Voisinpa lupautua auttamaan conin järjestämisessä, kun on moinen haave kutkutellut minunkin mieltäni. Kaupungin avustusrahat jaetaan alkuvuodesta ja niitä lappusia monta vuotta täytelleenä voisin olla auttelemassa siinä, sekä tietenkin kaikenmoisessa muussa.

Heh, toivottavasti conin nimi ei liity jyviin.
Todellisuuspakoa ompeluhuoneessa (cosplay-blogi)
World Cosplay Summit 2009 Team Finland blog

Om bhûr bhuvah svah tat savitur varçnyam bhargô dçvasya dhîmahi dhiyô yô nah pracôdayât

Avatar
Minorea
Viestit: 185
Liittynyt: Su Elo 20, 2006 21:51
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Conin järjestäminen

Viesti Kirjoittaja Minorea » To Kesä 10, 2010 12:18

Jakoavain, kiitoksia neuvoista.

Jyväskylässä on cosplaymiittinki 19.6 jonne ainakin Jfer on sanonut tulevansa niin otan asian puheeksi hänen ja muiden miittiläisten kanssa tuona päivänä. Tuohonkin pitää vaan ikäraja vetää minkä ikäisiä mukaan voidaan ottaa, kuullut hyvinkin inhottavia yllätyksiä kun hyvin nuori ollut vastuussa liian isosta asiasta.

Otin myös yhteyttä kaupungin nuorisotoimeen, mutta eivät ole vielä vastanneet. Saattaa kyllä olla, että kesällä on kiirettä noiden kesäleirienkin kanssa, että vastaus kestää. Toivotaan vain, että saisi apua tuon järjestämiseen.

Mutta mukava huomata, että monella muullakin pyörinyt ajatus mielessä ja näinkin nopeasti on tullut kiinnostuneita tähän ideaan (:

Ja adreenan pelokkaaseen vastaukseen yleisesti: ei, nimi ei ole Jyväcon :D
Kosupurecon, lyhyesti kosucon on nimi-idea.
Kosupure kun on Japania ja tarkoittaa cosplayta. Joten coni olisi cosplaypainotteinen.
KasakuxKosupure - Kun cosplay vie voiton

meepu
Viestit: 19
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 23:52

Re: Conin järjestäminen

Viesti Kirjoittaja meepu » Pe Kesä 11, 2010 14:46

Nuorempia ei kannata sorsia pelkän iän takia, mutta totta kai esimerkiksi raha-, turvallisuus- ja lakiasioista lopullisesti vastaaviksi täytyy valita henkilöt, jotka varmasti saavat ne hoidettua.

Suunnitellessa kannattaa muistaa, että suuri osa conia varten tehtävästä työstä on sellaista, joka ei näy suoraan kävijöille. Laadukkaan, monipuolisen ohjelman suunnittelu on tietysti tärkeää, mutta jos kukaan ei muista hoitaa conille rahoitusta, ovet eivät koskaan aukea. Talous, tilat, tekniikka, turvallisuus ja työvoima ovat asioita, joita ilman mikään con ei pärjää.

Tehtäviä jakaessa kannattaa haistella innokkaiden vahvuuksia - onko joku tottunut kirjoittamaan pöytäkirjoja, laatimaan tiedotuksia, vääntämään nettisivuja tai toiminut vaikka jonkun yhdistyksen rahastohoitajana? Kuka osaa myydä, kuka suostutella, kuka näyttää pelottavimmalta ja kenellä riittävät hermot poliisille läheteltävien pakollisten lomakevuorien huolelliseen täyttämiseen?

Conien järjestäjien välillä liikkuu myös paljon perimätietoa yleisistä hyvistä käytännöistä. Tule ihmeessä käymään syksyllä Conconissa, "conien järjestäjien conissa", tai käy juttelemassa muissa coneissa niiden järjestäjille - jakamatonta huomiota tuskin riittää kovin pitkäksi aikaa, mutta ota nimi ylös ja jatka keskustelua netissä. :)

Avatar
Naffis-kun
Viestit: 50
Liittynyt: Su Loka 03, 2004 16:00
Paikkakunta: Finland

Re: Conin järjestäminen

Viesti Kirjoittaja Naffis-kun » La Kesä 12, 2010 20:45

Ilmeisesti Susicon on myös tulossa takaisin tänä vuonna, joskus talvemmalla.

Se järjestetään Anjalassa, Wredeby:n kylässä.

Avatar
Lmmz
Otaking
Viestit: 521
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:34
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Conin järjestäminen

Viesti Kirjoittaja Lmmz » Ma Kesä 14, 2010 12:03

Hienoa, että innokkaita uusia järjestäjiä löytyy. Päätellen Desuconinkin väkiryntäyksestä, uusille tapahtumille on vielä tilaa tässä maassa.

Pari omaa vinkkiäni pohdittavaksi, jos olisin uutta conia järjestämässä:
  • Aiempiin tapahtumiin tutustuminen huolella (vanhat webbisivut, palauteketjut täällä): Mitä on tehty hyvin, mistä voi ottaa mallia, mitä voisi tehdä paremminkin?
  • Conin teema: Yleinen animeconi muiden jatkoksi perinteisillä teemoille, vai keskittymistä johonkin aihealueeseen, vai jotain aivan uutta?
  • Päivämäärä: Riippuu toki tilojen saatavuudesta, mutta kannattaa lyödä lukkoon ja tiedottaa julkisesti heti kun vain mahdollista. Kannattaa myös selvittää huolella, ettei mene päällekäin muiden vastaavien tapahtumien kanssa.
  • Ihmisten sitoutuminen: Tapahtuman järjestäminen vie aikaa ja vaivaa - sekä taustajuttujen pohdinta että ohjelmanumeroiden suunnittelu. Kannattaa olla siis tosissaan mukana
  • Järjestelmällisyys ja pedanttisuus: Vaikka rutiinimuotoiset kokoukset, muistiinpanot ja suunnitelmat voivat tuntua melko byrokraattisilta, se ei suinkaan ole itsetarkoitus vaan pyrkimys siihen että kaikki olennainen hoidetaan ja muistetaan että mitä on sovittu. Tässä auttavat paljon tiedonjakotyökalut, kuten sähköpostilistat ja wikit, joiden käyttöön kannattaa tutustua heti alussa ja sitouttaa kaikki niitä käyttämään.
  • Ja kaiken ohessa kannattaa muistaa, että kyse on kuitenkin vapaa-ajalla tehtävästä, vapaaehtoisesta touhusta, eli ei liikaa otsa rypyssä vaan touhun tulee olla pääsääntöisesti kiinnostavaa ja mukavaa :)
Joskus kun vielä oli aikaa ja intoa, tulin väkertäneeksi oheisen kuvan, jossa koetin vähän hahmotella yhteen kaavioon tärkeimpiä perusasioita, mitä conin järjestämisessä tulisi mielestäni huomioida. En osaa sanoa onko tästä todellista hyötyä, eikä sitä missään nimessä tule ajatella ainoana mahdollisena tapana nähdä conin tekemistä, vaan pikemminkin jonkinlaisena muistilappuna tapahtuman järjestämisen tukena.

Kuva

Kaaviota pitäisi lukea alhaalta ylöspäin: ylempien tasojen jutut rakentuvat alempien päälle valkoisten nuolten suuntaisesti: jos perustukset (infrastruktuuri) eivät ole kunnossa, ei ylempiäkään tasoja (conin sisältö, ohjelma) voi rakentaa. Harmaat laatikot ovat perustason asioita ja vaaleansiniset rinkulat ihmisiä (tai rooleja: periaatteessa yksi henkilö voi tehdä useampiakin juttuja), jotka tarvitaan ne toteuttamaan. Sivuilla ovat sellaiset asiat, jotka näen varsinaista conia tukevina asioina: ilmankin niitä varmasti saa tapahtuman aikaan, mutta vähänkin isommassa ne on syytä huomioda. Tukitoiminnoista on kuitenkin kyse siksi, että ne eivät ole conin pääasia. Kaavion huipulla on sitten varsinainen conin sielu, eli ohjelma ja sen järjestäjät - jotka ovat toki myös hyvin tärkeitä taustajuttujen ohella.

Kannattaa toki muistaa, että monille kävijöille nykytapahtumissa järjestetty ohjelma ei ole välttämättä yhtä tärkeää kuin hyvät hengailutilat ja kiinnostavat myyntipöydät, joten näille kannattaa myös antaa painoarvoa. Ja jos coni keskittyy johonkin tiettyyn teemaan (esim. cosplay), voivat asioiden tärkeysjärjestykset perustusten yläpuolella olla hyvinkin erilaiset. Niinikään kuvio voi muuttua jos tapahtuma järjestetään yhteistyössä jonkin toisen tapahtuman kanssa - esimerkiksi 2004 ja 2006 Finncon-Animeconeissa conitea muotoutui siten, että tietyt jutut tehtiin yhteisesti mutta etenkin ohjelman puolella oli kaksi erillistä organisaatiota (mikä ei näin jälkeenpäin ajateltuna ollut ehkä tiedonkulun ja lopputuloksen kannalta paras vaihtoehto).

Kuten siis sanottu, tämä on vain yksi näkemys ja perustuu niihin tapahtumiin, joiden järjestämisessä itse olen ollut mukana (neljä Finncon-Animeconia ja pari Traconia). Isompien tapahtumien järjestäjät pitivät myös pari kuukautta sitten ConCon-seminaarin, jossa pohdittiin tapahtumanjärjestämisen yleisiä kysymyksiä ja vaihdettin ajatuksia. Tapahtuman webistä löytyy jotakin esityskalvoja ja muistiinpanoja joista voi olla hyötyä, ja tarkoitus on kai järjestää vastaavia tapahtumia tulevaisuudessakin.
Kosmos on laaja. | Tutturuu!

Kateen
Viestit: 40
Liittynyt: Ma Heinä 14, 2008 19:31

Re: Conin järjestäminen

Viesti Kirjoittaja Kateen » Ma Kesä 14, 2010 14:17

Jos tähän saa alle kirjailla huomioita ja lisämerkintöjä niin niin teen. En ihan tiedä, millä tarkkuuden asteella tässä halutaan liikkua, mutta toteanpa nyt seuraavat:

- luvat - tärkeä ja ajoissa muistettava asia. Viranomaistoiminta vie aikaa. Kannattaa käydä neuvottelemassa esim. asiasta vastaavan viranomaisen kanssa käytännöistä, mitä tulee esim. järjestyksen pitoon.

Mahdollisesti tarvittavia lupia:
* huvilupa
* tarjoilu
* tien katkaisu
* tarkistamattomien elokuvien esittäminen (VET)
* äänitaltionnit (Gramex)
* tekijänoikeudet Teosto
* muut vastaavat tekijänoikeustahot
* u name it.

- Vakuutukset
*Tapahtumavakuutus
*Talkoovakuutus
(ainakin, en nyt tiedä tähän hätään muista.)

- Tiedotukseen sisältyvinä ylenmääräisinä pikkutarkkuus-vinkkeinä:
* Lähiseudun tiedotus:
1a) lähikaupat, ravintolat ym. sponsoreina ja vastaavina.
1b) lähikaupat, ravintolat ym. con-kävijöiden palveluna (juoma ym. riittää, kun ilmotaan)

2) ilmoitus pankkiautomaattien ylläpitäjille poikkeuksellisesta nostofrekvenssistä

3) Tiedotus lähialueiden asukkaillle.

- Hyvinvointipartiot: SPR ja Vesihenkilöt/-pisteet.

Sitten vielä kaksi lempijiitäni eli Jätehuolto ja jälkityöt.

- Jätehuolto: Miten varmistetaan se, että ei tule hirveitä kakkakasoja conin aikana roskisten viereen ja kulkureitille lähimpiin kauppoihin. Mistä lisäjäteastiat ja roskapartiot?

- Jälkityöt:
* Miten conista saadaan irti mahdollisimman paljon iloa myös conin jälkeen? Miten se hyödyttää mahdollisimman paljon paikallisia ja ei-paikallisia toimijoita _conin jälkeen_? (Tämä kannattaa myös sisällyttää suunnitelmiin järjestelyvaiheessa.

* Kuka kiittää kävijät? Kuka tiedottaa jatkosta? Kuka hoitaa asioita internetiin? Kuka kerää vänkärilistoja ja muuta ainesta Nakkikonetta varten? Kuka hankkii ja järjestää kuvamateriaalin, jne.


Vielä Aikataulutukseen liittyen:

Tämä voi olla täysin itsestäänselvyys, mutta älkää sitten Minorea & kump. jaksako ainakaan ihan päällekkäin Finncon-Animecon 2011:n tahi Desun tai jonkin vastaavan kanssa sitä tapahtumaa perustaa.. 8)

eli se con-kalenteri, jonka saa tilattua vaiks itselle gmail-kalenteriin, ellei vielä ole sitä tehnyt: http://www.google.com/calendar/embed?sr ... JeHM4amlDw

Avatar
Corvus
Viestit: 30
Liittynyt: La Heinä 17, 2004 18:15
Paikkakunta: Helsinki

Re: Conin järjestäminen

Viesti Kirjoittaja Corvus » Ma Kesä 14, 2010 14:51

Jotkut Conconin ohjelmat ovat myös Youtubessa: http://www.youtube.com/watch?v=cKjensev ... playnext=1

Noista voi suositella ainakin tuota Conijärjestämisen paikkalliset erikoisuudet -keskustelua.

Avatar
Miss_Excel
Viestit: 50
Liittynyt: Ti Heinä 11, 2006 14:58
Paikkakunta: Tampere

Re: Conin järjestäminen

Viesti Kirjoittaja Miss_Excel » Ti Kesä 15, 2010 19:49

Minä voisin olla myös kiinnostunut osallistumaan conin teossa, auttamaan vaikkapa vänkärin roolissa tai muuten, itse asustelen Jkylässä vaikka nyt lomalla olenkin maaseudulla. Olen itsekin miettinyt että on vähän valitettavaa ettei omassa kaupungissa järjestetä juuri mitään coneja enää, mutta ei se mahdotonta ole! Cosucon kuulostaa hyvältä nimeltä ^^

Onko vielä tietoa tulevista suunnittelukokouksista? Kannattaa tiedottaa ajoissa ensimmäisistä kokouksista että mukaan ehtii mukava määrä ihmisiä heti alkutekijöillä, toivottavasti itse pääsen myös kokouksiin!
Ikinä ei voi tulla aivan vapaaksi, jos ihailee toista liikaa. ~Nuuskamuikkunen

Avatar
Sync
Viestit: 9
Liittynyt: Pe Elo 07, 2009 23:51
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Conin järjestäminen

Viesti Kirjoittaja Sync » Ti Kesä 15, 2010 23:42

Voisin valottaa hieman ajatuksiani tuosta conihommasta @ Jyväskylä :idea:

Itelläni on kokemusta erilaisten tapahtumien järkkäämisestä (mutta ikävä kyllä ei conien järjestämisestä mutta whatever), ja tiedän sanoa, että mukaan lupautuminen on huomattavasti helpompaa kuin omien tehtävien hoitaminen vastuullisesti tapahtumaa järjestäessä.

Joku mainitsi, että porukka Jkylässä on epäaktiivista. No, Kateen & Lmmz löi siihen asiaan vaarnan taidokkaasti, eli tapahtumajärjestäminen on tosiaan loputon suo ainakin kokemattomille ja vielä puhtaalta pöydältä, eikä tapahtuman pystyynpykääminen käy kädenkäänteessä varsinkaan pienellä porukalla. Lisäksi en muista kenenkään sanoneen, että Jyväskylässä ei enää ikinä järjestettäisi minkäänlaista anime-aiheista conia.

Vaikka asia on hädin tuskin suunnittelupöydällä, mun mielestä on vähän hätiköityä ajatella conia ensi vuodelle. 2011 kun sattuu olemaan mm. viimeiseksi mainostettu Animecon, Desucon, ja monet muut huipputapahtumat. Conin teeman ja nimen miettiminen tässä vaiheessa tuntuu siks toissijaiselta. Myös rahoituksen hoitaminen conia varten on asia, joka vaatii aikaa, ja siinä mielessä tämä noin vuoden mittainen varoitusaika conia varten on melko lyhyt (riippuen tottakai conin mahdollisesta ajankohdasta, +- ½ vuotta).

Tämän päivän trendinä näyttää olevan isojen ja näyttävien sekä ihmisiä paljon keräävän conien järjestäminen (joka ei missään nimessä ole negatiivinen asia ja ei tapahdu tahallisesti, yksinkertaisesti conit keräävät tänä päivänä helpommin harrastajia yhteen kuin esim. 6 vuotta sitten), ja sen takia pitäisi olettaa, että myös Jyväskylässä järjestettävässä conissa tulisi olemaan paljon ihmisiä, joka siis jo itsessään luo lisää painetta järjestämiselle, jotta kaikki sujuisi aikanaan hyvin.

Sen lisäks voin kertoa, että Tsukiai tosiaan on ja elää Jyväskylässä, ja toki meiltäkin olisi rekrytoivissa ihmisiä ainakin jollain tavalla auttamaan coniin. Ikävä kyllä harrastajia on ainakin tällä hetkellä sen verran vähän, että optimaalinen maksimi auttamaan/järjestämään kykeneviä ja tarpeeksi vastuullisia (täysi-ikäisiä) ihmisiä olisi noin 3-6 henkeä.

Mun tarkotus ei oo missään nimessä tyrmätä ideaa conista tai kasata paineita yms., mutta tunnen osaavani ajatella sen verran realistisesti, että nään heti alkuun homman kompastuskivet.

Conin järkkäämiseen Jyväskylässä sanon ehdottomasti Kyllä, ja haluan tukea hommaa kun kerta itekin asun täällä. Voisin itekin lupautua järjestämään hommaa, mikäli se ensin etenee ainakin virallisesti suunnittelupöydälle :P

Sori asiasta toiseen poukkoilu, mutta tuossa vähän ajattelemisen aihetta :D
"The bird of Hermes is my name, eating my wings to make me tame"

WCS 2010 - Suomen edustajien toinen puolisko

http://wcs2010finland.livejournal.com/ < - - - blogi WCS-osallistumisesta

Nanace
Viestit: 9
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 14:48

Re: Conin järjestäminen

Viesti Kirjoittaja Nanace » Ke Kesä 16, 2010 11:36

Mustapallero kirjoitti: tarpeeksi vastuullisia (täysi-ikäisiä) ihmisiä
Saanko kysyä että miksi termi täysi-ikäinen lisätään tuohon tarpeeksi vastuulliseen? On monia alaikäisiäkin jotka kyllä pystyvät hoitamaan hommansa.

Itsekin olisin kiinnostunut auttamisesta jos tämä projekti toteutetaan, muttan en viitsi vielä lupautua mihinkään kun en tiedä mihin muutan vuoden päästä. Mutta jos vain jonnekin että on mahdollista niin tulisin mielelläni myös auttamaan.

Avatar
Minorea
Viestit: 185
Liittynyt: Su Elo 20, 2006 21:51
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Conin järjestäminen

Viesti Kirjoittaja Minorea » Ke Kesä 16, 2010 13:17

Hieno homma että meillä on noin paljon ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita auttamaan ja järjestämään ensivuoden Kosuconia!

Jyväskylän nuorisotoimista ei yllättäen ole kuulunut mitään, joten alan pommittaa heitä puheluilla. Ensimmäinen puhelu meni siihen, että jätin viestin vastaajaan, epäilen kyllä että minulle ei vastata, pitää siis yrittää uudelleen.

Nyt sitten kysyisin heiltä, jotka ovat todellakin innostuneita ja melkeinpä 100% varmoja että ovat mukana, laittamaan joko tähän ketjuun tai minulle YKSITYISVIESTILLÄ oman sähköpostiosoitteensa jota käy aika-ajoin seuraamassa. Alan tiedottamaan sähköpostin kautta etenemistä jo innostuneille ihmisille ja väliajoin myös täällä ihan yleisen mielenkiinnon takia. Ja koska täällä varmasti tulee lisää kiinnostuneita ihmisiä mukaan.

Ja jos jollakin on kokemusta/kiinnostusta/innostusta ottaa vastaan vastuutehtäviä, niin laittakaa samalla infoa mistä vastuutehtävästä olette kiinnostunut. Ja vastuutehtävään on ehdoton täysi-ikäisyys kriteerinä! Ihan jo lakipuitteellisissa asioissa jos jotakin sattuu, niin alaikäinen ei voi olla silloin vastuussa myös muista, joten mm. vänkärivastaavan täytyy olla täysi-ikäinen! Muuten esim. vänkäreiksi pystyvät hakemaan myös alaikäiset. Pidetään raja kumminkin 16 ikävuodessa, joka on nykyään aika yleinen näissä vapaaehtoishommissa.

Myös heitä, jotka ovat kiinnostuneita ohjelmaa pitämään - otetaan ilmoittautumisia jo vastaan.

Ja päivämäärästä sen verran, että mitään ei ole vielä lyöty lukkoon kun en ole vielä tietoinen ensivuoden coneista milloin pidetään näitä. En aio siis päällekäin minkään conin kanssa tätä Kosua laittaa. Ihanteellinen aika olisi kesä-heinäkuu ennen Desua tai Desun ja Traconin välissä ehkä. Mutta mitään ei ole lyöty lukkoon, eli tähän saa heitellä ehdotuksia mitä porukka on itse mieltä. Mikä olisi hyvä aukko coneille kesällä?

Ja sen verran vielä - kamala kun tulee asiaa - en ole suunnitellut mitään megagigagian conia. En siis aio kilpailla Animeconin, Desun tai Traconin kanssa todellakaan. Uskoisin, että samaa määrää ennustelisin tuohon kuin mitä Bakassa oli ensimmäisenä vuonna. Eli en alakaan tavoittelemaan Animeconia, joten uskoisin että tilaongelma ei ole ehkä ajankohtainen - vielä (:

Ja ja ja ja ja vielä! Kiitoksia todella paljon kaikille teille jotka ohjeita lähettävät! Otan kaikki ohjeet, niin negatiivisella katseella kuin positiivisellakin tulevat vastaan. Parempi saada ne kivet tielle nyt tässä vaiheessa kuin ennen maaliviivaa.
KasakuxKosupure - Kun cosplay vie voiton

Kateen
Viestit: 40
Liittynyt: Ma Heinä 14, 2008 19:31

Re: Conin järjestäminen

Viesti Kirjoittaja Kateen » Ke Kesä 16, 2010 16:47

Ja että ihan menisi mainostukseksi, niin vielä täältä Turusta:
2011 on Finncon-Animecon, eli vahvasti toivon, että kaikki conien järkkäämisestä innostuneet ilmoittautuvat myös meille - kun se on vähän niin, että ei se Animeconkaan ihan ittekseen synny... :mrgreen:

Perinteisessä Finncon-Animeconissa on viime aikoina ollut arviolta neljä-viisituhatta ensisijaista spefin harrastajaa ja kuusi-seitsemäntuhatta ensisijaisesti japanilaisesta popkulttuurista kiinnostunutta. Olisi korkea aika saman jakauman näkyä conissa myös organisointitasolla.

Myös etänakkeja löytyy, eli emme tosiaankaan oleta kaikkien järjestämään ilmoittautuvien olevan lounaisrannikolta.

Kiinnostuneet lähetelkööt allekirjoittanelle yv:tä tai sähköpostia info@2011.finncon.org.

Kat,
TAS:n ½-viestimies

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 19 vierailijaa