Darker than Black

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Re: Darker than Black

Viesti Kirjoittaja K8Skies » Ma Joulu 15, 2008 02:48

isokana kirjoitti:
Spoiler: the end
Loppu oli minulle kaksijakoinen: toisaalta se oli kammottava insert season 2 here -tyylinen katkaisu, jossa jätetään lopullinen ratkaisu selvittämättä. Lähinnä siis tarkoitan syndikaattia, joka tuskin jää lepäämään sen jälkeen yksi suunnitelma meni puihin, varsinkin kun se on niin suuri ja mahtava, ettei ihmisen mieli sitä käsitä. Tai sitten koko Portti-ongelma eli niiden syy ja tarkoitus.

Tarjotut kaksi vaihtoehtoa olivat juurikin sitä eli tarjottuja. Jos haluaa löytää itsensä ja oman tahtonsa, olisi aika heikko esitys tyytyä vain muiden tarjoamiin vaihtoehtoihin. Voi näyttää siltä, että hahmo tekisi jotain itsenäisesti, mutta todellisuudessa tanssitaan yhä muiden pillien mukaan. Joten laatikon ulkopuolella ajattelu oli juuri sitä mitä kaipasin. Amberin laittaminen tähän mukaan oli myös kiva juttu, kun en millään halunnut uskoa häntä pahikseksi. Tämä ratkaisu oli myös Hein luonteelle hyvä, koska sarjan perusteella hän ei ollut tavallinen tyyppi (contractorit hiiteen!) tai kylmäverinen tappaja (tuhotaan koko Japani!), vaan jotain muuta: äärimmäisen empaattinen ja epäitsekäs kaveri, joka on valmis uhraamaan itsensä rakastamansa takia (siis Pain). Tähän liittyen olisi tosi kiva saada sarjaan jatkoa, koska en usko Hein lähtevän pelkälle pakomatkalle, vaan tuntien vastuuta valinnastaan tekee parhaansa taistelussa Syndikaattia vastaan. Enkä suostu uskomaan, että Hein ja Kiriharan suhteen voi jättää noin roikkumaan! Lissää!
Haluan esittää hieman eriävän näkökulman tuosta lopusta...
Spoiler: Lopusta, Amber-faniutta mukana.
Itselleni tuo loppu ja Hein päätös antoivat sellaisen käsityksen, ettei Hei edes aivan ratkaisun kynnykselläkään pystynyt tekemään sitä päätöstä, vaan otti tien joka ei nojaa kummankaan ryhmittymän suuntaan. Hän valitsi sen tien jota hänellä ei edes voi olla. Ihmisten tien valitseminen aiheutti itselläni pettyneen reaktion. Kaiken sen taistelun ja kärsimysten ja kuolemien jälkeen hän siltikään tee ratkaisua. Amber uhrasi itsensä jotta Hei saisi laitettua kaikelle pisteen, kumpi ratkaisu se sitten olisikin, mutta ei.
Kaikki mitä sarjassa tapahtui, jokainen kuolema ja uhraus nollataan lopussa. Ainoa joka muuttuu, on Hein paikka.

En siis toki sano että Darker than Black tai ekan kauden loppuratkaisu olisi huono, mutta tuo loppu oli omalla osallani hemmetin turhauttava. Darker Than Black sarjana oli kuitenkin aivan hiton hyvä. Koko sarjan ajan mielenkiintoa rakennettiin ja mielenkiintoisia käänteitä ja henkilöitä iskettiin pöytään. Lopulla noin 90% kaikista hiukankin tutummista henkilöistä tapetaan. Monet ihan ohimennen. Tuntuu vain kuin vuosien ajan rakennettu korttitalo olisi isketty yhdellä iskulla littanaksi ja lakaistu lattialle.
Tosin suurin osa turhautumisesta tulee kai Amberin turhasta kuolemasta. Suuri ja mysteerinen Amber kummitteli taustalla alusta asti ja lopulla hän vain katoaa jotta Hei löytäisi itsensä.
Ja toinen kausihan on oikeasti tulossa. Bonesin vahingossa vuodetut dokumentit ovat saaneet sen verran vahvaa backuppia jo FMAn toisen kauden paljastustenkin takia, että Hein ja Yinin tarina saa todella jatkoa jossain vaiheessa. Toivottavasti toinen kausi tuo jonkinlaista selvyttä kaikkiin selvittämättömiin mysteereihin.

Ja mitä luultavammin tuo pokkari-maatti on ihan suomea. Kirsi on kai tajuamattaan vaan hankkinut ympärilleen suomalaista kamaa?
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Darker than Black

Viesti Kirjoittaja isokana » Ma Joulu 15, 2008 23:38

K8Skies kirjoitti:
Spoiler: Lopusta, Amber-faniutta mukana.
Itselleni tuo loppu ja Hein päätös antoivat sellaisen käsityksen, ettei Hei edes aivan ratkaisun kynnykselläkään pystynyt tekemään sitä päätöstä, vaan otti tien joka ei nojaa kummankaan ryhmittymän suuntaan. Hän valitsi sen tien jota hänellä ei edes voi olla. Ihmisten tien valitseminen aiheutti itselläni pettyneen reaktion. Kaiken sen taistelun ja kärsimysten ja kuolemien jälkeen hän siltikään tee ratkaisua. Amber uhrasi itsensä jotta Hei saisi laitettua kaikelle pisteen, kumpi ratkaisu se sitten olisikin, mutta ei. Kaikki mitä sarjassa tapahtui, jokainen kuolema ja uhraus nollataan lopussa. Ainoa joka muuttuu, on Hein paikka.
Spoiler:
Näin Amberin roolin vähän eri tavalla. Kun Hei puhuu muiden kanssa Mikämikä-maassa, he ovat Hein ajatuksia peilattuna niiden henkilöiden kautta, joita hän on oppinut tuntemaan eli hän käy sisäistä monologia tuskallisen valinnan edessä. Kun Hei sitten päätöksen tekee, se on Hein oma päätös, joka syntyi sarjan syntyneiden kohtaamisten, ajatuksenvaihdon ja kohtaloiden kautta. Nuori Amber, joka nähdään hetkellisesti ennen kuin musta aukko ryntää paikalle, taas hymyilee tavalla, jonka tulkitsin hyväksynnäksi Hein päätökselle.

Kuolemien turhuus sinänsä pätee molempien osapuolten kannalta, mutta koska heidän tavoitteensa oli itsensä säilyttäminen toisen kustannuksella, en kauheasti jää heidän peräänsä nyyhkimään. He kuitenkin palvelivat "hyvää" eli mahdollistivat sen, että Hei pystyi tekemään päätöksensä. Tämä tuskin kauheasti heitä lohduttaa, mutta tämä katsoja taputtaa karvaisia kämmeniään.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Re: Darker than Black

Viesti Kirjoittaja Olke » La Huhti 11, 2009 22:23

Minulla on ollut pitkään tarkoituksena katsoa Darker Than Black uudestaan, mutten vain ole saanut aikaiseksi aloittaa sitä urakkaa. Tämä taisi kuitenkin olla lopullinen niitti ja Darker Than Black lähti uusintakierrokselle. Minä en tosin etsimällä etsinyt symboliikkaa sun muuta vaan keskityin nauttimaan menosta.

Ja menoahan riitti. En ensimmäisellä katselukerralla edes tajunnut, että juonikaaret oli tosiaan jaettu kahden jakson mittaisiin pätkiin. Tällä kertaa kuitenkin katsoin jokaisen juonikaaren ikään kuin omana kokonaisuutenaan, ja se rytmitti katselua mukavasti. Hahmojen käyttäytymisessä huomasin jo alkujaksoista lähtien erikoisuuksia, joihin ei ensimmäisellä katselukerralla kiinnittänyt huomiota tai joita ei voinut käsittää ellei tiennyt loppuratkaisua.
Spoiler: Lopusta
Tällä kertaa pidin Hein ratkaisua hyvänä. Sarjan aikana tuotiin esille sitä näkemystä, että sopimustelijat eivät suinkaan olisi tunnekylmiä tappokoneita, mutta eivät varsinaisesti myöskään ihmisiä. Sain sen käsityksen, että käsitys contractoreista pelkkinä tappokoneina olisi ennemminkin luotu ja contractorit olisivat sitten vapaaehtoisesti tai pakon sanelemina muuttaneet käytöstään vastaamaan tätä käsitystä. Moratorium-tytön ja Shihokon tapaukset osoittivat, että mitään herkistelijöitä contractorit eivät ole edes silloin kun he eivät ole vielä ryhtyneet tappajiksi. Pikemminkin päinvastoin. Kulttijohtajan tapauksen perusteella kuitenkin ajattelisin, ettei contractoreilla varsinaisesti ole mitään luonnollista taipumusta tappamiseen, vaikka monien voimat eivät tunnukaan juuri muuhun soveltuvan. Contractorit ovat siis tappajia lähinnä siksi, heidän tunteettomuutensa ansiosta tappaminen ei ole heille moraalinen ongelma ja siksi, että oman edun hakeminen saa heidät helposti hyväksymään epäilyttävimmätkin tarjoukset.

Se, mihin tällä pyrin on se, että contractorit eivät ole luonnostaan pahoja eikä heidän pelkkä olemassaolonsa ole uhka kenellekään. Siksi en pitäisi päätöstä antaa kaikkien contractoreiden kuolla oikeutettuna. Ilmeisesti tuossa olisi kuollut myös nuket, joista nyt ainakaan ei ole harmia kenellekään. Viimeisen jakson kuolemat tosin saavat minut ajattelemaan, että kun lähes kaikki tunnetut contractorit kerran kuolivat jo, niin mitäpä väliä sillä olisi, vaikka kaikki muutkin hävitettäisiin. Tosin mitä nyt Amberin puheista ymmärsin (tai mitä kääntäjät ymmärsivät) niin syndikaatin suunnitelman toteutuessa myös nuket (tai ainakin Yin) olisivat kuolleet, eikä se olisi kivaa. Yin on kiva, ei Yin saa kuolla. Hein päätöstä olla toistamatta sitä, mitä tapahtui Heaven's Gatelle taas on helpompi puolustaa jo sivulliskuolemien suuremmalla määrällä ja lisäksi sillä, että tunnetuista ihmisistä ei kuollut loppurähinässä muut kuin Huang ja pahikset. Misaki on myös kiva eikä Misakikaan saa kuolla.

Toki tuollainen päätös pysyä neutraalina tuntuu hieman siltä kuin käsikirjoituksesta vastaavilta ihmisiltä olisi loppunut mielikuvitus kesken. Vagabondia lukemalla olen kuitenkin oppinut, että keskitie on paras tie, enkä pidä Hein päätöstä huonona. Tieto contractoreiden olemassaolosta vuoti julkisuuteen, jonka uskoisin edesauttavan contractoreiden vastustamiseen tarkoitettujen keinojen kehittämistä; olihan Saitoulla ja kumppaneilla lopussa narupyssyt pistooleissaan. Tämä taas johtaa siihen, ettei esimerkiksi poliisit olisi enää niin avuttomia contractoreita vastaan. Ehkä ajan kuluessa contractoreista tulisi yhteiskunnan jäseniä sen sijaan, että he taistelisivat yleistä järjestystä vastaan. Hei voisi olla suuri apu elektroniikkatarvikkeiden korjausliikkeessä. Ihan kuin Misaki tuntui lopussa toivovan.

Onkos toista kautta vahvistettu? Fullmetal Alchemistin remake nyt selvästikin vahvistettiin, mutta onko Bones kommentoinut huhuja Darker Than Blackin toisesta kaudesta mitenkään muuten kuin sanomalla, että sellainen olisi mielenkiintoista tehdä? Loppu huusi toista kautta jatkamaan siitä mihin jäätiin. Jos jotain omia toiveita toisen kauden suhteen esittäisin, niin sellaista, että Hei alkaisi taistella syndikaattia vastaan. Hein tilanteessa tosin muita vaihtoehtoja ei edes olisi, mutta tarkoitan tätä siten, että Hei olisi hyökkäävä osapuoli eikä vain puolustautuisi syndikaatin lähettämiltä palkkamurhaajilta. Mielessä kävi sellainen ajatus, että Hei kokoaisi vähitellen ympärilleen omaa ryhmittymää, jonka tavoitteena olisi kaataa syndikaatti. Itse näen Hein kuitenkin yksilösuorittajana enkä välttämättä edes haluaisi nähdä häntä minkään organisaation johtajana. Ennemminkin ajattelisin, että Hei toimisi lähinnä Yinin kanssa. Hän tarvitsisi kaveriksi kuitenkin ainakin pari muuta ensinnäkin katsomaan Yinin perään ja lisäksi auttamaan häntä joko etulinjassa tai sitten sen takana. Ihanteellisimmassa tilanteessa tällaisen joukkueen muodostaisivat Hei, Yin ja Misaki, mutta toisaalta en uskoisi Misakin eroavan poliisin tehtävistään tämän takia. En pitäisi kuitenkaan mahdottomana, että Misaki auttaisi Heitä, vaikkei suoranaisesti tämän puolella olisikaan.

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Re: Darker than Black

Viesti Kirjoittaja Olke » To Kesä 04, 2009 12:28

Olke kirjoitti:Onkos toista kautta vahvistettu?
On. Mitään päivämääriä ei kuitenkaan taida olla vielä olemassa, joten tätä saa sitten varmaan odotella hetken aikaa. Mutta olipa kuitenkin mukava herätä, avata tietokone ja törmätä tällaiseen ilouutiseen.

tochiotome
Viestit: 1
Liittynyt: Ma Kesä 08, 2009 08:27

Re: Darker than Black

Viesti Kirjoittaja tochiotome » Ma Kesä 08, 2009 08:31

Se anime on ihan huippu :D
Yksi lemppari animeistani
on tullu ostettuu ne dvd:tkin^^

Avatar
Pavez
Viestit: 531
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 13:48
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Darker than Black

Viesti Kirjoittaja Pavez » Ti Kesä 09, 2009 03:16

Viiiiiltävät analyysit tässä ketjussa kyllä. Pitänee varmaan heittää omat viisi unssia soppaan.

Ensinnäkin sarja on ihan pirun hyvä. Hahmot ovat kiinnostavia, juoni toimii, soundtrack on mahtava ja huonoja puolia ei paljoa ole. Alun episodimaisuuden väistyttyä homma vain muuttui eeppisemmäksi jakso jaksolta. 16. jakso oli se, joka mielestäni pisti homman käyntiin. Tuntui kuin olisi vetänyt kymmenen viinapaukkua kokoaiinihöyryissä ja sen jälkeen pelannut Expertillä Through Fire And Flamesiä... alasti. Eli Elämää Suurempi fiilis oli kyllä.

Madun luettelemat cameot tosiaan pistivät silmään, mutta ei negatiivisesti. Päinvastoin; kuka voisi valittaa siitä, että saa lisää tuplaceetä?
Spoiler: Mitä te siitä lopusta valitatte
Loppu mielestäni toimi. Hein valinta oli syvällisempää analyysiä tekemättä sopivan tuntuinen. Contractorin ja ihmisen väliltä valitseminen on heikko reitti, vaan molempi parempi. Ja sitten heitetään Syndicatelle kapuloita rattaisiin. Näin sen pitääkin mennä. Ja lopun valomaailma oli tosiaan Hein ajatusmonologia, joten kyllähän se hänen valintansa oli. Entä Amberin kuolema? Minusta se oli aika suruton tapahtuma Hein näkökulmasta, eikä se nyt puskastakaan tullut. Katsojan näkökulmastahan se sitten olikin ihan eri juttu, sillä fanipojat ovat herkkiä.

Siirrytään asiasta kolmanteen. Kuka tässä lopulta se sankari oli?
-Coolein
-Suurin uhraus
-Ylivoimaisesti siistein erikoiskyky
-Hän, joka suunnitteli koko Grand Strategyn

*drums*

Eli Amber. Nainen kävelee täydessä tietoisuudessa kuolemaansa ja vieläpä hymyilee suurimman osan ajasta. Hän on myös rakastunut henkilöön, joka ei suostu hyväksymään faktoja, kun selviää, että Amber on hyvisten puolella. Aika väärin kyllä, jos lieviä ilmaisuja käytetään. Onneksi Kirsi oli siellä puolustamassa Amberiä! Ja on kyllä pakko lisätä, että meinasin saada slaagin, kun Yin avasti suunsa Amberia puolustaakseen. Hahmokehitystäkö havaittavissa?

Tätä voisi tosiaan katsoa lisääkin.

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Re: Darker than Black

Viesti Kirjoittaja Olke » La Elo 01, 2009 00:21

Spoiler: kuva
Kuva
Woo! Juoniselosteen perusteella ei nyt aivan täysin vastaisi omia toiveitani, mutta ilmeisesti Hei ja Yin seikkailevat keskenään eikä tehdä mitään jatko-osaksi naamioitua spinoffsarjaa jostain täysin tuntemattomasta sopimustelijasta. En sitten tiedä kuinka paljon tuosta taulukon juoniselosteesta on pelkkää arvailua, koska ykköskauden lopun jälkeen tuntuisi omituiselta, että Hei ja Yin jatkaisivat elämäänsä käytännössä samalla tavalla kuin ennenkin. Toivottavasti myös Misaki palaa ruutuun. Promokuvan kiväärityttö herättää mielenkiintoni. Toivon mukaan joku ottaa tehtäväkseen tekstittää tätä viikoittain niin olisi syksylläkin jotain mitä odottaa kun pääsee armeijasta viikonloppuvapaille.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Darker than Black

Viesti Kirjoittaja madu » La Loka 24, 2009 00:38

On kyl mun mielestä ollut ihan karmeeta tuubaa toi kakkoskausi tähän mennessä. Viistoista eri salajärjestöä jotka kaikki haluaa toisensa hengiltä ja meteoriittiloli jää kaiken keskelle ja on alasti joka jaksossa, hohhoh. Periaatteessa ei kyllä lupaa hyvää kun neljännes sarjasta on jo takana, kattoo nyt saako noi tosta vielä jotain järkevää aikaan.

Avatar
Guildenstern
Viestit: 230
Liittynyt: La Syys 02, 2006 18:49

Re: Darker than Black

Viesti Kirjoittaja Guildenstern » La Loka 24, 2009 16:42

madu kirjoitti:On kyl mun mielestä ollut ihan karmeeta tuubaa toi kakkoskausi tähän mennessä. Viistoista eri salajärjestöä jotka kaikki haluaa toisensa hengiltä ja meteoriittiloli jää kaiken keskelle ja on alasti joka jaksossa, hohhoh. Periaatteessa ei kyllä lupaa hyvää kun neljännes sarjasta on jo takana, kattoo nyt saako noi tosta vielä jotain järkevää aikaan.
UOOOOOOOHH! Mä luulin, että hyppisit tässä vaiheessa innosta kattoon. Meno on kuin Canaanissa, paitsi että intensiivistä koreografiaa mahtuu joka jaksoon (bones osaa), hahmot ovat kiinnostavia ja moniulotteisia (ja kuolevat nopeasti), ei (vielä) teennäistä ja suuruudenhullua tomclancy-politikointia ("WE MUST BOMB THE PRESIDENTS!"), ja päähenkilöillä on muutakin motivaatiota tekemisilleen kuin puolivillaisesti selitetty perstuntuma ystävyyden ja vihollisuuden filosofisesta luonteesta.

Ei tämä rehellisyyden nimissä yllä lähellekään ykköskauden tasoa (pidin episodimaisesta lyhyttarina-formaatista enemmän), mutta ainakaan mitään järjettömiä typeryyksiä ei ole vielä tullut vastaan. Kuten todettua, katsotaan, mitä tuleman pitää.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Darker than Black

Viesti Kirjoittaja madu » La Loka 24, 2009 17:08

Guildenstern kirjoitti:Meno on kuin Canaanissa
Jep, mutta Canaan oli itsenäinen teos millä ei ollut vertailukohdetta joka olisi asettanut aiemmin standardit tietylle tasolle. Ei sillä, ykköskausikin oli kyllä pitkälti aika tyhjänpäiväistä mättöä, mutta se oli kuitenkin omalla tavallaan erittäin tyylikkäästi ja salaperäisesti toteutettu, kun taas kakkoskausi ei ole ainakaan tähän mennessä tarjonnut mitään muuta kuin supersankari-battle royalin mikä tosin sinänsä voisi olla ihan viihdyttävää katsottavaa, mutta ei oikein toimi Darker Than Blackin kontekstissa.

Jotenkin muutenkin kuin vain tyylillisesti jatkuvuuden tunne ontuu hieman, sarjaa katsoessa ei kyllä tunnu yhtään että katsoisi Darker Than Blackin jatko-osaa vaan enemmänkin jotain ihan muuta missä on pari samannimistä hahmoa. Tuokaan ei ole kuitenkaan mikään välttämätön kompastuskivi vaan sen voi kyllä kiertää sisällyttämällä uuteen juttuun tarpeeksi mielenkiintoisia koukkuja. Lopullista tuomiota on siis turha antaa vielä tässä vaiheessa, mutta toisaalta tähänastinen meno ei kyllä ole tehnyt juurikaan vaikutusta.

Avatar
Guildenstern
Viestit: 230
Liittynyt: La Syys 02, 2006 18:49

Re: Darker than Black

Viesti Kirjoittaja Guildenstern » La Loka 24, 2009 17:19

madu kirjoitti:Tuokaan ei ole kuitenkaan mikään välttämätön kompastuskivi vaan sen voi kyllä kiertää sisällyttämällä uuteen juttuun tarpeeksi mielenkiintoisia koukkuja.
Joo. Minusta on tosiaan plussaa, että yritetään tehdä jotain perustavalla tavalla erilaista, eikä vain tuoteta geneeristä jatko-osaa vähän eri kulisseilla. DtB2 on pistänyt asetelmia ihan kiitettävästi uusiksi edelliskaudesta ja olen varsin optimistinen jatkon suhteen.

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Re: Darker than Black

Viesti Kirjoittaja K8Skies » Ma Loka 26, 2009 04:25

Jotenkin vaan tuo kauden alku on yllättänyt. En ole vielä ihan varma, onko se yllättävä positiivisessa vaiko negatiivisessa mielessä.
Kaikkiaan liian laimea alku, vaikka periaatteessa tuollaisella tungoksella ja räimeellä pitäisi saada paljonkin meininkiä aikaiseksi. Vladivostok on kuitenkin ankea paikka ankeine ihmisineen ja contractoreineen, eikä suoraan sanoen innosta yhtään tämä pakotetun tyylinen alustus. Eiköhän meno muutu kun päästään Japaninmaalle.

Kyllähän näistä ekoista jaksoista hyvääkin tosin paljon löytyy, mutta se ei ole ykköskauden tapaan jotenkin yleisesti hyvää. Angstaava ja rappioitunut juoppo-Hei ei ole ainakaan vielä varsinaisesti hirveästi sytyttänyt. En tiedä mitä Yinille käynyt, mutta Hein puolustukseksi voin kyllä todeta että voisin itsekin rappioitua jos olisin menettänyt tuollaisen lolin, tai siis dollin, miten sen nyt haluaa sanoa. Suō on ihan jees semiloliksi, mutta eka esitys contractorina oli jotenkin hölmö ja kömpelö. Olisin odottanut myös jotain hienoa tappelukoreografiaa paikallaan seisomisen lisäksi. Hiton hieno idea tuo PTRD on paperilla, mutta homma menee siinä vaiheessa pieleen kun se ilmestyy taikatyttömäisesti riipuksesta. Toivottavasti Suō saa aikanaan muutenkin sen tuotua ulos ilman täydelliseen transsiin vaipumista.

Odotukset on silti erittäin korkealla, on tässä sentään kyseessä Darker than Black. Jos vaikka nähtäisiin vielä jossain vaiheessa jotain Amber-flashbäkkejä.


//EDIT: IIIHQ!
Tuohan näyttää siltä mitä kakkoskauden olisi pitänyt olla. Shikkoku no Hana ja tämä promo voittavat jo nyt kakkoskauden 100-0.

Yin>Suō.
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
Pavez
Viestit: 531
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 13:48
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Darker than Black

Viesti Kirjoittaja Pavez » To Joulu 31, 2009 02:53

What the fuuuuuuuuuuuck?

Siinä fiilikset tokasta kaudesta.
Spoiler:
Ensinnäkin en ole yhtään ymmärtänyt tätä kauden alun mollaamista. Erilaisuudestaan huolimatta kaikki jotakuinkin skulasi ja pohjustus lupasi koko ajan parempaa. Ja sitähän se myös suurimmaksi osaksi oli. Soundtrack oli hyvä, osa toimintakohtauksista oli suorastaan loistavaa settiä, juoni pysyi raiteilla ja tasapaino tiedon ja tietämättömyyden välillä kutkutti. So far so awesome, mutta mitä HE-LE-VETTIÄ viimeisessä kahdessa jaksossa tapahtui?

Tarinaa alettiin kuljettamaan pohjattomilla ämpäreillä, kysymyksien ja vastauksien tasapainossa vallitsi epäyhtälö, tahditus oli kuin Kanki-Kaikkosen käsialaa ja lopetus jätettiin auki kuin minun suuni, sillä suurimman osan ajasta huusin itkuraivoani tyhjälle huoneelle. Tekisi aika paljonkin mieli keksiä kaikkia kivoja syitä sille, miksi loppu ei ollutkaan kasa mikrossa lämmitettyä paskaa. Tykkään sarjasta kuitenkin aika paljon ja usein syyllistyn tällaiseen totuuden vääristelyyn, mutta nyt riitti. Okei, kyllähän siellä se hyvä toimintakohtaus oli, eikä soundtrack myöskään onnistunut kusemaan. Mutta joo, olihan tämä aika pohjanoteeraus.

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Re: Darker than Black

Viesti Kirjoittaja K8Skies » Ma Tammi 04, 2010 23:33

Juup. Olipas siinä aikamoista meininkiä. Loppujen lopuksi ei tarina edennyt yhtään mitenkään mihinkään suuntaan DtB:n siinä "perusjuonessa", jonka ykkönen aloitti. Joku voisi jopa sanoa että tämä kakkoskausi oli täysin turha paria pikkujuttua lukuunottamatta. Myöskään Amberista ei saatu flashbäkkejä tai mitään, joten siitä -100000 pistettä.
Spoiler: Ongelmat pähkinänkuoressa
-Mikä helkutti koko tämä Izanami ja Izanagi-juttu edes oli? Ennustus kyllä, mutta siinä kaikki? VASTAUKSIA PRRLRL.
-Suōlle ja Julylle kävi sitten Gatet, eli eipä heitä tulla enää onneksi näkemään. Olisin kyllä suonut heidän päätyvän sisaruksiksi...
-Shion. Miten hän oikein sitten tähän koko hommaan liittyi lopuksi?
-Genma pääsi hengestään, tästä ehdottomat plussat. Oli nimittäin hiton rasittava henkilö.
-Hei ei vissiin sitten tappanut Yiniä, vaan vei sen 'tyhjän kuoren' mennessään ja antoi ennustuksen käydä toteen, kuten seuraava kohta antaa ymmärtää.
-Kuka tai mikä lopun arkusta noussut wnb-Hayate The Combat Butler oli ja mitä ennustus on mahtanut hänestä sanoa? Hän aiheuttaa kaikkea tuhmaa?
-Tämä kuva puhukoon puolestaan. Repesin.
-Onneksi sitten USA tuli ja pelasti tilanteen vyörymällä paikalle. Pitääkö Amerikan jo hyökätä animeenkin. Pahus vieköön, Obama.
-Gai ja Kiko otakuystävineen saatiin taas ujutettua mukaan. ***** sentään. Jakso ysi oli kyllä animaatioltaan kokonaisuutena paras.
-Mao/Ricardo oli päälleliimatun oloinen sotkuselvitys. Mao on Mao, Ricardoa ei ole ollut olemassa minun mielessäni. Ei ainakaan noin.
-Syndicate näyttää lopultakin olevan tiensä päässä. Tosin emme edes tiedä mikä koko Syndicate oli. Iso ja salainen organisaatio kaiketi.
-Koko juoni oli Madam Oreillen mukaan testi. Eli kaikki 12 jaksoa olivat testi=koko kausi oli pelkkä testi. Bones testasi mitä fanit tuumaavat päättömästä sekoilusta.
Animaation laatu oli yleensä kohtalaisesta välttävään, mutta muutamissa kohdissa taso oli jopa parempaa kuin ykkösosassa. Juoni oli juoneton, koko kausi oli pelkkää sekavaa mössöä. Uudet henkilöt olivat turhia, vaikka muutamia mielenkiintoisia tapauksia joukossa olikin. Musiikit olivat omasta mielestäni liian munattomia. Samaa ejay dance manager looppia melkein kaikissa toimintakohtauksissa. Poikkeuksena viimeisen jakson musiikit, joissa oli jo paljon enemmän yritystä. Yleisarvosana musiikeista on kuitenkin ihan kohtalainen, eivät ne huonoja yleensä olleet.
Olisin kyllä tykännyt ennemmin vastauksista, mutta kai pitää taas tyytyä lisäkysymyksiin. Ei hitto tästä tule mitään, vaikka näin kolmoskausi näyttääkin erittäin varmalta. Sitä odottaessa voi lukea Shikkoku no Hanaa ja ihkuttaa tätä.
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
Tounis
Viestit: 254
Liittynyt: Ke Heinä 02, 2008 23:24
Paikkakunta: Intter netti

Re: Darker than Black

Viesti Kirjoittaja Tounis » Ti Tammi 05, 2010 17:58

Tosiaan kakkoskauden juoni meni vilisten ohi korvien, mutta annan sen anteeksi koska Suou on niin kuuma. On Julykin kyllä.

Hienoja kohtauksia kyllä riitti, mutta kokonaisuutta niistä ei oikein saa kasattua. Olin liekeissä aina kun Hei teki jotain, tai Suou oli ruudussa, mutta kaikki muu meni kyllä aivan ohi. Ei se mitään, hyvät yleisfiilikset jäi sarjasta.
mal | blog | band || [23:17] <+Tutka> Aniki - paikka jossa Touniskin näyttää fiksulta

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 36 vierailijaa