Desucon 2009 - Jälkipyykki

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Rora
Viestit: 163
Liittynyt: Ma Syys 15, 2008 19:17

Re: Desucon 2009 - Jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Rora » Su Kesä 07, 2009 21:51

Kiitokset myös minun puolestani upeasta conista. Myyntipöytien järjestelyt toimivat moitteetta. Jo alkuinfo oli niin hyvin kasattu, ettei sen jäljiltä jäänyt yhtään aukkokohtaa tai kysyttävää. Paikanpäällä oli hyvin tilaa niin tiskien takana kuin ihmisten kulkeakin. Ilmastointi toimi ja myyjistä pidettiin erinomaisesti huolta. Jesh, mainiota.

Parasta antia oli kuitenkin se, että coni jatkui vielä myyntipöytien sulkeutumisen jälkeen ja saattoi käydä katselemassa, mitä muuta oli tarjolla. Vanhalle kääkälle tanssipelit olivat ihan uusi tuttavuus ja istuttiin sitten aika tovi katsomassa, miten nuoremmat pomppii. Vau. Joidenkin kintut taipuu aika uskomattomiin juttuihin. Ja sitten löydettiin se rummutuspeli. (ack, kertokaa joku, mikä sen nimi on?) Supersuuret kiitokset sille pyjama-Soralle ja Panda-kigurumille, kun jaksoitte auttaa ja neuvoa meille sitä peliä ja kannustaa siinä vieressä. Olitte aivan ihania! Teki mieli jäädä istumaan siihen pidempäänkin teidän kanssanne, mutta seuraava työpaja ei suvainnut myöhästymisiä. *Halit teille!*

Shibarityöpajasta Maxxille isot kiitokset! Veditte sen Mustikan kanssa tosi hienosti, tykättiin kovin ja jatkoa halutaan! p.s. köydelle tulee vielä paljon käyttöä jatkossakin. ;)

Pienenä miinuksena huomattiin pari asiaa. Meidokahvilasta ei saanut mehua tms. pienelle lapselle sopivaa juotavaa. Joku trippi olisi voinut olla aika osuva, mutta nyt kahvilassa ei ollut oikein mitään lapselle sopivaa juotavaa ja näitä polvenkorkuisia tapahtumassa oli yllättävänkin runsaasti. Toinen miinus liittyy myös juomapuoleen. Tee. Meidokahvila oli parhautta, mutta fiilistä söi se, että teevalikoima oli vain epämääräisiä marja/hedelmä/yrtti/yellow label - sotkuja. Olisiko mahdoton hommata edes yksi satsi oikeaa teetä (tarkoittaen teetä, ilman ylimääräisiä mömmöjä), kuten vaikkapa Earl Greytä paikalle? Nyt joutui pitkin hampain vetämään keltaista lappua, johon en normaalisti koskisi edes pitkällä tikulla.

Tapahtuma oli kuitenkin vasta ensimmäistä kertaa järkätty, joten pieniä eiku-ratkaisuja tulee ja tuli varmasti, joten nämä kaikki ovat anteeksiannettavissa. Ensi vuodelle moni juttu on varmasti viilattu ihan eri uskoon ja opittu tämän vuoden virheistä. Hieno tapahtuma kaikin puolin. Järjestäjille isokokoiset kiitokset. Olette tehneet valtavan työn, se näkyi, kuului ja tuntui kaikessa!

Avatar
Mazappi
Viestit: 34
Liittynyt: La Touko 26, 2007 00:34

Re: Desucon 2009 - Jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Mazappi » Su Kesä 07, 2009 22:25

Tosiaan kiitokset vain minunkin puolestani. Oikein hieno coni oli minunkin mielestä. Paikkahan oli tosiaan ensiluokkainen. Siitä nääääin iso plussa. (ei voi muuta sanoa kuin että onneksi se koulu tjsp mikä piti aluksi olla ei sitten ollutkaan conipaikka) Loistavat kunniavieraat, Furuyan haastattelupaneeli oli loistava ainakin.

Lauantain jonotus tosiaan oli sitten vähän miinusta. Leveämmät oviaukot ja useampi lipunmyyntipöytä siinä voisivat auttaa asiaa. Tosin eipä me voida mennä nuijimaan Sibeliustalon ovia suuremmiksi.

Ei muuta kuin ensi vuoden Desuconia odottelemaan!

P.S Olisi muuten kiva saada jotain faktaa siitä kuinka paljon kävijöitä oli? Kun kerran rannekkeet oli niin pitäisi kai olla mahdollista antaa melko tarkkakin luku?

EDIT: Tuli mieleen että tuon loistavan non-stop AMV-huoneen lisäksi voisi olla suuremmassakin salissa perinteinen kilpailu. Siinä kuitenkin on oma viehätyksensä ja vetää porukkaa.

Ja sitten täältä löytyy minun räpsimät kuvatukset. Jos joku haluaa omansa pois sieltä niin pistäköön viestiä! Ja viestillä saa myös suuremmalla resoluutiolla...
Viimeksi muokannut Mazappi, Ma Kesä 08, 2009 14:49. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Tonishi
Viestit: 11
Liittynyt: Ma Huhti 21, 2008 18:35
Paikkakunta: Lahti

Re: Desucon 2009 - Jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Tonishi » Su Kesä 07, 2009 22:42

Jeah, todella suuri kiitos conin järjestäjille, ohjelmanvetäjille ja työntekijöille! Erittäin hyvä coni oli, jokaisen _sentin_ arvoinen!

Lauantain sää nyt oli mitä oli, mutta ei se menoa lannistanut. Sisälle kun pääsi, oli erittäin hauskaa. Plussaa todellakin siitä, ettei sisällä tarvinnut olla kuin mummot alennuslaarissa vaan tilaa oli oikeasti. Vesipisteetkin olivat hyvä idea, vaikkei niin kovaa kesähellettä ollutkaan.
Ilmapiiri vaikutti minusta avoimemmalta kuin aikaisemmissa coneissa (missä olen käynyt, en ole niin hirveän monessa, mutta kuitenkin).
Ohjelmasta en paljoa osaa sanoa (tässä vähän tyhmyyttään kironnut kun en paneeleissa niin käynyt, ens vuanna sitte!), muutakuin että FFfight oli aivan MAHTAVA! Juontajat tekivät hyvin osansa, kuten myös soittajat. Osallistujille vielä isot aploodit ihan täältä ruudun takaakin, jokainen show oli loistava! Itsekin nyt "vapaaehtois-summonina" vain lavalle menin pomppimaan. Tuli hieman muristua "miksen mää menny iha taistelemaan oikiasti?" jälkeenpäin itselle, mutta who cares, there's always the next year and/or time.

Minulle tämä siis oli kaikista coneista, missä olen käynyt, tähän mennessä paras valehtelematta. Vielä erittäin suuri kiitos kaikille, niin järjestäjille, ohjelmanvetäjille, vänkäreille, muulle henkilökunnalle ja tietysti kävijöille! Sain monta uutta tuttavaa taas!
Happiness is a great thing.

Avatar
nukkelapsi
Viestit: 227
Liittynyt: To Marras 22, 2007 23:00
Paikkakunta: Espoo

Re: Desucon 2009 - Jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja nukkelapsi » Su Kesä 07, 2009 22:50

Kiitos mahtavasta conista!

Vänkärinä pääsi näkemään myös sen toisen puolen, ja sanon heti että narikkaan en tahdo ainakaan ihan heti työskentelemään takaisin. Juu.
Avajaiset kävin katsomassa, karaokettamassa vähän, ja sitten FFFightissa kisaamassa. Minulla oli se lattiaharja siellä.

Kaikin puolin voin sanoa että mukavaa oli. Tilaa riitti, ei tullut happipulaa, vettä riitti (kun sitä itsekin sinne välillä roudasin conilaisille), myyntipöytiä oli sopivasti (vihdoinkin sain sen Axel-figuurin!), enkä paljonkaan maassa lojuvia roskiakaan bongannut.

Tosin cossien tasosta sitten muutama sana. KH- hahmoja näkyi, jotkut hyviä ja jotkut saivat silmät vuotamaan verta. Muitakin pukuilijoita oli, mutta en juurikaan heihin kiinnittänyt sen enempää huomiota.

Aivan upea Dante-cossi kuitenkin pisti silmään. Onnittelut FFFight voitosta, kiitos halista ja kuvista! "Mistä näitä senttejä oikein tulee?"

Kiitos myös kaikille kanssani vuoroa tehneille vänkäreille avusta ja puheseurasta, ja kiitos niille conittajille jotka auttoivat veden kanssa!
Cosplay-ryhmä Rintamasuunnan Youtube-kanava.

Avatar
Scarface
Viestit: 91
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 12:27
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Desucon 2009 - Jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Scarface » Su Kesä 07, 2009 22:50

Loistocon, oi kyllä.
Ei ole mitään valittamista (vaikka valitinkin lauantaiaamuna aika rankasti sen sateen sekä aseman ja Sibiksen välimatkan tähden, sry), vaan sen sijaan kiitän isosti kaikkia ihmisiä, jotka kasasivat Desuconin, pitivät sitä pystyssä ja tekivät siitä ainutlaatuisen kokemuksen. \o/ Työvoima oli erittäin ystävällistä niin narikassa, infossa kuin LAMKin lattiamajoituksessakin - jäi hyvä mieli.

Erittäin hyvin järjestetty tapahtuma noin yleensäkin - ei järjestyshäiriöitä, informaatio kulki melko liukkaasti, lipunmyynti ja rannekkeiden lunastus oli yllättävän jouhevaa - pitkä rannekkeenlunastuskoodikaan ei ollutkaan niin kankeakäyttöinen kuin mitä olisi voinut luulla. Tilat olivat hienot ja tarpeeksi tilavat. Pitkästä aikaa sai kulkea conin sisätiloissa tuntematta hengenahdistusta tai kokematta muutenkaan liiallista läheisyyttä muiden kävijöiden kanssa. Varsin mukava kokemus, siispä.

Ohjelmaa oli riittävästi ja se oli laadukasta. Furuya-san oli todella sympaattinen ja erittäin hurmaava, purr. Niin ja hei, iso plussa konsolipelisalista! Se viihdytti varsin paljon, vaikka monta kertaa olikin täynnä juuri silloin, kun ohjainsormia alkoi ikävästi kutitella.

Iloitsen vielä hetken omahyväisyyttäni siitä, että vastoin arvelujani asuni tunnistettiin molempina päivinä. :D; Ne kaksi sunnuntain harhalaukausta (ja vielä samaan sarjaan osunutta!) naurattivat hetken.
"Ihan mielenkiinnosta kysyn, tunnistatko hahmon?"
"Joo, sähän oot Gundamista!"

Jepjep. Kiitos ja ensi vuoteen!

~ Scarface
La: Zenon (Saiyuki) / Su: Neviril (Simoun)

Avatar
alkimohap
Viestit: 53
Liittynyt: Ti Elo 29, 2006 14:54
Paikkakunta: Helsinki

Re: Desucon 2009 - Jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja alkimohap » Su Kesä 07, 2009 23:07

Kaikki tosiaan skulasi kuin rasvattu. Kiitos niin pääsyyllisille kuin lukuisille konkreettisemmankin työn tekijöille! Loistavien järjestelyjen lisäksi paikka itsessään oli tosi miellyttävä: Metsähalli oli juuri sopivan kokoinen, jotta mahtuu paljon väkeä, mutta kuitenkin niin, ettei mitään kaameaa väenpaljoushälinää pääse syntymään. Kuusisali oli myös jännällä tavalla miellyttävän intiimi, vaikka sinnekin mahtui tarvittaessa paljon väkeä paneeleita kuuntelemaan, jopa hyvinkin vapaasti keskustelemaan. Pääsalikaan ei mikään "hullumpi" ollut, tosin langaton mikki olisi varmaan parantanut paikoin yleisökysymysten kuuluvuutta.

Lauantaina tuli vietettyä paljon aikaa Kuusisalissa (päällekkäisistä bisneksistä huolimatta). Erityisesti Rantasilan luento animen naishahmotyypeistä oli varsin mielenkiintoinen. Sitä seurannut Moe vs GAR -paneeli taas oli ajoitettu täydellisesti sisältöönsä nähden, joka pysyi tiukkana viimeiseen sekuntiin asti; juuri iltapuolella vire tällaisten ydinasioiden läpikäymiseen on paras. Taidefilosofiasitaatit animejournalismipaneelissa ovat hieno asia.

Avatar
stuf
Viestit: 10
Liittynyt: To Kesä 22, 2006 13:28
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Desucon 2009 - Jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja stuf » Su Kesä 07, 2009 23:27

Paras. Con. Ever.

Lyhyestä virsi kaunis, omat suttukuvat löytyvät osoitteessa http://nyami.1g.fi/kuvat/Events/Desucon/

Jos tuolta tunnistaa naamansa eikä halua sitä sinne niin viestiä vaan.

Also, tämä con taisi olla ensimmäinen, jossa oli hienot pokemon-cossit. :--D
THIS IS THE INTERNET. PLEASE PICK UP YOUR SERIOUS BUSINESS SUIT AT THE FRONT COUNTER.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Desucon 2009 - Jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja isokana » Su Kesä 07, 2009 23:48

Jees bois, mr. ik kiittää ja kuittaa.

Taisi olla ruuhkattomin con, jossa olen koskaan ollut. Ainoastaan karaokehuoneen edessä joutui haistelemaan toisten kainalohikeä turhan läheltä, mutta muuten saattoi jopa ihmetellä sitä, kuinka myyntipöytiä pystyi oikeasti kiertämään eikä jumittamaan tai että paikasta A oikeasti pääsi paikkaan B säädyllisessä ajassa.

Ohjelma oli hyvin bueno. Viihdyin kaikilla kunniavierasluennoilla ja täytyy myöntää, että on siinä oma hohto. Jos joku suomalainen fani pitää luentoa Clampista ja kertoo, että nämä tyypit ne ovat ja ovat tehneet sitä ja tätä, niin on noin sata kertaa kiinnostavampaa kuulla, kuinka nämä ne tyypit ovat ja ovat muuten kovia juomaan ja tässä kuva yhden synttäreiltä. Kiitos Furuyalle siitä, että esitti niitä Oikeita Kysymyksiä, kun häveliäät suomalaiset eivät uskaltaneet. Furuya oli hauska heppu (kiitos bonusesityksistä myös ja maailmanensi-illasta) ja Imailla oli kiinnostavia asioita kerrottavana (jotenkin tuntuu siltä, että on unelmatyöpaikassaan).

Muustakin ohjelmasta lähinnä kiitosta saatte: Moe vs GAR oli pitkälle sellaista sekoiluguroa kuin odotinkin ja virkisti mukavasti mieltä. Animejournalistit saivat mielenkiintoista juttua aikaiseksi ja aikeen tutustua Otaku USA -lehteen. Elitistipaskat puhuivat rauhallisesti ja asiaa enimmäkseen hyvistä sarjoista (Cobra nyt pääsi vähän yllättämään mutta eipähän kaikki sarjat sitten olleet normipullaa). Yuri-jidai oli jees asiasisällöltään, tosin ne kalvot voisi ehkä oikoluettaa jollakin. Blogipaneeli olikin sitten ihan outoa menoa, kun joku (madu?) teki lopuksi erään jännittävän ehdotuksen, josta seurauksena voi olla maailmanloppu tai p3Runa_V2-blogin perustaminen. LSD:tä ilmanvaihdossa, ei sitä muu voi selittää. AMV- ja animehuoneet olivat myös hyviä ajantappopaikkoja. Voisinkin nyt lisätä CV:hen "katsonut AMV Hell 3:n putkeen".

Jos jotain nillittämistä keksisin, niin lauantaina olisi voinut laittaa kolmannen "jonon", josta jo rannekkeen hommanneet olisivat voineet juosta sisään. Nyt tuntui hiukan tyhmältä jonottaa sateessa ranneke kädessä niitä lunastamaan tulleiden joukossa.

Joten uudestaan vaan Desucon Sibbetaloon. Omat majoituksetkin ovat niin lähellä, että kätevämpää conipaikkaa saa hakea. Kiitos!


P.S. Kiitokset myös maxxille Ultra Relaxin soittamisesta. Summonoi meikäläisen melko tehokkaasti myyntisalin toisesta päästä päivittelemään tilannetta.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Töttöröö
Viestit: 31
Liittynyt: Su Kesä 07, 2009 23:10

Re: Desucon 2009 - Jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Töttöröö » Ma Kesä 08, 2009 00:08

.
Viimeksi muokannut Töttöröö, Ti Heinä 23, 2019 03:17. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

haikeksi
Viestit: 5
Liittynyt: Pe Kesä 13, 2008 21:45

Re: Desucon 2009 - Jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja haikeksi » Ma Kesä 08, 2009 00:18

Vihdoinkin kämpällä takaisin, jalat hellinä ja kurkku kähenä, puhumattakaan koko kropasta joka tuli kipeäksi kaikesta halaamisesta :mrgreen:

+ paljon tilaa
+ erinomainen pääsali, jossa mainio akustiikka
+ suuret määrät mukavia ihmisiä
+ vesipisteet
+ hyviä paneeleita
+ ihanat isot peilit narikoiden luona!
+ hyvin järjestetyt paikat myyntipöydille
+ FF -fight!!
+ Visual Gay
+ pöydät, tuolit ja sohvat ympäri aulaa
+ huippusuloinen Ichigo -kahvila <3

- pitkät jonot aamulla, niin rannekkeet ennakkoonlunastaneille kuin paikan päältä ostavillekin
- Desu-diskon vaisu tunnelma (K18 -bileetkään eivät kuulemma olleet sen paremmat, tiedä sitten)
- FF -fightissa sekä Cosplaynäytöksessä ei välillä ollut saada selvää, mitä juontajat tai cossaajat sanoivat. Jotain teknistä häiriötä todennäköisesti.
- parhaimmat paneelit (ikärajalliset siis) menivät ikävästi päällekkäin! Niissä olisi ollut mielenkiintoisimmat aiheet, joista olisin tahtonut kuulla enemmänkin.

Kiitos kaikille mukana olleille, järjestäjille, vieraille kuin conittajillekin! Sally the Ragdoll kiittää ja kumartaa erittäin mukavasta conista!
Viimeksi muokannut haikeksi, Ti Kesä 09, 2009 14:31. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"You take the pieces of the dreams that you have,
'Cos you don't like the way they seem to be going.
You cut them up and spread them out on the floor.
You're full of hope as you begin rearranging.
Put it all back together."

Avatar
Leonhart
Viestit: 149
Liittynyt: Ti Tammi 16, 2007 02:13
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Desucon 2009 - Jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Leonhart » Ma Kesä 08, 2009 00:20

Limetti kirjoitti: +FFFight.Kiitokset aivan mahtavasta turnauksesta Visual Gaylle!Varmaan parhaat fightit mitä olen koskaan nähnyt!Mayuri, Dante ja Pikku-ninja, olitte parhaita!!!Ja onnea tietenkin Dantelle turnauksen voitosta! ^^
Kiitos! ^^
nukkelapsi kirjoitti: Aivan upea Dante-cossi kuitenkin pisti silmään. Onnittelut FFFight voitosta, kiitos halista ja kuvista! "Mistä näitä senttejä oikein tulee?"
Kiitos sinullekin! :mrgreen:
Kyoko kirjoitti: Cosplaynäytös oli UPEA tapahtuma ja siitä suurimmat kiitokset ja kunnianosoitukset menevät Desu-kunille ja Igorille. Saitte kyllä hienon shown järjestetyksi. "Tiedän että haluatte sanoa sen. Sanokaa!!" '-Aawwwwww~~' Tietenkään cosplay näytöksessä ei saa unohtaa upeita esiintyjiä. Puvut olivat upeita, niin esityksetkin ja Dante~~ <3 Sai kyllä hienoa kuvamateriaalia siitä esityksestä. Kuvia tuli otettua lievästi sanoen ihan mukavasti ylipäätänsä koko paikassa.
Kiitos kovasti, punastun ihan :oops:

Kas niin, Desucon mukavasti takataskussa ja mitä jäi käteen? Paljon hyvää mieltä ja muistoja, jos ei kaikkea omaan muistiin niin tietokoneen kapasiteettiin ainakin.

Coni oli hienosti järjestetty, tunnelma oli yleisesti juuri conimaisen lämmin ja yhteisöllinen. Lahden Sibeliustalo on tosiaan Kuopion musiikkikeskuksen ohella parhaita conipaikkoja, joissa olen aikaani viettänyt ja kyllä jo pelkästään tilojen käytöstä sen 15 ekkua maksoi. Ei ahdistanut eikä tarvinnut tyrkkiä kanssaconittajia huudellen samalla "Kyynärpäätilaa!" Parkkitilaakin riitti esimerkillisen paljon, eikä tarvinnut mokomasta edes pulittaa mitään ekstraa.

Ohjelmaa riitti ja eeppisyys räjäytti katon, etenkin cosplaynäytöksessä ja FFFightissa. Näytös sujui hienosti ja näyttävästi pienestä backstage-paniikista sekä hiukasta säätämisestä huolimatta. FFFightissa Visuaaliset Seksuaalivähemmistöryhmän Edustajat soittivat taas u.p.e.a.s.t.i. ja kiitokset myös teille kaikille, jotka huusivat tärykalvoni ruvelle ja takasivat näin minulle voiton kotiin, tämä oli suurempaa suurempi kunnia!

Oli vähän harmittavaa, ettei Desudisco oikein sytyttänyt ihmisiä, minun mielestäni se oli oikein hyvä idea, mutta noh, minkäs teet.
Kaikki siis toimi ja hyvä mieli jäi. Ensi vuonna uudestaan. Must.

Dante kiittää, kuittaa ja kumartaa!

PS. Dante haluaa kuviaan sekä videoitaan! YV:nä tai sähköpostina saa lähettää, kiitos!
PPS. Mikäli ne sängynalusvillakoirat tosiaan alkavat aiheuttaa ongelmia, soittakaa toki 010-800-DEVIL-MAY-CRY. Call Dante! 8)
Viimeksi muokannut Leonhart, Ma Kesä 08, 2009 22:35. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Visual Gay's FFFight Champion 2009
Visual Gay's FFFight Champion 2010
Kotisivuni: Renzokuken Cosplay
Cosplay.com-profiilini: Cosplay.com

I don't want to write just to have some critics analysing my work.
-I just want to tell people stories.

Avatar
hapan_kettu
Viestit: 14
Liittynyt: La Maalis 24, 2007 20:23
Paikkakunta: Turku

Re: Desucon 2009 - Jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja hapan_kettu » Ma Kesä 08, 2009 00:57

Tosiaan erilainen con! :D

Omat iloiset kokemukseni olivat
-FFFight kaikin puolin. Oli kiva että se oli tällä kertaa tässä muodossa, faitit pysyivät koossa ja nättejä ja ovelia (mahd. sovittuja?) iskuja sateli pitkin poikin. Nyt on kurkku kipeä.
-Se että Visgeit soitti OKKUSENMANin!
-Reborn cossit! Varsikin Spanner, Ken ja Kakipii oli must nähdä! Kiitos teille! Myös TYL Yakkun ja Gokkun! x)
-Conihenki, yleisesti mahtava.
-Majoitus oli yllättävän sujuva
-Yakuza-luento oli mahtava, Kai oli mahtava puhuja ja esiintyjä! Mistä sait tuon kaiken tiedon...?
-Ikävää oli että hukkasin kännykkäni la illalla mutta löysin sen infosta aamulla ^_^ Kiitos sille joka valkoisen, tarraisen Sony Ericssonin sinne toimitti!

Vähän harmitti kun en ehtinyt katsomaan Tooru Furuyaa enkä Moe vs. GAR enkä Elitistipaskoja... Uusintana? :P

Kaiken jo mainitun lisäksi hämmästytti, ettei paikalla ollut miljoonaa narutoa/saskea/ediä/yms. :roll: Samoin tavalliset epäviralliset FFFightit puuttuivat (mua ei kyllä yhtään haitannut), ehkä tilat eivät olleet sopivat. Kuten pusupiirit (eternally grateful they didn't start it).
Ja rajoittakaa vähän Caramelldansenia sillä DDRllä! -_-

RITSU kuittaa!

//EDIT no.5980: Miksi animaatiokalvotyöpaja oli klo. 01.30!? Odotin innokkaasti kun tällainen tilaisuus tuli jopa kuvata kalvot! Onko järjestäjillä tyydyttävää vastausta ajankohtaa koskien? Ensikerralla ihan päiväsaikaan sitten...
Viimeksi muokannut hapan_kettu, Ma Kesä 08, 2009 01:20. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
"Japanissa ihmiset on niin kauniita ja kun tulee takaisin Suomeen niin ihmiset näyttää perunoilta..."
<- mies, käynyt Japanissa, ei otaku eikä muutenkaan palvo japanilaisia.

Avatar
Tounis
Viestit: 254
Liittynyt: Ke Heinä 02, 2008 23:24
Paikkakunta: Intter netti

Re: Desucon 2009 - Jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Tounis » Ma Kesä 08, 2009 00:59

Jos mä jotain pheelistelen lyhyesti, huomenna sitte paremmin nukuttuna lisää:

Ensiks tärkein, eli ohjelma: Kävin kahden päivän aikana 11:ssä ohjelmanumerossa, plus muutamat animut kattelemassa Honkassa. Suosikkiohjelmat oli madun alotusohjelma, moe vs. GAR, Rantasilan feministiluento ja elitistipaskat. Yhtään huonoa ei ollu, yakuzassa kyllä nukahdin, VoiceintheShell oli vähän.. oudosti rakennettu ja Antti Alhonen vois katsoa ja esitellä ehkä vähän modernimpiakin sarjoja - herran molemmissa jutuissa katteltiin VHS-kasetilta lähinnä ikivanhaa rupuanimaatiota, ja unohettiin rakkaat hifibluraytruuhoodeedigivärjäys-ihanuudet. TooruFuruya oli hauska mies ja hauska oli myös Jidouhanbaikin esitys. Lyhyesti sanottuna siis helvetin hyvää ohjelmaa tuntikaupalla! Moar, pls?

MuutKIN järjestelyt oli flawless: Meidokahvila oli hauska ylläri, meidot oli nättejä, mitänyt meidän tarjoilijamme vähän mökötti tai sitten oli meidoarvokkuutta tai muuta pyhää. Myyntipöydät oli ennennäkemättömän eeppisen hyvin järjestelty, ja niistä pysty jo melkein ostamaan krääsää, joka kuitenkin oli niin vammasta etten edes ostanu. Pelihuone oli hauska (mistä siinä mahjongissa nyt siis olikaan kyse?), animehuone oli ideana hauska, mutta kärsi huonosta kuvanlaadusta, karaåke oli varmaan hauska ja taidekuja oli selkeä. Oheiskrääsää (caramelldansen ei vaan lähde päästä) oli kans käytävillä mukavasti. Narikka toimi. Fuck yeah, kaikki toimi!

Majotus.. TOIMI! Siis jos ei oteta sitä lukuun, että ennen yli-aikasta herätystä perjantai-aamuyöstä viidenaikaan järjestäjäporras rupes mesoon. Molempina päivinä olin yötä, erityistervekset lähtee nyt perjantain LAMK-käytävän viimesen huoneen mukaville tyypeille, ei sillä, että olisin puhunu kellekään. Mutta juu, majotustilaa oli riittämiin (lauantaina hengasin pedinteonjälkeen pari tuntia käytävällä, ja sillävälin jonku karvanen jalka oli muuttanut sänkyni viereen), hiljaisuus oli hiljaista ja kaikki oli jees.

Tilat oli erinomaiset. Hengailumestaa oli, iso sali oli iso, luentosali sellanen kun sen kuulukin olla, myyntipöytäalue oli hyvä, vessat oli kivat, saakeli, Sibbe ounaa!

Mitähän muuta? Hetkonen, desucon tais olla just paras con ikinä. Katos vaan, sellasta sattuu. Riistäkää meiltä useemminkin pääsymaksu, jos sen vastikkeena tarjotaan näin jumalallista nautintoa.
madu kirjoitti: ppps. kundi joka loppuillasta kätteli etuovella, sinäkin saat ilmiantaa! Pieni vainu tosin on.
Mää!

PS. Tuli vähä väsyny postaus, kun viis tuntia kahessa yössä tosiaan nukkunnu. Joku toinen päivä lisää. ja viksummin.
mal | blog | band || [23:17] <+Tutka> Aniki - paikka jossa Touniskin näyttää fiksulta

Avatar
Lmmz
Otaking
Viestit: 521
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:34
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Desucon 2009 - Jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Lmmz » Ma Kesä 08, 2009 01:01

Palautetta toivottiin, palautetta annetaan:

Itselleni ei kovin hyvin konkretisoitunut, mitä Desuconin webbisivuilla tai käsiohjelmassa hehkutettua "hieman erilaista" conissa lopulta oli. Mitään radikaalisti erilaista ei aiempiin tapahtumiin verrattuna näkynyt - voi toki olla että kaikkia ideoita ei vain käytännön syistä päästy toteuttamaan, mutta näinhän asia yleensä muissakin tapahtumissa on. Sen sijaan kaikki se, mitä Desuconiin oli saatu tehdyksi, oli varsin kiitettävästi toteutettu etenkin ensikertalaiselle tapahtumalle. Hyvä kuitenkin, ettei pyörää lähdetty keksimään uusiksi, vaan vanhoista tapahtumista opittiin ja parannettiin niissä kohdin, missä se on mahdollista.

Tapahtumapaikka oli ehdottomasti hintansa arvoinen ja toki vaikutti huomattavasti conin yleiseen onnistumiseen ja tunnelmaan. Kongressisiiven käytävä (etenkin karaokehuoneen kohdalta) oli ainoa ahdas paikka, sen suosio kannattaa tulevissa tapahtumissa pitää mielessä tilojen käyttöä suunnitellessa. Jos Desucon olisi pidetty alun perin suunnitellussa paikassa, se tuskin olisi ollut puoliksikaan näin onnistunut. Kovin paljoa enempää väkeä tosin ei olisi tarvittu, jotta ahdasta olisi alkanut tulla. Sibbetalossa tosin ilmeisesti vielä löytyy enemmänkin tilaa, kuin mitä nyt oli käytössä.

Kunniavieraat olivat tapahtuman suurin ansio ja onnistuminen (yhdessä tilojen kanssa). Tooru Furya oli juuri sopiva päävieras rokkistaran elkeineen, ja professori Imain esityksessä päästiin kunnon teoriatasolle kuitenkin kiinnostavasti ja rehellisestä otakunäkökulmasta. Tulkkauksen toimivuudessa on toki kehittämisen varaa. Koska yleisössä oli runsaasti japania enemmän tai vähemmän osaavia, olisi äänentoistoa pitänyt käyttää muutenkin kuin suomeksi puhuessa. Furyan haastattelun puoliaikakatko ihmetytti ja toisaalta runsaiden yleisökysymysten myötä esitys hyppi sekavasti aiheesta toiseen. Perinteinen ennalta suunniteltu haastattelu ja sitten yleisön lisäkysymykset -malli toimisi paremmin, kunhan senkään ei anneta mennä yliaikaa kuten Imain kohdalla kävi.

Animeaiheisen puheohjelman piti ilmeisesti olla tämän conin pihvi, mutta ehkä itse odotin siitä hieman liikoja, koska pettymyksiäkin tuli. Kiinnostavaa ohjelmaa ei lopultakaan hirveästi ollut ja luppoaikaa jäi reilusti tapettavaksi. Esityksistä eniten floppasi 95% hyvää animea, joka latistui melko tavalliseksi "mitä se anime nyt oikein on" -esitelmäksi ja huonojen dubbinäytteiden kokoelmaksi. Ilmeisesti samaan aikaan ollut Dyston ohjelma oli sitten ollut enemmän sitä palavaa hehkutusta ja viihdyttävää esiintymistä, mitä odotin, mutta aina ei voi valita oikein. Hrstin ja Moskan esiintymistaidoissakin voisi vähän hiomista olla, selkeästi asiaa ja sanomaa olisi ollut, mutta sitä ei oikein saatu tuotoa yleisölle asti. Ja olisiko vuonna 2009 parempiakin tapoja videoclippien esittämiseksi kuin värit hukkaava VHS-nauhuri...

Moe vs GAR oli jo huomattavasti viihdyttävämpi esitys, joka tosin kärsi hieman sekavuudesta sekin. Dysto ja Madu jyräsivät esitystä loistavalla tahdilla eteenpäin, siitä iso plussa. Pararin sen sijaan tuntui toisinaan olevan melkein eri ohjelmanumerossa, sen verran irrallisiksi ja oudoiksi repliikit välillä jäivät, vaikka sitten ansiokkaalla youtube-selaamisella tätä paikkailtiinkin.

Paras seuraamani puheohjelma oli Palvelijattaret, pikkusiskot ja petonaiset. Extended_felinen esityksessä oli mukavasti akateemisempi ote ja kiintoisaa teoriaa, mutta liian kuivaksi ei missään vaiheessa menty. Siisti kalvot tukivat muutenkin hyvin etenevää esitystä, tästä kelpaisi muidenkin puhujien ottaa mallia.

Joku aiempi kommentoija oli sitä mieltä, että ohjelman jatkuminen illemmalle oli hyvä asia yleisön saavuttaessa sopivan mielentilan. Tämä ehkä toimi Moe vs. GARin kohdalla, mutta sen sijaan Shoujo - tosimiesten anime kärsi valitettavasti sunnuntai-illan viimeisen ohjelmanumeron väsyneestä menosta, ja puhujan tasainen monologi sekä oheismateriaalinen puuttuminen eivät ainakaan unetusta vähentäneet. Sohjon lukemisesta saatiin kyllä sinällään hyviä uusia ajatuksia, mutta tosimies-aspekti jäi esityksen otsikkoon.

Animejournalismi meillä ja muualla ei päässyt ihan niin hyvin vauhtiin, kuin mitä aiheesta ja esiintyjistä olisi toivonut. Ulkomaisia julkaisuja olisi voinut esittää ja vertailla laajemminkin ja määritellä tarkemmin, että mikä oikeastaan on (hyvää) animejournalismia. Nippelitiedolla hehkuttava fani vs. kirjoittaa osaava, mutta aiheesta tietämätön yleistoimittaja oli hyvä vastakkainasettelu, josta oltaisiin kenties saatu enemmänkin irti. Ehkä parhaat animejournalistit vain ovat kirjallisesti lahjakkaita faneja, journalistisesta koulutuksesta ja ammattitaidosta voisi olla enemmänkin hyötyä sitten toimituksellisissa hommissa varsinaisen tekstintuoton sijaan. Jäin myös kaipaamaan kotimaisten animejournalismin pioneerien (Toni Jerrmanin & co Tähtivaeltajassa ilmestyneet jutut ja vaikkapa Jyrki JJ Kasvin Wexteen-kolumnit Pelit-lehdessä) peilaamista nykyhetkeen.

Videohuoneen anime-esitykset toimivat juuri sopivassa mittakaavassa - muista coneistahan moinen on viime vuosina puuttunut vain siksi, että järjestäjät ovat halunneet olla varovaisia materiaalin esityksen suhteen esityslupien puuttuessa. Superperheen julkaisijat ovat jo epäilemättä haastekirjeitä tehtailemassa...
Avaruuden tulilintu jäi väliin mm. aikataululogististen ongelmien vuoksi, ja on myös pakko myöntää etten usko elokuvan englanniksi dubattuna ja ruotsiksi tekstitettynä olevan paras mahdollinen kokemus.

Sibbetalon ravintolan oleminen rempassa asetti varmasti vähän liikaa kuormaa maid-kahvilalle, josta ei kovin suuria kiksejä saanut (tosin oma maid-avec saattoi asiaan vaikuttaa). Nyt kun staff-huoneeseen ei ollut pääsyä, huomasi kaipaavansa parin tunnin välein kahvi- tai limsatäydennystä.

Iltabileissä meni varmasti väsymyksen piikkiin se, että Desujatkojen erillinen tila löytyi vasta parin ensimmäisen drinkin jälkeen. Vaikka meno muuten olikin puolen yön jälkeen jo vähän väsähtänyttä, oli palkitsevaa nähdä Furya seurueineenkin vielä tanssimassa hollolalaisten nuorukaisten keskellä...

Ensimmäinen con on yleensä se paras itse kullekin, ja kun käytyjä tapahtumia on jo kaksinumeroinen määrä ei vastaavaa fiilistä enää vain tavoita uusissa tapahtumissa. Desucon oli kuitenkin moniin muihin tapahtumiin verrattuna onnistunut kokonaisuus, josta ei jäänyt lainkaan pahaa fiilistä.

Tapahtumassa ottamani kuvat löytyvät täältä.
Kosmos on laaja. | Tutturuu!

Avatar
Oxu
Viestit: 56
Liittynyt: Ke Touko 21, 2008 16:03
Paikkakunta: Espoo

Re: Desucon 2009 - Jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Oxu » Ma Kesä 08, 2009 01:08

No kerätään nopeasti Desuconin plussat ja miinukset

Plussaa:
-Tilavuus!
-Kunniavieraat!( live laulua JEEEES)
-Aivan mahtavat moe vs GAR ja sunnuntain "elämää suurempi anime" tuokiot xD. Puhumassa ollut "moefani" oli aivan mahtava jätkä!Kaikki vaan ei tajuu moen mahtia.( PS. hienon moeta garissa kuvan olitte väsänny)
-Jotenkin ammattimainen ilmapiiri järjestäjien taholta ja muutenkin ilmapiirin rentous.
-AMV huone (vaikka kivempi olisi ollut nähdä amv kilpailu)
-Ihmiset (ei paljoakaan perseilyä)
-PAAALJON HETALIA PUKUJA
-tilaa kojukerroksessa.
-vesipisteet!
-Aikuisten iltabileet oli myös aika jees vaikka juttelin siellä vain kaverilleni (sai nähä kutsu vieraat ^^)
-sää sunnuntaina...
Miinukset:
-....Sää lauantaina
- EI GINTAMAA EIKÄ GTO MANGAA! Tai noh.. ei Gintaman niitä osia joita halusin *niisk*..ei edes skip beat...(tämä nyt ei varsinaisesti ollut järjestäjien vika...kuka lie ehtinyt ensin tai sitten jätytty ottamasta mukaan). Ensi viikolla kuitenkin käväisen Helsingin fantasiapeleissä (terkkuja).
- Ei niin sulava käännöstyö (tulkki suurlähetystöstä mahdollinen?). Clampin esittelyssä ollut tulkki tosin teki hyvää työtä, mutta muiden tulkkaus oli hieman ehkä kangertelevaa.

Desucon oli itselleni kolmas coni, jossa on tullut käytyä ja paras kokemus tähän astisista. Varmana tulen ensivuonna, jos tulee lisää vieraita Japanista ja saatte Janne Haimilahden pitämään lisää paneeleita xD, ne oli ehdottomasti päivän kohokohtia.
-

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 15 vierailijaa