Ei Näin

Keskustelua aiheen vierestä

Valvoja: Offtopic-aktiivit

Avatar
Kaneli
Viestit: 88
Liittynyt: Ma Loka 13, 2008 18:43

Ei Näin

Viesti Kirjoittaja Kaneli » Ti Marras 11, 2008 00:52

Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Pekka Hyvärinen haluaa Suomeen nettivaltuutetun toimiston, jonka tehtävänä on karsia verkkokeskustelujen ylilyöntejä, kertoo Helsingin Sanomat.

Hyvärinen täsmentää, ettei valtuutettu puuttuisi perinteisten viestimien, kuten nettilehtien toimintaan, vaan keskittyisi kotimaisten nettiyhtiöiden, keskustelupalstojen ja blogien kirjoituksiin. Ulkomaisille sivuille sillä ei olisi toimivaltaa.

Puheessaan JSN:n 40-vuotisjuhlissa Hyvärinen toisti ajatuksensa siitä, että netin keskustelupalstoille saisi kirjoittaa vain omalla nimellään.

- Internetkin tarvitsee säätelyä. Ajatteluun ei mahdu, että netin faantastisia mahdollisuuksia tärvätään herjauksiin, vihapropagandaan, pornografiaan, terrorismiin, väkivaltaan sekä lasten ja nuorten elämää tuhoaviin aineistoihin. Tämäntyyppisten sivustojen karsiminen ei mielestäni ole sensuuria, Hyvärinen sanoi.
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1614823

-Puutetta työläisistä
-Veroja liikaa
-Väestö pessimististä ja väkivaltaista

Valtion ratkaisu:

-Lisää turhia työpaikkoja (kuten elokuvatarkastaja, joka veloittaa mieletöntä palkkaa täysin turhasta hommasta, epäonnistuu työssään, ja vielä varmaan hoitaa homman kotonaan kotiteatterin ympäröimänä sohvalla syöden popparia, kun muut tekevät TYÖTÄ (opiskelijatkin opiskelee))
-Enemmän veroja
-Ja tietenkään ei kukaan saa ajatella vapaasti mistään ja mitään hauskaa ei ikinä saa olla

Siis vois olla valtiollinen "sinkkumiestukiverkosto", joka lähettää valtiollisen bimbostrippari/bimbohuoran vierailemaan kerran pari kuukaudessa. Voitaisi erottaa kaikki valtion psykiatrit, tai no pitää ne pari kaks tarpeellista, joilta sitä kommenttia sitten saa kuulla lehdissä. Milloin ovat naiset ketään ammuskelleet?

Oi Utopia, miks sut söi läski keski-ikäinen konservatiivi?
En ole minkään sanomani takana, mielipiteeni vaihtelee noin viikottain.

Avatar
Tolkkiz
Viestit: 195
Liittynyt: Ma Tammi 21, 2008 05:39
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ei Näin

Viesti Kirjoittaja Tolkkiz » Ti Marras 11, 2008 05:33

Eiköhän foorumit siirtyisi sitten pikaseen jonnekin ulkomaalaisille palvelimille. Tyhmä tyyppi, pakko sanoa, helpottaa pedofiilien ja muiden hyväksikäyttäjien työtä, kun jokaisen on pakko esiintyä omilla tiedoillaan. Sitäpaitsi miten sitä edes valvottaisi, tulisko joku verkkopankin tyylinen kirjautumishommeli joka foorumeille. Entä ikärajoja? Kyllä kaikkoaisi aika äkkiä kirjottajat foorumeilta, jotka alkaisi tuota systeemiä käyttää.

Sen on näkönenkin tyyppi, että ei oo täysissä järjissään vähään aikaan ollu :? .

haplo
Viestit: 410
Liittynyt: Ti Helmi 20, 2007 16:47
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Ei Näin

Viesti Kirjoittaja haplo » Ti Marras 11, 2008 08:41

Tämä on taas näitä oikotiellä onneen-tyyppisiä ehdotuksia.

Ja sitten voitaisiin palata sinne mietintämyssyn pariin...

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Ei Näin

Viesti Kirjoittaja madu » Ti Marras 11, 2008 08:48

Kyl internet olisi mun mielestä paljon parempi paikka jos all capseista tai hymiöiden ylikäytöstä saisi sakot ja trollauksesta joutuisi vankilaan. Harmi että ittekkin tulisi sitten vietettyä aina säännöllisin väliajoin aikaa posessa. No, sivuseikka yhteisen hyvän vuoksi!

Voisivat kuitenkin äijät vähän miettiä ennen kuin päästävät suistaan näitä neronleimauksia, ihan jo pelkästään suomalaisilla keskustelupalstoilla on varmasti niin paljon liikennettä ettei niitä saisi edes seurattua ihan pienellä tiimillä, saati sitten suoritettua tarvittavia sensurointeja ja sanktioita.

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Re: Ei Näin

Viesti Kirjoittaja Olke » Ti Marras 11, 2008 10:16

Mitä kuulkaa? Toivottavasti olen väärässä, mutta ette kai tarkoita, että valtion taholta voitaisiin sanoa jotain tyhmää, saatika sitten tehdä tyhmiä ratkaisuja?

Minusta tämä olisi loistava ratkaisu. Jos ei ole tehnyt mitään väärää, ei ole mitään pelättävääkään, vaikka valvontaa hieman nostettaisiinkin.

Kyllä valtion virkamiehet varmasti tietävät, mitä tekevät!

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Re: Ei Näin

Viesti Kirjoittaja jtn » Ti Marras 11, 2008 10:47

Olke kirjoitti:Kyllä valtion virkamiehet varmasti tietävät, mitä tekevät!
Hmhmhm. Olen aistivinani pienimuotoista sarkasmia tässäkin lauseessa. Etkö muka luota valtion virkamiehiin, kansalainen? Etkö usko, että he tekevät päivittäin niska limassa töitä yhteisen hyvän, ihmiskunnan edistyksen, tasa-arvon, kodin, uskonnon ja isänmaan puolesta?

Nonii, sarkasmi sikseen. Tässä näkyy taas kerran se ongelma, mikä esivallalla on noin yleensäkin internetin kanssa. Se poikkeaa niin radikaalisti kaikista aikaisemmista viestinnän muodoista, kehittyy edelleen niin nopeasti ja on muodostunut niin kaikkialla läsnä olevaksi, että heidän on vaikea pysyä perässä. Ja, kun ei tiedä mitä oikein pitäisi tehdä, on helpoin vaihtoehto yrittää jotenkin, ihan miten tahansa, hallita ja säädellä sitä. Eli keppiä peliin kun ei keksitä muutakaan.

Sama ilmiö näkyy muuallakin. Esimerkiksi bisnespuolella musiikin siirtymisessä tietoverkkoihin. Isoilla musiikkifirmoilla on ihan kauhea paniikki päällä, kun ne eivät tiedä miten oikein suhtautua tähän musiikin verkkolevitykseen ja miten se vaikuttaa heidän liiketoimintaansa. Tällöin ensireaktio on taas kerran lyödä kepillä kaikkea ulottuville eksyvää ja lujaa samalla kun yritetään keksiä jotain järkevämpiä toimintamalleja.

Tämä on muuten taas noita juttuja, joita on täysin mahdoton valvoa. Nimi ei kuitenkaan ole mikään yksilöivä tekijä, varsinkaan internetissä jossa ei maantiede paljoa paina. Jos joku sanoo olevansa Ville Virtanen, on hyvin vaikea varmistua että hän todella on Ville Virtanen. Ja lisäksi pitäisi vielä jotenkin selvittää kuka Suomen monista Ville Virtasista hän oikein on. Moiseen tarvittaisiin jokin keskitetty autentikointipalvelu, tahi sähköinen henkkari. Enkä näe moisten toteutuvan ainakaan keskustelupalstoilla pitkään, pitkään aikaan. Ehkä sitten vuonna 2150. Näkyy taas, että käytäntö on puhujalta karussa.
- Jussi Nikander

Avatar
Krypfto
Viestit: 369
Liittynyt: To Marras 02, 2006 14:23
Paikkakunta: Tampere

Re: Ei Näin

Viesti Kirjoittaja Krypfto » Ti Marras 11, 2008 11:35

Tämäntyyppisten sivustojen karsiminen ei mielestäni ole sensuuria, Hyvärinen sanoi.
Ei se ole sensuuria jos me sensuroidaan sellaista minkä kanssa me ollaan eri mieltä!
Yhteiskunnan vihollinen numero !!!
Illuminated realization number one: You are the only light there is for yourself, my friend.

Avatar
Anssi
Viestit: 132
Liittynyt: Ma Loka 15, 2007 21:28
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ei Näin

Viesti Kirjoittaja Anssi » Ti Marras 11, 2008 15:08

Olisiko se sitten kuitenkaan niin paha asia jos ihmiset joutuisivat esiintymään omalla nimellään? Laittaisi ehkä vähän miettimään, mitä kirjoittaa, kun ei pysty enää hyökkäämään muiden kimppuun nimimerkin takaa.

haplo
Viestit: 410
Liittynyt: Ti Helmi 20, 2007 16:47
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Ei Näin

Viesti Kirjoittaja haplo » Ti Marras 11, 2008 15:31

Anssi kirjoitti:Olisiko se sitten kuitenkaan niin paha asia jos ihmiset joutuisivat esiintymään omalla nimellään? Laittaisi ehkä vähän miettimään, mitä kirjoittaa, kun ei pysty enää hyökkäämään muiden kimppuun nimimerkin takaa.
Henkilökohtaisesti voisin esiintyäkin omalla nimelläni, ei siinä ongelmaa. Suurin ongelmahan olisi valvoa, olisiko se oma nimi sittenkin vain "oma" nimi.

Enkä nyt näe muutenkaan, että omalla nimellä esiintymisestä pitäisi tehdä pakollista. Jollekin voi olla jopa kynnys tulla keskustelufoorumienkin tapaisiin paikkoihin omalla nimellään esiintymään. Lisäksi nimimerkki voi tuoda turvallisuudentunnettakin - uskalletaan todella sanoa mitä ajatellaan.

Voisihan noita puolesta ja vastaan argumentteja heitellä luultavasti paljonkin, mutta kun edes ko. asian toteuttaminen on lähimpänä mahdotonta, täytyisi ensin palata hiomaan toimintasuunnitelmaa ja tuoda sitten ne puoltavat mielipiteet ja vastalauseet esiin.

Avatar
Kaneli
Viestit: 88
Liittynyt: Ma Loka 13, 2008 18:43

Re: Ei Näin

Viesti Kirjoittaja Kaneli » Ti Marras 11, 2008 17:34

No ei se kovin ihmeellistä jos jotakuta ei haittaa toi nimijuttu, mutta omasta mielestä kyllä vapauttaa tää "nimetön" keskustelu siinä mielessä, että ei tarvitse ajatella, että mitä nyt muut tästä tykkää. Voi olla aivan täysin oma itsensä, ja jos nyt joku on persläpi netissä, niin sen oma syvin olemuskin on samaa tavaraa. Ja en tajua miten voi niin pahasti loukkaantua joistain haukkumasanoista, ellei ole pieni tytöntyllerö. Ainoa exceptioni vois olla se yks oikeusjuttu, missä joku oli monilla nickeillä levittänyt vakavaa juorua toisesta, mut siitäkin se heppu joutui maksamaan joku 7000 euroa niin ei ollut halpa ei.

Ainoa vastine, jota voisi kuvitella esim. just animulle ja mangalle, olisi joku suljettu animuklubi, joita tosin en ole koskaan visiitillä suvainnut.
En ole minkään sanomani takana, mielipiteeni vaihtelee noin viikottain.

Avatar
J
Viestit: 258
Liittynyt: Ke Syys 21, 2005 18:15
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ei Näin

Viesti Kirjoittaja J » Ke Marras 12, 2008 16:23

Uutinen on ilmeinen trolli.
Aivan varmasti kyseinen henkilö on entinen anonyymi joka on ottanut internetin todellisuuden liian todesta ja nyt tahtoo "antaa" takaisin meille muille anonyymeille.

Ei, ei todellakaan näin.
Todellakin saa miettimään mitä ihmettä näiden "johtohahmojen" päässä oikein liikkuu.

Ei itseäni sinänsä häiritse että pitäisi omalle nimellä kirjoittaa, mutta täällähän on kaikkein helpointa olla se omakusipää itsensä, kun pystyy nimenomaan turvautumaan siihen nimettömänä olemiseen.
Muutenkin, ei pitäisi nettiä ottaa turhan todesta. Todellakin tulee semmoiset vibat kun lukee tämän kaverin ajatusta ja katsoo pärstää, että kaveri ottaa asian turhan tosissaan. Toisaalta taas en todellakaan usko että moista tulee tapahtumaan. Ei ainakaan minun elinaikanani.
Pitkäaikainen stalkkeri

Avatar
RevyFan
Viestit: 211
Liittynyt: Ti Helmi 19, 2008 22:48
Paikkakunta: Loimaa

Re: Ei Näin

Viesti Kirjoittaja RevyFan » Su Marras 16, 2008 23:53

Heh, aika hupaisan oloista juttua tosiaan... Kyllähän se tosiaan käytöstä rajais jos ois kaikilla se todennetusti oikea nimi esillä, mutta se rajoittaisi keskustelun hedelmällisyyttä liikaa. xD
Kill ´em all, baby!
LastFM || dA || myanimelist.net

Avatar
Chrisonmale
Viestit: 105
Liittynyt: Su Huhti 06, 2008 22:03
Paikkakunta: Turku, Pori/Ulvila
Viesti:

Re: Ei Näin

Viesti Kirjoittaja Chrisonmale » Ma Marras 17, 2008 18:59

Kaikki hupi pois! PRKL! Ei kun siis... ei sittenkään hmm... kai pitäisi mennä takaisin nurkkaan häpeämään, mutta eikö tuo Internetkin tarvitse säätelyä- ajatteluun mahdu, että netin fantastisia mahdollisuuksia tärvätään herjauksiin, vihapropagandaan, pornografiaan, terrorismiin, väkivaltaan sekä lasten ja nuorten elämää tuhoaviin aineistoihin. Tämän tyyppisten sivustojen karsiminen ei mielestäni ole sensuuria, Hyvärinen sanoi." (huomaa isonnetut) ole enemmänkin amerikkalaisten puuhaa? Herjaus hmm... vihapropagandaa en ole edes nähnyt *sigh*, pornografia MORE please (ja uusi arvonimike: perverssi), terrorismiin "WE ain't living in the USA " *sigh*, lasten ja nuorten elämää tuhoaviin aineistoihin = mikä? Porno? Pelit? Anime? Räppi? Kaikki kivat asiat?

Jottei tapahdu minun henkistä tappamista (tämänkin tajuaa vain minä ja serkkuni, heh) tämä on vain mielipiteeni, jos saat tekstistä rasistisen kuvan, en voi mitään. "Drive slow, Die old."

Modemuoks: Viestisi pointtia on hyvin vaikea ymmärtää, joten pyytäisin sinua käymään viestisi läpi vaikka Wordin tarkistusominaisuudella, jotta muutkin ehkä ymmärtäisivät jotain. Kielioppivirheitäkin löytyi, mutta nyt ne on korjattu.
"Talvisota on jo päättynt" -Vanha Historian opettaja lumipallosodasta

Avatar
Demmi
Viestit: 507
Liittynyt: Ma Kesä 16, 2008 17:00
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Ei Näin

Viesti Kirjoittaja Demmi » Ti Joulu 09, 2008 21:55

Hyvä on, en lukenut yhtäkään tämän keskustelun viestiä oikeastaan ollenkaan, mutta tähän epäkohtaan tartun hanakasti. Poistakaa jos on liian offtopiccia~
Kaneli kirjoitti: -Lisää turhia työpaikkoja (kuten elokuvatarkastaja, joka veloittaa mieletöntä palkkaa täysin turhasta hommasta, epäonnistuu työssään, ja vielä varmaan hoitaa homman kotonaan kotiteatterin ympäröimänä sohvalla syöden popparia, kun muut tekevät TYÖTÄ (opiskelijatkin opiskelee))
Elokuvatarkastaja - melko turha kieltämättä - on kuitenkin arvossa pidettävä ammatti. Miksi? No, jos elokuvatarkastajia ei olisi, joka ikinen elokuva/ohjelma/muu myytävä katsottava julkaisu olisi K-18. Miksi? Koska Suomen maahantuontijärjestelmä on läpimätä ja maahantuojat ja levittäjät selviävät parinsadan tarkastusmaksuista siten, etteivät tarkastuta elokuviaan tarkastajilla ja panevat niille suoraan K-18. Jos elokuvatarkastajia (joilla suurin osa näistä levittäjistä onneksi yhä tarkastuttaa elokuvansa) ei olisi, saisimme katsella punaisten kieltomerkkien merta jokaisella DVD-hyllyllä. Kivaa. Ja se, että joitakin ohjelmia, joiden ikärajoituksen pitäisi olla huomattavasti alempi (esmes Onnen Päivät, Pieni Talo Preerialla, Naruto), mutta jotka ovat K-18 johtuu juuri siitä, että maahantuoja ei viitsi tarkastuttaa elokuviaan tarkastajilla. Vielä kivempaa!
DeviantArt -- MyFigureCollection -- Twitter
Wasurenagusa - manga-, peli- ja figuuriharrastajan ihmettelyjä

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Ei Näin

Viesti Kirjoittaja madu » Ti Joulu 09, 2008 22:03

Englannissahan päivä muutama sitten internetsensuuri saavutti aika naurettavat mittasuhteet. Siellä tuollaisella Internet Watch Foundationilla on jostain kumman syystä vaikutusvaltaa ja niin moni internetpalveluntarjoaja tekee yhteistyötä IWF:n kanssa että Wikipedia on nykyään sensuroitu ~95% englantilaisista, koska sieltä löytyy kuva The Scorpionsin Virgin Killer -levyn kannesta. Ihan huvittavaa että tuollainen levyn kansi mikä nyt ehkä osoittaa vähän huonoa makua julistetaan *nyt* lapsipornoksi kun levyä on myyty ympäri maailmaa yli 30 vuotta...

Hail England, uusi Kiina.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kakkubuffetti”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa