Musiikkikeskustelu

Keskustelua aiheen vierestä

Valvoja: Offtopic-aktiivit

Avatar
RevyFan
Viestit: 211
Liittynyt: Ti Helmi 19, 2008 22:48
Paikkakunta: Loimaa

Re: Musiikkikeskustelu

Viesti Kirjoittaja RevyFan » Su Loka 26, 2008 15:54

madu kirjoitti:Megadethistä jonkinverran diggailenkin, Rust in Peace ainakin on lähes täydellinen levy.. Poison Was The Cure ja Lucretia ei nappaa ihan kympillä mutta jokainen muu biisi on täyttä kultaa. Muuta en sitten niiltä olekaan hirveästi jaksanut kuunnella, koska yleisen käsityksen mukaan ne eivät kuitenkaan pärjää RiP:lle mahtavuudessa.
No juu, tuo lienee heidän paras levynsä, muilla levyillä mahtavuus kuuluu lähinnä yksittäisiin biiseihin. Uusin levy on kyllä hyvä tosin.
J kirjoitti:Niin, eihän se sinänsä ole mikään ihme jos genre ärsyttää kun heittää noin ilkeät stereotyypit ilmaan.
Vaikka musiikki ei täysin nappaisikaan.

Olet selvästikin kuullut vääränlaisia naisartisteja. Se mikä soi radiossa tai telkkarissa ei todellakaan edusta sitä 'parhaimmistoa', vaan niitä joilla on rahaa mainostaa ja markkinoida.
Telkkari vain tuhoaa rakkaita aivosolujasi, joten telkkarin perusteella ei kannata mitään johtopäätöksiä tehdä minkään suhteen. Oli kanava mikä tahansa tai ohjelma mikä tahansa. 'Paskakin' myy kunhan sitä tungetaan joka tuutista ja annetaan katsojan / kuuntelijan ymmärtää että se on 'hyvää'.

Joo-o, nyt soi taustalla Pantera Domination ja uhh. En voi rehellisesti sanoa että kappale miellyttäisi itseäni melodisesti.
Varmasti on ollut 'vaativaa' harjoitella ja opetella soittamaan kyseinen kappale, mutta 'harjoituskin' on vain loppujen lopuksi saman toistoa joka ei sinänsä ole vaikeaa.

En kiellä etteikö olisi 'vaativampaa' soittaa kitaraa kuin pyörittää kiekkoja, mutta kaikenkaikkiaan miesten örinä yhdistettynä kitaran ja rummun mättöön ei vain iske. Kyllä se kuitenkin opiskelun / työpäivän aikana menee taustalla.
Koskaan ei ole 'työn vaativuus', tässä tapauksessa 'soittamisen vaativuus' vaikuttanut pätkääkään siitä että pidänkö kyseisestä artistista vai en. Vaikka olisikin simppeli biitti tai soolo, voi se kuitenkin kuulostaa yli yhdeksäntuhatta kertaa paremmalta kuin viiden minuutin soolo.

Noh, mielipiteet ovat kuitenkin vain mielipiteitä ja niistä tulee ja pitää kiistellä aina kun mahdollista. Sillä loppujen lopuksi kenenkään mielipide asian suhteen ei muutu ellei henkilö itse halua muuttaa näkökulmaansa.
Loppujen lopuksi ainut genre mikä on kuin kirosana on räppi. Kertakaikkiaan en vain voi ymmärtää mikä siinä kaikessa mukamas viehättää kuuntelijaa. Kaikkia muita genrejä ja alalajeja voi, pystyy ja jaksaa kuunnella, mutta räppiä ei.
No juu, nuo stereotypiat nyt oli tollaset... xD Ja oon (tai olin) itse amis, joten... :D Tosin trancea kyl suht monet amikset huudattaa, se on fakta. Sitten sitten, eivät nuo minut traumatisoineet naisartistit ole tosiaan muuta kuin sitä paskaa mitä väitetään hyväksi. Kuten sanottua, hyvääkin olen kuullut, vaikkapa Save Ferrisin laulaja miellyttää mua. Ja kuten mä oon sanonut, en kuuntele sen taidon perusteella, kaduttaa koko heitto jo vähitellen. xD Taidokas soitto vaan sattuu kuulostamaan jumalalliselta ja vaikuttavalta, mutta silti lähes missä vaan voi olla loistava meno ja tykkään taas sen takia. Vaikka joku The Offspring esimerkiks. Ja sooloista muuten, ehkä liioittelit ton viiden minuutin kanssa, mutta noitakin jostain taitaa jopa löytyä ja munkin mielestä se menee turhaks näyttämiseks, sellaset 30 - 90 sek on niinku hyvä.

Ja loppupointtina sun kanssa samaa mieltä, ei tää kenenkään mieltä muuta, nauttikoon kukin mistä nauttii niin kaikilla on kivaa. =D
Kill ´em all, baby!
LastFM || dA || myanimelist.net

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Musiikkikeskustelu

Viesti Kirjoittaja madu » Su Loka 26, 2008 16:04

Noista sooloista sen verran, vaikka en hirveästi sellaisesta teknisesta runkkausmusiikista tykkääkään (eli Dream Theater, Necrophagist jne.) niin pitkät soolot kyllä ovat mahtavaa kuunneltavaa kunhan ne on vedetty tunteella eikä pelkästään "vitsi et me osataan soittaa" -asenteella. Jotenkin kappaleen lopettavat soolot vaikuttavat aina parhailta; pari suosikkia olisi esimerkiksi Between The Buried And Me:n "Selkies: The Endless Obsession" (soolo jotain kaksi ja puoli minuuttia), samalta bändiltä "White Walls" (kolme ja puoli minuuttia) ja maudlin of the Wellin "Blight of River-Systems" (vähän reilut kaksi minuuttia).

Tosta BTBAM:sta tulikin mieleen että onko kukaan kuunnellut niiden aikaisempaa materiaalia? Itse en olekaan kuunnellut muuta kuin Colorsia ja Alaskalta tuota Selkies-kappaletta, mutta olen vähän sellaisessa käsityksessä että vanhemmat levyt ovat aika metalcorea mikä ei ole ihan minun juttuni. Totta vai ei?

Avatar
RevyFan
Viestit: 211
Liittynyt: Ti Helmi 19, 2008 22:48
Paikkakunta: Loimaa

Re: Musiikkikeskustelu

Viesti Kirjoittaja RevyFan » Su Loka 26, 2008 16:10

madu kirjoitti:Noista sooloista sen verran, vaikka en hirveästi sellaisesta teknisesta runkkausmusiikista tykkääkään (eli Dream Theater, Necrophagist jne.) niin pitkät soolot kyllä ovat mahtavaa kuunneltavaa kunhan ne on vedetty tunteella eikä pelkästään "vitsi et me osataan soittaa" -asenteella.
No samaa mieltä kyl, mun mielestä oikeasti taidokkkaaseen ja mussa jotain herättävään sooloon tarvitaan tunnetta, pelkkä puhdas tilutus ei paljoa mua liikuta. Ja oisko tää tilutus sitten sitä "vitsi et me osataan soittaa" -asennetta? Mikäli kuuntelit tuon Cemetery Gatesin mihen löin linkin, siinä on mun mielestä tunnetta, melodiaa eikä pelkkää tilutusta. Tilutustakin lopussa, mutta sekin saa karvat pystyyn kun taustalle alkaa tulla intensiivistä riffiä. :D
Kill ´em all, baby!
LastFM || dA || myanimelist.net

Avatar
starscream
Viestit: 695
Liittynyt: Su Syys 07, 2003 21:03
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Musiikkikeskustelu

Viesti Kirjoittaja starscream » Su Loka 26, 2008 16:14

madu kirjoitti:Tästä tuleekin mieleeni tällainen pienehkö polligallup: Jos jollain bändillä on levy, mitä pidetään ihan universaalisti niiden parhaana ja muut kalpenevat sen rinnalla, kannattaako siihen tutustua ensin ja jättää muut levyt kuuntelematta vai jättää paras viimeiseksi? [...] Itse yleensä tapaan aloittaa siitä parhaasta, ja harvinaisissa tapauksissa perehtymään myös muuhun tuotantoon, mutta jos kyseessä on vaan täysin ässä levy, on hyvin harvinaista että etsin bändiltä muuta.
Aika mielenkiintoista, ihan kuin ostaisi levyn, ja kuuntelisi siltä sitten pelkästään ne klassikkobiisit tai MTV-/radiosoittoa saaneet hitit, koska joku muu on päättänyt että ne ovat parhaita.

Jos itse tykkään paljon jostain levystä (pidettiin sitä bändin parhaana tai ei), niin oletan että tykkäisin saman tekijän muustakin tuotannosta edes melkein yhtä paljon, ja yritän etsiä sitä käsiini. Siis jos saan aikaiseksi, kuuntelen musiikkia lopulta aika vähän. ^^;

***

Niin, se oma musiikkimaku, jos mausta voi puhua samassa yhteydessä levyhyllyni kanssa... Tykkään epämuodikkaasti mm. folk rockista ja countrysta. Tykkään, että sanoituksissa saa olla kunnollinen tarina, ja aina parempi jos niissä menee kaikilla huonommin kuin minulla. >D Musiikkimakuun on luonnollisesti jonkin verran vaikuttanut kavereiden maku ja muut suositukset, mutta ne ykkössuosikit ovat löytyneet ihmeellisten sattumusten kautta. Enkä taida muuten edelleenkään omistaa suosikkibändini (Steeleye Span) parhaana pidettyä levyä, pitäisi varmaan oikeasti tutustua siihenkin joskus. :D

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Musiikkikeskustelu

Viesti Kirjoittaja madu » Su Loka 26, 2008 16:17

starscream kirjoitti:Aika mielenkiintoista, ihan kuin ostaisi levyn, ja kuuntelisi siltä sitten pelkästään ne klassikkobiisit tai MTV-/radiosoittoa saaneet hitit, koska joku muu on päättänyt että ne ovat parhaita.
Mielenkiintoinen näkökulma! Itse kun tapaan yleensä kuunnella levyt levyinä enkä yksittäisinä kappaleina, en edes tullut ajatelleeksi asiaa tuolta kannalta, mutta pitäähän tuokin paikkansa.

Avatar
Demmi
Viestit: 507
Liittynyt: Ma Kesä 16, 2008 17:00
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Musiikkikeskustelu

Viesti Kirjoittaja Demmi » Ti Loka 28, 2008 17:11

Musiikki on aina ollut minulla lähellä sydäntä. Olen soittanut viulua harrastukseksi kymmenisen vuotta ja käynyt kuutisen vuotta orkesterissa tätä kyseistä kapinetta huudattamassa. Mutta mitä kuunnelluun musiikkiin tulee, makuni on todella laaja.

Pidän kaikkein eniten popista. Lempiartistejani ovat Robbie Williams, Ayumi Hamasaki, E-Rotic sekä funk-legenda Tower of Power. Kolmeen viimeiksimainittuun eri kaverini ovat tutustuttaneet minut, mutta Williamsin keksin ihan ite ^^ Robbiella on todella hyvää musiikkia: hyvä ääni, hyvät melodiat ja hyvät sanat. Eikä ulkonäkökään ole yhtään pahitteeksi.
E-Roticista tämä tyttö tykkää ihan oikeasti! Tykkään myös muusta eurosta, jota tulee kuunneltua randomisti, mutta E-Rotic on paras! Euro on niin letkeää, sen voi antaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos mutta silti tulee hyvä fiilis. Euron lisäksi pidän purkkapopista ja tieteet kumoava ideologiani on, että purkkapop pelastaa maailman!

Ayumia kuuntelen tosi paljon. Muuta j-poppia ei oikein tule kuunneltua, mitä nyt muutamaa animen alkumusiikkia ja paria Maaya Sakamoton biisiä tulee kuunneltua. Haluaisin kuunnella enemmän j-poppia, mutta en oikein tiedä, mitkä artistit ovat hyviä enkä oikein tiedä, mistä saisin tietää j-pop artisteja tai kuunnella heidän musiikkiaan. Laittomia latausohjelmia en omista enkä hanki.

Jostain syystä en oikein pidä suomenkielisestä musiikista. Mistä lie johtuu - sitä en tiedä. Joillain suomalaisilla artisteilla on kyllä pari ihan hyvää biisiä, mutta siltikään ei tule oikein kuunneltua. Klassista kuuntelen myös jonkin verran - osittain harrastuksen puolesta, mutta myös siksi, että todella pidän klassisesta musiikista. Se jotenkin rentouttaa ihanasti~
DeviantArt -- MyFigureCollection -- Twitter
Wasurenagusa - manga-, peli- ja figuuriharrastajan ihmettelyjä

Avatar
-Dist
Viestit: 716
Liittynyt: Su Kesä 22, 2008 16:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Musiikkikeskustelu

Viesti Kirjoittaja -Dist » Ke Loka 29, 2008 15:27

J kirjoitti:
Vielä voisin kuitenkin mainostaa Hybrid - Just for Today kappaletta. Henkilö joka oli tehnyt Animecon 08 AMV kilpailun 'alku animaation', oli myös tehnyt erittäin loistavan valinnan kappaleen suhteen.
<3. Kävin sitten kuuntelemassa kyseisen kappaleen. Ainoa toinen hyvä kappale jonka olen kuullut Hybridiltä on Finished Symphony, ja vaikka sekin mahtava, tämä voittaa sen kirkkaasti. Kiitän linkistä ^^. Sen johdosta tulikin sitten ladattua kaikki Hybridin biisit josta löytyi muitakin hyviä kappaleita.. mm. Keep it in the Family.
The joys of a universe made and unmade, friends across time, shall be your ray of light.

asdsdafgw
Viestit: 153
Liittynyt: Ma Elo 01, 2005 00:52

Re: Musiikkikeskustelu

Viesti Kirjoittaja asdsdafgw » To Loka 30, 2008 21:13

madu kirjoitti:Jos jollain bändillä on levy, mitä pidetään ihan universaalisti niiden parhaana ja muut kalpenevat sen rinnalla, kannattaako siihen tutustua ensin ja jättää muut levyt kuuntelematta vai jättää paras viimeiseksi? ... Sigh & Imaginary Sonicscape
Sighista on kyllä harvinaisen vaikea sanoa noin IMO. Ihmisten mielipiteet vaihtelevat bändin tuotannon eri vaiheista niin rajusti. Kokeilumielessä Sigh varmaan kyllä tavoitti huippunsa IS:n kanssa.

90-luvun alkupuolelle jämähtäneet black metal jäärät eivät hyväksy bändiltä mitään Infidel Artin tai viimeistään Hail Horror Hailin jälkeen, joitain poikkeuksia lukuunottamatta. Psykedeliaa hakevat taas kuuntelevat HHH, IS ja Gallows Gallery. Jotkut löysivät bändin vasta Hangman's Hymnin myötä eivätkä, Sighille kovin yksinkertaisen, levyn luukutuksen jälkeen oikein tajua vanhempaa tuotantoa ollenkaan. Tai sitten on kuten minä ja pitää bändin koko tuotannosta suhteellisen tasapuolisesti.

Sigh ei ole koskaan tehnyt samaa levyä kahta kertaa, joka on sinänsä hyvä asia, mutta bändiin tutustuvalle saattaa olla pienehkö shokki tai kummastuksen aihe. Vaikka kyllä Sighilla silti on ollut aina oma punainen lankansa ja tunnistettava soundinsa.

madu kirjoitti:Jotenkin kappaleen lopettavat soolot vaikuttavat aina parhailta
Entäs levyn lopettavat soolot? Kokeileppa kuunnella Cynicin Focus, ellet ole jo kuullut. Lopetusbiisin soolo ei ole niinkään pitkä, eikä oikeastaan tekninenkään(Vaikka levy on ehdottomasti 90-luvun teknisemmästä päästä olevaa jazzfuusioprogeilua pienillä death metal vaikutteilla), mutta lopettaa levyn niin täydellisesti kuin mahdollista.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Musiikkikeskustelu

Viesti Kirjoittaja madu » To Loka 30, 2008 21:30

Yorac kirjoitti:
madu kirjoitti:Jotenkin kappaleen lopettavat soolot vaikuttavat aina parhailta
Entäs levyn lopettavat soolot? Kokeileppa kuunnella Cynicin Focus, ellet ole jo kuullut. Lopetusbiisin soolo ei ole niinkään pitkä, eikä oikeastaan tekninenkään(Vaikka levy on ehdottomasti 90-luvun teknisemmästä päästä olevaa jazzfuusioprogeilua pienillä death metal vaikutteilla), mutta lopettaa levyn niin täydellisesti kuin mahdollista.
Njuu, olen kyllä kuunnellut, mutta epäonnistun uskottavuuteni koska tykkään koko levyä enemmän niistä kolmesta boonusbiisistä mitkä sen jälkeen tulee (ilmeisesti sitä Portal-matskua). Pitääpä pyöräyttää tuo Focus uudestaan ja kiinnittää tohon vikaan sooloon huomiota.

Tsekkasin myös tuon uuden levyn, Traced in Airin kun tulee Cynic nähtyä livenä Opethin ohessa joulukuussa, ja sekin oli tosi hyvä minun mielestäni. Metallista ei voida ehkä puhua, mitä nyt satunnaisia raskaampia kohtia ja jonkinsorttisia rääkäisyjä taustavokaaleina, mutta sellanen tosi etereaalinen ja kaunis kokonaisuus. Harmittavan lyhyt vaan ja sitä teknisyyttä on kyllä levyä varten karsittu (verrattuna livenä esitettyyn Evolutionary Sleeperiin esim.), mutta henkilökohtaisesti ei kyllä haittaa. Focusiin en oikein koskaan päässyt sisään mutta tuosta uudesta oli helpompi saada ote.

Avatar
mmmmm
Viestit: 118
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2006 17:51
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Musiikkikeskustelu

Viesti Kirjoittaja mmmmm » Pe Loka 31, 2008 01:59

Nyt kun sinänsä mielenkiintoinen väittely hippien säveltämän elektronisen "musiikin" ylivertaisuudesta tilulilulii "katso äiti, ilman käsiä!" -egoheviin on hetkeksi hiljentynyt(?), heittäisin tähän väliin oman ongelmani, johon toivoisin myös ehkä saavani tähän ketjuun osallistuneiden elektronisen puolen kuuntelijoiltakin jonkinlaisia mielipiteitä tai valistuneita ehdotuksia.

Eliks olisi tässä kuukauden päästä pidettävä, erääseen koulutukseen liittyen, tällainen rentoutumisharjoitus - tiedättehän, maataan lattialla kuunnellen mielikuvia maalailevaa musiikkia palmurannoista, universumista, iäisyydestä, elämänvirrasta ja kävyistä selän alla. Koska itse musiikilla on kuitenkin nyt sitten melko määrittävä osa, eikä oma tietämys melko laajasta musiikkimausta huolimatta ole välttämättä se kattavin mahdollinen, tarvitsisinkin siis teidän apuanne tilanteeseen sopivan playlistin ja kappalevalintojen muodossa. Lähinnä vaatimuksena olisi mahdollisimman musiikillisesti ja väririkkaasti tunnelmaa luovaa tavaraa, se mitä fiilistä taas, olisi vapaa valinta. Jotain eteerisen ambienttia lifestream materiaalia olisi siis nyt kuitenkin tarkoitus lähteä etsimään, eli suosituksia siitä, mitä biisejä tai teoksia itse tuollaisessa tilanteessa mahdollisesti voisitte/haluaisitte kuunnella ja minkälaisella musiikilla se hetken kestävä euforinen eskapismin tunne, että paras aivojen hermokeskusta stimuloiva vaikutus, saavutettaisiin. Tälläkin foorumilla kuitenkin varmasti pörrää näitä LSD-musiikista paljon tietäviä, ja varsinkin heiltä vinkkejä olisi mukava saada - näinpä saisin taas omaakin musiikkikirjastoani rikastettua.

Suunnittelussa on lähtökohtaisesti mietty tällaista enemmän new age, chillout, contemporary instrumental/classic lähestymistapaa (mm. Engima, George Winston, David Arkenstone, Philip Glass, Amethystium), mutta jos osaatte omasta mielestänne jotain hyvää, mahtavaa ja kaikkea muuta antaa, niin ottaisin ilolla ideoita vastaan. Vaikka tämä täällä buffetin puolella onkin, niin jos jotain anime/visual novel musiikinkin puolelta ehdotuksia tulee, sekin on aina plussaa.

Kiittäen.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Musiikkikeskustelu

Viesti Kirjoittaja madu » Pe Loka 31, 2008 15:49

Ulver voisi toimia, levyistä parhaiten ehkä Shadows of the Sun. Melko rauhallinen, hiljainen ja melankolinen levy, kuvittelisin että se herättäisi kaiken näköisiä ajatuksia lattialla lojuessa. Noin puolituntinen levy.

LSD-musiikkia taas jos kaipaa, siihen en voi olla suosittelematta Porcupine Treen Voyage 34: The Complete Trippiä. Kuten nimestä voi arvata, erittäin höyryinen kokemus. Jonkinsortin progesäätöä tuo kai on.

Ja mahdollisesti mielenkiintoinen levy voisi olla myös Kayo Dotin Choirs of the Eye. Wannabeavantgardepelleilyä mikä omaan makuuni on ihan turhan taidehomoa, mutta tuollaiseen kokeiluun voisi olla varsin passelia. Itselleni mieleen jäänyt tuolta levyltä parhaiten kappale "The Manifold Curiosity" joka rakentuu hiljalleen koko kestonsa ajan ja lopussa sitten räjähtää aikamoiseksi meteliksi. Kappaleen saa näköjään ladattua bändin kotisivuilta kokonaisena:

http://www.kayodot.net/kayodot/index.php?text=audio

Avatar
J
Viestit: 258
Liittynyt: Ke Syys 21, 2005 18:15
Paikkakunta: Helsinki

Re: Musiikkikeskustelu

Viesti Kirjoittaja J » Pe Loka 31, 2008 19:20

Vrykyli kirjoitti:Nyt kun sinänsä mielenkiintoinen väittely hippien säveltämän elektronisen "musiikin" ylivertaisuudesta tilulilulii "katso äiti, ilman käsiä!" -egoheviin on hetkeksi hiljentynyt(?), heittäisin tähän väliin oman ongelmani, johon toivoisin myös ehkä saavani tähän ketjuun osallistuneiden elektronisen puolen kuuntelijoiltakin jonkinlaisia mielipiteitä tai valistuneita ehdotuksia.
Ai? Se oli kiinnostavaa?

Varmaan semmoinen mikä kuitenkin uppoaa kaikille ja sopii kyseiseen 'rentoutumisharjoitukseen' voisi olla nuo kaikenmaailman joogalevyt. En ainakaan muista kuulleni yhtään joogalevyä jossa ei olisi tullut ns. rauhallinen olo.
Mutta nuo ovat varmasti yksi erittäin hyvä vaihtoehto. Vaikka ette joogaisikaan, niin musiikki itsenään on rauhallista ja on erittäin helppoa sulkea muu maailma pois samalla kun silmät menevät kiinni. Noh, ainakin itselläni on.

Kuten olen jo paljon mainostanut, itselläni on tuo tieston ITSOS 5 albumiin tullut jonkinlainen fiksaatio.
Itselleni kyseinen albumi uppoaa kuin mikä ja tulee käytyä vaikka missä, mutta joo, tuo on melkovarmasti vain 'oma juttuni', ei varmaan kaikille. Liekö harjaantunut ajan kanssa? ;o

Toinen mikä on psytrancen puolella olisi Infected Mushroom. Kuten taisin jo yhdessä aikaisemmassa viestissä heittää linkkiä erääseen kappaleeseen heiltä. Mutta joo, tuo on omasta mielestä yksi semmoinen minkä kappaleissa mennään, tullaan ja ollaan.
Infected Mushroom - Mushi Mushi, yksi ehdoton lemppari.
Toisaalta IM:n kappaleiden tempo voi olla turhan nopea jos haetaan jotain rentoutustyylistä musiikkia.

Myös Astral Projectionilta löytyy erittäin menevää settiä, mutta kuten Infected Mushroomilla, ei välttämättä täysin sovi tarkoitukseen.

Loppujen lopuksi en oikein tiedä mitä viitsisi heittää, tiedän erittäin melodisia kappaleita joissa tempo voi olla liian nopea joka ei välttämättä täysin sovi, sitten taas niitä toisia ääripäitä.
Itselläni kuitenkin heittelee nuo fiilikset musiikin suhteen niin kovasti että on oikeasti tosi paha sanoa mitkä olisi 'juuri niitä kappaleita' mitkä oikeasti sopisivat tarkoitukseen. Ihmisillä kun on niin erilaiset maut musiikin suhteen.
Kuitenkin jos 'varman päälle' haluaa pelata, niin kannattaa vähintään kokeilla niitä joogalevyjä, ainakin itseesi ensin. Jos tyksit niin uskoisin että toimii myös muihinkin. Mutta sitten taas, kyseinen musiikki voi olla liian rauhallista.

En välttämättä ole se paras apu, sillä riippuu paljon siitä porukasta kelle olet pitämässä tätä 'rentoutumisharjoitusta', millaisia he ovat, mikä on heidän musiikkimaku, miten he itse rentoutuvat ja mikä on heidän käsitys 'rentouttavasta musiikista'. Mutta kun aikaa tässä on, voin käydä läpi hiukan omaa kokoelmaa, jos löytyy jotain mikä voisi sopia tarkoitukseesi.
Pitkäaikainen stalkkeri

Avatar
mmmmm
Viestit: 118
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2006 17:51
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Musiikkikeskustelu

Viesti Kirjoittaja mmmmm » Su Marras 02, 2008 09:19

J kirjoitti: Ai? Se oli kiinnostavaa?
No yleisesti vallan pätevä keskustelunaihe jos ei muuta. Se on oikeasti melko hämäävää (vaikkakin periaatteiltaan selkeää toki), millä tavoin eri ihmiset musiikin arvottavat; eikä pelkästään genren perusteella, ja kuinka eriäviin mielipiteisiin sitten suhtaudutaan.
madu kirjoitti:
Ulverista kiitokseni, samaten tuosta Porcupine treesta. Olen aiemminkin kuunnellut Porcupinea jonnin verran, mutta jäänyt tuo kyllä Voyage jostain syystä välistä. Ulver taas tuli käytännössä kokonaan uutena ja ainakin tuo Shadows of the Sun kyllä kolahti.

Täytyy tuohon Kayo Dotiinkin (miten nimestä tulee mieleen vain joku rap-artisti?) tutustuakin paremmin enemmällä ajalla - mielenkiintoista settiä, vaikka sinänsä ehkä alkuperäiseen tarpeeseen niin hyvin sovellukaaan. Voi jo tuollainen ns. melodinen kakofonia olla raukoille liikaa =D
J kirjoitti:
Mitä tiestoon sitten tulee, niin itsekin hänen tuotannonsa suuri ystävä olen, vaikkakin itselleni sitten uppoaa tämä kevyempi popahtava trance enemmän mitä kokeelliset housetechno viritykset. (Tunnustettakoon että en juurikaan ole noita In search of sunrise -miksauksia kuunnellut) Tuosta Mushi Mushista en ollut aikaisemmin sitten kuullutkaan ja vaikkakaan ei nyt mitään fanireaktiota aiheuttanutkaan niin kyllähän tuotakin kuuntelee.
J kirjoitti:--sillä riippuu paljon siitä porukasta--
Ja niin, jos toteutusta kuuntelevan osapuolen kannalta lähtisin tätä tekemään, olisi parasta "rentoutumismusiikkia" jotakuinkin kaksi levyllistä iron maidenia tai muuta skeidaheviä ja viimeisenä biisinä metallican nothing else matters. Joten toivottavasti tämä myös toimikoon heille musiikillisesti sivistävänä opetuksena =D

Kiitokseni kuitenkin tähän astisista, lisää otetaan ilolla ja onnella vastaan.

Avatar
Sivis
Happiness officer
Viestit: 409
Liittynyt: Su Tammi 19, 2003 20:10
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Musiikkikeskustelu

Viesti Kirjoittaja Sivis » Ma Marras 03, 2008 04:02

Vrykyli kirjoitti:Kiitokseni kuitenkin tähän astisista, lisää otetaan ilolla ja onnella vastaan.
Mainitaan nyt yksi omista suosikeistani, eli Signalrunnersin Aria Epica, ja tästä toki tuo original mix. Fiilistelymusan (imo) parhaimmistoa :)
"Äiti! Äiti! Tytöt boottaa mechaa!"

Avatar
-Dist
Viestit: 716
Liittynyt: Su Kesä 22, 2008 16:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Musiikkikeskustelu

Viesti Kirjoittaja -Dist » Ma Marras 03, 2008 14:51

Näitähän onkin monia... kuhan vaan muistais. Tosin monissa melodisissa biiseissäkin tahtoo olla sitä jonkinmoista biittiä taustalla elektronisen musiikin osalta, eikä välttämättä sovellu kyllä tuommoiseen tarkoitukseen. En siis kotona ole juuri nyt että paha lähtee sanomaan lonkalta, mutta jotain tässä näin..

http://www.wyverns-spirit.com/?primary Tosta nyt voisit katsoa ainakin Silent Bliss:n ja Somniumin. Ellen väärin muista, Somnium on ihan kiva.

J.. Suosittelen sinua ehdottomasti kuuntelemaan samaisesta linkistä kappaleen Ravenfall, koska linkkasit Just For Today:n, voisit pitää tästä. Vokaaleja ei kyllä ole, mutta ei JFT:ssäkään varsinaisesti '' vokaaleja '' ole.

Postailen lisää lähemmin kunhan kotiin päästään ja kokoelmaa tutkaillaan..
The joys of a universe made and unmade, friends across time, shall be your ray of light.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kakkubuffetti”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 16 vierailijaa