Top 5 mangat

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
bakteeri
Viestit: 107
Liittynyt: La Maalis 01, 2008 20:29

Top 5 mangat

Viesti Kirjoittaja bakteeri » Ti Syys 09, 2008 10:17

Juuh, poistakaatten jos on turha aihe.

Eli mitkä ovat tällä hetkellä top 5 suosikkimanganne? Ja perustelut mukaan. Omani: (kestäkää, en osaa perustella kovin pitkästi.)

1. Blade of the Immortal
- Upea visuaalinen tyyli, mielenkiintoiset ja moniulotteiset hahmot ja kiehtova tarina.
2. Lone Wolf and Cub
- Koskettava. Mitä muuta tästä nyt sanoisi, lukekaa se.
3. Nausicaä of the Valley of the Wind
- Nerokas tarina, luonnonsuojeluteema ja kaunis taide.
4. Maison Ikkoku
- Paras romanttinen komediamanga ikinä. Piste.
5. Planetes
- Kovaa scifiä, avaruusmiljöö ja liikuttava rakkaustarina.

Avatar
soinap
Viestit: 367
Liittynyt: Ti Maalis 25, 2008 19:28
Paikkakunta: Forssan seutu

Re: Top 5 mangat

Viesti Kirjoittaja soinap » Ti Syys 23, 2008 19:11

1. Fruits Basket
Tähän teokseen ei vain kykeke kyllästymään. Sarjan pystyy lukemaan vaikka kuinka monta kertaa uudestaan ja uudestaan ja sillä on silti aina jotakin uutta tarjottavaa. Pidän siitä, kuinka sarjassa on paljon muistelemista, se on mukavaa ja antaa uuden perspektiivin jostakusta henkilöstä tai tapahtumasta. Natsuki Takayan piirrostyyli on myöskin jotakin ihaninta luettavaa, vaikkakin muuttuu aika rajusti tarinan aikana. Jokainen hahmo on persoonallinen ja hellyyttävä eikä heitä tahdo sekoittaa toisiinsa. Pidän myöskin sarjan suloisesta huumorista ja siitä, että tähänkin on ripoteltu hieman näitä pervouden rippeitä, vaikkakin hyvin alhaisiksi jäävät. Lempihahmoni on varmaankin Momiji ja Akito, täydelliset vastakohdat. Momiji on mukavan lapsenmielinen ja suloinen, kun Akito on hieman raaempi ja tiukempi hahmo.

2. Chobits
CLAMP'n ihana sarjanen. Mielestäni pelkästään idea on kiehtova ja eroaa jo sen varjolla muista lukemistani sarjoista. Vaikkakin tämä "voiko kone rakastaa ihmistä" metodia on aika normaalia tavaraa, on se silti mielenkiintoista. Myöskin tämä tulevaisuuteen sijoittuminen on mukava lisäys. Ei ole mitään täysin suunnatonta ja päätöntä sci-fi meininkiä, mutta eroaa kuitenkin jollakin asteella nykyisyydestä. Kaikki hahmot ovat tässäkin persoonallisia, mutta valitettavasti en näitä nimiä saa kylvettyä päähäni. Piirtojälki on kaunista ja Chi'n asut on piirretty hienosti ja taidokkaasti ja on mielenkiintoista seurata hänen ja Hidekin suhteen syventymistä ja heidän elämistänsä yhdessä. Lempihahmoni onkin sitten Minoru, tuollainen pikkuinen ja älykäs poika, joka jaksaa kutsua Hidekiä hyväksi ihmiseksi.

3. Elfen Lied
Olin jo animeen täysin ihastunut, joten mangaankin halusin tutustua. Tyydyin fanikäännöksiin, mutta kiitän kyllä kääntäjää, hyvää työtä teit. Lynn Okamoton piirtojälki alkoi pikkuhiljaa miellyttämään silmää yhä enemmän ja enemmän ja hahmojen menneisyyksiä puitiin paljon enemmän kuin animessa. Tarina oli mielenkiintoisempaa ja oli aivan eri asteilla kuin anime. Pidin tyylistä jolla Okamoto piirsi Lucyn, todella mielenkiintoinen tyyli. Myöskin kerronta oli sujuvaa ja kyllä tämä manganakin onnistui hirvittävään ja huvittamaan yhtä aikaa. Ja Elfenin tuntien mukana oli myöskin pervoutta, paljon ! Lopetus oli kuitenkin hieman heikompaa tasoa, kuten muutenkin osa 12. Mutta keskivaiheilla tarina on niin mielenkiintoista, että se korjaa loputkin virheet. Mangassakin pidin eniten ilkeästä, murhanhimoisesta Lucysta, mutta myöskin normaali-Lucy alkoi tulemaan tärkeämmäksi hahmoksi loppua kohden.

4. Death Note
Tarina on vain niin himputin mielenkiintoinen, ettei seuraamista voi lopettaa kesken. L ja Raito käyvät psykologista taistelua toisiansa vastaan ja keksivät aina vain ihmeellisempiä keinoja saada toinen loukkuun. On mukavaa kun tarinassa on mukana tälläistä fantasiaakin, kuten shinigamit ja vihko, joka tappaa kirjoittamalla nimen siihen. Idea on jo yksisteen loistava ! Kun lisätään vielä mahtava piirtojälki ja hyvin eteenpäin etenevä juoni, menestys on todellakin taattu. Kun sarjaa päästään eteenpäin, muuttuu tarina vain mielenkiintoisemmaksi ja samalla kun hahmoja tulee lisää, tulee myöskin toiselle osapuolelle lisää pähkäilemistä. Ja lempihahmoni on niinkin kliseisesti kun voi olla L. Hyvinkin älykäs hahmo, jonka tavat ovat hieman tavallisuudesta poikkeavat.

5. Fushigi Yuugi I
Painotan tuolla ykkösellä, että tuo ensimmäinen "kausi" oli se tärkeämpi minulle eli osat 1-13. Olen aina pitänyt jäljestä, jolla Yuu Watase teoksiansa tekee ja tämä varsinkin on erittäin hienon näköinen. Tässäkin on mielestäni mielenkiintoinen juoni, kun joudutaan kirjan sisälle ja sitten mennäänkin muinaiseen Kiinaan ja aletaan taistelemaan ystävyyden ja kokonaisen maan puolesta. Hahmot ovat minun makuuni persoonallisia ja heidät erottaa hyvin toisistansa. Hahmoja tulee välillä hieman liikaakin vastaan, kun on neljän neidon tähdet kaikki esittelyssä, mutta nuo päähenkilöt riittänevät minulle. Lopetus oli myöskin erittäin kaunis ja tarinan aikana tuli muutenkin tihurrettua kyyneleitä kun hahmoja kuoli yksi toisensa jälkeen. Lempihahmoni oli Tasuki, persoonallinen ja erottuva joukosta. Rakastin niitä hänen hampaitansa, tuli mieleen vampyyri, ja myöskin tuo oma murre jolla hän puhui oli mielenkiintoista ja huvittavaa luettavaa. Ja oli ne Taman kanssa aika söpö kaveriparikin.

Avatar
Fullmoon_
Viestit: 211
Liittynyt: Su Joulu 23, 2007 18:31
Paikkakunta: Imatra

Re: Top 5 mangat

Viesti Kirjoittaja Fullmoon_ » Ti Syys 23, 2008 19:35

Noh, vastailenpa nyt itsekin.. Elikkäs,

1. Death Note
Tähän ei vain voi kyllästyä. Suurenmoinen sarja vaikka en olekaan vielä sarjaa loppuun asti lukenut mutta juoni ja hahmot ovat mahtavia! Pidän myös juuri sellaisesta piirrustustyylistä mitä käytetään Death Notessa. Just sellaista yksityiskohtaista.

2. Loveless
Hmm, eka shounen-ai sarjani jota aloin lukemaan(hieman myöhemmin olinkin jo aivan yaoi ja shounen-ai fani, ei siihen kauan mennyt : D). Hahmot ovat söpöjä(Ja Rit-kun <3). Juoni menee miten menee, mutta söötti piirrustusjälki korjaa nekin pienen virheet. Ekassa volumessa ajattelin lopettaa kokonaan sarjan seuraamisen kun tarina välillä toisti liiankin paljon itseään ja Soubi alkoi ärsyttämään mutta onneksi jatkoin lukemista. Sarja parani todella paljon!

3. Fruits Basket
Ah, ihana sarja jos ei oteta huomioon erityisen ärsyttävää yli kilttiä ja söpöä ja ihanaa ja äitiään palvovaa päähenkilöä Torhu Hondaa. Grääh, inhoan häntä. Mutta muut hahmot on keksitty aivan loistavasti. Momijista pidän erityisen paljon(eh, joo, en pidä tytöiltä näyttävistä pojista, en en, en tosiaankaan :oops:) ja enkun käännöksestä sen verran pidän myöskin että Momijin lauseet oli jätetty parisen kertaa sarjassa kääntämättä. Oli kivaa lukea vaihteen vuoksi myöskin hieman saksaa. ^^'

4. Gentlemen's Alliance Cross
Vaikka melkein kaikki Arinan tekemät sarjat onkin hieman tylsiä, paljon anorektisia tyttöjä, yli isoja silmiä kaikilla mutta tästä sarjasta pidän edelleen. Vaikka vain kaksi ensimmäistä osaa onkin tullut luettua niin tämä sarja kyllä erottuu huomaavasti muista mangakan aikaisemmin tekemistä sarjoista. Jätin tämän sarjan lukemisen englanninkielisenä toivoessa että tulisi joskus käännettyä rakkaalle suomenkielelle. :3

5. Negima!
Akamatsun Love Hinasta en kovinkaan pitänyt, liian paljon hakkaamista ja riehumista vaikka samaa löytyypi kyllä tästäkin sarjasta muttei niinkään paljon mutta juoni alkoi itseään kiinnostaa. Just sellainen velho tarina missä sellainen pikkupoika joutuu opettajaksi. Kiinnostaa kyllä miten mahtaa sarja jatkua kun lolen vasta neljän pokkarin verran sarjaan tutustunut.

Avatar
Valkoinenhai
Viestit: 258
Liittynyt: La Heinä 12, 2008 16:06

Re: Top 5 mangat

Viesti Kirjoittaja Valkoinenhai » Pe Syys 26, 2008 17:20

Jeii, löytyi sitten tämmöinenkin täältä! :-D
Eikun kirjoittelemaan...

1. Neon Genesis Evangelion
Klassikko. Parasta angsti-mechamättöä mitä on! Juoni on aivan mahtava (niin kiero ja monimutkainen kuin onkin) ja hahmot vielä mahtavempia (kaikessa angstisuudessaan)! Pidän kovasti hahmojen välisistä suhteista, drmatiikasta sekä siitä psyko-filosofisesta pälinästä. XD
Koskettavia tilanteita riittää ja mikä parasta: mecha-tappeluita. :-D

2. Fruits Basket
Piirrostyyli: Ihana
Juoni: Ihana
Hahmot: Vallattomia!!
Sarja on niin omaperäinen ja koukuttava, ettei sitä voi olla lukematta! Hahmot ovat ihania ja ikimuistoisia, että ei mitään rajaa! Huumori kukkii samaten romanssi, ja dramatiikka sykähtää... Tästä sohjosta todella pidän! <33

3. Nana
Tutustuin sarjaan vasta hiljattaen, mutta koska se on niin mielenkiintoinen, niin jäin heti koukkuun. Sen vähän isommille suunnattu juoni ja aikuisemmat ja realistisemmat hahmot vetivät minut heti puoleensa. Ja piirrostyyli on jälleen todella kaunista. :3
En malta odottaa seuraavaa pokkaria!

4. Dramacon
Ihastuin sarjaan sen mahtavien chibien ansiosta! Svetlana on todella taitava piirtämään ilmeitä ja eleitä, ja ratkean aina nauruun tämän sarjan parissa! Vaikka hahmot, eivät olekaan mitään kaikkein mangamaisempia, pidän kyllä juonesta ja piirrostyylistä yleensäkin. Lisäksi Dramacon on kyllä parasta jenkkikamaa mitä on!

5. Unknown
Eipä minulla sitten olekaan mitään suosikkeja... Mutta Ranma ½ on kyllä edelleen suosikkini, vaikka vähän vanhentunut sarja onkin! Mutta on kyllä niin hauska ja rento sarja, että! :-D
Jos jokin voi mennä pieleen, niin se menee pieleen. -Murphyn laki

Migreeni
Viestit: 32
Liittynyt: Ma Helmi 12, 2007 23:05
Paikkakunta: Iitti

Re: Top 5 mangat

Viesti Kirjoittaja Migreeni » Pe Syys 26, 2008 19:01

Tulipa mieleen että eikö se olisi sama listata niitä lemppareita tähän ketjuun?

Paras manga-sarja?

Avatar
Furinji
Viestit: 735
Liittynyt: To Loka 16, 2003 14:56
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Re: Top 5 mangat

Viesti Kirjoittaja Furinji » La Syys 27, 2008 13:24

Migreeni kirjoitti:Tulipa mieleen että eikö se olisi sama listata niitä lemppareita tähän ketjuun?

Paras manga-sarja?
Mörk

Sinäänsä totta, mutta tämä ketju näyttää sujuvan huomattavasti paremmin kuin mitä tuo vuonna 2004 aloitettu ketju koskaan, joten annetaan kokeilun vuoksi tämän jatkua. Jos vaikka näkisimme paremman huomisen...tai jotain...

On nimittäin myös tullut selväksi, että ihmiset eivät ikinä osaa vastata järkevästi ketjuun, jonka otsikossa on sana paras.
Tämä on häikäilemätön mainos: Jinsei ry, Porin anime- ja mangaklubi
[17:52] <@Sivis> "I'm becoming Jinsei.. Jinsei" .. :|
_______________________
.Petteri//Furinji

Avatar
Shewon
Viestit: 203
Liittynyt: To Helmi 08, 2007 18:47

Re: Top 5 mangat

Viesti Kirjoittaja Shewon » La Syys 27, 2008 15:50

1. Naruto
Naruto on minun mielestä viehättävä mangana koska Masashi Kishimoto osaa yksinkertaisesti piirtää hyvin. Juoni joskus reistailee mutta kyllä sitä jaksaa katsoa kuinka Naruto jatkaa harjoittelua ja kulkee lähemmäs Hokageksi johtavaa polkua. Anime vääristelee Narutoa paljon kiitos fillereiden sen takia lämpimästi suosittelen Naruto-mangan lukemista.

2. +Anima
Niin vähän tunnettu +Anima viehättää minua paljon ja iski suoraan sydämeeni lukiessani sitä. Juoni on loistava ja piirustustyyli aivan ihana. +Animassa on monta pientä tarinaa jotka korostavat päähenkilöiden luonteita. Vaikka +Anima onkin fantasiatyylinen niin se on kuitenkin realistinen. Cooro ryhmineen joutuu hankimaan omat rahat, ruuat, vaateet ja katon pään päälle yöksi. Kaiken huipuksi heidän pitää varoa monia vaaroja kiitos heidän +anima-voimien.

3. 07 Ghost
07 Ghost... Voin sanoa että se ei jätä ketään kylmäksi. Juoni tempaisee pakostakin ihmisen sisälle tarinaan ja kaiken tämän kruunaa uskomattoman kaunis piirustustyyli. 07 Ghostin piirustustyyli on oikeasti omaa luokkaansa. Pappien puvut ovat kauniita ja sotilaiden puvut hyvinkin miehekkäitä. Kaikki rakennukset ovat kauniisti piirretty.

4. Death Note
Death note piirustustyyli vaikuttaa alkuaaikoina lapselliselta mutta mitä pitempään tarinaa mennään sitä uskomatomaksi piirustustyyli menee... Death noten tekijät ovat onnistuneet tekemään tarinan josta kaikki tykkäävät. Etenkin ruoka on hyvin piirretty Death notessa (L:n sokeripullasta Ryukin omenoihin). Hahmot suorastaan elävät tarinaa lukiessa... Tuntuu että L ei olekaan pelkkä sarjakuvassa seikkaileva ihminen, L pidetään oikeana ihmisenä (mikä minusta on suorastaan turhaa). Death Noten piirtäjä, Takeshi Obata, osaa tehdä kuolemasta taidetta (kuten L:n kuolemasta ollaan nähty.).

5. One Piece
Odalle pitää nostaa hattua. Kuka tahansa ei olisi keksinyt tarinaa 16-vuotiaasta pojasta joka tahtoo merirosvokuninkaaksi. One Piece on humoristinen sarja ja vitseille osaa nauraa kun on sen aika. Kuitenkin Oda on tehnyt virheitä naisissa. Oda tekee naisista ihan sake-pullon näköisiä. Oda on kuitenkin tehnyt monien rakastavan tarinan jota monet pikku pojat lukevat.
Viimeksi muokannut Shewon, Su Syys 28, 2008 12:56. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
_Shadow_
Viestit: 1071
Liittynyt: Ti Marras 08, 2005 19:13
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Top 5 mangat

Viesti Kirjoittaja _Shadow_ » Su Syys 28, 2008 12:40

Hmm...Täytyykin hieman pohtia tätä...

1.D.Gray Man
-Ehdottomasti eka, koska tässä se juoni ja piirustustyyli = Ah!<3

2.Fairy Tail
-En osannut päättää oikein mikä Mashiman töistä tulisi ekana, mutta tässä lähes samat piirteet mitä ensimmäisessä. Koko ajan uusia tarinoita tulee lisää^^

3.Monster Hunter Orage
-Vaikka sarja onkin hyvin tuore tapaus on se jo kaikilla 6:lla luvuilla valloittanut sydämeni ^_____^ Hahmot ovat loistavasti suunniteltu ja juonesta saa hyvin kiinni alkutapaleella

4.FullMetal Alchemist
-Varmaan olisi noussut 2 tai 3 kohtaan, mutta hitaan ilmestymis tahdin takia laitoin tämän 4:ksi. En oikein tiedä mikä tässä viehättää...Samat perustelut mitä muissakin.

5.One Piece
-Piirustustyylin yksityiskohdat ja hahmot<3

Avatar
neo-shaman
Viestit: 136
Liittynyt: La Kesä 07, 2008 15:01
Viesti:

Re: Top 5 mangat

Viesti Kirjoittaja neo-shaman » Su Syys 28, 2008 13:11

#1 Akira [Katsuhiro Otomo]
Ensimmäinen manga jonka olen ikinä lukenut. Ja myös ikuisesti se paras. Akira on klassikko ja siihen on syy: kiihkeätempoinen, vakuuttava sarja on sellainen teos jonkalaisesta varmaankin jokainen kunnianhimoinen sarjakuvankirjoittaja haaveilee. Otomon tyyli on realistinen ja karu, kaikki tekniset vempaimet, moottoripyörät sekä suurkaupungin maisemat ovat taidokkaasti tehtyjä. Suurena scifin ja filosofisen mätön ystävänä tämä puree minuun.

#2 GUNMM [Kishiro Yukito]
Uusi tuttavuus minulle tältä vuodelta, mutta ehdottomasti parhaita suomeksi julkaistuja sarjoja. Luin koko sarjan parissa päivässä läpi, sillä se vain imaisi mukaansa. Juonen kehittyminen, hahmojen persoonallisuuksien syvyys ja muuttuvat teemat koukuttavat. Liikuttava tarina, ja Gallyn kasvamista on hieno seurata. Yukiton piirrokset ovat mielettömiä, erityisesti liikkeen kuvaus esim. motorball- sekä taistelukohtauksissa on taidokasta.

#3 Angel Sanctuary [Kaori Yuki]
Kyllä, ensimmäiset 6 pokkaria saattavat olla pettymys, mutta ainakin minä kiinnyin heti sarjan hahmoihin, ja oli pakko lukea eteenpäin... Sitten kun suuri seikkailu taivaan ja helvetin välillä alkoi ei voinut enää jättää kesken. Monet hahmot, heidän salaperäiset persoonallisuutensa, huumori pieninä annoksina ja kristilliset viittaukset... Nam. Suuria tunteita sarjassa riittää, mutta niitä ei ole kuitenkaan paisuteltu Titanic-mittoihin, kuten shojossa yleensä. Sekä kuolattavat hahmot. 8DDD *fangirl*

#4 Neon Genesis Evangelion [Yoshiyuki Sadamoto]
Jos puhuttaisiin animesta sekä mangasta, NGE olisi noussut kolmannelle sijalle. Pelkästään mangana NGEn ohi kipuaa kuitenkin Angel Sanctuary. NGE on kuitenkin uusimpia tuttavuuksiani, ja todella minut koukuttanut sarja. Erittäin vaikuttava, syvä teos. Kristilliset viitaukset tässä sarjassa, kuten myös AS:ssä kiehtovat minua ja juonen monimuotoisuus tekevät sarjasta monitulkintaisen. Tämän voi lukea monta kertaa uudestaan, ja aina löytää uusia puolia. Ja parasta sarjassa on jännittävien kohtien aiheuttamat hyperventilaatiokohtaukset.

#5 ...
Vaihtelee. Näiden neljän sarjan jälkeen minun on vaikea nimetä enää mitään erikoista. Pidän kaikista Kaori Yukin sarjoista, joten olisin voinut mainita tässä kohtaa esimerkiksi Godchildin tai the Cain Sagan. Hideyuki Kikuchin tai Masamune Shirown sarjat ovat myös hyviä ehdokkaita, omia lemppareitani. Kikuchin Vampire Hunter D, Demon City-sarjat, Darkside Blues tai Shirown Ghost in the Shell sekä Appleseed ovat suuria suosikkejani.
Myös Les Bijoux, Sang-Sun Parkin ja Eun Ha-Jon manhwa sekä shonen-ai sarja -Fake- ovat ehdottomasti parhaita lukemiani sarjoja. Mutta tämä paikka pysyy auki... vielä.

Avatar
Mucca
Viestit: 135
Liittynyt: Su Huhti 20, 2008 19:36
Paikkakunta: Helsinki

Re: Top 5 mangat

Viesti Kirjoittaja Mucca » Su Syys 28, 2008 17:31

Death Note
Mahtava sarja. Pidän Takeshi Obatan piirustustyylistä, sen selkeydestä. Hahmot ovat piirretty hyvin, maisemat ovat kauniita ja selkeitä, kaikki hahmot erottaa toisistaan ja Lightin\Raiton huone nähdään aina samanlaisena, siihen on jo tottunut. Entä sitten juonesta? Se on mahtava. Jännittävä, kiehtova ja kummallinen. Kuka olisi keksinyt, että kuolemanjumala\shinigami tiputtaaa vihkosen ihmisten maailmaan, vihkosen jolla voi tappaa? Hahmot ovat persoonallisia ja hauskoja; Raito on suojassa kasvanut nero, L on nerokas ja villi etsivä, Ryuk on omenille perso shinigami ja Kiran tapauksen poliisiryhmän jäsenet ovat hauskoja, varsinkin Matsuda! Pidän tästä sarjasta!

Fruits Basket
Ihana, söpö shojosarja. "Jos vastakkaisen sukupuolen edustaja halaa kirouksen kantajaa, hän muuttuu eläimeksi". No joo, onhan tässä sarjassa samoja kliseitä kuin muissakin, mutta se jaksaa viihdyttää. Natsuki Takayan piirustustyyli on kaunista ja hahmot ovat vallattomia. Lempihahmoni ovat Momiji ja Yuki.

Chobits
CLAMP'n parhaimmistoa Cloverin ja monien muiden ohella. Piirustustyylistä ei puutu mitään, se on kaunis. Juoni on hyvä: en ole ennen lukenut mangaa, jossa "kone ja ihminen rakastuvat", vaikka sitä luultavasti on muissakin sarjoissa. Hidekin ja Chin elämää on muutenkin hauska seurata. Sarjassa on muutenkin ihanat hahmot. Lempihahmoni ovat Hideki ja Chi. Pidän muutenkin melkein joka sarjassa päähenkilöistä

Pet Shop of Horrors
Sarja ei ole mitenkään pelottava. Pidän Matsuri Akinon piirustustyylistä. Eläimet on piiretty älyttömän hyvin ja hahmotkin ovat hauskoja. Pidän Count D:stä, koska hän on hauskannäköinen sokerihiiri. Leo Orcot on ärsyttävä välillä, mutta muuten ihan ok.

Fushigi Yuugi
Aloitin lukemaan tätä sarjaa, kun näin lehtipisteissä ja kirjakaupoissa suomennettuja Fushigi Yuugeja. Ihastuin sarjaan heti. Kaksi tyttöä joutuvat menneisyyden Kiinaan, jossa toisesta tulee Suzakun neito. Vähän turhankin pitkä, no ei nyt silleen, mutta huomaa, että sarjaa on pitkitetty. Ihana sarja
Viimeksi muokannut Mucca, Ti Marras 04, 2008 17:12. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Manga&Anime

haplo
Viestit: 410
Liittynyt: Ti Helmi 20, 2007 16:47
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Top 5 mangat

Viesti Kirjoittaja haplo » Pe Loka 03, 2008 13:00

Mainittakoon, että uusimmassa Tähtivaeltajassa on listattu Top 25 Mangat, eli siitä vain lukemaan. Sarjoista viisi on valittu suomeksikin löytyvistä sarjoista, loput löytyy englanniksi.

Koskaan ei ole helppo listata, mutta koska ketjun aloittaja oli viisaasti lisännyt viestiinsä sanat tällä hetkellä, tartun aiheeseen. Järjestys nyt on sivuseikka, mutta tässä viisi loistavaa sarjakuvaa:

Buddha (Osamu Tezuka)
Luettu 2/8. Tempasi mukaansa heti alkusivuilla, enkä voi kuin ihailla Tezukan taitoja. Lisäksi piirrostyyli on ehdottomasti kohdallaan, ja taito jolla Tezuka leikittelee mm. ruutujaoilla on jotain paljon hienompaa kuin mihin monet nykyisin pystyvät; yksinkertaista mutta vaihtelee. Lyhyestisanottuna toimivaa. Kaiken lisäksi aihe on mielenkiintoinen, kas kummaa.

Yotsuba&! (Kiyohiko Azuma)
Luettu 3/8+ eli suomenkielisellä versiolla aloittelin, vaikka Azumanga Daiohin jälkeen olikin kova työ olla hankkimatta englanniksi. Maltoin, ja se kannatti. Jollain tasolla tuo mieleen Bill Wattersonin Lassin ja Leevin, vaikka sarjat ovatkin hyvin erilaisia. Molemmissa kuitenkin löytyy sitä jotain, jota en osaa kuvata muuten kuin sanalla elämänilo.

Banana Fish (Akimi Yoshida)
Luettu 13/19, ja koko sarjan ajan olen ollut täydellisessä koukussa. Tämä on poikarakkaussarjakuvaa parhaimmillaan ja ymmärrän täysin miksi sarja ylitti Japanissakin myös poikien lukukynnyksen varsin hyvin, ellen väärin muista. Banana Fishissä poikien välinen kumppanuus ei ole pääasiallinen tarkoitus, jolla saada sarjaa myytyä tietylle lukijakunnalle vaan se on osa päähenkilöiden välistä kehitystä, joka kasvaa sarjaan kuin itsestään.

Neon Genesis Evangelion (Yoshiyuki Sadamoto)
Luettu 11/12? Suomeksi olen sarjaan tutustunut, ja joistakin käännöksen alkuvaiheessa tuottamista erimielisyyksistä huolimatta pidän kyllä sarjasta kovasti, myös suomeksi. En osaa tästä sen kummempia kertoa, toivottavasti osa 12 joskus valmistuukin.

Nana (Ai Yazawa)
Luettu 1/20+
Valitisin Nanan tähän viimeiseksi tarkemman maininnan ansaitsemalle paikalle, koska sarja on tällä hetkellä ajankohtainen Suomessa. Jo ensimmäinen osa osoitti, ettei ole ihmekään sarjan venyneen jo pariinkymmeneen osaan. Toivon silti hartaasti että Yazawa osaa lopettaa ajoissa. Paradise Kiss viiden osan mittaisena oli mukava lukupaketti, mutta jo Nanan alkuasetelma antaisi osviittaa pidemmästäkin sarjasta vaikken pituutta jo etukäteen tietäisikin, niin paljon kuin se on mahdollista keskeneräisessä sarjassa.

Loppuun maininta muutamasta mielestäni tutustumisen arvoisesta sarjasta, jotka jäivät listan ulkopuolelle mm. sen vuoksi että toiset olivat ajankohtaisempia joko Suomen markkinoilla tai joko tuossa kirjahyllyssä joka nököttää lähellä:

Eagle: Making of an Asian-American President, I"s, Strain, Doll,Lone Wolf and Cub, Gunnm sekä Barefoot Gen jossa nimenomaan englanninkielinen versio.

Avatar
Futoi yatsu
Viestit: 41
Liittynyt: Ma Loka 08, 2007 12:42
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Top 5 mangat

Viesti Kirjoittaja Futoi yatsu » Pe Loka 03, 2008 14:51

Osamu Tezuka: Hi no tori (Phoenix). Vaikka Tulilintu on vähän epätasainen, tähän kuitenkin vanha mestari on panostanut kaikkein eniten. Koko elämä ja historia yhdessä sarjakuvassa.

Hayao Miyazaki: Kaze no tani no Naushika (Tuulen laakson Nausicaä). Harvinaisen sisällökäs sarjakuva. Kuten joku joskus sanoi, minkä mangataiteilijan maailma Miyazakissa menettikään.

Masashi Tanaka: Gon. Julman hauska tarina dinosauruksesta. Siinä eläimet ihan oikeasti eivät osaa puhua.

Kiyohiko Azuma: Yotsuba&! Hauska, hellyttävä, elämäniloinen, joskus vähän viisaskin.

Noboru Oshiro: Kisha ryokou. Tinttien veroista sarjakuvataidetta ajalta ennen Tezukaa.

No, tämä nyt on vain ajatusten tämähetkinen tilanne. Saattaa vaihdella.

Avatar
NuttyNuti
Viestit: 302
Liittynyt: Su Marras 22, 2009 14:39
Viesti:

Re: Top 5 mangat

Viesti Kirjoittaja NuttyNuti » Ma Joulu 21, 2009 19:55

GUNNM
Hillittömän upeaa piirrosjälkeä! Yleisesti en ole väkivaltasarjojen ystävä, mutta GUNNM teki silti minuun suuren vaikutuksen. Pidän etenkin sen juonesta ja filosofisista mietinnöistä, tyyliin "mikä on kloonatun olennon elämän tarkoitus", "missä vaiheessa kyborgi on enemmän kone kuin ihminen" ja niin edelleen. Kadehdin tapaa jolla taitelija piirtää ihmisanatomiaa! Vetää sanattomaksi. Myös rasterien käyttö on hyvin, hyvin kaunista! ...taistelut sen sijaan eivät ole kauniita. Ne ovat HYVIN rujoja... taiteellisen rujoja.

Naruto
Älkää hyvät ihmiset tappako minua, kun sanon pitäväni Narutosta valtavasti! Kompaten muita sarjan faneja olen erityisen mieltynyt sarjan hahmokaartiin, heidän erilaisiin kykyihinsä, persoonallisuuksiinsa ja taustoihinsa. Kiisseliä on yllättävän vähän shounen-sarjaksi. Kishimoton piirrosjäljestä näkee ammattimaisuuden ja hyvän anatomian tuntemuksen. Erityisesti vauhti ja tappelu sujuvat Kishimoto-senseiltä mainiosti! (...kuulun muuten niihin Naruto-ihmisiin, joille SasuNaru-paritusten lumovoima ja Deidaran mekkoihin tälläämisen ihanuus ovat yksi iso hämärä ja kysymysmerkeillä kyllästetty alue...)

Yotsuba&!
Ja nyt vuorossa listaykkösen vastakohta! Todella suloista ja naiivia huumoria, arkista (?) kuvausta japanilaislapsen elämästä kommelluksineen päivineen. Piirrosjälki on sopivan pelkistettyä, ei liikaa eikä liian vähän. Ihanan herttainen sarja!

Azumanga Daioh
Kaikkia vitsejä ei ehkä ymmärrä, mutta myös Azumanga Daioh jaksaa naurattaa minua! Ihanan sekalainen henkilökaarti, ja niin paljon huumoria revittynä niin tavanomaisesta paikasta kuin koulu!

Oh! My Goddess
Vitossijan manttelinperijän valinnassa oli tiukkaa kisaa, mutta huumorilinjalla jatkuu! OMG on jostain syystä hyvin lähellä sydäntäni, vaikkei kaikista autohärveileistä tiedäkään. Belldandy ja Skuld ovat niin suloisia <3
"Maailmamme ei ole lahja vanhemmiltamme vaan lainassa lapsiltamme."
-- Intiaanien sananlasku

Avatar
Mourumaru
Viestit: 118
Liittynyt: Su Maalis 22, 2009 16:51
Viesti:

Re: Top 5 mangat

Viesti Kirjoittaja Mourumaru » Ma Joulu 21, 2009 23:19

Katekyo Hitman Reborn
Oikeastaan outoa ja koomista, että tää sarja pääsi messiin tähän listalle. Aluksi oikeasti miltei vihasin koko sarjaa ja dissasin sitä vähäväliä. Silti luin sitä ja sitten jossain 80 luvun kohdalla sarja rupes pikkuhiljaa miellyttämään enemmän ja nyt olen jo aikalailla hulluna siihen. Vaikka juoni onkin ei sieltä parhaimmasta päästä, tätä lukee ihan mielellään. Tykkään tietyistä hahmoista ihan sairaasti eikä piirtotyylikään ole mikään itse hirveys, päinvastoin. Niin ja vaikuttaa asiaan sekin, että olen mafiafriikki.

Togainu no Chi
Olen fanittanu tätä sarjaa jo pitemmän aikaa ja kuolen, kun en ole saanut vielä peliä ladattua koneen vähän tilan takia. Niitä harvoja sarjoja - itseasiassa onkin ainoa - minkä lähes kaikista hahmoista tykkään. Juonikin on justiin mun mieleen, tykkään katumeiningistä ja goresta aivan älyttömästi. Ja muutenkin sarja antaa sellasset inspat ettei tosikaan. En voi muuta sanoa kun että ah <3. Niin vielä sitä, että piirtojälki on tosi persoonallinen.

Samurai Deeper Kyo
Kaverini aikoinaan tutustutti mut tähän sarjaan ja aluksi olin vähän epäileväinen mitähän tämänkin lukemisesta tulee. Juoni kyllä ei hehku omaperäisyydellä, se on täynnä kliseitä, mutta tämä sarja pääsi listalle sen takia, ettei noi seikat oikeesti häiritte pätkääkään! Tässä on monta sairaan ihanaa hahmoa, saan nauraa vatsa kipeänä joillekkin läpille ja tähän sisäistyy aika helposti. Samurai meininki iskee aika hyvin. Tottakai piirtotyylikin on yksi lemppareitani ikinä.

Bleach
No pitäähän bliitsinki listalle päästä. Tää on toinen shounen manga mitä olen lukenut, joten hyvin vanha tuttavuus mun mittakaavalla ja jaksaa vielä innostaa. Tykkään hirveesti Kubon piirtotyylistä ja tässäkin hukkuu hahmojen hienouksiin. Ja veren ystävänä tottakai ihan must read sarja. Pidän ihan koko paketista, vaikka tottakai tästäkin jotain ärsyttäviä kliseitä löytyy. Niin ja tämä on synnyttänyt maailman parhaat inside läpät, joten kiitosta se siitäkin ansaitsee XD.

Dogs - Bullets & Carnage
Ihan uusi tuttavuus, mutta rakastuin miltei heti ensi silmäyksestä. Taas tätä katumeininkiä, ah. Piirtotyyli on jotain niin upeaa, ihan kuola valuu, alemmuuskomplekseista puhumattakaan. Juoni on kuitenkin vähän..noh, en vieläkään tiedä sitä tarkalleen, mutta se ei vie lukunautintoa minnekkään. En tiiä, tää vaan iskee ja lujaa.

Eikä nää ole missään järkässä, se on sula mahdottomuus. Vaikeeta oli kyllä valita vaan 5, mutta nämä iskee ainaki tällä hetkellä eniten.

Avatar
Tounis
Viestit: 254
Liittynyt: Ke Heinä 02, 2008 23:24
Paikkakunta: Intter netti

Re: Top 5 mangat

Viesti Kirjoittaja Tounis » Ti Joulu 22, 2009 00:24

No nyt kun tämä aihe on kerran ylöstetty, niin postaillaan sitten.

#1 - Mushishi
- Aina mää puhun tästä! Mushishi on sekä animena että mangana ihan ykkössuosikkikamaa. Kypsempää, fiksumpaa ja rauhallisempaa muihin rakkautta saaneihin nähden, mutta vain hyvässä. Taidetyyli on persoonallinen, monipuolinen ja henkeäsalpaava, tarinat käsittämättömän miellyttävää kamaa näennäisestä kaavamaisuudesta huolimatta ja Ginko on erittäin kova jätkä. Myös ranskalaisesta versiosta löytyneet värisivut on jumalallista kamaa. Rakastan.

#2 - Hayate the Combat butler
- Hayatessa on jotain maagista. Se on näennäisesti sitä samaa tuttua pöhkökomediaa, mutta jostain syystä nimenomaan tähän syntyi sellanen kielletty rakkaus, josta en vaan ole päässyt eroon. Toisaalta, sarja joka parodioi kaikkea, runnoo neljättä seinää jatkuvasti ja samalla pitää kokoajan yllä jonkulaista juonta näennäisestä "episodimaisuudesta" (mitä termiä mangasta nyt käytetäänkin tässä tapauksessa..) huolimatta ei kertakaikkiaan voi olla huono, varsinkaan kun se sisältää Hinagikun kaltaisia ihanneneitoja ja Hayaten kaltaisia ihannemiehiä. Kertakaikkisen valloittava sarja, joka ei epäonnistu huumorin, draaman, romanssin, toiminnan, parodian, elämänviipaleen eikä oikeastaan minkään muunkaan tarjoamisessa. Höpö, mutta huvittava.

#3 - Yotsuba&
- Kaikkihan Yotsubasta tykkää. Itse asiassa väite pitää enemmän tai vähemmän paikkansa, sillä Yotsuba on ehkä näennäisen lapsellista ulkoasuaan huolimatta kaikenikäisille suunnattu - veikkaisin, että aikuiset nauttivat siitä todennäkösesti enemmän kuin vaikka kovisteinipojat, mutta toisaalta tällainen hassuttelu kelpaa varsin mainiosti myös lapsille. Elämäniloinen ja raikas sarja, jollaisia toivoisi enemmänkin.

Ai vitsi, kolmeen jäi. Ehdokkaita jatkoa varten: Bakuman, Death note, Mirai nikki, Naruto, One piece, FMA, Karin jne jne jne.

Oikeestaan luen hyvin vähän mangaa, ja sillonkin niitä, joista jo olen animeversiot nähnyt.
mal | blog | band || [23:17] <+Tutka> Aniki - paikka jossa Touniskin näyttää fiksulta

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 50 vierailijaa