Conin jälkipyykki

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Ryokan
Viestit: 393
Liittynyt: Ma Joulu 22, 2003 11:37

Conin jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Ryokan » Su Heinä 11, 2004 13:55

Finncon alkaa olemaan loppusuoralla. Mikä jälkimaku ihmisille jäi? Miten järjestelyt oli hoidettu? Loppuivatko rahat? Itselle ainakin viimeinen kohta oli lähellä, Fantasiapelien myyntitiski tyhjensi lompakkoa aika hyvin...

On ikävää, että Yliopiston tilat olivat hieman alimitoitetut. Tungos oli välillä inhottava ja kaikkiin tilaisuuksiin ei mahtunut :( . Huomasin muuten erinäisillä luennoilla käydessäni, että jotkut vieraat olivat jättäneet käytöstavat kotiin. Kännykät soivat, kovaäänistä keskustelua, edestakaisin ramppaamista :evil: Toivottavasti kaikki kyseiset söörit häpeävät edes hieman!

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös Animecon. Varsinkin yoshitoshi ABen jutustelua olisin kuunnellut mieluusti enemmänkin, mukavan oloinen herra. Pitänee tutustua enemmän hänen töihinsä. Itselleni con oli positiivinen kokemus. Nyt vain seuraavaa odottamaan...

Avatar
Jem
Viestit: 21
Liittynyt: Su Helmi 15, 2004 01:35
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jem » Su Heinä 11, 2004 20:38

On ikävää, että Yliopiston tilat olivat hieman alimitoitetut. Tungos oli välillä inhottava ja kaikkiin tilaisuuksiin ei mahtunut.
Itselleni jäi sellainen käsitys, että tilat eivät niinkään olleet alimitoitetut, vaan ihmisiä pamahti yllättäen paikalle todella paljon enemmän kuin oli edellisvuoden/-vuosien perusteella odotettu. Tämä siis ei ole Varma Tieto (tm), vaan ihan käytävillä ohimennen kuultua. Coni(e)n järjestäjät varmaan osaavat kertoa asiasta tarkemmin.

Mutta juu, tungosta lukuun ottamatta kaikki ohjelma, mitä myyntipöydän takana seisomiseltani ehdin nähdä, oli oikein hyvää, ja tarttuihan sitä mangaakin mukaan pari albumia. Ja jos minulta kysytään, niin EGL-piknik oli myös menestys niin osanottajamäärän kuin tyylikkyydenkin puolesta.

Kiitos omasta puolestani järjestäjille! Ensi vuonna lisää, ne?

Muoks: Sanottakoon vielä ovistakulkuvaikeuksiin liittyen, että mielestäni myöskään coninkävijöitä ja heidän oletettua tyhmyyttään/käytöstapojen puutettaan ei voi pitää yksin syyllisenä. Olihan kieltämättä ärsyttävää, että joihinkin esim. C1-salissa olleisiin tapahtumiin jonotettiin ovella puolta tuntia ennen (ja tukittiin näin tehokkaasti koko aula), mutta loppuconista huomasin tekeväni samaa itse ihan vain siitä syystä, että halusin päästä istumaan tai ylipäätään sisään - en siis välinpitämättömyydestä kanssaihmisiä kohtaan tai kiusanhalusta. Nämäkin ongelmat olisi voitu välttää, jos olisi tiedetty etukäteen, kuinka paljon ihmisiä on tulossa - mutta kun ei tiedetty niin ei tiedetty, eikä siitä voine mitään yksittäistä ihmisryhmää syyttää.
Viimeksi muokannut Jem, Ma Heinä 12, 2004 14:14. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Bastin paradoksi: Jokainen kissa on maailmankaikkeuden keskipiste.

Avatar
ynne
Viestit: 195
Liittynyt: Ma Huhti 28, 2003 13:33
Paikkakunta: Vantaa-Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ynne » Su Heinä 11, 2004 23:05

Jem kirjoitti:Ja jos minulta kysytään, niin EGL-piknik oli myös menestys niin osanottajamäärän kuin tyylikkyydenkin puolesta.
Juuh, totta tosiaan. Tosin minä olin jotenkin kuvitellut että "meitä" olisi siellä korkeintaan parisen tusinaa, ja sitten koko lauantaipäivän aikana olikin kauhia egl-inflaatio. Omg omg. Pikkunikku oli ihku ja valokuvat olivat ihkuja (uppailen parhaillaan). Näitä lisää, ja jatkostahan tulikin jo hiukan pulistua..

Viihdyin erittäin hyvin Conissa, tungos kiusasi jonkin verran, mutta sitä kykeni sentään aina pakenemaan ulkotiloihin -- esti tosin mihinkään paneeleihin osallistumisen, mutta tuota nyt en liikaa sure. Järkkäys loistavaa, ihmiset IHQja ja kaikki, ainakin omasta mielestäni, rullasi erinomaisesti.

Avatar
Lmmz
Otaking
Viestit: 521
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:34
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lmmz » Su Heinä 11, 2004 23:07

(DIVINE INTERVENTION! Otin vapauden siirtää keskustelun oikealle alueelle)

Conissahan tosiaan oli kävijöitä n. 5500 viikonlopun aikana, mikä on aika paljon enemmän, kuin mitä odotettiin. Viime Conissa turussa kävijöitä oli n. 3500, ja ennakkotietojen pohjalta oli arveltu, että Jyväskylän "syrjäisyys" ei kovin merkittävästi kävijämäärää nostaisi. Toisaalta tilaa oli etenkin suurimmassa salissa käytössä enemmän kuin viime vuonna, mutta se ei auttanut, väkeä vain tuli reilusti enemmän kuin odotettiin. Etenkin animepuolella kävijämäärän kasvu oli runsainta, AMV- ja Cosplay-ohjelmia oli kumpaakin seuraamassa vajaa 1000 henkeä. Toiseksi suurin sali, C4, osoittautui etenkin pahimmaksi paikaksi. Ohjelmaa jo muokattiinkin sen verran, että alunperin Clementsin luennon piti olla C4:ssä, mutta se saatiin onneksi siirrettyä C1:een. Valitettavasti samaa ei voitu tehdä useille muille salin ääriään myöten täyteen vetäneille numeroille.

Ohjelmanumeroiden taso nyt oli vaihteleva, mutta fanien itse tekemästä tapahtumasta ei toki pidä odottaakaan aivan mahdottomia. Kokonaisuutenaan tapahtuma kuitenkin oli onnistunut, itseäni jäi harmittamaan monien ohjelmanumeroiden näkemättä jääminen, kun tuo useaan paikkaan monistuminen sujuu toistaiseksi vielä vähän heikosti.
Kosmos on laaja. | Tutturuu!

Avatar
Kairi
Viestit: 79
Liittynyt: Ti Heinä 06, 2004 21:21

Viesti Kirjoittaja Kairi » Ma Heinä 12, 2004 00:14

Pidin todella paljon, vaikka tämä olikin ensimmäinen kerta kun kyseisessä tapahtumassa pääsen käymään. Lauantaina kun sinne aluksi meni, tuntui ettei siellä tungoksen keskellä pysty juurikaan eväänsä liikuttamaan, mutta kyllä siellä onneksi melko nopeasti se tungos tasaantui. Paneelit joissa kävin (Kristinusko animessa, animen pahikset ja se nuorisomme tuho -homma) vaikuttivat erittäin mielenkiintoisilta ja myös melko hauskoiltakin. Keskustelijoilla oli selvästikkin homma hanskassa. Tietysti pisti myös minunkin silmiini joidenkin ihmisten kovaäänisyys, mutta ei se kummempia haitannut.
Mangaakin sieltä tarttui mukaan pieni nippu, tosin enemmänkin tietysti olisi saannut olla tarjontaa mutta, mutta... Jonkin sortin julisteita ja paitoja jäi kyllä kaipaamaan kipeästi, olisi ABe:kin saannut kunnon rahat jos olisi laittanut myyntiin vaikka Lainin julisteita... Se jäi harmittamaan, mutta kaiken kaikkiaan messut olivat mielestäni hyvin onnistuneet, tylsää ei ollut melkeimpä koko aikana ja ohjelmatkin olivat hyvin onnistuineita. Tyytyväinen olen :)
Viimeksi muokannut Kairi, Ma Heinä 12, 2004 13:32. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Tzibu
Viestit: 125
Liittynyt: Ke Tammi 29, 2003 00:24
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Tzibu » Ma Heinä 12, 2004 00:21

No itse voisin sanoa sen, että tilojen koko oli tilaisuuden suurin pullonkaula.
Jyväskylän yliopiston tilat toimivat viellä finnconin väkimäärälle hyvin (vuonna 2001), mutta finncon & animecon taisi olla jo liiikaa. Muuten tilaisuus oli hyvin järjestetty ja homma pelasi.

Kävijöiden käyttäytminen saattoi joitain häiritä...Itse en niin suuresti niihin omaa keskittymistäni hajoittanut vaikka pari saattoi häippäistä kesken kaminan esittelyn (kai niitä ne yaoi-jutut kiinnosti enemmän).

Mutta vanhoja tuttuja tapasin ja pahennusta aiheutin. Taisin melkein saada tuhottua KAMY:n maineen (minkä?) paneelikeskustelussa. Eli kaikinpuolin onnistunut systeemi se oli.

Avatar
Avaruusveli
Viestit: 21
Liittynyt: La Joulu 06, 2003 17:09
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Avaruusveli » Ma Heinä 12, 2004 00:47

Kirjotinkin jo jälkifiiliksistä toiseen topicciin, mutta tuo "Japani, nuorisomme tuho" jäi askarruttamaan. Se jäi omalta kohdalta välistä, koska heräsin liian myöhään ja sali oli paikalle saapuessani lattioita myöten täynnä. Tuleekohan näistä ohjelmista jotain yhteenvetoa? Tuo olisi kiinnostanut erityisesti...

Avatar
Kyanor
Viestit: 9
Liittynyt: Ti Tammi 28, 2003 14:32
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Kyanor » Ma Heinä 12, 2004 01:44

Liikaa animea liian vähän scifiä. Liian paljon cosplayaajia liian vähän trekkereitä ja muita mukavia ja asioista tietäviä hörhöjä. Itse nautin tosin tapahtuman annista, mutta suurimmat valaistumiseni koin niillä kolmella scifi-luennolla joihin raahauduin mielenkiinnosta. Ensi kerralla voitaisiin kyllä yrittää järjestää jo erillistä tapahtumaa, sillä jotenkin tuntui siltä että finncon jäi vähän vähemmälle osalle animehullujen ja muiden sivistymättömien tollojen vallatessa kaikki tilat ja käytävät, huom kuinka usein scifi-fanit onnistuivat tukkimaan sen AINOAN portaikon, joka vei luentosaleihin taikka pakkautumaan epämääräiseksi massaksi ovien eteen noin yleensä. Odottaisin itse jonkin asteista järjestystä vaikka keskiverto ihminen olisikin peruskoululainen taikka lukiolainen, eikö ala-asteella enää mennä jonossa rauhallisesti sisälle. Tulipas taas pitkä liekki/peikko, mutta juu rupeaa vähitellen palamaan pinna jatkuvaan animesöpöilyyn ja psyykkisten sairauksien läähättämiseen, sairaat ihmiset pitää parantaa eikä palvoa ( viittaan siis liialliseen homoseksuaalisuuden painottamiseen nykyisessä animekommuunissa ). Eipä tässä muuta, jatkakaa kansalaiset, ja herätkää huomenna näkemään uusi kaunis maailma, niiden mukavien vaaleanpunaiset lähelle tarkentavien linssien läpi.
"Mietittyämme sankaruuden todellista ydintä, löydämme sieltä hyvin yksinkertaisen vastauksen. Välinpitämättömyys kuolemasta ja tuskasta. Vain täten pystyy täysin toimimaan päämääriensä eteen ja antamaan kaiken mitä voi."

Avatar
Sandi
Viestit: 66
Liittynyt: Ma Tammi 13, 2003 15:02
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Sandi » Ma Heinä 12, 2004 02:07

Kyanor puhuu kyllä asiaa. MUTTA! En ala tässä kohtaa syyllistämään todellakaan yleisöä joka on by default tyhmää massaa. Tapahtumia, en tosin tässä mittakaavassa, järjestäneenä tiedän, että ihmiset eivät osaa olla tunkematta, tönimättä ja tukeksimatta. Tämän vuoksi esimerkiksi RopeConissa Trouble Shootterit pitävät huolen siitä että auditorioon tai vastaaviiin tiloihin siirryttäessä ja niistä pois tullessa siirretään ulkopuolella olevat ihmiset kauemmaksi ja raivataan poistuville tilaa poistua ja vasta kun porukka on ulkona salista päästetään odottava massa sisään.
Sellaisetkin asiat kuin salin oven molempien osien avaaminen aiheuttaa jo sen että kaista salin ja aulan välillä yhtäkkiä tuplaantuu.

Mitä tulee puheensorinaan ja kännyköihin niin niistä on vain jaksettava heti esityksen alkuun varsin äkäiseen sävyyn huomauttaa. Ihmiset eivät vain osaa pitää turpiansa kiinni ja kännyköitään hiljasella ellei heille toisin mainitse. Ja tämä pätee ihan jokaiseen ikäluokkaan. Yleensä ihmiset vain kuvittelevat, että heidän salin toiseen päähän kuuluva supinansa ei leviä puolta metriä pidemmälle. Ja laumaeläin ihminen kuullessaan jonkun supisevan olettaa nopeasti sen olevan saliittua ja alkaa itse pölistä vierustoverinsa kanssa ja kohta häiritsevää mölinää on joka puolella.

Conin logistiikassa tuli muutenkin todella suuri ongelmia vastaan. Osin tämä selittyi erityisen pahasti metsään menneellä kävijäarviolla. Ja sillä, että pieneen tilaan (aka. C4'ään) ängettiin liikaa ihmisiä. Toinen ongelma oli sitten pöytien sijoittelu joka teki liikkumisen C1-salin sisäänkäynniltä muihin saleihin vievältä portaikolle todella hankalaksi ihmismassojen keskeltä. Tässäkin olisi voinut ajatella että muodostetaan edes yksi selvä isompi väylä läpi pöytien. Kiitos Saijalle, Nixulle ja korkeimmille voimille siitä hyvästä että herra Clementsin esitelmä siirrettiin C4'stä C1'een. Animetilaisuudet C4'ssä olivat muutenkin aivan tupaten täynnä vaan onneksi sopusijaa antaa ja ko. salin penkeille mahtuu todetusti ainakin 1,5 ihmistä per penkki.

Reilun pelin säännöt on syytä monien, muiden vastaavien tapahtumien tavoin, kirjata selvästi esiin virallisiin tiedoitteisiin joita ovat mm. virallinen Con-ohjelma ja web-sivut (jonne asiasta selkeällä esillä olevalla paikalla linkki sivuun jossa löytyy selitys yleisistä hyvistä tavoista).

Järjestäjiä ei todellakaan asiasta sovi liikaa moittia. Totuus vain on että varsinkin animeharrastien tullessa ulos kaapeistaan on yhdistetyn finnconin ja animeconin kävijämäärä vain kasvanut niin huimasti ettei sitä enää pienennä tapahtumapaikan sijaitseminen muualla kuin Etelä-Suomessa. Ainoa asia josta vähän kielteistä palautetta järjestelijätasoa kohtaan annan on nimenomaan tuo salien sisäänkäyntien jättäminen Luojan armoille. Massa kun aivan oikeasti tarvitsee muutaman mellakkapukuun varustautuneen pamputtajan, jotka ohjaavat ihmiset kulkemaan sisään ja ulos järkevällä tavalla.

Kuitenkin suuri kävijämäärä on nähdäkseni sekä scifi-, että animeharrastuksen nimissä finn-/animeconille todella hieno asia. Ja nähdäkseni on vain positiivista, että nämä tapahtumat viettävät onnellista avioelämää. Mistä tulikin mieleeni idea seuraavan Conin ohjelmaan jossa jonkinasteisen ehkäpä paneelin muodossa pohdittaisiin scifi-ihmisten ja otakujen yhtälyyksiä ja eroavaisuuksia... tai vastaavaa. Lähinnä pointti olisi, että ohjelmaa ei jaettaisi aivan täysin kahtia vaan molempia osapuolia kiinnostavia ohjlemanumeroita löytyisi myös... toisaalta tämä tarkoittaa entistä isompia saleja tai entistä mahtavempaa tunkeamista. Noh... seuraava Conihan oli nimenomaan... Rajoilla.

- Sandi
- Sandi / sandi ät iki piste fi

Avatar
Kyanor
Viestit: 9
Liittynyt: Ti Tammi 28, 2003 14:32
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Kyanor » Ma Heinä 12, 2004 02:20

No siis itse tarkoitin lähinnä sitä, että animecon tuntui syövän finnconilta terää, tosin scifi-ihmiset tuntuvat olevan huomattavasti conahtavampaa porukkaa, joka tulee päivällä luennoille, nauttii niistä ja pukeutuu tyh... outoihin asuihin vasta illan koittaessa. Lisäksi tilojen pienuus/vähyys herätti enemmän kuin vähän ärtymystä.

Järkkärit ovat todella hyvä idea, tuo tapahtuma suorastaan kerjää niitä, muutamaa aktiivista kaveria, joka kiertelee luentojen välillä alueella ja vahtii juttuja, sekä luentojen alussa suorittaa kanavointia, esim C1stä olisi porukkaa voitu ohjata toisesta sivuovesta ulos ja toisesta sisään, input/output logiikka toimisi tehokkaasti, sekä vahtia että joka penkki täyttyy jos tuntuu tulevan ahdasta. Tosin suurin osa ihmisistä pitäisi tätä vapauden poistamisena, mutta sitä varten on pamput ja muut jutut.

Itse tapahtumien erottamisella tarkoitan sitä, että kaikkea ei tungeta samaan tilaan vaan tehdään selkeät erottelut, Turun tyyli oli hyvä, Animeconilla oli omat tilansa ja Finnconilla omansa. Ei tarvinnut rampata paikkojen välissä ja kuulla luennon alussa että tilat ovat vaihtuneet. Todella hilpeää, kun asiasta on maininta ainoastaan uuden salin kohdalla.
"Mietittyämme sankaruuden todellista ydintä, löydämme sieltä hyvin yksinkertaisen vastauksen. Välinpitämättömyys kuolemasta ja tuskasta. Vain täten pystyy täysin toimimaan päämääriensä eteen ja antamaan kaiken mitä voi."

Avatar
Sandi
Viestit: 66
Liittynyt: Ma Tammi 13, 2003 15:02
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Sandi » Ma Heinä 12, 2004 02:42

Kuten todettu n+1 kertaa. Tilat oli arvioitu 2000 hengelle. Kävijöitä olikin 5000. Hups. Ei mahda mitään. Tuli virhearvio ja oli pakko mukauttaa asiat siihen. Clements nyt vain oli PAKKO saada C1'teen tai muuten rakennuksen toisessa päässä olisi räjähtänyt. Se että tiedotus ei pelannut kunnolla on toki sääli mutta kuitenkin kaikki löysivät perille ja sinä saatoit peräti laihtua 0,001 kg siinä kun jouduit kävelemään n. 50m joista n. 10m portaikkoa.

Se, että tuossa tilanteessa C4n ja C1n ohjelmia ei olisi vaihtunut olisi ollut se todellinen virhe josta olisi voinut valittaa yllin kyllin. Kuten totesin arvioitu kävijämäärä oli 2000 ihmistä. Ja kun se ylitettiin jo ensimmäisen päivän aikana lähes tuhannella ihmisellä(?) niin järjestäjien on vain pakko MUKAUTUA uuteen yllättävään tilanteeseen. Tiloja ei siinä vaiheessa vain enää saa taiottua mistään eikä sääkään sallinnut järjestää asioita ulkosalla. Joten oli vain pakko tehdä ratkaisuja, jotka väistämättä aiheuttivat närää toisille, mutta tässäkin oli valittava kahdesta pahasta se pienempi. Täytyy myös muistaa se fakta että nuo tilat oikeasti maksavat ja paljon. Conin budjetti oli käsitykseni mukaan useimpia kymmeniä tuhansia euroja joista suurin osa meni nimenomaan tilojen vuokraan. Tämä ynnättynä siihen, että järjestäjäosapuoli ei todellakaan osannut odottaa massojen keskittymistä tuollaisella suuruudella johti tällaiseen tulokseen.

Ja minä olen nähnyt obiwaneja, legolaksia ja ties mitä scifi/fantasia/eianime -mörökölllejä ihan tuolla FinnConinkin osallistujakaartissa. Tässä Conissa animecosplayaajat hallitsivat kyllä valtavirtaa, mutta 2003 Turussa noita pyöri sikin ja sokin. Minusta FinnConin ei sen enempää kuin AnimeConinkaan kuulu olla haudanvaka akateemisten science fiction seurapiirivaikuttajien haudanvakava tilaisuus jossa suuret 15 vuotta nyyssejä hirmuvallalla terrorisoineet Wanhan Koulun Ainoat Oikeat scifi-harrastajat kokoontuvat sivistyneesti puhumaan Spockin korvien vaikutuksesta yhteiskuntamme sosiaalipsykologiseen tilanteeseen femiineistä lähtökohdista katsoen. Nautin kyllä tuollaisistakin keskusteluista henk. koht. paljon, mutta korostan että Conin kuuluu ehdottomasti olla MONIPUOLINEN paikka jolla on tarjottavaa hyvin monelle alan harrastajalle.

Mutta tosi on että enemmän tiloja on toki aina bonusta. Mutta yritä sinäkin Kyanor ymmärtää, että tilat maksavat, eikä Con-organisaatio kylve missään runsaudensarven annissa.

- Sandi
- Sandi / sandi ät iki piste fi

Avatar
Kyanor
Viestit: 9
Liittynyt: Ti Tammi 28, 2003 14:32
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Kyanor » Ma Heinä 12, 2004 02:52

Ymmärrän aivan loistavasti sen, että conin tilat maksavat, varsinkin ottaen huomioon tilaisuuden ilmaisuuden ja laadun niin kyseessä on todellakin tapahtuma, josta maksaisin itse ilomielin esim ropeconin naurettavan 20e viikonloppumaksun. Varsinkin jos tietäisi että kyseinen raha menisi tapahtuman laadun nostamiseen ja tilojen vuokraamiseen. Periaatteessa kyseinen tapahtuma saisi varmaan huomattavat summat jopa 2-5e viikonloppumaksusta, joka ei varmasti painaisi kenenkään kukkaroa, varsinkin jos ihminen juo keskimäärin 2 olutta illalla bileissä. Aika naurettavaksi menee, jos rupeaa valittamaan tuollaisesta. Voisinpa itseasiassa lahjoittaa conille muutaman euron vuotta 2006 varten. Sitten saisi rehellisesti todeta olleensa rahoittamassa tapahtumaa ja olisi jonkin asteinen oikeus valittaa ihmisille, jotka valittavat, mutta eivät tee asian eteen mitään.
"Mietittyämme sankaruuden todellista ydintä, löydämme sieltä hyvin yksinkertaisen vastauksen. Välinpitämättömyys kuolemasta ja tuskasta. Vain täten pystyy täysin toimimaan päämääriensä eteen ja antamaan kaiken mitä voi."

Avatar
Jem
Viestit: 21
Liittynyt: Su Helmi 15, 2004 01:35
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jem » Ma Heinä 12, 2004 09:13

Kyanor kirjoitti:Tulipas taas pitkä liekki/peikko, mutta juu rupeaa vähitellen palamaan pinna jatkuvaan animesöpöilyyn ja psyykkisten sairauksien läähättämiseen, sairaat ihmiset pitää parantaa eikä palvoa ( viittaan siis liialliseen homoseksuaalisuuden painottamiseen nykyisessä animekommuunissa ).
Ja tämä reilut kolmekymmentä vuotta sitten vanhentunut mielipide liittyi asiaan miten?
Bastin paradoksi: Jokainen kissa on maailmankaikkeuden keskipiste.

Avatar
Shampoo
Viestit: 36
Liittynyt: La Maalis 08, 2003 15:43
Paikkakunta: Rovaniemi

Viesti Kirjoittaja Shampoo » Ma Heinä 12, 2004 13:10

Meitä oli aikuinen pariskunta, joista toinen on scifisti ja minä kiinnostunut animesta ja mangasta. Miehen mukaan Finnconin luennot eivät olleet mitenkään kiinnostavia saati sitten onnistuneita. Paneeleissa ei saatu aikaan kunnon keskusteluja. Varsinaiset scifikirjailijat puuttuivat (oikeastaan yksi oli paikalla). Muutamassa paneelissa kävin itsekin ja samaa mieltä olin.

Animeconin puolella taas mielestäni oli ihan ok runsas määrä cosplayaajia. Hauskaa katseltavaa kaikin puolin. Paneelit ja luennot olivat hyviä, vaikka kaikkiin en mahtunutkaan.

Käyttäytymissäännöt kyllä olisi paikallaan. Kyllä nuortenkin niitä täytyy opetella ja huomioida muut kanssaihmiset. Kännykät äänettömälle luentojen tai esityksien aikana, eikä puheluihin missään nimessä tule vastata. Vaikka puhut hiljaa, se häiritsee vieressäolijaa. Myös luennoitsijalle tai panelisteille täytyy antaa työrauha. Portaikossa seisoskelu (todellakin jotkut vain seisoskelivat siellä) muiden tiellä oli todella idioottimaista. Kauhea ryntääminen saliin, niin että salista poistujat eivät päässeet ulos ennenkuin korotti muutaman kerran ääntä "pikkutytöille". Tuli todella äitimäinen olo.

Järjestäjiä en missään nimessä syytä, jos ei oltu odotettu noin suurta määrää kävijöitä. Ovipoliisit olisivat olleet todella tarpeen. Noh, näistähän oppii seuraavaan kertaan.

Jälkimaku muuten hyvä, kunhan opitaan käyttäytymään, vai pitäisikö laatia ohjeet, kuinka käyttäydyt conissa?

- Shampoo -

Avatar
Baka-Maca
Viestit: 27
Liittynyt: Ma Joulu 29, 2003 22:01
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Baka-Maca » Ma Heinä 12, 2004 14:04

Tuo ihmisten harrastama portaikoissa sun muissa paikoissa hengailu johtui kai juuri suuresta käviämäärästä. Kun tiesi että paikat loppuvat salista viidessä minuutissa, piti pitää huolen siitä että pääsi ensimmäisten joukossa sisälle (ellei sitten ollut valmis kiertämään alakautta). Melutaso salien ulkopuolella tosin hieman hävetti, kun eivät saaneet panelistit viedä loppuun luentojaan rauhassa.

Toivottavasti järjestäjät sentään ottavat tuon kasvaneen yleisömäärän huomioon stadissa järjestettävän conin yhteydessä. Nimittäin jos tuo kymmenen tunnin edestakainen reissaaminen pääkaupungista Keski-Suomeen veroitti edes muutaman sadan kävijän saapumista paikalle tänä vuonna, voi 2006 olla tiedossa jo jotakuinkin Assemblyyn verrattavissa oleva kävijämäärä. Silloin ei enää muutama sivistynyt yksilö auta mitään suurien massojen ohjamisessa, saati hiljentämisessä.
Viimeksi muokannut Baka-Maca, Ma Heinä 12, 2004 15:58. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 39 vierailijaa