Strike Witches (ja miksei Sky Girls myös)

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
alkimohap
Viestit: 53
Liittynyt: Ti Elo 29, 2006 14:54
Paikkakunta: Helsinki

Re: Strike Witches (ja miksei Sky Girls myös)

Viesti Kirjoittaja alkimohap » La Heinä 19, 2008 20:47

FoxJones kirjoitti: Ahaa.. Lynetellä on isosisko (Tämä tekee Lynetestä pikkusiskohahmon!)
Tuo tietohan nyt on pelkkä asian sinetöivä muodollisuus. ;)

Päh. Tämä kolmas Lynette-jakso ei - luonnostaankaan - ollut yhtä intensiivinen kuin kakkonen. Toisaalta mikäs siinä, hyvältä näyttää silti; olisi loogista, että kaikki hahmot saisivat suht tasapuolisesti ruutuaikaa. Ainakaan Juutilainen-san ei ole jäämässä aivan mykäksi statistiksi, pisteitä siitä.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Strike Witches (ja miksei Sky Girls myös)

Viesti Kirjoittaja madu » Ti Heinä 22, 2008 17:27

Aww, Suomipörrö puhuu. Venäjäpörrö oli tässä jaksossa myös käsittämättömän söpö, kärsii vähän samasta hereilläpysymisongelmasta oppitunneilla kuin allekirjoittanut. Ilmailupörrön todennäköisin kuolinsyy on kolmosjakson perusteella toisen pörrön tisseihin tukehtuminen. Ja eyecatchissä nähdään hame tytön päällä! RADIKAALIA!

No joo, taas oli ihan peruskiva jakso missä saatiin esiteltyä hahmoja pikkasen lisää. Setä tykkää.

Avatar
finnleo
Viestit: 695
Liittynyt: Ti Maalis 23, 2004 19:27
Paikkakunta: Vilppilä
Viesti:

Re: Strike Witches (ja miksei Sky Girls myös)

Viesti Kirjoittaja finnleo » Ma Heinä 28, 2008 07:02

njaha, Humikanen blogi puhuu ensi kuun komike'ssa Firstspear piirin kanssa julkaistavasta 46 sivuisesta pläjäyksestä joka sijoittuu afriikkaan. Kansikuvan mukaan alueen neuroiditkin ovat kuin Mechwarriorista karanneita, joten saa nähä miten pääsarjan vihulaiset kehittyvät lopullisesti, kun tuntuu sitäkin tapahtuneen neljän jakson aikana. Kuitenkin uuden saturönsyn myötä alkaakin jo melkein kaikki tantereet burman viiddakkoa lukuunottamatta olla nyt katettu.

Avatar
Ikara
Viestit: 260
Liittynyt: Su Huhti 15, 2007 19:17
Paikkakunta: Pori

Re: Strike Witches (ja miksei Sky Girls myös)

Viesti Kirjoittaja Ikara » Ma Heinä 28, 2008 15:17

Pantsut vilkkuu ja fanservice puhuu. Voiko muuta toivoa?
Ensinnäkin loli pöwwöjen hahmototeutus ei voisi olla enää suloisempi - häntä, kissankorvat ja mechahärpäkkeet puhuvat puolestaan. Kun söpöjen pikku tyttöjen kätösiin vielä asetetaan kaksi kertaa henkilön kokoinen ase, on täydellisyyttä huokuva moe-asetelma valmis. Tunnustusta hahmo desingille on myös annettava neitosten vaatetuksesta, sillä hameiden/housujen pois jättäminen ilmassa pörrääviltä loleilta on kerrassaan kaunis idea.

Kuten arvata saattaa, juoni jää silti hieman yksiulotteiseksi. Toisaalta tämä on pelkkää plussaa, sillä näin tyhjät aukot saadaan täytettyä - yllätys yllätys - pantsuilla ja fanservicellä. Mikäs sen mukavampaa. Itsessään animaatio sekä äänimailma yllättävät positiivisella tavalla. Lolit on söpöjä, loleilla on isot aseet, lolit lentää mechahärpäkkeillä. Hyvät naiset ja herrat, This is strike Witches.
In the beginning The Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
~ Douglas Adams

Avatar
Nemuska
Viestit: 121
Liittynyt: Ti Helmi 28, 2006 14:42

Re: Strike Witches (ja miksei Sky Girls myös)

Viesti Kirjoittaja Nemuska » Ma Heinä 28, 2008 20:51

Ihan huvikseni tämänkin tekeleen tarkastin ja täytyy todeta, että vaikka fanservice ja pantsut täyttää ikävästi (vielä) onttoa juonta, oli tämäkin varsin viihdyttävää katsottavaa. Hahmosuunnittelu on söpöä ja siistiä, animointi sulavaa ja mecharämistely on aina plussaa tälle tytölle :) Lentokohtaukset olivat ihastuttavan vauhdikkaita. Harmiksi täytyy todeta, että kuka tahansa muu tytöistä olisi mielenkiintoisempi keulahahmo kuin Miyafuji...vaikukasenytoli.

Pantsumetsästäjällehän tämä sarja sopii kuin nenä naamaan, mutta kyllä tämä minullekkin kelpasi vaikka kaihdan fanserviceä kuin ruttoa. Noh, kerran sitä pitää kaikkea kokeilla.
Saiyuki - Mushishi - Soul Eater - Star Ocean - One Piece - Evangelion <3

Avatar
yukito
Viestit: 308
Liittynyt: Ma Loka 01, 2007 16:06
Paikkakunta: Pori

Re: Strike Witches (ja miksei Sky Girls myös)

Viesti Kirjoittaja yukito » Pe Elo 01, 2008 01:56

Ensi viikolla valokeilassa venäläinen, joten eiköhän se Eilankin teemajakso vielä sieltä tule. Beach episodiksi yllättävän kesy jakso oli, kun miettii mikä sarja on kyseessä. Toisaalta sen moe-natsin (Erica?) koirauinti ylitti moemittarin lukemat ja pudotti minut lähes tuolilta. Muutenkin oli panostettu rantajakson animaatioon aika paljon. Yllättävää, eikö?
Alkaa käymään aika selväksi tämä jokaisessa jaksossa toistuva kaava. Ensimmäinen puolisko hassutellaan ja kerrotaan siinä samassa teematytön taustoista, sitten tulee neuroi, taistellaan ja ongelmat ratkeaa. Monster of the week ei oikein käy tähän sarjaan, kun vihollista näkyi tässäkin jaksossa n. 5sec. Witch of the week taitaa osua paremmin. Ei siinä mitään, kyllähän se näinkin toimii ihan mainiosti.

Zirdante
Viestit: 99
Liittynyt: Su Kesä 15, 2008 00:31

Re: Strike Witches (ja miksei Sky Girls myös)

Viesti Kirjoittaja Zirdante » Pe Elo 01, 2008 22:17

Sarja vaikuttaa ihan mukavalta, vaikka välillä pantsuja vähän liikaa omaan makuun vilahtaakin.

Avatar
alkimohap
Viestit: 53
Liittynyt: Ti Elo 29, 2006 14:54
Paikkakunta: Helsinki

Re: Strike Witches (ja miksei Sky Girls myös)

Viesti Kirjoittaja alkimohap » La Elo 02, 2008 22:36

yukito kirjoitti:Beach episodiksi yllättävän kesy jakso oli, kun miettii mikä sarja on kyseessä.
Toisaalta jopa lämmittää se, että sarjassa on peräti jaksokohtainen juoni. Tapahtumaa on sen verran, että jos vitosessa olisi ekan jakson tyyppistä puhdasta servicelaakia enemmän, niin kerronta rikkoutuisi.
Spoiler: jakso 5
Toki bikineissä toimintaan juoksevat iskujoukot olisi voinut treidata pidempään tissienpuristeluun lopussa; ehkä ainoa kohta, jossa kerronta häiritsee serviceä. Kamalaa!
Kieltämättä paradoksaalista, kun kuitenkin olettaa, että juoni on vain mechamoeserviceä varten, mutta aika miellyttävän tasapainoisestihan sarja tuntuisi nyt kulkevan. Nelosjakso esimerkiksi oli aivan upeasti esitettyä draamaa. (Vaikka joku sitten nauraisikin sen mahdolliselle kliseisyydelle.) Viitonenkin oli tosikiva kokonaisuus. Silkkaa plussaa näin totaalisen ei-vakavasti otettavassa sarjassa.

Mut ei siinä mitään, voisivat ihan hyvin jossain jaksossa antaa ohjaavalle juonelle lomaa ja päästää pörrömechitoimintahassuttelun riehumaan aivan vapaasti. Vai luulevatko ne muka tietävänsä, mitä ovat tekemässä?

Barkhornin kaksi pikku siimaponnaria ovat jotain aivan uskomatonta kontrastissa sille, että hahmo on niin vakavantunnollinen kovis. Ultrasöpöä ja -pörröistä.
Spoiler: Jakso 5
Kaiken kukkuraksi se veteraaniässä näyttää varsin tarkasti 15-vuotiaalta siinä vitosjakson uikkaripanoroinnissa.

Yhtä lailla Sakamoto kuulostaa hyvinkin ikäiseltään eikä yhtään vanhemmalta kolmosjaksossa 10:26 huokaistessaan suorastaan empaattisesti Miyafujin ja Bishopin rajalliselle fyysiselle kestävyydelle, vaikka viidennessä jaksossa hän saakin olla se johtaja, jolta on huumori vähissä Minna-D:n ollessa vakiosti se pehmompi pomo. En silti jaksa uskoa, että Sakamoto viettää kaiken vapaa-aikansakin katanansa kanssa oli se sitten kuinka coolia tahansa.
Myös Liberionin bigger'n'better-speedfreak-porkkanapuputyttö Shirleyllä on välistä varsin metka ääni suhteessa muuhun fysiologiaan. (5. jakso 7:00-7:15) Ja toki Juutilaisenkin kirkas ääni on herkkua korville.

Musatkin on edelleen sangen ok. Aivot sulavat, mutta mikäs siinä.

Edit: lisäsin ilonpilaussuojausta.
Viimeksi muokannut alkimohap, Pe Elo 08, 2008 14:09. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
yukito
Viestit: 308
Liittynyt: Ma Loka 01, 2007 16:06
Paikkakunta: Pori

Re: Strike Witches (ja miksei Sky Girls myös)

Viesti Kirjoittaja yukito » Su Elo 03, 2008 05:23

Piti tästä jo aiemminkin sanoakin, mutta aika roimasti ovat sensuroineet näitä viimeisimpiä jaksoja. Yllättävät valonsäteet peittävät aina jotkut kohtaukset, eivätkä suinkaan millään hienovaraisella tavalla. Tuossa 4. jakson kylpykohtauksessa näkyi hahmoista aika pitkään enää vain kasvot. Hämmentävää sinänsä, kun sensuroinnin kohteeksi tuntuu päätyvän aivan random patsukohtaukset, vaikka samaa tavaraa näkyy sensuroimattomana saman jakson aika. Taitaa olla dvd-myynnin edistämistä koko touhu.

Avatar
alkimohap
Viestit: 53
Liittynyt: Ti Elo 29, 2006 14:54
Paikkakunta: Helsinki

Re: Strike Witches (ja miksei Sky Girls myös)

Viesti Kirjoittaja alkimohap » Su Elo 03, 2008 13:20

yukito kirjoitti:Taitaa olla dvd-myynnin edistämistä koko touhu.
Ja tietty voiton maksimoimista vain Japanissa. Muualla, nettilataajien keskuudessa hävitty bisnes, jos sitä meinattaisiin yrittää (riippumatta siitä, onko yleisö maksavaa sorttia).

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Re: Strike Witches (ja miksei Sky Girls myös)

Viesti Kirjoittaja Olke » Ma Elo 04, 2008 10:33

Mitä katsoin: Strike Witches
Mitä odotin: Älytöntä, typerää fanserviceä
Mitä sain: Älytöntä, loistavaa fanserviceä

Ainakin vielä viitosjakson jälkeen. Aiemmin päätin screenshottien perusteella, etten tule edes vilkaisemaan tämän sarjan suuntaan, vaikka joku kuinka hehkuttaisikin. Fanservicesarjat eivät ole kiinnostaneet minua juuri koskaan paria ensimmäistä jaksoa pidemmälle, jotka nekin olen tavallisesti katsonut lähinnä nauraakseni älyttömälle fanservicelle. Tätä katsellessa olen tosin huomannut nauravani älyttömälle fanservicelle (niillä ei ole jumalauta housuja), mutta lisäksi myös aivan oikeasti joillekin vitseille, joille kuuluukin nauraa.

Eihän tästä loistavaa sarjaa saa, mutta viihdyttävän kyllä. Tästä voisi saada vakavasti otettavamman, jos tytöt käyttäisivät univormuistaan myös niitä housuosia. Edes vapaalla ollessaan. Samaten vihollisten olisi parempi muuttua mielenkiintoisimmiksi. Ne voisivat esimerkiksi kääntyä välillä eivätkä vain kulkea suoraa linjaa pitkin niin kauan, että tuhoutuvat. Erityisesti kovuutta olisivat kunnon koiratappelut, jossa tytöt joutuisivat tekemään jotain muutakin kuin leijumaan rivissä ja ampumaan kilpien takaa.

Hahmot ovat mielenkiintoisia, mutta valitettavasti päähenkilöksi on osunut juuri se vähiten kiinnostava (vaikka vitosjakson uneksimiset hänen osakkeitaan nostivatkin). Ja ylläri pylläri, mielenkiintoisimmaksi hahmoksi on tähän mennessä osoittautunut Suomuksen oma Eira Irmatar Juutirainen. Vähänkö repesin, kun tuntuu siltä, että muut hahmot osaavat sanoa Juutilainen-tanin nimen paremmin kuin neito itse. On se jännä, miten paljon Suomi-faktori vaikuttaa, kun ruutuaikaa Eila on saanut tähän mennessä ehkä yhteensä noin 10 sekuntia, joista vain puolessatoista hän on sanonut jotain. Kuudennen jakson previkkaa ei lasketa, vaikka sen kuunteleminen varsin nautinnollista olikin. Ja Eilan kanssa kaupanpäällisiksi toiseksi mielenkiintoisimmaksi hahmoksi osoittautui Sanya. Eilan ja Sanyan rantakäyttäytyminen vitosjaksossa muistutti niin paljon omaani, etten voi muuta kuin tykätä. Minä tosin olisi etsinyt varjoisan paikan, jossa istua, mutta auringossa istuminen toi oman komedialisänsä, joten annan sen tällä kertaa anteeksi. Lisäksi Eila+Sanya-parivaljakko muistuttaa minua Sketchbookin hullusta senpaikaksikosta, mikä on vain hyvä juttu. Eilan ja Sanyan jälkeen mielenkiintoisuustaulukossa olisikin sitten Lynne ja Perrine alati muuttuvassa järjestyksessä, jonka jälkeen tulevatkin kaikki muut sekalaisessa järjestyksessä.

Vaikka söpöt lolit + jättimäiset pyssyt + yuri undertones = loistavuutta, niin silti toivoisin tämän etenevän johonkin. Tai sitten vaihtoehtoisesti ei edettäisi enää yhtään mihinkään vaan hassuteltaisiin joka viikko ja ammuttaisiin viimeisen viiden minuutin aikana sitten alas se pakollinen Neuroi. Alkoi äkkiä pelottaa, miten Gonzo voisi kusta tämän, jos tässä olisi kunnon juoni.

Avatar
alkimohap
Viestit: 53
Liittynyt: Ti Elo 29, 2006 14:54
Paikkakunta: Helsinki

Re: Strike Witches (ja miksei Sky Girls myös)

Viesti Kirjoittaja alkimohap » Ti Elo 05, 2008 02:04

Olke kirjoitti:Valitettavasti päähenkilöksi on osunut juuri se vähiten kiinnostava
Juu, tai siis onhan se juuri se sarjaan johdattava keulahahmo, joka olkapäällä kameraa pidetään usein jakson alussa ja lopussa. Muihin verrattuna varsin androgyynikin pörrö vielä kaiken lisäksi (no, toki Sakamotokin). Pikkiriikkisen ehkä samaistumishahmon funktiota, vaikkei se olekaan suoraan syynä sille, mistä hahmo uneksii. Ei nyt jaksa puhkianalysoida. Ainakin se poseeraa komeasti konekiväärin kanssa OP:ssa.

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Re: Strike Witches (ja miksei Sky Girls myös)

Viesti Kirjoittaja Olke » Ti Elo 05, 2008 02:36

alkimohap kirjoitti:
Olke kirjoitti:Valitettavasti päähenkilöksi on osunut juuri se vähiten kiinnostava
Juu, tai siis onhan se juuri se sarjaan johdattava keulahahmo, joka olkapäällä kameraa pidetään usein jakson alussa ja lopussa. Muihin verrattuna varsin androgyynikin pörrö vielä kaiken lisäksi (no, toki Sakamotokin). Pikkiriikkisen ehkä samaistumishahmon funktiota, vaikkei se olekaan suoraan syynä sille, mistä hahmo uneksii. Ei nyt jaksa puhkianalysoida. Ainakin se poseeraa komeasti konekiväärin kanssa OP:ssa.
Juurikin näin. Vaikeapa minun olisi kuvitella päähenkilöksi vaikka Trudea, ihan vain jo siksi, että asioiden selittämisestä katsojalle tulisi niin epäluonnollista, että vatsaan koskee. Jos päähenkilö olisi joku ryhmän veteraaneista, voisi muiden hahmojen osuus jäädä pieneksi, koska aika uskollisesti tytöt ovat tähän asti pysyneet tyttöystävissään kiinni. Lynne olisi varmaan ainoa, joka Miyafujin sijaan voisi päähenkilönä heilua. Mutta tässä tapauksessa Miyafujin tiputtaminen ei vaikuttaisi juuri muuhun kuin siihen, että yksi tosi kiva paritus häviäisi sen siliän tien, Lynne kun on sen verran suuressa osassa ollut ainakin tähän asti, tiedä sitten miten jatkossa. Ja kaipa japanilaisessa sarjassa pitää olla japanilainen päähenkilö.

Mutta kun Miyafujille antaa anteeksi juuri tämän päähenkilölle kuuluvan samaistumiskelpoisuuden niin kyllähän hänestä oikein kiva hahmo syntyy. Enhän minä olisi ED:täkään katsonut varmaan kertaakaan, jollei sen alku olisi niin miyafujikas.

Avatar
FoxJones
Viestit: 826
Liittynyt: To Helmi 27, 2003 13:08
Paikkakunta: Lieto

Re: Strike Witches (ja miksei Sky Girls myös)

Viesti Kirjoittaja FoxJones » Ti Elo 05, 2008 11:39

Minustahan tällainen sarja ei tarvitsisi päähenkilöä laisinkaan, mutta kun väärässä oleva massa olettaa sellaisen olevan olemassa niin saamme nyt tyytyä Miyafujiin. (Jos minä olisin ohjaamassa Strike Witchesiä niin päähenkilöä ei olisi ja taisteluosuuksissa olisi koiratappelua sekä militaaripornoa)

Vitosjakso tarjoili taas taustatyönsä tehneille herkullisia faktayksityiskohtia, mutta jätetään ne nyt spoilerifaktorin takia kaikille kotitehtäväksi. Pienen militääriotakun sydäntä lämmittää tällainen historiallisten faktojen mukaantunkeminen näiden yksityiskohtien muodossa..

..mutta tavallaan myös pelottaa että jos vetävät angstinupin maximille ja lasketaan toisen suuren rajojensiirtelyn tipahtamistaulukkoa niin Wilckelle, Sanyalle ja Lucchinille käy köpelösti :cry:
yukito kirjoitti:Beach episodiksi yllättävän kesy jakso oli, kun miettii mikä sarja on kyseessä. Toisaalta sen moe-natsin (Erica?) koirauinti ylitti moemittarin lukemat ja pudotti minut lähes tuolilta.
Itse kans tipahdin Hartmannia aika totaalisesti tuossa.. Didn't see that one coming.
Muistetaan nyt kuitenkin että saksalaisilla ilmailupörröässillä ei ole mitään yhteyksiä nazi-puolueeseen vaan ovat puhdasrotuisia luftwaffe-otuksia.
[22:27:47] <@Kyuu> Sivis: sun tarvii kuvailla yleisölle amv:iden poikkitaiteellisuuden merkitystä
[22:29:18] <@Sivis> "amv:n teko on vähä ku ois .. taiteellista.. poikittain.. siellä"

Avatar
finnleo
Viestit: 695
Liittynyt: Ti Maalis 23, 2004 19:27
Paikkakunta: Vilppilä
Viesti:

Re: Strike Witches (ja miksei Sky Girls myös)

Viesti Kirjoittaja finnleo » Ti Elo 05, 2008 12:05

FoxJones kirjoitti: Muistetaan nyt kuitenkin että saksalaisilla ilmailupörröässillä ei ole mitään yhteyksiä nazi-puolueeseen vaan ovat puhdasrotuisia luftwaffe-otuksia.
Tässä vaiheessahan ei ole mitään merkitystä että Neue Karlslandin lentojoukkojen päällikkönä toimii Adolfine Galland niminen henkilö.
Mutta muistaaksenihan hartmannin lakin kokardi oli jotain aivan muuta kuin mitä ennen on totuttu mustiin pukeutuneiden saksalaissotilaiden vastaavassa olleen.
joten turvassa kait ollaan tämän suhteen.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 29 vierailijaa