Suomen ainoa anime- ja mangalehti

Anime-lehden virallinen keskustelualue. Keskustele tällä alueella Anime-lehdestä - sisällöstä, ehdotuksista ja muusta lehtiin liittyvästä. Asiakaspalveluasioissa pyydämme ottamaan yhteyttä H-Town Oy:n asiakaspalveluun. Yhteystiedot web-sivuilla http://www.animelehti.fi/

Valvojat: Tsubasa, Animeunionin Foorumiaktiivit

MODETONPERSEESTÄ!

Suomen ainoa anime- ja mangalehti

Viesti Kirjoittaja MODETONPERSEESTÄ! » Ti Loka 30, 2007 20:27

Järkytys oli suuri, kun huomasin Animen uuden mainoksen saman kustantajan Pelaaja-lehdessä (numero 62).

ANIME
Suomen ainoa anime- ja mangalehti
ANIME, MANGA, COSPLAY, J-POP, PELIT, UUTISET, SARJAKUVAT

Anime-lehden kustantajan verkkosivuilta löytyvä Mediaopas 2007 kertoo seuraavaa:

“Japanilaisen populaarikulttuurin erikoisaikakauslehteä, Anime-lehteä lukevat sekä tytöt että pojat. Lehteen tartutaan, kun halutaan tietää mikä nyt on in ilmiössä, joka on valloittanut koko maailman. Sama lehti luetaan lause lauseelta läpi useaan kertaan, kerrottiin siinä sitten uusimmasta anime-elokuvasta tai japa-nilaisen hip-hopin tuoreista tuulista.”

Anime-lehden uuden toimituksen lehteen tuoma muutos on siis valtava. Poissa on japanilainen polulaarikulttuuri yleisemmin, hip-hopin tuoreet tuulet ja moni muu. Jäljelle on jätetty anime ja manga, mielestäni erittäin rohkea teko.

En tosin täysin ymmärtänyt miksi mainoksessa mainittiin edelleen monia asioita, joiden katson kuuluvan japanilaiseen populaarikulttuuriin yleisesti. Ehkä sillä haluttiin näyttää mistä kaikesta on luovuttu, jäljelle on jätetty vain ANIME ja MANGA.

Ehkä tässä on pitkään arvailtu syy miksi Anime-lehden entinen toimitus siirtyi työskentelemään uuden lehden pariin, joka käsittelee japanilaista populaarikulttuuria monipuolisemmin.

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Ti Loka 30, 2007 22:28

Mainittu mediaopas on kylläkin vanhentunut, kuten tarkkaavaisimmat saattavat huomata. Mainos lienee uudempaa tuotantoa, mutta senkin myyntilauseita kustantaja voisi eittämättä tietyiltä osin hieman tarkistaa.

Enkä kyllä ymmärrä, miksi se että jotain ei mainoksessa mainita tarkoittaisi sitä ettei lehti sitä edelleen käsittelisi. Olenkin tainnut jo mainita, että kumpikaan lehti tuskin aikoo peräytyä tuumaakaan kaikenkattavuudestaan.

MODETONPERSEESTÄ!

Viesti Kirjoittaja MODETONPERSEESTÄ! » Ti Loka 30, 2007 23:33

Tsubasa kirjoitti:Mainittu mediaopas on kylläkin vanhentunut, kuten tarkkaavaisimmat saattavat huomata.
Oikeassa olet. Tarkkaavaisimmat saattoivat huomata myös, että mainitsin mediaoppaan siksi, että se kuvasi hyvin millainen lehti oli ennen. Mainoksen mukaan lehti on nykyään aivan toisenlainen.
Tsubasa kirjoitti: Mainos lienee uudempaa tuotantoa, mutta senkin myyntilauseita kustantaja voisi eittämättä tietyiltä osin hieman tarkistaa.
Uskoisin mainoksen olevan hyvinkin uusi, koska se löytyy aivan hiljattain julkaistussa lehdessä ja sisältää erikoistarjouksen.
Tsubasa kirjoitti: Enkä kyllä ymmärrä, miksi se että jotain ei mainoksessa mainita tarkoittaisi sitä ettei lehti sitä edelleen käsittelisi. Olenkin tainnut jo mainita, että kumpikaan lehti tuskin aikoo peräytyä tuumaakaan kaikenkattavuudestaan.
Mainos kertoo Anime-lehdestä: Suomen ainoa anime- ja mangalehti

Kyllä tuo hyvin selvästi tarkoittaa sitä, että monet vanhat aiheet katoavat lehden sivuilta. Vaihtoehtoisesti mainos on virheellinen, kuluttajan harhaanjohtamista - totuudenvastainen, koska kotimaisilla markkinoilla on toinenkin alan lehti. Silloin puhutaan jo aika vakavasta asiasta, koska on rikottu kuluttajansuojalakia.

Totuudenvastaisuus ja harhaanjohtavuus 2 luku 2 §
Markkinoinnissa ei saa antaa totuudenvastaisia tai harhaanjohtavia tietoja.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Ke Loka 31, 2007 00:39

~pinkkisakurapupu~ kirjoitti:Oikeassa olet. Tarkkaavaisimmat saattoivat huomata myös, että mainitsin mediaoppaan siksi, että se kuvasi hyvin millainen lehti oli ennen. Mainoksen mukaan lehti on nykyään aivan toisenlainen.
En nyt pysy oikein perässä siitä, onko tämä kommentti viiltävää ironiaa siitä, että mikään ei muuttunut, kun Anime-lehden toimituskunta vaihtui vai jotain muuta. Mutta muutos japanilaista popkulttuuria käsittelevästä lehdestä japanilaista popkulttuuria käsittelevään lehteen, joka painottaa mainostuksessaan animea ja mangaa, ei ihan valtavan muutoksen tunnusmerkkejä täytä kirjoissani. Varsinkin kun entisen toimituksen alainen lehti oli anime- ja mangapainotteinen. Tietysti jos mielestäsi anime- ja manga-aiheisena mainostettu lehti, jonka samassa mainoksessa mainitaan muuta japanilaiseen popkulttuuriin liittyvää, ei pysty mitenkään käsittelemään mitään muuta kuin animea ja mangaa syyllistymättä virheelliseen mainontaan, niin... no, onnea valitsemallasi tiellä siinä tapauksessa.

"Suomen ainoa anime- ja mangalehti" olisi voinut kyllä häipyä, vaikka JapanPOPin täysimittainen ilmestyminen ei vielä ole alkanut.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

MODETONPERSEESTÄ!

Viesti Kirjoittaja MODETONPERSEESTÄ! » Ke Loka 31, 2007 11:46

isokana kirjoitti: En nyt pysy oikein perässä siitä, onko tämä kommentti viiltävää ironiaa siitä, että mikään ei muuttunut..
Yritä lukea viestiketjun viestit uudelleen, ehkä se siitä selviää.

Mainos hyvin selkeästi ja suuresti ilmoittaa, että Anime on suomen ainoa anime- ja mangalehti. Tämä tarkoittaa sitä, että japanilaisen populaarikulttuurin käsittely yleisesti on päättynyt. Jos näin ei ole, niin mainos on virheellinen, koska markkinoilla on toinenkin japanilaista populaarikulttuuria yleisesti käsittelevä lehti, jonka sivuilta löytyy myös anime ja manga. Markkinoinnissa on hyvä muistaa kuluttajansuojalaki.

Totuudenvastaisuus ja harhaanjohtavuus 2 luku 2 §
Markkinoinnissa ei saa antaa totuudenvastaisia tai harhaanjohtavia tietoja.


Onko oikea kysymys siis, että miksi näin on tehty?

Avatar
Waksu
Viestit: 43
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 11:45
Paikkakunta: Turku / Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Waksu » Ke Loka 31, 2007 12:26

Liittyen ylläolevaan keskusteluun on todettava sen verran, että Pelaajan tuoreessa numerossa ilmestynyttä Anime-lehden mainosta jäi vaivaamaan ikävä painovirhepaholainen. Emme toki ole enää tällä hetkellä Suomen ainoa animea, mangaa tai yleisemmin japanilaista populaarikulttuuria käsittelevä lehti, vaan suurin sellainen.

Pahoittelen sekaannusta, asia tullaan korjaamaan vastaisuudessa -- ja H-Town Oy:n uusi mediaopas ilmestyy normaalisti ensi vuoden alussa.

Ystävällisin terveisin,
Juha Wakonen
päätoimittaja,
Anime-lehti / H-Town Oy
.:the mirror which flatters not:.

Avatar
Teh_Rei
Viestit: 326
Liittynyt: Ke Heinä 14, 2004 21:54

Viesti Kirjoittaja Teh_Rei » Ke Loka 31, 2007 13:36

Ihmeellistä draamaa tästäkin aiheesta taas kerran väkisin väännetään...
Yritä lukea viestiketjun viestit uudelleen, ehkä se siitä selviää.
Itselleni ei ainakaan mitään pointtia seuraavasta auennut; ehkäpä olen vaan tyhmä ^_^'
En tosin täysin ymmärtänyt miksi mainoksessa mainittiin edelleen monia asioita, joiden katson kuuluvan japanilaiseen populaarikulttuuriin yleisesti. Ehkä sillä haluttiin näyttää mistä kaikesta on luovuttu, jäljelle on jätetty vain ANIME ja MANGA.
Uuden toimituksen aikana ilmestynyt kaksi numeroa. Mistäs sen voi tietää mitä lehti tulevaisuudessa pitää sisällään?
REILUKERHO - Hurray for YURI!

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Ke Loka 31, 2007 14:05

ADVERTISING ANIME&MANGA RELATED MAGAZINE = SERIOUS BUSINESS
~pinkkisakurapupu~ kirjoitti:Mainos hyvin selkeästi ja suuresti ilmoittaa, että Anime on suomen ainoa anime- ja mangalehti. Tämä tarkoittaa sitä, että japanilaisen populaarikulttuurin käsittely yleisesti on päättynyt.
Eli viestiketjua tutkien voin päätyä vain siihen johtopäätökseen, että ~pinkkisakurapupu~ on järkähtämättömästi sitä mieltä, että lehti, joka sanoo olevansa "Suomen ainoa anime- ja mangalehti", ei voi käsitellä mitään muuta kuin animea ja mangaa. Tätä kiveen hakattua totuutta ei voi muuttaa, vaikka mainoksessa mainitsisi muita japanilaiseen popkulttuuriin liittyviä asioita eikä eksplisiittisesti kieltäisi niiden mahdollista käsittelyä lehdessä.
.
.
.
Tämä on toivottavasti kansan enemmistön maalais- ja kaupunkilaisjärjen vastaista.

Onkohan kukaan laskenut, kuinka paljon potentiaalista draamaa internetistä löytyy? Luultavasti enemmän kuin kaikista tosi-tv -ohjelmista yhteensä. Big Brother Otaku (aka Otaku Onii-chan) kuulostaa aina vaan paremmalta idealta.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

MODETONPERSEESTÄ!

Viesti Kirjoittaja MODETONPERSEESTÄ! » Ke Loka 31, 2007 14:29

Kokeillaan rautalankaa.
Mainos hyvin selkeästi ja suuresti ilmoittaa, että Anime on suomen ainoa anime- ja mangalehti. Tämä tarkoittaa sitä, että japanilaisen populaarikulttuurin käsittely yleisesti on päättynyt. Jos näin ei ole, niin mainos on virheellinen, koska markkinoilla on toinenkin japanilaista populaarikulttuuria yleisesti käsittelevä lehti, jonka sivuilta löytyy myös anime ja manga.
Täysin ymmärrettävää tekstiä mielestäni. Mainoksen voi ymmärtää kahdella tavalla, kuten tuossa äsken mainittiin.

Vaihtoehto 1
Lehden sisältö on muuttunut, se käsittelee enää animea ja mangaa.

Vaihtoehto 2
Mainos on virheellinen, kuluttajan harhaanjohtamista - totuudenvastainen ja se rikkoo kuluttajansuojalakia

Lisäksi kannattaa lukea Anime-lehden päätoimittajan kommentti, niin selviää kumpaan vaihtoehtoon kannattaa kallistua.
ADVERTISING ANIME&MANGA RELATED MAGAZINE = SERIOUS BUSINESS
Kyse on mainostamisesta yleensä, mainoksissa ei saa väittää totuudenvastaista, eikä harhaanjohtaa kuluttajaa.

Jos edelleen on epäselvyyksiä, niin kuluttajavirastosta voi kysellä lisätietoja. Itse en osaa asiaa tarkemmin selittää, toivottavasti rautalangasta oli apua.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Ke Loka 31, 2007 14:47

~pinkkisakurapupu~ kirjoitti:Kokeillaan rautalankaa.
Ei auta. Väännät väärää rautalankaa. Vieläkään et selitä, mistä teet sen johtopäätöksen, että vain vaihtoehdot 1 ja 2 ovat mahdollisia (varsinkin vaihtoehto 1, jolle en näe pienintäkään perustetta mainoksessa, vaihtoehtoa 2 taas on vaikea ajatella, kun viime viikolla luukusta tippunut Anime-lehti vastasi mainosta). Meikäläiselle kun on olemassa vielä:
Vaihtoehto 3:
Lehden sisältö ei ole muuttunut merkittävästi ja mainos on totuudenmukainen (no ei sen ainuuden kohdalla mutta muuten).

Jos vielä jaksat rautalankaa vääntää, niin väännä ilmoille se, miten pääset edes jonkun logiikan mukaan lauseesta "Mainos hyvin selkeästi ja suuresti ilmoittaa, että Anime on suomen ainoa anime- ja mangalehti" lauseeseen "Tämä tarkoittaa sitä, että japanilaisen populaarikulttuurin käsittely yleisesti on päättynyt".
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Ke Loka 31, 2007 22:37

Kokeillaan keventää vähäsen.
isokana kirjoitti:Big Brother Otaku (aka Otaku Onii-chan)
Aanikii!

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Ke Loka 31, 2007 23:10

Tsubasa kirjoitti:Kokeillaan keventää vähäsen.
Tsubasa = Anikin Upcider?
Tsubasa kirjoitti:
isokana kirjoitti:Big Brother Otaku (aka Otaku Onii-chan)
Aanikii!
Onii-chan on versio, missä kaikki kilpailijat ovat söpöjä tyttöjä. Aniki taasen se, jossa pyörii linnakundeja. Näin siis minun papereissani. Jotka ovat virallisia. 8)


P.S. No nyt mä sen hokasin, että noissa ylläolevissa viesteissä puhuttiin vielä siitä ainoa-sanan käytöstä... ei vienyt kuin viikon alitajuista työstämistä. Minä hörisin jostain ihan muusta omissa viesteissäni. Hupaisaa tämä väittely, jossa ei näe metsää puilta.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

marikadaa
Viestit: 4
Liittynyt: Su Helmi 17, 2013 18:53
Paikkakunta: Tampere

Re: Suomen ainoa anime- ja mangalehti

Viesti Kirjoittaja marikadaa » Su Maalis 10, 2013 09:53

En nyt tiedä kuuluko tämä kysymys tänne mutta......

Olen joskus selaillut Anime-lehteä kaupassa,vaikuttaa mielenkiintoiselta, mutta paljon tälläinen lehti tilaus maksaa, onko se kallis?

Kiitos jos vastaatte kysymykseen!:)
Anteeksi jos tämä nyt ei kuulunut tänne!
Marika:)

kaiten
Viestit: 3
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2013 16:40

Re: Suomen ainoa anime- ja mangalehti

Viesti Kirjoittaja kaiten » Su Maalis 10, 2013 10:53


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime-lehti”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa