Animecon V jälkipyykki, eli mitä parennettavaa ensi vuodelle

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ti Heinä 17, 2007 11:19

Mielestäni cosplayn äänissä voisi hyvin koittaa uudestaan samaa mitä Tampere Kupliilla aiemmin - eli yleisöääniä ei tarvitse saada heti, ne voidaan kerätä myös vaikkapa conia seuraavalla viikolla. Parhaimmillaan toki jokainen vuoden kisa olisi vähän erilainen jolloin vaihtelua löytyy.

Webin päivitys conin aikana on itse asiassa juttu jonka huomasin päätyneen Finncon 2008 idealistalle. Muitakin conin aikaisia nettiprojekteja on tullut pyöriteltyä mielessä aika huolella. Tässä on yksi juttu jossa toivon ainakin että saadaan kehitettyä jotain.

Proppien säilytyksen osalta oikeastaan turvallisuudesta vastaavat saavat kyllä sanoa, sillä mielestäni yksi ja sama sääntö ei päde joka coniin - paikoissa ja olosuhteissa on eroa. Sen verran olisi suotavaa, että kisaajat ja ei-kisaajat voivat pitää bonusesineitä eri paikassa, jolloin edellisille ne on nopeampi kaivaa kisaa varten esille. Tracon III:een on suunniteltu melko eeppistä muutosta sisäänkäynteihin yms. tätä varten. Jahka idea realisoituu kokonaisuudessaan ja saa vänkäri- ja turvallisuusvastaavien siunauksen, kerromme toki lisää. Kirjamessut on sen osalta mysteeri, mutta dialogi heillekin jatkuu.

Avatar
Kekko
Viestit: 466
Liittynyt: Pe Helmi 07, 2003 00:44
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kekko » Ti Heinä 17, 2007 11:37

Jos ensi vuonna tapahtumia järjestetään 1700 hengen salissa, kuten on puhuttu, niin mietinpä, ennättääkö viikonlopun aikana yleisöääniä laskea kukaan.
AMV:n suhteen asia voisi olla järjestettävissä. Työt nettiin ennalta, äänestys netissä määräaikaan mennessä ja itse tilaisuudessa julkistetaan tulokset.

Olen samaa mieltä siitä, että jos jostakin Animeconissa pitää tinkiä, niin olkoon se sitten animen esittäminen (esitelmien ulkopuolella), koska se on kaikesta toiminnasta se, jota voi harrastaa muuallakin kuin animeconissa.
Jos jokin esitys Animeconiin järjestetään, sen pitäisi olla jotakin aivan erikoista, ennakkonäytös tai vastaava. Mutta sekään ei luultavasti tapahtuisi animecon-paikalla, vaan todnäk paikkakunnan suurimman elokuvateatterin suurimmassa salissa.
* -> Yokohama Kaidashi Kikou <- *

Avatar
Ninave
Viestit: 5
Liittynyt: La Loka 11, 2003 20:58
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Ninave » Ti Heinä 17, 2007 11:38

Jfer kirjoitti:Olin conissa "seuraava!" huuteleva Chiyo-chan
Minä puolestani istuin yleensä siinä vieressä antamassa niitä lippuja.
Jfer kirjoitti:Lippuihin olisi todellakin pitänyt kirjoittaa millä rivillä paikka sijaitsee. En tiedä miksi se jäi tekemättä.
Se jäi tekemättä, koska minä tein liput ja kuulin lippujentekemistarpeesta seuraavaksi päiväksi noin kello kolme aamuyöllä. Lisäksi minulle muisteltiin, että Päärakennuksen juhlasalissa on rivinumerot, joten sinne ei käyty laittamassa lattiaan samanlaisia lappuja kuin mitä Norssin lattiassa oli (kaunis kiitos niille vänkäreille, jotka nakitin lauantaina tekemään aamujumppaa ja teippaamaan niitä).
Jfer kirjoitti:Lopetimmekin sunnuntain lippujen lunastamisen yhdessä vaiheessa kun kello alkoi olla jo paljon ja ihmisiä vain riitti ja riitti.
Näin teimme ja anteeksi niille, jotka vähän taisivat suutahtaa kun me siinä kiireessä vähän tiuskaisten aina sanoimme, että "Ette saa niitä nyt. Seuraava!"

Eli täältä järjestäjäpuolelta katsottuna parantamista olisi siinä miten ajoissa esim. graafikolle kerrotaan mitä kaikkea pitää tehdä (tieto yöllä ja halu valmiista seuraavaksi päiväksi on aika nafti aikataulu). Muistaakseni nukuin maanantain ja sunnuntain välillä yhteensä ruhtinaalliset 22 tuntia (pe-la -yönä en ollenkaan ja oma pukukin jäi kesken kun ei enää viimeisenä aamuna päässyt hereille niin, että olisi ehtinyt viimeistellä ja pukea sen päälle).

Kumpanakaan päivänä en ehtinyt päivän aikana syömään ruokaa (kiitos sunnuntaiselle muffinssikuriirille) ja ehdin sitten sunnuntaina katsomaan jopa yhden kokonaisen ohjelman ja kaksi puolikasta.

Joku myös sanoi, että järjestäjät eivät erottuneet joukosta ja muista vieraista. Suurimmalla osalla järjestäjiä (kuten Finnconinkin puolella) oli punainen Animecon-paita. On toki totta, että siitä ei tiedotettu, mutta minusta se oli aika näkyvää.

Salikartta ja pohjapiirros toiveista joutuu sanomaan, että emme oikein saaneet yliopistolta karttoja käyttöömme joidenkin turvallisuussyiden takia ja olisimme joutuneet ne itse piirtämään, mikä oli aika mahdotonta.

Olihan tämä järjestäjäpuolella olo ihan hyvä kokemus, mutta en tiedä lähdenkö hommaan toiste. :roll:

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ti Heinä 17, 2007 12:04

Ninave kirjoitti:Salikartta ja pohjapiirros toiveista joutuu sanomaan, että emme oikein saaneet yliopistolta karttoja käyttöömme joidenkin turvallisuussyiden takia ja olisimme joutuneet ne itse piirtämään, mikä oli aika mahdotonta.
Harvinaisen tärkeä toteamus. Traconissa jouduimme käytännössä piirtämään käsin uusiksi nämä sisäkartat ja pohjapiirrokset ja mitä nyt graafikon kommenteista kirosanojen välissä sain kuulla, se ei ollut palkitsevaa.

Kovin yleistä että vuokralle annettavasta tilasta ei ole saatavilla käyttökelpoisia pohjapiirroksia. Pitäisiköhän seuraavan conin joka joutuu tämän työn tekemään käsin antaa lopputulos lahjaksi tilan edustajalle, osoituksena siitä että haluamme kärsiä muidenkin tuskat. Tai ehkäpä pienenä Vihjeenä.

Joka tapauksessa, kivuliasta tai todella kivuliasta, näitä ilmiselvästi tarvitaan. Olkoon tämä jo etukäteispahoittelu tuleville graafikoille.

Avatar
Punainen jättiläinen
Viestit: 744
Liittynyt: To Huhti 21, 2005 14:44
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Punainen jättiläinen » Ti Heinä 17, 2007 14:09

Eihän niiden karttojen tarvitse olla arkkitehdin piirtämiä - kunhan ihmiset tietävät edes ilmansuunnan ja summittaisen välimatkan kohteesta toiseen. :)

tomd
Viestit: 16
Liittynyt: Ti Heinä 17, 2007 01:34

Viesti Kirjoittaja tomd » Ti Heinä 17, 2007 16:38

Lohku kirjoitti: Ihailtava tavoite, johon kyllä mielellään pyrkisin, mutta joudun ottamaan CFT:n sivujen puolelta vian tuosta niskaani. Pohjat on, mutta...

Syitä on pari: SNIP
Joo-o, taisinkin mainita jotain ennakkovalmisteluista? Niiden tulostenhan ei ole mikään pakko olla tuollaisessa muodossa ja threadin idea oli antaa ideoita siitä miten asiat voisi seuraavalla kerralla hoitaa, ei vainota edellisten tapahtumien järjestäjiä. Eihän tähän oikeasti mitään tietokantaa ihmeellisempää tarvittaisi.

Avatar
M-Arkku
Viestit: 278
Liittynyt: Su Tammi 19, 2003 20:12
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja M-Arkku » Ti Heinä 17, 2007 21:32

Teknisistä ongelmista valitettu jo niin paljon, että skippaan ne. Yhdyn useimpiin samasta asiasta valittaneisiin.

Plussia:

- Kaikki lopulta pelasi

- hajautettu conalue, jota sää kieltämättä pilasi. Oma farkut+teepaita-univormu lippiksellä koristettuna ei aiheuttanut kauheita ongelmatilanteita, kesä kuivaa minkä kasteleekin. Cosplay-asuiset varmaan kärsivät minunkin edestä.

- Ainakin omalta osalta ennakkotiedotus toimi. Toisaalta Jyväskylä on kohtuu tuttu kaupunki, joten se auttoi aukkopaikoissa, joita en pahemmin sitten samasta syystä noteerannut. Mutta itsestäänselvien asioiden toistaminen ei ole ikinä väärin tämän kokoluokan tapahtumassa. Aina löytyy joku joka ei tiedä.

Miinuksia:

- Vänkäreiden massojenhallinta. Tästä jo mainittiinkin, mutta sanon uudestaan, koska tämä on sen verran tärkeää. Kaikki se, mikä tällä osalla toimi Finncon/Animecon 2006:ssa ei todellakaan toiminut tänä vuonna. Etenkin Musican sisääntuloaulan tukkeutuminen jokaisen ohjelmanumeron välissä asuja kuvaamaan pysähtyneiden henkilöiden toimesta oli vähemmän mukavaa. Varsinkin järjestyksenvalvojina toimivien vänkäreiden ei tarvitse olla conissakävijöiden kavereita.

- jkemppi mainitsi tarpeellisten numeroiden tarpeesta con-lätkän taakse. Finnconin plakaateissa nämä olikin. Miksi ei Animeconin? Pikavilkaisulla pohjat oli samat, kuvankäpistelyohjelmassa oli vain hieman vaihdettu grafiikoita.

- Kartat tai siis niiden puute.

- Pienempänä miinuksena sitten conbileiden lipunmyyjän autuas tietämättömyys. Bilesiin pääsee ilmaiseksi naamiaisasussa ja oman Red Dwarf-asun jättäminen hyväksyttävien listan ulkopuolelle meni pitkin hampain, lippu oli kuitenkin halpa. Pukeuduin siis hologrammiksi, jonka merkkinä oli hopeinen H-kirjain otsassa ja sarja ei ole kauhean tunnettu Suomessa. Mutta se, että Neljäs Tohtori joutuu maksamaan sisään oli anteeksiantamatonta. Ei näin, ei todellakaan näin. Ei sinänsä että asia olisi vakava tms. mutta se pilasi tunnelmaa. Ensi kerralla ovelle myymään henkilöitä jotka tietävät asiansa.
Markku Mulari
Oulun SuurSensei

"When I dream, I want a pony."
- The Acts of Gord: The Book of Chronicles, Chapter XXI -

Avatar
Teh_Rei
Viestit: 326
Liittynyt: Ke Heinä 14, 2004 21:54

Viesti Kirjoittaja Teh_Rei » Ti Heinä 17, 2007 21:54

Pientä palautteentynkää minunkin puolestani:
+ Ihmiset (... tekevät tapahtuman - suuri kiitos järjestäjille ja vieraille!)
+ Ohjelma (paljon kivaa ja mielenkiintoista!)
+ Väljyys (hyvä idea ripotella ohjelmaa isommalle alueelle!)

- Kartat oli huonoja (esim iltabileiden paikka oli väärin merkattu karttaan!)
- Animekaraokesta ei ollut mitään mainintaa ohjemassa (en koskaan löytänyt Norssille!)

Parhaiten mieleeni ohjelmista jäivät: Kovat Koiraat (Kemppi on paras!), Lolitapaneeli, Scifi-vs-Anime, 95/05% ja tietysti 4chan/kuvalautapaneeli...

t: yli-ikäinen ernutyttö
Viimeksi muokannut Teh_Rei, Ti Heinä 22, 2008 17:43. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
REILUKERHO - Hurray for YURI!

Avatar
Lohku
Viestit: 85
Liittynyt: Su Tammi 16, 2005 23:12
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja Lohku » Ti Heinä 17, 2007 22:43

tomd kirjoitti: Joo-o, taisinkin mainita jotain ennakkovalmisteluista? Niiden tulostenhan ei ole mikään pakko olla tuollaisessa muodossa ja threadin idea oli antaa ideoita siitä miten asiat voisi seuraavalla kerralla hoitaa, ei vainota edellisten tapahtumien järjestäjiä. Eihän tähän oikeasti mitään tietokantaa ihmeellisempää tarvittaisi.
Njuu itse heitin kommentit lähinnä informoimaan vihjaavana viestinä, että jos löytyy jostain kiinnostunutta koodaria, niin ensivuodelle olisi Webmasterin paikkaa varmasti avoinna. Kuten sanottu kanta + scripti pohjalla tuosta saisi pätevää jälkeä aikaan. Mm nyt mieleeni tuli mahdollisuus lisätä profilointi järjestelmään kisaajoiden viereen paikat äänille (ehkä myös manuaalisille sijoille). Tällöin päivitys voitaisiin tehdä hyvin nopeasti, jos vielä päälle toteutettaisiin scripti, joka toteuttaa sivupohjan koodin kannan tulosten perusteella. Allekirjoittanut ei vaan millään ilveellä jaksa moista urakkaa aloittaa. Siksi kannustankin mahdollisia osajoita, joilla on yhtään mielenkiintoa ja jaksuuta ilmoittautumaan tourin käyttöön tulevaisuuden varalle. ^^

Kuten sanottu varteen otettava ajatus.
Clamp is true art - Lohku

Egmontin Yookai
Viestit: 719
Liittynyt: To Kesä 15, 2006 13:43

Viesti Kirjoittaja Egmontin Yookai » Ke Heinä 18, 2007 13:20

Punainen jättiläinen kirjoitti:Toisin sanoen, ulkopaikkakuntalaiset myyjät tarvitsevat paljon enemmän informaatiota ja varmistelua, jotta he voivat tulla paikan päälle ilman pelkoa. :)
Piste. Ja lisäyksenä vielä se, että parkkipaikat pitäisi olla tälle jengille varattuna talon puolesta, ja tietysti oman myyntipöydän sijainnin kannalta loogisimmassa paikassa. Ei tarvitse sitten kiroilla väärin pysäköityjä autoja pitkin päivää.

Jos oikein luksukseksi ryhtyy, niin Jyväskylän ylipopiston kaltaisessa sokkelomaisessa ja normaalistikin täysin ala-arvoisesti viitoitetussa paikassa joku näppärä kartta olisi mukava olla olemassa (siihen tarvitsee vain reitin osaavan ihmisen, tussin ja paperia, ei graafikkoa), jotta tietää mitä reittiä kannattaa ajaa ja minne. Animeconeihin kun tulee porukka ajoissa, niin ihmismassojen keskellä ei ole kiva sompailla useammalla tuhannella kilolla terästä ja sarjakuvaa.

Tampereen Finnconin järjestäjät ovat kyllä onnekkaita, kun paikka on niin älyttömän tilava ja näppärä, niin tätä ei tarvitse pahasti siellä murehtia.
Mangamankeli kamien armosta

-Janne

zayah
Viestit: 127
Liittynyt: Ma Elo 25, 2003 14:48
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja zayah » Ke Heinä 18, 2007 18:21

Tässä hiukan sekavasti kaikesta:

Kiitos conista kaikille vänkäreille, järkkäreille, myyjile ja etenkin kävijöille! Ja pahoittelut näin järjestäjien puolesta kaikille kenelle tuli hankaluuksia vastaan.

Conit menivät erittäin mainiosti, etenkin tietäen kaikki ongelmat ja hässäkät mitä meillä oli ja mitä tuli vastaan yllättäen!
Harmi että tosi monta asiaa mitä on edellisissä coneissa mennyt mainiosti, meni tässä mönkään. Pyörä keksitty uudestaan monta kertaa. Erilliset coniteat eivät ole hyvä idea jo ihan tiedonkulun kannalta, onneksi tämä on korjattu seuraavissa coneissa.

Monet ongelmat olivat tiedossa osittain etukäteen, osa ilmeni vasta la-aamuna niin että niille ei pystynyt enää tekemään mitään. Niistä joiden syistä on tarkempaakin tietoa (ja etenkin ne joille emme voineet juuri mitään) en täällä kovin paljon jaarittele. Joihinkin täällä vastailen.

Itse olimme paikalla koko perheen voimin (Finncon ry:hyn eikun Eemelin faniklubiin voi liittyä maksamalla rahaa ;) ), anteeksi vain kaikille kenen kenkiin törmäsin kaksostenvaunuillamme.

Pahoittelut myyjille huonosta tiedonkulusta, olin jotenkin olettanut että teille on kaikille lähtenyt infokirje kaikesta tarpeellisesta enkä kysellyt sen perään muilta.

Finnconin kunniavieraat olivat aivan myytyjä Animeconista. Etenkin kaikki pukeutujat olivat heidän mielestään ihania, he eivät ikinä olleet nähneet mitään vastaavaa, kyselivät kovasti onko kaikissa Animeconiessa tällaista ja olivat sitä mieltä että emme ikinä saa erottaa coneja toisistaan, koska se tuo niin paljon tunnelmaa ja meininkiä ja näkyvyyttä tapahtumaan.

-Karttoja (kampusalueen ja kaupungin) olisi pitänyt olla useammassakin paikassa jaossa (ja esimerkkikarttoja esim parkkipaikoista ja pankkiautomaateista yms).
-Salivänkäreiden briiffaus olisi pitänyt järjestää paremmin, valitettavasti se oli pakko laittaa la-aamulle joten sieltä jäi pois moni ihminen.
-Cosplayn ja AMV:n paikkajärjestelmä oli tosi hyvä idea ja käytäntö, vaikka lippujen jako menikin hankalaksi. C1-C2-tuolien rivinumeroinnin puuttuminen selvisi minulle noin 15min ennen cosplayta kun laitoimme kylttejä sisäänkäynneistä, eli sille ei ehtinyt enää valitettavasti tehdä mitään. onneksi kaikki löysivät paikoilleen!
-Jotain yleisiä kuvauspaikkoja olisi pitänyt laittaa pystyyn. Toivoisin myös, että ihmiset jotka haluavat kuvata toisten pukuja, eivät tekisi sitä juuri oven edessä tai keskellä vilkasta kulkuväylää!
-Autopaikat, emme ehtineet ajoissa laittaa yliopistolle kylttejä että tähän ei saa parkkeerata, mikä aiheuttikin hässäkkää. Nyt kyllä inisen kaikille etenkin Seminaarinmäkeen parkkeeranneille (se mukulakivikatu yliopiston vieressä), että mitä sitä päässä liikkuu. Jos on ajokortti niin pitäisi kai osata lukea liikennemerkkejä sen verran että tietää mihin voi auton jättää. Lauantaina Seminaarinkadun (johon ei siis saa ollenkaan pysäköidä) _kummallekin_ puolelle oli parkkeerattu autoja, ja sitä katua kulkevat mm. ambulanssit keskussairaalalle! Ei ihme että poliisit soittelivat meille hiukkasen äkäisinä...
-Parkkikarttoja olisi kyllä pitänyt laittaa johonkin fiksuun paikkaan heti, ja nettisivuille laittaa maininnan että autolla on turha tulla.
-Tiedotus siitä, että käytössä on eri rakennuksiakin, olisi voinut olla meillä jossain paremmin esillä. Jebula sanoi että heidän laittamiaan opastekylttejä rikottiin :(
-Ihmiset jäivät kahvilaan istumaan ikiajoiksi niin että uudet asiakkaat eivät mahtuneet sinne
-Roskien laittaminen roskiin tuntuu osalle ihmisistä olevan täysin mahdoton tehtävä

Massojen käyttäytyminen on aina samanlaista, silti alkoi jossain vaiheessa ärsyttämään kun piti sama asia sanoa sata kertaa ihmisille ja sai usein nuivan vastaanoton. Tai ihmiset eivät kuunnelleet tai ymmärtäneet mitä heille sanoi (tuijottivat vain ja/tai tekivät juuri niin kuin kiellettiin). Ei voi olla niiiin vaikeetaaaa. Esim. 4chaniin jonottaminen, ovien edessä tai portaissa seisominen, salin paikkojen täyttäminen niin ettei tuu tyhjiä paikkoja mihinkään...
Tänä vuonna tosin paranusta ainakin 2004 coniin, en ole kuullut kenenkään valittavan siitä, että puheen tai paneelin aikaan ihmiset olisivat jutelleet kovaäänisesit keskenään tai puhelimeen yleisössä. Kiitos!

Inisen nyt tällaisista asioista senkin takia, että kyseessä on ilmainen tapahtuma, joka järjestetään vapaaehtoisvoimin. Olisi siis kiva jos yleisökin käyttäytyisi nätisi. Roskien kerääminen esim. su-aamuna pihalta ei ollut erityisen mieltä lämmittävä asia. Saati se, että kun mahdollisimman ystävällisesti pyytäen ja selittäen pyytää ihmisiä siirtymään tms saa vastaukseksi tuijotusta nenänvartta pitkin tai jotain mussutusta tai suoraa vittuilua. Olen kuitenkin töissä siellä vapaaehtoisesti ja laittanut paljon omaa aikaa ja rahaa järjestämiseen kuten muutkin järjestäjät.

Väärälle normaalikoululle ohjaus potuttaa. Yritin etukäteen kysellä että kummalla norssilla meillä on tapahtumaa ja onhan se selkeästi esillä mutta ei sitten etukäteen tai coniin aikaan ehtinyt tätä kukaan muu stressata...

amirose on joutunut maksamana kaksi narikkamaksua. ihan tyhmää, täytyy laittaa narikanpitäjille palautetta! Ei coni mikäänn baari ole missä pitää riistää viimeisetkin pennoset... Narikka oli kuitenkin loistava olemassa. Nettisivuilla ois pitänyt olla mm narikan maksulilsuudesta infoa. (Ja pankkiautomaateista, parkkipaikoista yms)

Harmi että 4chanin jälkeen oli märkää pöydällä, sen ohjelman vänkärin olisi pitänyt siivota pöytä. Tai viimeistään seuraavan vänkärin. Hmpf.

myyntipöytien kartta olisi ollut eri kätevä, tai ees tieto siitä mitä Musicalla on myyjinä... Tosin pöytien sijoituksia säädettiin vielä la-aamuna.

Eri rakennuksien infopisteiden välillä oli tiedonkulku aika heikkoa

Myyjille tiedoksi että meille tuli aika lailla valitusta myös siitä, että myynnissä oli vain mangaa ja animea eikä scifikirjoja ja muita sarjiksia tahtonut löytyä ollenkaan.

Avatar
M-Arkku
Viestit: 278
Liittynyt: Su Tammi 19, 2003 20:12
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja M-Arkku » Ke Heinä 18, 2007 19:00

zayah kirjoitti: Myyjille tiedoksi että meille tuli aika lailla valitusta myös siitä, että myynnissä oli vain mangaa ja animea eikä scifikirjoja ja muita sarjiksia tahtonut löytyä ollenkaan.
Nimenomaan, allekirjoittaneella poltteli raha taskunpohjiin reikiä ja lopulta mukaan tarttui vain Finncon-kangaskassi ja Raumsturmführer-armylippis.
Markku Mulari
Oulun SuurSensei

"When I dream, I want a pony."
- The Acts of Gord: The Book of Chronicles, Chapter XXI -

Avatar
Vigly
Viestit: 59
Liittynyt: Ma Huhti 26, 2004 20:04
Paikkakunta: Tuusula

Viesti Kirjoittaja Vigly » To Heinä 19, 2007 02:15

adreena kirjoitti:
JareJare kirjoitti:Propeista sen verran että mielestäni järjestely oli aivan liian tiukka. Jostain sivuilta muistan lukeneeni että "liian isot" ja "vaaralliset" propit ovat kiellettyjä, ja vaikka kapine ei olisi vaarallinen kellekään niin ongelma olisi siinä että se voi mennä rikki. Kyuu taisi jopa mainita että "tapauskohtaisesti" päästetään sisään. Tätä ei selvästi kyllä otettu huomioon vaan ihan kaikenlaiset romppeet riistettiin ihmisiltä ihan muoviveitsiä myöten. Itse pyöriskelin norssin puolella sisällä ah-niin-vaarallisen jättikäpäläni kera, joka sattui olemaan kevyt ja valmistettu pehmeistä materiaaleista, enkä tietääkseni aiheuttanut kellekään saatika itselleni minkäänlaisia ongelmia. Toki ymmärrän että ihan järkyttävässä tungoksessa liian isot ovat tiellä, ja hauraammat särkyvät helposti, mutta sen pitäisi olla jokaisen oman harkintakyvyn varassa notta lähteekö lasisiipiensä kera myyntipöytien luokse.
Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että jättikäpäläsi olisi kuulunut narikkaan aina sisätiloissa. Eihän se varmasti ole vaarallinen, mutta eipä ole mikään pitkä keppikään varsinaisesti, mutta kyllä minä vain yhteen sellaiseen meinasin kompastua kun sitä pideltiin huolimattomasti lattiaa raahaten tungoksessa. Isot asiat vievät paljon tilaa, joka on sitten muilta pois. Minusta on helpompaa lähteä sille linjalle että jos saat proppisi laukkuusi tai taskuusi piiloon, saat pitää sen, mutta muuten kaikki narikkaan. Arvuuttelu siitä saisiko propilla aikaan damagea on vähän turhan hankalaa.

Ja minusta erään viime vuoden Animeconin järjestysmiehen heitto sopisi tähän (alkuperäisessä kontekstissa lause oli typerä, mutta sopii tähän paremmin): "ite oot ittes siihen pukuun tunkenu." Eli kantsii miettiä hieman sitäkin. Jos ärsyttää laittaa proppeja narikkaan, niin ei kantsi tehdä niitä proppeja. Itse olen tinkinyt ja jättänyt proppeja tekemättä nimenomaan siksi etten jaksa säheltää narikoiden kanssa ja jättää sinne asioitani rikottavaksi (ei siksi että henkilökunta olisi osaamatonta, vaan koska kiireessä ja tungoksessa ja hädässä sattuu vahinkoja).

Ymmärrän aivan täysin halun tehdä valtavia proppeja ja pukuja jotka niitä vaativat, mutta vereni kiehuu jo aivan tarpeeksi siitäkin, kun tavallisesti pukeutuneet ihmiset eivät tungoksessa osaa ottaa muita huomioon. Cosplayerit, joilla ei tunnu uppoavan kaaliin että iso proppi on iiiiso, polttavat punasolut pohjaan.
Amoeba kirjoitti:sunnuntaina olikin väljempää enkä olisi varmaan ollut ihan niin tiukka asian suhteen.
Ja siitä olisi sitten tullut vinetystä että "miks multa vietiin ja tolta ei", ja hämmennystä sääntöjen kanssa. Call me a nazi, mutta mieluummin sama tiukka linja koko ajan kuin rönsyilyä.
Voitaisiinko tämä proppien narikointi ottaa esille tulevia coneja suunitellessa, niiden muiden tärkeiden asioiden lisäksi?
---
Keskustelimme tänään JareJaren kanssa pitkään, miksi proppeja saisi ottaa sisälle ja miksi ei. Olen cossaajana itse sitä mieltä, että propillisia cossaajia ei missään tapauksessa saa levitellä ympäri conialuetta. Eihän animeconin päärakennuksessa edes mahtunut kulkemaan, vaikkei kellään proppeja ollutkaan. Tilanne olisi ollut kamala jos vielä proppeja olisi siellä seassa ollut. Monet olivat katkeria proppien "takavarikoinnista", juuri esimerkiksi suurempien viuhkojen kohdalla. Onhan se selvää ettei joku viuhka ainakaan kovasti voi vahingoittaa ketään (mahdollistahan se tietysti on), mutta kyse lienee ennemminkin yleisestä järjestyksestä ja turvallisuudesta. Minusta on hyvä että siitä pidetään huolta.

Puollan hyvin pitkälle tiukkaa linjaa proppien takavarikoinnissa. Ei poikkeuksia, vaan selkeät säännöt joita noudatetaan. Tällöin säästetään kovasti aikaa, vaivaa ja järjestäjien hermoja.

Viime animeconissa oli paras proppinarikka tähänastisista; ilmeisesti toimiva, eikä jonoakaan näkynyt. Toista oli animecon IV, jossa jonotin omia proppejani narikasta, samalla kun jonossa edessäolevat ostivat PANTSUJA kyseiseltä tiskiltä.

Itseäni ärsyttää sama asia kuin Adreenaa; ihmisten törttöily jo valmiiksi ahtailla conialueilla. Ei sinne tarvitse enää aseita lisätä, jo pelkkä kulkeminenkin on jo tarpeeksi hankalaa, puhumattakaan siitä että se voisi olla vielä vaarallista.
Ei voi olettaa että kaikki osaisivat, tai edes pystyisivät pitämään proppinsa pois muiden tieltä. Siksi säännöt kieltävät isot propit sisätiloissa.

Oli puhetta myös jostain kokostandardista, pienemmät saa pitää ja suurempia ei... Orava oli ilmeisesti standardina animeconissa - mutta koska orava on kovin pieni eläin, suurin osa propeista joutuu kuitenkin narikkaan. Minusta orava on silti hyvä eläin standardiksi. Käsiaseet (ne puusta tv. tehdyt) ovat vielä niin pieniä että ne voi ottaa sisälle. Tästä suuremmat propit, oli ne sitten käsiä, jalkoja, miekkoja, saksia, viuhkoja tai vaikkapa jättiläisoravia, pitäisi jättää narikkaan.

Toisaalta cossaajien puolesta harmittaa tämä narikointi, sillä osa kuvista otetaan sisätiloissa (ei onneksi niissä kaikkein ahtaimmissa), jolloin propit ovat narikassa. Tämähän on samantekevää niille, jotka eivät cosplayta harrasta - mutta entä cosplayaajat ja valokuvaajat? Onko kivaa jos Cloudilta puuttuu kuvassa miekka? Sehän on kuin Kyuu ilman sinista huivia.

On jotenkin kurjaa että cosplayasu pitäisi suhteuttaa coneihin. Asun pitäisi olla missä tahansa näyttävä ja toimiva - sen pitäisi siis (edellisten perustelujen mukaan) olla propiton.
Conit ovat niitä paikkoja jossa cosplayta harrastetaan! Miksi cosplayn harrastustapahtuma rajoittaa harrastusta? Mitä järkeä!?
adreena kirjoitti:Jos ärsyttää laittaa proppeja narikkaan, niin ei kantsi tehdä niitä proppeja.
Kannattaa myös suunnitella propit niin, että ne ovat mahdollisimman helpot tarvittaessa irroittaa! Vaihtoehtonahan on tietysti jäädä ulos proppeineen.

Keskustelimme myös väljempien conien tapauksessa narikoinnista. Olen kuitenkin edelleen sitä mieltä, että nyt harrastajien määrän kasvettua, propit saisivat jäädä pysyvästi narikkaan. Omaan narikkaansa.

Juolahti mieleen tälläinen idea ja ehdotus cosplayaajien (ja muidenkin) olojen parantamiseksi: Mitä jos "kielletään" kuvaaminen sisätiloissa? Tällöin cosplayaajat saavat liikkua rauhassa sisätiloissa, pelkäämättä että joku tulee ikuistamaan propittoman cosplayn, ja käytävät vetäisivät paremmin. Tämä kyllä vaatisi erityistä suunnittelua piha-alueelta - ainakin suuri katos ja paljon penkkejä.
Tämä proppienpitotila voisi kyllä yhtähyvin olla myös sisätiloissakin, toisin tilan pitäisi olla suuri ja ulko-oven päässä, jotta ihmiset pääsisivät suoraan ulkoa sisälle proppeineen. Se olisi aluetta jossa saa ottaa niitä kuvia piha-alueen lisäksi. Proppialueella voisi olla kaksi *ärrgh, sanat hukassa* "uloskäyntiä"; Toinen ulos, ja toinen varsinaiselle, propittomalle aluelle. Asenarikoita voisi olla vaikka kaksi, toinen proppialueella ja toinen varsinaisen sisäänkäynnin vieressä (Jolloin tarvittaisiin vain enemmän vänkäreitä...)- vaikka pelkällä propittoman alueen narikalla luulisi pärjäävän. Myyntialueilla iso EI propeille.

Niin ja kannatan niitä yleisiä pukuhuoneita! Toimivat hyvin traconissa, ja aina on käyttöä.

Egmontin Yookai
Viestit: 719
Liittynyt: To Kesä 15, 2006 13:43

Viesti Kirjoittaja Egmontin Yookai » To Heinä 19, 2007 10:06

zayah kirjoitti:Myyjille tiedoksi että meille tuli aika lailla valitusta myös siitä, että myynnissä oli vain mangaa ja animea eikä scifikirjoja ja muita sarjiksia tahtonut löytyä ollenkaan.
Nyt mm. Jyväskylän uusi kirjakauppa ja Fennica kiroavat näkymättömyyttään.

Meillä oli myynnissä noin 15 kpl ei-mangaa ja satoja mangoja. Ei-mangaa jäi myymättä, mangaa myytiin satoja.

Eli tämä ilmiö on oikeasti asiakkaiden syy, ei kauppiaiden. Turha näihin tapahtumiin on raahata laatikkotolkulla tavaraa koristeeksi. Scifi- ja sarjakuvaharrastajana näkisin tietysti mielelläni läjittäin Banksia, Spinradia ja Alan Moorea myyntipöydillä ja asiakkaiden kasseissa, mutta hyvä näinkin. Oikeastaan syyttäisin asiakkaiden sijaan internettiä: Vanhempi Visallinen väestö tilaa kirjat kotiinsa netistä, luottokortiton nuoriso hankkii luettavansa tapahtumista.
Mangamankeli kamien armosta

-Janne

Avatar
Darth Mauno
Wannabe
Viestit: 1043
Liittynyt: Ke Huhti 23, 2003 08:32
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Darth Mauno » To Heinä 19, 2007 11:45

Vigly tuossa heitti hyviä ideoita ja ajatuksia cosplayhin, proppeihin ja kuvaamiseen liittyen. Itse näkisin kaikkein selkeimmäksi ratkaisuksi cosplayereiden kuvaamisen rajoittamisen erilliselle kuvausalueelle, jonka ulkopuolella ei saisi myöskään kanniskella mukanansa näitä isoja, hankalia tahikka vaarallisia proppeja. Hivenen samantyyppistä (ja itse asiassa jopa tiukempaa) käytäntöähän harjoitetaan Japanissa esim. Comiketissa.
"Do not underestimate the power of the Dork Side"

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 21 vierailijaa