Keskustelua numerosta 20/2007

Anime-lehden virallinen keskustelualue. Keskustele tällä alueella Anime-lehdestä - sisällöstä, ehdotuksista ja muusta lehtiin liittyvästä. Asiakaspalveluasioissa pyydämme ottamaan yhteyttä H-Town Oy:n asiakaspalveluun. Yhteystiedot web-sivuilla http://www.animelehti.fi/

Valvojat: Tsubasa, Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Mew
Viestit: 38
Liittynyt: Ti Kesä 06, 2006 17:41
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Mew » Ti Heinä 03, 2007 15:23

Lehden sarjakuvapiirtäjä tässä moooi~! :3

Kiitoksia kommenteista! Tehdessäni sarjakuvaa, minulla oli etenkin Anime-lehden mieslukijat mielessä. Viime sarjakuvaani kun pidettiin melko tyttömäisenä, koetin tällä kertaa tehdä sellaisen joka kiinnostaisi myös poikia (toivottavasti). Ja näin sarjakuvasta löytyy mm. bikinityttöjuliste, tietokoneita, lihaksia ja urheilua. Niin, ja sitten siinä on juonikin. ^^

Jälleen kerran olen piilottanut bändinimiä ja muuta kivaa sarjakuvaani, esim. 12012 ja An Café (tai siihen viittaava asia). Tosin, ne ovat tällä kertaa hieman vaikeimpia löytää, löysikö kukaan ne? Gackt on vasta vaikea löytää.

Viime sarjakuvani hahmot ovat myös mukana viimeisessä ruudussa. Niin, tämähän oli se sama Ilkka, jonka rahat ne saivat. Tosin, viimeisen ruudun vitsin ymmärtää vain jos on lukenut sen edellisen sarjakuvan... Mitäs muuten piditte Ilkasta? Oliko häneen helppo samastua? ^^’ Ilkan nimi muuten tulee Vintiöistä, niistä Maailman vahvimmat miehet: Markku ja Ilkka-sketseistä.

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Su Heinä 08, 2007 13:47

Jfer kirjoitti:Astro Boyn plussat ja miinukset olivat aika törpöt
Plussat ja miinukset ovat arvosananantokäytännön ainoa hyvä puoli, ja minusta on hyvä että myös arvostelijat osaavat käyttää niitä luovalla tavalla. Samalla kolikolla on kaksi eri puolta.

Jfer kirjoitti:Koska nyt juttu oli enemmän kertomus sarjasta kokonaisuutena kuin arvostelu suomeksi ilmestyneestä ekasta osasta.
Jännää, että on ihmisiä jotka voivat pitää tätäkin huonona piirteenä arvostelussa.

Caitleen
Viestit: 1
Liittynyt: To Heinä 15, 2004 00:20
Paikkakunta: Vaasa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Caitleen » Ti Heinä 10, 2007 12:56

Yorac kirjoitti:Abigailin keikkaraportti tuli aika mukavana yllätyksenä, ja olikin aikalailla ainoa juttu joka tuli luettua ensisilmäyksellä. Vaikka kirjoittaja ei ollut ottanut hirveämmin selvää bändistä ilmeisesti, tai ollut edes kovin kiinnostunut, oli juttu ihan mukava luettava hänen näkökulmastakin.
Joo, kuten jutusta käy ilmi, en herroihin ollut pahemmin tutustunut, mutta ajattelin, että onpahan ainakin keskivertolukijalle samaistuttava lähtökohta. Hyvä jos kelpasi kuitenkin ^^
wice kirjoitti: Suomalaisen jrock-faniuden kritiikki oli vahingossa otsikoitu keikkaraportiksi.
Eikai se niin paha ollut.. Ei ainakaan tarkoituksella. Ero muihin keikkoihin oli kuitenkin sen verran suuri, että pakkohan siitä oli huomauttaa :D

Avatar
Asagi
Viestit: 466
Liittynyt: Ke Syys 28, 2005 14:40

Viesti Kirjoittaja Asagi » Ti Heinä 10, 2007 19:31

Tsubasa kirjoitti:
Jfer kirjoitti:Koska nyt juttu oli enemmän kertomus sarjasta kokonaisuutena kuin arvostelu suomeksi ilmestyneestä ekasta osasta.
Jännää, että on ihmisiä jotka voivat pitää tätäkin huonona piirteenä arvostelussa.
kyllä se vaan on silloin kun koko sarjaa spoilataan aika lahjakkaasti. Ei paljoa huvita lukea/katsoa jotakin sarjaa jos tietää lähes tapahtuma tapahtumalta mitä on luvassa. Esim. jossakin lehdessä selostettiin To Heartin jaksojen 1-4 tapahtumat järjestyksessä

Ja ihan näin yleisesti ottaen, onko niitä sarjoja ihan pakko oikeasti spoilata niissä arvosteluissa ja yleisesti jostakin lajista kertovissa artikkeleissa? Tai jos pitää spoilata, niin ainakin voisi käyttää spoiler varoitusta kuten jotkut lehdet tekevät. Muissakin aikaisempien lehtien ketjussa tästä spoilaamisesta on valitettu.
Olen äärimmäisen iloinen, että olin katsonut AIRin jo aikoja sitten koska senkin loppu spoilattiin edellisessä lehdessä (ja muita kanssa, mm. Kanon jota ei enää edes huvita katsoa kun siitäkin tietää jotakin oleellista ja kuinka sarja loppuu)
Sanotaan vielä sekin, että lähes poikkeuksetta kaikki pahimmat spoilit tekee yksi ja sama henkilö. Ei millään pahalla, mutta alkaa spoilerit pikkuhiljaa rasittamaan

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ti Heinä 10, 2007 20:17

Pientä tapauskohtaisuutta asiassa on spoilerien osalta. Sarjasta riippuen 1-2 jaksoa / kappaletta alusta pitää ottaa osaksi tarinankerrontaa että saa kuvailtua ympäristön mistä tilanne lähtee. Mielestäni täysin spoilerivapaana arvostelun tekeminen vie siltä jotain.

Mutta tämä on hyvä aihe keskusteluun ja aiheesta soisi näkevän muitakin mielipiteitä. Kukaties voisimme oppia jotain.

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Ti Heinä 10, 2007 23:38

Sellaisiakin arvosteluja on nähty, joissa kriitikko on lukenut esim. kaksitoistaosaisesta psykologisesta trillerista kaksi ensimmäistä pokkaria ja kirjoittanut arvostelun, jossa esittelee sarjan toisen pokkarin loppuun asti voimassa olevan juoniasetelman ja antaa sille loistavat pisteet.

Arvostelun lukenut, pahaa-aavistamaton kuluttaja alkaa sydänverellään ansaituilla rahoilla ostaa sarjaa vain saadaakseen kohtauksen, kun käsikirjoittaja seitsemännessä pokkarissa huomaakin kirjoittaneensa itsensä umpikujaan ja tappaa toisen sarjan keskushenkilöistä. Tämän jälkeen kuluttaja saakin seurata koko loppusarjan ajan eloon jääneen antisankarin odysseusta, kun hän organisoi siskonsa pelastamista tai taistelee milloin mitäkin mumbojumbotiimiä vastaan.

(Tämä esimerkki oli puhtaasti fiktiivinen. Kaikki mahdolliset yhteydet todellisiin, olemassaoleviin teoksiin ovat sattumaa.)

Ei niinkään kärjistetty esimerkki. Tämän tapauksen kohdalla olen törmännyt yksilöihin, joiden mielestä olisi spoilausta jo sanoa, että seitsemännessä pokkarissa tapahtuu "jotakin, joka muuttaa sarjan asetelman ja jänniterakenteen täysin ja tekee siitä entistäkin dialogipainotteisemman ja kenties väljähtyneemmänkin".

Tässä vaiheessa keskustelu tiivistyy yhden kiistakapulan ympärille: onko arvostelun lukijalla oikeus tietää - vai oikeus olla tietämättä?
Viimeksi muokannut Tsubasa, Ti Loka 23, 2007 21:44. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Hiro-chan
Viestit: 38
Liittynyt: Ke Elo 24, 2005 19:20
Paikkakunta: Kuusamo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Hiro-chan » To Heinä 26, 2007 20:06

Arvosteluja kirjoitettaessa on kyllä oltava tarkkana sen kanssa, mitä kertoo ja mitä ei. xP Itselläni se on tietty tapauskohtaista. Esimerkkinä toimikoot uusimpaan (ei vielä ilmestyneeseen) Otakuun kirjoittamani arvostelut Astro Boy ja Kashimashi. Astro Boysta kirjoittaessani en tuntenut tarvetta salata Atomin alkuperää ja hänen suhdettaan Tenmaan, vaikkei sitä arvostelemassani julkaisussa ollut vielä paljastettu, koska sarja on klassikko, jonka tapahtumat tavallaan oletan yleisesti tunnetuiksi (vaikkeivät ne Suomessa varmaankaan sellaista ole yleensä harrastajien keskuudessa). Lisäksi vertailen jutussani suomalaista mangajulkaisua ns. aitoon ja alkuperäiseen Tezukaan (vaikka joka versiossa on omat eroavaisuutensa), joten senkin kannalta paljastus oli oleellinen.
Kashimashin tapauksessa taas vihjailin, että Yasunan ongelma on paljon perustavamman laatuinen kuin pelkkä miesfobia ja millaiseen suuntaan sarja loppuvaiheessa ohjautuu. Katsoja siis tietää odottaa tällaista, muttei varsinaisesti tiedä, mitä tapahtuu. Toivon mukaan tämä herättäisi sarjaa tuntemattomassa kiinnostusta sen sijaan, että onnistuisi spoilaamaan tätä pahasti.

Spoilausvaaran kannalta ideaalista olisi siis lukea/katsoa ainoastaan muutama ensimmäinen osa manga/animesarjasta ennen arvostelun kirjoittamista. Silloinhan ei voisikaan paljastaa juuri mitään, kun ei itsekään tiedä. Pitäisikö silloin elokuvistakin katsoa vain ensimmäiset puoli tuntia ja sitten arvostella? Aika naurettavaa meininkiä se sellainen olisi. Itse valitsen ilman muuta asiantuntevan arvostelun kokonaisuudesta, vaikka spoilaantumisen riskiä olisikin.

Ja näin loppukaneettina: Kyougoku Natsuhiko Kousetsu Hyakumonogatarin (länsimaissa Requiem from the Darkness) suurena fanina olin erityisen tarkkana lukiessani sarjan arvostelua. Se oli oikein hyvä. :D Ja Mew'n sarjakuvasta pidin erityisesti, se nauratti aivan mahtavasti.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime-lehti”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 14 vierailijaa