Script Frenzy

Keskustelua Visual Novelien tekemisestä.

Valvoja: Visual Novel -yhteisö / aktiivit

Avatar
Shieva
Viestit: 97
Liittynyt: Ti Heinä 29, 2008 14:22
Paikkakunta: Heinola
Viesti:

Script Frenzy

Viesti Kirjoittaja Shieva » Su Maalis 18, 2012 12:53

Script Frenzy on huhtikuussa järjestettävä kirjoitustapahtuma, jossa on tavoitteena kirjoittaa 100 sivua käsikirjoitusta kuukaudessa. Saattaa kuulostaa suurelta määrältä, mutta oikeasti hommaan menee noin ½-1 tuntia per päivä. Perinteisesti kirjoitetaan elokuva-, tv-, näytelmä- tai sarjakuvakäsikirjoituksia (jonka puolesta tämä aihe sopisi myös taidepuolelle), mutta mitkä tahansa muutkin käsikirjoitukset ovat sallittuja. Minun lisäkseni olen törmännyt ainakin yhteen visual novelin kirjoittajaan ja läjään muita videopelejä kirjoittavia.

Screnzyssä ideana on se, että saadaan jonkunlainen deadline, joka saa ihmiset kirjoittamaan. Tärkeintä hommassa on yhteisö ja sen tuki. Foorumeiden ja yksityisviestijärjestelmän lisäksi sähköpostiin tulee kannustusviestejä, sanasotia (tai sivusotia) ja miittejä järjestetään ynnä muuta mukavaa. Sivuilta löytyy myös paljon neuvoja käsikirjoittamiseen. Sinänsä tapahtumasta ei voiteta mitään, muuta kuin hyvä mieli, käsikirjoitusluonnos, sähköinen diplomi ja badge-kuvia sekä totta kai ikuiset rehvasteluoikeudet. Mikäli olet kuullut NaNoWriMosta, Screnzyn idea on samanlainen.

Jos sinulla on siis jonkunlainen visual novel-idea, mutta et ole saanut itseäsi aloittamaan sitä, nyt on siihen hyvä tilaisuus. Vielä on kaksi viikko aikaa suunnitella, ennen kuin aletaan hommiin. Eikä kannata pelätä sitä, ettei voitakaan. Jo kokeilemisesta saa hyvän fiiliksen.

Suomenkieliset foorumit löytyvät täältä, oma profiilini taas tästä. Lisätkää toki kaveriksi.

Mijaskal
Viestit: 105
Liittynyt: To Joulu 22, 2005 16:56

Re: Script Frenzy

Viesti Kirjoittaja Mijaskal » To Maalis 29, 2012 21:33

Ai mikä suunnittelu !

Kolmen NaNoWriMo:n jälkeen voisin tätäkin kokeilla. En vain osaa päättää kirjoittaisinko käsikirjoitusta sarjakuvaan vai visual noveliin ( vai kenties kasarityyliseen ninjaelokuvaan)

Nanowrimo ainakin on vaikeaa ja haastavaa, mutta miitit muiden kirjoittajien kanssa, foorumihäröily ja etenkin se tunne kun on vaan pakko kirjoittaa ja keskittyä tarinaan, ovat kaikki loistavia juttuja. Puhumattakaan siitä tunteesta kun saa koko jutun valmiiksi. Nanowrimo on myös kehittänyt puppugeneraattorikykyjäni, joista on aina hyötyä varsinkin koulujutuissa.

Minä ainakin lähden kokeilemaan, onko muita innokkaita?

Avatar
Shieva
Viestit: 97
Liittynyt: Ti Heinä 29, 2008 14:22
Paikkakunta: Heinola
Viesti:

Re: Script Frenzy

Viesti Kirjoittaja Shieva » Pe Maalis 30, 2012 18:10

Jes, joku edes innostui! Kun NaNoWriMo on kerta tuttu, niin uskallan luvata Screnzyn olevan helpompi. Ainakin mitä tulee sanamäärään, omassa edellisvuoden tekeleessäni oli vain n. 14 tuhatta sanaa, verrattuna NaNon 50 tuhanteen. Luin sen taannoin noin parissa tunnissa, tekien samalla korjauksia. Toki jos elokuvakässäriä kirjoittaessa dialogi ei ole se vahvin puoli tai sitä ei leffassa ole paljon (jopa lainkaan), silloin voi tuntua hankalammalta. Pitää muistaa muotoilla kässärinsä oikein, silloin sivuille jää paljon valkoista tilaa.

Osallistuin muuten ensimmäiseen NaNooni päivän varotusajalla, ja voitin. Sama tilanne taisi olla myös viime kesän ensimmäisessä Camp NaNossa. Että kyllä se onnistuu edelleen!

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Pelinteko”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa