Pusupiirit Coneissa – Loputon ongelma?

Yleistä, tiettyihin tapahtumiin liittymätöntä keskustelua kaikille coneissa käymisestä kiinnostuneille.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

TLein
Viestit: 371
Liittynyt: Ma Heinä 21, 2003 22:02
Paikkakunta: Helsinki

Pusupiirit Coneissa – Loputon ongelma?

Viesti Kirjoittaja TLein » Ti Maalis 31, 2009 20:32

Vaikka tätä ilmiötä on jo monen Conin ja Tapahtuman palauteketjussa käsitelty, niin tälle ei ole omaa ketjua kukaan saanut perustettua.

Kuten esimerkiksi Tampere Kuplii 2009 jälkimainingit –ketjussa (viewtopic.php?f=18&t=9454) ihmiset mainitsivat, oli paikalla taas muodostettu pullonpyörityspiiri ostoskeskuksen avoimelle alueelle. Lisäksi erinäisten tahojen kirjaamat kuvaukset tästä sunnuntaisesta toiminnasta alkavat olla jo sen verran roisia luettavaa, ettei voi olla huolestumatta.

Eikä tämä edes ole ainoa ketju, jossa ihmiset mainitsevat tällaisesta siveellisyyden rajoja koettelevasta toiminnasta.

Aikaisemmista Coneista on jo Youtubessa videomateriaaliakin:
Kirsikankukkacon II pusupiiriä, keskellä käytävää.
http://www.youtube.com/watch?v=MBGjRABH1Og
Muuta saman tason kyseenalaista käytöstä
http://www.youtube.com/watch?v=UDQic8v_Ons

Eikö tälle nuorisolle ole syntynyt minkäänlaista käsitystä siitä, miltä tämä näyttää heidän piirinsä ulkopuolisten silmissä, tai vaikkapa viranomaisten mielestä? Entä nyt tulevana kesänä Finnconin yhteydessä, kun tällainen joukkonylkytys päätyy TV-uutisiin esimerkkinä animen nuorisoa turmelevasta toiminnasta?

Muutenkin tällaisen toiminnan jatkuminen yleisellä paikalla, jästien nähden, ei anna ainakaan kovin tervettä kuvaa harrastajista, varsinkin kun alaikäisten seassa on täysi-ikäisiä. Halutaanko tässä antaa lisää vettä myllyyn samalle porukalle, jolle jo DragonBall antoi aihetta vaatimuksiin sensuurista ja totaalikiellosta? (http://koti.phnet.fi/otaku/jorina/cacciatore.html) ?

Jos ei muuten, niin conit ainakin loppuvat kuin seinään, kun kukkahattutädit, vihaiset pedofiilinlynkkaajat ja sosiaalityöntekijät iskevät silmänsä tällaiseen touhuun.

Mutta se ongelman kuvauksesta... Vaikeampi asia onkin, että löytyykö tähän mitään ratkaisua? Selkeä huomautus tapahtumien järjestyssääntöihin, että Suomen järjestyslaki kieltää siveettömän toiminnan julkisella paikalla? Tarkempaa ohjeistusta järjestyksenvalvojille, jotta tällaisia rinkejä ei synny tapahtumapaikalle? Vai seuraisiko tästä vain se, että rinkiraiskaukset tehtäisiin Conipaikan välittömässä läheisyydessä, muttei itse tapahtumapaikalla? Auttaisiko se yhtään harrastuksen mainetta, että tuota pyöritettäisiin Kampissa Blippon edessä, eikä Kaapelitehtaalla?

[Modemuoks: Ketju tahmattu ajankohtaisuuden vuoksi]
Viimeksi muokannut Mikarin, Pe Huhti 03, 2009 21:37. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Pusupiirit Coneissa – Loputon ongelma?

Viesti Kirjoittaja madu » Ti Maalis 31, 2009 21:02

Eräiden tahojenhan mukaan tuo on sitä ainoaa hyvää aktiviteettia conissa FFFightin lisäksi ja coniväki joka ei ole pukeutunut cosplaypukuun eikä osallistu näihin rinkeihin on vaan, suora lainaus, "tyhmä, sillä ne vain vie tilaa cossaajien hauskanpidosta".

Seksuaalisuuden tutkiminenhan on iso osa monen teini-ikäisen elämää, mutta harrastajien julkisuuskuvan vuoksi tietenkin voisi olla parempi että se suoritettaisiin mieluummin himassa pornolehden / yaoi-aiheisten nettisivujen kanssa kuin keskellä conialuetta. Aiheeseen hyvin varmasti vaikuttaisi se, että varsinaiselle conialueelle olisi vähän nimellistä suurempi pääsymaksu, ehkä 10 euroa tai jotain vastaavaa mikä tuskin kaataa kenenkään budjettia (varsinkin kun sen tienaisi takaisin esimerkiksi suomi-kustantajien manga-alennuksilla), mutta varmasti kuitenkin rajoittaisi näitä yaoi___lapsia, jotka nyt muodostavat sen isoimman (tai ainakin näkyvimmän) osan conikävijöistä. Tietenkin ehkä se, että nämä "raiskaukset" suoritetaan japanilaisiksi pelihahmoiksi pukeutuneena aiheuttaa ikävän assosiaation vierestäseuraajalle, mutta conien kannalta kuitenkin parempi että ainoa yhdysside olisi tuo japanilaisiksi pelihahmoiksi pukeutuminen sen sijaan että aktit suoritettaisiin tapahtumapaikalla.

Vaihtoehtoisesti järjestysmiehet voisivat tietenkin puuttua kyseenalaiseen aktiviteettiin vielä nykyistä herkemmin, mutta sitten internet täyttyisi itkusta miten ne heijastinliiviset tyypit on maailman keljuimpia ja conit on perseestä.

..mikä taas ei välttämättä olisi yhtään huono juttu. Kuitenkin olen ainakin vielä tässä vaiheessa sitä mieltä että pääsymaksullinen con olisi avain onneen, kattoo olenko samaa mieltä vielä Desuconin jälkeen. Toivottavasti, ja toivottavasti muutkin alkavat pyytämään vähän rahaa paremmasta conikokemuksesta.

(kannattaa muuten lukea tuo linkittämäni ketju Sangatsun foorumeilla, facepalmeja riittää koko perheelle)

Avatar
Asagi
Viestit: 466
Liittynyt: Ke Syys 28, 2005 14:40

Re: Pusupiirit Coneissa – Loputon ongelma?

Viesti Kirjoittaja Asagi » Ti Maalis 31, 2009 21:46

Sangatsu näköjään harrastaa itsesensuuria koska palsta on näemmä suljettu osan päivästä :F No, huomenna saa sitten kärsiä teinix-viestien saamista aivovammoista.
Siis yksi vaihtoehtohan on tuo Kupliin topikissakin mainittu ikärajallinen con. Vastavinkujille voi sitten sanoa että mitäs olette niin urpoa porukkaa että tällaisia pitää edes miettiä.
Eiköhän se ole jo todettu että tuo kyseinen porukka on (anteeksi vaan) ihan **tun itsekeskeistä porukkaa jolla aivotoiminta on miinuksen puolella, että siinä ei ole pätkääkään mitään väliä mitä muut ajattelee tai millaista kuvaa se muista antaa. Koska pääasia on että HEILLÄ on kivaa. Olettaisin että osa tämän aktiviteetin viehätystä on myös tuo show off-faktori, eli sitä parempi mitä useampi ihminen näkee mitä he tekevät koska se on niin siistii ja ihkuu (ja tässä vaiheessa saanen oksentaa x_X). Minun logiikan mukaan niitä panorinkejä ei muuten olisi niin näkyvillä paikoilla...
Itseasiassa mietin yksi päivä että järkkääköhän kyseinen porukka vastaavanlaisia rinkejä ihan normikuteissa vai onko se pakollista olla crossissa koska sillon ollaan niinq homoi. Vai onko se sitten ällöä jos ollaan arkivaatteissa koska kaikki onki sit oikeesti tyttöjä. Öö.... niin....

Toivotaan nyt parasta Desuconin kanssa koska pääsymaksu on vähän enemmän kuin se kaksi euroa joka sekin on saanut moitteita siitä että 'ku se on niin kallis ja mul ei oo rahaa ;____;'
Mutta siis tehkää ihan mitä tahansa että con-skene saataisiin edes pikkasen parempaan asemaan kuin se nyt on! Ja sillävälin nämä säälittävät paneskelijat saisivat järkätä oman Panoconin ihan omassa rauhassa.

Avatar
Lmmz
Otaking
Viestit: 521
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:34
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Pusupiirit Coneissa – Loputon ongelma?

Viesti Kirjoittaja Lmmz » Ti Maalis 31, 2009 21:51

Tulipa näistä pusupiireistä ja sarjiskohuesitelmästä Kupliissa vain mieleen sellainen jännä yksityiskohta, että olisiko näissä jotakin yhteistä?

Painavin argumentti molemmissa tuntuu olevan "mitä muut (ulkopuoliset, media, kukkahattutädit) ajattelevat tästä", ei niinkään se, että nuo suoraan häiritsisivät närkästynyttä henkilöä. Mikä on tietenkin perinteisen suomalaista, paheksutaan epäsuorasti jonkin kuvitteellisen laajemman viiteryhmän kautta. Dragon Ball -kohu kuitenkin näytti sen, että vaikka mangat hetkellisesti leimaantuivat ties miksi saastaiseksi materiaaliksi, kohu kuitenkin meni ohi ja uutta tavaraa ilmestyy jatkuvasti vailla ihmeempiä kohuja.

En usko, että tämä "ongelma" korjaantuisi sillä, että ruvetaan järjestysmiesten voimin näihin puuttumaan. Sitäpaitsi siinä törmätään hyvin nopeasti ongelmaan, että mihin raja vedetää. Saako kaksi tyttöä suudella toisiaan julkisella paikalla? Entäpä heteropari? Pitäisikö suutelijoiden olla täysi-ikäisiä? Vai kielletäänkö vain se, että suutelijoita on useampia kuin kaksi tai touhulla on runsaasti yleisöä? Määritetäänkö aktille jokin suurin sallittu maksimiaika? Sitä kuuluisaa Maalaisjärkeäkin<tm> on haastavaa soveltaa tällaisissa tilanteissa, jotka näyttävät eri ihmisten näkökulmasta hyvinkin erilaisilta.

Kuulemma Ameriikan vapauden maasta löytyisi paikallisista kouluista valmiita esimerkkejä tällaisista julkisen paikan moraalisäännöistä, mutta en silti ole kovin vakuuttunut siitä, onko sellaisten käyttöönotto paikallaan Suomen coneissa.

Ehkä asiaa voisi koettaa lähestyä vaan sen kautta, että tapahtumien webbisivuilla ja käsiohjelmassa yms. olisi hienovarainen vihjaus, että muista että tapahtuma-alueet ovat julkisia paikkoja, joissa lähes jokaisella osallistujalla on myös kamera mukana, joten tee sellaista minkä takana olet valmis seisomaan vielä vuosienkin päästä...
Kosmos on laaja. | Tutturuu!

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Pusupiirit Coneissa – Loputon ongelma?

Viesti Kirjoittaja madu » Ti Maalis 31, 2009 22:05

Lmmz kirjoitti:En usko, että tämä "ongelma" korjaantuisi sillä, että ruvetaan järjestysmiesten voimin näihin puuttumaan. Sitäpaitsi siinä törmätään hyvin nopeasti ongelmaan, että mihin raja vedetää. Saako kaksi tyttöä suudella toisiaan julkisella paikalla? Entäpä heteropari? Pitäisikö suutelijoiden olla täysi-ikäisiä? Vai kielletäänkö vain se, että suutelijoita on useampia kuin kaksi tai touhulla on runsaasti yleisöä? Määritetäänkö aktille jokin suurin sallittu maksimiaika? Sitä kuuluisaa Maalaisjärkeäkin<tm> on haastavaa soveltaa tällaisissa tilanteissa, jotka näyttävät eri ihmisten näkökulmasta hyvinkin erilaisilta.
Ihan vaan tälleen nopeana välihuomautuksena, mun mielestä ihan turhaa lähteä tekemään asioista liian vaikeita vaan sillä maalaisjärjellä pääsee kyllä aika pitkälle jos sitä ihan oikeasti käyttää vähän. Jos hetero/poika/tyttöpari vaihtaa conialueella suukon, en usko että kenellekään järkkärille tulisi mieleen mennä vaahtoamaan "älkää tehkö tota uudestaan tai heitän teidät ulos!!1½". Sensijaan varhaisteinien kutupiirit näkee ja kuulee kaukaa eikä niitä ole vaikea tunnistaa, enkä toisaalta näe mitään syytä miksi muiden conikävijöiden tarvitsisi katsella sellaista. Mitään "EI, KAIKKI ON KIELLETTY" -linjaa en nyt henkilökohtaisesti kannata mutta ei olisi kohtuutonta jos järkkärit vähän palauttelisivat ylikiihkoisia fanilapsilaumoja takaisin maan pinnalle ja siihen oikeaan tilanteeseen.

Avatar
Asagi
Viestit: 466
Liittynyt: Ke Syys 28, 2005 14:40

Re: Pusupiirit Coneissa – Loputon ongelma?

Viesti Kirjoittaja Asagi » Ti Maalis 31, 2009 22:16

Lmmz kirjoitti:Ehkä asiaa voisi koettaa lähestyä vaan sen kautta, että tapahtumien webbisivuilla ja käsiohjelmassa yms. olisi hienovarainen vihjaus, että muista että tapahtuma-alueet ovat julkisia paikkoja, joissa lähes jokaisella osallistujalla on myös kamera mukana, joten tee sellaista minkä takana olet valmis seisomaan vielä vuosienkin päästä...
En ihan heti usko, koska joku ryhmittymä (en nyt päässyt perille oliko se tämä kyseinen kupliin panorinki vai mikä) oli häädetty pariin kertaan paikasta A paikkaan B ja olivat loppujen lopuksi aina päätyneet sinne pisteeseen mistä häätö ensimmäisen kerran tuli. Eli eivät ihan hevillä usko edes järkkäreitä.
Ja kyllä se todellakin näkee jopa harjaantumattomalla silmällä että onko kyseessä sensaationhakuista jyystöä vai ihan 'the real thing' juttua.

Avatar
Lirlys
Viestit: 244
Liittynyt: To Tammi 03, 2008 05:05
Paikkakunta: Vantaa

Re: Pusupiirit Coneissa – Loputon ongelma?

Viesti Kirjoittaja Lirlys » Ti Maalis 31, 2009 22:18

Asagi kirjoitti:Itseasiassa mietin yksi päivä että järkkääköhän kyseinen porukka vastaavanlaisia rinkejä ihan normikuteissa vai onko se pakollista olla crossissa koska sillon ollaan niinq homoi. Vai onko se sitten ällöä jos ollaan arkivaatteissa koska kaikki onki sit oikeesti tyttöjä. Öö.... niin....
Voi kyllä pitävät.
Tätäkin on tultu todistetuksi *köh*Helsingin Finnkino*köhhöh*, eikä sen panoringin muodostumiseen tarvita muuta kuin joukko tarpeeksi älyvapaita ihmisiä.
Vetipä sama porukka vielä myöhemmin Random FFFightiä siinä pihalla ja julistivat koko porukka olevansa niin truu homoja ja muutenkin aiheuttivat paheksuntaa ja se oli niin khuul.

Mielestäni se raja menee siinä, että jos ne läheisyydenosoitukset alkavat tuottaa harmia muille conikövijöille liikkumisen tai muuten yleisen viihtyvyyden puolesta, ne olisi hyvä lopettaa siinä kohtaan.
Eli en toivoisi kaikkienmaailman pusurinkien ilmestymistä coneihin, mutta en myöskään nää järkeä miksi kahta suutelevaa paria pitäisi lähteä repimään toisistaan irti.
Mutta siis tosiaankin. Niin kauan kun toiminta ei häiritse muita ja pysyy hyvän maun rajoissa, niin antaa mennä vaan.

Noista pääsymaksuista sen verran, että en oikein usko, että ne hillitsevät näitä yaoi__shown pitäjiä. On tätä menoa nähty ihan Ropeconissa (rietysti paljon pienemmässä muodossa), vaikka kyseinen tapahtuma on painottunut roolipelaamiseen ja maksaa toistakymmentäeuroa koko viikonlopulta.
Thank you and have a terrible nice day.

http://lirlys.deviantart.com/

Avatar
wiid
Viestit: 60
Liittynyt: Ti Tammi 22, 2008 12:49
Paikkakunta: Turku

Re: Pusupiirit Coneissa – Loputon ongelma?

Viesti Kirjoittaja wiid » Ti Maalis 31, 2009 22:24

Madua komppailen. En näe mitään väärään käsi kädessä kävelyssä, pienissä pusuissa (ja miksei suudelmissakin) tai vastaavissa hellyydenosoituksissa niin kauan kun se ei mene ryhmäkutemiseksi julkisilla paikoilla. Eikö suuteluun tarvita yleensä vain kaksi ihmistä? Lisäksi Kupliissa tapahtuneet "suutelemiset" olivat kaukana hellyydestä, IRC-Gallerian kommentteja ja päiväkirjamerkintöjä seuranneena sain käsityksen että muutamat tämän pusupiirin osanottajista olivat olleen liiankin innokkaita. (Ts. kieltä toisen kurkkuun ja ankarat imemiset päälle.) Kyseisen piirin järjestäjät myös väittivät yrittäneensä lopettaa piireilyn, mutta tilanne oli käytännössä levinnyt reisille.

Olen ehkä aloittanut conittamisen liian aikaisin, ehkä olen liian vanha (tosin 18-vuotiaana en koe itseäni lainkaan vanhaksi) tai muuten vain kasvanut ohi tämän julistetaan coneissa rakkautta -kauden, mutten yksinkertaisesti kykene ymmärtämään miksi kukaan nuolee kanssaconittajan, johon on yleensä tutustuttu kaksi minuuttia ennen suuteloita, naamaa julkisella paikalla. Coni ei oikeuta moiseen aivottomaan tapahtumaan.

Kupliin-galleriayhteisössä asiaa puitiin melko tiukinkin sanoin (valitettavasti muutamat pusupiirejä puolustavat kommentit ovat poistuneet lähettäjien toimesta, joten kokonaiskuva ei tule tarpeeksi selväksi), ja perusteluina oli mm. se, että henkilöitä näkee niin harvoin, on kivaa tutusta samanhenkisiin ihmisiin ja mitä parasta: conipaikalla ei ole liian tuttuja ihmisiä (sukulaisia, koulutovereita..)! Haluaisin oikeasti tietää, mitä näiden 11-15 -kesäisten tyttösten vanhemmat ajattelisivat asiasta.

Odotan mielenkiinnolla, mitä tästä ajan kanssa seuraa.
Viimeksi muokannut wiid, Ti Maalis 31, 2009 22:38. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

TLein
Viestit: 371
Liittynyt: Ma Heinä 21, 2003 22:02
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pusupiirit Coneissa – Loputon ongelma?

Viesti Kirjoittaja TLein » Ti Maalis 31, 2009 22:27

Nyt kun keskustelu on alkanut päästä vauhtiin, niin vähän lisää bensaa kiukaalle.

Kannattaa tarkistaa tällainen paikka:
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001

Eli ajantasainen ote Suomen Rikoslaista.

Erityisesti 17 luku, pykälä 18 ja sen alaviitteet voivat tulla vastaan näitten Conijyystäjien osalta.
Samoin Luku 20, pykälien 4-7 tunnusmerkistö voi täyttyä.

Koska en ole poliisi tai syyttäjäviranomainen, niin en mene sanomaan että tässä ollaan rikottu (vielä) lakeja, mutta halutaanko ihan tosissaan, että joskus on uutisissa "syytä epäillä" -kynnys on ylitetty tapahtumassa olleesta toiminnasta?
-Setä_Gin
Don't drink and derive, because Alcohol and Calculus don't mix!

Rora
Viestit: 163
Liittynyt: Ma Syys 15, 2008 19:17

Re: Pusupiirit Coneissa – Loputon ongelma?

Viesti Kirjoittaja Rora » Ti Maalis 31, 2009 22:35

Avaan vihdoin sanaisen arkkuni asian suhteen. Näitä pusurinkejä, kuivanaimisia sun muita on tullut erinäisten vuosien ajan seurattua jos jossakin tapahtumassa, eikä se missään nimessä ole kovin mieltä ylentävää katsottavaa. Jälkeenpäin vastaan on vielä tullut sen tason kuvia, ettei voi kun puistella päätään. Asiaa on muun muassa perusteltu sillä, että se on vain vaihe, ja se menee ohi. Yllätys, aina tulee uusia ihmisiä, jotka keksivät tämän naamanimemisen uudestaan, eikä tämä ole lainkaan ohimenevää, jollei asialle tehdä jotain ja laiteta pistettä tälle käyttäytymismallille.

Kupliissa asia kärjistyi, kun olimme lapsen kanssa liikenteessä, ja koska toki pieniä yritetään varjella, skipattiin pornopaneelit yms. ohjelmistosta. Sen sijaan vastaan tuli näitä ernurinkejä, joissa vastaan tuli jos jonkinlaista sokerihumalan höystämää kuivapornoa. Onneksi joukkueemme pienin jäsen ei nähnyt sunnuntain meininkiä, mutta oli lauantaissakin paljon ihmeteltävää. Äitinsä mukaan tilanteen näkeminen olisi todennäköisesti säikäyttänyt lapsen niin pahasti, ettei tämä olisi toistamiseen enää halunnut tulla mukaan. Pelkkä con pukuineen on lapselle todella suuri kokemus ja siitä riittää vielä pohdittavaa seuraavien viikkojen ajaksi. Coneissa ei ole vielä näkynyt kovin montaa next generation otakua, mutta on vain ajan kysymys, kun harrastajajoukko vanhenee ja sitä myöten useat myös tuppaavat lisääntymään. Tällainen käytös karsii tehokkaasti jälkikasvun kanssa coneihin tulevat. Sitähän tuskin haluamme?

Varmasti Kupliissa oli muitakin lapsia käymässä. Millaisenkohan kuvan coneista, otakuista ja cossauksesta näiden lasten vanhemmat saivat? Ja jos jälkikasvu joskus haluaa harrastamaan vaikka cossausta ja mielessä on vain nämä kuivanainnit, mikähän on äitien kanta asiaan. Ja sitten itketään internetsissä, että vanhemmat ei ymmärrä.

Käytöstapoja ja maalaisjärkeä on moneen kertaan peräänkuulutettu, mutta niitä ei tunnu vain löytyvän. Minulla ei ole henkilötasolla mitään hellyydenosoituksia vastaan, oli seksuaalinen suuntautuminen sitten mikä tahansa, mutta niilläkin on rajansa julkisilla paikoilla. Eivät normaalit ihmiset jää keskelle portaita tai ostoskeskusta tutustumaan toistensa kitarisoihin tai kiehnäämään lattialle. Koska muistatte viimeksi nähneenne jonkun tavallisen parin jakavan kielarin yleisellä paikalla?

Tyhmyyshän tunnetusti tiivistyy joukossa, mutta jokaisin soisi kuitenkin miettivän hieman mitä tekee ja millaisen kuvan antaa niin coneista tai otakuista yleensäkin? Parhaimmillaan conipaikkoja menetetään tulevaisuudessa tällaisen hauskanpidon jälkimainingeissa, kun kukaan ei halua enää "niitä tyyppejä" omille tonteilleen. Ja siinä vaiheessa meidät kaikki on leimattu tähän ernujengiin.

Pusuringit eivät ole söpöjä. Ne eivät ole hauskoja, eivätkä aiheuta muuta kuin valtaisaa ärtymystä valtaosassa conikävijöitä - ja Kupliin tapauksessa ulkopuolissa ihmisissä. Tehkää mitä teette, mutta onko se pakko tehdä kaikkien nähden?

Kuinka tätä käytöstä voitaisiin sitten karsia? Ikärajalliset conit voisivat olla yksi vaihtoehto, mutta se pienentäisi kävijämäärää. (Onko se välttämättä huono asia?) Pääsymaksullisuuden suuntaan minäkin liputan ja tiukempaan järjestyksenvalvontaan. Kun näyttää siltä, että moposta näkyy enää vain perävalot, JV:n olisi hyvä pistää piste koko idiotismille. Valitettavasti tämä tietäisi enemmän hommaa JV osastolle, mutta kuinka kauan tätä tarvitsisi tehdä, jotta epätoivottu käytös vähenisi?

Sanoo tiukkanutturainen, keski-ikäinen täti, jota Kuplii kyrsi varsin pahasti.

Avatar
LadyTio
Viestit: 9
Liittynyt: Ke Heinä 16, 2008 13:24
Paikkakunta: Tampere

Re: Pusupiirit Coneissa – Loputon ongelma?

Viesti Kirjoittaja LadyTio » Ti Maalis 31, 2009 23:08

Itse olin jonkun 20 min kun se alkoi koska näin parit kaverit siinä ja jäin jutusteleen...itse kyllä annoin parit muiskut kanssa periaattella suukko poskelle piristää päivää eikä "nyt tungen kielen sun suuhun". Mutta valitettavasti sai kyllä kuulla sit rakempaa tavaraa myöhemmässä vaiheessa...
samasen ryhmän löysin joskus ennen neljää syrjäisemmässä paikassa ja tilanne oli vielä siinä vielä aika rauhallinen.....mutta kauhukseni sain nähdä kuinka karkkia vain syötiin ja sokerihumala nousi koholle, varsinki ääni.
ja mitä vähemmän ihmisiä siinä oli sitä fyysisemmäksi se meni. ainakin 3 ihmistä oli kimpussa kaksin käsin tunkemassa naamaa. Myös revittiin vaatteista ja tarrauduttiin jaloista mikä aiheutti minulle vaara tilanteen lyödä pääni kiveen (olen aika pitkä myös)
Kyllä siinä vaiheessa alko haluta lähteä kotiin. VARSINKIN kun mankasta alkaa musana kuulua I wanna sex you up.
kiltit ernu ystävät olivat jo siitä lähteneet, mutta meno jatkui muilla ainakin ilta seitsemään...tai näin olin kuullut

kyllä sai välillä pelätä koska loukkaan itseni kun joku käy vähän kuumana päälle tai kuinka ehjä puku on sen jälkeen.
tämän jälkeen ei kyl haluta mennä MIHINKÄÄN piiriin vaikka itse Jesse pelais mukana.
Sunnuntai päivä olisi ollut muuten ihan onnistunut mut tein sen virheen että en lähtenyt heti kotiin neljältä.
"When I grow up, I will be samurai"

Yamiska
Viestit: 22
Liittynyt: Ma Maalis 30, 2009 14:15

Re: Pusupiirit Coneissa – Loputon ongelma?

Viesti Kirjoittaja Yamiska » Ke Huhti 01, 2009 00:07

Sanon vain että huh huh mitä menoa tuohon LadyTion viestiin. Olen samaa mieltä, että nämä pusupiirit sun muut ovat menossa todella huonoon suuntaan. Itse olen vuodesta 2004 asti kierrellyt coneja (ja animea/mangaa muuten harrastanut jo about kymmenisen vuotta) ja viime vuosina tämä kuivanainti ja muu törttöily on selvästi lisääntynyt. Ei minullakaan ole mitään pusuja tai muita hellyydenosoituksia vastaan, mutta ei kyllä oikein innosta katsella kun ernut peuhaa ryhmässä (tai edes kaksistaan).

Mielessäni pyörii erilaisia worst case scenarioita mitä voi seurata kun nämä ulkopuoliset tahot pääsevät näkemään tämän touhun. Vaikka Dragon Ball -kohu menikin ohi, niin jos nyt kymppiuutisiin päätyy jotain vastaavaa kuin noissa Youtube-linkeissä, niin en ihmettelisi, jos nämä DB -kohun aikaiset tahot sanoisivat "mitäs me sanoimme". Takuulla osa muistaa kyseisen kohun ja keksii laskea päässään yks plus yks: "pedofiilisarjis" sekoittanut nuorison päät. Se on sitten menoa. Animen ja mangan mainetta on muutenkin mustattu vähän väliä milloin miltäkin taholta. Hyllystä löytyvässä sivistyssanakirjassakin anime mainitaan aikuisille suunnatuksi, usein seksiä ja väkivaltaa sisältäväksi japanilaiseksi animaatioksi. Tarvitseeko harrastuksen mainetta tuhota enää lisää harrastajien toimesta?

Ja mitä nyt noista lakijutuista, itse ainakin kiinnittäisin niihin huomiota. Luulisi, ettei kukaan halua poliisille selitellä urpoa käytöstään. JV:itä voisi valistaa tästä asiasta myös, jotta osaisivat mennä hajottamaan tällaiset piirit sun muut kasautumat. Voihan sitä toki itsekin mennä tällaisille ryhmille sanomaan, jos häiritsee, mutta sieltä saattaa kyllä kuvainnollisesti lentää kuraa naamalle, jos ei ole sitä auktoriteettiä.

Tuleva Animecon hirvittää aivan erityisesti sijaintinsa takia. Kaapelin ympärillä on kuitenkin runsaasti kerrostaloja ja kivenheiton päässä ostari ja hautausmaa. Alueella liikkuu siis aivan takuulla suht paljon ihan tavallisia kansalaisia, jotka voivat saada todella väärän kuvan koko anime/mangaporukasta, jos jokin/jotkin vähä-älyiset ernujengit päättävät pistää sessiot pystyyn keskellä katua (näin kärjistetysti).

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Pusupiirit Coneissa – Loputon ongelma?

Viesti Kirjoittaja madu » Ke Huhti 01, 2009 07:11

Yamiska kirjoitti:Vaikka Dragon Ball -kohu menikin ohi, niin jos nyt kymppiuutisiin päätyy jotain vastaavaa kuin noissa Youtube-linkeissä, niin en ihmettelisi, jos nämä DB -kohun aikaiset tahot sanoisivat "mitäs me sanoimme". Takuulla osa muistaa kyseisen kohun ja keksii laskea päässään yks plus yks: "pedofiilisarjis" sekoittanut nuorison päät. Se on sitten menoa.
Tohon ehkä tarvis kyllä aika kukkahattutädin, mutta sitä mieltä vähän varovaisesti olen että yaoivillitys ei kyllä ole tehnyt hyvää nykyteinien käsitykselle seksuaalisuudesta. Tota menoa kun kattoo niin termi "raiskaaminen" tuntuu olevan universaali kaikelle vähänkään läheisemmälle kanssakäymiselle ja muutenkin koko homman juju näyttäisi olevan se toisen osapuolen alistaminen.. vähän ollaan hukassa. ANIME PILAA LAPSET!

Avatar
Hoothoot
Viestit: 592
Liittynyt: Ke Elo 18, 2004 21:11
Paikkakunta: Järvenpää
Viesti:

Re: Pusupiirit Coneissa – Loputon ongelma?

Viesti Kirjoittaja Hoothoot » Ke Huhti 01, 2009 07:57

Nyt on päätetty: Seuraavassa tapahtumassa, johon menen, revin joka ainoan rape me-kyltin ja muut vähänkin kyseenalaiset halikyltit. Minä en aio katsoa enää yhtään 12-vuotiasta, joka käyttää sanaa, jonka merkitystä ei tiedä. Kuka on mukana?
Ehkä asiaa voisi koettaa lähestyä vaan sen kautta, että tapahtumien webbisivuilla ja käsiohjelmassa yms. olisi hienovarainen vihjaus, että muista että tapahtuma-alueet ovat julkisia paikkoja, joissa lähes jokaisella osallistujalla on myös kamera mukana, joten tee sellaista minkä takana olet valmis seisomaan vielä vuosienkin päästä...
Minkään hienovaraisen ehdotuksen tekeminen ei kannata. Ehdotan, että ohjelmalehtisen kansisivulle laitetaan huomautus siitä, että conissa pitää käyttäytyä samoin kuin koulussa eikä lattialle saa jäädä jaajottamaan. Lisäksi sama teksti laitetaan ohjelmalistaan ja tapahtuman sääntöihin. Lisäksi asiasta mainitaan avajaispuheessa ja cosplaykisan juonnon alussa ja lopussa. Pieniä pitää muistuttaa monta kertaa. Minusta nämä pusupiirit ovat huomattavasti isompi ongelma kuin joku pahuksen conikiusaaminen. Ei millään pahalla, te conikiusatut, mutta julkiset lääppimiset conikiusaavat minua.
Painavin argumentti molemmissa tuntuu olevan "mitä muut (ulkopuoliset, media, kukkahattutädit) ajattelevat tästä", ei niinkään se, että nuo suoraan häiritsisivät närkästynyttä henkilöä.
Minua koko juttu häiritsee henkilökohtaisesti. Olen avautunut asiasta useamman kerran sekä tällä foorumilla että muualla. Senkun antaa kukkahattutätien tietää ja median samoin, mutta jos noita halipusupiirejä ei kohta saada tapahtumista pois, saatan innostua väkivaltaiseksi. En halua olla muka-hyväksyvä, joten te kaikki halipusuimuttelupiirittäjät, jotka luette tätä nyt, GTFO minun coneistani! Joo, tarkoitin tuota. Jääkää parista tapahtumasta pois, opetelkaa käytöstapoja, kasvakaa ihmisinä ja tulkaa sitten takaisin.

Toivon oikeasti kovasti, että joku pentu joskus kokisi sen lappusensa asettaman kohtalon ja vietyään asian oikeuteen, ei saisi siitä mitään korvauksia, koska itsehän kerjäsi sitä. Lienee julmaa, mutta yksi varoittava esimerkki lopettaisi halipiirit ja rape-lappujen kanniskelun ainakin hetkeksi.

Mitään muuta en osaa aiheesta sanoa, koska kaikki on mainittu aika hyvin. Olisi kiva nähdä enemmän näiden pusupiireihin osallistuneiden mielipiteitä ja kuulla, mikä siinä lattialla makaamisessa niin viehättää?
Cosplay on tapa elää, koska ilman sitä ei ole elämää.

Orange and fuzzy is FOE!

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Pusupiirit Coneissa – Loputon ongelma?

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Ke Huhti 01, 2009 12:35

Lmmz kirjoitti:Painavin argumentti molemmissa tuntuu olevan "mitä muut (ulkopuoliset, media, kukkahattutädit) ajattelevat tästä", ei niinkään se, että nuo suoraan häiritsisivät närkästynyttä henkilöä. Mikä on tietenkin perinteisen suomalaista, paheksutaan epäsuorasti jonkin kuvitteellisen laajemman viiteryhmän kautta. --

Sitäpaitsi siinä törmätään hyvin nopeasti ongelmaan, että mihin raja vedetää. -- Sitä kuuluisaa Maalaisjärkeäkin<tm> on haastavaa soveltaa tällaisissa tilanteissa, jotka näyttävät eri ihmisten näkökulmasta hyvinkin erilaisilta.

Kuulemma Ameriikan vapauden maasta löytyisi paikallisista kouluista valmiita esimerkkejä tällaisista julkisen paikan moraalisäännöistä, mutta en silti ole kovin vakuuttunut siitä, onko sellaisten käyttöönotto paikallaan Suomen coneissa.
Upeaa nollatason argumentointia. Ensin vähätellään ongelmaa ja sitä miten vakavaksi valittajat sen kokevat spekuloimalla että tämä nyt vain on suomalainen tapa valittaa asioista (perinteisessä "ihmiset tässä riitelevät eivätkä asiat" -hengessä), sitten saivarrellaan että edes kuuluisalla maalaisjärjellä ei voisi muka nähdä mikä on muita kävijöitä häiritsevää kuivanaintia ja mikä normaali hellyydenosoitus - ja lopetetaan vielä perinteisellä Amerikka-kortilla! Raiskausrinkien rajoittamisesta jenkkikoulujen kosketuskieltoihin päätyminen olisi kyllä jo aikamoinen slippery slope.

Kaikilla pitää olla kivaa eikä mitään saa kritisoida, eikös niin. Tai ainakin suurimmalla osalla pitää olla kivaa jos kaikkia ei voi miellyttää, ja jos suurin osa haluaa panorinkejä niin kenties ne pitäisi kohta merkitä conien ohjelmalistoihinkin...

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu tapahtumista”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa