Tarvitaanko coniin ollenkaan virallista ohjelmaa?

Yleistä, tiettyihin tapahtumiin liittymätöntä keskustelua kaikille coneissa käymisestä kiinnostuneille.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
FoxJones
Viestit: 826
Liittynyt: To Helmi 27, 2003 13:08
Paikkakunta: Lieto

Re: Tarvitaanko coniin ollenkaan virallista ohjelmaa?

Viesti Kirjoittaja FoxJones » Ti Heinä 29, 2008 21:44

Tällainen voisi ehkä toimia siten että julistetaan suomen suurin cosplaykisa-juttu, jossa ainoa virallinen ohjelma on cosplay-kisa. Tapahtuman kokonaiskesto kuitenkin venytetään huomattavasti pidemmäksi ja sanotaan että muu mahdollinen ohjelma on sitten täysin spontaania. Tähän ei vaadita rinnalle väkisin kuivaanuivaa puheohjelmaa, mutta muita coni/festari-elementtejä taasen voi tulla mukaan. Näitä olisi esimerkiksi myyntipöydät.. FFfightit, paraparat, sun muut varmaan toimisivat siellä seassa spontaaneina ohjelmanumeroina. Jos alueen laidalle ilmestyisi vielä markkinatyyliin ruokakojuja sun muita krääsätelttoja niin kyseiset yrittäjät varmasti tekisivät tappotilin. Helkkari.. miksei samantien kutsuisi sitä suomen kulttuurifestivaaliksi nipponkoulutyyliin.

Siinä.. heitin oman palloni lampeen.
[22:27:47] <@Kyuu> Sivis: sun tarvii kuvailla yleisölle amv:iden poikkitaiteellisuuden merkitystä
[22:29:18] <@Sivis> "amv:n teko on vähä ku ois .. taiteellista.. poikittain.. siellä"

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Tarvitaanko coniin ollenkaan virallista ohjelmaa?

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Ke Heinä 30, 2008 06:53

Surullista, että joillain tuntuu nykyään olevan sellainen käsitys että puheohjelma ei voisi olla ihmisiä kiinnostavaa... tai että se on automaattisesti kuivakkaa.
KRO kirjoitti:Ongelma tuntuu myös olevan se, että Suomessa sikiää coneja kuin sieniä sateella, mutta monikaan ei tunnu olevan halukas tulemaan mukaan järjestämään Animeconia.
Niin no, ainakin tuolla Animefandom katsoo peiliin -paneelissa tuli eräästä suusta ilmi, ettei aktiivista rekrytointia ole tehty koska väkeä saadaan ilmeisesti ihan riittävästi (~10) muitakin reittejä. Mikä ainakin minusta kuulostaa kyllä helkkarin huonolta tekosyyltä, mutta mitäpä minä conien järjestämisestä tietäisin...

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Re: Tarvitaanko coniin ollenkaan virallista ohjelmaa?

Viesti Kirjoittaja jtn » Ke Heinä 30, 2008 07:32

Tsubasa kirjoitti:Niin no, ainakin tuolla Animefandom katsoo peiliin -paneelissa tuli eräästä suusta ilmi, ettei aktiivista rekrytointia ole tehty koska väkeä saadaan ilmeisesti ihan riittävästi (~10) muitakin reittejä. Mikä ainakin minusta kuulostaa kyllä helkkarin huonolta tekosyyltä, mutta mitäpä minä conien järjestämisestä tietäisin...
Eli kun saamme rekryviestillä coniteaan - jossa on jo muutenkin reilusti toista kymmentä henkeä - lähemmäs 10 uutta kaiffaria emme rekrytoi aktiivisesti? Okei, hyvä tietää. Itse olisin luullut jotain aivan muuta.
- Jussi Nikander

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Tarvitaanko coniin ollenkaan virallista ohjelmaa?

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » To Heinä 31, 2008 11:08

No mutta sehän on mukavaa että hommat toimivat.

Samaa taktiikkaa onkin sitten varmasti sovellettu myös ohjelmanjärjestäjäpuoleen?

KRO
Viestit: 18
Liittynyt: Ke Syys 19, 2007 13:30
Paikkakunta: Tampere

Re: Tarvitaanko coniin ollenkaan virallista ohjelmaa?

Viesti Kirjoittaja KRO » To Heinä 31, 2008 11:15

Tsubasa kirjoitti:Niin no, ainakin tuolla Animefandom katsoo peiliin -paneelissa tuli eräästä suusta ilmi, ettei aktiivista rekrytointia ole tehty koska väkeä saadaan ilmeisesti ihan riittävästi (~10) muitakin reittejä. Mikä ainakin minusta kuulostaa kyllä helkkarin huonolta tekosyyltä, mutta mitäpä minä conien järjestämisestä tietäisin...
Itse kokisin, että avoin kokous kaikille conijärjestämisestä kiinnostuneille (niin Traconin, Tampere Kupliin kuin Finncon-Animeconin suhteen), jota mainostettiin mm. täällä sekä useilla scififoorumeilla, oli aika pitkälti avointa rekryämista... Tuosta kokouksesta coniteaankin päätyi väkeä, joten ihan hukkaan sekään ei mennyt. Eli ei tuokaan ihan niin mustavalkoista ole. Väkeä on rekrytty, jos se on mennyt ihmisiltä ohi, on siihen hankala jälkikäteen vaikuttaa :) Ja jotenkin olisin itse odottanut kyseiseen kokoukseen tulevan kymmeniä henkilöitä asenteella "joooo! me halutaan mukaan!" mutta paikalla ei ollut ihan niin paljoa väkeä.

Lopputuloksena siis se, että rekryämista ei kai tapahdu tarpeeksi ja silloin kun rekrytään, ihmiset eivät sitä huomaa ja heille tulee se tunne, että ei rekrytä. Niin tai näin, ei voi voittaa... Ja toisaalta, jos siitä yhdestä rekrykokouksesta saadaan conitea kasaan, ei varmaan ole kannattavaa alkaa pitää enempää rekrykokouksia, coniteankin koko on kuitenkin rajallinen ja mitä vähemmän väkeä on ydinporukassa, sen helpompi asiat on pitää kasassa, vaikka conitean ulkopuolisia nakkeja vaikka millä mitalla onkin.

Jotenkin ajatus siitä, että pitäisi aktiivisesti olla avoimia "coniteapaikkoja" ja rekrytä ja mainostaa tuntuu hirveän oudolta näin scifististä. Ehkä tässä on yksi keskeisimmistä eroista Finnconin ja Animeconin välillä, koska Finnconin coniteasta oikeasti kukaan ei ole ollut järjestämässä conia aiemmin (TamFan lienee ainoa eikä sitä oikein voi laskea, vänkäreinä on toimittu ja auteltu siellä sun täällä, mutta coniteassa ei ole varmasti ollut kukaan) eikä mitään avointa rekryä tarvittu. Olen varmaan tottunut liikaa siihen, että ihmiset ovat oma-aloitteisia ja vänkäreinä toimiessaan ja muutenkin coneja katsoessaan tutustuvat väkeen ja huomaavat, että on asioita, joita voisi itsekin tehdä.

Mutta toki nuo fandomit ovat erilaisia, vaikka itse helposti niitä rinnastankin, koska kiinnostukset ovat molemmilla puolilla. Eli se, mikä toimii scifisteille, ei tietenkään välttämätä toimi animisteille. Tätä ei vaan aina tule ajatelleeksi, varsinkin kun tämän vuoden conitea oli niin yhtenäinen, ettei aina muistanut kuka oli virallisesti Animeconin ja kuka Finnconin puolelta. Kaikki tekivät kaikkea ja auttoivat kaikessa ja eikös se ole se ideaalitilanne :)


Edittinä tähän loppuun, että tarvetta ylimääräisille ohjelmavastaaville emme huomanneet, tajunneet emmekä kyllä edes kuvitelleet olevankaan ennen kuin coni oli jo ovella ja siinä vaiheessa oli liian myöhäistä. Kolme ohjelmavastaavaa ei selkeästi ole tarpeeksi ja tämä on tieto, joka on välitetty ensi vuoden conitealle, joten toivottavasti he ovat viisaampia kuin me. Kuten sanottu, tämä oli meidän ensimmäinen conimme, ainoastaan Kyuu ja Sandi ovat olleet oikeasti järjestämässä Animeconia aiemmin, joten tämä oli se harjoituskappale. Seuraava Tampereen coni (jos sellaista tulee, alkaa kohta mennä siihen että minä lupaan sen, mulla oli niin kivaa työvoimavastaavana ja muutenkin kaikki onnistui niin hyvin) on varmasti erilainen, mutta nyt tehtyjä virheitä pyritään tietysti välttämään. Aina oppii enkä minä ainakaan conijärjestämisestä niin paljoa tiedä, vaikka sen 10 vuotta olenkin coneissa käynyt ja ollut vänkärinä ja ties mitä :)

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Re: Tarvitaanko coniin ollenkaan virallista ohjelmaa?

Viesti Kirjoittaja jtn » To Heinä 31, 2008 12:36

Tsubasa kirjoitti:Samaa taktiikkaa onkin sitten varmasti sovellettu myös ohjelmanjärjestäjäpuoleen?
No, vaikka Finncon/Animecon yhdistelmää tyypillisesti vatvotaan vuosikausia, on kaikelle aikansa. Yleensä esimerkiksi ohjelmanjärjestäjiä ei ole yritetty vikitellä ennen kuin edellinen Finncon/Animecon on saatu pois päiväjärjestyksestä. Joten joudun vastaamaan kysymykseen kieltävästi. Ohjelmajärjestäjiä ei ole hankittu, ei aktiivisesti sen puoleen kuin passiivisestikaan. Vielä.

Toisaalta coniinkin on vielä yli 11kk aikaa, joten eipä juna vielä ole mennyt pääteaseman ohi. Lisätietoja asiasta saattaa ilmestyä myös tälle bat-foorumille, mutta en vielä uskalla luvata mitään siitä, mihin bat-aikaan niin tapahtuu.
- Jussi Nikander

Avatar
Hachiroku
Viestit: 160
Liittynyt: Ma Heinä 07, 2003 16:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tarvitaanko coniin ollenkaan virallista ohjelmaa?

Viesti Kirjoittaja Hachiroku » La Elo 02, 2008 16:33

MrBrown kirjoitti:Kyllä tämä minun mielestäni on mahdollista, jossakin muodossa.
Heittäisin ilmaan seuraavia kysymyksiä: Onko esim Anime/Finnoconin tapa järjestää coni oikeasti hyvä tapa? Tukevatko nämä kaksi eri conikävijä-tyyppiä jotenkin toisiaan järjestämisen kannalta?
Tukevat ehdottomasti. Eri ihmiset eri puolilta harrastekenttää tuntevat eri aspekteja tapahtuman järjestämisestä ja täytyy myös muistaa, että nykypäivänä suhdeverkosto on erittäin tärkeä asia. Mitä monipuolisempi conitea, sitä paremmat edellytykset ratkaista eteen tulevia ongelmia.
Jakoavain kirjoitti:Kaksipiippuinen juttu. Hengailuhan on tosiaan kivaa, mutta mielestäni pitemmän päälle käy tylsäksi. Tämän on myös huomannut henkilö, joka nämä letkajenkat sun muut vetää. Juttelin kys. ol. henkilön kanssa Animeconissa, ja hän totesi näiden "järjestyshäiriöiden" syntyvän vain sen takia koska ihmisillä on tylsää. Ehkäpä se ohjelma on sittenkin tärkeä?
Henkilö on todennäköisesti saapunut väärään tapahtumaan, jos se ei tarjoa mitään hänelle. Toisaalta, tylsyys ei ole missään tapauksessa hyväksyttävä syy tai mitenkään ymmärrettävissä oleva perustelu järjestyshäiriöiden aiheuttamiselle. Ratkaisu voisi olla 2006 conin "EI, KAIKKI ON KIELLETTY!" -hengessä toteutettu järjestyssääntökokoelma, jossa esimerkiksi selkeästi ilmoitettaisiin, että letkajenkka on kielletty sisätiloissa siksi, että se aihettaa ahtautta ja estää ihmisiä liikkumasta vapaasti.

Mieleeni putkahti myös sellainen ajatus, että letkajenkkaamisen ja portaissa istumisen yhteydet japanilaseen populaarikulttuuriin ovat oikeastaan melko vähäiset. Animeconissa pitäisi järjestää selkeästi otsikon mukaista ohjelmaa, johon toki kuuluvat myös vakavamielinen cosplay ja AMV. Ei animeconitealta pidä edellyttää häröilyn organisointia. Häröilyconin saa siis ja voi järjestää, mutta onko sille oikeasti järjestäjiä olemassa? Jos sellainen järjestettäisiin, piipahtaisin varmasti paikalla (jos se olisi lähellä), vaikka en häröilyä harrastakaan. Vierailisin siellä sillä asenteella, että häröily on tapahtuman idea ja annetaan kaikkien kukkien kukkia. Samaa voisi toivoa Animeconiin tulevilta häröilijöiltä. Monipuolisuus on aina leimannut tätä harrastusta, eikä sitä mielestäni voi eikä saa karsia sillä perusteella, mitä enemmistö haluaa. Puheohjelmille on myös kysyntää. Mielenkiintoista on myös se, missä tämän päivän 14-vuotiaat häröilijät ovat 10 vuoden kuluttua.
Lönkka kirjoitti:Vaikka tunnunkin olevan conissa sukupuuttoon kuolevaa lajia (jee, kaks Star Trek cosplayeria ja viis miljoonaa Narutoa tjsp) Niin, ja kannattaa muistaa että "kuivakka" (no ei todellakaan!) scifilehti Tähtivaeltaja on työntänyt mangaa ja animea ihmisten kurkusta alas jo 80-90 lukujen taitteesta saakka eikä ole sitä vieläkään lopettanut.
Pahan alku ja juuri. :wink:
Tuc-keksi kirjoitti:Porukkaa tulisi varmaan tämmötteisiinkin "ohjelmattomiin" coneihin mukaan ihan mukavasti. Itse asiassa minusta on tuntunut jo hyvän aikaa siltä, että kunhan siihen nimeen (tahi ainakin siihen selitykseen) laittaa taikasanan: "manga", "anime" tai "japanilainen (pop) kulttuuri, niin paikka tulee olemaan tupaten täynnä porukkaa.
Onhan se nähty Annantalon Japani-päivä-tapahtumassakin. Kyseessähän ei ole varsinainen populaarikulttuuritapahtuma, mutta silti siellä tuntee välillä olonsa silliksi suolaliemessä.
jtn kirjoitti:
Tsubasa kirjoitti:Samaa taktiikkaa onkin sitten varmasti sovellettu myös ohjelmanjärjestäjäpuoleen?
No, vaikka Finncon/Animecon yhdistelmää tyypillisesti vatvotaan vuosikausia, on kaikelle aikansa. Yleensä esimerkiksi ohjelmanjärjestäjiä ei ole yritetty vikitellä ennen kuin edellinen Finncon/Animecon on saatu pois päiväjärjestyksestä. Joten joudun vastaamaan kysymykseen kieltävästi. Ohjelmajärjestäjiä ei ole hankittu, ei aktiivisesti sen puoleen kuin passiivisestikaan. Vielä.

Toisaalta coniinkin on vielä yli 11kk aikaa, joten eipä juna vielä ole mennyt pääteaseman ohi. Lisätietoja asiasta saattaa ilmestyä myös tälle bat-foorumille, mutta en vielä uskalla luvata mitään siitä, mihin bat-aikaan niin tapahtuu.
Älä Tsubasa hätäile. Kyllä vuosi riittää, jos conissa halutaan jotain ohjelmaa järjestää. Ja luulisin, että sekin tiedetään, mistä esiintyjiä kannattaa kysyä. Onpa tällä kerralla elätelty jopa haaveita kiinnostavasta kunniavieraastakin.

Avatar
Elyse
Viestit: 268
Liittynyt: Ma Helmi 12, 2007 17:43
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Elyse » To Elo 14, 2008 21:03

Hmm. Erityisen kiinnostava aihe. Yksinkertaisesti olen sitä mieltä, että ohjelmaa pitää ja täytyy olla. Kyseessähän ei ole con, mikäli ohjelmaa ei ole. Tai onhan se "tapahtuma", muttei mitään sellaista, mitä suomalainen conikansa toivoo. Vaikka sitten con täyttyisikin näistä pienistä "järjestyshäiriöistä", se kuuluu näinä päivinä tapahtumien luonteeseen. Olen itsekkin ihmetellyt Finnconin ja Animeconin yhdistämistä toisiinsa, sillä se ei selvästikkään toimi. Onhan kyseessä Animecon, isolla A:lla. Suomen suurin anime- ja manga-aiheinen tapahtuma. Joten miksi ihmeessä sörpätä jonkun fantasia ja scifin kanssa ja kantaa sen alueen tapahtuman nimeä, Animeconin vain eläessä sen siivellä, vaikka selvästikkin Animecon-puolen tarjonta onkin selvästi suositumpaa. Kutistakaa Animeconia, jos on valitettavaa ja vaihtakaa päätapahtumaksi jokin muu, tai erottakaa Animecon ja Finncon selkeästi toisistaan.

Avatar
Karhumies
Viestit: 154
Liittynyt: Su Syys 25, 2005 22:29
Paikkakunta: Rääkkylä
Viesti:

Re: Tarvitaanko coniin ollenkaan virallista ohjelmaa?

Viesti Kirjoittaja Karhumies » Su Syys 07, 2008 17:26

IMO coniteoihin tarvitaan paljon nykyistä enemmän 12-15-vuotiaita nuoria suunnittelemaan ohjelmaa toisille 12-15-vuotiaille nuorille. Minusta ei ole ollenkaan yllättävää, että nykyisenkaltaisissa "vanhemmat sedät suunnittelevat ohjelmaa vanhemmille sedille"-tapahtumissa nämä nuoret kollektiivisesti tylsistyvät ja pistävät letkajenkaksi.

Ehdotukseeni liittyviin käytännön ongelmiin, kuten "Kuinka 12-15-vuotiaat nuoret saadaan kiinnostumaan conisuunnitelusta?" ja "Kuka valvoo, ettei homma mene pelkäksi hulinaksi?" minulla ei ole antaa yleispätevää vastausta. Totean kuitenkin, että nykyisellään suomalaisista animeyhdistyksistä löytyy kosolti tämän ikäryhmän edustajia ja monella paikkakunnalla koulutetaan nuorisopedagogeja yms. joilla on rautaista ammattitaitoa nuorison ohjaamisesta.
Kikko-Päkki kirjoitti:- - puskin eteenpäin mamylaiselle ominaisella "Hei, nyt me perseillään"-asenteella.

Avatar
Mikarin
Chibi
Viestit: 365
Liittynyt: La Joulu 01, 2007 17:00
Paikkakunta: Cock'ola
Viesti:

Re: Tarvitaanko coniin ollenkaan virallista ohjelmaa?

Viesti Kirjoittaja Mikarin » Su Syys 07, 2008 20:49

Karhumies kirjoitti:Ehdotukseeni liittyviin käytännön ongelmiin, kuten "Kuinka 12-15-vuotiaat nuoret saadaan kiinnostumaan conisuunnitelusta?"
Kyllähän niitä conisuunittelusta kiinostuneita, 12-15 vuotiaita ihmisiä löytyy (Itse olen tosin 16), mutta jos conitean päästä vaaditaan fyysistä läsnäoloa kokouksiin ja itse asun >500 kilometrin päässä Helsingistä ja varmasti monella muulla conisuunittelusta kiinostuneella nuorella on sama ongelma, joten ei ihme jos nuoria järjestäjiä ei löydy.
Twitter | MAL | Last.fm | Livejournal |

23:53:50 @Furinji> Heterot jos mitkä on seksuaalivähemmistö otakuissa | When the seagulls cry, there are no survivors.

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Tarvitaanko coniin ollenkaan virallista ohjelmaa?

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Su Syys 07, 2008 22:17

Karhumies kirjoitti:Minusta ei ole ollenkaan yllättävää, että nykyisenkaltaisissa "vanhemmat sedät suunnittelevat ohjelmaa vanhemmille sedille"-tapahtumissa nämä nuoret kollektiivisesti tylsistyvät ja pistävät letkajenkaksi.
Jännää. Minusta kun taas coneista ei tunnu löytävän kirveelläkään yli kaksitoistavuotiaille suunnattua ohjelmaa; on mehupippaloita, kaikille avoimia "jee, kaikki saavat kunniamaininnan"- kisoja, yaoipaneelia jossa pari fanityttöä käy tirskumassa... ja eipä kovin paljon muuta.

Avatar
Valkoinenhai
Viestit: 258
Liittynyt: La Heinä 12, 2008 16:06

Re: Tarvitaanko coniin ollenkaan virallista ohjelmaa?

Viesti Kirjoittaja Valkoinenhai » Ti Syys 15, 2009 19:47

Vastataanpa suoraan kysymykseen ajatumatta sivupoluille...
Eli minun mielestäni kyllä tarvitaan virallista ohjelmaa animetapahtumiin, tai ihan mihin tahansa suuremman kävijämäärän tapahtumiin.

Syinä ovat yksinkertaisesti se, ettei tämän ikäistä enää hirveästi kiinnosta pihalla hilluminen ja letkajenkkaan osallistuminen (vaikkei mitään pahaa ole noissakaan), hihitteleminen yaoi-paneelissa tai istuminen cosplaykisoja katsellessa. Meikäläinen haluaa syvällistä keskustelua ja uusia ulottuvuuksia, eikä näitä ole oikein tarjolla edellisissä tempauksissa.

Kyllä siis se istuminen ja jorinoiden kuuntelu on yllättävän kiinnostavaa ja antoisaa, ja niitä pitäisi ehdottomasti olla, vaikka se maksaakin rahaa ja suunnitteluaikaa.

Sääli vain, että nykyään suurin osa conikävijöistä ei tarvitse muutakuin yaoi-paneelin ja cosplaykisat viihtyäkseen. Loppu coniaika menee siellä puistossa istuessa.
Jos jokin voi mennä pieleen, niin se menee pieleen. -Murphyn laki

Avatar
Fooku
Viestit: 51
Liittynyt: Ma Syys 08, 2008 20:47
Paikkakunta: Lahti

Re: Tarvitaanko coniin ollenkaan virallista ohjelmaa?

Viesti Kirjoittaja Fooku » Ti Syys 15, 2009 20:49

Valkoinenhai kirjoitti:Syinä ovat yksinkertaisesti se, ettei tämän ikäistä enää hirveästi kiinnosta pihalla hilluminen ja letkajenkkaan osallistuminen (vaikkei mitään pahaa ole noissakaan), hihitteleminen yaoi-paneelissa tai istuminen cosplaykisoja katsellessa. Meikäläinen haluaa syvällistä keskustelua ja uusia ulottuvuuksia, eikä näitä ole oikein tarjolla edellisissä tempauksissa.
Minusta tuo oli kivasti sanottu ja olen itsikkin sillä linjalla.

Muistan kyllä kun itsekkin menin coneihin "vain hengaamaan". Se ei kuitenkaan ollut vanhemmalla iällä enään niin hauskaa ja coneista meni maku. Löysin conien hauskuuden uudestaan menemällä luennoille ja osallistumalla ohjelmaan.

Eli kyllä. Kyllä coneissa tarvitaan virallista ohjelmaa.
Do I repulse you with my queasy smile?

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu tapahtumista”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa