Tapahtumalippujen huutokauppaaminen

Yleistä, tiettyihin tapahtumiin liittymätöntä keskustelua kaikille coneissa käymisestä kiinnostuneille.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Thymegirl
Viestit: 83
Liittynyt: Ke Joulu 23, 2009 15:12

Tapahtumalippujen huutokauppaaminen

Viesti Kirjoittaja Thymegirl » Ke Huhti 24, 2013 12:20

Hei moi terve, pyydän jo etukäteen anteeksi hiukan tympääntyneen sävyistä viestiä.

Tulin katselleeksi noita osto-ja myyntipalstoja ja huomasin ihmisten myyvän ylimääräisiä tapahtumalippujaan huutokauppaperiaatteella. Melkein poikkeuksetta hinnat olivat jo reilusti korkeammalla kuin alunperin myynnissä ollessaan, osassa jopa kaksin- ellei kolminkertaiset.

Olenko ainoa, jota tällainen kismittää aivan suunnattomasti?
Jos teillä on ylimääräisiä lippuja, myisitte edes kiinteään hintaan, joka olisi mieluusti korkeintaan se hinta, jolla olette sen itse ostaneet. Ymmärrän tietysti, että huutokaupalla useammalla henkilöllä on lippuun mahdollisuus, mutta mun mielestä tuo on vaan aivan törkeää rahastusta.

Tämä viestin ei ole tarkootus kritisoida mitään erillistä tapahtumaa, ainoastaan lippujen edelleenmyyntiä.
Frolic In Abandon - Thoughts And Doings Of A Wannabe Otaku Geek
Kaksi marjaa ja hedelmä - kolmen cosplayerin yhteinen blogi
MyAnimeList

Avatar
AM
Viestit: 436
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2004 11:25
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Tapahtumalippujen huutokauppaaminen

Viesti Kirjoittaja AM » Ke Huhti 24, 2013 12:41

Tämä on ollut hyvin yleistä tomintaa jo vuosikymmenet. Lipputrokareiksi niitä kutsutaan, enimmäkseen niitä on tähän mennessä näkynyt suurissa konserteissa ja urheilutapahtumissa. Lipputrokari saattaa ostaa tapahtumaan esim. 50 lippua, myy osan voitolla netissä ja huutokauppasivuistoilla ja loput tapahtumapaikan edustalla jonottaville.

Ei tämä ole todellakaan mikään uusi ilmiö ja nopeasti loppuunmyyvissä tapahtumissa kysynnän ja tarjonnan lait nostavat trokattujen lippujen hinnat helpostikin yli kaksinkertaisiksi. Tiedän ihmisiä joille se on jopa pääasiallinen elinkeino.
Antti Myller - Joensuun Otakuiden rahastonhoitaja, tekniikka- ja jäsenvastaava - Kawaconin talousvastaava.
MyAnimelist, figut & last.fm.

Avatar
Convallaria
Viestit: 267
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2012 20:52
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tapahtumalippujen huutokauppaaminen

Viesti Kirjoittaja Convallaria » Ke Huhti 24, 2013 13:48

Huomasin kanssa tämän ilmiön. Esim. huutonetistä löysin muutamankin lipun jotka on myyty hinnalla 150€ ja koska alkuperäinen lippu maksoi 25€ (+postikulut) hinta on viisinkertainen. Siis mitä helvettiä? Ensinnäkin: Miksi ihmisten pitää olla niin itsekkäitä että ostaa monta lippua ja myy niitä sitten tosi kalliilla niin että köyhemmät otakut eivät pääse mukaan vaikka kuinka olisi tahtonut, sen sijaan kiljuvat kymmenen vuotiaat menvät vanhempiensa rahoilla. Kyllä sen toki ymmärtää jos ei pääse tapahtumaan ja myy siksi lippunsa.
Toiseksi: Jos nyt ei pääse tapahtumaan ja myy lippunsa voisi edes hiukan ajatella sitä että kaikilla ei ole varaa maksaa hirveää ylihintaa. Itse ainakin menisin "nopein saa" taktiikalla. Vaikka onhan siinäkin huonot puolensa mutta en vaan voi kestää sitä että ostetaan lippu ja netotaan siitä sitten lopulta viitisen kymppiä ylihintaa, joka on kuitenkin jo todella iso raha.

Avatar
Shiro Samurai
Viestit: 327
Liittynyt: Ti Elo 24, 2010 17:45
Paikkakunta: Tornio
Viesti:

Re: Tapahtumalippujen huutokauppaaminen

Viesti Kirjoittaja Shiro Samurai » Ke Huhti 24, 2013 14:33

Minusta on.. intressantia.. miten Suomen conit eivät näköjään paljon välitä jos niiden lippuja myydään eteenpäin ylihinnalla. Ruotsissa olen huomanut että kaikki conit missä olen käynyt niin ne kieltävät lippujen myyntiä eteenpäin korkeamalla hinnalla kuin mitä siitä on alunperin maksettu; esimerkiksi Närcon kehottaa kotisivussaan/foorumissaan että jos joku näkee että joku myy Närcon-lippua ylihinnalla niin ottaa yhteyttä Närconista vastaaville ja kertoa niin he... tekevät asialle jotain. En tiedä mitä voivat tehdä mutta Ruotsissa ainaki lippujen jälleenmyyntia ylihinnalla pyritään välttelemään.
★|| Facebook ||★
★|| Cosplay blog ||★
★|| World Cosplay||★

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Tapahtumalippujen huutokauppaaminen

Viesti Kirjoittaja madu » Ke Huhti 24, 2013 22:03

Vähässä taitaa olla tapahtumien keinot taistella tuota vastaan, muuta kuin rajoittamalla kerralla ostettavien lippujen enimmäismäärää ja se sit taas haittaa sellaisia tapauksia missä joku yksi ihminen ostaa kaikille kavereilleen kerralla liput. Tietty selkeän tienestiä tavoittelevan trokarin voisi laittaa jatkossa mustallelistalle eikä myydä lippuja tuleviin tapahtumiin ollenkaan, mutta myyntisivuston nimimerkkiä ei välttämättä aina saa luotettavasti jäljitettyä johonkin tiettyyn lipputilaukseen tapahtumalta.

Paras keino taistella tuota trokaamista vastaan onkin se, että kaikki vain jättäisivät selkeän ylihintaiset liput ostamatta.

Lunare
Viestit: 19
Liittynyt: La Helmi 23, 2013 00:13

Re: Tapahtumalippujen huutokauppaaminen

Viesti Kirjoittaja Lunare » Ke Huhti 24, 2013 22:53

edit
Viimeksi muokannut Lunare, Ma Marras 25, 2013 00:00. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Kissansilmä
Viestit: 200
Liittynyt: Ma Tammi 31, 2011 20:57

Re: Tapahtumalippujen huutokauppaaminen

Viesti Kirjoittaja Kissansilmä » To Huhti 25, 2013 14:34

Onhan se tietysti tökeröä, että mennään ylihinnalla myymään lippuja. Huutonetissäkin kun näin niitä Desuconin rannekkeita myynnissä ja aika moni oli ylittänyt jo sadan euron hinnan, niin olin vaan että ei hyvää päivää. Kannattaisi ne käyttämättömiksi jäävät rannekkeet myydä suoraan alkuperäiseen hintaan, eikä millään hintaa pilviin (ja järjettömyyksiin) nostavalla huutokauppasysteemillä :?
He takes on the world all in a stride, and your wounds will be his scars
So won't you remember when the night comes
He will need your open arms
For to be invincible, he needs your love

Avatar
Tolkkiz
Viestit: 195
Liittynyt: Ma Tammi 21, 2008 05:39
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tapahtumalippujen huutokauppaaminen

Viesti Kirjoittaja Tolkkiz » To Touko 23, 2013 22:03

Itse maksoin desucon rannekkeesta 60e, ei liikaa mielestäni, jos olet myöhässä liikkeellä, varaudu maksamaan. Ajatellaanpa tilannetta, jossa itsellesi jää ylimääräinen lippu, myisitkö sen normi hinnalla, vaikka tuplahinnan maksavia olisi jonoksi asti? Helppo liputtomana huudella, mutta kukapa ei ottaisi ylimääräistä rahaa jos sen saa samalla vaivalla. Yhtä epäreilua on nopeuteen perustuva lipunmyynti, esim. työssäkäyvillä ei useinkaan ole aikaa kytätä lippuja, mutta on vastaavasti rahaa maksaa enemmän, työtön tai opiskelija taas voi helpommin kytätä sitä normi hintaista. Lippujen trokaamiseen auttaa ostomäärän rajoitus.

Avatar
Akai
Viestit: 49
Liittynyt: Ke Joulu 22, 2010 11:34

Re: Tapahtumalippujen huutokauppaaminen

Viesti Kirjoittaja Akai » Su Touko 26, 2013 14:29

Ollaan puhuttu tästä asiast muutaman ihmisen kanssa. Tyhmähän ei ole sinäänsä se joka moisia hintoja pyytää vaan se joka niitä suostuu maksamaan. Ja jos joku on laittanut huutokaupattavaksi jonkun rannekkeen sen todellisella hinnalla ja hinta alkaakin kohomaan ihmisten huutaessa lippua ei syy tietenkään ole myyjän. Tällä hetkellä kun katsoin huuto.netistä hinnat olivat aika inhimillisä 22-80e on desucon lippuja huudettu. Tosin nuo osta heti hinnat on aika rujoa katsottavaa. Menivät välillä 70-120e ja sen verran oli lippuja myynnissä, että selvästi jotkut tekevät tällä tarkoituksella rahaa. Joillakin on montakin ranneketta myynnissä ja jos jokaisen rannekkeen myy kaksinkertaisella hinnalla saahan siitä jo aika mahtavasti voittoa.. Surullista vain jos joku ihan tosissaan tienaa tällä ja ostaa kerralla monia rannekkeita jonka johdosta liput menee entistä nopeemmin ja liput menee niiden nenän edestä joilla ei ole välttämättä rahaa maksaa normaalia kalliimmasta lipusta..
Mut eipä tälle asialle tosiaan voi paljon kuitenkaan tehdä..

Avatar
Bijou
Viestit: 174
Liittynyt: Ke Loka 07, 2009 21:26

Re: Tapahtumalippujen huutokauppaaminen

Viesti Kirjoittaja Bijou » Su Touko 26, 2013 18:45

Todella ikävää tämä tapahtumalippujen huutokauppaaminen omasta mielestäni. Kyseessähän on, että ihmiset joilla ei ole mitään kiinnostusta edes osallistua coniin ovat ostaneet lippuja saadakseen niistä sitten rahaa. Tämä on väärin niitä kohtaan, jotka coniin oikeasti haluavat. Mutta asiaan on varmasti vaikea, jos ei mahdoton puuttua. En oikein pidä lippujen ostorajoitustakaan järkevänä, koska sen vuoksi monet saattavat joutua yksin lähtemään coniin, kun ei kaveri ehtinytkään ostaa lippua ajoissa =/

Avatar
Atlas_101
Viestit: 29
Liittynyt: To Kesä 07, 2012 04:53

Re: Tapahtumalippujen huutokauppaaminen

Viesti Kirjoittaja Atlas_101 » Ma Touko 27, 2013 16:57

Bisnes on bisnestä, ja joskus bisnekset sujuu, ja ehkä kuntokin on vallan mainio. (tunnistajat tunnistaa) Raadollistahan tuo on, mutta laillista, vaikkakin paheksuttavaa, mutta toisaalta tuota on tehty n. ikuisesti, eikä sitä oikeestaan voi valvoa. (valitettavasti?) Suurimmalla osalla halu päästä tapahtumaan on suurempi kuin idealismi per henkilö.

Henkilökohtaisesti en lähtis demonisoimaan tätä hommaa. Conskene on kasvussa, joten luonnollisesti sen vastaanottama huomio on suurempaa, joka tuo mukanaan tiettyjä yhteiskunnan "haaskalintuja", eli omalla tavallaan lipputrokaamisen voi nähdä hyvänä asiana, vaikka implikaation onkin pahoja. Conien lippuhintojen nostaminen ja ostomäärän rajoittaminen, kuten jo todettu, on vaan figuratiivista bensaa nuotioon, tai muutenvaan paska juttu harrastajien kannalta.

_A
http://propforge.blogspot.fi/ <- Proppiblogini, johon päivittelen tekosiani. (Proppitilauksia otetaan myös vastaan)

Nihil Aliud Scit Necessitas Quam Vincere.

Avatar
Triture
Viestit: 56
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 17:19
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Tapahtumalippujen huutokauppaaminen

Viesti Kirjoittaja Triture » To Elo 07, 2014 06:32

Itsekin olen miettinyt tuota lippujen myymistä ylihinnalla. Itse en näe siinä mitään väärää, jos henkilö on ostanut lipun itselleen tai kaverille ja toinen ei pääse, niin myy sen sitten pois huuto.netissä kohtuu aloitushinnalla. Mutta jos henkilö ostaa kasan lippuja vain myydäkseen niitä kalliilla tai laittaa aloitushinnaksi 80€ niin se on jo törkeää ja väärin. Onneksi tätä on rajoitettu sillä, että lippuja saa ostettua vain tietyn verran. :3 Omastakin mielestä "nopeimmat ensin" on epäreilu tapa joitain kohtaa, sillä se on kerrasta poikki ja myöskin se, että päättää yhden kymmenistä, joka saisi lipun.

Tahdon silti täällä itsekin selventää, että jos coni lippu on myyty hintaan 140€, ei myyjä ole sitä välttämättä itse päättänyt, joten silloin on turha myyjää vihata ja halveksua. Kyseessä ei ole välttämättä aloitushinta. (kuten aiemmin on jo kerrottu) Silloin conikansa päätti sen hinnan. Nytkin katson näitä Tracon 9 lippuja huuto.netissä, muutamissa aloitushinta on 20€ ja hinta on nyt 61€. Itse olen aina myynyt oman lippuni kavereille tai kaverin kavereille sopuhintaan, mutta pari kertaa on käynyt niin, että coni jäi melkein väliin eikä suhteissa ollut ketään ostajaa. Silloin olisin itsekin pistänyt huuto.netiin aloitushintana sama kuin minkä itse maksoin, mutta näin ei ole vielä päässyt käymään :3
"the "miracle" never happened. Meaby it was never meant to. Because the "miracle" is something that doesn't exist." ~Phoenix Wright

Avatar
Gintoki
Viestit: 365
Liittynyt: Pe Heinä 23, 2010 11:01
Paikkakunta: Helsinki, Gensokyo

Re: Tapahtumalippujen huutokauppaaminen

Viesti Kirjoittaja Gintoki » La Helmi 07, 2015 22:09

Lipputrokareita on aika hyvin saatu sidottua noilla ostorajoituksilla, mutta Suomessa tämä on vasta uusi juttu ja ne pätee pitkälti isojen bändien keikkalippuihin. Ennen muinoin kun Gintoki-setäkin kuunteli vielä tasavertaisesti länsimaista heviä ja japanilaista animupoppia, saapui naamiohevi-bändien kunkku, KISS, Suomeen ja liputhan meni joissain minuuteissa ja äijät sitten päätti soittaa lisäkeikankin. No....liputhan meni ohi nokan ja ketutus järisti maita ja mantuja kun joku möi sitten Kiss-faneile Huutonetissa 60 euron yläkatsomon jämäpaikkojen lippuja 500-2000 e KAPPALE!! Herranjestas mitä silmään kusemista...!! No...tarina päättyi onnellisesti ja saimme peruutusliput kehnoilta paikoilta, mutta voin sentään nenän kasvamatta sanoa että olen nähnyt Gene Simmonsin sylkevän verta bassosoolon aikana ja se on näinä megabändien eläköitymisien vuosina iso juttu se...

Mitä muuten jälleenmyyntiin tulee, niin tilattuja ja saapuneita lippuja saa musta myydä jos tulee eteen este tahi meno tai sairaus, mutta silloinkin vaan siihen hintaan että saa postikuluineen omansa takaisin ja max 10 prossaa nettoa päälle...
Terveellisen fanituksen rajat ylittänyt OtakuOlento

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu tapahtumista”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa