Sivu 1/1

Cosplaykirppis?

Lähetetty: Pe Helmi 10, 2012 02:10
Kirjoittaja Ibilintu
Usealla cossaajalla tuntuu olevan paljonkin kaapin pohjalle kerääntyneitä vanhoja pukuja ja peruukkeja ja muuta cossikrääsää, joten pohdittiin tässä jonkin aikaa sitten, että olisiko johonkin coniin mahdollista saada jonkinlainen cosplaykirppari? Esimerkiksi samaan tapaan toimiva kuin mangakirppis, mutta myynnissä olisi cossipukuja jne. En nyt osaa tähän hätään keksiä millä conilla olisi tähän tilat, koska luonnollisesti cosplaykaman myynti vie enemmän tilaa kuin esim. pöydällinen mangaa (tarvittaisiin luultavasti ainakin pari vaaterekkiä puvuille ja jotain pöytiä yms peruukeille ja muulle krääsälle), mutta ajattelin heittää ilmoille ajatuksen jos vaikka sattuisi onnistumaan jossain vaiheessa. Coneissa kuitenkin kävijämäärä on sen verran iso että varmasti ainakin (hyvälaatuiset) peruukit menisivät kaupaksi ja puvutkin mahdollisesti, sillä vaikka anikin cosplaymyyntiosasto onkin hyvä juttu, se ei kuitenkaan tavoita ihan kauhean suurta ihmismäärää. Tämän toteuttaminen varmaan olisi helpointa sillä periaatteella, että kaikkien tavaroiden myyntiä hoitaisi pari myyjää ja rahat tilitettäisiin esim conin jälkeen tavarat tuoneille henkilöille, kuten kai mangakirppiskin tekee?

Tämä oli nyt tosiaan tällainen heitto, mutta olisihan se ihan hienoa jos tällainen joskus saataisiin pystyyn. :)

Re: Cosplaykirppis?

Lähetetty: Ti Helmi 14, 2012 14:43
Kirjoittaja Lina
Kirsikankukkaconin yhteydessä muunkin kuin käytetyn mangan kierrättämistä hyötykäyttöön kirpputorin avulla ollaan mietitty jo useamman kerran. Tilat laajemmankin kuin vain mangakirppiksen pyörittämiseen pystyttäisiin järjestämään, mutta kirppiksen koordinointiin ja conissa tapahtuvaan varsinaiseen myyntitoimintaan ei vapaaehtoista ole Kikuconin tekijöiden joukosta löytynyt. Jos innokkaita ihmisiä cosplaykirppistä hoitamaa löytyy pistäkää viestiä osoitteeseen kikucon@animeunioni.org niin saadaan hyvä idea toteutettua.

Kirsikankukkacon IV järjestetään 19.-20.5.2012 Turussa Klassikon koululla. Tapahtuma on pääsymaksuton.

Re: Cosplaykirppis?

Lähetetty: Pe Helmi 17, 2012 22:36
Kirjoittaja Horaaneko
Mahtava idea! Netistä tilaaminen on monille vierasta ja useat varmaan suhtautuu vähän epäluuloisesti vierailta ihmisiltä ostamiseen. Siksi tästä voisi oikeesti yrittää tehdä ihan tavan. Ei kai se tilan hankkiminen nyt kovin vaikeeta ole, yks pienen huoneen kokoinen tila? Tilaa voi tietty mitoittaa myös sit sen myyjien ja tavaran määrän mukaan. : >
Miusta tuota nyt vois siis ekana kokeilla vaikka tuolla Kirsikankukkaconissa ja jos toimii, niin alkaa miettimään muuallekin. Ainakin tyyliin Animeconissa ison kävijämääränsä takia on myös paljon uusia/niitä jotka ei voi tilata netistä/niitä jotka ei tee itse cosseja/muuta vastaavaa. Nuorempi sukupolvi tuntuu enemmän kyselevän valmiita pukuja ja muuta, joten vois ainakin näihin upota. Ja itse sanon omakohtaisesti 16-vuotiaana, että kyllä tykkäisin, varsinkin kun on omat ennakkoluuloni nettiostamiseen. Tuo ois varmaan myös parempi vaihtoehto näille nettimyyjille, myynti varmasti nousisi. :)

Vapaaehtoisten löytyminen onkin toinen juttu sitten, mutta voisi tätä ideaa ainakin lähteä levittämään. :>

Re: Cosplaykirppis?

Lähetetty: La Maalis 03, 2012 01:13
Kirjoittaja Lina
Kikuconiin on nyt cosplay-kirppis rakenteilla!

Vapaaehtoiset pitäjät on löydetty ja nyt olisi oiva aika kaivella kaapeista ja laatikoista turhaksi jääneitä cosplay-tavaroita (kuten asuja, peruukkeja, jne.) ja miettiä mistä mahdollisesti raaskisit luopua tai jopa haluaisit hankkiutua eroon.

Näin ensimmäistä kertaa cosplay-kirppistä järjestettäessä olisi mukava saada vähän ajatusta siitä, millaista tavaraa ihmisillä on ylimääräisenä, jotta osasimme oikeanlaisella tilalla varautua (esim. tarvitaanko vaateripustimia vai peruukkitelineitä vai kenties molempia).

Kertokaahan siis alustavia ajatuksia, mitä olisitte mahdollisesti paikalle tuomassa!


KirsikankukkaconIV Turussa Klassikon koululla 19.-20.5.2012. Vapaa pääsy!
http://kikucon.animeunioni.org/
Kikucon myös facebookissa. =)

Re: Cosplaykirppis?

Lähetetty: Su Maalis 04, 2012 21:40
Kirjoittaja Flower
Ihanaa, että tuo cosplaykirppis toteutuu! Ainakin toivottavasti. Itse aloittelen cossaamista ja olisi kiva katsoa löytyisikö tuolta mitään tulevia cosseja varten. Varsinkin jotain pienia yksityiskohtia olisi kiva löytää. ^~^

Re: Cosplaykirppis?

Lähetetty: Su Maalis 04, 2012 22:13
Kirjoittaja Horaaneko
Jee, kiva kun tulee Kikuconiin vaikken sinne pääsekään. :'> Mut toivotaan et se toimii siellä ja saadaan muihinkin coneihin~

Re: Cosplaykirppis?

Lähetetty: To Maalis 08, 2012 13:36
Kirjoittaja Lina
Cosplaykirpparista on tullut muutamia kysymyksiä, joten laitetaanpa tännekin infoa. Varsinaiset ohjeet tulevat tapahtuman nettisivuille viikon-parin sisällä.

Lyhyesti perustiedot:

Cosplaykirpparille voi tuoda myyntiin kaikenlaista cosplay-tavaraa sisältäen mm. asut, asun osat, asusteet, peruukit, jne.
Myyjä tarkastaa, listaa, hinnoittelee ja tuo tavaransa Kikuconiin.
Cosplaykirppiksen vastaavat hoitavat tavaran esillelaiton ja myymisen conissa.
Myyjä noutaa myymättömät tavaransa ja myytyjen tavaroiden tuoton conin päättyessä (tai aikaisemmin sovittuna aikana, jos hän joutuu aikaisemmin tapahtumasta poistumaan).