Gonzon kuolonkorinat

Animeuutisia, tiedotteita ja ajankohtaista Suomesta ja maailmalta. Tuoreimmat otsikot löydät myös Animeunionin kotisivulta osoitteesta http://www.animeunioni.org

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Indio
Viestit: 154
Liittynyt: To Syys 01, 2005 13:52

Gonzon kuolonkorinat

Viesti Kirjoittaja Indio » Ke Kesä 03, 2009 19:22

Mm. CGI-animen uranuurtajana (niin hyvässä kuin pahassa) tunnettu Studio Gonzo on tiettävästi ajautumassa entistä syvemmälle talousvaikeuksien suohon. Aiemminhan firma teki jo massiivisia uudellenjärjestelyjä, joilla ilmeisesti pyrittiin leikkaamaan tappioita - näemmä tuloksetta. Nyt vaikuttaa pahasti siltä, että Gonzo tulee olemaan ensimmäinen suuri japanilainen anime-studio, joka vielä kaatuu tämän talouslaman myötä.

Miten tämä koskettaa meitä länsimaisia animen kuluttajia? Noh, yksi mainittu syy tappioiden suuruuteen on odotettua pienempi DVD-myynti Pohjois-Amerikassa (eli mutkan kautta myös meillä). Jos koskaan kaipasit jatkoa vaikka sellaisille sarjoille kuin Last Exile, Solty Rei, Basilisk tai Chrono Crusade, kannattaa viimeistään nyt laittaa ne roposet likoon. Muuten voi pian olla turha toivoa näkevänsä uusia vastaavia sarjoja.

Itseäni Gonzon kaatuminen ei kauheasti hetkauta, koska en sitten Gankutsuon ole erityisemmin innostunut mistään studion tekeleistä, mutta toki aina animetarjonnan väheneminen on valitettavaa kaikkien fanien kannalta. Varsinkin kun pitää muistaa, ettei Gonzo ole välttämättä ainut vastaavassa tilanteessa oleva anime-studio...

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Re: Gonzon kuolonkorinat

Viesti Kirjoittaja jtn » To Kesä 04, 2009 12:53

Taantuma iskee kaikkiin. Tosin Gonzo on ollut huonossa jamassa jo pitkään, joten eipä tuo ole mikään suunnaton ihme. Ei edes internetin agressiivinen käyttö näytä auttaneen.

No, seuraavat pari vuotta varmaan näyttävät paremmin mihin animen nettijakelu on oikeasti menossa ja saadaanko siitä mitenkään järkevästi tuottavaa.
- Jussi Nikander

Avatar
AM
Viestit: 435
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2004 11:25
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Gonzon kuolonkorinat

Viesti Kirjoittaja AM » Pe Kesä 05, 2009 10:31

Nettijakelussa ilmaiseksi ollut Strike Witches ainakin myy DVD-versiona varsin mukavasti. Gonzolla on kyllä viimeaikoina ollut rasitteena monta muuta sarjaa jotka eivät ole menestyneet kehuttavasti, joten Koreaan ulkoistaminen jatkunee vahvasti ja lappu lyödään luukulle jollei jotain oikeasti hyvin tuottavaa sarjaa nähdä lähiaikoina. Strike Witchesin 2 kausi, jos sitä saadaan ulos, tuskin riittää pelastamaan Gonzoa yksin.
Antti Myller - Joensuun Otakuiden rahastonhoitaja, tekniikka- ja jäsenvastaava - Kawaconin talousvastaava.
MyAnimelist, figut & last.fm.

Avatar
Indio
Viestit: 154
Liittynyt: To Syys 01, 2005 13:52

Re: Gonzon kuolonkorinat

Viesti Kirjoittaja Indio » To Syys 09, 2010 16:49

Merkkejä Gonzon toisesta tulemisesta olisi näköjään luvassa. Saa nähdä jääkö tämä studion viimeiseksi epätoivoiseksi yritykseksi, vai kääntyykö kurssi tästä jälleen nousuun. Tuotannon määrässä mitattunahan Gonzo on pudonnut jo pikkutekijäksi, mutta toisin kuin pari muuta pienempää anime-studiota, on Gonzolla ilmeisesti vielä jonkin verran pelimerkkejä jäljellä. Range Muratan nimi herättää joka tapauksessa ainakin oman mielenkiintoni, sen verran omaperäisiä ja silti tyylikkäitä hahmodesigneja häneltä on vuosien varrella tullut.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Uutiset”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa