Uusi kustantamo: Ivrea

Animeuutisia, tiedotteita ja ajankohtaista Suomesta ja maailmalta. Tuoreimmat otsikot löydät myös Animeunionin kotisivulta osoitteesta http://www.animeunioni.org

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Ryo Asuka
Viestit: 171
Liittynyt: La Heinä 14, 2007 17:35
Paikkakunta: Jupiter ja äärettömän tuolla puolen

Re: Uusi kustantamo: Ivrea

Viesti Kirjoittaja Ryo Asuka » To Touko 22, 2008 20:16

Vagabondin hommasin tänään ja vaikken olekaan vielä ehtinyt sitä lukea kokonaan, niin voin melko varmasti sanoa, että tätä sarjaa tulee vielä lisääkin hyllyyni. Mitä tulee muihin Ivrean sarjoihin, niin ainakin tänne päin kelpaisivat myös Saint Seiya, Slam Dunk ja Rurouni Kenshin.
- What makes you think she's a witch?
- Well, she turned me into a newt!
- A newt?
- [hetken hiljaisuuden jälkeen] ... I got better.

haplo
Viestit: 410
Liittynyt: Ti Helmi 20, 2007 16:47
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Uusi kustantamo: Ivrea

Viesti Kirjoittaja haplo » Pe Touko 23, 2008 10:05

bakteeri kirjoitti:Niin, varsin kiinnostavia julkaisuja heillä Espanjassa on, ja nyt jäänkin tosiaan odottelemaan sitä Blade of the Immortalia.
Jep. Jää vähäksi aikaa tuo tauolle, onneksi ehdin vain ensimmäiseen osaan. Jos keskittyisi nyt ostelemaan ihan vain suomeksi mangaa kun näyttää tarjonta muuttuvan hiljalleen hyvästä loistavaksi.

Avatar
Shampoo
Viestit: 36
Liittynyt: La Maalis 08, 2003 15:43
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: Uusi kustantamo: Ivrea

Viesti Kirjoittaja Shampoo » Pe Touko 23, 2008 20:17

Anime-lehdestä huomasin mainoksen ja heti herätti huomiota. Tuo Vagabond on pakko hankkia. Lopultakin aikuiseen makuun mangaa. Mieskin kiinnostui, vaikka ei edes lue mangaa.

- Shampoo -

Avatar
Laurel
Viestit: 789
Liittynyt: La Tammi 08, 2005 03:23
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Re: Uusi kustantamo: Ivrea

Viesti Kirjoittaja Laurel » La Touko 24, 2008 01:52

Ilmeisesti kehiin on saatu kustantaja, jolla on aloituspääomaa sen verran, ettei sarjoja tarvitse mainostaa hypellä, puskaradiolla tai noh.. millään. Ihan puun takaa tuli tämä yllätyspeluri. Ja ihan käsittämätöntä minusta on kaikista maailman kolkista valita Suomi uudeksi markkina-aluevaltaukseksi. Minen valita, mutta missä vaiheessa ostovoimaa ei yksinkertaisesti riitä kaikille yhtäaikaisesti julkaistaville kioskipainoksille? (Märkää untahan on vain Jenkkilän kokoisen markkinamahdin valikoimat Järvelän R-kioskilla.)

Vagabond, the Finnish edition (!) odottaa nyt hyllyssä tarkempaa tutustumista, mutta pelottavan hyvältä vaikutti selaamisen perusteella. (*Gasp* värisivuja!)

Toivotaan, ettei pulju mene konkkaan ihan heti; meinaan Ivrea voi tykittää vielä sellaisilla nimillä, että oksat pois. Minusta vintage shoujo, hentai ja josei kaipaavat ennakkoluulotonta ja jopa ehkä vähän uhkarohkeaakin kustantajaa kokeilemaan sillä saralla onneaan. Ivrealla on kaikki potentiaali siihen. (Ellei sitten Punis tule ja tykitä ensin ;) - I dare thee!)

Avatar
niidel
Viestit: 287
Liittynyt: Ma Syys 19, 2005 01:04
Paikkakunta: Helsinki / Turku
Viesti:

Re: Uusi kustantamo: Ivrea

Viesti Kirjoittaja niidel » La Touko 24, 2008 02:00

Hmm, ehkä minäkin sitten avaan sanaisen arkkuni. Vagabond tarttui Citymarketista mukaan, ja jo sormenpäitteni koskiessa mangan kanteen, aika pysähtyi ja sormenpääni iskivät kipinää. Koska uusissa mangoissa (lol hedelmätiski) ja julkaisijoissa tärkeintä on paperin laatu, kuten kaikki tietävät, täytyy heti kärkeen sanoa että Jämäkkää Tekoa on. Samanlaista painojälkiorgasmia en ole kokenut sitten Punaisen Jättiläisen Gunnmien, eli siinä mielessä Puniksella on nyt haastaja.

Muuten en kyllä suhtaudu tähän ihan yhtä positiivisesti kuin mitä muut, ehkä siksi, että minun korvaani vain kuulostaa vähän liian hämärältä joku puskasta tuleva espanjalainen kustantamo, joka työllistää Suomessa yhden hengen? Tulee vähän PMG-fiilikset, että nyt tässä ollaan vain iskemässä "kultasuoneen" kun manga on nyt niinq tosi kuuma juttu ton nuorison keskuudessa. Ja sitten firma yhtäkkiä feidaa... noh, luultavasti olen vain paranoidi, aika toki näyttää mistä on kyse. MÄR kyllä menee ostoslistalle kuten Vagabondikin :3

Ei kyllä olisi Dragon Ballin markkinoille tullessa uskonut, että muutaman vuoden päästä markkinoilla alkaa oikeasti olla kilpailua ja että sarjojakin on mistä valita :o
Bubukuuti | niidelj@Twitter | jussikari.fi | Desuconin ex-pääjärjestäjä | lovers gonna love

TLein
Viestit: 371
Liittynyt: Ma Heinä 21, 2003 22:02
Paikkakunta: Helsinki

Re: Uusi kustantamo: Ivrea

Viesti Kirjoittaja TLein » La Touko 24, 2008 09:12

Täytyy sanoa, että SUomen konttorin osuus vaikuttaa vähän ohuelta, mutta sinänsä tuolla Ivrealla kyllä näkyy olevan aika hyvin katetta työhön Espanjankielisestä puolesta maapalloa.

Ehkä siinä mielessä joku SUomen taskumarkkina voi olla järkevä veto, kun mietitään, että Saksa ja Ranska on jo katettu, niin itäisestä EUsta Suomessa riittää ehkä eniten kuitenkin maksukykyisiä asiakkaita.

Mutta olen jo laittanut suomalaiseen tapaan peukut pystyyn, ja anglosaksiseen tapaan sormet ristiin, että Ivrea jaksaa vääntää tätä pientä kuppikuntaa laatumangalla puolelleen.

Vagabond 1 on nyt luettu, ja mitä vertasin Yoshikawa Eijin myyttiseen romaaniin, niin kyllä alku ainakin on selvästi samaa linjaa.
-Setä_Gin
Don't drink and derive, because Alcohol and Calculus don't mix!

Avatar
Mungola
Viestit: 2
Liittynyt: La Touko 24, 2008 21:49
Paikkakunta: Vaasa

Re: Uusi kustantamo: Ivrea

Viesti Kirjoittaja Mungola » La Touko 24, 2008 22:07

Oli kyllä totaalinen yllätys, kun Vagabondin löysin Citymarketin hyllystä. Ajatella. Itse Vagabond. Kaikkeuden hienoin sarja. Suomeksi.

Pokkarin laatu oli loistoluokkaa ja ne värikuvat. Ah ja voi, värikuvia minun mangassani. Ja tosiaan hyvä, että suomeen tulee vähän vanhemmillekkin suunnattua mangaa. Ei sillä, että nykyiset sarjat olisivat huonoja tai jotain. Monipuolisuus nyt vaan sattuu olemaan valttia nykymaailmassa.

Tässä ensimmäisessä volassa oli esillä kaikki mitä mies mangaltaan tarvitsee: tappamista ja naimista. Eikä siinä kaikki! Piirrosjälki on hienointa ikinä, tarina lähtee liikkeelle, ilkeä mummo juonii ilkeyksiä ja volan lopetus oli asenteellinen.

Käännöskään ei hyppiny silmille taikka tökkinyt korvia kun sitä luki. Eli tästä on hyvä jatkaa.

Oho. Tulipa hypetettyä. Noh eipä haittaa onhan tämä ollut suosikkini jo vuoden päivät ellei kauemminki eli hypetys sallittaneen.
Don't push! Hooligan!

Avatar
yukito
Viestit: 308
Liittynyt: Ma Loka 01, 2007 16:06
Paikkakunta: Pori

Re: Uusi kustantamo: Ivrea

Viesti Kirjoittaja yukito » La Touko 24, 2008 23:15

Nyt kun vihdoin löytyi ostokuntoinen Vagabond (olivatko ne joka kaupungissa yhtä likaisia?), niin täytyy osittain yhtyä aikaisempien kirjoittajien mielipiteisiin. Painoteknisesti erittäin laadukas julkaisu ja käännös ihan toimivaa. Mitä itse sarjaan taas tulee, niin se ei ihan täyttänyt ensimmäisen osan perusteella odotuksiani. Alkuperäisteoksen (Eiji Yoshikawan romaani Musashi, löytyy myös suomennettuna) mutkat oli vedetty suoriksi, kohtausten läpi paahdettiin hirveällä vauhdilla ja painopisteeksi oli nostettu pelkkä väkivalta ja seksi. Kerrontakin tuntui paikoitellen hämmentävän töksähtelevältä. Tarinahan on tosin vielä aivan alkumetreillä ja parhaat palat kaukana tulevaisuudessa.

Avatar
The Vegito
Viestit: 56
Liittynyt: Ma Huhti 07, 2008 17:20
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: Uusi kustantamo: Ivrea

Viesti Kirjoittaja The Vegito » Su Touko 25, 2008 21:15

Hieman kyllä kauhistutti, kun Vagabondin otin hyllystä käteeni ja katsoin hintaa.
Vielä en ole kyseistä mangaa ostanut, mutta eiköhän se kohta löydy meikäläisenkin hyllystä.
So glad for the madness

Avatar
Ewyn
Viestit: 318
Liittynyt: Ma Touko 30, 2005 16:37
Paikkakunta: Sipoo
Viesti:

Re: Uusi kustantamo: Ivrea

Viesti Kirjoittaja Ewyn » Ma Touko 26, 2008 00:29

Vagabondin ykkösosa tuli viikolla ostettua ja laadukasta tavaraa oli kyllä kerrassaan.
Sipoonkin Vagabondit tosin kärsivät kannet peittävästä liasta siihen pisteeseen asti, että kun ensimmäistä pokkaria yritti nostaa hyllystä, samalla tuli mukana viisi seuraavaa kappaletta liimautuneina toisiinsa.
Ostokelpoinen kappalekin onneksi löytyi ja ensimmäiselle sivulle päästessä kansien ongelmat unohtuivatkin nopeasti; värisivut, paperi, painojälki jne., muut ovatkin jo hoitaneetu hehkutuksen puolestani.
Toisaalta kun värisivulinjalle kerran oltiin jo lähdetty, muutamien värillisten sivujen mustavalkoistaminen kirjan keskellä oli vähän kummallinen ratkaisu, vaikka eipä tässä liene juuri varaa valittaa.

Itse sarja (joka oli uusi tuttavuus) yllätti positiivisesti, vaikka odotukset olivatkin kohtalaisen korkealla. Valinta kustantamon ensimmäiseksi sarjaksi oli toki hieman riskaabeli, mutta oikein hieno aloitus. Tässä oli kerralla niin paljon suomalaisille ennenkuulumatonta tavaraa, että ihan heti ei varmasti jouduta miettimään onko jotain sarjaa sopiva tuoda lehtipisteisiin vai ei.

Jos valittamista pitäisi keksiä, nurinkuriset huutomerkit olivat vähän häiritseviä ja "Voi paska!" ei ehkä ole parhaiten historialliseen miljööseen sopiva tapa kirota, oli suora käännös eli ei.
Hinta kirpaisi myös hieman, joten saa nyt nähdä sijoitanko rahani tulevaisuudessa mielummin tähän, vai paikoin vain muutamakymmentä senttiä kalliimpiin englanninkielisiin pokkareihin, joista Vagabondin varteenotettavuudesta huolimatta kuitenkin löytyy parempaakin ostettavaa, koska olen köyhä ja laiska ja mangaa tulee ostettua varsin harvoin. Kustantamo vaikuttaa kuitenkin lupaavalta, joten odotan innolla tulevia sarjoja.
....まあいい。| MAL

Avatar
Anon-tan
Viestit: 17
Liittynyt: La Maalis 29, 2008 18:46

Re: Uusi kustantamo: Ivrea

Viesti Kirjoittaja Anon-tan » Ma Touko 26, 2008 01:03

Vaikuttaa siltä, että Suomeen on tulossa lähiaikoina paljon itseä kiinnostavia julkaisuja :3 Vagabondin hinta vain vähän hirvittää, toivottavasti Ivrean tulevat julkaisut ovat enemmänkin tuota MÄRin hintaluokkaa. Mutta mikä siitä Vagabondista oikein tekee kalliimman, värisivutko? En tiedä teistä, mutta itse en olisi valmis maksamaan kahta euroa ylimääräistä muutamasta värisivusta :| Köyhä opiskelija kun olen. Mutta, kyllä tuo Vagabond tulee silti jossain vaiheessa ostettua.

Avatar
yukito
Viestit: 308
Liittynyt: Ma Loka 01, 2007 16:06
Paikkakunta: Pori

Re: Uusi kustantamo: Ivrea

Viesti Kirjoittaja yukito » Ma Touko 26, 2008 02:22

Ewyn kirjoitti:Hinta kirpaisi myös hieman, joten saa nyt nähdä sijoitanko rahani tulevaisuudessa mielummin tähän, vai paikoin vain muutamakymmentä senttiä kalliimpiin englanninkielisiin pokkareihin, joista Vagabondin varteenotettavuudesta huolimatta kuitenkin löytyy parempaakin ostettavaa...
Niin ja koska englanniksi Vagabondia saa pari euroa näitä suomijulkaisuja halvemmalla, niin kyllähän tuo hiukan kirpaisee köyhän lompakkoa ostaa suomalaista vain sen suomalaisuuden takia. Varsinkin kun suomalaisuus on tässä tapauksessa aika vähäistä ja sarja pitkä. Joku voisikin kertoa mitä eroja löytyy Vizin ja näistä Ivrean julkaisuista, eli löytyykö englanninkielisistä mm. nuo värisivut?
Se tässä vähän mietityttää, että jos Ivrea pitää Suomen osastossaan yhtä tai kahta työntekijää, niin kaikki päätökset tehdään luultavasti siellä hyvin kaukana meistä ja seuraavaan maahan siirtyminen on helppoa. Jos he haluavat vaikka käännättää kaikki sarjansa espanjasta, niin onko meillä kuluttajilla minkäänlaista mahdollisuutta vaikuttaa tähän?

Avatar
silverynova
Viestit: 104
Liittynyt: To Marras 01, 2007 15:12
Paikkakunta: Kokko L.A.

Re: Uusi kustantamo: Ivrea

Viesti Kirjoittaja silverynova » Ma Touko 26, 2008 22:40

No nyt se tuli se Vagabondin ensimmäinen osa kuitenkin ostettua lukemisen puutteessa, mutta en voi sanoa katuvani ostosta :D Tuota tahmeaa töhnää joka näyttää kaikkia kiusaavan löytyi tästäkin kappaleesta mutta huomattavan vähän. Toivon ettei sitä Märin kansissa tule näkymään.
Värisivut olivat mukava yllätys (niinkuin aina) ja kannet olivat mukavan tukevat eivätkä jääneet inhottavast törröttämään lukuhetken jälkeen. Oli muuten mielenkiintoinen manga. Pakko myöntää että ensimmäisen väkivaltakohtauksen aikana olin vähän näin O_o mutta ihme kyllä totuin nopeasti kyseisenlaiseen verimättöön. Tämän opuksen taide on yleisesti todella upeaa katseltavaa ja muutamia ruutuja piti jäädä tarkemminkin katselemaan ihan yksityiskohtienkin takia. Nyt tosiaan toivon että rahani riittävät kaikkeen mangaan mitä meinaan ostaa sillä tämä kyllä herätti mielenkiintoni. Sarjan pituus vain vähän kirpaisee. *Alkaa laskea montako mangaa neljäänkymmenen euron kuukausirahaan voi mahduttaa*

Marimoo
Viestit: 29
Liittynyt: Ti Loka 16, 2007 11:02

Re: Uusi kustantamo: Ivrea

Viesti Kirjoittaja Marimoo » Ti Touko 27, 2008 17:57

Bokura ga Ita...Vihdoinkin. Long live Ivrea! :mrgreen: Toivottavasti saa pian jostain päin lisää tietoa ajankohdasta.
Sometimes I lie awake at night, and I ask, "Where have I gone wrong?" Then a voice says to me, "This is going to take more than one night."

Avatar
Aralys
Viestit: 121
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 19:03
Paikkakunta: Uleåborg

Re: Uusi kustantamo: Ivrea

Viesti Kirjoittaja Aralys » Ke Touko 28, 2008 14:14

Kivaa, että tulee uusia kustantamoita niin saadaan enemmän mangaa :wink: ja lompakkoni huutaa armoa..

Bokura ga Itaa odotellessa...
I'm safe
up high
nothing can touch me

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Uutiset”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa