Evangelion Live Action konseptitaidetta

Animeuutisia, tiedotteita ja ajankohtaista Suomesta ja maailmalta. Tuoreimmat otsikot löydät myös Animeunionin kotisivulta osoitteesta http://www.animeunioni.org

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Lmmz
Otaking
Viestit: 521
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:34
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Evangelion Live Action konseptitaidetta

Viesti Kirjoittaja Lmmz » Su Tammi 18, 2004 22:52

http://www.cgnetworks.com/story.php?story_id=1901

Kyseessä siis joskus lähitulevaisuudessa ilmestyvän Evangelion -elokuvan taidesettiä LotRien tehosteista vastanneen WETA Digitalin taholta. Pelottaa lähinnä nuo kuvat hahmoista, ja niiden muutetuista nimistä (Rei -> Ray, Asuka -> Kate Rose, Misato -> Susan Whitnall). Pahoin pelkään, että elokuvassa keskitytään aivan liikaa postapokalyptiseen mechamättöön ja unohdetaan tarinan kaikki muut aspektit, jotka juurikin pyörivät ennen kaikkea henkilöiden ympärillä. Tuloksena toinen Final Fantasy -elokuva, eli kovin sisällötöntä efektikuorrutusta, jolla ei ole mitään yhtymäkohtaa samannimisiin taustalla oleviin teoksiin. Mutta aikapa näyttää, mitä tästä tulee, en itse kyllä odota ihmeitä...
Kosmos on laaja. | Tutturuu!

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ma Tammi 19, 2004 05:54

Teknisesti nuo ovat kyllä upeita, siitä ei ole tarpeen kiistellä. Itsellekin kyllä jää vähän heikko kuva tuosta nimijutusta. Nimittäin jos ne sen verran rajusti ovat valmiita muuttamaan, kuinka paljon kaikkea muuta muutetaan samalla.

Itse näen tämän avainsanoja tai niiden mahdollisuuksia jo hieman - amerikkalaisten tai muiden 'erilaisten' yleisöjen miellyttäminen, mainstreamin lähestyminen, juonen yksinkertaistaminen, ihan simppeli rahastus tutulla nimellä.

Tosin sen verran totean samaan ettei kannattaisi katsella tuota väsyneenä, itselle ilmeni ainakin "Turbo Squid" banneri sivun yläreunaan ja mietin kuuluukohan sekin tähän live actioniin...

Avatar
NybeKat
Viestit: 163
Liittynyt: Ke Helmi 12, 2003 10:10
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja NybeKat » Ma Tammi 19, 2004 12:27

En oo animea nähny ni en luultavasti osaa mitään järkevää sanoa.. mutta ihan hienolta näyttää kuvat mun mielestä..tollasii o mun mielest kiva muutenki katella, varsinki jos on leffan nähny...
Nimistä sen verran että Rei on niitä harvoja hahmoja jotka tunnistan vaikken oo animea nähny, ja sitte senki nimi muutetaan..ja eikös hänellä pitäisi olla siniset hiukset? Tuossa näyttää aika tummilta...
Mutta kuten sanoin..en ole sitä animea nähny..

Siinä miun nikissä on iso N ja iso K, grrr~

KuvaOekakiPoteto (suomi&english)

Avatar
Baka-Maca
Viestit: 27
Liittynyt: Ma Joulu 29, 2003 22:01
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Baka-Maca » Ma Tammi 19, 2004 13:49

100 miljoonala dollarilla saa titenkin hyvän näköisiä efektejä (budjetti siis jotakuinkin LotR:in luokkaa).

Tarinan puolesta kannaattaa ollakin hieman enemmän huolissaan. Onglema piilee lähinnä siinä, miten ajallisesti typisetetty versio sarjasta voi olla toistamatta itseään liikaa. Nimittäin jos kaikki enkelit mahdutetaan leffaan mukaan, on luvassa suht monotoninen elokuvakokemus.

Tiffany Grant, eli Asukan englanninkielinen ääninäyttelijä, paljasti eräässä ComiConissa tehdyssä lehtihaastattelussa että koska sarjan kaikki 26 osaa on mahdotonta mhduttaa kahden ja puolen tunnin pakettiin, on näköpiirissä luultavastikin yksi tai kaksi jatko osaa. Muutenhan tämä kuullostaisi pelkältä spekulaatiolta, mutta koska kyseinen Grant on tämän uuden elokuvan tuottajan vaimo, saattaa hänen päätelmissään piileä hivenen totuuttakin.

Eli näin: Grant: "Rest assured, since ADV and Gainax are both on board for this project, it will be handled with kid gloves. And, if it's successful, you can look for one or two more sequels since it won't be possible to tell the whole 26 episode story in one two-hour movie. If you want to get an idea of the types of techniques that will be involved, just watch the behind-the-scenes documentaries on the LOTR DVDs. Amazing stuff!"

Ja sitten vielä näin: "Now for the not so good news. When asked about casting, she (Grant) stated she had a few ideas about who could play Asuka, but also speculated that the shooting wont begin for another couple of years. Meaning we wont get to see the movie until at least 2006. But we cannot rush these things."

Buhuu, ainankin pari vuotta odotusaikaa jäljellä. :cry:

Avatar
Greywulf
Viestit: 7
Liittynyt: Ti Tammi 28, 2003 00:29
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Greywulf » Ma Tammi 19, 2004 13:59

Baka-Maca kirjoitti: *snip*
Meaning we wont get to see the movie until at least 2006. But we cannot rush these things."

Buhuu, ainankin pari vuotta odotusaikaa jäljellä. :cry:
Parempi etteivät rushaa. Merkkiteosten tekemiseen pitää varata riittävästi aikaa, tai muuten todellakin saadaan uusi Final Fantasy. Ken tietää, ehkäpä he älyäisivät vielä vaihtaa nimet takaisin? Kunnes Ken kertoo, niin ei auta kuin odottaa..

Avatar
Rakka
Viestit: 136
Liittynyt: To Helmi 20, 2003 18:35
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Rakka » Ma Tammi 19, 2004 20:29

Enpa odota kovin suurella mielenkiinnolla. Ylipaataan inhottaa kun viedaan konsepti ja tarina ja sitten heitetaan siihen paalle omat lisaykset ja muutokset, ja myydaan "paranneltuna" (lue: tasapaistettyna) versiona. :/

Niin, ja olisihan se tyhmaa tiivistaa tapahtumia, kun LoTRin myota leffatrilogioiden on havaittu olevan sittenkin myyvia. Tottakai silloin tehdaan useita leffoja, niin saadaan enemman rahaa irti.

Avatar
Lonkerohattu
Viestit: 148
Liittynyt: To Touko 22, 2003 00:00
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Lonkerohattu » Ti Tammi 20, 2004 00:24

:shock: :roll: :? :x

Ikään kuin jo matrix-trilogia ei olisi ollut scheissea, niin mitän sitten tältä voidaan odottaa? Hitto vieköön, minä pidin koko projektia huonona pilana!
Kun aiheena on depressio koulutytöillä, mechoilla ja scifi-kliseillä maustettuna, niin vielä tänä päivänäkin ihmettelen miten edes originaali NGE tuli niin suosituksi.

Ja mitä tulee sarjan muunteluun, niin sehän oli odotettavissa. Sehän on ilmiselvää, että jos tehdään yli 50 miljoonan dollarin budjetin elokuva, niin totta helvetissä alkuteosta "parannellaan" jenkkimakuun sopivaksi.

Nyt tosin ollaan vasta luonnostelmien tasolla, jotka eivät poikkea merkittävästi alkuperäisestä animesta, joten toivottavasti kirves voi vielä heilahtaa. Tästä ei voi tulla muuta kuin "ison rahan huonoutta".
Minua ei päästetä edes taivaan portin lähettyville, helvetistä minut potkittiin jo pois ja olen aivan liian sekaisin saavuttaakseni nirvanan. Elämäni on kuitenkin ihanaa, koska pääsiäispupu palkkasi minut tappamaan joulupukin.

Avatar
Grandpa Cthulhu
Viestit: 19
Liittynyt: To Tammi 30, 2003 03:51
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Grandpa Cthulhu » Ti Tammi 20, 2004 18:37

No luonnoksista on vaikea vielä lähteä sanomaan mitään pysyvää mutta vähän huolestuttavalta osa noista näyttää. Nimittäin nuo kuvat joissa kuvataaan Rei ja Asukan, tai siis Rayn ja Kate Rosen plugsuitteja. Ainakin nimittäin noissa konseptikuvissa niin aikaslailla vanhemmilta vaikuttavat kun mitä sarjassa ovat.

Eli onkohan tuottajaportaassa mahdollisesti ajateltu että jos tungetaan pari nättiä parikymppistä tyttöä kireisiin asuihin niin ainakin saadaan hormonihimoiset teinit leffaa katsomaan ilman että tarvitsisi oikeasti panostaa mihinkään turhaan kuten juoneen... Ja tämä ei välttämättä oikeasti ole edes hirveän kaukaa haettu mahdollisuus kun ottaa huomioon minkälaisia kompromisseja elokuvan suhteen tunnutaan (tai no tässä vaiheessa huhutaan) tehtävän, eli siis elokuvan länsimaalaistaminen joka ei kyllä aikaisemmin mitään kovin hyviä tuloksia ole tuottanut (esim. juuri Final Fantasy elokuva ja Godzillakin ehkä)

No ehkä maalaan herra perkeleitä turhaan seinille mutta lisenssielokuvat kyllä yleensä muutenkin tuppaavat aina häviämään sille alkuperäismateriaalille joten ei mitään kovin suuria odotuksia ei ainakaan allekirjoittaneella ole, ehkä sitten tulee postivisesti yllätettyä jos tuon joskus näkee.
"That is not dead which can eternal lie. And with strange aeons even death may die."

Blogi: Lonkeropiirakka

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ti Tammi 20, 2004 19:55

Testihän se on. Kuinka monta elementtiä voit muuntaa tuosta niin että se on edelleen Evangelion.

Yksi veikkaus: ilman nimeä sitä ei helposti samaksi tunnista

Avatar
Baka-Maca
Viestit: 27
Liittynyt: Ma Joulu 29, 2003 22:01
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Baka-Maca » Ke Tammi 21, 2004 12:55

Tuota, saanen huomautaa, että vaikka Jenkit ovat myöskin mukana tässä projektissa, niin viimeinen sana on kuitenkin Gainaxilla. Eli tuotantotiimin kolme yritystä, ADV, Weta ja Gainax kai sopivat asioista jotakuinkin yhteistuumin.

Jos joka iikka Gainaxilla Annoa myöten antaa siunauksensa tälle tuotokselle, kannattaa ainankin säilyttää jonkin verran optimismia lopputuloksen suhteen. Vaikka elokuva olisikin rankasti muunneltu versio alkuperäisteoksesta (esim. LotR) voi lopputulos silti olla hyvinkin nautittava.

Aino harmittamaan jäänyt asia on se, ettei Anno itse ohjaa tätä leffaa (tai no, eihän se vielä varmaa ole). Sepäs vasta mielnkiintoista olisiskin, kun tietää mitä l-action elokuvia Anno on tähän mennessä ohjannut. Yhden käsikameralla kuvatun leffan nuorisoprostituutiosta, ja toisen (tällä kertaa jopa käsikirjoituksella varustetun), jo hieman ammattimaisemman pätkän naisesta, joka itsemurhan partaalla juhlii omaa syntymäpäiväänsä päivästä toiseen (tai jotain sinne päin).

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ke Tammi 21, 2004 15:41

Baka-Maca kirjoitti:Tuota, saanen huomautaa, että vaikka Jenkit ovat myöskin mukana tässä projektissa, niin viimeinen sana on kuitenkin Gainaxilla. Eli tuotantotiimin kolme yritystä, ADV, Weta ja Gainax kai sopivat asioista jotakuinkin yhteistuumin.
Mutta tosiasia loppupelissä on että rahoittajat tuossa sanovat aika paljon. Kompromisseja voi tulla liikaa. Toistaiseksi näyttää juurikin siltä, mutta on tässä vielä aikaa olla väärässäkin.
Kyuu Eturautti - IRC:Kyuu @ irc.b2irc.net
Puheenjohtaja - Säätöyhteisö B2 ry
Varapuheenjohtaja - Tampere Kuplii ry
Valokuvaaja/roudari - Cosplay Finland Tour

Avatar
_Tata
Viestit: 502
Liittynyt: Ke Tammi 29, 2003 01:10
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja _Tata » Ke Tammi 21, 2004 18:11

Noh, suurempaa yleisöä varmaan tuossa kosiskellaan. Ja tosiasiahan on, että kenen leipää syöt, sen lauluja laulat. Alkuperäisten oikeuksien omistajanhan ei ole pakko myydä oikeuksia, jos kerta pelkäisivät huonoa leffaa. Jostain kumman syystä japanilaisetkin on persoja rahalle. :D

Avatar
mazena
Viestit: 20
Liittynyt: Ma Joulu 29, 2003 20:03
Paikkakunta: Rymättylä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja mazena » Ti Tammi 27, 2004 22:54

Baka-Maca kirjoitti:100 miljoonala dollarilla saa titenkin hyvän näköisiä efektejä (budjetti siis jotakuinkin LotR:in luokkaa).
Öh... Onpa anime isoa pisnestä :) Mutta... Kaikista sarjoista ne tekee leffan taas jostain mecha mäiskimisestä? Joo, joo... Ehkä jotkut näkee siinä jotain hahmonkehitystä, syvää miettimistä ja kaikkea muutakin, mutta se sarja ei vain uponnut muhun... Liian epärealistiset hahmot, (Niinkuin ne nyt olis kovin realistisia muissakaan animeissa :/ ) siis ottaen huomioon kuinka 'vakava' sarja yrittää olla scifistä huolimatta.

Avatar
Baka-Maca
Viestit: 27
Liittynyt: Ma Joulu 29, 2003 22:01
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Baka-Maca » Pe Tammi 30, 2004 06:44

Monet eivät näköjään niele NGE:n tarinaa, saati ideaa sellaisenaan. Kenen mielestä tarina on liian kliseinen, kenen mielestä liian pinnalinen, jonkun mielestä epäuskottava. Tämä kyseinen tarinahan onkin jotakuinkin Annon elämää vastaava (sekä hyvässä että pahassa). Siis Annon mielestä Evangelion on suora kuvaus hänen sielustaan, joten ymmärettävää onkin ettei se ihan kaikkiin uppoa.

Tässäpä se ikävä piirre piilleekin. Jos Anno ei ole mukana leffan tuotannossa, saattaa leffa kuvastaa liiaksikin jonkun tuottajan sielua. Tuottajat tosin ovat siitä ovelia, että he yrittävät kaikin keinoin tehdä tuottamistaan elokuvistaan kaikille sopivia. Joten jos Evangelion ärsyttää nyt, ehkä se ei ärsytä yhtä paljon kun siitä karsitaan kaikki turha lässytys pois. (Tämä siis EI ole minun henkilökohtainen kantani.)

Hei, jos kaikki menee kohdalleen voi Eva olla jättimenestyskin. Jättirobotteja kun on viimeaikoina näkynyt harvemmin Hollypuu tuotannoissa (jos nyt ei sitä yhtä hemmetin Intergalactic videota lasketa). Pikkuskidit innostuu järjettömästä tuhosta, Jolie fanelilla valuu kuola Asukan haalareille, ja intellektuellit ymmärtävät Shinjin (eli Annon luomisen) tuskaa. Kaiken lisäksi jenkkien elokuva-akatemia näkee tuotannossa ulkomaalaisia työntekijöitä, ja antaa elokuvalle taide-elokuvastatuksen. Oscareita, mammonaa ja kunniaa....vai mitä?

Avatar
Lonkerohattu
Viestit: 148
Liittynyt: To Touko 22, 2003 00:00
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Lonkerohattu » Pe Tammi 30, 2004 15:40

Baka-Maca kirjoitti:Monet eivät näköjään niele NGE:n tarinaa, saati ideaa sellaisenaan. Kenen mielestä tarina on liian kliseinen, kenen mielestä liian pinnalinen, jonkun mielestä epäuskottava. Tämä kyseinen tarinahan onkin jotakuinkin Annon elämää vastaava (sekä hyvässä että pahassa). Siis Annon mielestä Evangelion on suora kuvaus hänen sielustaan, joten ymmärettävää onkin ettei se ihan kaikkiin uppoa.

Tässäpä se ikävä piirre piilleekin. Jos Anno ei ole mukana leffan tuotannossa, saattaa leffa kuvastaa liiaksikin jonkun tuottajan sielua. Tuottajat tosin ovat siitä ovelia, että he yrittävät kaikin keinoin tehdä tuottamistaan elokuvistaan kaikille sopivia. Joten jos Evangelion ärsyttää nyt, ehkä se ei ärsytä yhtä paljon kun siitä karsitaan kaikki turha lässytys pois. (Tämä siis EI ole minun henkilökohtainen kantani.)

Hei, jos kaikki menee kohdalleen voi Eva olla jättimenestyskin. Jättirobotteja kun on viimeaikoina näkynyt harvemmin Hollypuu tuotannoissa (jos nyt ei sitä yhtä hemmetin Intergalactic videota lasketa). Pikkuskidit innostuu järjettömästä tuhosta, Jolie fanelilla valuu kuola Asukan haalareille, ja intellektuellit ymmärtävät Shinjin (eli Annon luomisen) tuskaa. Kaiken lisäksi jenkkien elokuva-akatemia näkee tuotannossa ulkomaalaisia työntekijöitä, ja antaa elokuvalle taide-elokuvastatuksen. Oscareita, mammonaa ja kunniaa....vai mitä?
LOTR-elokuvatrilogia menestyy, koska muutoksista huolimatta pysyttiin alkuperäisen kirjan hengessä. Seurattiinko kirjan juonta orjallisesti?
Ei, se olisi tehnyt elokuvista huonosti rytmitettyjä raakileita, joissa keskeisessä osassa olisi ollut runonlausunta fiktionaalisilla haltiakielillä.

Nyt onkin kyse siitä pystytäänkö live-action NGE:ssa säilyttämään anime-sarjan loppuosan henki. Kannattaa huomata, että koko animen pääkastista kukin hahmo edustaa yhtä depressiivisen ihmisen arkkityyppiä ja suurimmalle katsojista sarjasta ovat jääneet mieleen helvetin isot mechat, seksinukke Rei ja täysnarttu Asuka, umpihämärä symboliikka ja ennen kaikkea Shinjin jatkuva ja vikisevä valitus.

Juuri sarjan alkupään puhdas viihde ja lopun angsti aikoinaan pistivät
silmään tuosta sarjasta. Muut osat voi sovittaa helposti puhtaaksi toimintaviihteksi, mutta tuon "syvällisen angstaamisen" muuntaminen jenkeille viihdyttäväksi onkin astetta vaikeampaa, ellei mahdotonta.
Minua ei päästetä edes taivaan portin lähettyville, helvetistä minut potkittiin jo pois ja olen aivan liian sekaisin saavuttaakseni nirvanan. Elämäni on kuitenkin ihanaa, koska pääsiäispupu palkkasi minut tappamaan joulupukin.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Uutiset”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 16 vierailijaa