Vapaaehtoisia kaivataan taidefoorumin tekoon!

Animeuutisia, tiedotteita ja ajankohtaista Suomesta ja maailmalta. Tuoreimmat otsikot löydät myös Animeunionin kotisivulta osoitteesta http://www.animeunioni.org

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

zarag
Viestit: 6
Liittynyt: Ti Loka 25, 2005 09:57

Vapaaehtoisia kaivataan taidefoorumin tekoon!

Viesti Kirjoittaja zarag » Ti Loka 25, 2005 10:06

Anteeksi, että laitoin viestiä juuri tälle osiolle mutta näyttää olevan luetuin ;D Siirtäkää, jos tämä jotakuta häirtisee..

Eli tarkoituksena olisi siis kehittää suomalainen foorumi joka on tyyliltään conceptart.org ja cgtalk.com
Haluisin tuoda esille suomalaista osaamista ulkomaalaisille, näyttää mihin suomalaiset siis todella pystyvät!
Foorumi olisi kuitenkin vain taidepainotteinen eli tarkoituksena olisi haastatella suomalaisia sarjakuvantekijöitä, piirtäjiä, valokuvaajia, ja henkilöitä jotka ovat tehneet töitä pelialalla, esim. concepteja peleihin.
Haastatteluista tietenkin tehtäisiin myös käänökset englantiin jotta muut kuin suomalaisetkin ymmärtäisivät mistä on kyse.
Tarkoituksena olisi myös tuoda enemmän sivistystä suomalaisten pariin ja näyttää taiteen todellinen arvo. Eli vaatimustaso olisi kuitenkin melko korkea vaikkakin kaikki tietenkin saavat kuviaan laittaa foorumille esille, jotta kehittyisivät kunnon kritiikin myötä.
Parhaat kuvat ja niiden tekijät pääsevät etusivulle johon keräämme muutaman kappaleen näytekuvia tietyltä henkilöltä. Haastattelukin voi olla mahdollista.

Tarvitsen siis henkilön joka osaisi tehdä kotisivuja ja muokata tarvittaessa php foorumia. Web hosti ja domaini olisi myös mukava, jotta saataisiin kunnon etusivukin foorumille jossa haastattelut ja parhaat henkilöt olisivat mukavasti esillä.
Koko toiminta on siis ilmaista, eli emme voi antaa vaivannäöllenne mitään vastinetta kuin hyvänolon? :D
Tämä on täysin vapaaehtoista!

Voitte ottaa minuun yhteyttä: mikkojokisalo@hotmail.com
Viimeksi muokannut zarag, Ti Loka 25, 2005 14:33. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

zarag
Viestit: 6
Liittynyt: Ti Loka 25, 2005 09:57

Viesti Kirjoittaja zarag » Ti Loka 25, 2005 14:05

Webdesignerin ei siis täydy itse hostata jne.. vaan voi auttaa, antaa neuvoa tai johdattaa jonnekkin josta saisi. Eli siis muuta ei tarvi tehdä kuin kotisivut ja foorumi, muu hoituu muilta henkilöiltä!
www.conceptart.org on tyyliltään mitä haen! Ammattimaista taitoa jakamaan ihmisille tietoa joita he omaavat taiteesta. Tarvikkeista/Luomisesta/oppimisesta ja kehittymisestä johon kuuluu kaikkia teorioita, värioppia sun muuta.
Eli tavoitteeena on tuoda suomalaista osaamista esille.
kvaak.fi tai virhe.org eivät ole tarpeeksi hyviä tuomaaan henkilöitä esille tai tuomaan heille tarvittavaa informaatiota kehittyäkseen! Haluamme foorumin, joka tarjoaa jokaiselle tietoa töiden luomisesta.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ti Loka 25, 2005 15:08

Alustavasti, Säätöyhteisö B2 ry voi vastata teknisistä taustajutuista tarpeen mukaan. Meillä on kyllä nettiin päin kapasiteettia sen verran että taidettakin uskaltaa jaella ongelmitta.

Eli sektorista domain, hosting, serverit, tällaiset asiat hoitunee. Sisältöön emme haluakaan ottaa kantaa.
Kyuu Eturautti - IRC:Kyuu @ irc.b2irc.net
Puheenjohtaja - Säätöyhteisö B2 ry
Varapuheenjohtaja - Tampere Kuplii ry
Valokuvaaja/roudari - Cosplay Finland Tour

zarag
Viestit: 6
Liittynyt: Ti Loka 25, 2005 09:57

Viesti Kirjoittaja zarag » Ti Loka 25, 2005 19:27

kyuu: Ahh todella hienoa! Pysykäämme siis yhteydessä. Kyselen varmasti kohta lisää kunhan saan taidokkaan tiimin kasattua koska en halua tästä mitään 2viikon sivua :D
Kiitoksia tosi paljon!

reimei
Viestit: 37
Liittynyt: Ma Loka 31, 2005 18:23
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja reimei » Ma Loka 31, 2005 19:11

Hienoa nähdä, että aktiivisuutta riittää. Esitän kuitenkin muutaman kommentin näitä asioita pitkään säätäneenä.

Kvaakin foorumin piirtäjäpuoli on sangen aktiivinen. Siellä on nähty jopa muutama ammattilainen säpisemässä. Etusivun haastattelut ja muut sen sijaan kärsivät kirjoittajapulasta. Ongelmana ei siis ole se, etteikö olisi lukijoita tai paikkaa minne kirjoittaa, vaan se, että ei ole ketään joka viitsisi ja ehtisi kirjoittaa.
Itse näen parempana vaihtoehtona pyrkiä kehittämään olemassaolevia asioita voimia yhdistämällä, kuin uusien foorumien ja portaalien kehittelyn. Mutta näin se historia tuntuu menevän. Jokainen haluaa tehdä OMAN jutun.

Aikaisemmilta vuosilta on olemassa myös (keskeneräinen) piirustusopas Kupla-akatemia www.kupla.net/akatemia . Sitä selaamalla huomaa, että aihe on yllättävän laaja, jopa niin laaja, että sen jäsentäminen ja hahmottaminen on vaikeaa. Kun haet sivustoa, johon kuuluu "kaikkia teorioita, värioppia sun muuta" havaitset, että myös Kvaakissa on näistä asioista puhuttu paljon.

Suomen Sarjakuvaseuran www.kupla.net esittelee etusivullaan randomina ammattilaisia piirtäjiä ja sellaiseksi halajavia. Mukaan tähän matrikkeliin pääsee kuka tahansa kun vain tarpeeksi yrittää. Tämä lienee yksi puoli siitä mitä ajat takaa, zarag?

Sarjakuvantekijöillä on oma sivunsa www.sarjakuvantekijat.fi mutta kuten huomaatte, siitä ei kannata juuri enempää puhua. Resurssit ovat sielläkin hyvin rajalliset.

Myös uusia portaaleja on tekeillä. Nordcomics.net on Pohjoismainen kirjastoportaali johon kerätään sarjakuva-artikkeleita ja sen pitäisi valmistua joskus vuoden vaihteen tienoilla. Siinä ovat mukana ainakin ruotsalaiset, mahdollisesti myös jollain tapaa Norja ja Tanska. Hanke on kuitenkin suomalaisvetoinen ja hyvässä vauhdissa. Viimeisiä korjauksia tehdään ja tietoja syötetään kantaan.
Tätä tukemaan rakennetaan toinenkin sivusto koska tuolla ei ole foorumia (?!). Nordcomicsiin tulee kuitenkin laaja sarjakuva-alan tietokanta, eli se on hieno juttu kaiken kaikkiaan. Sieltä löytyy paljon tietoa mm. Suomen sarjakuvaseuran yli 100 hyllymetrin laajuisen kirjaston sisällöstä. Tämä portaali on siis suunnattu sarjakuvan rivilukijoille ja tutkijoille (sekä kirjastoväelle).

Tuossä oli nyt tosiaan vain muutama, muitakin, pienempiä ja suurempia, kuten Kupolia, Lecturea, yms. löytyy.
Suomi vain on valitettavasti aika pieni maa ja kielialuekin on pieni, joten sarjakuvantekijöitä ja taiteilijoita on aika vähän. (Samoin maksavia mainostajia) Ammattilaisia tuntuu myös yhdistävän sellainen piirre, että heidän aikansa kuluu etupäässa varsinaisen työn parissa. Tätä pidän syynä siihenkin että esimerkiksi Kvaakissa heitä näkyy aika vähän.

Uuden foorumin kannattaisi mielelestäni keskittyä tiukasti esimerkiksi sarjakuvaan tai japanilaiseen tyyliin (manga, anime, pelit) mieluummin kuin pyrkiä yhdistämään mukaan monia erilaisia ilmaisumuotoja.

Joka tapauksessa ongelmana on säännöllinen päivittyminen ja se, miten saada mukaan laadukkaita töitä riittävästi harrastelijamaisempiin esiyksiin verrattuna?!
Julkaisua matkivan sivun perustaminen voisi olla niin ikään hyvä idea, sellaisia ei liiemmälti ole (esimerkkeinä vaikkapa Katuoja, Laakisarjat ja Nettinarttu). Itsekin innostuisin sivustosta joka keskittyisi laadukkaisiin kritiikkeihin ja haastatteluihin, mahdollisesti julkaisisi sarjakuvia ja tutoriaaleja sekä ennen kaikkea kirjoittaisi nettisarjakuvista!

Kvaakiin on galleria-osio ollut tuloillaan jo pari vuotta, mutta sitä ei tosiaan vieläkään ole näkynyt. Ja syy on, yllätys yllätys, sama mikä näyttää rassaavan mm. kupla.netiä ja vihe.ogia. Ei ole aikaa tehdä eikä päivitellä mitenkään kovin reippaassa tahdissa. "sivusto on kokonaan suljettu 3. lokakuuta - xx. joulukuuta 2005"

Kun teet oman sivuston saat päättää vapaasti millaisen siitä haluat ja ketä yrität haalia mukaan, mutta myös voimien yhdistämisessä on puolensa.

Avatar
wice
Viestit: 293
Liittynyt: Ma Elo 04, 2003 13:49
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja wice » Ma Loka 31, 2005 20:20

Sää reimei puhut lähinnä sarjakuvasta, mutta jos katotaan mitä noi zaragin esikuviksi mainitsemat jenkkisivustot on: digitaalista maalausta, 3D-grafiikkaa, mattemaalausta sun muuta high end -tyyppistä värkkäystä viihdeteollisuuden käyttöön.

Cegeetalkkeihin ja muihin lähettelevät töitään usein ihmiset, jotka haluavat elokuva- tai pelialalle vääntämään mörköjä, suunnittelemaan futuristisia menopelejä jne. Suomesta tietenkin puuttuu firmat, jotka tekee Lord of the Ringsejä ja Star Warseja ja World of Warcrafteja, joten suomalaisessa versiossa "taidetta taiteen vuoksi" päässee vallalle. Itse asiassa Suomen puitteissa ei edes kykene tekemään kovinkaan samanlaista säätöä kuin rapakon takana... mikä oikeastaan on uuden portaalin tarkkaakin tarkempi idea? Mitä sinne saa laittaa ja miksi?

Plus: kuka on pätevä päättämään mitä laitetaan etusivulle ja mitä ei?

KaksPlus: miten estää ihmisten "TAITEILIAN VAPAUS!!!"-huudot? :lol:

NeljäPlus: onko mahdollinen tuleva sivusto todella tarpeen?

Nimim. Katkera, koska Eräissä maissa voi opiskella peligrafiikan tekoa ja Eräissä ei :wink:

reimei
Viestit: 37
Liittynyt: Ma Loka 31, 2005 18:23
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja reimei » Ma Loka 31, 2005 23:21

Niinpä puhunkin. Ja samalla mietin millainen tämä sivusto voisi olla? Nojaan myös tähän zaragin lausuntoon: "tarkoituksena olisi haastatella suomalaisia sarjakuvantekijöitä, piirtäjiä, valokuvaajia, ja henkilöitä jotka ..."

Suomessa on myös sellainen meininki, että free-lancereina toimivat ihmiset tekevät monia ja monenlaisia asioita, siinä missä isommilla areenoilla on mahdollista erikoistua kapeammalle sektorille. Täällä on raavittava leipä usein monenkin puun kyljestä. Kuvituksesta, sarjakuvista, netti/peligraffasta, jne.
He taas, jotka tekevät peligrafiikkaa, 3D-animaatiota tms. toimivat usein jo jossain yrityksessä. Viimeksi mainitun tekemisessä työkalutkin maksavat edelleen jonkin verran, niin että ihan kenellä tahansa ei ole pääsyä niitä käyttämään (mitä taas niistä kirjoittelu foorumille edellyttäisi). Mainospuoli ja nettifirmat on edelleen oma, (luulotteluni perusteella) hieman suljettu maailmansa. Mutta sitä voi seurata esim. Rekaksoispisteessä missä on muuten näköjään juuri avattu tämmänen työnvälitys: http://www.rekaksois.com/pro/

Ymmärrän hyvin tälläisen kaavaillun saitin arvon. Siellä tyypit voisivat esitellä osaamistaan. ammattilaiseksi hakeutumisessa omat kotisivut tai pelkät kuvat netissä toimivat kuitenkin ihan yhtä lailla. Pääpaino olisi varmaan sitten yhteisöllisyydellä, eli käyttäjät voisivat kommentoida toistensa tuotoksia.
Kokemus on osoittanut myös sen, että foorumi pyörii (lue: houkuttelee lukijoita) melko vähällä vaivalla, mutta artikkeli-saitti ja muu toimitustyö taas vaatii paljon aikaa jota tuhraantuu kirjoittamiseen ja asioiden seuraamiseen. Harrastajavoimin ylläpidetty, mutta ammattitasoisesti toimitettu saitti on siis tietyssä mielessä utopiaa.

Avatar
wice
Viestit: 293
Liittynyt: Ma Elo 04, 2003 13:49
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja wice » Ti Marras 01, 2005 10:36

Mitä noihin 3D-työkaluihin tulee, esimerkiksi supersuositun Mayan saa tekijän kotisivuilta ilmaiseksi (muistaakseni kaikkeen renderöityyn tulee vesileima päälle), ja sitten on näitä Blenderin kaltaisia vaihtoehtoja. Eli kyllä niitä periaatteessa pääsee kuka tahansa käyttämään. :wink: (Tuli tässä mieleen, että kuinkakohan moni meijän kirjastosta 3D Studio Max 4 -oppaan lainaava oikeasti omistaa kyseisen ohjelmiston... :lol:) Ja niin kuin jo tuli sanottua, joissain maissa järjestetään ihan alan koulutusta, jolloin opiskelija-alennuksia kykenee hyödyntämään.

Ja kyllähän noita yhteisöllisiä taidesaitteja löytyy jo suomeksikin, esimerkiksi Shinobi. Ketjun aloitusviestistä saa semmoisen kuvan, että nyt olisi tarkoitus tehdä se kaikkein laadukkain supersaitti, joka kerää Suomen kerman kokoon kilpailemaan paikasta auringossa. Mitä se tarkalleen tarkoittaa ja miten sellainen Suomen Ihkuparas Portaali oikein luodaan? Keitä sinne ei haluta?

zarag
Viestit: 6
Liittynyt: Ti Loka 25, 2005 09:57

Viesti Kirjoittaja zarag » Ti Marras 01, 2005 20:36

reimei, wice: hyviä kysymyksiä molemmilta.
Suomessa on juuri tämä vikana ettei kukaan tahdo oppia tekniikkaa, värioppia ynm.. vaan tahdotaan vapaa oma ilmaisu mikä syrjäyttää stressin mikä aiheutuu, kun yrität opetella jotain vaikeaa ja luoda entistä ja entistä parempia kuvia. Tuntuu siltä että suomessa painotetaan lähestulkoon vain tarinaan/sanomaan..
Eikö kukaan tahdo nähdä suomalaista elokuvaa/animaatiota/sarjakuvaa/peliä
ulkomailla? Kuten max paine hyvin todisti että kyllä suomalaiset osaavat! jos vain viitsisivät uskoa hieman.
Töitä pahemmin mistään maasta saa taiteen saralla, mutta eivät taiteilijat siitä välitä saati ole niin huolissaan. Se on kyllä tosiseikka että luomisen ohella täytyy myös tienestinsä ansaita muitakin teitä. Ihan töitäkin tekemällä.
Tämä tuntuu pelottavan ihmisiä. Suurin osa ei edes toteuta unelmiaan vaikka heillä taidot sitä varten olisi!
Tuntuu kuin Albert Edelfeltin tasoiset taiteilijat kaikki ovat kadonnet suomesta.. Haluisin elvyttää hieman suomalaista osaamista, kun ihmiset tuntuvat laiskustuvan. Onhan sitä mangaa helppo japanista tilata ja lukea, mutta miksei luoda omaa!!!
reimei totta.. oi kun ei tarvisi luoda omia foorumeita/sivuja aina vain uudestaan ja uudestaan vaan voisi elvyttää ne jo olemassaolevat. En halu a tehdä mitään 'omaa tai luoda ensimmäisenä' tarkoitukseni on vain korjata pieniä misteikkejä joita nyt suomalaisilla foorumeilla/sivuilla tuntuu olevan ja haittaavan kävijöidensä kehitystä. Ja jos heille yrität ehdottaa jotain tai muuten kehittää foorumista parempaa tulee yleensä takaisin vain 'noob, h**m* mee pois kaivata tollasii pa**p**tä täällä' tuo on todellakin hyvin yleistä ja valitettavaa :/
Foorumillehan tottakai saa kaikki laittaa töitään ja se on hyväkin. Mutta pääpaino on siinä että virheistä opitaan ja koitetaan kehittymään. Eikä vain ja ainoastaan töidensä esilletuomisen vuoksi. Foorumilla olisi tarkoitus olla osio johon pistetään töitä johon olet panostanut, se on hyvin rakenteeltaan tehty, toimiva, ja mielenkiintoinen ei mikään 5min suttu. Tällä tähtään siihen että ihmisille olisi tavoitteita, halua päästä tuolle osiolle ja tämä ajaisi heitä kehittämään taitojaan entistä enemmän.
Etusivun kuvat päättää henkilö joka on käynyt ja saanut tietyn koulutuksen ja hänen kädensä jälki myös tämän todistaa. Ettei sielä vain ole joku joka on harrastanut taidetta 1v. se ei olisi reilua muita kohtaan.
Jokaisellahan on taiteellinen vapaus ja niin pitääkin olla ei ne työt muuten synny. On vain eri asia jos sinulla on kankaalla pallo ja neliö ja siitä vedät filosofista bloobaa en tähtää tälläiseen. Enemmänkin traditionaaliseen ilmaisuun.
Sehän on jokaisella omakohtaista mieltääkö tämän tulevan sivun tarpeelliseksi. Itse olen conceptarttiin jo töitäni laittanut 1-1½ vuotta siitä kun deviantartista lähdin ja täytyy myöntää että opin siinä puolessa vuodessa sen mitä deviantissa olisin 5v. Tarkoituksenahan olisi antaa hyvää ja asiantuntevaa krittiikkiä. Siitä puheenollen joukossamme on jo muutama henkilö (ammattilaisia) joilla on alan koulutus ja toisella jopa oma firma. Ja he ovat omakohtaisesti myös toivoneet suomeen ca:orgin tyylistä foorumia. Heiltä myös löytyy aikaa antaa ihmisille kritiikkiä ja osaamista. Joten toivonkin että antaisitte tukenne tälle projektille. Mikäänhän ei onnistu jolleivat ihmiset asiaan usko.
Ja tuosta pelikrafiikan oppimisesta. Sivustolle koitetaan sitte kasata tutoriaaleja (sellaisia joista jotain oppisi ja olisi helpohko ymmärtää) tasokkaita ja helppo omaksua. Yritämme saada 'kaiken' käden ulottuville. Mutta siinäkin kaipaamme teidän apua!
Miksei asettaa suomalaisille tiettyjä tavoitteita? Eheyttää suomen taideteollisuutta, tavata osaavia ja mukavia ihmisiä?
On aivan teistä kiinni aijotteko tätä hanketta tukea. Toivoisin kyllä että näin olisi sillä suomessa on hyvin monia jotka tod. osaavat luoda upeita töitä!
Tässä muutamia töitä henkilöiltä jotka ovat mukana projektissa:
Tuomas Korpi:
Kuva
Kuva
Kuva

Jokisalo:
Kuva
Kuva
Kuva

Niina Pesonen:
Kuva
Kuva

reimei
Viestit: 37
Liittynyt: Ma Loka 31, 2005 18:23
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja reimei » Ke Marras 02, 2005 14:53

Kiitos zarag lisäselvennyksistä. Muutama kommentti kumminkin. Varmaan tämä jo tuli esiin aiemminkin, mutta näitä erinäisiä saitteja rajoittavia ongelmia on muitakin kuin mainittu "Haluan tehdä omaa, menkää muualle jos ei kiinnosta/kelpaa!" Ainakin minulla on se kuva, että yleensä tämmäiset hankkeet lähtevät suuresta innostuksesta ja tarmosta. Havaitaan että aikaakin moiseen riittäisi. Aika usein omat resurssit kuitenkin yliarvioidaan. Kuka muistaa enää esim. vuosituhannen alussa pyörinyttä nakki.org sivua joka oli jonkinlainen yleispunk-kulttuuriportaali? (nyt siellä on huvittavasti jotain ihan muuta)

Esim. Kvaakiiin tekee (sinne kirjoittaa) kymmeniä ihmisiä, mutta siltikään se ei aina jaksa mitenkään loistaa ajankohtaisuudellaan, laadullaan, tms. Tuon sanon kunnioittaen niitä ihmisiä, jotka siihen uhraavat aikaansa ja työtään, mutta samalla verraten joihinkin ammattimaisemmin tehtyihin juttuihin. Sarjakuvaseruran kupla.netin taustalla on puolestaan yhdistys ja sen organisaatio (ja hieman rahoitusta!), jonka pitäisi helpottaa hommaa, mutta niin vaan on sekin sivu jatkuvasti rempallaan jostain kohtaa. Sikäli kun tiedän, molemmat mainitut saitit saattaisivat hyvinkin olla avoimia yhteistyöehdotuksille?

Kirjoituksestasi alkaa kuitenkin paistaa läpi tietyt ajatukset ja varsinkin noiden kuvien perusteella huomaa jo että aika selkeä rajaus on sittenkin tulossa. Se on hyvä. Näitä rajauksia toisaalta vaaditaan ja vihataan (kun jäädään itse paitsioon). Kannattaa tosiaan miettiä tarkkaan mitä tekee ja kenelle. Foorumi harrastajille tyyliin: fotari- ja illu-niksejä on varmaan ihan hyvä idea. Sille varmaan löytyisi kysyntääkin ja pienestikin voi aloittaa.
Myös sivusto, joka on avoin laadulle ja hyvinkin erilaisille lähestymistavoille, ei pelkästään esittelemäsi kaltaiselle melko persoonattomalle fantasiataiteelle on monella tavalla avartava ja tavoittelemisen arvoinen juttu. Tämä on mielestäni nähty jo Kvaakissa. (Kuva)taide on laaja alue ja tyylit vaikuttavat toisiinsa synnyttäen uutta ja hyvää. Jopa populaarissa taiteessa, kuvituksissa, peleissä jne. on paljon hienoja erilaisia lähestymistapoja, joita kuten totesit, koskevat samat värimaailmojen ja sommittelun "lait".

Edelfeltin kaliiperin tekijöitä syntyy Suomessa vain muutama vuosisadassa. Eri aikoina lahjakkuus ilmenee eri tavoin, notta ei tästä enempää. Kirjoitit: "Etusivun kuvat päättää henkilö joka on käynyt ja saanut tietyn koulutuksen ja hänen kädensä jälki myös tämän todistaa." Näinhän se pitää mennä vaikka tuo kuulostaakin aika karulta. Kuka tuommoiseen hommaan sitten lähtee, niin propsit hänelle. Joka tapauksessa tuen totta kai hankettanne! Pistäpä mainintaa tänne kunhan saatte domainin varattua :-)

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ke Marras 02, 2005 19:07

Näin omasta näkökulmasta, eniten tarvetta olisi olla matalamman kynnyksen paikalle. Paikka, johon aloittelevat ja vielä kovasti opettelevat voisivat pistää töitä esille ja ottaa vastaan kommentteja. Paikka, joka ei ole liian "inside". Tokihan siellä voi sitten lajitella juttuja vaikka millä tapaa.

Minähän en siis voi piirtää missään olosuhteissa, joten tämä perustuu ihan yksinomaan saatuun palautteeseen. Enkä tunne taidesivustoja. Tämä on siis ihan vain välitettyä viestiä.

Avatar
Saor
Viestit: 20
Liittynyt: Ti Huhti 19, 2005 18:32

Viesti Kirjoittaja Saor » To Marras 03, 2005 00:16

Ainakin yksi taidefoorumi on jo olemassa, nimittäin oikein mukava Muste, joka taitaa painottua kyllä enemmän perinteisesti tehtyjen töiden suuntaan - digitaidetta näkyy netissä nimittäin melkoisesti. Sinne voivat tulla keskustelemaan kaikki, jotka pitävät taiteesta ja osaavat antaa kritiikkiä ja myös sietää sitä. :) Siellä on kuitenkin mukava tunnelma, ei sellainen kuin jossain virheessä tai aukeassa (niistä minulle on jäänyt vähän tympeä vaikutelma). Se on kyllä aika puhtaasti pelkkä keskustelufoorumi, mutta koska ihmiset varmaan tykkää sellaisista, ajattelin tähän väliin mainita.

(Ja ehkä on hyvä huomauttaa, että siellä ei myöskään tueta hirveästi "animetyyliä".)
"I am, in essence, uncool."

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » To Marras 03, 2005 01:19

Kaikkein kätevintä olisi jos saisi tähän samaan AU-käyttäjäkantaan pistettyä semmoisen rinnalle. Olisi valmiina heti iso määrä käyttäjiä ja matala kynnys, samalla sitä voisivat yhdistykset markkinoida.

Ongelma on ettei tuohon ole tekijää. Tekniset edellytykset eivät ole olleet esteenä, mutta kuten meilläpäin pruukataan sanoa, säätö on tunea.

Avatar
cighu
Viestit: 29
Liittynyt: Ma Marras 22, 2004 13:59

Viesti Kirjoittaja cighu » Ke Marras 09, 2005 19:27

HEIIII! (anteeksi huutoni)

Entä meitin iki-ihana wanha ja homehtumaan pääsevä foorumimme?
Eikö ketään enään kiinnosta??

linkki foorumiin

http://www.foorumi.solee.com/viewforum.php?f=2

Minä olen ainut uusi henkilö ketä siellä liikkuu ja piirrän hiki hatussa sinne skannattavaksi teosta...
Mutta, ei ketään. Ei mitään. Ei milloinkaan. >kuollut< :?:

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ke Marras 09, 2005 19:48

cighu kirjoitti:HEIIII! (anteeksi huutoni)

Entä meitin iki-ihana wanha ja homehtumaan pääsevä foorumimme?
Eikö ketään enään kiinnosta??

linkki foorumiin

http://www.foorumi.solee.com/viewforum.php?f=2

Minä olen ainut uusi henkilö ketä siellä liikkuu ja piirrän hiki hatussa sinne skannattavaksi teosta...
Mutta, ei ketään. Ei mitään. Ei milloinkaan. >kuollut< :?:
Jos saan arvata, tuossa on ehkä liika kynnys ja liian vähän tiedossa. Molemmat on asioita joihin varmaan yhteismielin voisi yhtä ja toista tehdä.

Toinen ongelma on että tuo edellyttää ulkoisen palvelun käyttöä. Ei ole mahdollisuutta lähettää itse kuvia suoraan foorumille.

Ja kyllä...
a)arvailen
b)näkisin mieluusti tällekin projektille pitkää ja iloista ikää

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Uutiset”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 15 vierailijaa