Tekijänoikeuslaki eduskunnan hyväksyttävänä!

Animeuutisia, tiedotteita ja ajankohtaista Suomesta ja maailmalta. Tuoreimmat otsikot löydät myös Animeunionin kotisivulta osoitteesta http://www.animeunioni.org

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Durahan7777
Viestit: 239
Liittynyt: Ma Syys 05, 2005 19:31

Viesti Kirjoittaja Durahan7777 » Ma Syys 19, 2005 20:00

ei ole meillä otakuilla helppoa.
Tehdään asialle jotain!

Avatar
Light-chan
Viestit: 31
Liittynyt: Pe Elo 12, 2005 12:22
Paikkakunta: Espoo/Latokaski
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Light-chan » Ma Syys 19, 2005 20:02

Jep. Tuo on outo juttu koska sitä rikkoo huomaamattaankin! En ole nyt tietysti joka artikkelia lukenut, mutta minä en oikein edes näe mikä on vikana. Näinhän on ollut ja tulee todennäköisesti tulemaan, vaikka se todella kirjoitettaisiin sinne seinälle.
If you are near to the dark...

Lazzuu
Viestit: 122
Liittynyt: Su Kesä 19, 2005 19:48
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Lazzuu » Ma Syys 19, 2005 21:02

Tuollaista lakia ei voi edes kunnioittaa.
Jeah.

Avatar
LikeNot
Viestit: 102
Liittynyt: Ma Kesä 13, 2005 23:39
Paikkakunta: Rovaniemi

Viesti Kirjoittaja LikeNot » Ma Syys 19, 2005 22:55

Durahan7777 kirjoitti:ei ole meillä otakuilla helppoa.
Tehdään asialle jotain!
Jos olet vaivautunut seurailemaan asiaa, mbnet:n puolella asialle on todellakin yritetty tehdä jotain...

(edit) korjasin URLin -Neva
I just watched dream that I never awaked. And of course it has to be nightmare...

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ma Syys 19, 2005 23:35

Sivuhuomio.

Kannattaa varoa äärimmäisyyksiä. Varmasti osasyy siihen, että tietty rakastettu ministeritaho herjasi raskaasti lain vastustajia on nuo julkisuuteen päässeet kommentit.

Kenenkään on vaikea ottaa vakavasti kommentteja, jossa uhotaan että lain voimaantultua ruvetaan rikkomaan lakia niin paljon kun ehditään, laintekijöitä herjataan tai poliittinen järjestelmä haukutaan aivan kokonaan. Tai voidaanhan nuo vakavasti ottaa ja joku voi tulkita niistä, että lain vastustajat ovat enemmän huligaaneja kun asiaa puhuvia. Jolloin lopputulos on aivan muuta kun haluttiin.

Ehdotan rakentavaa palautetta. Kaikki mitä kirjoittaa keskustelualueille on julkista tekstiä, jonka joku voi lainata, kuten olemme huomanneet aiheen uutisoinnista.

Kannanottojen tekeminen ei edellytä voimakeinoja. Kuten jossain on sanottu - jos vastapuoli ei kuule huutoa, koita kuiskata.

Ja jos nyt välttämättä haluaa sanoa oman sanansa lyhyesti, eikä jaksa perustella, voisi koittaa "aivan surkea laki" -tyylisen viestin sijaan "xxx sanoi aika hyvin ja olen samaa mieltä" -tyylistä.

Kaikkea mitä sanomme voidaan käyttää meitä vastaan. Ja on aika selvää tässä kohtaa että näin myös tehdään.

Jacen
Viestit: 10
Liittynyt: Ma Helmi 24, 2003 10:10
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jacen » Ti Syys 20, 2005 08:25

kyuu kirjoitti:Kannattaa varoa äärimmäisyyksiä. Varmasti osasyy siihen, että tietty rakastettu ministeritaho herjasi raskaasti lain vastustajia on nuo julkisuuteen päässeet kommentit.

Kenenkään on vaikea ottaa vakavasti kommentteja, jossa uhotaan että lain voimaantultua ruvetaan rikkomaan lakia niin paljon kun ehditään, laintekijöitä herjataan tai poliittinen järjestelmä haukutaan aivan kokonaan. Tai voidaanhan nuo vakavasti ottaa ja joku voi tulkita niistä, että lain vastustajat ovat enemmän huligaaneja kun asiaa puhuvia. Jolloin lopputulos on aivan muuta kun haluttiin.
Mutta faktahan on että vihainen ihminen ei ajattele rationaalisesti vaan tunteet saavat ylivallan. Joissakin väittelyissä tämän on ihan tietoisesti käytetty keino. Mielestäni kyllä hieman likainen keino, mutta keino kuitenkin. Jokainen väittely jossa saat vastustajan suuttumaan on jo jonkinasteinen voitto sinulle, oleettaen että pysyy itse kontrollissa. Tämä lakiesitys koskettaa niin monia ja niin räikeästi että kaikki eivät mitenkään pysy kontrollissa, etenkin kun kuuntelee joitakin aivan räikeitä valheita. Tästä syystä itse kuulun myös EFFi:in sillä vaikka osa heidän näkökulmistaan tuntuu aavistuksen liioitelluilta, niin järjestö toimii kontrolloidusti ja harkitusti antaen paremman ja asiallisemman vaikutelman kuin mihin yksilö mahdollisesti pystyisi. Lisäksi en voi itse perehtyä kaikkeen tai miettiä kaikkia eri puolia asiasta. Monta päätä ajattelee paremmin kuin yksi.
kyuu kirjoitti:Kaikkea mitä sanomme voidaan käyttää meitä vastaan. Ja on aika selvää tässä kohtaa että näin myös tehdään.
Tämä on aivan totta, sillä poliitikot ovat erityisen tottuneita kontrolloimaan mielipiteitä pienillä kikoilla. Asiallinen mielipide unohtuu helposti kun osoitetaan vihaista ja uhkailevan sävyistä tekstiä lehdistölle ja sanotaan että noin vastustajat suhtautuvat. Jokainen ihminen puolustautuu kun osoitetaan sormell ja sanotaan että et osaa ja olet tehny työsi huonosti, joten on vain odotettua että niin myös lakia valmistelleet ihmiset tekevät.
Life is strange and so am I...

Mikko aka Jacen

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ti Syys 20, 2005 13:06

Inttervepistä bongattua - Mikropc.net "Lainsäätäjä sekoitti vellit ja pullat". Ks. http://mikropc.net/kolumni/index.jsp?id=j254

Ja Jacen on oikeassa siitä miksi tässä ollaan. Mutta ehkäpä edes joku voi harkita pysähtyvänsä miettimään. Tähän mennessä lainsäädännön vastustajia ei ole kuultu, tai jos on se on tapahtunut vahingossa - ellei sitten ole haluttu hakea perusteita lain puoltajille kuvaamalla vastapuolta tyhmäksi. Se ei ole toiminut.

Näin ollen tuo oli vain ehdotus, miten ehkäpä lain vastustajat voisivat katsoa asiaa.

Avatar
Misha
Viestit: 15
Liittynyt: Pe Kesä 03, 2005 20:34
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja Misha » Ti Syys 20, 2005 18:07

Kyllä isä jotain mainitsi jostain uudesta laista, mutta en todellakaan ajatellut sen olevan näin vakavaa... (isä on poliisi joka tutki joskus näitä juttuja)... SII EI EI EI! Jos ymmärsin oikein se saattaisi estää rakkaan antikvariaatin setämme mangatilaukset tai rajoittaa sitä! Hui kamala! Toivottavasti ne rakkaat kansanedustajat miettii vähän mitä tekee... :roll:

Jacen
Viestit: 10
Liittynyt: Ma Helmi 24, 2003 10:10
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jacen » Ti Syys 20, 2005 23:28

Melkoisen kohun tämä on herättänyt, hyvä vain sillä luulisi politikkojen oppivan että netin kautta valveutuneet ihmiset saavat tietoa helposti ja pystyvät vaikuttamaan kanssaihmisiin. Tällainen kohu olisi ollut mahdotonta ilman sähköistä mediaa. Vaikka kansa vaikuttaa olevan tyhmää, niin siinä on tarpeeksi älykkäitä ja asioita ymmärtäviä ihmisiä jotta vastustus löytyy kun he osaavat kertoa mitä asiat oikeastaan tarkoittavat. Mutta varsinaiseen asiaan...

Tämä kohu myös huolestuttaa minua, sillä kaikkialla puhutaan vain cd-levyjen kopioimisesta. Entä kaikki muut epäkohdat? En tilaa mangaa, jota ei ole EU alueella julkaistu, Japanista, mutta tilaan USA:sta animea jota ei Euroopassa levitetä. Myös monet sarjakuvat joita täällä ei ole julkaistu kiinnostavat. Miksi näitä ei saisi enää ostaa kaupoista joka toimivat laillisesti ja maksavat veronsa ja tekijät saava myös osansa. Tästä ja monista muista epäkohdista ei paljoa lehdistössä puhuta. Nyt pitäisi toimia jotenkin että nämä kaikki muutkin epäkohdat tulevat julkiseen tietoon, eikä jäädä juhlimaan että jotakin on mennyt perille. Pitäiskö alkaa kirjoittamaan kirjeitä jossa mainitaan että on myös huestunut julkisuudessa olevasta kopioinnista, mutta nämä... lista epäkohdista huolestuttaa myös. En halua että yksi lapsi pelastetaan pesuvedestä ja loput ymmenen heitetään pesuveden mukana pois.
Pelkään nimittäin että esim digi-todayn adressin kaikkia kommentteja ei lueta vaan kaikki yleistetään kopioinnista puhumiseksi. Lisäksi henkisesti olen varautunut kommentteihin "Tämä on netissä tehty. Kuka tahansa voi esiintyä kenenä tahansa ja vaikka kuinka monta kertaa."
Life is strange and so am I...

Mikko aka Jacen

Jacen
Viestit: 10
Liittynyt: Ma Helmi 24, 2003 10:10
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jacen » Ti Syys 20, 2005 23:58

Jacen kirjoitti:Myös monet sarjakuvat joita täällä ei ole julkaistu kiinnostavat. Miksi näitä ei saisi enää ostaa kaupoista joka toimivat laillisesti ja maksavat veronsa ja tekijät saava myös osansa.
Lisätään sen verra että tällä tarkoitin lähinnä Erkki Pulliaisen kommentteja http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp ... 0_40_p.htm
"Se seinä, arvoisa puhemies, tulee vastaan myöskin, ed. Kasvi, siinä, kun te olitte niin huolissanne kokoelmistanne, joissa on Eta-alueen ulkopuolelta tuotua materiaalia. Te joudutte nyt suhtautumaan siihen aika kriittisesti. Edelleen, kun teillä on sitten näitä kauppiaita tuttavapiirissänne, jotka liikkuvat harmaalla alueella, niin kertokaa heille, että he muuttavat toiminta-alaansa."

Tälläisiä vapaata mailmankauppaa harrastavat yritykset ovatkin yht'äkkiä harmaalla alueella liikkuvia jotka jutun sävyn mukaan ovat täysin verrattavia rikollisiksi. Ja tämä oli sentään kansanedustajan mielipide joka on perehtynyt asiaan koska käytti siihen liittyvän puheenvuoron.
Life is strange and so am I...

Mikko aka Jacen

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ke Syys 21, 2005 00:55

Näkisin, että on pakko myöntää rajan olevan aika vaikeavetoinen. Ja näkisin myös että tämä on yksi aihe laissa johon voin ottaa kantaakin suoraan. En kyllä usko, että laki tuollaisenaan käytännössä estäisi ETA:n ulkopuolelta tulevien tavaroiden jälleenmyyntiä, mutta silti muotoilu on tarpeettoman huono.

On syynsä, miksi halutaan puolustaa vain "tuttujen ja turvallisten" teosten myymistä kaupoissa. Syitä on sisältöön liittyviä, markkinateknisiä ja monia muita. Pääosa on hätävarjelun liioittelua, mutta seassa on järkeäkin. Ja hätävarjelun liioitteluun menevissä kohdissa pääosaan heitetään väite "pienikin apu taistelussa pahaa vastaan on hyväksi".

Toisella puolella on sitten tosiaan tämä diversiteetti. Sananvapauden konseptin pitäisi tarkoittaa myös oikeutta kuulla toisten sanoja, vaikkeivät naapurikyläläisiä olekaan. Valitettavasti tämä hallitus on tehnyt ennätysmäärän tuhoa kansainvälisille suhteille ja tällä hetkellä holhoaminen on muodissa, vapaus ei. Ei se liity tekijänoikeuslakiin, tekijänoikeuslaki on vain yksi monista aiheista jossa se huomataan.

Pikaisesti miettien en näe ratkaisua. Tällä hetkellä sekä koko maailman poliittinen tilanne että sitä myöten myös Suomen poliittinen tilanne suosii sisäänpäin kääntymistä, holhoamista ja "luota viranomaisiin, he suojelevat sinua pahalta" -asenteeseen. En näe, miten tuota pikaisesti muutettaisiin niin, että vapaa tuonti

Esitetyt argumentit ovat hyviä. Fennica Comics on hyvä pyhiinvaelluskohde. Mutta nämä argumentit eivät ole miltään osin hyviä jutellessa Päättäjille(tm) aiheesta. Uppoaa harrastajiin mutta ei sen ulkopuolelle. Tuota ei nykytilanteessa mitenkään saa kuulostamaan viattomalta vieraaseen kulttuuriin tutustumiselta.

Selvemmistä perusteista...markinatalous on asiayhteys, jonka avulla tätä voisi periaatteessa työntää suuntaan tai toiseen. Sisällöllä leivottavat pelot ovat asia jolla asiaa saa vain työnnettyä kauemmas keskusteluyhteydestä. Nykyhallitus on rivien välissä jo monta kertaa todennut että moni muu kuin "EU-kulttuuri" on pahaksi lapsillemme ja moiselta pitää suojella. On yksi juttu jos joku friikki tilailee outouksia netistä itselleen mutta aivan eri luokan "vaara" jos joku viaton pyhäkoulua käyvä lapsi voi astua viattoman näköiseen kauppaan ja ostaa jotain infernaalista joka tuhoaa lapsen sielun. Eikä myyjä edes vaadi 18 vuoden ikää vaikka ovat tarkastamattomia...


Kas, ongelma on, että vaikka vakuuttaisimme 99,9% tästä tavarasta olevan ihan hyödyllistä tavaraa, joka ei Suomeen muuten pääsisi, pieni promillen murto-osakin riittää vakuuttaamaan hyvin monet tahot siitä, että se mikroskooppisen pienikin lisäturva kannattaa ottaa. Monen mielestä riski kun ei ole sen arvoinen.

Kovemman luokan haaste.-Kyuu. Ilman Anime-lehden tai minkään muunkaan tahon titteliä.

Jacen
Viestit: 10
Liittynyt: Ma Helmi 24, 2003 10:10
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jacen » Ke Syys 21, 2005 07:46

Tämän päivän Turun Sanomissa http://www.turunsanomat.fi/treffi/?ts=1 ... 1:0:0:0:0: ja sen Treffi liitteessä http://www.turunsanomat.fi/verkkolehti/ ... 1:0:0:0:0:.

Eikös tuossa tekijänoikeusrikostuomiossa ollut kyse myös siitä että henkilö myi polttamiaan kopioita eteenpäin -> tehty ansaitsemistarkoituksessa. Nyt sitä mainostetaan vaikutelmalla "piraatti sai ansaitsemansa tuomion" ja puhutaan irtenetissä tapahtuneesta kopioinnista ja levittämisestä. Mielestäni selkeää vääristelya jolla pyritään vain mukkaamaan mileipiteitä ja asenteita.

Treffin jutussa on kuultu vain yritysten edustajia ja puhutaan taas netissä selkeillä faktoilla vääriksi osoitetuista väitteistä. Lisäksi kuten pelkäsin koko haloo niputetaan cd-kopionniksi.

Pitääpä sanoa että Turun Sanomat vaikuttaa harvinaisen puolueelliselta tällä hetkellä kun monissa muissa lehdissä on ollut jo oikeita faktojakin.
Life is strange and so am I...

Mikko aka Jacen

o
Viestit: 53
Liittynyt: Ti Tammi 18, 2005 23:19

Viesti Kirjoittaja o » Ke Syys 21, 2005 09:46

.
Viimeksi muokannut o, Ke Maalis 07, 2018 22:29. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Jacen
Viestit: 10
Liittynyt: Ma Helmi 24, 2003 10:10
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jacen » Ke Syys 21, 2005 14:42

Ja asia etenee. Viimeisimmän tiedoitteen mukaan kopiosujatun CD-levyn kaltaisen tuotteen kopiointi ei ole pelkästään laitonta vaan jopa rangaistavaa jonka lisäksi voi joutua maksamaan korvauksia oikeuksien haltijalle. http://www.effi.org/blog/2005-09-21-Ville-Oksanen.html ja http://www.itviikko.fi/uutiset/uutisalu ... isID=70109

Päivä päivältä alkaa pelottamaan enemmän ja enemmän kun lakiehdotuksen tekijätkään eivät tunnut tietävän mitä heidän ehdotuksessaan oikein säädetään. Kohta saattaa tulla hetki jolloin Right to Read on täyttä totta (http://www.gnu.org/philosophy/right-to-read.html).

Surullisinta tässä on että suurin osa kansasta ei tajunnut mistä oikein on kyse, eivätkä kaikki tajua vieläkään. Lisäksi yhää puhutaan pelkästään kopioinnista.

Tässä saa sitten vielä jännätä kuinka asiassa käy kun faktat alkavat valua esiin vasta näin myöhään. Aikaisemmassa viestissäni jo veikkasin että homma viedään väkisin läpi siihen käytetyn työmäärän ja ajan takia. Korkein valtaeliitti ei voi tunnustaa että eivät osanneet hoitaa hoimmaa kunnolla joten epäonnistumisesta saa kuluttajat jatkossa kärsiä. En voi muuta kuin todeta että onneksi pystyn elämään ilman että ostan musiikkia, elokuvia ja kirjoja. Ankeaksihan se mielen pistää, mutta kaikki nuo ovat kuitenkin vain luksustuotteita. Itse äänestän kukkarolla kuten tein kopiosujausten tullessa jättämällä CD:t pois ostoksistani.
Life is strange and so am I...

Mikko aka Jacen

Avatar
Usagi Yojimbo
Viestit: 15
Liittynyt: Ma Huhti 25, 2005 18:17

Viesti Kirjoittaja Usagi Yojimbo » Ke Syys 21, 2005 15:47

"EU made me do it"

http://www.digitoday.fi/showPage.php?pa ... s_id=48205

Koska suomalaiset lainsäätäjät eivät osaa kunnolla puolustella omaa lakiaan, käytetään taas kerran jo hyväksi havaittua EU-korttia. Uutisen keskeisin sisältö selkeästi sanottuna: "jos emme tee kuten kuluttajan oikeuksia jatkuvasti polkeva EU haluaa, tulee ongelmia."

Ovela veto, koska Suomessa EU tuntuu olevan jonkinlainen Jumalan Ruoska, jota pitää orjallisesti pelätä & totella kaikissa tilanteissa.
"If a man and his wife opposes us, they will die... and even if a Buddha stands in our way, he, too, shall die!"
- Lone Wolf & Cub: Baby Cart in Peril (1972)

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Uutiset”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 22 vierailijaa