Oni Kudaki (sarjakuva)

Animeuutisia, tiedotteita ja ajankohtaista Suomesta ja maailmalta. Tuoreimmat otsikot löydät myös Animeunionin kotisivulta osoitteesta http://www.animeunioni.org

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

daitengu
Viestit: 4
Liittynyt: Pe Tammi 16, 2009 19:53

Oni Kudaki (sarjakuva)

Viesti Kirjoittaja daitengu » Ti Huhti 30, 2013 22:00

Oni Kudaki, vaikkei mitään ihan pikkulasten mangaa/sarjakuvaa (K-14), suomalais-japanilaista tuotantoa mutta saatavana vain englanninkielisenä. Kannattaa tsekata, osa 3 on vihdoin nähty kaupoissa. Tämä on Must isolla M:llä... alla jotain infoa kerättynä aiheesta koska ei varmaan moni Suomessa edes tiedä yhtään mistä on kysymys (?!). Ja kawai-kawai-ultrasöpö-höpö-nöpö älkööt lukeko enempää, tämä on jotain aivan muuta...

>>>>>>>
Lehtiarvosteluja - Oni Kudaki (Huitula / Matsui)

”...Huitula on itsekin asunut Japanissa opiskellen animea ja ninjutsua, joten asiantuntemusta suomalaiselle vieraan aihepiirin käsittelyyn löytyy. Kertomus imeekin heti mukaansa, henkilöhahmot ovat kiinnostavia ja monisyisiä, kulttuurin kuvaus kiehtovaa. Yksi albumin valteista on Huitulan taidokas ja kaunis piirrosjälki. Huitula hallitsee monta tekniikkaa ja tyyliä, Oni Kudakiin hän on hakenut vaikutteita peräti Hokusailta ja muilta japanilaisilta piirtäjämestareilta. Jälki on ilmavaa, herkkää, ja samalla dynaamista.
Juha Sihto /Aamulehti”

”...Japanin historian ja kulttuurin perusteet ovat tekijällä hallussa. Japani-kuva on kerrankin asiallinen ja esitetty ilman turhaa hehkutusta ja samalla kansantajuisesti asiaan vihkiytymättömälle.
Janne Kemppi /Anime-lehti”

”...Kristian Huitulan Oni Kudaki on persoonallinen teos. Tämä on lähellä sitä, mitä Frederic Boilet kutsuisi nouvelle mangaksi. Määritelmä ei kuitenkaan ole tärkeä. Oni Kudaki ei ole vain onnistunut sekoitus mangaa ja frankobelgialaista sarjakuvaa, vaan se on myös jotain aivan muuta, Kristian Huitulan omaa sarjakuvaa. Etenkin ensimmäisessä osassa muutama hahmo oli kuin ukiyo-e-puupiirrosten lehdiltä herätetty. Kerrontavaikutteita on puolestaan otettu niin japanilaisista kertomuksista kuin amerikkalaisista toimintaelokuvistakin...tekijällä on selvästi kärsivällisyyttä ja henkeä murtautua hiljaa esteiden yli kuin vesipisara kallion läpi. Toivottavasti lukijoilla on kykyä samaan. Varmaa on, että Oni Kudakin kolmas tulee olemaan jälleen odotettu tapaus.”
Jari Lehtinen /JapanPop”

”...Oni Kudaki (2) alkaa ensimmäisen albumin kanssa rakentaa hienoa sarjakuvaseikkailua, jolle ainakin allekirjoittanut toivoo näkevänsä vielä useita jatko-osia. Kristian Huitula piirtää ja kertoo varsin hienostuneesti, vaikka välillä poikkeuksellinen kuvasommittelu ja kuvaruutujen silkka määrä vaativatkin lukijalta tavallista enemmän keskittymiskykyä. Tämä ei sinänsä ole mikään huono asia, koska selailtavaksi Oni Kudakia ei ole tarkoitettukaan. Se ei ole kertakäyttöviihdettä, vaan laadukasta tarinankerrontaa, johon sukeltaminen vaatii aikaa ja rauhaa. Vaikka Huitulan sarjakuva on monessakin suhteessa maininnan arvoinen, yksi sen keskeinen ominaisuus ansaitsee aivan erityistä huomiota. Se nimittäin nostaa oman kerrontansa keskiöön useiden erilaisten naisten tarinoita erittäin miesvaltaisessa maailmassa... Välillä hyvinkin vauhdikkaasti kuvatun tarinan taustalla sykkii myös kokonainen historiallinen viitekehys, joka rikastuttaa kuvattuja tapahtumia ja tarjoaa lukijalle kiinnekohtia myös kuvien ulkopuolella.
Juha Wakonen /Anime-lehti”

Palaa sivulle “Uutiset”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa