Bandai Ent. lopettaa julkaisutoiminnan

Animeuutisia, tiedotteita ja ajankohtaista Suomesta ja maailmalta. Tuoreimmat otsikot löydät myös Animeunionin kotisivulta osoitteesta http://www.animeunioni.org

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

ComSR
Viestit: 274
Liittynyt: To Maalis 11, 2010 18:07

Bandai Ent. lopettaa julkaisutoiminnan

Viesti Kirjoittaja ComSR » To Tammi 05, 2012 04:51

Vuodenvaihteessa tuli tietoon, että Bandai Entertainment lopettaa animen ja mangan julkaisutoiminnan Amerikassa ja keskittyy lisensointiin muille julkaisijoille. Myös eurooppalaisen Beez Entertainmentin tulevaisuus on epävarma.
Beezin päämarkkinat olivat Britanniassa ja Ranskassa. Suurin osa Beezin brittivarastosta tuhoutui viime vuoden Lontoon mellakoissa, jonka takia levyistä jouduttiin tekemään uudet painokset.

Nykyiset julkaisut pyritään pitämään painossa kunnes lisenssisopimukset umpeutuvat, mutta niitä ei uusita, jolloin julkaisut poistuvat markkinoilta ja uusia sarjahankintoja ei ole tiedossa. Bandain valikoimaan kuuluivat esimerkiksi Cowboy Bepop, Planetes, Lucky Star ja Gundam.
Päätös aiheuttaa myös peruuntumisia tuleviin julkaisuihin: Kuoletuslistalla ovat Turn-A-Gundam, Nichijou, Gosick ja vielä kesken olevat mangasarjat. Suomessa muutos voi vaikeuttaa lähitulevaisuudessa tiettyjen tuontimanga-sarjojen ostamista tukkurivarastojen ehtyessä.

Bandain tilanteesta tiedotettiin Anime News Networkissä ja Beezin edustaja vahvisti asian yrityksen Twitter-tilillä:
Beez Entertainment kirjoitti:@BeezEnt
There'll be an update in due course - in the meantime at least as far as the UK is concerned titles will remain available anyway!
Lähteet:
Anime News Network
Beez (Twitter)
Gundam France (konekäännös)
Time never betrays dreams. But on the flip side, dreams must not betray time.

Avatar
finnleo
Viestit: 695
Liittynyt: Ti Maalis 23, 2004 19:27
Paikkakunta: Vilppilä
Viesti:

Re: Bandai Ent. lopettaa julkaisutoiminnan

Viesti Kirjoittaja finnleo » Ma Tammi 09, 2012 07:41

Sinällään tämä ei ollut kauhean yllättävä uutinen.

Toisaalta yhtä yllättävää oli kuinka pitkään Bandai jaksoi yrittää vanhoilla säännöillä jenkkimarkkinoiden räjähdettyä käsiin. Esimerkkinä animeissa irtovoluumien myynti, kun muut tekijät suosista laittavat kaikki suoraan kausipaketteihin.

Toisaalta tilanne taitaa olla hieman valoisampi kuin Geneonin paukahtaminen aikoinaan, sillä nyt puhutaan kuitenkin käyttämättäjääneiden lisenssien palautumisesta myyntiin.

Mutta Bandain oikukkaan historian tuntien, jää pohtimaan jääkö bandain japanissa omistamien sarjojen puheääniraita esimerkiksi pelkästään japanilaisten yksinoikeudeksi, kuten kurokamissa aikoinaan. Erityisesti nyt kun he "ovat saneet positiivista kokemusta" englanninkielisten tekstitysten lisäämisestä heidän nipponilujulkaisuihin.

EDIT:
Näyttää muutenkin japanilaiset lisenssihalitjat käyvän kiukkuiseksi kun funimaatiokin on joutunut laittamaan sora no otoshimonon bluray julkaisun odottelemaan parempia aikoja.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Uutiset”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa