Photoshoot-leiri, osallistuisitko?

Keskustelu paikallisista ja alueellisista harrastustapahtumista, larpeista, konserteista ja muista pienimuotoisemmista animeharrastajia kiinnostavista yleisötapahtumista. Huomaathan, että monista paikallisista tapahtumista ilmoitellaan ensisijaisesti animeyhdistysten omilla keskustelualueilla.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Rianka
Viestit: 228
Liittynyt: Ti Touko 25, 2004 09:08
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Photoshoot-leiri, osallistuisitko?

Viesti Kirjoittaja Rianka » Ke Kesä 24, 2009 13:37

Hei vain kaikille!

Coneja suomessa on pilvin pimein, mutta kysynkin teiltä armaat otakutoverit: kiinnostaako teitä myös muunlainen toiminta conien lisäksi?

Minulla olisi tässä yksi idea, jonka kieroutunut mieleni kehitteli erään conin jälkeen kuultuani sivukorvalla kahden cossaajan keskustelua valokuvaamisesta ja cosplay-valokuvista. Olen itsekin huomannut, että jokainen cossaaja jossain vaiheessa haluaa puvustaan kuvan, mutta valitettavan usein kuvia ei vain ole/niitä ei saa tai ne jotka haluavat kuvia, haluaisivat panostaa valokuviinsa enemmän. Rupesin sitten tässä miettimään voisiko asian muuttamiseen tehdä jotain ja mieleni kehittelikin tällaisen idean kuin photoshoot-leiri , josta haluaisin kuulla mielipiteitänne. Ideani on tässä:

Photoshoot leiri olisi viikonlopun mittainen leiri, jonka idea on yksinkertainen: se keskittyisi cosplaykuvien ottamiseen (photoshoottailuun) ja cosplayaamiseen. Leirin vahvuus olisi se, että osallistuja voisi ennakkoon valita haluaako toimia leirin aikana cossaajana vai cosplaykuvaajana, mikä taas määräisi jokaisen osallistujan leirin luonteen.

Leiri jakautuisi kahteen osioon, tekevään ja opettavaan toimintaan. Cosplaykuvaajia opastettaisiin välttämään kuvissaan pahimmat kuvamokat ja mm. panostamaan visuaalisuuteen kuvien suhteen., kun cosplayaajia taas opetettaisiin eläytymään enemmän hahmoihinsa kuvauksien aikana. Kuvausetikettiä jaettaisiin myös molemmille osapuolille: millon saa kuvata ja miten esim. coneissa tulisi käyttäytyä kuvattavana/kuvaajan perspektiivistä? Pelkkää puhetta ja faktaa ei kuitenkaan olisi pelkästään luvassa, osallistujille järjestettäisiin erillinen photoshoot, jossa he pääsisivät testaamaan oppimaansa käytännössä.

Aikaisempi harrastuskokemus kummastakaan ei missään nimessä olisi tarvittavaa, innostuneisuus aihetta kohtaan riittäisi. Myöskään kuvatessa käytettävän kuvauskaluston ei tarvitsisi osallistujan osalta olla huippuluokkaa, sillä perusdigikamerat riittäisivät. Tehkäämme siis jo tässä vaiheessa selväksi: tarkoitukses EI OLISI järjestää isoa huipputason photoshoottia studiovaloilla ja järjestelmäkameroilla, eikä tarkoitus olisi myöskään missään nimessä muuttaa kaikista osallistujia cosplayaamisen/kuvaamisen ammattilaisiksi.

Leiri järjestettäisiin osallistujamäärästä riippuen joko päivän tai kahden mittaisena ja leiriin kuuluisi pieni osallistumismaksu, jolla katettaisiin mahdolliset tilavuokrat/ruokailut. Itse leirin päivä ei ole tiedossa, mutta jos idea saavuttaa suosiota niin tätä voisi harkita pidettäväksi jo vuoden 2010 aikana. Osallistuminen olisi mahdollista kaikille kiinnostuneille ikään tai animeseuraan katsomatta. :)

Mitä siis olette mieltä? Onko idea toteuttamiskelpoinen/ihan älytön/vielä kehiteltävissä? Muistakaa: kommentoiminen tai kiinnostuneisuus ei vielä pakota teitä osallistumaan mihinkään, tämä vain mittaa olisiko tapahtumalla minkäänlaista kysyntää tulevaisuudessa. Kommentoikaa siis rohkeasti sillä sana on vapaa sääntöjen sallimissa puitteissa. : D Koska en voi tehdä tänne foorumiosioon äänestystä, olisin kiitollinen jos viestissänne vastaisitte tähän kysymykseen:

Kiinnostaako sinua photoshoot-leirin idea ja osallistuisitko itse leirille jos se järjestettäisiin?

* Kyllä! Kiinnostaa ja osallistuisin!
* Kyllä kiinnostaa, voisin harkita osallistumista
* Kiinnostaa, mutta en osallistuisi
* En osaa sanoa/ehkä
* Ei kiinnosta enkä osallistuisi
* Muu, mikä?


Ja mikäli juuri sinä joka luit tätä kiinnostuit toimimaan leirin mahdollisen järjestämisen parissa, ota ihmeessä yhteyttä! : D
Viimeksi muokannut Rianka, Ke Kesä 24, 2009 22:48. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Jotkut osaa, Jotkut taas ei

Avatar
Biitti
Viestit: 147
Liittynyt: Ma Elo 04, 2008 15:20
Paikkakunta: Tampere

Re: Photoshoot-leiri, osallistuisitko?

Viesti Kirjoittaja Biitti » Ke Kesä 24, 2009 19:20

Kiinnostus kyllä heräsi ruudun tällä puolen! Sekä cossaajana että myös kuvaajana olisi tosi kivaa päästä pitämään kunnnon shootteja.

Idea tarvitsisi ehkä hiukan lisää kehitystä, mutta tuollaisellakin kuvauksella olisin kyllä mielelläni osallistumassa jos paikka ei olisi ihan saavuttamattomissa ja maksu kohtuullinen. :D

Avatar
Ze Shoopuf
Viestit: 109
Liittynyt: Pe Syys 19, 2003 13:55

Re: Photoshoot-leiri, osallistuisitko?

Viesti Kirjoittaja Ze Shoopuf » Ke Kesä 24, 2009 20:44

Oi helvetti, kyllä vain. Osallistuisin sekä cosplayaajana että kuvaajana, mikäli se olisi mahdollista. Idea on mainio ja voisin osallistua sen toteuttamiseenkin.
Me be Mighty Tyger! Me eat all!

Avatar
Wemppa
Viestit: 199
Liittynyt: La Tammi 14, 2006 00:21
Viesti:

Re: Photoshoot-leiri, osallistuisitko?

Viesti Kirjoittaja Wemppa » Ke Kesä 24, 2009 21:10

Samaa mitä ylemmät, kiinnostusta olisi sekä kuvaajana että cossarina. Jonkinlaisia päivän mittaisia photoshoot-miittejä me ollaan vaihtelevalla porukalla järjestettykin, mutta ei tommoisesta pintaa syvemmälle -katsauksesta mitään haittaa ainakaan olisi.
| writing | to | reach | you |

Avatar
bulbie
Viestit: 150
Liittynyt: Ma Heinä 23, 2007 14:21
Paikkakunta: Oulu

Re: Photoshoot-leiri, osallistuisitko?

Viesti Kirjoittaja bulbie » Ke Kesä 24, 2009 22:08

Kiinnostunut!
Kuten ylemmätkin sanoivat, sekä kuvaajana että cossaajana mieluusti osallistuisin. ^^

Avatar
Nezumi-chan
Viestit: 511
Liittynyt: La Loka 30, 2004 08:59
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Photoshoot-leiri, osallistuisitko?

Viesti Kirjoittaja Nezumi-chan » Ke Kesä 24, 2009 23:46

Kuin myös. Cossaaminen kiinnostaisi kuvaamista enemmän, mutta mielenkiinnolla kuuntelisin kuvausosionkin lävitse vaikka tykkäänkin viettää enempi aikaa linssiludena kuin siellä kameran pitelijänä.


Yleensäkin animeleiri idea kuulostaa hauskalta, mutta photoshoot-leirinä on aihetta ja kohderyhmää saatu rajattua. Ja homma kannattaa pitää ehkä 10-20 osallistujan rajoissa. Näin yhteishenki pysyy tiiviinä, mutta porukkaa on tarpeeksi paljon, ettei ihan kaikkien bestis kuitenkaan tarvitse olla. Ja ehdottomasti yöpymispaikka päivien välillä. Niin pääsee ihmiset osallistumaan kauempaakin :)
Only dead fish go with the flow

DeviantArt
Team108 - Suomen Suikoden Cosplayaajat
Conikuva galleria 2006-->

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Photoshoot-leiri, osallistuisitko?

Viesti Kirjoittaja kyuu » To Kesä 25, 2009 13:22

Aikataulun ja terveyden osalta en voi sanoa juu, mutta ajatus on hyvä. Monenlaisia luonnon ja muidenkin maisemien pohjalle tehtyjä photoshootteja on tehty ja niistä saa huomattavan toimivia kuvia. Paikkojakin on mielessä.

Tuo valokuvauksen pahimpien virheiden välttäminen olisi todellakin hyvä idea. Ei valokuvaamisen tarvitse olla lainkaan välineurheilua. Jo halvimmissa pokkareissakin voi säätää pari perusasetusta. Paljon on ihan vain asennoista, valon suunnasta, tämmöisistä pikkuasioista. Jo muutamassa minuutissa oppii paljon. Kokeilemalla enemmän.

Avatar
Tisku
Viestit: 68
Liittynyt: Ke Heinä 02, 2008 15:26
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Photoshoot-leiri, osallistuisitko?

Viesti Kirjoittaja Tisku » To Kesä 25, 2009 20:29

Vaikuttaisi todella mielenkiintoiselta. Paikasta ja ajasta riippuen saattaisin jopa osallistua, ehkä molempina tai sitten vain cossaajana, olisi todella ihanaa oppia noista asioista~ Ja varmana saisin muutaman kaverin raahattua mukaan, ei tarvisi yksin lähteä.

Avatar
claire
Viestit: 81
Liittynyt: To Tammi 22, 2009 03:21
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Photoshoot-leiri, osallistuisitko?

Viesti Kirjoittaja claire » To Kesä 25, 2009 21:01

Kyllä kiinnostaisi. Toinen asia sitten olisi se, missä ja milloin se järjestettäisiin, näin oman sijaintini ja rahahuolien kannalta. Mutta ehdottomasti olen 100% idean kannalla.

Vaikka itse tykkäänkin cossia ja näin, niin voisi olla ihan mielenkiintoista paneutua tuohon kuvauspuoleen joskus enemmän. Itse en muutenkaan linssin edessä pahemmin viihdy, joten kameran kanssa näperteleminen voisi olla kivaa. Toisaalta, poseerauksista neuvominen yms. saattaisi kiinnostaa ihan yhtä lailla.

AG
Viestit: 54
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 14:15
Paikkakunta: Tampere

Re: Photoshoot-leiri, osallistuisitko?

Viesti Kirjoittaja AG » To Kesä 25, 2009 23:42

Idea on kerrassaan loistava ja jos tämä todella saadaan järjestettyä olisin ehdottomasti osallistumassa sekä cossaajana että kuvaajana. Useasti kavereiden kanssa on ollut tarkoitus järjestää samanlaista viikonloppu puuhaa ihan kaveri porukalla, mutta se on jäänyt sitten aina syystä tai toisesta ja onhan se tietysti toista lähteä ihan leirille oppimaan mahdollisesti uusiakin asioita.
Tohtorit ne vaan on sitä jotain.

Avatar
nukkelapsi
Viestit: 227
Liittynyt: To Marras 22, 2007 23:00
Paikkakunta: Espoo

Re: Photoshoot-leiri, osallistuisitko?

Viesti Kirjoittaja nukkelapsi » La Kesä 27, 2009 13:05

No totta ihmeessä kiinnostaa!

Kuvaajana ja cossaajana voisin osallistua jos sellainen olisi mahdollista ja jos homma järjestetään.
Cossaajana saattaisin tarvita enemmän ohjeistusta, koska koulussa on hiottu tuota valokuvausta ja tullaan jatkossakin hiomaan.
Mutta paikan on oltava myös jonkin järkevän etäisyyden päässä ja hinnan sopiva. Loistava idea tämä leiri.
Cosplay-ryhmä Rintamasuunnan Youtube-kanava.

Töttöröö
Viestit: 31
Liittynyt: Su Kesä 07, 2009 23:10

Re: Photoshoot-leiri, osallistuisitko?

Viesti Kirjoittaja Töttöröö » La Kesä 27, 2009 21:43

Kiva idea! Tuohon olisi tosi veikeä osallistua, ainakin cossaajana! :D

Avatar
BakaBaka
Viestit: 6
Liittynyt: Pe Tammi 09, 2009 11:36
Paikkakunta: Punkaharju

Re: Photoshoot-leiri, osallistuisitko?

Viesti Kirjoittaja BakaBaka » La Heinä 04, 2009 12:04

Osallistuisin mielelläni vain kuvaajana, mutta en huomannut (tai sitten luin huomaamattomasti) että siinä mainittaisiin, minkä ikäisille tämä olisi. Siis onko siinä sitten joku tietty ikä raja? Yksi syy, miksi tuota ikää kysyn, koska itse en ole vielä siinä iässä, että matkustelisin mihinkään kysymättä ensin vanhemmilta ja muitakin syitä on (vanhemmillani on "hieman" outo käsitys ihan minkälaisista animeen/mangaan ja niihin liittyvissä tapahtumissa ym.). No siis, mielelläni tulisin :D

Avatar
Elyse
Viestit: 268
Liittynyt: Ma Helmi 12, 2007 17:43
Paikkakunta: Tampere

Re: Photoshoot-leiri, osallistuisitko?

Viesti Kirjoittaja Elyse » La Heinä 04, 2009 13:16

Kuullostaa mahdottoman hyvältä idealta, koska on fakta, joka on niiiiin totta: Paraskaan puku ei näytä kovin hyvältä ilman kunnon kuvia.

Itsekin olen harkinnut ja muuten miettinyt, että jonkinlainen cosplayleiri voisi olla erittäinkin suosittua ja mukavaa toimintaa. Minulla oli tarkoituksena pitää tänä kesänä kotonani cosplaybileet, joissa oltaisin järjestetty mukavaa ohjelmaa, esimerkiksi cosplayesityksiä ja muuta eläytymistä. Ja nimenomaan tätä kuvien ottamista. Valitettavasti kiireeni takia se ei taida enää loppukesänäkään onnistua, elleivät ne ole erittäin pienimuotoiset.

Eniveis, viitaten tuohon ensimmäisen pointtiini, hieno idea, joka kannattaa toteuttaa, ja sille löytyy varmasti ehdokkaita. Itseäni leiri kiinnostaisi cossaajana.

Avatar
Rianka
Viestit: 228
Liittynyt: Ti Touko 25, 2004 09:08
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Photoshoot-leiri, osallistuisitko?

Viesti Kirjoittaja Rianka » La Heinä 04, 2009 15:54

BakaBaka kirjoitti: Siis onko siinä sitten joku tietty ikä raja?

Ei, ei olisi. Mielessäni olin suunnitellut, että leiri olisi avoin kaikille iästä riippumatta, koska en näe mitään syytä vetää ikärajoja tälläisen toiminnan ylle. Leirin tarkoitushan on vain opettaa tietoa jota kaikki hyötyisivät, mutta tarkemmat ikärajakysymykset varmasti vasta selkenevät myöhemmässä vaiheessa. Hölmöähän se olisi heittää tälläiselle toiminnalle jokin K18 leima, jos senikäisiä osallistujia olisi vain kaksi, mutta vaikka nuorempia osallistujia olisi huomattavasti enemmän. Voisinkin jo sanoa, että jos ikärajaa tulisi, se olisi hyvin alhainen. (esim 12-14 vuotta)
Jotkut osaa, Jotkut taas ei

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muut harrastustapahtumat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 14 vierailijaa