Turun ja Turun seudun anime & manga tapahtumat? Huhuu!

Keskustelu paikallisista ja alueellisista harrastustapahtumista, larpeista, konserteista ja muista pienimuotoisemmista animeharrastajia kiinnostavista yleisötapahtumista. Huomaathan, että monista paikallisista tapahtumista ilmoitellaan ensisijaisesti animeyhdistysten omilla keskustelualueilla.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Zel~
Viestit: 36
Liittynyt: Ti Loka 23, 2007 20:18

Turun ja Turun seudun anime & manga tapahtumat? Huhuu!

Viesti Kirjoittaja Zel~ » Ti Marras 11, 2008 17:32

Nyt kun lukaisin tuolta noita tapahtuma juttuja ja ajattelin kirjoittaa tänne tälläisen kysymyksen ja aiheen että miksei turussa tai turun lähellä ole yhtään anime ja manga tapahtumaa? Kaikki sijoittuvat jonnekin kauas Turusta!

Kyllä Turkuunkin voisi jotain järjestää! Tuntuu että Turun lähellä asuvat melkein jätetään näiden tapahtumien ulkopuolelle. Olisihan se yhtä kannattavaa järjestää Turkuun jokin vähän isompi tapahtuma kuin jokin Kirsikankukkacon kuin vaikka Desuconin järjestäminen öö..lahteen? Ei kaikilla ole varaa matkustella ympäri Suomea vaikka kova anime/manga -fani olisikin, raha rajoittaa matkustamista useimmilla aika lailla. Olisi se ihan mukavaa jos tulisi sellainen Con johon varmasti pääsisi. Helsinki ja Tampere ovat juuri ja juuri sellaisia paikkoja johon itse ainakin pääsee, mutta juna siltikin maksaa, joten olisi kiva päästä sellaiseen tapahtumaan johon ei tarvitse junalippuihin säästää rahaa vaan voisi törsätä rahaa sitten itse tapahtumassa ilman että pelkää tuhlaavansa liikaa :?

Ja kyllä Turkuun ja Turun lähelle porukkaa tulisi muualtakin kuin turusta animen ja mangan takia. Eikös Elysée-arena olisi juuri sopiva paikka sellaisen tapahtuman paikka? Ainakin siellä olisi isoja saleja ja aika paljon tilaa : D

Eikö ketään todellakaan kiinnosta järjestää tapahtumaa Turkuun tai lähelle? Animeconkin tulee Turkuun taas vuonna nakki ja papu. Varmaan se oli joskus kolmen neljän vuoden päästä. :cry:

[Modemuoks: Siirretty oikealle alueelle]

Avatar
Kaneli
Viestit: 88
Liittynyt: Ma Loka 13, 2008 18:43

Re: Turun ja Turun seudun anime & manga tapahtumat? Huhuu!

Viesti Kirjoittaja Kaneli » Ti Marras 11, 2008 17:47

Olis se kyllä mukavampaa kerätä koko Suomi yhteen massiiviseen tilaisuuteen (omasta mielestä), kuin että vierailis pienissä coneissa, joissa jotain pullonpyöritystä vietettäis päähuvina.

Helsinki on pääkaupunki (lisää lähialueet ja saat sen miljoona asukkia) ja Tampere on sitten taas pohjoisempana pohjoisille asukeille :D

Kai se vaihtelukin virkistäis.
En ole minkään sanomani takana, mielipiteeni vaihtelee noin viikottain.

Jakoavain
Turun keisari
Viestit: 307
Liittynyt: Ma Loka 18, 2004 22:07

Re: Turun ja Turun seudun anime & manga tapahtumat? Huhuu!

Viesti Kirjoittaja Jakoavain » To Marras 13, 2008 23:17

Turkuun olisi todella kiva kyllä saada tapahtumia, mutta nytten ei tule mieleen mitään kauhean suurta tilaa missä sellaisen voisi pitää. Messukeskus ehkä, mutta muuten en saa mitään muuta mieleen.

Lahdessa sentään oli Sibeliustalo :/

Avatar
Darth Mauno
Wannabe
Viestit: 1043
Liittynyt: Ke Huhti 23, 2003 08:32
Paikkakunta: Turku

Re: Turun ja Turun seudun anime & manga tapahtumat? Huhuu!

Viesti Kirjoittaja Darth Mauno » Pe Marras 14, 2008 00:40

Itse olen hyvän aikaa miettinyt, olisivatko kylpylähotelli Caribian messu- ja konferenssitilat sellaisissa hintaluokissa, että siellä saisi järjestettyä jonkinlaisen hörhötapahtuman, mutta tarjouspyyntöä ei nyt ihan lämpimikseenkään viitsi tehdä.

Ei sikäli, että minulla tähän hätään olisi aikaa (taikka energiaa tai juuri muitakaan edellytyksiä) mitään tapahtumia ryhtyä järjestämään....
"Do not underestimate the power of the Dork Side"

Avatar
Zel~
Viestit: 36
Liittynyt: Ti Loka 23, 2007 20:18

Re: Turun ja Turun seudun anime & manga tapahtumat? Huhuu!

Viesti Kirjoittaja Zel~ » La Marras 15, 2008 14:24

Ehdotin tuossa ylempänä Elysée/turkuhallia... Koska ajattelin että se olisi ainakin tarpeeksi iso sellaisen tapahtuman vetämiseen. Mutta siitä en sitten tiedä onko se liian kallis sellaiseen, mutta kai tapahtumien järjestäjät Elyséen vuokraamisesta saisi jotakin alennusta, kun se on kuitenkin sellainen tapahtuma että luulisi kävijöitä käyvän, varsinkin jos keksii hyvän ohjelman. Ja ajattelin että voisin auttaa järjestelyissä ,koska itse asun aika hyvin niin että mahdollisesti pääsisin aina kun tarvittaisiin. Ja ohjelmaakin voisin yrittää ideoida :D

Ja siis en minä sitä meinaa, että nuo ehdotukset olisivat huonoja,mutta ajattelin että elyséessä olisi ainakin tilaa ja kaikkea.
Caribia olisi varmaan sitten ainakin yksi vaihtehto myös, niin kuin sinä siinä ylempänä ehdotitki. Täytyisi varmaan vilkaista hintoja eri paikoissa : >

Ja ohjelmisto olisi vaikka tälläinen melkein, jos olisi mahdollista:
- Karaokea ,jos mahdollista ja japanilaisia kappaleita tietenkin, ei pelkkää anime-musiikkia vaan olisi muutakin musiikkia Ayumi Hamasakilta, BoA:lta, Nana Kitadelta yms. Kaikkea mitä saataisiin kasaan karaokena ja jos sellainen tapahtuma jonnekin turkuun saataisiin, niin tapahtumasta kiinnostuneet voisivat ehdottaa eri kappaleita. (olin hieman pettynyt kun animeconissa ei tänä vuonna ollut karaokea)
-Cosplay-kisa, animeconissahan aina pitää olla jokin edes pieni cosplay-kisa..kaiketi.
- Ja edelleen tapahtumasta kiinnostuneet voisivat ehdottaa lisä-ohjelmaa, jos sellainen tapahtuma olisi järjestettävissä.
-jotain piirtelyä ja näpertelyä.
-paneeleita.
-ParaPara:a! (ehdottomasti, koska en päässyt animeconissa tanssimaan sitä, koska se oli päällekkäin toisen ohjelman kanssa, jota myös halusin mennä katsomaan)

Tuosta ohjelmasta myös voisi tehdä sellaisen ,jos se onnistuisi etteivät kaikki sellaiset jutut joihin ajattelisi menevän paljon porukkaa, niin menisi päällekkäin, koska se on aika ärsyttävää omasta mielestä.

Avatar
Darth Mauno
Wannabe
Viestit: 1043
Liittynyt: Ke Huhti 23, 2003 08:32
Paikkakunta: Turku

Re: Turun ja Turun seudun anime & manga tapahtumat? Huhuu!

Viesti Kirjoittaja Darth Mauno » Su Marras 16, 2008 17:35

Zel~ kirjoitti:Ehdotin tuossa ylempänä Elysée/turkuhallia... Koska ajattelin että se olisi ainakin tarpeeksi iso sellaisen tapahtuman vetämiseen. Mutta siitä en sitten tiedä onko se liian kallis sellaiseen, mutta kai tapahtumien järjestäjät Elyséen vuokraamisesta saisi jotakin alennusta, kun se on kuitenkin sellainen tapahtuma että luulisi kävijöitä käyvän, varsinkin jos keksii hyvän ohjelman.
En oikein usko, että hallin vuokraajilla olisi juurikaan halukkuutta mitään isompia alennuksia antaa, voittoa he ovat kumminkin tekemässä eivätkä hyväntekeväisyyttä harjoittamassa. Eikä Turkuhalli tilanakaan ole erityisen toimiva moiselle tapahtumalle - väkeä sinne toki mahtuu, mutta 8 500 hengen vetoinen pääkatsomo on mille tahansa ohjelmanumerolle ylimitoitettu, kun taas hallin muihin tiloihin ei mahdu auditoriokäytössä kahtakaan sataa henkeä.
Zel~ kirjoitti:Ja ajattelin että voisin auttaa järjestelyissä ,koska itse asun aika hyvin niin että mahdollisesti pääsisin aina kun tarvittaisiin. Ja ohjelmaakin voisin yrittää ideoida :D
Jos innokkuutta tapahtumajärjestämiseen on, vinkkinä todettakoon, että 2011 Turussa järjestettävän Animeconin tekemiseen voi osallistua jo nyt, sähköpostia vain osoitteeseen: info@2011.finncon.org

Ja mitä mainitsemiisi ohjelmasisältöihin tulee, ainakin osaa moisista aktiviteeteista pääsee kyllä Turussa harrastamaan ihan ilman erityisempiä tapahtumiakin. Paraparaa pääsee tanssimaan parikin kertaa viikossa (tarkemmat tiedot täältä) ja cosplayn saralla Turun animeseura on järjestämässä taas ensi keväänä säännöllisesti cosplaytyöpajoja. Enkä usko, että karaokeiltakaan olisi mitenkään poissuljettu animeseuran mahdollisena aktiviteettina, vai mitä Riku? :wink:
"Do not underestimate the power of the Dork Side"

Avatar
Zel~
Viestit: 36
Liittynyt: Ti Loka 23, 2007 20:18

Re: Turun ja Turun seudun anime & manga tapahtumat? Huhuu!

Viesti Kirjoittaja Zel~ » Su Marras 16, 2008 20:54

Ai joo. Sitä en tullutkaan ajatelleeksi ^^'
Eli siellä on yksi iso halli ja loput pienempiä tiloja minne ei mahdu juuri minkään vertaa porukkaa... :< Olisi se varmaan muuten ollut ihan ok paikka, jos hinnatkin olisivat halvempia.

Minä voisin kyllä osallistua Turun animeconin järjestämiseen, niin saisi jotain uutta näkökulmaa animen ja mangan suureen maailmaan ja kokemusta conin järjestämisestä. En tiennytkään että Turun conia aletaan nyt jo järjestämään. Lähetän meiliä piakkoin :D Toivon että minusta jotain edes pientä apua siinä olisi.

Ja karaokea haluttaisi päästä laulamaan japaniksi, vaikka hiukan ujon puoleinen laulaja olenkin, mutta ehkä se on niin että hiukan tuntemattomien seurassa rohkaistuu ,kun ei tunne ketään ja kukaan ei tunne minua öö..tai jotenkin tuollalailla. Missä nyt voisi karaokea laulaa? :shock:

Ja Paraparaa voisin mennä tanssimaan, jos löydän sen paikan. Uskon että löydän, kun tiedän missä on Maariankatu, koska oma koulu on sen lähellä ja Puolalan koulun melkein tiedän myös..ehkä. Aina voin Turussa asuvilta kavereilta kysyä, jos en tiiä tai löydä paikkaa, ne ainakin tietävät. Sellaista vielä Parapapasta, jos tulee nytten jossain vaiheessa tunneille, niin onko paljon jäljessä ja kerrataanko liikkeet aina tuntien alussa? Eikun...Onko aloittelijoille aina oma päivä? :D

Sellaista nyt miettisin että olisikohan turkuun minnekkään mahdollista järjestää pikkujoulu-conia, kun jossakin muuallakin on mietitty varmaan samaa asiaa eri paikkakunnalle?

Avatar
Darth Mauno
Wannabe
Viestit: 1043
Liittynyt: Ke Huhti 23, 2003 08:32
Paikkakunta: Turku

Re: Turun ja Turun seudun anime & manga tapahtumat? Huhuu!

Viesti Kirjoittaja Darth Mauno » Ma Marras 17, 2008 00:05

Zel~ kirjoitti:Sellaista vielä Parapapasta, jos tulee nytten jossain vaiheessa tunneille, niin onko paljon jäljessä ja kerrataanko liikkeet aina tuntien alussa? Eikun...Onko aloittelijoille aina oma päivä? :D
Perjantain tunnit tuolla Cygnauksen koululla ovat nimenomaan aloittelijoille suunnattuja ja niillä käydään aina läpi kullakin kerralla tarvittavat liikkeet erikseen. Lauantain tunneilla edellytetäänkin jo sitten ainakin perusteiden osaamista entuudestaan, joten niille ei ihan ummikkona kannata välttämättä tulla.
Zel~ kirjoitti:Sellaista nyt miettisin että olisikohan turkuun minnekkään mahdollista järjestää pikkujoulu-conia, kun jossakin muuallakin on mietitty varmaan samaa asiaa eri paikkakunnalle?
No, ensi lauantaina järjestetään Turun animeseuran + erinäisten scifiseurojen yhteiset pikkujoulut, jotka käsittääkseni taitavat olla avoimet myös seuroihin kuulumattomille henkilöille. Tarkempia tietoja kannattaa kysellä vaikkapa animeseuran hallitukselta osoitteesta: seele@lists.utu.fi
"Do not underestimate the power of the Dork Side"

Avatar
Zel~
Viestit: 36
Liittynyt: Ti Loka 23, 2007 20:18

Re: Turun ja Turun seudun anime & manga tapahtumat? Huhuu!

Viesti Kirjoittaja Zel~ » Ma Marras 17, 2008 19:44

Haa! Varmaan sitten joku perjantaina alan käydä Parapara -tunneilla :D Haluaisin niin osata sen tanssin. Maksaako tunneilla käyminen?

Kiitos näistä tiedoista. Lähetin sähköpostia ^__^
Varmana menisin pikkujouluihin, jos sellaiseen pääsee.

Avatar
Darth Mauno
Wannabe
Viestit: 1043
Liittynyt: Ke Huhti 23, 2003 08:32
Paikkakunta: Turku

Re: Turun ja Turun seudun anime & manga tapahtumat? Huhuu!

Viesti Kirjoittaja Darth Mauno » Ti Marras 18, 2008 14:20

Zel~ kirjoitti:Maksaako tunneilla käyminen?
Parapara-oppitunnit ovat ilmaisia ja kaikille avoimia.
"Do not underestimate the power of the Dork Side"

Avatar
Zel~
Viestit: 36
Liittynyt: Ti Loka 23, 2007 20:18

Re: Turun ja Turun seudun anime & manga tapahtumat? Huhuu!

Viesti Kirjoittaja Zel~ » Ti Marras 18, 2008 17:21

Ah! Vielä häiritsen kysymällä noista pikkujouluconista, niin että tuleeko sellaisesta sitten jokin ilmoitus jonnekin jos sellainen on con on jonnekin Turkuun tulossa?

Avatar
Hui
Viestit: 26
Liittynyt: Ma Loka 30, 2006 14:10

Re: Turun ja Turun seudun anime & manga tapahtumat? Huhuu!

Viesti Kirjoittaja Hui » Ti Marras 18, 2008 20:07

Turun animeseura osallistuu tosiaan Turun yhteisten hörhöpikkujoulujen järjestämiseen, joista löytyy lisää tietoa täältä. Kyseessä ei kuitenkaan ole kuitenkaan mikään varsinainen con (paikalla on varmasti enemmän muita kuin animenörttejä) eikä Turun Animeseura tällä hetkellä aikone järjestää lähitulevaisuudessa coneja Turkuun, osittain johtuen siitä, että suuri osa aktiiveja on kiinni Desuconin ja 2011 - conin järjestämisessä.

Elämää on conien ulkopuolellakin ja Turussa tapahtuvaan animehörhöilyyn pääsee parhaiten mukaan käymällä joskus Turun Animeseuran videoilloissa tai toimistollamme Terrakodilla ja avaamalla rohkeasti suunsa. Kaikkein uusin ja paikkansapitävin informaatio seuran toiminnasta tulee tällä hetkellä sähköpostilistalle tas@lists.utu.fi sekä vidisten powerpointtehin. Nettisivu on jäänyt hiukan huonolle huomiolle, mutta eiköhän sekin saada ajan tasalle, kun allekirjoittanut pääsee iskemään kyntensä siihen lähiaikoina.

gwoc
Viestit: 4
Liittynyt: Ti Syys 15, 2009 12:41

Re: Turun ja Turun seudun anime & manga tapahtumat? Huhuu!

Viesti Kirjoittaja gwoc » Ti Syys 15, 2009 13:31

Ainakin nyt on viikonloppuna tapahtumassa; nimittäin TAS:n 10 vuotisjuhlat!

http://gwoc.tiksu.org/tasjuhlat/

ilmoittautukaa asap!

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muut harrastustapahtumat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 27 vierailijaa