WIP = "Work in Progress" - keskeneräiset työt

Esittele omia tuotoksiasi ja kommentoi muiden töitä. Perinteisen taiteen lisäksi tälle alueelle ovat tervetulleet myös teksti- ja valokuvataide.

Valvojat: Animeunionin Foorumiaktiivit, Taidenurkkaus / aktiivit

Avatar
escape_rope
Viestit: 692
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 22:02
Paikkakunta: Joensuu

WIP = "Work in Progress" - keskeneräiset työt

Viesti Kirjoittaja escape_rope » Ma Helmi 16, 2009 17:45

Keskeneräisiä ja etenkin suurempaa työpanosta ja enemmän aikaa vaativia töitä saa halutessaan esitellä täällä. Kaikenlaiset kuvalliset työt ovat tervetulleita sisältävät ne sitten omia hahmojasi taikka muiden. Tärkeintä on esitellä monipuolisesti työprosessiaan: mistä idea lähti, millaiseksi kuva alkoi luonnistua, ja mitä on vielä tehtävä ennen kuin työ valmistuu.

Taiteilijalta vaaditaan yksi tai useampi kuva keskeneräisestä työstään. Myös ensimmäiset luonnokset työstä ovat tervetulleita, jos niitä vain löytyy. Kuvia käytetään havainnollistamiseksi, mutta itse tekstilläkin on väliä. Kirjoittakaa siis kaikki mahdollinen, minkä saatte työstänne irti! : DD
Kun työ sitten aikanaan valmistuu tulee se sijoittaa oikeaan paikkaansa Erilaisen nykytaiteen museoon. Taiteilija voi myös halutessaan, ja on myös suositeltavaa, että valmis työ linkkeineen käydään myöhemmin lisäämässä tänne aiemmin kirjoitetun viestin jatkoksi muokkaa-napukkaa käyttäen.


Muistathan myös lukaista ohjeet ennen kuin lähetät viestin!

Huomaa myös, ettei keskustelu keskeneräisistä töistä ei ole kielletty, mutta turhanpäiväisiä viestejä tulee välttää. Pääasiassa esitellään keskeneräisiä töitä, eikös joo?

-----------------------------------------------


Pari viikkoa sitten löysin pari sydäntä raastavaa biisiä ja kuuntelinkin niitä non-stoppina yhtenä iltana. Kaivoin samalla A3-vesivärilehtiön käsiini ja sen viereen pienemmän paperin palan luonnosta varten. Tein nopean asentoluonnoksen ihmishahmosta, sellaisen todella kämäisen, mutta ainakin tiesin mitä yrittää isommalle lehtiölle. Tuskasteltuani reilun tunnin ajan A3-paperin ääressä siinä keskellä vihdoin makoili mieshahmo muutamine yksityiskohtineen. Musiikki soi ja mietin kuvalle tarinaa, jokseenkin surullista sellaista. Pian nuoren miehen rinnalle ilmestyi koira, sitten lisää pieniä yksityiskohtia molempiin hahmoihin, ja se oli siinä!

Kuva tarvitsi vielä taustan. Halusin ehdottomasti mukaan punaisen kukkapedin ja palan luokseen kutsuvaa taivasta. Jotain vihreää, jotain sinistä, ja koiran tuli ehdottomasti olla ruskean sävyinen. Niinpä tekaisin pikaisesti tällaisen. Kyllä. Tiedän, että se on kovin hurmaava. Mutta näin minä teen pitääkseni huolen, että värit tulevat mätsäämään keskenään edes jotenkin. Eli nuorukaisesta blondi, ja muut taustan värit suurinpiirtein paikoilleen.
Seuraavaksi aloin piirtämään taustaa. Kukkapedin kanssa tuntui menevän ikuisuus, vaikka kyseessä oli vasta lyijykynäluonnos. Seuraavaksi erotin taivaan maasta ja mietin, minkälaisen puskan piirtäisin, että saisin kuvaan jotain vihreää. Sitten iski turhautuminen pelkkään luonnosteluun ja kaivoinkin peiteväri esiin.
Maalasin taivaan ja maan väliin jotain sinertävää ja korostin maalaamaani turkoosilla akvarellipuuvärillä. Seuraavana vuorossa oli vihreät pensaat, jotka luonnistuivat pääosin copictusseilla, mutta joita korostin tumman vihreällä ja valkoisella peitevärillä. Sitten tulikin mittari täyteen ja työ meni viikoksi pois pöydältä ja raivasin välineet pois.

Kun viimein päätin jatkaa työtä kävin punaisten kukkien kimppuun. Copicit olivat taas kovassa käytössä ja aikaa kului vietävästi yksityiskohtien takia. Siinä samalla mietin, josko kuvasta ei sittenkään tulisi surullinen. Ehkä nuorikainen vain loikoilisi koiransa kanssa turhan nätin maiseman keskellä. Mutta ei, pitäydyin vanhassa suunnitelmassa ja aloitin nurmen värityksen.
Seuraavaksi oli vuorossa taivassa ja valonsäteet. Mietin pitkään, miten käyttäisin värejä ja lopulta valitsin violetin sekä jotain punertavaa ja lopuksi vähän keltaista. Taistelin niin peitevärien, copicien ja akvarellipuuvärejen kanssa, ja lopulta sain aikaan, mitä halusin.

Työ näyttää tällä hetkellä tältä.
Kuvalla on tarinansa, nimensä ja suurin osa taustastaan. Enää puuttuu itse hahmojen työstäminen ja värin sekä yksityiskohtien lisääminen taustaan. Toisaalta työ on jo hyvällä mallillaan, mutta toisaalta se on vielä hyvin keskeneräisen näköinen. Näyttää, kuin olisin vasta värittänyt pohjan ja kaikki yksityiskohdat puuttuisivat kokonaan. Ja vielä kun jo tuo on syönyt aikaa niin pirusti, jotenkin ärsytää u__u" Ehkä ja toivottavasti tunnelma luonnistuu paremmaksi, kun hahmot saavat värinsä, ja kun leikin lisää mustan tussin kanssa. Nojaa, postailen valmiin työn tuonne Originaalin taiteen puolelle pienen kuvaa-avaavan selostuksen kera, mutta heitän linkin vielä tännekin.


//EDIT: 2402'09
Valmis työ kokonaisuudessaan ja lähikuvaa tai sellaista.

Avatar
Solid
Viestit: 222
Liittynyt: Ke Helmi 08, 2006 23:23
Paikkakunta: Alavieska

Re: WIP = "Work in Progress" - keskeneräiset työt

Viesti Kirjoittaja Solid » Su Huhti 26, 2009 16:14

Eli tällä hetkellä teen erääseen haasteeseen fantsuarttia.
Aloitus: Kuva

Hahmottelin, tein lineartin, väritin yksivärisenä eri pinnat. Siinä oli ensimmäisen vaiheen kolme ensimmäistä vaihetta.

Osa 2: Kuva

Tänä viikonloppuna olen väritellyt kahta valoa, aseen vihreää ja taustalta tulevaa sinistä. Olen ottanut alkuperäisten värien päälle tausta-layerin kopion ja laittanut multi/kertovalle layer-asetuksen. Sitten olen kopioinut yhdellä layerillä olevat lineartin ja värit. Laittanut Multi-layerin päälle ja lukinut läpinäkyvät pikselit, värittänyt mustalla ja laittanut layer-asetuksen Dodge-varjostukselle. Ja sitten olen ottanut taustavärin (originaalin) ja värittänyt sillä valotusta dodge-varjostus-tasolle.

ImagineFX is handy - always.

EDIT:
Elikkä seuraavavaihe parin viikon takaa.. sen jälkeen ei olekaan ollut aikaa tätä tehdä. Mutta kuitenkin, tein tulen ja valotuksen sekä edestä alhaalta tulevan oransin valotuksen. Nyt olen hiukan hukassa mitä tehdä, mutta keksin sen varmasti ensi viikonloppuun mennessä, jolloini tämän tulisi olla valmis. Lisää rendaamista valotuksen kohdalta. =)
Osa 3:Kuva

EDIT: 25.05.09
Neljäs ja viimeinen vaihe!
Tässä kuvassa olen saanut valot siihen malliin kuin haluan, jonka jälkeen koostin layerit (shift+Ctrl+E) ja väritin vielä mustana olleet viivan jäljet. Sen jälkeen lisäsin hiukan maagista säkenöintiä lieskoille ja aseen päässä olevalle kristallille (smaragdi?). Eli lisäsin layerin, laitoin Gradient toolilla pieniä ympyriä kohteen värillä, poistin kovareunaisella kumilla, peittävyys 8%, jonka jälkeen työ näytti karkealta kunnes lisäsin Gauss-sumennuksen siinä määrin, että väri ei aivan blendautunut vaan jätti pientä "salamointia."

Työn teko vei jotakuinkin 20 tuntia, ajassa kuukauden, työskentelin lähinnä viikonloppuisin, kun jaksoin, tai rentoutuakseni muusta työstä viikolla ja tein sen PS 7.0 ja hieman CS 3:lla.

Lisään tuonne taide-topiciinkin, että saisin kritiikkiä..
Viimeksi muokannut Solid, Ma Touko 25, 2009 13:55. Yhteensä muokattu 3 kertaa.

Avatar
rama
Viestit: 318
Liittynyt: Ke Loka 26, 2005 16:05
Paikkakunta: Stockholm
Viesti:

Re: WIP = "Work in Progress" - keskeneräiset työt

Viesti Kirjoittaja rama » Su Touko 10, 2009 18:32

Toisten luonnoksien ja töiden edistymistä on tosi kiintoisaa seurata, yleensä työvaiheet ja -tavat vaihtelevat melkoisesti ja aina tulee parikin ahaa-elämystä. Oikeastaan luonnoksia on usein kivempaa katsoa kuin valmiita töitä.

Työstän parhaillaan kansikuvaa, ja jos en rasteroi lopputulosta vaan väritän sen Photarissa en yleensä jaksa pahemmin panostaa siistiin pohjapiirrokseen, kunhan nyt perusasiat toimivat. Luonnos näyttää skannattuna tältä. Huomasin aloitettuani värittämisen haluavani muuttaa hieman hahmon asusteita, mikä ei ole isompi ongelma. Jos taas olisin tussannut terällä raastaisin luultavasti hiuksiani ajanhukan vuoksi :P
Tarvittavat ääriviivat ajattelin vetää sitten kaikkein viimeiseksi.

EDIT 20090509 Päivitystä: nyt on Juhakin alkanut saada vaatetta päälle ja väriä kasvoille.

EDIT 20090513 Lisää päivitystä: huhhuh, onneksi tietsikalla värittäminen on joustavaa. Lisätessäni kuvaan haluamani taustan huomasin ettei Juhan vaatetus sopinut kuvaan alkuunkaan *OMG, fashion victim!* Tällainen siitä nyt sitten lopuksi tuli ;D
Viimeksi muokannut rama, Ma Syys 21, 2009 12:34. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
Jope-san
Viestit: 70
Liittynyt: Pe Joulu 21, 2007 20:46
Paikkakunta: Vaasa

Re: WIP = "Work in Progress" - keskeneräiset työt

Viesti Kirjoittaja Jope-san » Pe Touko 15, 2009 13:59

120cm x 90cm kokoinen maalaus Vocaloidin Hatsune Mikusta

Kyseessä on siis taidehistorian kuvataiteen kurssin työ ja aiheena on "unelma"...
Joten koska en keksinyt mitään muuta niin hieman venytin aihetta :D "Unelmanani on maalata 120cm x 90cm kokoinen kuva Hatsune Mikusta"

Luonnos: http://jope-san.deviantart.com/art/Voca ... -122408989


Ennen maalaamisen aloittamista:
http://jope-san.deviantart.com/art/Voca ... -122994465

Tällä hetkellä olen vasta aloittanut maalaamisen mutta linet ovat valmiina

http://jope-san.deviantart.com/art/Voca ... -122489475EDIT: Maalausta jatkettu, seuraavaksi maalaan kädet ja jalat.
http://jope-san.deviantart.com/art/Voca ... -122901551VALMIS!
http://jope-san.deviantart.com/art/Hats ... -123795568

Aikaa käytetty 15h
Kysykää jos olette kiinnostunut ostamisesta, olen myymässä tuon Desu/Animeconissa (Desuconiin en välttämättä pääse)

Avatar
Yookuro
Viestit: 39
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2009 14:41

Re: WIP = "Work in Progress" - keskeneräiset työt

Viesti Kirjoittaja Yookuro » Ma Kesä 22, 2009 15:08

Menin tekee tälläsen vector-kuvan, jolle ei ihan löydy paljoa inspiä saada valmiiksi-

Merrily Going Round

-Lineart-


Keskeneräinen väritys

Avatar
rama
Viestit: 318
Liittynyt: Ke Loka 26, 2005 16:05
Paikkakunta: Stockholm
Viesti:

Re: WIP = "Work in Progress" - keskeneräiset työt

Viesti Kirjoittaja rama » Ma Syys 21, 2009 12:27

Hm, toivottavasti tämä ei ole väärä ketju sillä postaukseni ei niinkään ole keskeneräinen työ kuin luonnostelu ja tutkielma.

Valo ja varjo ovat olennainen osa kuvaa ja luovat tunnelman. Tavalliseen tapaan pienoista työinnon puutetta potevana luonnostelin ”oikeitten töitten” sijaan lyijärillä hahmoni Nixin kasvoille kolme eri valaistusta; sivulta hieman yläviistosta, ylhäältä sekä alhaalta. Kaikki kolme antavat kuvalle täysin eri tunnelman.

Joskus piirtäessä kuva saattaa tuntua ”kuolleelta” ja mielenkiinnottomalta, ja oman kokemukseni mukaan syy on useinmiten valaistuksessa (tai sen puutteessa). Kannattaa siis kokeilla rohkeasti eri vaihtoehtoja.

Avatar
Solid
Viestit: 222
Liittynyt: Ke Helmi 08, 2006 23:23
Paikkakunta: Alavieska

Re: WIP = "Work in Progress" - keskeneräiset työt

Viesti Kirjoittaja Solid » To Loka 08, 2009 15:38

Eli hurahdinpa Bakemonogatariin, varsinkin hahmodesigneihin. Innostuin ohjelmaa katsoessani luonnostelemaan erilaisia tyttöjä (lähinnä kasvoja) ja eilen sitten päätin yhdestä luonnoksesta tehdä piirroksen.
Eli aloitin CS4:ssa luonnoksella. Aluksi piirsin siis ison viivan, minkä kokoisen hahmon haluan. Mulle on vaikeaa tehdä tasapainoista hahmoa ja yleensä sitten joudun korjailemaan lisäämällä jaloille mittaa jne. Olen opetellut tekemään näin viimeisen puoli vuotta. Seuraavaksi aloitin ruumiin muotojen hahmottelun, sitten vaatteiden, sitten erilaisia yksityiskohtia, esmes outolaukku, pulleat olkapää hommelit ja niihin vähän hörhelöä, kännykkä, kengät jne.

Seuraavaksi piirsin hahmon sitten puhtaaksi. Eli luonnos 40% läpinäkyvyydelle ja uusi taso. Eipä tästä voi enempää sanoa, normisti tehty.

Sitten aloin miettimään taas, onko tämä nyt niin hyvä kuin voi olla. tein siin punaviivoilla korjauksia. Näyttää nyt tältä.
Eli pientä korjailua anatomiaan ja täytyy kyllä miettiä vaatetustakin enemmän. Ehkä vaihdan rinnan kohdalla olevat takin taskut vaikka johon koristeellisempaan. Taitaa olla pakko, ei se ole aivan hyvä näin. Eli vuorossa on uusiksi piirtäminen. Suht. hyvältä näyttää. Naama on hyvän näköinen. Pidän vaatetuksen osista ja anatomia pelaa melko hyvin. Mutta piirrän vielä kerran uudelleen. Aloittelevan artistin olisi hyvä piirtää työnsä neljässä tasossa. En ole kuitenkaan aivan tuon mukaan mennyt. Olen vasta kaksi kertaa tuon piirtänyt ja vielä kerran ainakin aion.

Valmistuu siten, kun työltä ja opiskelulta kerkeän tekemään.
Tehty Cintiqlla.

Avatar
rama
Viestit: 318
Liittynyt: Ke Loka 26, 2005 16:05
Paikkakunta: Stockholm
Viesti:

Re: WIP = "Work in Progress" - keskeneräiset työt

Viesti Kirjoittaja rama » To Loka 22, 2009 19:53

Jälleen kerran tuli luisteltua ”oikeista töistä” ja luonnostelin Maxin ja Juhan Oblivion High-sarjasta. Aloitin lyijärillä, ja ajattelin sitten tussata Wacomilla ja Photarilla. Homma on nyt tässä vaiheessa mutten yhtäkkiä osaakaan päättää tehdäkö tästä värilistä vaiko mustavalkoisen. Kallistun ehkä enemmän mustavalkoiseen.
Tiedän ettei tämän ketjun keskisin tarkoitus ole töistä keskustelu, mutta ehdotuksia, pliis?

Avatar
Jope-san
Viestit: 70
Liittynyt: Pe Joulu 21, 2007 20:46
Paikkakunta: Vaasa

Re: WIP = "Work in Progress" - keskeneräiset työt

Viesti Kirjoittaja Jope-san » To Loka 22, 2009 22:00

http://jope-san.deviantart.com/art/Ayan ... -141104696

Tilasin viikko sitten Neon Genesis Evangelionin Der Mond-artbookin ja tuon saatuani ja luettuani innostuin taas vaihteeksi piirtämään Ayanamin :>
Anatomiaa ja asentoa korjaan vielä rankalla kädellä, tuo nykyinen on vasta hahmotelma.
(Ja ennenkuin kukaan kysyy niin: Koska olen tyhmä ja halusin jotain väritettävää [Miksi väritit pään ensiksi vaikka muuta ruumista ei ole edes tussattu])

Avatar
Aura
Viestit: 91
Liittynyt: Su Huhti 05, 2009 13:56

Re: WIP = "Work in Progress" - keskeneräiset työt

Viesti Kirjoittaja Aura » To Loka 22, 2009 22:03

rama kirjoitti:Homma on nyt tässä vaiheessa mutten yhtäkkiä osaakaan päättää tehdäkö tästä värilistä vaiko mustavalkoisen. Kallistun ehkä enemmän mustavalkoiseen.
Tiedän ettei tämän ketjun keskisin tarkoitus ole töistä keskustelu, mutta ehdotuksia, pliis?
Sanoisin että mustavalkoinen. Tuo on jotenkin sen oloinen kuva, että se saattaa sopia paremmin.

Avatar
rama
Viestit: 318
Liittynyt: Ke Loka 26, 2005 16:05
Paikkakunta: Stockholm
Viesti:

Re: WIP = "Work in Progress" - keskeneräiset työt

Viesti Kirjoittaja rama » Pe Loka 23, 2009 00:03

Aura kirjoitti:
rama kirjoitti:Homma on nyt tässä vaiheessa mutten yhtäkkiä osaakaan päättää tehdäkö tästä värilistä vaiko mustavalkoisen. Kallistun ehkä enemmän mustavalkoiseen.
Tiedän ettei tämän ketjun keskisin tarkoitus ole töistä keskustelu, mutta ehdotuksia, pliis?
Sanoisin että mustavalkoinen. Tuo on jotenkin sen oloinen kuva, että se saattaa sopia paremmin.
Kiitos avusta, Aura! Hyvä saada toiselta tekijältä mielipide, kun omille töilleen joskus vaan on niin sokea (^__^)

Oma edit: No niin, tussasin mustavalkoiseksi, ja taustaksi laitoin yksinkertaisen tehostevärin. Tällainen siitä nyt sitten tuli :)

Avatar
Solid
Viestit: 222
Liittynyt: Ke Helmi 08, 2006 23:23
Paikkakunta: Alavieska

Re: WIP = "Work in Progress" - keskeneräiset työt

Viesti Kirjoittaja Solid » To Joulu 03, 2009 19:06

Viime kerrasta onkin sen verran aikaa ja edetty on kyllä ihan uuden viestin verran.
Viime viestissäni jäin punaviiva-kohtaan. Olen nyt siis korjannut hahmon ja piirtänyt sen uudelleen. Ikävä kyllä huomasin muutaman kivuliaan näköisen kohdan puhtaaksi piirron jälkeenkin, joten nekin piti vielä korjata (kivuliasta siis tytölle, paita oli niin tiukan näköinen, että hankausvammoja vaan saa. Eli pehmeyttä lisää paitaan.
Lopullinen linearttini näytti kuitenkin tältä: Lineart

Tämän jälkeen tein värikokeillut (flat, highlight, shadow) ja päätin mennä lilalla värillä, Senjougaharalla on violetit hiukset, joten miksei tälläkin. :)
Tässä kuitenkin siistitty flatcolor-versio: Flatcolor

Seuraavaksi oli vuorossa varjojen maalaillu. En viitsinyt tehdä kovia varjoja (liian vähän kokemusta niistä), joten pehmyttä, 10% siveltelyä. Brushina oli Noisella ja Smoothingilla varustettu perusairbrush (10%).
Nahkalle tein oman brushin lisäämällä tekstuurin, sen perusbubblen ja muutama muu sääntö ja siveltämään.
Highlightit samoilla brusheilla ja samoilla periaatteilla. Tässä täytyy tosin mainita, että Bakemonogatarissa aina välillä hahmoilla on hyvinkin valkoiset highlightit, ja halusin sellaiset tyylin takia (mitä minäkin tyylistä välitän, jo vasen käsi on tyylirikko. :D)
Highlight ja shadow VERSIO!

Vielä on kokeilemista jäljellä. Lineartin väriä voisi vaihdella, hiukset ovat highlightittomat ja varjottomat, sekä muutamat esineet ovat värittämättä, kuten kännykkä, kengät, silmät ja sukkien highlightit ja varjot. Taustallekin voisi jotain yksinkertaista väsäistä.
Kuha aikaa kulluu... on vain niin paljon tehtävää tällä hetkellä.

EDIT:
Hurr, nyt kun uudestaan katsoin, niin voe että on kalpean näköinen. Pitää korjata..

Avatar
Dashi
Viestit: 66
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 15:35
Viesti:

Re: WIP = "Work in Progress" - keskeneräiset työt

Viesti Kirjoittaja Dashi » To Maalis 18, 2010 11:08

Olen vasta hiljaittain alkanut nappailla WIP-ruutuja Livejournaliani varten. Ajattelin nyt jakaa viimeisimmän täälläkin, aihetta selailtuani ajattelin, jotta mikä ettei. Kyseessä on kotosalla luonnostelemani kuva, jonka skannasin ja piirsin puhtaaksi Elementsillä, jota yleensä värittämiseen käytän. Kyseessä on vaihteeksi jotain hieman ... sekalaisempaa, kuin fanartia tai omia hahmoja. Kyseessä oli vain "hei-haluan-piirtää"-hetki;piirsin tytön ja varsin futuristisen mp3-soittimen. Toivottavasti saan vielä väritettyä valmiiksi kaiken haalimani työn keskellä.
dashiana.net - piirustuksia ja kirjoituksia.
my anime list - se lyhyt lista.

Avatar
rama
Viestit: 318
Liittynyt: Ke Loka 26, 2005 16:05
Paikkakunta: Stockholm
Viesti:

Re: WIP = "Work in Progress" - keskeneräiset työt

Viesti Kirjoittaja rama » To Maalis 18, 2010 11:23

Absoluthen zombien ja moottorisahojen innoittamana luonnostelin zombieversiot kahdesta hahmostani. Sitten menikin puoli vuotta ennenkuin sain koottua tarpeeksi energiaa kuvan värittämiseen... :P
Tausta puuttuu vielä täysin, ja etummainen moottorisaha on vasta puolivalmis.

Avatar
Kara
Viestit: 19
Liittynyt: Pe Maalis 13, 2009 23:55
Paikkakunta: PohjoisSuomea

Re: WIP = "Work in Progress" - keskeneräiset työt

Viesti Kirjoittaja Kara » Su Maalis 21, 2010 03:05

Olipa kiva yllätys, kun selailin photobuckettia, minullahan on täällä kuvia.

Tässä on tämän vuoden ystävänpäiväkortti.
Ystäväpäiväkortin vakiovarustuksiin kuuluvat; sydän ja kukka.

Voice ympäripyöritti kamalasti Rihannan Russian roulettea, jonka seurauksena halusin piirtää kuvan aiheesta. Koska viime aikoina on muutenkin ollut hieman absurdia ja surrealistista piirrustusta tulossa aivoista, niin annoin mennä vain. Komiasti 3 päivää myöhässä sain lineartin tehtyä ja vieläkään en ole tehty lopullista värityskuvaa...

En osaa luonnostella.. Se on vain täysin ydinfysiikaa minulle ja luonnostelusta seuraa yleensä vain sekasotku. Joten piirrän suoraan koko kuvan. Kuten tuosta kuvasta näkyy, niin se ei tarkoita, että se kuva olisi sopusuhtainen tai mitenkään järkyttävän toimiva.

-#1-
Kun kuva on hahmoteltu, skannailen sen yleensä koneelle. Siellä flippaan sen peilikuvaksi, että itsekin huomaan omat virheeni.. Tässä vaiheessa tulee monesit erinnäisiä voimasanoja ja öristelyitä. Sen jälkeen otan alkuperäisen skannerista ja korjaan omasta mielestäni virheelliset kohdat. Ja lisään loput yksityiskohdat.

-#2-
Ja skannaan uudelleen. Tämä saattaa toistua joskus useastikin. Tällä kertaa riitti yksi kerta. Tästä kuvasta piti tulla photoshopversio, joten rajat piti tehdä koneella. Tätä tarkoitusta varten haluan kuvan olevan kutakuinkin valmiissa tilassa jo lyijykynävaiheessa, ettei minun tarvitse alkaa enää miettimään miten viivat kulkeutuvat.

-#3-
Käytän tietokoneella jotain reittikynä-nimistä työkalua. Sen toimintaperiaatetta on vaikea selittää, mutta se on ihan hauska ja helppokäyttöinen. Tässä kohdassa saatan vielä muuttaa ja parannella alkuperäistä suunnitelmaa, kuten kyseisessä muutin taustakukkia aika radikaalisti.

Teoriassa kuva voisi olla valmis pelkillä ääriviivoilla, jos siltä tuntuu, mutta koitan nyt ehkä värittää sitä vähän. Seuraavat kuvat ovat yksinkertaisesti värityskaavani. Valitsen ensiksi värit ja sitten siivoan rajat. Taustaksi valitsen jonkin kamalan värin, jotota erotan ihonvärin ja muut siitä hyvin.
-#4-
-#5-


Jospa tämä valmistuisi viimeistään ensi ystävänpäivälle.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Erilaisen nykytaiteen museo”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija