Videotaidetta

Esittele omia tuotoksiasi ja kommentoi muiden töitä. Perinteisen taiteen lisäksi tälle alueelle ovat tervetulleet myös teksti- ja valokuvataide.

Valvojat: Animeunionin Foorumiaktiivit, Taidenurkkaus / aktiivit

Avatar
Sleepy Dancer
Viestit: 579
Liittynyt: Pe Tammi 06, 2006 22:37
Paikkakunta: Imatra
Viesti:

Videotaidetta

Viesti Kirjoittaja Sleepy Dancer » Su Marras 20, 2011 22:04

Koska tällaista aihetta ei vielä ollut, loin sellaisen. Tämä on yhteydessä valokuvauksen kanssa, mutta kuitenkin ihan oma lajinsa, koska kuvan lisäksi käsitellään yleensä myös ääntä ja leikkauksia. Videotaide on nykyisin hyvin yleinen ja monipuolinen taidemuoto. Onkin mielenkiintoista, mikä tekee arkipäiväisestä kuvauksesta taidetta. Onko esim. video, jossa joku kuorii perunaa puolituntia taidevideo? Pitäkää hauskaa!Tästä on kulunut ikuisuus, mutta vuosia sitten tein kuvasin videon The Night. Nukuin silloin serkkupoikieni vaatekaapissa ja keksin, että se voisi olla mielenkiintoinen ympäristö typerällä kauhuvideolle. Suurin osa musiikeista ovat Akira Yamaokan säveltämiä, enkä muuttunut niitä yhtään. Olen tosin oppinut, että nykyään noin ei saisi tehdä. Sen aikainen ajatus kuitenkin oli, että selkeästi kauhugenren musiikit luovat videoon kauhutunnelman. Pidän kuitenkin edelleen kohdasta, missä Manaajasta tuttu "Tubular Bells" soi naurettavassa tilanteessa.

Joutsenossa ollessani kuvasin ja editoin Keijotar-videon. Idea tähän videoon lähti siitä, että kysyin Hauskojen kotivideoiden Sampolta vitsillä, saanko käyttää hänen tekemää biisiä musiikkivideossa ja hän vastasi myöntyvästi. Keksin kaverini kanssa hahmon nimeltä Keijotar ja vaatetin kaverini hahmon tyylin mukaisesti. Hänen tanssiliikkeensä ja eleensä olivat mielestäni hyvin eloisia ja luovia niissä videopätkissä, jotka sain kuvattua ja video oli hauska editoida.
Phantasmagoria on siinä mielessä saavutus minulta, että sain pari ihmistä mukaan tähän. Tämä on parodia samanimisestä tietokonepelistä ja musiikki on suoraan sen trailerista. Kerrankin kaikki kuvakulmat ja tapahtumat ovat ihan suunniteltuja. Lyhyessä ajassa, mutta kuitenkin. ^__^ Lopussa näkyy taas kohtia, jotka menivät tavalla tai toisella pieleen.

Jonkin aikaa sitten aloin tehdä Simone-sarjaa ja osat 1 ja 2 ovat jo valmiit. Tein tätä syyslomalla, kun olin asuntolassa ihan yksikseni. Kuvaus, näyttely ja osa musiikeista on itsetehtyä ja siltä se näyttääkin. Saa nähdä milloin jaksan jatkaa tarinaa. :D

Tässä vielä Taideruuanlaitto-opetusvideo, jonka tein kaverini kanssa tänä viikonloppuna.
"Jättäkää minun Slaine rauhaan!
t: ruma läski akka"

Palaa sivulle “Erilaisen nykytaiteen museo”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa