Jopa 10 metrin tsunamiaalto Japanissa

Keskustelua aiheen vierestä

Valvoja: Offtopic-aktiivit

Avatar
NuttyNuti
Viestit: 302
Liittynyt: Su Marras 22, 2009 14:39
Viesti:

Jopa 10 metrin tsunamiaalto Japanissa

Viesti Kirjoittaja NuttyNuti » Pe Maalis 11, 2011 15:45

En tiedä, minne tämä aihe kuuluu, mutta sen verran hirmustuttavaa on että jonnekin haluan laittaa...

Elikkäskäs uutisissa on kerrottu, että Japania on koetellut ja koettelee tälläkin hetkellä 8,9 magnitudin maanjäristyksen aiheuttama tsunamiaalto. Aiheesta lisää mm. Ilta-Sanomissa:
Ilta-Sanomat kirjoitti:Voimakas 8,9 magnitudin maanjäristys on ravistellut Japania. Järistys on nostattanut myös jopa 10-metrisen tsunamiaallon. Kuolonuhreja on kymmeniä.
Iltapäivällä kello 14.46 paikallista aikaa iskenyt järistys oli voimakkuudeltaan 8,9 magnitudia. Sen liki paristakymmenestä jälkijäristyksestä suurin on ollut 7,4 magnitudia.

Paikallisella NHK-televisiokanavalla näytettiin, kun autoja, rekkoja, taloja ja rakennuksia jäi tsunamin alle Onahaman kaupungissa.

Järistyksen keskus oli noin 125 kilometrin päässä Japanin itärannikolta, noin 400 kilometrin päässä Tokiosta. Järistys tapahtui noin kymmenen kilometrin syvyydessä. ... [Lisää linkin takana.]
Hui hirvitys. Ja Japanissa, varsinkin Tokiossa on niin kamalasti ihmisiä. Toivottavasti vahingot säilyvät minimissä. D: Ja sitten pirautus kummiperheelle ja kyselyä heitin pojan tilanteesta... (E: Huh, kummiperheen poika vaimoineen on Suomessa, eli nou panik heillä... silti toivotaan minimivahinkoja!)
"Maailmamme ei ole lahja vanhemmiltamme vaan lainassa lapsiltamme."
-- Intiaanien sananlasku

Avatar
SAPULI-DONO
Internetin supersankari
Viestit: 212
Liittynyt: Pe Tammi 23, 2009 14:24
Viesti:

Re: Jopa 10 metrin tsunamiaalto Japanissa

Viesti Kirjoittaja SAPULI-DONO » Pe Maalis 11, 2011 16:50

vähän alakanttiin toi kymmenet kuolonuhrit. kymmenet tuhannet olis vähän lähempänä ja sadat tuhannet ei yllättäis yhtään. japanin meteorologinen laitos ilmoitti et tsunami tuhos käytännös kokonaan kuriharan kaupungin ja pelkästään sielki oli 77k asukasta.

Avatar
Demmi
Viestit: 507
Liittynyt: Ma Kesä 16, 2008 17:00
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Jopa 10 metrin tsunamiaalto Japanissa

Viesti Kirjoittaja Demmi » La Maalis 12, 2011 12:02

SAPULI-DONO kirjoitti:vähän alakanttiin toi kymmenet kuolonuhrit. kymmenet tuhannet olis vähän lähempänä ja sadat tuhannet ei yllättäis yhtään.
Kieltämättä totta, mutta onneksi Japanin tsunamivaroitusjärjestelmät ovat kehittyneitä ja mikäli uutisista ymmärsin, monet ihmisivät ehtivät paeta kaupungeista. Toivotaan parasta, pelätään pahinta.

Japani on tietyssä mielessä onneksi erilainen maa kuin vaikkapa Haiti, joten tuhon jälkeen siellä saadaan varmasti nopeasti jälleenrakennustyöt aloitetuksi ja vahingot raivattua. Punainen Risti on huippuvarustautunut ja apua on luvattu muualta maailmasta. Taloushan tässä kärsii ja vaikuttaa kaikkialle muuallekin ja ne ydinvoimaloiden tiedot ovat kieltämättä huolestuttavia. Radiosta juuri kuulin ydinvoimalan räjähdyksestä, mutta paikalta ilmeisesti evakuotiin ihmisiä ennen räjähdystä. Jälkijäristyksetkin ovat saaneet tuhoja aikaan, mutta onneksi muualla maailmassa tuhoilta ilmeisesti vältyttiin. Tällaista järistystä oltiin ilmeisesti osattu odottaa ja on kyllä helpotus, ettei tämä nyt iskenyt Tokioon. Tällä kertaa. Tokio on valtava kaupunki aivan mannerlaattojen ympäröimänä, joten on vain ajan kysymys, milloin sinne jotakin iskee ja millaisiksi tuhot sitten muodostuvat.

Ovat nämä kyllä järkyttäviä.
DeviantArt -- MyFigureCollection -- Twitter
Wasurenagusa - manga-, peli- ja figuuriharrastajan ihmettelyjä

Avatar
Lleech
Viestit: 19
Liittynyt: Ke Loka 29, 2008 16:48

Re: Jopa 10 metrin tsunamiaalto Japanissa

Viesti Kirjoittaja Lleech » La Maalis 12, 2011 14:57

http://www.theatlantic.com/infocus/2011 ... an/100022/

Tuoltahan tuota tuhon kuvamateriaalia voi käydä ihailemassa. Sanattomaksi pistää, ja vielä sekin siinä että ei voi oikein millään tavalla vaikuttaa asiaan niin kuunnellaampa musaa ja seuraillaan tilannetta täältä ruudun takaa.

Avatar
Chiharu
Viestit: 243
Liittynyt: Su Helmi 17, 2008 18:26
Viesti:

Re: Jopa 10 metrin tsunamiaalto Japanissa

Viesti Kirjoittaja Chiharu » La Maalis 12, 2011 21:22

Tuotahan on vielä sanottu ettei se ole edes se järistys, mitä japanilaiset ovat odottaneet tässä jo pidemmän aikaa. Maanjäristykset tulevat jaksoissa ja kuulemma tulossa on vielä joku suurempi massiivijäristys, on vain ajan kysymys milloin.
Onneksi sentään tuo reaktori saatiin merivedellä seisautetuksi, ei saatu siitä mitään Tshernobyl kakkosta. Oli tosissaan kyllä huolestuttava tilanne, ja kyllä tuolla silti radioaktiivista säteilyä leijailee enemmän kuin riittämiin.

Kaiken katastrofin keskellä toivotaan ettei mikään tulivuori enää äidy purkautumaan niin kuin Indonesiassa viime vuonna. Onko kukaan muuten ajatellut että järistyksiä on ollut todella paljon tässä viime vuosien sisään?

Avatar
Riyoko
Viestit: 165
Liittynyt: Ti Loka 27, 2009 16:39
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Jopa 10 metrin tsunamiaalto Japanissa

Viesti Kirjoittaja Riyoko » La Maalis 12, 2011 23:11

Se on se maailmanloppu tulossa 2012....

Shokeeraavaa oli kun sain siskolta viestin tästä tapahtumasta. Nyt olen näiden päivien aikana seurannut aika tiiviisti uutisia. : /

Mutta jos haluatte etsiä tietoa tietyn ihmisen tilasta niin olisi tällainen linkki

http://japan.person-finder.appspot.com/

Avatar
Mourumaru
Viestit: 118
Liittynyt: Su Maalis 22, 2009 16:51
Viesti:

Re: Jopa 10 metrin tsunamiaalto Japanissa

Viesti Kirjoittaja Mourumaru » Su Maalis 13, 2011 01:06

Jotenki äärimmäisen ahistavaa kun ei tiedä joidenkin mangakoiden kohtalosta.. ihan vatsaa kiertää tämä tiedottomuus ja pelko että ovatko kunnossa : /

Avatar
Riyoko
Viestit: 165
Liittynyt: Ti Loka 27, 2009 16:39
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Jopa 10 metrin tsunamiaalto Japanissa

Viesti Kirjoittaja Riyoko » Su Maalis 13, 2011 01:22

^ Mouroumaru, tuon linkin avulla minkä laitoin löydät mangakoja melko helposti. Esimerkiksi Eicchiro Oda, Masashi Kishimoto ja Hideaki Sorachi jne. on ilmoitettu olevan kunnossa. ; )
Itse löysin kaikki paitsi olen huolissani parin ääninäyttelijän suhteen vielä. : /

Avatar
MAO
Viestit: 235
Liittynyt: Ti Kesä 08, 2010 18:30
Paikkakunta: "etelä lappi"
Viesti:

Re: Jopa 10 metrin tsunamiaalto Japanissa

Viesti Kirjoittaja MAO » Su Maalis 13, 2011 13:07

Tässäkin olisi lista, josta voi tarkastaa elossa olevat mangakat:
http://grupodinamo.blogspot.com/2011/03 ... rtado.html

Itse sain kuulla äidiltäni/radiosta asiasta ja olin ihan järkyttynyt. Ja siksi olenkin näiden päivien aikana seurannut uutisia kokoajan. Sekä lehtien ja tv-kanavien nettisivuilta seurannut jatkuvasti, jos tv:stä ei uutisia ole tullut. Onneksi oli hiihtoloma, niin ei tarttennut mennä kouluun (vaikka ei muutenkaan olis tarttenut ^^``). Sai kattoa rauhassa uutisia ja jännittää. Nyt vois alkaa tutkimaan tota toista linkkiä ja kattoo ne nimet, jota en löytänyt tosta onko heistä tietoa.

Avatar
NuttyNuti
Viestit: 302
Liittynyt: Su Marras 22, 2009 14:39
Viesti:

Re: Jopa 10 metrin tsunamiaalto Japanissa

Viesti Kirjoittaja NuttyNuti » Su Maalis 13, 2011 14:29

Listasta vielä, tuo on eilen tehty, eli tilanne on voinut muuttua...

Suurin osa mielimangakoistani kuuluu olevan turvassa (mm. Kishimoto, Oda...), mutta muutamasta muusta ei ole tietoa. Esimerkiksi Hiro Mashimasta (joka asunee Naganossa jonka liepeillä järisi, vaikkakin se on länsipuolella Japania!) ja Hiromu Arakawasta (joka tosin asunee Hokkaidossa) ei ole kuulunut tietoja... Joidenkin lähteiden mukaan Rumiko Takahashi olisi kunnossa mutta (ainakin jossain kohtaa) jossain junassa jumissa, ja toivon etteivät ne ole huhupuheita...

Voin kuulostaa pessimistiltä, mutta pelkään pahoin, että saatamme joutua varautumaan joidenkin mangakojen ja seiyuuiden hautajaisiin... puhumattakaan niistä tuhansista muista.

Tulee vähän tekopyhä olo tästä Japani-sessiosta... vuonna 2004 Haiti ei järkyttänyt minua niin paljon kuin Japani nyt. Ugh. Ja toisaalta maailmassa sattuu ja tapahtuu muutakin kaiken aikaa...

Tsemppiä kuitenkin japanilaisille, koetan katsoa olisiko Suomen Punaisella Ristillä jotain mihin kiireinne köyhä opiskelija voisi ojentaa etutassuaan.
"Maailmamme ei ole lahja vanhemmiltamme vaan lainassa lapsiltamme."
-- Intiaanien sananlasku

Avatar
EgoLogical
Viestit: 197
Liittynyt: Ti Heinä 07, 2009 21:11

Re: Jopa 10 metrin tsunamiaalto Japanissa

Viesti Kirjoittaja EgoLogical » Su Maalis 13, 2011 20:58

Kaikki tähänastiset suurkatastrofit on tullu nähtyä telkkarista.
Kaikki järkytti, ja joka_ikisen aikana ois tehny mieli lentää niihin maihin ja auttaa, mutta kun ikää ja rahaa ei ole, ei voi kauheest mitään tehä...
Ainoa asia jonka ikävä kyllä voin tehdä, on pitää Japanille sormet ristissä ja toivoa, että vahinkoja on ollu tarpeeksi vähän...
Nyt pitää odottaa Wikileaksin tiedotteet.
PINEAPPLE SURPRISE!

Avatar
Kiutzu
Viestit: 9
Liittynyt: Pe Marras 14, 2008 17:37

Re: Jopa 10 metrin tsunamiaalto Japanissa

Viesti Kirjoittaja Kiutzu » Su Maalis 13, 2011 22:07

Lueskelin tuota listaa... Kovin lyhyeltä näytti, missä esim. Kappei Yamaguchi? :cry:

Luin tästä ensimmäisen kerran perjantaina kun olin koulun koneella surffailemassa. Reagoin sen verran voimakkaasti että ihme ettei opettaja antanut jälki-istuntoa. Inhottavaa että tällaista tapahtuu, mutta koska Japani ei ole Haitin kaltainen kehitysmaa, luulen että se pääsee jaloilleen melko pian. Kotinsa tai läheisensä menettäneiden ja kuolleiden kohtalot tosin surettavat kyllä suuresti :(

Olenko muuten ainoa, jota ihmetyttää se, että esim. tänään Iltalehden lööpit huusivat: ''Suomalaiset hävityksen keskellä''? Ymmärrän jos tuttuja on katastrofialueella, mutta eikö tuollaiset onnettomuudet ole aivan yhtä kauheita riippumatta siitä, minkä maalaisia ihmiset ovat? Puuttuuko minulta nyt jonkinlainen isänmaallisuus?
I did it my way.

Pötsy
Viestit: 12
Liittynyt: Su Syys 21, 2008 22:33

Re: Jopa 10 metrin tsunamiaalto Japanissa

Viesti Kirjoittaja Pötsy » Su Maalis 13, 2011 22:48

Aattelin ilmoitella kaikille halukkaille tälläisestä sivusta, jossa voi lahjoittaa rahaa järistyksen/stunamin uhreille, jotta saataisiin Japaniin mahdollisimman nopea tuki.

http://r.nanapi.jp/24717

Avatar
Hijiri
Viestit: 375
Liittynyt: Su Tammi 18, 2004 21:46
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Jopa 10 metrin tsunamiaalto Japanissa

Viesti Kirjoittaja Hijiri » Su Maalis 13, 2011 23:01

Kiutzu kirjoitti:Lueskelin tuota listaa... Kovin lyhyeltä näytti, missä esim. Kappei Yamaguchi? :cry:
Livejournalista löytyy tällainen lista, johon on lueteltu useita seiyuuita, joiden tiedetään olevan kunnossa. Listassa muistaakseni mainittiin Kappein nimi ja hän näyttää itsekin päivittäneen blogiaan eilen joten hän on todennäköisesti kunnossa.
Kiutzu kirjoitti:Olenko muuten ainoa, jota ihmetyttää se, että esim. tänään Iltalehden lööpit huusivat: ''Suomalaiset hävityksen keskellä''? Ymmärrän jos tuttuja on katastrofialueella, mutta eikö tuollaiset onnettomuudet ole aivan yhtä kauheita riippumatta siitä, minkä maalaisia ihmiset ovat? Puuttuuko minulta nyt jonkinlainen isänmaallisuus?
Minulla on vähän sama juttu. Itselleni tulee jotenkin surullinen olo, kun aina tämänkaltaisten suuronnettomuuksien kohdalla ilmoitetaan alueella olevista mahdollisista suomalaisista ja pyritään saamaan heidät turvaan. Tietenkin jokainen maa haluaa varmistaa omien kansalaistensa turvallisuuden, mutta silti tulee jotenkin hankala olo. Uhri on kuitenkin aina uhri, riippumatta siitä, mistä maasta hän on kotoisin.

Itselläni on tällä hetkellä iso huoli Prince of Tenniksen piirtäjästä, Konomi Takeshista. Mistään ei löydy tietoa, vaikka joidenkin lähteiden mukaan sanotaankin, ettei kukaan mangaka tai muu julkisuuden henkilö olisikaan loukkaantunut. Tuo googlen etsintä-sivustokin ilmoitti tänään jonkun tietävän, että Konomi olisi hengissä, mutta kun pystyykö siihen varmasti luottamaan, kun kuka tahansa pystyy sitä päivittämään? ._.;

Voimia japanilaisille ja kaikille niille, joita tämä katastrofi koskettaa.
"Don't sweat it. It'll work out somehow." -Tatara Totsuka
Hijiri @ AnimePlanet
Hijiri @ MyAnimeList

Avatar
XenAne
Viestit: 58
Liittynyt: To Tammi 28, 2010 20:12
Paikkakunta: Helsinki

Re: Jopa 10 metrin tsunamiaalto Japanissa

Viesti Kirjoittaja XenAne » Ma Maalis 14, 2011 13:13

Minuakin ihmetyttää suomalaisista höpiseminen tässä tilanteessa, kun kaiken lisäksi kaikki heistä on jo löydetty ja eikä ketään kuollut. Lisäksi kaikki suomalaiset voivat "olosuhteisiin nähden hyvin". Haluaisin ennemmin tietää mitä paikallisille tapahtui.

Mutta on tämä kyllä kauheaa ja varsinkin joidenkin henkilöiden kuolemaan liittyneet huhut ovat hieman herättäneet epävarmuutta. Mutta onneksi ovat olleet vain huhuja. Mutta varsinkin nyt kun niin monta ihmistä on kuollut, tuollaisten huhujen liikkeelle laitto on todella mautonta.

Isosiskoni sukulaisia asuu Japanissa, mutta onneksi selvityivät ja vain pari hyllyltä tippunutta posliiniesinettä meni rikki.
Kuva: Thalionkalwen

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kakkubuffetti”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 20 vierailijaa