Alueen säännöt

Alue cosplay-asujen ja niiden tarvikkeiden kaupankäynnille.

Valvoja: Cosplay.fi / Ylläpito

Avatar
Hoothoot
Viestit: 592
Liittynyt: Ke Elo 18, 2004 21:11
Paikkakunta: Järvenpää
Viesti:

Alueen säännöt

Viesti Kirjoittaja Hoothoot » Ti Elo 05, 2008 20:56

Alue cosplayasuihin liittyvälle kaupankäynnille.

Tervetuloa Cosplay-alueen Osto-ja myyntialueelle. Alueen tarkoituksena on palvella suomalaisia pukuilijoita, jotka a) etsivät pukuunsa jotain tiettyä osaa, joka saattaisi joltain muulta löytyä, b) tahtovat myydä koko pukunsa/sen osia c) tahtovat osallistua/järjestää kimppatilauksia (ulkomaalaisiin) nettikauppoihin, d) tahtovat ostaa kaavoja tai e) haluavat teettää pukunsa toisella foorumilaisella.

Kun kuitenkin puhutaan myymisestä ja ostamisesta, on hyvä ottaa muutamat seikat (joista onkin jo puhuttu tuolla yleisellä Osto-ja myyntialueella):

1. Kun laitat myynti-/ostoilmoitusta, muista merkitä tuotteen hinta selkeästi näkyviin. Hinnan lisäksi on hyvä ilmoittaa siitä, kuka maksaa postikulut (ostaja? myyjä?) ja mainita tietysti maksutavoista (pankkisiirto, käteinen, maksu paikan päällä). On hyvin tärkeää kertoa mahdollismman hyvä kuvaus tuotteesta ja kuvat ovat aina ystäviä. Muistakaa linkittää mahdolliset kuvat edelleenkin sieltä Photobucketista/Imageshackista/muualta.
-Jos olet kiinnostunut ostamaan jotain, heitä myyjää yksärillä ja ilmoita siitä myös viestiketjuun. Kaikki eivät huomaa tarkistaa yksärilaatikkojaan päivittäin.
- Älkää myykö tavaroita kavereidenne puolesta.
- Kun kaupat on tehty, ilmoita siitä viestiketjuun.

2. Kimppatilauksissa on hyvä olla tarkkana. Kannattaa ensin kysyä tilaajan Ebay-palautteesta (jos vaikka tilataan sieltä) ja muutenkin kommunikoida mahdollisimman paljon tilaajan kanssa. Tilaajan on hyvä pyytää maksut etukäteen, ettei sitten tule viime hetken peruutuksia kun tilaus on jo tehty. Selvittäkää postimaksut, Paypal-maksut ja mahdolliset tullit etukäteen, ettei sitten tule yllätyksiä. Muistisääntönä on, että kaikki jää tulliin eli varautukaa maksamaan ylimääräistä - se kannattaa. Kimppatilauksen järjestäjä päättää yksityiskohdat ja muiden tulee siis noudattaa niitä.

3. Jos tahdotte teettää pukunne foorumilaisella (mikäli tähän on mahdollisuus), muistakaa hyvä kommunikaatio osapuolien välillä, puvun sovittamiset ja viivästykset. Tästäkin vastuu on molemmilla osapuolilla.

4. Maalaisjärjen käyttö on sallittua ja jopa toivottavaa.

Huomatkaa myös, että cosplay-alueen moderaattorit (tai modet yleensä) EIVÄT ole vastuussa epäonnistuneista kaupoista. Jos jotain ikävää käy, yritämme toki auttaa parhaamme mukaan, mutta vastuu on silti ostajan/myyjän/tilaajan.

Jos sinulla on jotain kysyttävää alueen käytöstä, ole ystävällinen ja vetäise lähimmän valvojatädin hihaa.
Cosplay on tapa elää, koska ilman sitä ei ole elämää.

Orange and fuzzy is FOE!

Palaa sivulle “Cosplay osto- ja myyntipalsta”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa