Umineko no Naku Koro ni

Keskustelua japanilaisista peleistä, kattaen esimerkiksi konsoli-, tietokone-, kortti- ja lautapelit.

Valvoja: Pelit-aktiivit

Avatar
Smobey
Viestit: 80
Liittynyt: Su Joulu 09, 2007 21:28
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Umineko no Naku Koro ni

Viesti Kirjoittaja Smobey » Ti Syys 02, 2008 20:55

Viimeinkin, pitkän pitkän odottelun jälkeen Umineko no Naku Koro ni:n ensimmäinen peli on käännetty englanniksi

Asiasta tietämättömille: Higurashi no Naku Koro ni -anime saattaa olla monille tuttu. Kyseinen sarjahan perustui 07th Expansion -nimisen doujin-porukan tekemiin peleihin, tai tarkemmin ilmaisten visual novelleihin. "Peleissä" ei ollut muuta kuin tekstin eteenpäinkliksuttelua, joten käytännössä ne olivat kirjoja tietokoneella ääniefektein, musiikein ja kuvin. Higurashi tunnetaan paremmin, ainakin lännessä, animena, eikä visual novelleja ole käännetty kuin pieninä palasina, joten ehkä parasta puhua siitä animesarjana. Sarjan nimi käännetään englanniksi yleensä "When cicadas cry" tai "When they cry." Suomeksi se on vaikeampi vääntää sanan "cry" kaksoismerkityksen vuoksi, mutta sanotaan vaikka että se olisi "Kun heinäsirkat itkevät"

Higurashi no Naku Koro ni oli tosiaan mysteeri/kauhu -sarja, jossa seurattiin pienessä Hinamizawan kylässä tapahtuvia toinen toistaan kammottavampia asioita. Ja mikään ei ole miltä näyttää. Sekä alkuperäiset pelit että anime tehtiin hyvin pienellä budjetilla, joka näkyy, mutta jumalauta se oli silti hyvä sarja. Jos ei aivan kauheasti verta ja kauhua kammoksu, pelkästään tarinansa ja tunnelmansa puolesta tulisi tämäkin helmi nähdä.

Mutta asiaan: Umineko no Naku Koro ni on 07th Expansionin uusi pelisarja. Hinamizawan kylän sijaan tapahtumapaikkana on Rokkenjima -saari. Peli muistuttaa tarinaltaan länsimaisia dekkareita, varsinkin Agatha Christien kirjoittamia hyvin paljon, ja siinä on jatkuvasti viittauksia niihin. Tämä on erotuksena Higurashin äärimmäisestä japanilaisuudesta niin tarinansa kuin tapahtumapaikkansa puolesta. Uminekon tarina alkaa yksinkertaisesti. 18 ihmistä joutuu ansaan myrskyn takia autiolla saarella olevaan kartanoon. Asiassa ei ole muuten mitään vikaa, mutta kun ihmisiä alkaa kuolemaan ja kukaan ei tiedä murhaajan identiteettiä, tunnelma alkaa kiristyä. Onko se yksi kahdeksastatoista? Vai onko, kuten palvelusväki ja salaperäiset kirjeet väittävät, asialla paikallinen noita? Oli miten oli, jos tämä peli muistuttaa Higurashia tippaakaan, mikään ei ole miltä näyttää.

Ja tosiaan, kyseessä on peliSARJA. Japanissa on tullut kolme peliä ulos, englanniksi käännetty yksi. Kaikki jatkavat samaa tarinaa, mutta eri tavoin. Ne eivät kuitenkaan ole suinkaan suoraa jatkoa toistensa tarinoilla, vaan jokainen on oma tarinansa. Higurashin katsoneet tietävät mitä tarkoitan...

Ai onko se sitten hyvä? No, tuohon on helppo vastata. Higurashi oli uskomattoman hyvä. Se on yhä yksi ylivoimaisesti parhaista sarjoista joita olen nähnyt, ja muistan viettäneeni tuntikausia pähkäillen mysteereitä mitä sarja tarjosi. Se oli kaikin puolin aivan mahtava, ehkä piirrosjälkeä lukuunottamatta. Mutta Umineko no Naku Koro ni on, ensimmäisen pelin perustella, jopa parempi. Tarina, tunnelma, raa'at mysteerit. Olen pelannut kaikki täysipitkät englanniksi käännetyt visual novellit lävitse, ja tämä on ylivoimaisesti parhaiden joukossa. Suosittelen lämpimästi sekä Higurashin faneille että kenelle tahansa joka arvostaa hyvää dekkaria tai muunlaista mysteerikirjallisuutta. Ja mikseipä kenelle tahansa muullekkin. Ajatus kirjan lukemisesta tietokoneella vaikuttaa typerältä monille, mutta se on tehty helpoksi. Pelissä on myös aivan mahtavat musiikit, jotka luovat tunnelmaa tavoin joita en uskonut visual novellissa mahdolliseksi. Laskin lähes alleni erään kappaleen pärähtäessä soimaan kaikista jännittävimmällä hetkellä, huh huh.... *köh*

Noh, käännöspätsi on tosiaan saatavana täältä, tosin tarvitset varsinaisen pelin joka tapauksessa. http://www.baka-tsuki.net/project/index ... ku_Koro_ni Jos se ei ole ilmaistu tarpeaksi selvästi tuolla sivulla, niin tarvitset tosiaan Uminekon KAKKOSOSAN että tuon pätsin voisi pistää siihen: vain ykkösosa on käännetty, mutta se sisältyy kakkososaan. Pelejä ilmestyy japanissa puolen vuoden välein, käännöspätsit eivät välttämättä ole aivan yhtä nopeita. Hyvää tosin kannattaa odottaa, ja jo ensimmäisessä osassa on lukemista/pelattavaa yli kymmeneksi tunniksi.

Ja Higurashi -tradition mukaan olen viettänyt taas tuntikausia pähkäillen että "miten ne nyt ne silleen sai listittyä kun ne oli siel lukitus huonees kerran." Pähkäilyä kanssa riittää. Harva asia tulee aukenemaan kunnolla ensimmäisessä osassa...
Hail Eris!

Avatar
yukito
Viestit: 308
Liittynyt: Ma Loka 01, 2007 16:06
Paikkakunta: Pori

Re: Umineko no Naku Koro ni

Viesti Kirjoittaja yukito » Su Touko 03, 2009 21:51

Jep jep. Legend of the Golden Witchin kun sai lukea ilmaiseksi (ja siis laillisesti) demona, niin olihan sitä pakko kokeilla. Tunnelma oli loistava ja hahmot hyviä, mutta lopun jälkeinen Tea Party onnistui jossain määrin latistamaan kokonaisuutta.
Spoiler:
Beatrice onnistui olemaan pelottava hahmo niin kauan kun häntä ei näytetty ja oikeasti sai epäillä onko murhaajaa joku ihmisistä vai noita. Tietysti ideana olikin käänteinen murhamysteeri, jossa ne aluksi yliluonnollisilta vaikuttavat tapahtumat, jotka normaalisti todistettaisiin huijaukseksi, osoittautuivatkin todeksi, mutta kuitenkin...
Olihan tätä joka tapauksessa pakko päästä jatkamaan ja pari päivää sitten EMS -mies kolkutteli ovelle Episode 4 kainalossaan.
Turn of the Golden Witch ei ole vielä osoittautunut yhtä tunnelmalliseksi luettavaksi kuin ensimmäinen episodi, mutta erittäin hienoja kohtauksia ja hauskoja viittauksia (Tsurupettan, anyone?) on jo tullut vastaan. Ensimmäiset päätkin on saatu tiputettua ja lähes eeppistä shakkilaudan kääntelyä on harrastettu. Onhan tässä lukemista nyt hetkeksi aikaa, pitää palailla asiaan kunhan mysteeri on edennyt taas hiukan pidemmälle.

Edit. Turn of the Golden Witchin lopetus olikin sitten ehkä parasta huttua tähän mennessä. Olin suunnitellut pitää taukoa Uminekosta ennen kolmanteen episodiin sukeltamista, mutta eihän tuosta mitään tullut. Hirvittää tosiaan jo etukäteen tuo neljännen episodin käännöksen odottelu, mutta onneksi sentään anime alkaa kohta. Koukuttava sarja, ei voi muuta sanoa.
Viimeksi muokannut yukito, Ke Touko 06, 2009 02:45. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Re: Umineko no Naku Koro ni

Viesti Kirjoittaja Olke » Su Touko 03, 2009 23:03

Hoh. Täällähän oli tosiaan tämäkin ketju.

Kolmosjakson sain luettua tuossa jokin aika sitten. Tällä hetkellä kismittää niin perusteellisesti se, että Witch Huntin kääntäjä kuvittelee oikeudekseen keskittyä opintoihinsa, vaikka minä haluan nelosjakson käännöksen luettavakseni. Keskeneräistä pätsiä en viitsisi asentaa/lukea, mutta toisaalta ärsyttää jatkuva spoilertagien ja lähes kaiken muun Umineko-keskustelun välttely /jp/:ssä...
Spoiler: Kolmosjaksosta
Ensinnäkin... Nämä kaksi kuvaa kuvaavat tuntemuksiani lähes täydellisesti kolmosjakson ajalta. Battler oli niin mahdottoman ilkeä, Eva-Beatrice oli valtava kusipää ja toivoin, että nelosjaksossa sitten Beato ja Battler yhdistäisivät voimansa Eva-Beatriceä vastaan. Mutta ei sitten. Jakson lopetus iski lekalla päähän. Säikähdin niin pirusti kun Virgilia yhtäkkiä avasi silmänsä. Tea Partyn jälkeen tosin vaikuttaisi vähän siltä, että Beato ja Battler saattaisivat oikeasti yhdistää voimansa jossain vaiheessa. Kun Battlerille selviää, että koko Ushiromiyan väki saattaisi selvitä, jos Beaton sijaan vetäisikin Lambdadeltaa dunkkuun. Beato taas näytti olevan enemmän tai vähemmän Lambdadeltan armoilla, joten ehkäpä vapaudenkaipuu saisi hänetkin kääntymään vastaan.

????? taas sai minut valtaisan raivon valtaan, kun tajusin, että tuollaisen cliffhangerin jälkeen joudun odottamaan yli kaksi kuukautta ennen kuin voin lukea nelosjakson. Voin vain kuvitella miltä mahtoi tuntua niistä, jotka lukivat kolmosjakson silloin kun se ilmestyi.

Avatar
yukito
Viestit: 308
Liittynyt: Ma Loka 01, 2007 16:06
Paikkakunta: Pori

Re: Umineko no Naku Koro ni

Viesti Kirjoittaja yukito » La Touko 09, 2009 05:04

Spoiler: EPISODE 3
En tajua miten pystyin tulemaan huijatuksi niin perusteellisesti tuossa kolmannessa episodissa. Kaikki huijauksen merkit olivat ilmassa, mutta jotenkin vain nielin täydellisesti tuon hyvis-Beatricen. Välillä kyllä mietin, että tämä ei ole kyllä ihan parasta hahmonkehitystä. Vasta Golden Landissa iski epäilys ja heti kun mainitsivat allekirjoituksen, niin aloin virnistelemään ja oli pakko pitää pieni tauko ja keittää kaakaot. :D
Sitten kun Virgilia avasi silmänsä, niin oli kyllä lähellä ettei kaakaot lentänyt näytölle.
Tuli tosiaan naureskeltua tuon lopun jälkeen aika pitkä tovi ja vaikka en tosiaankaan olisi halunnut sen loppuvan näin, niin siitä tuli silti ihan mielettömän hyvä fiilis. Virgilian olisin hallunnut säilyvän Battlerin puolella, mutta ei voi mitään. Huijatuksi tuleminen voi olla joskus erittäin hauskaa.

Niin ja Kyrien ja Rudolfin taistelut Stakes of Purgatoryjen kanssa oli silkkaa parhautta.

???? tuli tosiaan myös aika puun takaa, vaikka arvasinkin Angen henkilöllisyyden jo siinä Episode 3:n lopussa. Tekisi ihan hemmetisti mieli aloittaa tuota neljättä episodia, mutta hirveäähän se on kun pitää lopettaa kesken kaiken.

Avatar
Smobey
Viestit: 80
Liittynyt: Su Joulu 09, 2007 21:28
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Umineko no Naku Koro ni

Viesti Kirjoittaja Smobey » To Touko 21, 2009 03:17

Nelosepisodin käännös loppuu ihan hyvään kohtaan tosin, ehkäpä täydelliseen. Suosittelen että kokeilet ihan.
Hail Eris!

Avatar
yukito
Viestit: 308
Liittynyt: Ma Loka 01, 2007 16:06
Paikkakunta: Pori

Re: Umineko no Naku Koro ni

Viesti Kirjoittaja yukito » Su Touko 31, 2009 21:15

Smobey kirjoitti:Nelosepisodin käännös loppuu ihan hyvään kohtaan tosin, ehkäpä täydelliseen. Suosittelen että kokeilet ihan.
Kokeilin ja kyllähän tuo käännös ihan hyvään kohtaan loppui. Hyvällä siis tarkoitan aivan hirveää ja hermoja raastavaa cliffhangeria, mutta olihan se tietysti arvattavissakin. Onneksi seuraavan patchin pitäisi tulla jo parin viikon sisään.

Avatar
Graus
Viestit: 27
Liittynyt: La Helmi 23, 2008 19:14
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Umineko no Naku Koro ni

Viesti Kirjoittaja Graus » Ma Kesä 01, 2009 23:25

yukito kirjoitti:Onneksi seuraavan patchin pitäisi tulla jo parin viikon sisään.
Jep, sitä odotellessa. Umineko no Naku Koro Ni animen pitäisi alkaa tuossa 02.07 niin kaikki menee täydellisesti.
Elokuussa sitten Episode 5 kuolaus voi alkaa :lol:

Avatar
Metdragoid
Viestit: 6
Liittynyt: Ti Joulu 02, 2008 19:59
Paikkakunta: Rauma

Re: Umineko no Naku Koro ni

Viesti Kirjoittaja Metdragoid » Su Kesä 07, 2009 10:29

Psssst...... Uminekon ep4 koko patchi julkaistiin. Ja ei muuta kuin lukemaan.
Forever and ever lurking in the shadows, an eternal lurker.
Oma blogini jossa höpisen kaikkea turhaa animeen,mangaan,Visual Novelleihin liittyen sekä arvosteluja Täällä. Päivitys taajuus on kumminkin harva.

Avatar
Smobey
Viestit: 80
Liittynyt: Su Joulu 09, 2007 21:28
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Umineko no Naku Koro ni

Viesti Kirjoittaja Smobey » Ti Kesä 09, 2009 15:29

Voi jumaliste, Uminekon nelosepisodi oli yksi hienoimmista kokemuksista ikinä. Aivan uskomattoman hyvä lähes kaikin kuviteltavissa olevin tavoin.

Ja Umineko-animehan alkaa joskus kesän aikana... aijai, nyt menee hyvin.
Hail Eris!

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Re: Umineko no Naku Koro ni

Viesti Kirjoittaja Olke » Ti Kesä 09, 2009 16:27

Episode 4 luettu. Haluaisin juoda teetä Kasumin kanssa, jos tiedätte mitä tarkoitan.
Spoiler: Episode 4
Laimeat vitsit sikseen. Neljäs jakso sekoitti hupailua, toimintaa ja mysteeriä. Repesin jo alussa, kun Beato pamahtaa teehuoneeseen piristämään "murjottavaa" Battleria. Tavallisesti sitä ajattelisi, että valitus järjestelmänvalvojan oikeuksien jatkuvasta tivaamisesta järjestelmän käynnistämisen yhteydessä keskellä kiihkeää takaa-ajokohtausta olisi varma tapa pilata tunnelma, mutta jotenkin se vain toimi. Goat-kunin muistelot ja häviäjäpisteiden aiheuttama lisävoima oli toinen esimerkki samanlaisesta efektistä. Silti Kraussin ja Goat-kunin taistelua lukiessa nauratti ja oli "fuck year" -tunne samanaikaisesti. Georgen kovanaamaisuus yllätti täysin. Muistelisin, että ensimmäisessä tai toisessa jaksossa Georgea olisi kuvailtu suhteellisen lihavaksi, joten hänen nopeus ja taistelutaidot tulivat kyllä puskan takaa.

Kaiken kaikkiaan neljäs jakso oli kyllä paras tähänastisista. Siestan siskokset olivat kolmosjaksossa EVAn kätyreitä, joten heistä en juurikaan pitänyt. Nelosjakson jälkeen en kuitenkaan voi enää olla pitämättä heistä. Kiinnyin myös kiirastulen seitsemään siskokseen. Aiemmin en ollut viitsinyt edes opetella heidän nimiään, mutta Angen osioita lukemalla nimet oppi melkein väkisinkin. Oikein mukavia tyttösiä tuntuvat olevan. Virgiliasta löytyi myös mielenkiintoisia uusia puolia. Gaap oli myös mukava uusi tuttavuus. EVA sen sijaan oli edelleen valtaisa kusipää. Ange sen sijaan oli yksi jakson suosikkihahmoja. Sitten lopussa kävi miten kävi.. Ei tuntunut enää niin kivalta. ???? oli hauska. Sen jälkeen tuli viimeistään selväksi, miksi Lambdadeltaa verrataan silloin tällöin erääseen kylmyyttä hallitsevaan keijukaiseen. ????:n loppu oli oikeastaan melko järkyttävä. Ei aivan samaa luokkaa kuin kolmosjakson loppu, muttei kaukanakaan siitä. Ehkä tässä lopulta sitten taistellaankin Beatricen sijaan Berniä ja Lambdadeltaa vastaan. Nelosjakso tuhosi aika hyvin toiveeni Battlerin ja Beatricen liitosta Lambdadeltaa ja Berniä vastaan, mutta jos tähän mennessä olen jotain oppinut niin sen, että mitä tahansa voi tapahtua.
Ja tulipa jälleen nelosjaksoa lukiessa huomattua, kuinka hyvin Uminekon hahmospritet hommansa hoitavat. Kovin usein kuulee ininää siitä, kuinka joku ei halua koskea Uminekoon, koska piirrokset eivät ole nättejä. Sellaisessa tilanteessa sitä ajattelee, että kylläpä on typerä ihminen. Minä pidän Uminekon piirroksista. Tässä vaiheessa en voi enää esittää puolueetonta kantaa, mutta monet Uminekon hahmoista ovat niin mahdottoman söpöjä. Kaikki kiirastulen sisaruksista, samoin kuin (itkevät) Siestat ovat niin mahdottoman halattavia. Uminekon piirrokset hoitavat hommansa paremmin kuin monen muun teoksen piirrokset.

Tai ehkä Uminekon piirroksilla on kokonaan eri tarkoitus kuin paremmin kuvitettujen visual novelien piirroksilla. Uminekon piirrokset, tarkemmin sanottuna hahmojen ilmeet, tuntuvat monessa tilanteessa olevan ikään kuin toinen kerros tekstiä. Hahmojen ilmeet ovat selkeät, ne luovat tunnelmaa ja niistä voi usein arvata jo ennakkoon, mitä tuleman pitää. Vaikka Maria kuinka kihittäisi niin ei se olisi ilman kuvitusta yhtä karmivaa kuin silloin kun näkee millainen ilme Marialla on. Tosin täytyy myöntää, ettei Marian naureskelu ole ollut muutenkaan niin tehokasta sitten ykkösjakson, mutta silti. Muita esimerkkejä voisivat olla vaikka Beatricen ilmehdintä ja kolmosjakson loppu. Musiikilla on toki myös suuri vaikutus tunnelman luomiseen, ja musiikki onkin kolmas asia mikä on Uminekossa niin hyvää. Oikeastaan Uminekon koko paketti on niin hyvä etten mielelläni kyllä vaihtaisi siitä mitään pois. En nyt väitä, että Uminekon piirrokset tai musiikki olisivat objektiivisesti huippuluokkaa, mutta ne sopivat tarkoitukseensa niin täydellisesti, että tekisi mieli sanoa Uminekon olevan puolet huonompi, jos joku parempi piirtäjä olisi sen kuvittanut.

Umineko-anime vain pelottaa. Tai oikeastaan siinä pelottaa enemmänkin ne ihmiset, jotka katsovat sitä tutustumatta alkuperäisteokseen. Jotenkin minulla on sellainen kutina, että moni odottaa Uminekon olevan jonkin sortin "lol killer lolis xD" -anime. Sitten nämä ihmiset pettyvät kun veren ja suolenpätkien sijaan heille tarjotaankin upeita taistelukohtauksia ja hauskoja vitsejä. Umineko-animessa pelottaa myös se, että minä olen jo nyt päättänyt sen olevan hirveintä kuraa ikinä.

Tällä hetkellä soi worldenddominator. Ai että kun tuntuu hyvältä olla elossa.

EDIT: Ja hurraa! Enää minun ei tarvitse varoa spoilereita. Voin siis lukea Umineko-ketjuja rauhallisin mielin seuraavaan Comiketiin asti.

EDIT2: Joku oli koonnut nelosjakson lopussa nopeasti ruudussa vilahtavat tekstinpätkät yhteen:
Spoiler: Episode 4
Please kill me quickly.

Try and stop me.

If you don't come back.

I'd rather not have been born.

Why am I unable to love anyone?

Please, no matter what the result is, kill in my legend.

If you don't,

You will die.

I'll kill you.
Joko Beatrice kusettaa 100-0 tai sitten lopussa tuskin taistellaankaan enää Beatricea vastaan. Jos tämän on tarkoitus olla Beatricen vilpitön, mutta äänetön avunhuuto niin ehkä toiveet Battlerin ja Beatricen liitosta eivät olekaan aivan hukkaan heitettyjä.

Lisäksi:
Uu-uu-uu-- ;_;
Ronove <3
Nyt kun ensimmäistä kertaa pääsen kunnolla lukemaan Umineko-spekulaatioketjuja, tuntuu siltä kuin aivan uusi maailma olisi avautunut silmieni eteen. :shock:

Avatar
yukito
Viestit: 308
Liittynyt: Ma Loka 01, 2007 16:06
Paikkakunta: Pori

Re: Umineko no Naku Koro ni

Viesti Kirjoittaja yukito » Ke Kesä 10, 2009 13:05

Episode 4 oli aivan mahtava! Ehdottomasti paras episodi tähän asti, vaikka edellisetkin ovat olleet aivan loistavia. Hyviä kohtauksia oli niin paljon, että tuntuu mahdottomalta muistaa niitä kaikkia.
Spoiler:
Sakutaro! (^∇^)
Pahis-Mama! (´;ω;`)
Jessican ja Georgen taistelut! c=(‘ ∇‘ )ノ
Pakomatka tyrmästä! ~(゚∀゚;) ====33
Uuu-uu-uu! 。 ゜(´;□;`) ゜。
Red vs. Blue! (´д`)/ vs ヽ(゚ω゚#)ノ
Hirveää vuoristorataa alusta loppuun ja nyt tuntui oikeasti jo siltä, että Umineko ei ole vain hyvin kirjoitettu visual novel (vai onko tämä nyt sitten sound novel), vaan oikeasti hyvä tarina. Vaikka en ole kovin monia visual noveleja lukenutkaan, niin Umineko on ehdottomasti niistä ensimmäinen, jota lukiessa alkoi uskomaan tämän formaatin mahdollisuuksiin. Animea odotan suurella varauksella, mutta ei se minua hirveästi haittaa vaikka sieltä tulisikin hirveä raakile, koska olen päässyt tarinan jo kokemaan alkuperäisessä muodossa. Pahempi olisi jos surkea anime spoilaisi minulle tapahtumat ja sitten pitäisi yrittää lukea alkuperäisteosta jälkikäteen.
Spoiler: Teorioita neljännen episodin jälkeen.
Neljättä episodia lukiessani aloin ensimmäistä kertaa vakavasti kehittämään teorioita siitä, mitä peleissä oikeasti tapahtuu. Näitä sitten luki mietittyä pelin edetessä ja pakkohan niitä ole muillekin jakaa. Varoitus! Seuraavat teoriat ovat äärimmäisen sekavia ja erittäin väsyneen mielen tekeleitä. En välttämättä usko niiden olevan totuuksia, vaan pikemminkin mahdollisuuksia.

1. Mihinkään pelilaudan tapahtumaan, joka näytetään meille tai pelaaja-Battlerille, mutta jota pelinappula-Battler ei näe, ei voi luottaa.
2. Punaiseen tekstiin ei voi luottaa, jos punainen virke ei lopu punaiseen välimerkkiin.
3. Kaikille noidille on olemassa vastine oikeissa ihmisissä, joten noitien välisistä suhteista voi päätellä jotain oikean maailman tapahtumista.
4. Nimet ovat tärkeitä.
5. Osa tapahtumista tapahtuu Kuwadorianissa.


Tarkempaa selitystä:

1. Jos pelilaudalla todella vallitsee kahden todellisuuden rinnakkaiselo, kuten Virgilia selitti kolmannessa episodissa Battlerille ja mitä Beatricen shakkilautavertaus (mustat ja valkoiset ruudut) neljännessä episodissa vahvisti, niin on todennäköistä, että meille ja pelaaja-Battlerille näyetään vain toista näistä "todellisuuksista": Illuusion ja taikuuden epätodellisuutta, jota Beatrice voi manipuloida omaksi edukseen. Pelinappula-Battler kuitenkin näkee vain oikean todellisuuden (seisoo valkoisella ruudulla), joten kaiken taikuuden on tapahduttava jossain missä hän ei ole näkemässä. Esimerkiksi se, että me ja pelaajat näkevät Kinzon jokaisessa pelissä, vaikka Beatrice kertoi punaisella Kinzon olevan kuollut ennen jokaisen pelin alkua, tukee pelaajille näytettävien tapahtumien valheellisuutta.

2. Olin jo aiemmin ajatellut, että punaisessa tekstissä tai sen käytössä voi olla joku aukko, mitä hyödyntämällä sillä voidaan kertoa valheita. Kun sitten neljännessä episodissa Ange lupaa taikoa Sakutaron takaisin henkiin, niin Beatrice väittää monta kertaa punaisella, että Ange ei pysty tekemään sitä, mutta Angen taika onnistuu silti. Tässä kohtauksessa jokainen Beatricen punaisista lauseista loppuu valkoiseen huutomerkkiin tai pisteeseen, eli ne eivät välttämättä ole vielä päättyneet. Näin punaisella tekstillä voisi huijata, jos lauseesta jättää lopun sanomatta, kuten seuraavassa: Kukaan ei pysty herättämään Sakuratoa henkiin! = Kukaan ei pysty herättämään Sakuratoa henkiin(,paitsi oikea noita.)

3. Minusta varmoja ovat ainakin jo seuraavat parit:
Virgilia = Kumasawa
Ronowe = Kenji
Gaap = Shannon

Kaikki "noidat" ja "demonit" ovat siis oikeiden ihmisten vastineita Beatricen epätodellisuudessa ja osa mahdollisesti Beatricen omia harhoja/muistoja. Minun teoriani Beatricen alkuperästä on, että hän oli ihmistyttö (mahdollisesti Kinzon äpärälapsi), jota Kinzo piti vankina Kuwadorianissa ja joka Marian tapaan kehitti toisen persoonallisuuden, joka pystyi taikomaan ja vapautumaan Kinzon kidutuskammioista. Kinzo lukitsi Beatricen Kuwadorianiin, koska kuvitteli tämän olevan hänen rakastajansa (oikean Beatricen) inkarnaatio, eli todellisuudessa Beatrice oli varmaan Kinzon ja alkuperäisen Beatrice lapsi. Takaumassa Beatricen lapsuudesta näimme, että Kumasawa (Virgilia) oli hänen opettajansa ja tästä, sekä Beatricen ja Ronowen suhteesta, voitaisiin päätellä Kenjin (Ronowe) olleen Beatricen jonkinlainen palvelija. Lisäksi venekapteeni kertoi Angelle, että ainakin Kenji ja Kumasawa tiesivät Kuwadorianista. Tästä löytyy kaksi mielenkiintoista seikkaa. Ensinnäkin Virgilia, eli Kumasawa, sanoi olleensa alkuperäinen Beatrice. Voiko Kumasawa siis olla Kinzon rakastaja ja Beatricen äiti, joka ei olekaan kuollut? Toinen omituisuus on Gaap, eli Shannon, jonka kerrotaan olevan Beatricen ystävä. Ihmis-Beatrice kuitenkin kuoli 20 vuotta sitten, joten jos hän ja Shannon olivat ystäviä, niin Shannon on oletettua vanhempi tai ei ihminen. (Ovatko "huonekalut" muuten ihmisiä? Lasketaanko heidät 17 ihmisen joukkoon?)

4. Neljännessä episodissa vihjailtiin kovasti siihen suuntaan, että nimet ovat tärkeitä tarinan kannalta. Minua on jo pitemmän aikaa mietityttänyt "huonekalujen" kuolemien vahvistaminen siten, että Beatrice sanoo punaisella esimerkiksi "Kanon on kuollut." Eikö ole ollut yleisessä tiedossa jo pitkän aikaa, että nämä palvelijat käyttävät vääriä nimiä. Shannonin nimi on Sayo, mutta onko Beatrice koskaan sanonut "Sayo on kuollut."?

5. Ensimmäisestä episodista alkaen minua on mietityttänyt Maria ruusu. Ensimmäisenä päivänä sen ympärille kiedotaan rusetti, mutta myöhemmin se on kadonnut. Tällä tapahtumalla on oltava jokin merkitys, koska se kerrotaan meille useaan otteeseen. Mitä jos ruusu ei olekaan kadonnut, vaan ruusutarha ja kartano ovat vaihtuneet. Jos Kinzo onkin viimeiset 20 vuotta muokannut Kuwadorianista pääkartanon kopiota, mutta täyttänyt sen kaikenlaisilla mekanismeilla, joilla voidaan luoda illuusio murhaavasta noidasta ja osa/kaikki vieraat kuljetetaan jossain välissä sinne? Otetaan esimerkiksi ensimmäiset murhat neljännestä episodista. Uhrit putoavat ruokahuoneen lattiaan ilmestyvistä aukoista suoraan Kuwadorianin tyrmiin, joten eikö ole järkevää olettaa, että he olivat jo alunperinkin Kuwadorianin ruokahuoneessa? Tietenkään Battler ei myöhemmin löydä vihjeitä luukuista ruokahuoneen lattiasta, koska hän etsii niitä pääkartanosta.

Avatar
Smobey
Viestit: 80
Liittynyt: Su Joulu 09, 2007 21:28
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Umineko no Naku Koro ni

Viesti Kirjoittaja Smobey » To Kesä 11, 2009 20:48

Spoiler:
1. Mihinkään pelilaudan tapahtumaan, joka näytetään meille tai pelaaja-Battlerille, mutta jota pelinappula-Battler ei näe, ei voi luottaa.
Tuossa olen ehdottomasti samaa mieltä. Lisäys: punaiseen tekstiin voi luottaa. Seuraavaan kohtaan...

2. Punaiseen tekstiin ei voi luottaa, jos punainen virke ei lopu punaiseen välimerkkiin.
Ei, tuo olisi aivan liian halpa temppu. En todellakaan usko että punainen teksti voi valehdella millään tavalla. Tietenkin, punainen teksti on tulkittavissa monin tavoin, mutta silti. Tuossa oli kyse jostain aivan muusta, vaikka täytyy myöntää etten osaa sanoa mitään omaa teoriaani tuosta...

3. Kaikille noidille on olemassa vastine oikeissa ihmisissä, joten noitien välisistä suhteista voi päätellä jotain oikean maailman tapahtumista.
Jep, käy järkeen. Tuo on todennäköisesti täysin totta. Hyvä pointti "huonekalujen" ihmisyydestä, muuten...

4. Nimet ovat tärkeitä.
Jups. Mutta jos punaisella sanotaan että Kanon on kuollut, niin joku henkilö nimeltä Kanon tosiaan on kuollut. Oli se sitten hänen oikea nimensä tai ei...

5. Osa tapahtumista tapahtuu Kuwadorianissa.
Gahaha! Erinomaista, tuota en ajatellutkaan. En pysty kuvittelemaan miten tämä voisi olla mitenkään mahdollista, mutta samalla se käy aivan helvetin hyvin järkeen. Sopisi kyllä tyyliin, ilman muuta.

Omia kommentteja:

1. Nanjo on pirun epäilyttävä. Kinzo kerran oli kuollut koko ajan mutta hän väitti pelanneensa Kinzon kanssa shakkia ym. Plus, Nanjo ei ole tehnyt yhtään mitään missään episodissa vielä. Hyvin epäilyttävää.
2. MARIA loi siestat. Ei ole teoria, vaan fakta. Suurin osa pelaajista tosin missaa tämän tosiseikan, niin tein itsekin.
3. Mitä ihmettä Ange oikein näki siellä veneilijän luona...?
Itse odotan vain hyvää Umineko-animelta. Higurashi-anime oli mahtava, vaikka jotkut väittävätkin että se jäi pahasti alkuperäisteosten varjoon, ja tällä kertaa on luvassa isompi budjetti ja enemmän kokemusta vyön alla. Ja jos minulta kysytään, Umineko kääntyy animeksi paremmin. Ainakin taistelukohtaukset haluan ilman muuta nähdä animemuodossa!
Hail Eris!

Avatar
yukito
Viestit: 308
Liittynyt: Ma Loka 01, 2007 16:06
Paikkakunta: Pori

Re: Umineko no Naku Koro ni

Viesti Kirjoittaja yukito » Pe Kesä 12, 2009 13:19

Spoiler: Lisää teoriointia
-
Shakki

Katselin tuossa kun avovaimo aloitteli lukemaan Uminekon ensimmäistä episodia ja kun ensimmäisen kerran Battler ja Kyrie miettivät 18 ihmistä/19 ihmistä -pulmaa, niin käytiin tällainen sananvaihto: "18 ihmistä. Siis yhtä monta kuin shakkinappuloita?" "Niin..?" "Eikun niitähän onkin 16." "...!!"
Nyt tuntuu hiukan siltä, että keksin jotain mikä on ollut kaikille muille selvää jo pitkän aikaa, mutta kuitenkin... Neljännessä episodissa selviää, että ihmisiä on enintään 17, mutta 16 täsmäisi shakin pelinappuloiden kanssa. Varsinkin kun tapahtumat kerran sijoittuvat pelilaudalle ja vertauksia shakkiin on heitelty ihan koko ajan. Toisaalta 17 voisi tarkoittaa sitä, että jokin nappula (esm. Battler) on ylimääräinen.

Ensimmäinen ajatus: 16 valkoista nappulaa vs. 16 mustaa nappulaa. Koostuuko Beatricen puolikin siis 16 hahmosta?

Toinen ajatus: Kaikille valkoisille nappuloille löytyy vastaava musta nappula ja ainakin joillekin noidille tuntuisi löytyvän vastaava ihminen. Löytyisikö kaikille ihmisnappuloille vastaava noitanappula? Onko murhaaja Beatricea vastaava nappula ihmispuolelta?

Kolmas ajatus:Voisiko ajatella, että kaikki ihmiset vastaavat myös tiettyä shakkinappulaa? Tämä tuntuisi loogiselta jatkolta, mutta toteutus on ongelmallinen, enkä oikein muutenkaan pidä tästä ajatusta. Ensin pitäisi löytyä 8 samanarvoista, heikkoa sotilasta. Nämä voisivat tietysti olla niitä hahmoja, jotka eivät saa kantaa kotkankuvaa vaatteissaan, mutta heitä löytyy vain 6: Natsuhi, Hideyoshi, Kyrie, Nanjo, Gohda ja Kumasawa. 8 sotilasta tosin saadaan, jos tähän listaan lisättäisiin vielä Eva ja Rosa, jotka eivät oikeastaan ole enää kotkan arvoisia. Loput nappulat ovat sitten kaksi lähettiä, kaksi ratsua, kaksi tornia, kuningas ja kuningatar. Lähettipari voisi minusta olla Shannon ja Kanon, mutta tämän jälkeen en enää keksi kenellekään vastaavia nappuloita.

Joka tapauksessa minusta tuntuu, että tämä "16 nappulaa molemmin puolin" -ajatus avaa oven monelle uudelle teorialle. En nyt vain itse satu keksimään niitä. :)

-

Välimerkeistä
Smobey kirjoitti:"2. Punaiseen tekstiin ei voi luottaa, jos punainen virke ei lopu punaiseen välimerkkiin.
Ei, tuo olisi aivan liian halpa temppu. En todellakaan usko että punainen teksti voi valehdella millään tavalla. Tietenkin, punainen teksti on tulkittavissa monin tavoin, mutta silti. Tuossa oli kyse jostain aivan muusta, vaikka täytyy myöntää etten osaa sanoa mitään omaa teoriaani tuosta..."
Totta. Nyt kun vihdoin lueskelin muidenkin teorioita, niin tätä välimerkkiteoriaa oli ehdoteltu jo ennen neljättä episodia. Tuossa kohtauksessa kirjoittaja varmaan osittain vain trollasi lukijoita tästä teoriasta. Eikä se kohtauskaan mennyt ihan niin kuin muistin. :)

-

Vastauksia
Smobey kirjoitti:Omia kommentteja:

1. Nanjo on pirun epäilyttävä. Kinzo kerran oli kuollut koko ajan mutta hän väitti pelanneensa Kinzon kanssa shakkia ym. Plus, Nanjo ei ole tehnyt yhtään mitään missään episodissa vielä. Hyvin epäilyttävää.
2. MARIA loi siestat. Ei ole teoria, vaan fakta. Suurin osa pelaajista tosin missaa tämän tosiseikan, niin tein itsekin.
3. Mitä ihmettä Ange oikein näki siellä veneilijän luona...?
1. Myös Krauss on epäilyttävä. Ensimmäisen episodin alkupuolella, kun Krauss, Nanjo ja Genji yrittävät saada Kinzoa ulos työhuoneestaan Krauss sanoo jotain tähän tyyliin: "My father is already dead. That thing is nothing more than a ghost that still haunts us."
2. MARIA loi Siestat? Minäkin olen missannut tämän. Mistä näin voi päätellä?
3. Monet tuntuivat ainakin Animesukin foorumeilla ajattelevan, että Ange näki toisen Sakurato -pehmolelun ja pystyi siksi herättämään Sakuraton henkiin. Minusta tämä on ihan järkevä ajatus, koska en usko Rosan oikeasti nähneen niin paljoa vaivaa Maria eteen, että olisi itse valmistanut jotain niin aikaa vievää. Luultavasti Sakurato on massatuotettu pehmolelu.

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Re: Umineko no Naku Koro ni

Viesti Kirjoittaja Olke » Pe Kesä 12, 2009 17:19

yukito kirjoitti:
Spoiler: Lisää teoriointia
-
2. MARIA loi Siestat? Minäkin olen missannut tämän. Mistä näin voi päätellä?
Spoiler: Siestat
Siesta 556 soittaa trumpettia ja kuoli taistelussa mustaa noitaa vastaan. Marialla oli jänisleluja. Rosa rikkoi trumpettia soittavan jäniksen heittämällä sen seinään. Nelosjakson TIPSeissä lisää. Kuva

Avatar
Graus
Viestit: 27
Liittynyt: La Helmi 23, 2008 19:14
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Umineko no Naku Koro ni

Viesti Kirjoittaja Graus » Pe Kesä 12, 2009 19:32

Smobey kirjoitti:Voi jumaliste, Uminekon nelosepisodi oli yksi hienoimmista kokemuksista ikinä. Aivan uskomattoman hyvä lähes kaikin kuviteltavissa olevin tavoin.

Ja Umineko-animehan alkaa joskus kesän aikana... aijai, nyt menee hyvin.
Täysin samaa mieltä kanssasi, melkein sanoisin että eeppisin episode tähän mennessä.
Tuosta Umineko-animesta, jos en nyt ole ihan väärin ymmärtänyt niin ensimmäinen jakso pyörähtää käyntiin 02.07.2009.

Sitten Episode 5 julkaistaan elokuussa jolloin jäätävä odotus voi jälleen alkaa :lol:
Olke kirjoitti:
Spoiler: Episode 4
Georgen kovanaamaisuus yllätti täysin. Muistelisin, että ensimmäisessä tai toisessa jaksossa Georgea olisi kuvailtu suhteellisen lihavaksi, joten hänen nopeus ja taistelutaidot tulivat kyllä puskan takaa.
Spoiler: Vastaus
Itse kanssa yllätyin asiasta ekan kerran kun kuulin että George muuttuu mystisesti Bruce Leen kopioksi, sain kanssa myös käsityksen että hän on hitusen ylipainoinen, mutta näköjään animessa häneltä on ainakin makkarat ajeltu pois. Riippuen miten asiaa lähestyy, ei voi olla varma onko hänellä oikeasti näitä taitoja vai oliko se pelkkää noitien harhaa :twisted:
Olke kirjoitti: Umineko-anime vain pelottaa. Tai oikeastaan siinä pelottaa enemmänkin ne ihmiset, jotka katsovat sitä tutustumatta alkuperäisteokseen. Jotenkin minulla on sellainen kutina, että moni odottaa Uminekon olevan jonkin sortin "lol killer lolis xD" -anime. Sitten nämä ihmiset pettyvät kun veren ja suolenpätkien sijaan heille tarjotaankin upeita taistelukohtauksia ja hauskoja vitsejä. Umineko-animessa pelottaa myös se, että minä olen jo nyt päättänyt sen olevan hirveintä kuraa ikinä.
Itse kanssa pelkään että Umineko tulee kokemaan samanlaisen ryntäyksen kuin Higurashi tuon "lol killer lolis xD" kohdalla.
Tarvii vain vaihtaa tuo "lolis -> witches" ja sit rupeaa juuri tuo pettymyksen vollottaminen lukuisissa paikoissa.
Umineko myös nostaa tuota väkivaltaa hitusen Higurashista, mutta epäilen että suurinosa tulee olemaan poissa animesta/varjostettu ja tämä korjataan sitten DVD-versiossa. Umineko tulee oleen ainakin haasteellinen projekti ohjaajalle kaikkine pienine hienoine yksityiskohtineen.

Näköjään pihalle on myös tullut 45 sekuntin preview OP teemasta.
Se on katsottavissa http://www.youtube.com/watch?v=bW9wlpQSD0Q

Täytyy sanoa että alun tykitys on puhdasta rautaa.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Pelit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa