"Analogiset" pelit

Keskustelua japanilaisista peleistä, kattaen esimerkiksi konsoli-, tietokone-, kortti- ja lautapelit.

Valvoja: Pelit-aktiivit

Avatar
Matti
Viestit: 602
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 20:42

"Analogiset" pelit

Viesti Kirjoittaja Matti » Pe Elo 01, 2008 17:55

Tarkoittaa kaikkia niitä pelejä, joita ei pelata tietokoneella, pelikonsolilla, tai niihin rinnastettavilla laitteilla. Eli kyseessä siis kortti-, lauta-, miniatyyri-, rooli- ja urheilupelit (jalkapallo jne.). En nyt mene sanomaan pitäisikö tämä aihe rajata japanilaisiin ja japanilaisvaikutteisiin peleihin, moderaattori tai @dmin päättäköön jos katsoo sen tarpeelliseksi. Noniin, aloitetaanpa.

Classic BattleTech

Kuva

Taktisen tason sotapeli, joka kuvaa sotaa 3000-luvulla maalla, merellä, ilmassa ja avaruudessa. Pelin pääosassa on yli 10-metriä korkeat kävelevät sotakoneet, jotka tunnetaan yleisesti nimellä BattleMech, tai lyhyesti 'Mech. 'Mechit eivät ole pelin ainoaa sotakalustoa, vaan niiden lisäksi on kaikki perinteiset aselajit + panssaroitu jalkaväki ja avaruusalukset (hävittäjät, 'Mecheja rahtaavat raskaasti aseistetut DropShipit ja niitä kaikkia kantavat emäalukset JumpShip ja WarShip). Pelin mittakaava on taktinen, jossa jalkaväkeä siirretään kartalla muutaman (kymmenen) hengen ryhminä ja kaikki muut ('Mechit, tankit jne.) ovat yksilöitä. Jokaista pelinappulaa kohden on muistiinpanolehtiö, joka kuvaa yksikön ominaisuudet, ammusten/polttoaineen määrän, kärsityt vauriot ja muita tietoja.

Peli julkaistiin vuonna 1984 nimellä BattleDroids. Pelin BattleMechit, nappulat ja opuksissa esiintynyt kuvataide, oli lisensoitu leluvalmistajalta. Kun ko. leluvalmistaja meni konkurssiin ja Harmony Gold omi Robotech-animesarjan oikeudet itselleen, päätyi peliin lisensoitu materiaali kyseenalaiseksi. Jaarittelujen jälkeen pelin valmistaja lopetti lisensoidun materiaalin käytön, ja sen jälkeen alkuperäiset BattleMechit esiintyivät uudessa kirjallisuudessa korkeintaan tekstissä. Suomessa peliä myy ainakin Fantasiapelit, ja alkuun pääsee laatikolla Classic BattleTech Introductory Box Set

Avatar
Hebi
Viestit: 8
Liittynyt: To Huhti 07, 2011 22:18

Re: "Analogiset" pelit

Viesti Kirjoittaja Hebi » Su Huhti 10, 2011 15:40

Yu-Gi-Oh!
Eli siis itse pelaan Yu-Gi-Oh! -nimistä korttipeliä joka tulee sieltä ihmeellisestä Japanin maasta. Ihan perussettiä elikä elämäpisteet (8000) nollaan ja voitat pelin paitsi jos saat kortteja jotka antavat sulle instant voiton niin niillä mutta tuo nolliin lifet on ihan perusjuttu. Kortit jakautuu Monstereihin, Spelleihin ja Träppeihin joidenka avulla yritetään voittaa vastustaja. Pelit kestävät yleensä sen 10-20 min. Itse käyn pelaamassa melkeinpä joka lauantai Tampereen Fantasiapeleissä muita pelaajia vastaan. Jos kiinnostaa nii tulkaa katsomaan. Aktiivisia pelaajia löytyy täältäpäin noin 8-10 luokkaan.

Tällaiseltä sivulta löytyy myös foorumi, jossa kaikki suomalaiset pelaajat käyvät:
Yu-Gi-Oh! Suomi Foorumi
Minut löytää tuolta samaisella nikillä kuin täältäkin.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Pelit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa