Taistelupelit

Keskustelua japanilaisista peleistä, kattaen esimerkiksi konsoli-, tietokone-, kortti- ja lautapelit.

Valvoja: Pelit-aktiivit

Jakoavain
Turun keisari
Viestit: 307
Liittynyt: Ma Loka 18, 2004 22:07

Taistelupelit

Viesti Kirjoittaja Jakoavain » Ti Heinä 29, 2008 02:19

Alueellahan on jo Guilty Gear-ketju, mutta mielestäni koko genre ansaitsee oman ketjunsa eikä joka sarjalle omaa. Tämän ketjun tarkoitus ei ole kuitenkaan ruveta keskustelemaan pelien systeemeistä, komboista ja muusta teknisestä kauhean syvästi. Sellaiselle keskustelulle on olemassa vallan mainio nettisivusto foorumeineen, Arctic Charge

Kyseessä on siis pelien yksi aatelisgenreistä, mättö/tappelu/taistelu/kamppailupelit. Nämä joskus 80-luvun puolivälissä syntynsä saaneet, 80- ja 90-luvun taitteessa uudistuksen, ja sittemmin myös suosion, kokenut tyylilaji. Kaiken isähän tokiaankin oli Street Fighter 2, mutta rauta oli kuumaa ja kaikki halusivat takoa sitä. Sittemminhän on syntynyt niin Street Fighterin spinoffeja, esiosia, ja jatko-osia sekä useita uusia pelisarjoja. Taistelupeliharrastus voikin olla monenlaista, oli se sitten kovaa turnausmättöä tai vähemmän tunnettujen pelien kasuaalia hurvittelua.

Itse olen kultaista keskitietä kulkeva mättäjä. Pelaan useita erilaisia mättöpelejä, mutta olen myös löytänyt omat suosikkini joukosta.

Super Street Fighter 2 Turbo
Viimeinen Street Fighter 2, mutta se on myös paras. Ei mitään turhaa combomättöä, vaan kovaa mind gamea. Aliarvostettu mestariteos

Street Fighter 3: 3rd Strike
Evoluution tuloksena syntyi erinomainen mättöpeli, jota vielä 11 vuoden jälkeen pidetään korkeatasoisimpana turnauspelinä ikinä. Valitettavan combopainotteinen, mutta silti erinomaisen systeemin omaava.

The King of Fighters '98: Ultimate Match
Höhöö, 10 vuotta vanha peli saa uuden version. Ei se mitään, UM on kova parannus aiempaan versioon joka oli täydellisyyttä hipova. SNK löi suoraan mättöpelaajahermooni ja teki minusta iki-KoFittajan

Garou: Mark of the Wolves
Paras tappelupeli ikinä. SNK:n vastine 3rd Strikelle. Kaikki on vain niin täydellistä. Valitettavan vähän pelattu peli, joka ansaitsee sen huomion.

Eipä muuta.

Avatar
FreakyM
Viestit: 183
Liittynyt: Ke Elo 23, 2006 19:22
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Taistelupelit

Viesti Kirjoittaja FreakyM » Ti Heinä 29, 2008 17:25

Omat suosikkipelini tämän genren osaltahan ovat mainittu KoF'98 "jatko-osineen", sekä jakoavaimen mainitsematta jättämä Capcom Vs SNK 2, joka mielestäni sisältää jotakuinkin parhaan mahdollisen hahmokaartin, ja vaikken mikään pro-pelaaja olekaan saa Rugal 2 / Gouki 2 -tiimini yleensä aikamoista tuhoa aikaan opposition puolella.

Taistelupelit ovat yksinkertaisesti taidetta.
(Ja minähän en ole mikään KoF-fanipoika, ehen =D)
When I gaze the man who is gazing at me
when I stare into the looking-glass
when I ask what he sees
Then I'm asking for more, and the more that I want to know, I'll know what I'll never know
http://urborg.wordpress.com/

Avatar
Kunimura
Viestit: 301
Liittynyt: Ti Marras 21, 2006 18:47
Paikkakunta: Karkkila

Re: Taistelupelit

Viesti Kirjoittaja Kunimura » Ti Heinä 29, 2008 20:01

Minä olen taistelupelien suhteen melko kaikkiruokainen ja melkein mikä tahansa kelpaa. En kuitenkaan jaksa pelata taistelupelejä ns. kasuaalisti, mikä on ajanut osan pelikavereista pois (sanovat että itsekseen juttujen treenaminen on huijaamista), mutta minusta ei ole hauskaa pelata pelejä joissa en ymmärrä mitä mikäkin juttu tekee. Tällä hetkellä pelaan lähinnä GG:tä, 3rd Strikeä ja Virtua Fighteria. En ole kyllä pelannut noista mitään vähään aikaan, mutta noita on kuitenkin eniten tullut pelattua. Lähes kaikki muutkin Capcom-pelit, SNK-pelit, sekä Melty Blood ja Arcana Heart kiinnostavat kanssa vaikken niitä kovin usein pelaakaan.

Vosinpa heittää noista kolmesta pääpelistä vielä hahmot joilla pelaan ja lyhyet perustelut.

Guilty Gear XX Accent Core - Jam
Olen pelannut Jamilla #Reloadista asti, enkä ole nähnyt syytä vaihtaa hahmoa. Tykkään siitä että Jam on nopea ja tekee paljon lämää, mutta pystyy kuitenkin ottamaan sitä vastaan paremmin kuin Millia tai Chipp. Jamin ainoa heikkous on lyhyt kantama, mikä häiritsee mm. Eddie ja Testamenttia vastaan, mutta kun osaa liikkua hyvin, tämä ei hirveästi haittaa.

Street Fighter III: 3rd Strike - Makoto
Makotolla pelaan melkeinpä samoista syistä kuin Jamilla: nopeus ja voima. Makotolla on kyllä ihan kiitettävästi kantaamakin ja kun pelaa SA1:stä, eli Seichusen Godanzuki, ihan yksittäisistä osumistakin saa hirveää lämää kunhan osaa kombottaa superiin.

Virtua Fighter 4 Evolution - Shun Di
Juu pelaan Evoa, koska ei ole ollut varaa hankkia PS3:a tai X360:tä. Shun Dilla pelaan siksi, että ihastuin ensi silmäyksellä Shunin Drink Point systeemin, jolla Shun vahvistuu mitä enemmän huikkaa ehtii matsin aikana ottamaan. Ilman Drink Pointteja Shun on melko heikko, mutta kun DP:tä on päälle 20 Shun alkaa jo olla todella pelottava vastus ja muistaakseni 30 DP:n jälkeen Shun taitaa olla pelin vahvin hahmo, jos mitataan vain sitä kuinka paljon vahinkoa voi tehdä.

Toivottavasti ei ollut liian teknistä tekstiä ymmärrettäväksi.

aurea
Viestit: 180
Liittynyt: Su Touko 04, 2008 23:02
Paikkakunta: Oulu

Re: Taistelupelit

Viesti Kirjoittaja aurea » Ti Heinä 29, 2008 22:03

Virtua Fighter 4+ 4 Evoa tuli pelattua paljon muutamia vuosia sitten (satoja tunteja -aika HC pelaaja olin). Kyllähän tuolla sai sormet kipeäksi. Aoi oli lähimpänä sydäntä, vaikka kaikkien hahmojen temppuja opettelin enemmän tai vähemmän.
Tuli myös VF5 xbox 360:lle hankittua, mutta ei ole jaksanut pelata. Ei enää tarpeeksi aikaa näin vaativalle pelille, boksin padi ei toimi tappelupelien kanssa ja tikun opetteluun ei kärsivällisyys riittänyt, sekä motivaatio muutenkin nollassa kun ei halua opetella melkein kaikkea uudelleen (pitkä tauko evo-> vf5 välillä).
Muitakin tappelupelejä tuli toki kokeiltua ja tavallaan niitä teki mieli alkaa pelaamaan, mutta ei loppujen lopuksi jaksanut keskittyä kuin yhteen.

Jakoavain
Turun keisari
Viestit: 307
Liittynyt: Ma Loka 18, 2004 22:07

Re: Taistelupelit

Viesti Kirjoittaja Jakoavain » Ti Heinä 29, 2008 22:37

Sain tänään uuden suosikkipelin ja toisen, joka lähentelee suosikkistatusta.

Hokuto no Ken nousi kyllä yhdeksi suosikkitappelupeliksi, vaikka se onkin vähän LOL-tason peli. Ikuiset kombot ja bugit ovat laskeneet arvostusta, mutta ei se minua haittaa! Peli on vaan helvetin hauska ja systeemissäkin on omat jännät puolensa. Rei ftw

Puolisuosikiksi tuli sitten King of Fighters XI. Pelinä todella mukava, mutta jotenkin se uusien hahmojen suuri määrä tekee vähän oudon olon. Onhan siellä hahmokaartissa mukavia uutuuksia, mutta vanhojen suosikkien poisto (Esimerkiksi Mai, joka kuuluu henkilökohtaisiin vakiohahmoihin.) ei oikein vakuuttanut. Vaihtosysteemi on kyllä jees, mutta uudet taustat ja vanhat spritet ovat TODELLA ruma yhdistelmä. Onneksi KoFXII korjaa (toivottavasti) yllämainitut mokat

Arcana Heart ei oikein vakuuta :(. Jotenkin liian hidastempoinen ja muutenkin vähän "öh"-systeemi. Seuraavaksi odotan (suurten nimikkeiden ohella, tietenkin) Fate/Unlimited Codesia. F/SN on rakkaus, ja capcom on myös.

Avatar
Kunimura
Viestit: 301
Liittynyt: Ti Marras 21, 2006 18:47
Paikkakunta: Karkkila

Re: Taistelupelit

Viesti Kirjoittaja Kunimura » Ke Heinä 30, 2008 09:15

Jakoavain kirjoitti:Arcana Heart ei oikein vakuuta :(. Jotenkin liian hidastempoinen ja muutenkin vähän "öh"-systeemi.
Minunkin mielestäni Arcana Heart vaikutti aluksi todella hitaalta ja itseään toistavalta, mutta kun sille antaa aikaa systeemin tajuaa ja pelin tempokin nopenee. Arcana Heartin erottaa muista taistelupeleistä sen super-mittarin kaverina oleva kolmiosainen mittari jolla voi homing ja guard canceloida, vähän niin kuin Hokuto no Kenissä. Arcana Heartissa kumpikaan näistä canceleista ei ole niin tehokas kuin Hokuto ne Kenissä, jossa gc:t on niin nopeita että niille ei kerkiä tekemään mitään, minkä takia pelaajan on osattava käyttää niitä järkevästi. Sen lisäksi Arcana Heartin homing canceleita on ohjattava itse, mikä mahdollistaa ns. lentämisen jolla voi saada vastuksen sekaisin, eli siis tilanteeseen jossa vastus ei tiedä tullaanko oikealta vai vasemmalta tai ylhäältä vai alhaalta.

Sitten on vielä ne arcanat jotka antavat hahmoille erikoisominaisuuksia. Ei ole lainkaan samantekevää minkä niistä valitsee, mutta se mahdollistaa kuitenkin sen että samaa hahmoa voi käyttää valitusta arcanasta riippuen monella eri tavalla. Itse käytän Konohaa Tuuli-arcanan kanssa mikä lisää liikkuvuutta ja antaa turvallisemman gc:n mikä on supiva Konohan pelityyliin.

Eikä sovi unohtaa minkälaisia hahmoja Arcana Heartissa on! Toisaalta tällainen moe moe hahmokaarti on hieman hit-or-miss eli sitä joko rakastaa tai vihaa.

Tämän enempää en yritä sinua vakuuttaa Arcana Heartin hienoudesta ja lopuksi myönnänkin että jos tarjolla on sekä Arcana Heart että Guilty Gear matseja, valitsisin ennemmin jälkimmäisen.

Avatar
Niko-Kun
Viestit: 117
Liittynyt: Ti Maalis 16, 2004 21:54
Paikkakunta: JNS

Re: Taistelupelit

Viesti Kirjoittaja Niko-Kun » Ke Heinä 30, 2008 19:31

Huu, vanhan kansan arcademies, nykyinen konsolimättäjä ilmoittautuu palvelukseen! *Asento*

Puolen elämäni pelanneena erilaisia ja mahdollisimman omalaatuisia mättöpelejä olen onnistunut löytämään joitain hienoja helmiä.

Yhdyn AP:n mielipiteeseen King of Fighters 98:sta. Ultimate Showdown kaikkien mahdollisten SNK:n hahmojen kanssa on jättänyt monta herkullista hetkeä tämän pelaajan nuoruuteen, varsinkin massiivisten turnausten muodoissa. Toinen yhtymäkohta AP:n kanssa on hänen hehkutus SF2: Turbosta, koska lienee ensimmäisiä pelejä joita tosissaan opettelin tuntitolkulla pelaamaan.

Marvel vs. Capcom 1 ja 2 ovat jääneet hyvin mieleeni ideansa ja karkkigrafiikkansa avulla. Itä vs. länsiturpasaunat ovat tuoneet useasti hymyn huulille kun vaikkapa Gambit hiuksen hienosti antaa Captain Commandon turpaan. Toisaalta tämän tilalla voitaisiin vaikka esittää peli nimeltä Mugen, mutta en ole varma kuuluuko kyseinen peli täysin tähän kategoriaan.

Otan tässä hieman vapaamman kannan siihen, mitä lasketaan genreen taistelupelit, ja luen side scroll-mättöfestit kuten Double Dragon ja BATTLETOADS (!) osaksi genren perintöä.

Cadillacs and Dinosaurs on Capcomin eräitä 90-luvun erikoisimpia arcadepelejä, mutta nurinkurista tulevaisuuteen pohjautuvasta sarjakuvaperustuksesta huolimatta toimii mainiosti. Liskoille ja pahikselle turpaan, aseistuksena kaikenlaista kättä pidempää.. tai ilmankin, Oh Yeah! I'm a Bad Mamba Jamma!

Knights of the Round kuuluu samaan sarjaan ylemmän arcadepelin kanssa.

Ei sovi myöskään unohtaa ns. doujinmättöjä. Melty Blood kuuluu ehdottomasti eräisiin suosikkeihini, väittäköön muut mitä tahansa pelin tasapainosta. Muutamat päivät on tullut istuttua Akiban arcademekassa mättäen arcadetikulla turpaan.. tai todennäköisemmin, saaden turpaan.

Bloody Roar 2. Nuoruudessani eräs eniten pelaamiani beat em uppeja, Soul Edgen lisäksi, jota tulee vieläkin silloin tällöin pelattua. Yksin kylläkin, sillä moni muu tuntemani ei saa vipinää punttiin tästä pelistä.

Nykyisistä omistamistani mättöpeleistä (kun en omista kuudennen tai seitsemännen sukupolven konsoleita) parhaimmistoon kuuluu Shounen Jump Ultimate Stars. Tuo 42 pelattavan animuhahmon mättöfesti DS:lle on pitänyt minua pitkään hallussaan, kunnes tylsistyin moninpelin vastustasoon, ja sain kaiken haluamani pelistä avattua. Hahmojen avaamissysteemi, simppelit combot ja "dekkien" monimuotoisuus tekee tuosta pelistä mielenkiintoisen monipuolisen.

Muina erityisen miellyttävinä pelikokemuksina olen nykyään pitänyt DoA-saagaa tai Soul Calibureja, jonka kauniit tuttavuudet (lue: tissit) ja suht toimiva combo ja combo-counter -kikkailut piristävät. Konsoliohjain ei vaan voita arcadeohjainta, imo.
Viimeksi muokannut Niko-Kun, Pe Elo 01, 2008 12:28. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
FREEDOM IS SLAVERY
PEACE IS WAR
IGNORANCE IS STRENGTH

ANIKI IS WATCHING YOU.

Avatar
FreakyM
Viestit: 183
Liittynyt: Ke Elo 23, 2006 19:22
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Taistelupelit

Viesti Kirjoittaja FreakyM » To Heinä 31, 2008 01:32

Jump Ultimate Starsin omistan itsekin, ja olisin sitä valmis ottamaan netin välityksellä matsiakin. Olen tuota aikapitkään mättänyt, enkä nyt ihan heti muista milloin viimeksi olisin saanut kovin merkittävää vastusta tuossa pelissä. Kenties sellainen löytyi nyt?
When I gaze the man who is gazing at me
when I stare into the looking-glass
when I ask what he sees
Then I'm asking for more, and the more that I want to know, I'll know what I'll never know
http://urborg.wordpress.com/

Avatar
RevyFan
Viestit: 211
Liittynyt: Ti Helmi 19, 2008 22:48
Paikkakunta: Loimaa

Re: Taistelupelit

Viesti Kirjoittaja RevyFan » Su Loka 12, 2008 21:49

Taistelupeleistä tulee hakattua Tekkeniä selvästi eniten kun kaverit lämpiää sille parhaiten. Ihmettelen muuten miksei kukaan muu tainnut mainita? Sen verta legenda kuiteski. :D 2D-meno iskee myös, hyllystä löytyy mm. Street Fighteria ja KoF:ia. Niko-Kunin mainitsemat Marvel VS Capcom-pelit ovat aivan loistavia muuten. Mikään HC-pelaaja tai muutenkaan kovin taitava en tosin ole, että nuo 2D-pelit on aika tuskaa välillä...
Kill ´em all, baby!
LastFM || dA || myanimelist.net

Avatar
Amiyo
Viestit: 16
Liittynyt: La Helmi 21, 2009 10:42
Paikkakunta: Here and there =/

Re: Taistelupelit

Viesti Kirjoittaja Amiyo » La Helmi 21, 2009 23:35

Ainoa jota olen pelannut on Tekken o.o' Ja siinäkin pärjään vain Leellä monen tunnin hahmo-testauksen jälkeen....
-Escapism- (>^.^)>

"There are things like lies that make people happy"~

Avatar
Maveric
Viestit: 270
Liittynyt: Pe Marras 03, 2006 16:58
Paikkakunta: Inari/Ivalo

Re: Taistelupelit

Viesti Kirjoittaja Maveric » Ma Maalis 16, 2009 17:19

Taistelupelit on sellasia pelejä joita on tullut pelattua jo ihan pikku-pojasta asti. Ensimmäiset muistikuvani liittyvät läheisesti Tekkeniin ja Mortal Kombattiin, ja näistä kahdesta Mortal Kombat on suosikkini. Nyt myöhemmällä iällä olen myös tutustunut Soul Caliburiin SCII:n muodossa, ihan ok mättö on. Lisäksi tietenkin on tullut pelailtua Nintendon omaa mättöpelisarjaa Super Smash Brosia, josta ensimmäistä osaa olen pelannut tuttujen luona, Melee on yhteinen siskoni kanssa ja itse omistan Brawlin. Erittäin viihdyttävä peli parin kaverin kanssa, suosittelen. Taistelupeleissä en yleensäkään ole mikään hirveän hyvä, niissä peleissä joissa on combot osaan ehkä joitain yksinkertaisimpia, mitään porokikkojakaan en koskaan ole oppinut enkä luultavasti tule oppimaankaan...
I'm so friggin' lonely...
Tryin' to do a comeback!!
*hates winter sunlight*

Avatar
Tolkkiz
Viestit: 195
Liittynyt: Ma Tammi 21, 2008 05:39
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taistelupelit

Viesti Kirjoittaja Tolkkiz » To Kesä 24, 2010 02:35

Hei, pelaako kukaan Touhou 12.3:sta :D? Desuconissa törmäsin kyseiseen peliin ja onhan tota tullu nyt hakattua, aivan mahtava! Muista mättöpeleistä on toki mainittava Super Smash Brossit, joita on tullu hakattua N64 ajoista, loisto pelejä ja Brawlia tulee pelailtua nykyäänkin aina kun sattuu peliseuraa olemaan. Snesillä hakkasin skidinä Killer Instinctia, isolla porukalla aina pelattiin voittajaa vastaan(meikäläistä), parempaa combo systeemiä ei taida olla missään muussa pelissä. Loisto peli nykyäänkin, pitää vieläkin välillä lyödä peli Snesiin ja pelata. Street Fightereita, Tekkeneitä ja ties mitä muita on kanssa tullut pelattua, SF:ssä, ainakin Snesillä olin ihan hyväkin skidinä.. Kauhein faitti peli sarja on ehkä Mortal Kombat, ainakin osat 1-3 on tosi kankeaa pelattavaa, ykkönen todella surkea naurettavan pienellä hahmovalikoimallaan.

Avatar
Jagdpanther
Viestit: 179
Liittynyt: Su Helmi 08, 2009 19:20

Re: Taistelupelit

Viesti Kirjoittaja Jagdpanther » To Kesä 24, 2010 10:14

Tolkkiz kirjoitti:Hei, pelaako kukaan Touhou 12.3:sta?
Kyllä tuota tuli pelattua itsellä yhdessä vaiheessa melko paljon, mutta tarinaosuuden ja Scarlet Weather Rhapsodysta lisättyjen hahmojen jälkeen on peli jäänyt kokonaan pelamaatta, pitäisi joskus lisää pelata tuota.

Tappelupeleistä muuten, että aikoinani tuli naapurissa käytyä pelaamassa Tekkeniä ja Mortal Kombattia, ja tykkäsin jo silloin älyttömästi brutaaleista Fatality -liikkeistä. (Mahdoinkohan olla hullu lapsi niihin aikoihin?) O.o Vanhempana tuli pelattua sitten Super Smash Bros Meleetä ja sen jatko-osaa Brawlia. Tänään pitäisi postissa tulla uusin 2D-mättöpeli Blazblur: Calamity Trigger. Peliähän on muuten hyväksi kehuttu, mutta on saanut paljon närkästystä hahmojen määrän vuoksi (12).

Itse en mikään järjettömän kova ystävä ole tappelupelien kanssa, kun välillä nekin tahtovat mennä siihen nappien raiskaamiseen. Kumminkin hyvää viihdykettä jossain määrin.
Nähdyt sarjat

フィンランド人 悪魔

Zack Fair
Viestit: 7
Liittynyt: Ma Kesä 07, 2010 18:10

Re: Taistelupelit

Viesti Kirjoittaja Zack Fair » Pe Kesä 25, 2010 01:07

Jagdpanther kirjoitti:Tänään pitäisi postissa tulla uusin 2D-mättöpeli Blazblur: Calamity Trigger. Peliähän on muuten hyväksi kehuttu, mutta on saanut paljon närkästystä hahmojen määrän vuoksi (12).
Ei se hahmojen määrä, vaan se laatu. Kaikki hahmot ovat ihan erilaisia Blazbluessa. Jokaisella hahmolla on oma "gimmickinsä" (en keksinyt nyt mitään järkevää käännöstä). Esim. Hakumenilla on counterit, Carlilla nukke, Tagerilla magnetismi.

BTW, ostitko sen PS3:lle?
"Those wings... I want them too."

Avatar
Jagdpanther
Viestit: 179
Liittynyt: Su Helmi 08, 2009 19:20

Re: Taistelupelit

Viesti Kirjoittaja Jagdpanther » Pe Kesä 25, 2010 10:55

Zack Fair kirjoitti: BTW, ostitko sen PS3:lle?
Njuu, sillepä alustalle tuli hommattua.
Nähdyt sarjat

フィンランド人 悪魔

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Pelit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa