Okami

Keskustelua japanilaisista peleistä, kattaen esimerkiksi konsoli-, tietokone-, kortti- ja lautapelit.

Valvoja: Pelit-aktiivit

Avatar
chinor
Viestit: 141
Liittynyt: Ke Marras 08, 2006 21:44
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Okami

Viesti Kirjoittaja chinor » La Helmi 02, 2008 03:48

Tämä edesmenneen Clover Studion suunnittelema ja Capcomin julkaisema hieno ja omalaatuinen peli, jossa päähahmona on Amaterasu, suden hahmossa oleva jumalatar, jonka pitää pelastaa Nipponin maa pahalta Orochi-demonilta, joka sinetöitiin pois 100 vuotta ennen tarinan alkua, mutta on nyt paennut vankilastaan ja aikoo tuoda pimeyden takaisin Nipponin maahan. Oppaana Amaterasulla on Issun, tuuman mittainen sivellinmaalaukseen perehtynyt henkilö, joka matkustaa Amaterasun kanssa ja auttaa etsimään kadonneita sivellintekniikoita, jotka Amaterasulla oli 100 vuotta sitten, mutta jotka hän menetti taistelussa Orochia vastaan.

Erikoisimmat piirteethän pelissä ovat juuri tämä siveltimen, Celestial Brushin, käyttö ja grafiikat, jotka ovat hyvin akvarellimaisia ja japanilaisten mustemaalausten kaltaisia. Omasta mielestäni ne ovat hyvin toimivia ja virkistäviä, pelaaminen on todella vapaan tuntuista ja homma toimii. Siveltimen käyttö vaati tietysti alkuun totuttelua, mutta siihen tottuu tosi nopeasti, ja pelin edetessä kun löytää lisää sivellintekniikoita myös siveltimen käyttö monipuolistuu.

Itse en ole vielä päässyt peliä läpi, vaikka yli 50h olen sitä tahkonnut, tosin olenkin viettänyt suhteellisen paljon aikaa tutkien ympäristöä ja suorittaen sivutehtäviä, joita niitäkin löytyy pelistä kiitettävästi.

Okami on saanut todella hyvät arvostelut, eikä minun mielestäni ollenkaan suotta. Peli on innovatiivinen, omaperäinen, kaunis ja siinä riittää tekemistä pitkään. Tämä peli oli loisto-ostos, ja tämän pariin tulen varmasti palaamaan useampaankin kertaan, suosittelen lämpimästi kaikille.

Onko muilla yhtä hyviä kokemuksia tästä pelistä kuin minulla? :D

Avatar
Chobit
Viestit: 69
Liittynyt: Ke Heinä 02, 2003 22:44

Viesti Kirjoittaja Chobit » La Helmi 02, 2008 10:22

Okami vei myös minunkin sydämeni. Hahmon liikkuminen on sujuvaa, hyvin susimaista ja taistelukohtaukset ovat erittäin hienoja ja toimivia. Siveltimen käyttö oli aivan uutta ja hiukan taiteellisena henkilönä pidän erittäin paljon juuri tuosta tavasta kuljettaa peliä eteenpäin.

En yhtään ihmettele, että olet peliä pelannut jo noin kauan, mutta et ole vielä päässyt läpi. Tutkittavaa on niin paljon ja sivutehtävät ovat erittäin hauskoja!

Avatar
ShyHi
Viestit: 206
Liittynyt: Pe Syys 17, 2004 21:21
Paikkakunta: Neverneverland

Viesti Kirjoittaja ShyHi » Ke Helmi 06, 2008 12:27

Tämä on ehdoton suosikkipelini! Hakkaa mennen tullen kaikki Final Fantasyt omasta mielestäni. Taide on erityisen kaunista ja se sai minut innostumaan pelistä jo monta vuotta ennen kuin se edes ilmestyi länsimaihin (kerrankin satuin oikeaan aikaan katsomaan Tiltin). Siveltimen käyttö on aivan ihastuttava keksintö ja kulutinkin ihan ”turhaa” aikaa Sei-an Cityssä piirtelemässä graffiteja kimonoihin, jotka ilmestyivät koristelemaan kaupungin seiniä :D. Ja kerrankin pelissä on musiikki, jota ei halua vaimentaa.

Ekalla kerralla peli meni läpi hieman alle 73 tunnissa – en olisi millään halunnut sen loppuvan. Amaterasun sulavaa liikettä jaksaa seurata aina vaan. Nyt olen toisella kertaa onnistunut jo kuluttamaan 43 tuntia. Eli pelaamista riittää myös toiselle kierrokselle, sillä ainakaan minä en saanut kerättyä kaikkia Stray Beadseja ensimmäisellä kertaa – jos saan nytkään. Olen niin huono juoksukilpailuissa…

Ihmettelin tuossa pelin ikärajaa, joka on laitettu +12. Lähinnä siis sitä, että tehtävät eivät olleet minusta kovinkaan vaikeita – mikä mielestäni on vaan hyvä asia peleissä. Joissakin tasohyppelyissä menee nopeammin hermot, vaikka ne on suunnattu nuoremmille.

Suuren surun toi tuo tieto, että Clover on mennyt nurin, vaikka olivat saaneet aikaiseksi näin upean pelielämyksen. Olisin niin mielelläni nähnyt pelille tulevan jatkoa, eikä siitä taida nyt olla toivoa.
“There is much more to the world than you think. Perhaps it is really a doorway, and if you choose to go inside, you'll find many unexpected things.” ~ Shigeru Miyamoto ~

haplo
Viestit: 410
Liittynyt: Ti Helmi 20, 2007 16:47
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja haplo » Ke Helmi 06, 2008 12:39

ShyHi kirjoitti:Ihmettelin tuossa pelin ikärajaa, joka on laitettu +12. Lähinnä siis sitä, että tehtävät eivät olleet minusta kovinkaan vaikeita – mikä mielestäni on vaan hyvä asia peleissä. Joissakin tasohyppelyissä menee nopeammin hermot, vaikka ne on suunnattu nuoremmille.

Suuren surun toi tuo tieto, että Clover on mennyt nurin, vaikka olivat saaneet aikaiseksi näin upean pelielämyksen. Olisin niin mielelläni nähnyt pelille tulevan jatkoa, eikä siitä taida nyt olla toivoa.
En ole peliä, vielä, pelannut hetkeäkään, mutta voisi kuvitella tuon ikärajan viittaavan pelin sisältöön? Kaksitoista vuotta tuntuu olevan hyväksi havaittu ikäraja, jos ei kuitenkaan kyseessä ole aivan lasten peli, mutta ei sitä voi myöskään perustellusti kieltää alaikäisiltä.

Okamin jatkosta en tiedä, ja olisihan se kuullun ja nähdyn vuoksi hienoa, mutta ainakin Okami tulee Wiille, ja siihen tapaukseen on varmasti aihetta tutustua ottaen huomioon pelin sivellintekniikan ja Wiin omaperäisen ohjauksen.

Avatar
ShyHi
Viestit: 206
Liittynyt: Pe Syys 17, 2004 21:21
Paikkakunta: Neverneverland

Viesti Kirjoittaja ShyHi » Ke Helmi 06, 2008 15:06

haplo kirjoitti:voisi kuvitella tuon ikärajan viittaavan pelin sisältöön?
No niinpä tietysti (ja iso ratas pyörähti vihdoin päänupissa...)! Olihan joku niistä hirviöistäkin aika kamala, mutta enemmänkin tällä on varmaan tekemistä sen kanssa, että Issun on aika pervo pikku kaveri, joka tykkää käyttää muodokkaiden naispuolisten hahmojen lämpimiä ja pehmoisia ruumiinosia piilopaikkoina :wink: .
“There is much more to the world than you think. Perhaps it is really a doorway, and if you choose to go inside, you'll find many unexpected things.” ~ Shigeru Miyamoto ~

Avatar
Mikarin
Chibi
Viestit: 365
Liittynyt: La Joulu 01, 2007 17:00
Paikkakunta: Cock'ola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mikarin » Ke Helmi 06, 2008 18:01

ShyHi kirjoitti:
Suuren surun toi tuo tieto, että Clover on mennyt nurin, vaikka olivat saaneet aikaiseksi näin upean pelielämyksen. Olisin niin mielelläni nähnyt pelille tulevan jatkoa, eikä siitä taida nyt olla toivoa.
Öp öp! Näin off-topiccina ilmoitan, että Clover kyllä on suljettu huonojen myyntien takia (positiivisista arvosteluista huolimatta), mutta Cloverin pojatpa(?) perustivat itsenäisen peliyhtiön Seeds Incin ja tämä taas vaihtoi nimensä jokin aika sitten PlatinumGamesiksi, eli jos ei Okamille jatko-osaa niin vähintäänkin yhtä laadukkaita pelejä kuten Okami, Viewtiful Joet ja God Hand :)
Twitter | MAL | Last.fm | Livejournal |

23:53:50 @Furinji> Heterot jos mitkä on seksuaalivähemmistö otakuissa | When the seagulls cry, there are no survivors.

Avatar
chinor
Viestit: 141
Liittynyt: Ke Marras 08, 2006 21:44
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja chinor » Ke Helmi 06, 2008 18:29

ShyHi kirjoitti: Siveltimen käyttö on aivan ihastuttava keksintö ja kulutinkin ihan ”turhaa” aikaa Sei-an Cityssä piirtelemässä graffiteja kimonoihin, jotka ilmestyivät koristelemaan kaupungin seiniä :D.
Tuo on kyllä yksi hauskimmista kohdista koko pelissä, varsinkin kun ekaa kertaa pääsin Sei-an Cityyn ja näin maassa ja seinillä >:3 -naamoja niin tuli aikalaisen WTF-reaktio :D
誰にも優しく愛に生きる人~ あにき~!! | ミカンせいじん | 「森の安藤」

Avatar
Maveric
Viestit: 270
Liittynyt: Pe Marras 03, 2006 16:58
Paikkakunta: Inari/Ivalo

Viesti Kirjoittaja Maveric » To Helmi 07, 2008 20:49

Tässä nyt pienenä sivuilmoituksena: Okami on tämän vuoden puolella tulossa Wiille, taisi olla jopa tässä tai ensi kuussa. Eli odotettavissa lienee siveltimen heiluttelua Wiimotella.
Itse saatan tutustua kyseiseen peliin, kunhan tuo Wii-versio julkaistaan.

Avatar
escape_rope
Viestit: 692
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 22:02
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja escape_rope » To Helmi 07, 2008 21:49

Itse ostin kyseisen pelin n. kuukausi sitten, mutta kiireitteni takia en ole ehtinyt pelaamaan sitä kuin vasta jotain alle 7 tuntia.

Peli vaikuttaa ihan kivalta ja mukaansa tempaavalta. Alku oli vähän tahmea, mutta kyllä se tästä on käyntiin ihan hyvin lähtenyt.
Ammy on oikein hurmaava hahmo, samoin Issun. Oikeastaan hankin Okamin juuri sen takia, että pääsen pelailemaan susihahmolla. Kamala koiraleäinfriikki kun aina olen ollut.
Grafiikassakin on suunnattomasti eroa, kun vertaa esim. FF:n tai Kingdom Heartsiin, joita nyt viimeksi on tullut pelattua. Oikeastaan alussa oli niin hassua pelata, kun grafiikka oli sellaista pehmoisen oloista. Ihan silmiin kävi.. tai sitten en vain vielä ollut tottunut pelaamaan niin isolla tv-ruudulla (uusi tv nääs). Nooh, kuka tietää.

Siveltimen käytöstä sen verran, että olenko ainoa jolla sen kanssa on ollut turhautumisia? Ympyrän piirtäminen analogisella ohjaimella ei vain taida olla oikein minun juttuni ^^" Välillä menee kyllä siveltimellä piirrot ihan metsään. Tai sitten voi taas olla, että opin vähän hitaammin nämä jutut.

Avatar
FreakyM
Viestit: 183
Liittynyt: Ke Elo 23, 2006 19:22
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja FreakyM » Ke Touko 07, 2008 20:36

Ahh, halvalla tarttui mukaan ja loistavalta vaikuttaa. Zeldaa? Kiitos. Zeldaa, pohjautuen Japanin mytologiaan? KYLLÄ KIITOS.

Repeilin jo siinä vaiheessa kun törmäsin saketyttö Kushiin =D

Alkuperäisissä mytologioissahan Kushinada-niminen tyttönen oltiin uhraamassa Orochille, ja juoni joka päättyi mokoman kärmeksen tappamiseen sattui olemaan juottaa se mato känniin..
When I gaze the man who is gazing at me
when I stare into the looking-glass
when I ask what he sees
Then I'm asking for more, and the more that I want to know, I'll know what I'll never know
http://urborg.wordpress.com/

Avatar
Minazuki
Viestit: 2
Liittynyt: Pe Helmi 16, 2007 14:04

Viesti Kirjoittaja Minazuki » Pe Touko 09, 2008 21:42

Aivan loistava peli! Harmittaa kyllä kun en itse omista kyseistä peliä vaan olen pelannut sitä kaverini luona, mutta kun raha tilanteeni korjautuu niin kyllä tämä varmasti pian löytyy myös minun hyllystäni ^^

Ihanan omaperäinen grafiikka ja lisäksi pelihahmona minun lempi eläimeni susi. Siveltimellä maalaminen on hauskaa :)

Avatar
Triture
Viestit: 56
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 17:19
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Okami

Viesti Kirjoittaja Triture » Ke Heinä 16, 2008 20:05

Ei voi muuta sanoa, kuin että tekijä on ollut ihana ihminen, kun on tehnyt tällaisen pelin. Pitkä on ettei hupi lopu kesken, tehtäviä paljon ja mitä upeampia kuvia. Jälki on hyvää ja huumoriakin on. Peli minun mieleeni. Heti kun tuli synttärit, se piti saada lahjaksi ja kun sen sain, ei voinut kuin vain pelata ja pelata. Ihana peli josta puhuin monille useampia päiviä.

Nykyään Okami on vedetty läpi jtn 5 kertaa ja kun aikaa on, alan taas pelaamaan. Siitä pelistä ei pääse yli sitten millään. <3 Hahmot on kyllä mitä ihanimpia. Eläimiä . 10 antaisin tästä kuten Tilt.tv:kin teki. Kaveriani ärsyttää henkilöitten puheet kun ne on jtn muminaa, mutta minusta on hauskaa, kun on jtn erikoista. :D
"the "miracle" never happened. Meaby it was never meant to. Because the "miracle" is something that doesn't exist." ~Phoenix Wright

Avatar
FreakyM
Viestit: 183
Liittynyt: Ke Elo 23, 2006 19:22
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Okami

Viesti Kirjoittaja FreakyM » To Heinä 17, 2008 17:08

Noniin, toinenkin kunnon repeäminen tuli kun juonessa törmättiin Kaguyaan.
Spoiler:
Kuka ikinä saikaan idean laittaa tytölle bambusta tehdyn avaruuspuvun oli nero =D
When I gaze the man who is gazing at me
when I stare into the looking-glass
when I ask what he sees
Then I'm asking for more, and the more that I want to know, I'll know what I'll never know
http://urborg.wordpress.com/

Avatar
Demmi
Viestit: 507
Liittynyt: Ma Kesä 16, 2008 17:00
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Okami

Viesti Kirjoittaja Demmi » Pe Tammi 02, 2009 21:07

Okami on kyllä loistava peli. Satuin näkemään tiltissä arvostelun -> toivoin heti pelin synttärilahjaksi. Läpi en tosin ole päässyt vieläkään (synttärilahjaksi siis vuonna 2007....), koska olen jumahdellut pelissä enkä ole päässyt eteenpäin, enkä sitten ole jaksanut kuukausiin sitä pelata, minkä takia en vieläkään ole läpi päässyt. Nytkin olen ollut ikuisuuksia jumissa - kesällä jouduin netistä katsomaan, miten Lechku/Nechku (jompikumpi niistä, siis Silver Demon) voitetaan, voitin sen ja sitten se jäikin siihen kun en tajua, miten sen tykin saa rikottua. Ärrh..

Pelin grafiikka on todella kaunista ja musiikit ihania, hahmotkin eittämättä ikimuistoisia (Melonipapitar Rao sua kaipaan). Tosin kun pelasin peliä ekan kerran, isäni tuli katsomaan ja tokaisi: "Surkea grafiikka! Toihan on kun joku 70-luvun peli!". Vastuksetkin ovat vaihtelevia (tosin pitää sitä Orochia punkea joka paikkaan) ja maalaustekniikat kivoja. Ylimääräistä tehtävääkin löytyy kiitettävästi. Harmitti tosin, kun
Spoiler:
Papitar Rao paljastui ensin pahaksi, sitten kettuhengeksi ja lopulta Ninetailssiksi, jonka seurauksena tämä piti tietty voittaa. Tyyppi kuoli ja ihana uuh-aah - musiikki hävisi sieltä paikasta, missä hän oli asustellut ><
Hauska juttu muuten: Joskus serkkuni oli meillä yötä ja pelasin Okamia, serkkuni luki vieressä mangaa ja seurasi peliä sivusilmällä. Olimme siellä laivassa meren keskellä. Säihkähtelimme aluksi esiin leijailevia edellisten vastusten päitä ja aaveita, mutta sitten: Menin sinne paikkaan, missä oli se vihreä leväklöntti. Yhtäkkiä ruudulle Okamin eteen lävähtää jättimäinen vihreä käsi! Pomppasimme molemmat noin metrin tuolien kanssa taaksepäin ja kirkaisimme "Mikä se oli! AAAAAA!". Lisää käsiä ja lisää kirkunaa. Sen jälkeen emme uskaltaneet ko. paikkaan mennä vähään aikaan, mutta onnistuimme ihme kyllä tottumaan käsiin ja selvitimme tehtävän.
DeviantArt -- MyFigureCollection -- Twitter
Wasurenagusa - manga-, peli- ja figuuriharrastajan ihmettelyjä

Avatar
Koji
Viestit: 153
Liittynyt: To Huhti 23, 2009 19:14
Paikkakunta: Hamina

Re: Okami

Viesti Kirjoittaja Koji » La Touko 16, 2009 23:43

Ah, Ôkami <3 viisi kertaa pelattu läpi ja alle 10 tunnissa menee.
Loistava, koukuttava ja upeasti tehty. Waka ja Oki ovat ihania x) ja Shiranui & Ammy
Spoiler:
Kun Yami astui esiin ja Waka lensi sinne jonnekkin, luulin, että hän kuoli ja vedin Yamin raivon voimalla XD
Vihaan Orochia.. Rasittavin vihollinen
Spoiler:
ja se pitää voittaa vielä kolmesti.
My Anime List || DeviantArt || Klik
Tracon V: Shun Kazami (Bakugan) & Beyond Birthday (Death Note)

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Pelit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa