Yuri-sarjat - kokemukset ja suositukset

Keskustelua yurista ja shoujo-aista.

Valvoja: Yuri / aktiivit

Avatar
Bitten
Viestit: 160
Liittynyt: Ke Syys 28, 2005 13:47

Yuri-sarjat - kokemukset ja suositukset

Viesti Kirjoittaja Bitten » To Loka 25, 2007 20:42

Jottei tämä keskustelu kuolisi näinkin kiinnostavasta asiasta kuin yuri (ei sarkasmia), herättelenpä tässä vähän jutuntynkää niinkin helposta aiheesta, kuin yuri-sarjoista.

Eli, mitkä ovat suosikkisi harvoista yuri-sarjoista (siis sarjoista, joissa yuri on edes melkein pääosassa, kuten Utena tai Maria-sama ga miteru)? Onko mitään sarjoja, joita kehotat välttämään kuin ruttoa?

Itse tykästyin kovasti Kashimashiin, joka ei ole samanlaista sokerista söpöilyä, kuten monet muut yuri-sarjat. Paljonkaan muita hyviä sarjoja ei ole minun eteeni tullut.

Kannaduki no Mikosta, jonka olen kokonaan katsonut, jäi paha maku suuhun. Odotukset oli korkealla tämän sarjan suhteen (yuria ja mechoja!), mutta sen keskinkertainen toteutus surkeine juonineen ja tylsine hahmoineen pilasi katselukokemukseni täysin. Olen tosin kuullut tästä jonkin verran positiivisiakin kommentteja, joka osoittaa jälleen, että jopa tämäkin sarja on vain makuasia.

Simoun on toinen sarja, joka ei ollut oikein minun makuuni. Ensimmäisen jakson perusteella se vaikutti lähinnä pinnalliselta pusutteluyurilta ilman kummempia romansseja. Juoni ja muut elementitkin tuntuivat olevan vain keskinkertaista tasoa. Toisaalta se oli vain ensimmäinen jakso, joten jos joku tietää, että sarja paranee yurin ja juonen suhteen sarjan edetessä, haluaisin kuulla siitä mielelläni. Mahdollisia yuri-katselukokemuksia ei pidä heittää hukkaan.

Avatar
Krypfto
Viestit: 369
Liittynyt: To Marras 02, 2006 14:23
Paikkakunta: Tampere

Re: Yuri-sarjat - kokemukset ja suositukset

Viesti Kirjoittaja Krypfto » To Loka 25, 2007 23:18

Bitten kirjoitti:Simoun on toinen sarja, joka ei ollut oikein minun makuuni. Ensimmäisen jakson perusteella se vaikutti lähinnä pinnalliselta pusutteluyurilta ilman kummempia romansseja. Juoni ja muut elementitkin tuntuivat olevan vain keskinkertaista tasoa. Toisaalta se oli vain ensimmäinen jakso, joten jos joku tietää, että sarja paranee yurin ja juonen suhteen sarjan edetessä, haluaisin kuulla siitä mielelläni. Mahdollisia yuri-katselukokemuksia ei pidä heittää hukkaan.
Voi, kuinka monen kovimman tason Simoun-fanin olenkaan kuullut kertoneen, että meinasivat jättää koko sarjan katsomisen sikseen kun ensimmäinen jakso vaikutti niin huonolta. Simounissa ei ole mitään muuta pinnallista tai keskinkertaista kuin sibyllojen asusteet ja ajoittainen säästöbudjetilla animointi. Useimpien mielipiteiden mukaan sarja näyttää kyntensä vasta siinä joskus jaksojen 3-6 tietämillä, en nyt niin tarkkaan satu muistamaan, eli katso nyt ainakin sinne kuudenteen jaksoon asti.

EDIT: Niin, ja mainittakoon/suositeltakoon myös vastikään alkanut Blue Drop, joka kaikkien odotusteni vastaisesti on osoittautumassa hemmetin hyväksi. Toisin kuin kaikilta muilta vastaavassa asemassa olevilta päähenkilöiltä, Marilta löytyy huomattavat määrät sisua ja omaa tahtoa. Lopustahan on tosin tulossa traaginen, näin kertovat minulle erehtymättömät ennustajanlahjani, mutta kenties traaginen sellaisella hienolla, vaikutuksen tekevällä tavalla.
Yhteiskunnan vihollinen numero !!!
Illuminated realization number one: You are the only light there is for yourself, my friend.

Avatar
AM
Viestit: 436
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2004 11:25
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja AM » Pe Loka 26, 2007 17:21

Alien 9: Anime jää pahasti kesken, mutta manga menee varsinkin loppupuolella tyttöjen väliseksi draamaksi. Umpikiero juoni on pelkästään tarpeeksi hyvä syy lukea sarja, jos hyväksyy poikkeavan piirrostyylin.

Aria: 'Slice of life' tyylinen sarja, jossa kaikki päähahmot ovat naispuolisia gondoljeerejä, ei välttämättä tuo näytille kuuminta yuridraamaa, mutta näyttävät maisemat ja mukavat tarinat tuovat takaisin sarjan ääreen jakso jakson jälkeen.

Gokujou Seitokai: Pöhköhuumoria tyttökoulussa tuo kyllä mieleen erään toisen yurisarjan parodian, mutta on todellisuudessa sitä vanhempi. Osa jaksoista on ihan hyviä, mutta kokonaisuutena vähän turhan pitkä ja itseään toistava.

Ichigo Mashimaro: Ei yurin tarvitse sijoittua tyttölukioon. Nämä kolme peruskoululaista ja yksi kieroutunut isosisko näyttää kuinka söpöilyhuumori ja yuri nidotaan saumattomasti yhteen.

Kannazuki no Miko: Mechoja 70-luvulta ja kliseistä muka-yuria samassa kätevässä paketissa. Ei mikään yurianimen huipentuma, mutta jo pelkästään musiikkiensa takia ihan katsottava sarja.

Kashimashi: Taustat on vähän epäuskottavat, mutta se annettakoon anteeksi kun ovat näin herkullisen tyttöjen välisen kolmiodraaman saaneet aikaan. Animen loppu on vähän epätyydyttävä, mutta manga menee omia polkujaan jo 3 osasta lähtien ja on muutenkin syväluotaavampi tapaus.

Kokoro Library: Periaatteessa Aria, mutta maisemat on huonompia ja tapahtumat sijoittuvat vuoristokylän kirjastoon.

Mai-Hime: Fantsumättöä jota on kuorrotettu yurilla. Sarja on varsin onnistunut niin audiovisuaalisti, juonellisesti kuin hahmojenkin osalta. Lajityyppinsä tyypillinen edustaja niin hyvässä kuin pahassakin.

Mai-Otome: Yuria jota on kuorrotettu fantsumätöllä. Mai-Hime "jatko-osa", jossa muutettu kaikki paitsi suurin osa hahmoista. Mai-Himeen verrattuna ontuu juonellisesti, mutta TV-sarjan jälkeen tehty OVA on kaikessa lyhykäisyydessään kelpo tavaraa.

Maria-Sama ga Miteru: Tyttökouluanimen de facto standardi. Siinä ei tunnu tapahtuvan mitään, mutta sarjan lopussa huomaa aikaa vierähtäneen toista vuotta ja varrella on ollut niin herkkää kuin tulistakin draamaa. Sarja on myös kuvakerronnaltaan ja äänimaailmaltaan niin täydellisesti tarinaa tukeva, ettei voi kuin todeta, että tässä sarjassa ei ole ainuttakaan asiaa jota tarvitsisi parantaa. Toinen OVA-kausi on tekeillä ja todennäköisesti vie 29 novelliin perustuvan tarinan loppuun asti.

Project A-KO: Kasariparodiaa joka vetää perinteiset tyttöhahmojen arkkityypit äärimmäisen kliseeseiksi. Yuri on hiukan sivuosassa, koska jättirobotit ja avaruusalukset tunkevat koko ajan väliin. Taattua repeilyä jos kestää 80-luvun musiikit.
Pääosan esittäjällä, A-kolla on muuten sama ääninäyttelijä (Miki Itou) kuin Maria-saman Sachikolla, on hiukan ääni muuttunut kahdessa vuosikymmenessä.

Puni Puni Poemi: 50% Excel Saga tiivistettä + 50% Yurimehua. Parodioi kaikkea avaruuden ja maan ytimen välillä. Katso omalla vastuullasi.

Utena: Perinteisen oloista sohjoa, jossa päähenkilö onkin hauraan prinsessan sijaan poikatyttö. Rikkoo rajoja niin visuaalisesti kuin musiikillisesti, mutta fillereitä on vähän liikaa. Sarjan pohjalta tehty leffa sen sijaan on täyttä asiaa.

Simoun: Vähän erikoisen juonikaaren omaava draaman sodan jalkoihin joutumisesta ja valinnan vaikeudesta. Draaman puolesta yuri sarjojen parhaimmistoa ja hahmot ovat kaikkea muuta kuin ennalta-arvattavia tyyppiesimerkkejä.

Strawberry Panic: SP yrittää olla kovasti Maria-sama ga Miteru, mutta epäonnistuu siinä täydellisesti. Sarjaa voisi pitää yuri parodiana jollei se olisi niin tosissaan, mutta on sekaan saatu muutama kiinnostava hahmokin. Animaatiolaatu ja musiikkipuoli on repäisty jostain tusinahaaremista.

Uta-Kata: Portista/peilistä/uuninluukusta putkahtelevat taikavoimia lahjoittavat elukat ovat tavallista kauraa taikatyttöaniemssa. Uta-Katassa elukka sattuu vain olemaan itsekin tyttö. Mutta mitä taikatyttö tekee kun ei ole ketään jota vastaan taistella? Auttaa muita ongelmissaan vai raivaa ongelmat tieltään?

Ninin ga shinobuden: Tämä sarja ei varsinaiseti ole yuria vaan reilusti perverssiä yleishäroilyä, otakuninjoineen kaikkineen, mutta päähenkilö nyt vain sattuu olemaan täyslesbo. Mangan puolella sen näkee sokea kepilläänkin eikä Kaede edes pistä vastaan Shinobun lähentelyille. Ja voi tätä katsoa ihan huumorinkin takia jos se vähäinen yuri ei siinä kiinnosta.

Touhou Project: Ei mikään anime vaan tyypillinen 'bullet hell' genren pelisarja. Sarjassa vain sattuu olemaan pelkästään naispuolisia henkilöitä, joten yuri tulee luonnostaan ja mikäs doujinshien tekijöitä estäisi. Ihan kelpo ajanvietettä siinä missä animen katsominenkin.
Viimeksi muokannut AM, Ma Loka 29, 2007 13:38. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Antti Myller - Joensuun Otakuiden rahastonhoitaja, tekniikka- ja jäsenvastaava - Kawaconin talousvastaava.
MyAnimelist, figut & last.fm.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Yuri-sarjat - kokemukset ja suositukset

Viesti Kirjoittaja isokana » Ma Loka 29, 2007 12:15

Bitten kirjoitti:Simoun on toinen sarja, joka ei ollut oikein minun makuuni. Ensimmäisen jakson perusteella se vaikutti lähinnä pinnalliselta pusutteluyurilta ilman kummempia romansseja. Juoni ja muut elementitkin tuntuivat olevan vain keskinkertaista tasoa. Toisaalta se oli vain ensimmäinen jakso, joten jos joku tietää, että sarja paranee yurin ja juonen suhteen sarjan edetessä, haluaisin kuulla siitä mielelläni. Mahdollisia yuri-katselukokemuksia ei pidä heittää hukkaan.
Oletko lukenut Anikin Simoun-ketjua? Mikäli kahlaat avausviestin kolme ensimmäistä kappaletta läpi, tulet huomaamaan, että olin joskus kuin sinä. Kahlattuasi lopun viestiä läpi huomaat, että olen nykyään "kovimman tason Simoun-fani" (ensimmäinen dvd ulkona parin viikon päästä!). Eli: katso ihmeessä eteenpäin. Tuon luokan hahmoja ja draamaa harvoin näkee. Nih, ja kunnon yuria on kanssa.

Hitohiraa kannattaa myös katsella sillä silmällä. Söpöä ja tunteikasta herkistelyä ujon ja hiljaisen tytön joutuessa karismaattisen näytelmäkerhon puheenjohtajan kynsiin. Kyyneliä valuu ja tunteet roihuaa menneisyyden ja tulevaisuuden iskiessä yhteen, kun koulun näytelmäkerhot valmistautuvat kamppailuun säilymisestään. Bonuksena superpsykedeelinen loppukohtaus, josta kukaan ei ole vielä tunnustanut saaneensa selvää.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Bitten
Viestit: 160
Liittynyt: Ke Syys 28, 2005 13:47

Re: Yuri-sarjat - kokemukset ja suositukset

Viesti Kirjoittaja Bitten » Ma Loka 29, 2007 17:19

isokana kirjoitti:
Bitten kirjoitti:...
Oletko lukenut Anikin Simoun-ketjua? Mikäli kahlaat avausviestin kolme ensimmäistä kappaletta läpi, tulet huomaamaan, että olin joskus kuin sinä. Kahlattuasi lopun viestiä läpi huomaat, että olen nykyään "kovimman tason Simoun-fani" (ensimmäinen dvd ulkona parin viikon päästä!). Eli: katso ihmeessä eteenpäin. Tuon luokan hahmoja ja draamaa harvoin näkee. Nih, ja kunnon yuria on kanssa.
Krypfto sai jo minut sen verran vakuuttuneeksi, että otin vähän enemmän selvää tuosta Simounista. Nyt olen jo päättänyt, että aion jatkaa sen katsomista.

Tässä taas nähtiin se surullisenkuuluisa totuus (joka ei tunnu menevän minunkaltaisteni kaaliin), ettei ensimmäisen (eikä välttämättä muutamankaan ensimmäisen) jakson/osan perusteella pitäisi koskaan tuomita koko sarjaa.

Avatar
__
Viestit: 461
Liittynyt: La Huhti 17, 2004 20:54

Viesti Kirjoittaja __ » Ma Touko 12, 2008 03:33

Candy Boy - ... tosi ihana sarja. Vasta kaksi jaksoa subattu mutta ehdottomasti katsomisen arvoinen shoujo-ain ystäville.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja madu » Ti Touko 13, 2008 14:09

Jaakui kirjoitti:Candy Boy - ... tosi ihana sarja. Vasta kaksi jaksoa subattu mutta ehdottomasti katsomisen arvoinen shoujo-ain ystäville.
Kattelin ekan jakson just ja vaikutti ihan kivalta. Jännä mitenkä tuo herättää ristiriitaisia tunteita kun insesti on aivoissa merkattu vääräksi mutta jotenkin asiaa sitten lieventää se että molemmat osapuolet ovat tyttöjä. Sakuyan avoimuus, olemus ja ääni on kanssa kaikki varsin söpöjä, mitä nyt ulkoisesti hahmo ollaan menty pilaamaan liian isoilla tisseillä, hyi hyi.

Eiköhän ton mielellään vilkuile loppuun asti, senverta lyhyt sarja ettei pitäisi olla mikään hirveä urakka ja tosiaan jätti mukavan vaikutelman. Tämäntyylistä tyttörakkautta kuitenkin harvemmin tulee vastaan niin nautitaan nyt siitä.

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja jtn » Ke Touko 14, 2008 22:22

AM kirjoitti:Strawberry Panic: SP yrittää olla kovasti Maria-sama ga Miteru, mutta epäonnistuu siinä täydellisesti. Sarjaa voisi pitää yuri parodiana jollei se olisi niin tosissaan, mutta on sekaan saatu muutama kiinnostava hahmokin. Animaatiolaatu ja musiikkipuoli on repäisty jostain tusinahaaremista.
Nopeana välihuomautuksena: äärimmäisen nopean testin perusteella SP-manga vaikuttaisi olevan juuri sitä, mitä SP-anime yrittää epätoivoisesti olla. Eli onnistunutta, hauskaa, äärimmäisen ylivedettyä tyttörakkautta.

Lisäksi haluan kysyä miksi kukaan ei ole tässä ketjussa vielä maininnut Nanohaa? Asian korjaamiseksi, mainitsen nyt Nanohan monta monituista kertaa. Nanoha! Se, että päähenkilöt ovat kahden ensimmäisen sarjan ajan alle 10-vuotiaita, ei tee sarjan viattomasta punastelusta yhtään vähemmän ylisöpöä.

Ja tällä kertaa on kirjaimellisesti puhe siitä mistä puute, koska tarvitsen YHÄ Nanoha-plättyni!

Muoks: asia on nyt kokeellisesti varmistettu. Strawberry Panic -manga on puhdasta liljatiivistettä, joka on tehty voittoisuudesta ja parhaudesta. Ensimmäisessä albumissa ei tullut vastaan mitään niistä asioista, mitkä pilasivat animeversion.
Viimeksi muokannut jtn, La Touko 17, 2008 16:41. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
- Jussi Nikander

Avatar
Tanen
Viestit: 34
Liittynyt: Ti Elo 21, 2007 17:52
Paikkakunta: Tornio

Viesti Kirjoittaja Tanen » To Touko 15, 2008 12:12

Nyt tuli katsottua tuon Candy Boyn jaksot, harmittaa erittäin paljon kyl että jaksot ovat näinkin lyhyitä, ja ettei niitä ole tulossa kuin 8 (?) jaksoa yhteensä.
madu kirjoitti:Jännä mitenkä tuo herättää ristiriitaisia tunteita kun insesti on aivoissa merkattu vääräksi mutta jotenkin asiaa sitten lieventää se että molemmat osapuolet ovat tyttöjä.
Tosi, varmaan sekin vaikuttaa siihen että siskokset ovat useinkin erittäin läheisiä toisilleen.
These Eight words the Rede fulfill:
"An Ye Harm None, Do What Ye Will"

minnz
Viestit: 8
Liittynyt: Ma Huhti 30, 2007 14:06
Paikkakunta: Järvenpää
Viesti:

Viesti Kirjoittaja minnz » Ma Touko 19, 2008 20:02

1.Strawberry Panic
2.Kannazuki no Miko
3.Kashimashi ~Girl Meets Girl~
4.Otome wa boku ni koishiteru
5.Blue Drop
6.Yami to boushi hon no Tabibi to
7.Venus Versus Virus
8.My-Hime
9.My-Otome
10.Simoun

Tässä on minun suosikki Yuri animet :D

Avatar
Teh_Rei
Viestit: 326
Liittynyt: Ke Heinä 14, 2004 21:54

Re: Yuri-sarjat - kokemukset ja suositukset

Viesti Kirjoittaja Teh_Rei » Ma Touko 26, 2008 20:18

Oma lista sisältää seuraavaa... Eivät ole paremmuusjärjestyksessä, koska en osaa vertailla niin kovin erilaisia teoksia keskenään, mutta Simoun on silti paras!

- Utena -leffa (Adolescence of Utena)
- Kashimashi
- Simoun
- Candy Boy (en tosin oo nähny paria jaksoa enempää, mutta vaikuttaa todella lupaavalta)

Yritin nyt sisällyttää tähän ainoastaan teoksia joissa tyttörakkaus on pääsisältö eikä sivujuonne tai piiloviittaus.
REILUKERHO - Hurray for YURI!

Avatar
Elyse
Viestit: 268
Liittynyt: Ma Helmi 12, 2007 17:43
Paikkakunta: Tampere

Re:

Viesti Kirjoittaja Elyse » Ti Heinä 01, 2008 21:54

minnz kirjoitti:1.Strawberry Panic
2.Kannazuki no Miko
3.Kashimashi ~Girl Meets Girl~
4.Otome wa boku ni koishiteru
5.Blue Drop
6.Yami to boushi hon no Tabibi to
7.Venus Versus Virus
8.My-Hime
9.My-Otome
10.Simoun

Tässä on minun suosikki Yuri animet :D
Tämä on nyt hieman off-topic...kai? Mutta siis kategorioit Strawberry Panicin yuriin. Katsoin sarjasta vain ykkösjakson (en tykännyt, tylsää), mutta sain sellaisen käsityksen, että kyseessä oli vain shojo-ai. Eli onko Strawberry Panic yuri- vai shojo-ai-sarja?

Avatar
Krypfto
Viestit: 369
Liittynyt: To Marras 02, 2006 14:23
Paikkakunta: Tampere

Re: Re:

Viesti Kirjoittaja Krypfto » Ke Heinä 02, 2008 10:19

Wax kirjoitti:Tämä on nyt hieman off-topic...kai? Mutta siis kategorioit Strawberry Panicin yuriin. Katsoin sarjasta vain ykkösjakson (en tykännyt, tylsää), mutta sain sellaisen käsityksen, että kyseessä oli vain shojo-ai. Eli onko Strawberry Panic yuri- vai shojo-ai-sarja?
Erottelu yuriin ja shojo-aihin alkaa olla jo mennyttä aikaa, ja ellen täysin väärin muista niin termeistä jälkimmäinen oli alun perinkin vain länsimaalaisten fanien keksintöä. Japaninmaalla kaikki on ihan vaan yuria (tai sitten engranniksi Girls' Love tai GL), oli kyse sitten porno-orgioista tai viattomasta käsien pitelystä ja punastumisesta - kts. esim. Yuri Hime -mangajulkaisu, josta ei juuri paljasta pintaa tai seksiä löydy.

Muoks: Niin ja siis vastatakseni ihan tuohon kysymykseesikin, taitaapi Strawberry Panic kallistua enempi shojo-ain puolelle sikäli kun tämän erottelun hienouksia ymmärrän.
Yhteiskunnan vihollinen numero !!!
Illuminated realization number one: You are the only light there is for yourself, my friend.

Avatar
soinap
Viestit: 367
Liittynyt: Ti Maalis 25, 2008 19:28
Paikkakunta: Forssan seutu

Re: Yuri-sarjat - kokemukset ja suositukset

Viesti Kirjoittaja soinap » Ti Elo 12, 2008 21:24

Kyllä, Strawberry Panicin animeveriossa tapahtuu vain muutamat kourinnat, suudelmia jonkin verran ja yhdessä kohtaa neidit kaatuvat nurmikolle ja seuraavassa kohtauksessa ollaan alasti. Kyllä se enempi on shoujo-aita. Mutta silti tämä kuuluu yksiin tyttörakkaus suosikkisarjoihini. Tarinankerronta on mangassa söpöä, tosin muutamat hahmot ovat eri näköisiä kuin animessa, joka aiheutti ensin hämminkiä. Saisi olla kyllä enemmän toimintaakin, mutta onneksi se turha draama on jätetty pois.

Toinen suosikkini on Kashimashi. OneMangasta etsin shoujo-aita ja tämä pisti silmään. Heti ekalla sivulla näkyy pusukohtaus ja se sai tutkimaan enemmän. Eka osa on mielenkiintoinen, toinen vähän laimeampi. Huumori on söpöä ja lähtöasetelmat ovat mielestäni mielenkiintoiset. Ei ainakaan vielä ole mitään yurimaista tapahtunut, muttah ~ Kai sitäkin joskus tulee. Mutta tämä kolmiodraama asetelma on kyllä aika suloinen (:

Tsigge
Viestit: 13
Liittynyt: Ti Elo 05, 2008 14:07

Re: Yuri-sarjat - kokemukset ja suositukset

Viesti Kirjoittaja Tsigge » Ti Elo 12, 2008 22:53

Nyt pari jaksoa kattonu Candy Boyta ja täytyy sanoa että on aivan mahtava. Siskosten välinen rakkaus on niin kaunista <3 Tulee vaan todennäkösesti loppumaan ikävästi kesken kun on vain nuo 7 melko lyhyttä jaksoa.

Muita sarjoja joista tykännyt: Marimite, Strawberry panic, Kannazuki no miko, Kashimashi. Simounia katsonut vasta pari jaksoa, joten ne hyvät jaksot ei ilmeisesti ole vielä alkanut, joten annetaan sillekin vielä mahdollisuus

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yuri-keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija