Cosplay-näytös vs. cosplay-kisa

Yleisluontoiset keskustelut cosplayta sisältävistä tapahtumista sekä tiedotteet tulevista coneista, kilpailuista jne. Tälle alueelle myös menneiden tapahtumien jälkipyykki, kuten kuvat ja kuvapyynnöt.

Valvoja: Cosplay.fi / Ylläpito

Kumpikampi?

Kilpailu
33
31%
Näytös
66
63%
En osallistuisi kumpaankaan.
6
6%
 
Ääniä yhteensä: 105

Avatar
Mikarin
Chibi
Viestit: 365
Liittynyt: La Joulu 01, 2007 17:00
Paikkakunta: Cock'ola
Viesti:

Cosplay-näytös vs. cosplay-kisa

Viesti Kirjoittaja Mikarin » Ti Touko 27, 2008 13:44

Tuli tässä kavereiden kanssa pohdittua, että jos järjestettäisiin tapahtuma jossa ei olisi cosplay-kilpailua, mutta olisi sen sijaan muotinäytöksen tapainen cosplay-näytös joka käytännössä toimisi samalla tavalla kuin kilpailu, mutta siinä ei olisi tuomareita ja lavalla olisi henkilö X joka juontaa ja kysyisi muutaman kysymyksen cossaajalta.


Mitä mieltä te olette? Kumpi olisi teistä parempi? Toivottavasti herättää keskustelua.
Twitter | MAL | Last.fm | Livejournal |

23:53:50 @Furinji> Heterot jos mitkä on seksuaalivähemmistö otakuissa | When the seagulls cry, there are no survivors.

Avatar
adreena
Viestit: 167
Liittynyt: Ma Touko 08, 2006 16:58
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Cosplay-näytös vs. cosplay-kisa

Viesti Kirjoittaja adreena » Ti Touko 27, 2008 14:11

Ei yhtään pässimpi idea! Vaihtelu on kovin virkistävä asia näissä jutuissa. Tuo juontaja joka kysyy pari kysymystä on erityisen mielenkiintoinen, kunhan se lavalla käyty keskustelu on jotain muuta kuin "sano jotain!" "pöö". Eli järkeviä kysymyksiä, kiitsa. Itseäni ainakin tuossa kiinnostaisi kuulla jotain pukuun liittyvää.

EDIT: Niin ja äänestin näytöstä, mutta en siksi että se olisi _parempi_. Mielestäni näytös olisi ihan yhtä hyvä ja kiva juttu kuin kilpailu.

Avatar
Haeym
Viestit: 105
Liittynyt: To Touko 24, 2007 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Cosplay-näytös vs. cosplay-kisa

Viesti Kirjoittaja Haeym » Ti Touko 27, 2008 14:49

Näytös voisi olla kiva asia, varsinkin niille jotka eivät heti halua osallistua kilpailuihin. (En tiedä onko heitä ^^') Näytöksessä yleisöllä olisi varmasti myös aikaa katsella ja kuvata pukuilijoita. En tarkoita nyt sitä että kilpailut pitäisi jättää kokonaan pois, mutta, näytökset olisivat mukavaa vaihtelua coneihin.

Avatar
Wemppa
Viestit: 199
Liittynyt: La Tammi 14, 2006 00:21
Viesti:

Re: Cosplay-näytös vs. cosplay-kisa

Viesti Kirjoittaja Wemppa » Ti Touko 27, 2008 20:53

Vastasin näytös. Oma kilpailuviettini ei ole kovin suuri minkä takia kilpailuihin en ole yleensä osallistunut, mutta huomionkipeänä lapsena tykkään silti hillua lavalla.
| writing | to | reach | you |

Avatar
BakaNeko
Viestit: 187
Liittynyt: La Loka 22, 2005 17:33
Paikkakunta: Pori

Re: Cosplay-näytös vs. cosplay-kisa

Viesti Kirjoittaja BakaNeko » Ti Touko 27, 2008 21:15

Vastasin näytös, koska olisi mielestäni kiva kertoa jotain puvustaan. Ja tosiaan, olisi myös kiva että kysyttäisiin sitten oikeasti KYSYMYKSIÄ, ei tuollaisia "sano jotain", koska siinä ei varmaankaan tule heti mieleen mitään järkevää. :D Ja näytös olisi myös kivaa vaihtelua kilpailuihin.
The last love song on this little planet ❤

Avatar
Kokonhoray
Viestit: 252
Liittynyt: La Tammi 27, 2007 19:02
Paikkakunta: Helsinki

Re: Cosplay-näytös vs. cosplay-kisa

Viesti Kirjoittaja Kokonhoray » Ti Touko 27, 2008 21:29

Olen jokseenkin samaa mieltä, mitä valtavirta tähän asti. Näytös kuullostaa kivalta vaihtelulta kisoihin. Mutta mitä näytökseen tulee jo terminä, minusta olisi hyvä, jos se olisi hieman pienemmällä porukalla tehty. Kisoihinhan saa osallistua kuka vaan, joten taso on välillä myös sen mukaista. Jos halutaan taas tehdä näytös, olisi parempi jos tapahtuisi jonkin sorttista valikointia (niin elitistiseltä kuin se kuullostaa lol), niin saataisin hyvä, toimiva ja tasokas näytös. Mm, joo. Notta pointti oli, että jos näytös tehdään, niin minusta sen myös pitäisi näyttää näytökseltä.
Don't get worked up. Chill out and help me find a time machine.
- Gintoki

Krautertee
Viestit: 150
Liittynyt: Pe Tammi 16, 2004 18:09

Re: Cosplay-näytös vs. cosplay-kisa

Viesti Kirjoittaja Krautertee » Ke Touko 28, 2008 20:53

Yhdyn muihin. Näytöksestä ei ensikertaisille tai muutenvaan ujoimmille persoonillekkaan tulisi ehkä niin paljoa paineita kuin kisasta.

Avatar
dae-sama
Viestit: 12
Liittynyt: Pe Huhti 20, 2007 20:02
Paikkakunta: Nokia

Re: Cosplay-näytös vs. cosplay-kisa

Viesti Kirjoittaja dae-sama » Ke Touko 28, 2008 21:51

HEI! Olisiko teistä mitään ideaa järjestää ei-kilpailevien cosplayereiden avulla näytös ihan virallisen kilpailun ns. väliajalla? viidentoista minuutin tanssiesitykset ovat usein vähän turhan pitkiä. Näytöksen pukuilija saisi sitten vastata vähän haastattelijan kysymykseen ja/tai kertoa omasta hahmostaan. Kuulostaako aivan umpi-pimeältä?

Avatar
Kioko_
Viestit: 924
Liittynyt: Pe Maalis 10, 2006 10:13
Paikkakunta: Vantaa

Re: Cosplay-näytös vs. cosplay-kisa

Viesti Kirjoittaja Kioko_ » Pe Touko 30, 2008 13:13

Vastasin kilpailu, mutta näytöskin olisi kiva. Kilpailu siksi, että se tuo esiin kaikkien piilevät murhanhimot - tarkoitan siis kilpailuhenkisyys. Aina kun on kilpailu niin haluaa pistää parastaan, se tarkoittaa että kilpailussa nähdään niitä parhaimpia esityksiä...yleensä...mitä minä edes oikein höpisen??

Avatar
Lirlys
Viestit: 244
Liittynyt: To Tammi 03, 2008 05:05
Paikkakunta: Vantaa

Re: Cosplay-näytös vs. cosplay-kisa

Viesti Kirjoittaja Lirlys » Pe Touko 30, 2008 14:06

Vastasin kilapailu, vaikka ei se näytöskään ole niin paha idea.
Kilpailussa on kyse kuitenkin kilpailusta jonka takia ihmiset pistävät parastaan (kaikkihan tahtovat OIKEASTI voittaa, harvoin voittaja sepitää, että ei olisi voittoa toivonutkaan vaikka häviäjä niin sanoisikin :'D) toisinkuin näytöksessä josta taas puuttuu se tietynlainen kilpailuhenki ja panostus (en nyt tarkoita, että ihmiset eivät panostaisi näytökseen, mutta kilpailu on aina omassa sarjassaan).

Näytös olisi kyllä siitä hyvä, että myös uudet kilpailijat saisivat vähän kokeilla minkälaista siellä lavalla on olla, ilman sen ihmeellisempiä paineita (itselläni kyllä ainakin on hirveät paineet jos lavalla pitää olla ihmisten edessä - kilpailu tai ei, mutta se onkin yksilöllistä ;>).
Mielestäni kuitenkaan ei kilpailusta pitäisi luopua koska on myös näitä ihmisiä jotka siihen tahtovat osallistua. Ehdottaisinkin, että kun kilpailu järjestetään niin sillä väliajalla jolla tuomarit miettivät, olisi tuo näytös (tästä joku ehtikin jo mainita?) jolloin olisi jotain muutakin ohjelmaa katsojille kuin istua penkissä ja tuijottaa kelloa.
Thank you and have a terrible nice day.

http://lirlys.deviantart.com/

Avatar
dr.online
Viestit: 246
Liittynyt: Ma Elo 28, 2006 21:12
Paikkakunta: Tampere

Re: Cosplay-näytös vs. cosplay-kisa

Viesti Kirjoittaja dr.online » Ma Kesä 02, 2008 18:31

Näytös. Ensinnäkin, kokeilla jotakin uutta ja saisi vähän nähdä, että eläytyykö ihminen paremmin hahmoonsa kuin kilpailussa, jossa jotkut vain tuppaavat käymään kääntymässä, niin ettei kuvan kuvaa saa otetuksi.
"Maybe I'm passing you by
Just passing you by girl"

Avatar
Elyse
Viestit: 268
Liittynyt: Ma Helmi 12, 2007 17:43
Paikkakunta: Tampere

Re: Cosplay-näytös vs. cosplay-kisa

Viesti Kirjoittaja Elyse » Su Kesä 08, 2008 20:35

Kannustin edelleen kisaa, mutta todellinnen mielipiteeni olisi niiden välimuoto. Olisi mukavaa kisata, jos henkilöiltä tulisi jotain kivaa kysymystä, joka liittyy hahmoon. Nämäkin oltaisiin voitu sopia/tiedottaa etukäteen osallistujien kanssa. Sitten toinen näytökseen suuntautuva piirre, joka olisi kiva lisätä, olisi, että hahmossa voisi liikkua hiukan enemmän ja taustalla soisi jotain kivaa musiikkia. That's my dream.

Avatar
Blueberry lady
Viestit: 81
Liittynyt: Ma Huhti 28, 2008 18:48

Re: Cosplay-näytös vs. cosplay-kisa

Viesti Kirjoittaja Blueberry lady » Ti Heinä 15, 2008 12:10

Äänestin näytöstä, koska vaihteluhan aina virkistää, vaikka mielestäni olisi hauskaa (outo mieli...), jos kumpikin järjestettäisiin yhdessä conissa ja kummankin kärki kolmikolle tulisi vielä erillinen loppu karsinta :D jösses että olen tyhmä...
A flat chest is a status symbol!!!

Avatar
Feeniks82
Viestit: 69
Liittynyt: Su Kesä 29, 2008 13:54

Re: Cosplay-näytös vs. cosplay-kisa

Viesti Kirjoittaja Feeniks82 » Ke Heinä 16, 2008 09:32

Äänestin näytöstä. Olisi kuitenkin hauska tietää tulisiko näytös olemaan avoin kaikille, olisiko siinä ensikertalaisten ja edistyneiden sarja vai vain edityneitä/palkittuja pukuja.

Kaikille vapaassa olisi se hyväpuoli, että varmaan ujommatkin uskaltaisivat. Jos olisi kaksi sarjaa, niin siinä näkisi vähän lajin kirjoa. Ettei välttämättä tarvitse olla se über-super puku, jotta on hauskaa, vaan pienemmälläkin taitotasolla voi ottaa osaa tähän harrastukseen.
Tietty, jos näytös halutaan hienoksi, niin ne edistyneet ja palkitut puvut vain lavalle. Näyttäähän se toki hienolta.

Tuossa olisi vielä se kiva puoli, että jos joku on jo voittanut puvulla A, eikä siis sitä pysty enää esittelemään kisoissa, mutta haluaisi näytellä sitä silti. Itselläni on juuri se tilanne. Tuli käytyä nimittäin niin, että kun olin kerran tehnyt yhden puvun ja menin sillä kilpailuun, niin tulin 2. ja siis myös palkituksi mikä tarkoittaa että sen puvun historia jäi hieman lyhäksi.

Näytös voisi olla myös sellainen, että harrastajia voisi haastatella. Miksi he valitsivat kyseisen hahmon/puvun, paljonko aikaa ja vaivaa se vei jne. puku historiaa....

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Cosplay-näytös vs. cosplay-kisa

Viesti Kirjoittaja kyuu » Pe Elo 29, 2008 17:21

Ennakkotietoja kirjamessujen mallista, jossa koitetaan vastata molempiin pyyntöihin - viewtopic.php?f=58&t=8474&p=142965#p142965

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tapahtumat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa